Λόγω του Καθολικού Πάσχα, οι παραγγελίες θα αποσταλούν την Τρίτη, 2 Απριλίου

Λόγω του Καθολικού Πάσχα, οι παραγγελίες θα αποσταλούν την Τρίτη, 2 Απριλίου

Επιστροφή εντός 365 ημερών - χωρίς ερωτήσεις !
Μεταφορικά 3 € - Επιλογή για Δωρεάν Μεταφορικά πάνω από 49 €-
Επικοινωνία

Κλιπ Γραβάτας - Ο Απόλυτος Οδηγός

Εδώ, θα μάθεις όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τα κλιπ γραβάτας, τους συνδετήρες γραβάτας, και τα αξεσουάρ γραβάτας. Πώς συνδυάζονται, με τι, πώς φοριούνται σωστά, από τι υλικά φτιάχνονται, και πολλά ακόμα. Όλα αυτά, σε λιγότερο από 10 λεπτά γρήγορης, κι ευχάριστης ευελπιστούμε, ανάγνωσης.

Ο συνδετήρας γραβάτας ή κλιπ γραβάτας είναι ένα μικρό και κομψό μεταλλικό αξεσουάρ που διασφαλίζει ότι η γραβάτα θα παραμένει πάντα στη σωστή θέση πάνω από το πουκάμισο. Με αυτόν τον απόλυτο οδηγό, θα μάθεις πώς να φοράς σωστά ένα αξεσουάρ γραβάτας, όπως συνδετήρα γραβάτας / κλιπ γραβάτας (χρησιμοποιούνται με εναλλαγές σε αυτό το άρθρο) ώστε να μεγιστοποιήσεις την λειτουργικότητά του και τη συνολική εικόνα του ενδυματολογικού συνόλου σου.

1 Κλιπ γραβάτας - ο απόλυτος οδηγός1.1 Γιατί φοράμε συνδετήρα γραβάτας;1.2 Οι τυποι των αξεσουάρ γραβάτας1.3 Πώς φοριέται ο συνδετήρας γραβάτας1.4 Έξτρα συμβουλές1.5 Συνδετήρες γραβάτας - δημοφιλέστερα υλικά1.6 Ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία για το κλιπ γραβάτας για να κάνεις εντύπωση σε party πηγαδάκια1.7 Έμπνευση1.8 Κάποια τελευταία πραγματάκια1.9 Συχνές ερωτήσεις & απαντήσεις

Γιατί Φοράμε Συνδετήρα Γραβάτας;

Είναι απαραίτητο να φοράς συνδετήρα γραβάτας; Όχι. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί συναρπαστικοί λόγοι για τους οποίους αξίζει να τον φοράς.

  • Είναι λειτουργικός. Ένα αξεσουάρ για
    γραβάτα θα διασφαλίσει ότι το ύψος του λαιμού και του στήθους σου θα παραμένει στυλιστικά αψεγάδιαστο για όσο χρειαστεί.
  • Βοηθάει στο να παραμένει η γραβάτα καθαρή. Επιτέλους, τέρμα τα ατυχήματα με τη γραβάτα να 'βουτάει' σε σάλτσες, καφέδες, σούπες, να ρίχνει κάτω ποτήρια με κρασί, κάθε φορά που σηκώνεσαι για να πάρεις κάτι που βρίσκεται λίγο πιο μακριά στο τραπέζι.
  • Μπορεί να αναδείξει το στυλ σου, όπως άλλωστε και κάθε αξεσουάρ. Είναι ένας διακριτικός τρόπος να εξωτερικεύσεις το δημιουργικό πλούτο του εσωτερικού σου κόσμου. Άλλωστε, και ποιος άνδρας δεν θέλει να δείχνει στυλιστικά ολοκληρωμένος και αψεγάδιαστος λες και βγήκε από τις σελίδες ανδρικών περιοδικών μόδας;
  • Μπορεί να αποκτήσει συμβολικό χαρακτήρα. Τα αξεσουάρ γραβάτας που έχουν σχεδιασμένα λογότυπα ή σύμβολα, μπορούν να εκπροσωπήσουν οπτικά οργανισμούς, πολυεθνικές εταιρείες, ομάδες, σκοπούς, στάσεις ζωής, και ό,τι άλλο μπορεί να υποστηρίζεις, προωθείς ή συμμετέχεις.
  • Μπορεί να δώσει όγκο στο πάνω μέρος της γραβάτας, εάν αυτό είναι το στυλ σου. Σπρώχνοντας το ύφασμα της γραβάτας λίγο προς τα πάνω, μπορείς να προσδώσεις στην γραβάτα σου ένα ελαφρώς πιο χαλαρό ατημέλητο look. Έτσι, μπορεί να νιώσεις λιγότερο 'κουμπωμένος' σε μια κοινωνική συνεύρεση, αλλά και να δείξεις ότι ακόμα και ελαφρώς ατημέλητος μπορείς να είσαι στυλιστικά αψεγάδιαστος.
  • Εάν οι ώμοι σου δεν είναι ίσιοι, ο συνδετήρας γραβάτας μπορεί να βοηθήσει σημαντικά ώστε το οπτικό αποτέλεσμα να μοιάζει πιο ομοιόμορφο και ίσιο.
  • Μπορεί να φανεί πολύ πρακτικό και να σου σώσει στη ζωή, στην περίπτωση όπου, ως νέος MacGyver, χρειαστεί να κόψεις ή στερεώσεις κάτι ή ακόμα να αποσυνδέσεις μια βόμβα....ΟΚ, αστειευόμαστε, αλλά... ποτέ δε ξέρεις!

