Για παραλαβή πριν από τα Χριστούγεννα – κάνε την παραγγελία σου έως τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, 16:00 CET

Για παραλαβή πριν από τα Χριστούγεννα – κάνε την παραγγελία σου έως τη Δευτέρα

18 Δεκεμβρίου, 16:00 CET

Επιστροφή εντός 365 ημερών - χωρίς ερωτήσεις !
Μεταφορικά 3 € - Επιλογή για Δωρεάν Μεταφορικά πάνω από 49 €-
Επικοινωνία

Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

Απαιτεί πολλά μικρά βήματα

Το ρολόι Recapture δεν έχει να κάνει με το πώς, ούτε καν με το τι. Η ουσία του περιστρέφεται γύρω από το «γιατί». Γιατί να σχεδιάσουμε ένα απλό πλαστικό ρολόι με λουράκι από ίνες PET σε πολλαπλά sporty χρώματα, όταν υπάρχουν ήδη τόσα άλλα στην αγορά;

Για τη σωτηρία του πλανήτη.
Γι' αυτό.

Εντάξει, ίσως ακούγεται λίγο υπερβολικό, ωστόσο το ρολόι Recapture έχει σχεδιαστεί από την αρχή ώστε να είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο πλαστικό και πολυαιθυλένιο. Η κάσα είναι κατασκευασμένη από ανακυκλωμένο πλαστικό, το οποίο έχει σκληρυνθεί για να αποτελέσει μια ανθεκτική και ελαφριά κατασκευή. Το λουράκι είναι κατασκευασμένο από ίνες τερεφθαλικού πολυαιθυλενίου, υφασμένες σε εύκαμπτα και άνετα λουράκια. Τα λουράκια έχουν ένθετο δερματίνης, κατασκευασμένο από ανακυκλωμένες φλούδες μήλου και άλλα βιολογικά προϊόντα τα οποία μιμούνται την εμφάνιση, την αίσθηση και την ανθεκτικότητα του γνήσιου δέρματος.

«Το ίδιο το πλαστικό δεν αποτελεί κακό υλικό. Κακός είναι ο τρόπος που το διαχειριζόμαστε. Το πλαστικό έχει πολλές καλές ιδιότητες, αλλά πρέπει πραγματικά να αναθεωρήσουμε τον τρόπο χρήσης και τη διαχείρισή του».

– Daniel Sano Mirecki, συνιδρυτής της "Omhu":

Για το ρολόι Recapture, συνεργαστήκαμε με την "Omhu", μια δανική οργάνωση καθαρισμού ακτών η οποία έχει ως στόχο όχι μόνο να συλλέγει το πλαστικό από το περιβάλλον αλλά και να το επαναχρησιμοποιεί με επωφελείς τρόπους.

1 Η σωτηρια του πλανητη1.1 Trendhim x omhu:1.2 Αποφευγοντας τη σπαταλη1.3 Μην το χασεις

Trendhim x Omhu:

"Omhu:" σημαίνει «φροντίδα». Φροντίδα για το περιβάλλον, το μέλλον, τη βιωσιμότητα, αλλά σύμφωνα με τον συνιδρυτή της Omhu, Daniel Sano Mirecki, πρόκειται επίσης για τη φροντίδα σε ό,τι κάνεις.

«Το γεγονός ότι ευτυχώς βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής, στο οποίο συνειδητοποιούμε ότι πρέπει να ανακυκλώνουμε περισσότερο και καλύτερα και πως πρέπει πραγματικά να αναθεωρήσουμε για ποιον λόγο χρησιμοποιούμε το πλαστικό, μου δίνει ελπίδα για το μέλλον».

– Daniel

Μέρος των κερδών από τις πωλήσεις των ρολογιών Recapture έως την 1η Σεπτεμβρίου θα διατεθεί για την οικονομική ενίσχυση της Omhu: για καθαρισμό του περιβάλλοντος. Για κάθε ρολόι που αποστέλλουμε, μπορούμε να συμβάλλουμε στην ανακύκλωση του ισοδύναμου 100 πλαστικών μπουκαλιών από τη φύση.