Οι Τυποι των Αξεσουάρ Γραβάτας

Το κλιπ γραβάτας και ο συνδετήρας γραβάτας είναι οι πιο δημοφιλείς επιλογές, ωστόσο, θα μιλήσουμε παρακάτω στο άρθρο και για λιγότερο δημοφιλείς ή γνωστές επιλογές, συγκεκριμένα την καρφίτσα γραβάτας & tie tack, αλυσίδα γραβάτας, και strap γραβάτας.

Ο Συνδετήρας Γραβάτας

Ο συνδετήρας γραβάτας είναι ένα διακριτικό κομμάτι μέταλλο ορθογώνιου σχήματος. Εφαρμόζει πάνω στη γραβάτα και το πουκάμισο, διασφαλίζοντας τη σωστή θέση της γραβάτας για όσο χρειαστεί.

Εξαιρετική επιλογή για όσους επιθυμούν η γραβάτα τους να είναι τελείως επίπεδη ή για όσους προτιμούν λεπτές γραβάτες από ευαίσθητα υφάσματα.

Το Κλιπ Γραβάτας

Το κλιπ γραβάτας είναι ελαφρώς πιο τεχνικό, καθώς έχει μηχανισμό κουμπώματος με ελατήριο, παρόμοιο με μανταλάκι, Και το κλιπ γραβάτας διασφαλίζει ότι η γραβάτα σου θα παραμένει στην θέση της για όσο χρειαστεί.

Εξαιρετική επιλογή για όσους φορούν πιο ογκώδεις πλεκτές ή τσόχινες γραβάτες. Αν και το κλιπ γραβάτας μπορεί να τοποθετηθεί και σε γραβάτες από ευαίσθητο ύφασμα, παρόλα αυτά, είναι πιθανό να τους δημιουργήσει ζημιά ή να τις τσαλακώσει και να χαλάσει την φόρμα τους, εάν το κούμπωμα είναι πιο δυνατό από όσο μπορεί να αντέξει η φόρμα της γραβάτας.

Η Αλυσίδα Γραβάτας

Η αλυσίδα γραβάτας μπορεί να 'ασφαλίσει' τη γραβάτα, χάρις σε μια χαλαρή αλυσιδούλα. Κουμπώνει στην πλακέτα με μια μπάρα ή μπορεί να γατζωθεί σε κουμπί πίσω από τη γραβάτα. Η θέση τοποθέτησης μιας αλυσίδας γραβάτας είναι ίδια με αυτή του κλιπ γραβάτας. Το πλάτος της μπάρας που εφαρμόζει στην πλακέτα θα πρέπει να είναι περίπου μια ίντσα (δλδ. περίπου 2,5 εκ.) μικρότερο από το πλάτος της γραβάτας ώστε να διασφαλιστεί ότι θα παραμένει 'αόρατο' πίσω από τη γραβάτα.

Η τέλεια επιλογή για κάθε άνδρα που του αρέσει η γραβάτα του να έχει τη δυνατότητα ελαφράς κίνησης ή απλά επιθυμεί να τονώσει το chic retro look του. Η αλυσιδούλα θα πρέπει να έχει επαρκές μήκος ώστε να δένει χαλαρά και να μην πιέζει τη γραβάτα. Θα πρέπει να θυμάσαι ότι το ποσοστό της χαλαρότητας (λάσκας) καθορίζει πόση ελευθερία κίνησης μπορεί να έχει η γραβάτα.

Η Καρφίτσα Γραβάτας και το Tack Γραβάτας

Οι καρφίτσες και τα tacks γραβάτας είναι ουσιαστικά το ίδιο. Καρφιτσώνονται στο κέντρο της γραβάτας. Ένα μικρό κούμπωμα στο πίσω μέρος ασφαλίζει την καρφίτσα, η οποία στερεώνεται στη γραβάτα με αλυσιδούλα. Η θέση τοποθέτησης στη γραβάτα μπορεί να είναι η ίδια με αυτή ενός συνδετήρα γραβάτας ή ακόμα και ψηλότερα σε σημείο λίγο πιο κάτω από τον κόμπο της γραβάτας.

Τέλεια επιλογή για κάθε άνδρα που επιθυμεί να δώσει περισσότερη βάση στο στυλιστικό κομμάτι παρά στην πρακτική λειτουργικότητα. Θα πρέπει να θυμάσαι ότι όσο πιο ψηλά βάζεις την καρφίτσα τόσο μικρότερη γίνεται η δυνατότητα ελέγχου της γραβάτας. Τέλος, σε συμβουλεύουμε να φοράς καρφίτσα γραβάτας μόνο σε πλεκτές γραβάτες με αραιή πλέξη ή από ανθεκτικά, δυνατά υφάσματα. Το τονίζουμε αυτό, γιατί η καρφίτσα μπορεί να αφήσει ευδιάκριτες τρυπούλες ή να σκίσει το ύφασμα της γραβάτας, εάν αυτό είναι ευαίσθητο.

Το Strap Γραβάτας

Τα straps γραβάτας αποτελούν σχετικά πρόσφατη στυλιστική καινοτομία. Αυτά τα μικρά πλαστικά ή υφασμάτινα straps (λουρίδες) περνούν μέσα από την ετικέτα του σχεδιαστή στο πίσω μέρος της γραβάτας και κουμπώνουν σε δυο από τα κουμπιά του πουκαμίσου. Αυτή η λωρίδα γραβάτας κρατάει τη γραβάτα σταθερή στην θέση της, ενώ, παράλληλα, επιτρέπει μια σχετική κάθετη λάσκα, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη άνεση και ελευθερία κινήσεων κορμού και κεφαλής, όταν φοριέται η γραβάτα.

Εξαιρετική επιλογή για κάθε άνδρα που επιθυμεί μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων και 'τιθασευμένη' γραβάτα. Είναι κατάλληλη για γραβάτες από ευαίσθητα υφάσματα. Τέλος, είναι πολύ διακριτικό αξεσουάρ, καθώς δε φαίνεται καθόλου.

Πώς Φοριέται ο Συνδετήρας Γραβάτας

Οι ανδρικοί συνδετήρες γραβάτες είναι φινετσάτοι και τοποθετούνται εύκολα. Ωστόσο, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ότι είσαι στυλιστικά αψεγάδιαστος, συνιστούμε να δεις τις παρακάτω επεξηγηματικές απεικονίσεις.

Το μήκος του συνδετήρα γραβάτας

Ο απαραβάτος κανόνας θέλει ο συνδετήρας γραβάτας να επιλέγετε πάντα βάσει του πλάτους της γραβάτας. Συγκεκριμένα, το μήκος του συνδετήρα γραβάτας θα πρέπει να είναι περίπου στο 70-80% του πλάτους της γραβάτας. Εάν χρειασθεί, μπορείς να φορέσεις έναν ελαφρώς μικρότερο συνδετήρα, ωστόσο ποτέ μακρύτερο.

Το ύψος του συνδετήρα γραβάτας

Ο συνδετήρας γραβάτας θα πρέπει να τοποθετείται πάντα μεταξύ τρίτου και τέταρτου κουμπιού του πουκαμίσου. Εάν τοποθετηθεί πιο ψηλά, θα πάψει να έχει πρακτική λειτουργικότητα, δλδ. δεν θα ελέγχει τόσο αποτελεσματικά τη γραβάτα. Εάν τοποθετηθεί πιο χαμηλά, τότε δεν θα φαίνεται, καθώς θα καλύπτεται από το σακάκι. Έτσι, θα χάσεις ένα πολύ σημαντικό στυλιστικό ατού. Ιδανικά, ο συνδετήρας γραβάτας θα πρέπει να τοποθετείται στο ύψος της επιστήθιας τσέπης του σακακιού.

Η σωστή γωνία του συνδετήρα γραβάτας

Ο συνδετήρας γραβάτας θα πρέπει πάντα να τοποθετείται οριζόντια. Οι ευθείες και παράλληλες γραμμές προσδίδουν έξτρα κομψότητα στο στυλ. Ορισμένοι μπορεί να υποστηρίζουν ότι στην περίπτωση που έχεις ένα μακρύτερο (από το επιτρεπόμενο) συνδετήρα γραβάτας, αρκεί να το φορέσεις υπό συγκεκριμένη γωνία και όλα θα πάνε καλά. Εμείς, από την πλευρά μας, σου συνιστούμε ότι σε αυτή την περίπτωση, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι απλά να μην φορέσεις συνδετήρα γραβάτας.

Θα πρέπει να υπολογίζεις και το πουκάμισο

Η πρακτική λειτουργικότητα του συνδετήρα γραβάτας είναι μια, ωστόσο πολύ σημαντική: τον φοράς για να κρατάει σταθερή την γραβάτα. Θα πρέπει να τον περάσεις και από την πατιλέτα του πουκαμίσου σου, διαφορετικά η γραβάτα σου μπορεί να γίνει 'φτερό στον άνεμο'.

Κράτα την επιφάνεια της γραβάτας λεία και επίπεδη

Μην πιέσεις τον συνδετήρα πολύ προς τα μέσα. Κινδυνεύεις να τσαλακώσεις, σκίσεις, χαλάσεις την φόρμα της γραβάτας σου. Σιγουρέψου ότι, μόλις τοποθετήσεις τον συνδετήρα, η επιφάνεια της γραβάτας σου είναι λεία, επίπεδη, χωρίς ζάρες.