Ως πρόσθετο μπόνους, μέχρι την 1η Αυγούστου, θα μπορείς να αποκτήσεις δωρεάν ένα ρολόι Recapture περιορισμένης έκδοσης μέσω μιας ειδικής πρόκλησης. Περισσότερα γι' αυτό, αργότερα.

ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΠΑΤΑΛΗ

Για το Recapture, επιλέξαμε τον ιαπωνικό μηχανισμό Miyota 2035. Αυτό το ρολόι χαλαζία (quartz) είναι εξαιρετικά ακριβές, αξιόπιστο, ανθεκτικό, επιδιορθώσιμο και απλό. Αυτά μπορεί να μην έχουν τον ίδιο αντίκτυπο με τις εκπληκτικά ελκυστικές λέξεις όπως «ενσωματωμένος χρονογράφος» ή «σωλήνες νανοσκελετικού γραφενίου που απορροφούν τους κραδασμούς» (το τελευταίο είναι αποκύημα της φαντασίας), αλλά παρόλα αυτά είναι σημαντικά.

«Είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου ότι κάθε ενέργεια και προσπάθεια, μικρή ή μεγάλη, μπορεί πραγματικά να κάνει τη διαφορά».

– Daniel

Όλη η φιλοσοφία πίσω από αυτό το ρολόι είναι η μείωση των απορριμμάτων και η επαναχρησιμοποίηση όσων περισσότερων υλικών είναι δυνατό, ώστε να μην καταλήγουν στη φύση. Όσο λιγότερες ενδείξεις έχει ένα ρολόι, τόσο λιγότερη ενέργεια καταναλώνει. Όσο λιγότερη ενέργεια καταναλώνει, τόσο λιγότερες μπαταρίες θα χρειαστεί κατά τη διάρκεια της ζωής του. Αν δεν χρειάζεσαι παράθυρο ημερομηνίας, ξεχωριστό υποκαντράν 24 ωρών ή χρονογράφο, τότε οι ενδείξεις αυτές απλώς θα σπαταλούν τη μπαταρία σου. Ο μηχανισμός Miyota 2035 κυκλοφορεί στην αγορά εδώ και αρκετό καιρό και, ως εκ τούτου, η τελευταία έκδοση επισκευάζεται εύκολα και τα ανταλλακτικά είναι εύκολα διαθέσιμα και οικονομικά.

Όλα αυτά συνθέτουν ένα ρολόι που (ελπίζουμε ότι) είναι αμιγώς ωφέλιμο για το περιβάλλον. Απομακρύνει τα πλαστικά απόβλητα και άλλα υλικά από το περιβάλλον, δένοντάς τα στον καρπό σου. Είναι ενεργειακά αποδοτικό και ανθεκτικό, οπότε δεν θα χρειαστεί να το πετάξεις σύντομα. Ενώ ακόμη και στην εξαιρετικά απίθανη περίπτωση που θα χαλάσει μετά από χρόνια χρήσης, θα είναι οικονομικό και εύκολο να επισκευαστεί, δίνοντάς σου ελάχιστους λόγους να το πετάξεις.

«Το καλύτερο είναι ότι χρησιμοποιούμε ήδη διαθέσιμους πόρους/πρώτες ύλες».

– Daniel

ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΙΣ

Εάν επιθυμείς να μάθεις πρώτος τις λεπτομέρειες για το πώς να κάνεις δικό σου αυτό το δώρο περιορισμένης έκδοσης, αλλά και να λαμβάνεις ενημερώσεις για όλες τις προσεχείς κυκλοφορίες προϊόντων, να απολαμβάνεις εκπτώσεις, συμβουλές και tips που προορίζονται αποκλειστικά για τα μέλη του Trendhim Tribe, μεταξύ άλλων προνομίων, κάνε την εγγραφή σου πιο κάτω.

Έχω κατανοήσει και αποδέχομαι την Πολιτική Απορρήτου της Trendhim. Δυνατότητα απεγγραφής οποιαδήποτε στιγμή.