Έξτρα Συμβουλές

Οι κανόνες που αναλύσαμε πιο πάνω είναι οι σημαντικότεροι που πρέπει να γνωρίζεις. Ωστόσο, αποφασίσαμε να προσθέσουμε και κάποιες έξτρα ακόμα συμβουλές που μπορούν να σε βοηθήσουν να αποκτήσεις έξτρα chic coolness.

Άσε λίγο λάσκα

Αφήνοντας λίγο λάσκα το πάνω μέρος της γραβάτας μεταξύ συνδετήρα και κόμπου, θα προσδώσει βάθος και μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων του λαιμού, της κεφαλής, του κορμού.

Όπως θα τοποθετείς το κλιπ, τράβηξε λίγο προς τα πάνω το μέρος της γραβάτας που είναι πάνω από τον συνδετήρα, και κατόπιν ολοκλήρωσε τη τοποθέτηση. Αυτό, το πιο χαλαρό πάνω μέρος, θα σε βοηθήσει να κινείσαι πιο ελεύθερα, ενώ, παράλληλα, η γραβάτα σου θα παραμένει αψεγάδιαστη στην θέση της. Δοκίμασέ το και θα μας θυμηθείς.

Ταίριασμα μετάλλων

Προσπάθησε να ταιριάξεις το μέταλλο του συνδετήρα γραβάτας με μανικετόκουμπα ή την αγκράφα ζώνης. Με αυτό τον τρόπο θα προσδώσεις συνεκτικό, αρμονικό, εκλεπτυσμένο look στο ενδυματολογικό σου σύνολο. Κλίκαρε στον σύνδεσμο και μάθε περισσότερα για την Θεωρία Χρωμάτων έτσι ώστε να μπορείς να κάνεις χρωματικούς συνδυασμούς με μεγαλύτερη ευκολία και αυτοπεποίθηση.

Διασκέδασέ το

Μη φοβηθείς τους πειραματισμούς με τα διαφορετικά είδη, χρώματα, designs των αξεσουάρ γραβάτας. Πάνω απ' όλα....διασκέδασέ το!

Φόρεσε συνδετήρα γραβάτας για να κάνεις το look σου πιο παιχνιδιάρικο κι ενδιαφέρον. Μια πινελιά χρώματος ή λάμψης μπορεί να απογειώσει στυλιστικά ακόμα και ένα ειδάλως μπανάλ και αδιάφορο ενδυματολογικό σύνολο.Το στυλ σου, μπορεί ακόμα και να γίνει το 'πάτημα' για την έναρξη συναρπαστικών συζητήσεων.

Απέφυγε να συνδυάσεις συνδετήρα γραβάτας με γιλέκο

Πειραματιστήκαμε αρκετά και κάναμε μεγάλη έρευνα γύρω από αυτόν τον συνδυασμό. Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι ο συνδυασμός κλιπ γραβάτας / συνδετήρα γραβάτας με γιλέκο είναι ένα απόλυτο “nogo”...υπερφορτώνει με πληροφορία το ενδυματολογικό σύνολο, κουράζει το μάτι, δείχνει υπερβολικό και επιτηδευμένο!

Ο συνδυασμός κλιπ γραβάτας / συνδετήρα γραβάτας με γιλέκο είναι ένα απόλυτο “nogo”...υπερφορτώνει με πληροφορία το ενδυματολογικό σύνολο, κουράζει το μάτι, δείχνει υπερβολικό και επιτηδευμένο! Είναι σαν να φοράς ταυτόχρονα ζώνη και τιράντες. Ανεξαρτήτως που κάποιοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για νέο hot trend εμείς θεωρούμε ότι 'φλερτάρει΄ με τα όρια του κιτς.

Κάνε επιλογές σύμφωνα με την προσωπικότητα και τα γούστα σου

Σημασία έχει, στη τελική, να ντύνεσαι όπως νιώθεις καλύτερα. Οι επιλογές των ρούχων και αξεσουάρ πρέπει να αντικατοπτρίζουν την προσωπικότητα και τα γούστα μας. Εμείς τα φοράμε, όχι αυτά εμάς.

Σε συμβουλεύουμε να επιλέγεις τα αξεσουάρ που ταιριάζουν περισσότερο στα γούστα σου. Ένα κλιπ γραβάτας με διακόσμηση σε σχήμα κρανίου θα δουλέψει στυλιστικά υπέρ σου, μόνο αν σου αρέσει. Διαφορετικά θα δείξει 'ψεύτικο' και επιτηδευμένο. Πάντως, αν μόλις τώρα ξεκινάς τη συλλογή σου με συνδετήρες / κλιπ γραβάτας, προτείνουμε η πρώτη σου αγορά να είναι ένα αξεσουάρ γραβάτας σε ασημί τόνο. Προτείνουμε το ασημί, γιατί βρίσκεται έξω από τον Κύκλο Χρωμάτων. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι ταιριάζει με τους περισσότερους χρωματικούς συνδυασμούς.

Η περίσταση

Το να φορέσεις κλιπ γραβάτας δε χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη δικαιολογία. Ταιριάζει σε όλες τις smart casual και επίσημες περιστάσεις! Εκτός βεβαίως από κηδεία, δεν θα ήταν ιδιαιτέρως πρέπων..

Πρέπει να επιλέγεις πάντα το συνδετήρα γραβάτας αναλόγως της περίστασης. Καλό θα ήταν να αποφεύγεται η επιλογή του σε κηδείες και επαγγελματικές συνεντεύξεις, γιατί παραείναι flashy. Ενώ σε κάποιο γάμο ή όταν τζογάρεις στο Μόντε Κάρλο...; Τέλεια επιλογή...δε νομίζεις;

Προσοχή με τις ρίγες

Οι ριγέ συνδετήρες γραβάτας θα πρέπει να αποφεύγονται με ριγέ πουκάμισο ή γραβάτα. Οι συνδετήρες γραβάτας με δυνατό μοτίβο ταιριάζουν καλύτερα με μονόχρωμα πουκάμισα και γραβάτες.

Συνδετήρες Γραβάτας - Δημοφιλέστερα Υλικά

Τα περισσότερα αξεσουάρ γραβάτας φτιάχνονται από μέταλλο. Οι πιο μοντέρνες εκδόσεις έχουν διακοσμητικά στοιχεία από ξύλο, ύφασμα, πολύτιμους & ημιπολύτιμους λίθους, μαργαριτάρια, πλαστικό, ρητίνη, σμάλτο, και γυαλί. Όταν είσαι στην φάση επιλογής, θα πρέπει να λάβεις σοβαρά υπόψιν τη διάρκεια ζωής, την λειτουργικότητα, με τι ταιριάζει και με τι όχι, την φόρμα, κλπ.

Συνδετήρες γραβάτας από μεταλλικό κράμα

Τα μεταλλικά κράματα είναι αποτέλεσμα μίξης δυο ή περισσότερων μετάλλων. Αυτό, τα κάνει ανθεκτικά και αρκετά εύπλαστα υλικά για την κατασκευή αξεσουάρ και κοσμημάτων. Συχνά, πωλούνται επιχρυσωμένα, επάργυρα, επιπλατινωμένα, ή επιροδιωμένα. Με αυτό τον τρόπο, μετατρέπονται σε ιδιαιτέρως chic αξεσουάρ γραβάτας, πραγματικό χάρμα οφθαλμών.

  • Συν: Προσιτά στη τιμή
  • Συν: Ανθεκτικό μέταλλο
  • Συν: Μπορούν να επιμεταλλωθούν με πολύτιμα μέταλλα
  • Συν: Ανθεκτικά στις γρατσουνιές
  • Πλην: Θα πρέπει να φροντίζονται αναλόγως του μετάλλου βάσης
  • Πλην: Μπορεί να εμπεριέχουν αλλεργιογόνο νικέλιο

Μπρούτζινοι συνδετήρες γραβάτας

Ο μπρούτζος (γνωστός και ως ορείχαλκος) είναι μεταλλικό κράμα χαλκού και ψευδάργυρου με υπέροχο, χαρακτηριστικό χρυσαφί τόνο. Ο μπρούτζος χρησιμοποιείται ευρέως στην κατασκευή αξεσουάρ και κοσμημάτων, γιατί δε μαυρίζει τόσο εύκολα όσο το ασήμι και είναι σαφώς οικονομικότερος από τον χρυσό. Με τη σωστή φροντίδα, οι μπρούτζινοι συνδετήρες γραβάτας μπορούν να φορεθούν για πολλά πολλά χρόνια και αποτελούν πολύ ελκυστική εναλλακτική συγκρητικά με συνδετήρες από άλλα μέταλλα.

  • Συν: Μοιάζει πολύ με τον χρυσό
  • Συν: Σαφώς οικονομικότερη επιλογή από τον χρυσό
  • Συν: Δε μαυρίζει τόσο εύκολα όσο το ασήμι
  • Συν: Καθαρίζεται και γυαλίζεται εύκολα
  • Πλην: Χρειάζεται ειδική φροντίδα, γιατί μπορεί να οξειδωθεί με τον καιρό
  • Πλην: Χωρίς επιμετάλλωση, ο μπρούτζος δε μπορεί να χαραχθεί

Ατσάλινοι (Ανοξείδωτο Ατσάλι) συνδετήρες γραβάτας για άνδρες

Το ανοξείδωτο ατσάλι είναι μακράν ένα από τα ισχυρότερα και ανθεκτικότερα μέταλλα που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή συνδετήρων γραβάτας. Μπορεί να διατηρήσει την αψεγάδιαστη λεία επιφάνειά του για μια ζωή και δύσκολα μπορεί να γρατσουνιστεί ή να παρουσιάσει πρόβλημα. Αυτό το υλικό κυκλοφορεί σε πολλές εκδόσεις χρωματικών τόνων, όπως χρυσό, ροζ χρυσό, ή μαύρο το οποίο μπορεί να ταιριάξει εύκολα με όλους τους χρωματικούς συνδυασμούς.

  • Συν: Super ανθεκτικό μέταλλο
  • Συν: Διαθέσιμο σε πλήθος διαφορετικών φινιρισμάτων
  • Συν: Ανθεκτικό στις γρατσουνιές
  • Συν: Δεν οξειδώνεται
  • Συν: Μπορεί να χαραχθεί
  • Πλην: Μπορεί να θολώσει, φαίνονται εύκολα τα αποτυπώματα
  • Πλην: Μπορεί να εμπεριέχει αλλεργιογόνο νικέλιο

Ασημένιοι (Sterling) συνδετήρες γραβάτας

Το ασήμι sterling είναι κράμα αργύρου με άλλα μέταλλα, το οποίο είναι πιο σκληρό και ανθεκτικότερο από το καθαρό ασήμι. Παρόλο που κι αυτό μαυρίζει σχετικά εύκολα, ωστόσο μπορεί να καθαριστεί και να γυαλιστεί πολύ εύκολα. Το ασήμι sterling δεν εμπεριέχει νικέλιο. Αυτό, το καθιστά υποαλλεργικό και επομένως πολύ δημοφιλές υλικό για την κατασκευή αξεσουάρ και κοσμημάτων.

  • Συν: Μπορεί να χαραχθεί
  • Συν: Δεν εμπεριέχει νικέλιο, nickel-free
  • Συν: Καθαρίζεται και γυαλίζεται εύκολα
  • Συν: Οπτικά και αισθητικά είναι πολύ ελκυστικό
  • Πλην: Γρατσουνιέται εύκολα
  • Πλην: Μαυρίζει εύκολα
  • Πλην: Ως μέταλλο είναι μαλακό

Συνδετήρες γραβάτας από τιτάνιο

Το τιτάνιο είναι ένα υπέροχο μέταλλο. Αν και ιδιαιτέρως ελαφρύ, ωστόσο είναι τρεις φορές ισχυρότερο από το ατσάλι. Λόγω της εξαιρετικής ανθεκτικότητάς του, αποτελεί εξαιρετική και πολύ αγαπημένη επιλογή στην κατασκευή αξεσουάρ και κοσμημάτων. Το τιτάνιο αποτελεί οικονομική εναλλακτική των πολύτιμων μετάλλων, ενώ είναι και υποαλλεργικό.

  • Συν: Μπορεί να χαραχθεί
  • Συν: Ελαφρύ
  • Συν: 100% υποαλλεργικό
  • Συν: Λυγίζει και γρατσουνιέται εξαιρετικά δύσκολα
  • Συν: Καθαρίζεται εύκολα
  • Πλην: Δεν έχει την αξία του χρυσού ή του ασημιού
  • Πλην: Δε μπορεί να συγκολληθεί, περιορισμένες design δυνατότητες

Κλιπ γραβάτας από βολφράμιο

Το βολφράμιο είναι ακόμα ένα υπέροχο κι εξαιρετικά σκληρό μέταλλο. Τα τελευταία χρόνια είναι ιδιαιτέρως δημοφιλές στην κατασκευή αξεσουάρ και κοσμημάτων. Και λογικό, αν ληφθεί υπόψιν ότι είναι εξαιρετικά σκληρό και ανθεκτικό, γυαλίζεται πολύ εύκολα, δεν οξειδώνεται, άρα δε μαυρίζει, είναι σχετικά προσιτό οικονομικά, και υποαλλεργικό. Ιδανική επιλογή για συνδετήρα γραβάτας.

  • Συν: Δε γρατσουνιέται, δεν οξειδώνεται, δε μαυρίζει
  • Συν: Το φινίρισμα διατηρεί την λάμψη του ακόμα και για πολλά πολλά χρόνια
  • Συν: Μπορεί να χαραχθεί
  • Πλην: Σχετικά βαρύ
  • Πλην: Αν και τελευταία είναι πολύ trendy, ωστόσο μπορεί να βγει εκτός μόδας

Ενδιαφέροντα Ιστορικά Στοιχεία για το Κλιπ Γραβάτας για να Κάνεις Εντύπωση σε Party Πηγαδάκια

Τα αξεσουάρ γραβάτας ήρθαν στο στυλιστικό προσκήνιο στα μέσα του 19ου αιώνα.. Αρχικά, οι γραβάτες φτιάχνονταν αποκλειστικά από lux υφάσματα, όπως πχ. το μετάξι και η δαντέλα. Ωστόσο, λόγω της ελαφρύτητας αυτών των πολυτελών υφασμάτων ήταν δύσκολο να διατηρηθεί η αψεγάδιαστη φόρμα που ήθελε να επιτύχει ο κάθε γνήσιος τζέντλεμαν ή ευγενής. Αρκούσε ένα αεράκι για να χαλάσει όλο το περίπλοκο και σοφιστικέ chic image.

Κυρίως λόγω αυτού, γεννήθηκε η ανάγκη για ένα αξεσουάρ που θα διασφάλιζε ότι η πολυτελής γραβάτα με τις εντυπωσιακές διακοσμητικές λεπτομέρειες και τον περίτεχνο κόμπο, θα παρέμενε αψεγάδιαστη και στην θέση της. Κάπως έτσι, λανσαρίστηκε σιγά σιγά η καρφίτσα γραβάτας (ή tack γραβάτας), η οποία και απέκτησε μεγάλη δημοφιλία, πολύ απλά γιατί έκανε αποτελεσματικά τη δουλειά της, δλδ. κρατούσε τη γραβάτα στην θέση της.

Το 1926, εξελίχθηκε το design της γραβάτας κι έγινε διαγώνιο. Έτσι, πρωτο-εμφανίστηκαν στο προσκήνιο ο συνδετήρας και το κλιπ γραβάτας. Αυτά τα δυο νέα αξεσουάρ γραβάτας αντικατέστησαν πολύ γρήγορα την καρφίτσα γραβάτας. Πλέον, δε χρειαζόταν να καρφιτσώνει κανείς τη γραβάτα του. Πρακτικά, αυτό σήμαινε όχι άλλες τρύπες, σκισίματα, φθορές στις γραβάτες ώστε αυτές να παραμένουν στην θέση τους!

Μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, η παγκοσμιοποίηση ήταν προ των πυλών. Στο προσκήνιο εμφανίστηκαν τεράστιες πολυεθνικές, και λόγω της άνθισης του corporate branding γεννήθηκε και η ανάγκη συσχέτισης της μάζας με τις εταιρείες ή τα clubs. Οι συνδετήρες γραβάτας έγιναν από τα δημοφιλέστερα συμβολικά αξεσουάρ εταιρικής, και όχι μόνο, ταυτότητας, φέρνοντας άρτια εις πέρας το επικοινωνιακό καθήκον τους. Μετά, ήρθε η δεκαετία των 'παιδιών των λουλουδιών' και το “flower power” έγινε ένα από τα ισχυρότερα fashion trends, παγκοσμίως. Από 'κει και ύστερα, το casual look γινόταν ολοένα πιο must n' trendy. Αυτό, είχε αρνητικό αντίκτυπο στη δημοφιλία των αξεσουάρ γραβάτας, τα οποία φάνταζαν μπανάλ και παλαιομοδίτικα.

Ευτυχώς όμως για τους καλαίσθητους μοντέρνους άνδρες του σήμερα, η ανδρική μόδα επαναπροσδιορίζει συχνά τη ταυτότητά της. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια έντονη στροφή στα trends του παρελθόντος. Πλέον, το παλιό δεν είναι 'ξεθωριασμένο', ξεπερασμένο, παλαιομοδίτικο, 'παππουδίστικο'. Αντιθέτως, έχει γίνει cool n' trendy, ρομαντικό, εκλεπτυσμένο, ξεχωριστό, tres chic, retro vintage, αγαπημένο trend των απανταχού hipsters και ρομαντικών νοσταλγών της κλασικής αρρενωπής γοητείας. Κάπως έτσι, τα κλιπ γραβάτας έχουν ξαναγυρίσει για τα καλά στη μόδα και ίσως είναι πιο trendy από ποτέ!

Έμπνευση

Κάποια Τελευταία Πραγματάκια

Έχοντας αναλύσει τα στυλιστικά dos and don’ts σχετικά με τα αξεσουάρ γραβάτας, θα πρέπει να τονίσουμε ότι η κάθε γενιά έχει τους 'επαναστάτες' της, οι οποίοι επιδεικτικά περιφρονούν το στυλιστικό status quo της εποχής και φορούν αυτά που τους κάνουν να νιώθουν άνετα και τους αντιπροσωπεύουν. Συμβουλεύουμε όλους τους φίλους και αναγνώστες μας να κάνουν την 'επανάστασή' τους. Η μόδα πρέπει να αποτελεί προέκταση του εσωτερικού μας κόσμου, το alter ego της ιδιοσυγκρασίας και του mood μας. Αν και είναι συνετό να ακολουθούνται κάποιοι γενικοί στυλιστικοί κανόνες, πάντοτε υπάρχει χώρος για την εξατομίκευση και τον στυλιστικό επαναπροσδιορισμό. Ποια είναι η συμβουλή μας; Τόλμησε να πειραματιστείς, απέκτησε γνώσεις, πάρε συμβουλές, κάνε συγκρίσεις και δοκιμές και, εν τέλει... διαμόρφωσε το δικό σου μοναδικό στυλ και ξεκίνησε να κτίζεις τη δική σου προσωπική συλλογή από κλιπ γραβάτας και διάφορα άλλα ανδρικά αξεσουάρ και κοσμήματα!

Συχνές Ερωτήσεις & Απαντήσεις

Πώς φοριέται ένας συνδετήρας γραβάτας;

Ο συνδετήρας γραβάτας θα πρέπει να φοριέται στο ύψος μεταξύ του 3ου και 4ου κουμπιού από το πάνω μέρος του πουκαμίσουt. Απλά, πέρασε τον συνδετήρα οριζόντια στη γραβάτα σου. Θα πρέπει να είναι στο ύψος της τσέπης του σακακιού. 

Μπορώ να φορέσω συνδετήρα γραβάτας σε κηδεία;

Γενικά, καλό θα ήταν να αποφύγεις να φορέσεις συνδετήρα γραβάτας σε κηδεία ως ένδειξη σεβασμού λόγω της περίστασης.

Μπορώ να φορέσω συνδετήρα γραβάτας σε γάμο;

Φυσικά και μπορείς! Ένας γάμος αποτελεί φανταστική ευκαιρία να επιδείξεις τα νέα σου στυλιστικά αποκτήματα, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα chic συνδετήρα γραβάτας. Δείξε σε όλους τη φινέτσα σου και που ξέρεις...μπορεί να κλέψεις τη νύφη. Αστειευόμαστε. 

Μπορώ να φορέσω συνδετήρα γραβάτας με σμόκιν κοστούμι (tuxedo);

Δεδομένου ότι τα σμόκιν κοστούμια (tuxedos) φοριούνται ως επί το πλείστον με παπιγιόν, είναι λογικό να πούμε οτι δε μπορεί να φορεθεί συνδετήρας γραβάτας.

Τι είναι η αλυσίδα ασφαλείας;

Η αλυσιδούλα ασφαλείας διασφαλίζει οτι η γραβάτα θα παραμείνει σταθερή στην θέση της, συγκεκριμένα στο κουμπί του πουκαμίσου. Έτσι, ακόμα και αν αρχίσεις να χορεύεις και να παρτάρεις σαν να μην υπάρχει αύριο, η γραβάτα δε θα φύγει ποτέ από την θέση της. 

Πώς πρέπει να φροντίζω τους συνδετήρες γραβάτας;

Οι περισσότεροι συνδετήρες γραβάτας μπορούν να καθαρίζονται με τον ίδιο τρόπο που καθαρίζονται γενικά τα κοσμήματα. Θα πρέπει να αποφεύγεται η έκθεσή τους σε υγρασία. Καλό είναι να καθαρίζονται και να γυαλίζονται με απαλό πανάκι. Τα αξεσουάρ θα πρέπει να φυλάσσονται ξεχωριστά το ένα από το άλλο για αποφυγή γρατσουνιών. Τέλος, καλό είναι να αποφεύγεται η έκθεσή τους στον αέρα κατά την φύλαξή τους. 

Πώς θα πρέπει να φυλάσσω / μεταφέρω τους συνδετήρες γραβάτας όταν δε τους χρησιμοποιώ;

Συνιστούμε να αποκτήσεις μια ειδική ταξιδιωτική θήκη φύλαξης για συνδετήρες γραβάτας. Τα πολύτιμα αξεσουάρ θα προστατεύονται από φθορές, γρατσουνιές, και σκόνη. 

Σε ποια πλευρά του πουκαμίσου περνιέται το κλιπ γραβάτας;

Μπορείς να το φορέσεις μόνο προς μια κατεύθυνση. 

Μπορώ να φορέσω συνδετήρα γραβάτας με αθλητικό πανωφόρι ή με ζακέτα και τζίν;

Φυσικά και μπορείς να φορέσεις συνδετήρα γραβάτας με αθλητικό πανωφόρι ή με ζακέτα και τζιν. Μάλιστα, μπορείς να τολμήσεις και να πειραματιστείς επιλέγοντας εκκεντρικούς και ξεχωριστούς συνδετήρες, σαν τους skull συνδετήρες που αναφέραμε πιο πάνω. 

Είναι κακό να φοράω τον ίδιο συνδετήρα γραβάτας κάθε μέρα;

Καθόλου, αρκεί να φοράς ένα συνδετήρα που είναι διακριτικός και χρωματικά ουδέτερος. Φυσικά, η αγορά περισσοτέρων αξεσουάρ σου δίνει περισσότερες στυλιστικές επιλογές. 

Πρέπει να έχω κουμπωμένο πουκάμισο για να φορέσω γραβάτα και συνδετήρα γραβάτας;

Δεδομένου οτι ο σκοπός του συνδετήρα γραβάτας είναι να κρατάει σταθερή τη γραβάτα πάνω στο πουκάμισο, η απάντηση είναι σχετικά προφανής. 

Μπορώ να φορέσω συνδετήρα γραβάτας μαζί με καρφίτσα γραβάτας;

Μπορείς πολύ άνετα να συνδυάσεις συνδετήρα γραβάτας με μανικετόκουμπα και τετράγωνο μαντήλι τσέπης. Ωστόσο, ο συνδυασμός συνδετήρα γραβάτας με καρφίτσα γραβάτας αποτελεί στυλιστικό πλεονασμό και άσκοπη φλυαρία, καθώς και τα δυο αξεσουάρ εξυπηρετούν τον ίδιο στυλιστικό σκοπό. Από την άλλη βεβαίως, που ξέρεις, μπορεί να ξεκινήσεις νέο fashion trend.

Φοριέται συνδετήρας γραβάτας με λεπτή γραβάτα;

Φυσικά, αρκεί βεβαίως ο συνδετήρας να μην έχει μεγαλύτερο μήκος από το πλάτος της γραβάτας. 

Φοριέται ο συνδετήρας γραβάτας υπό γωνία / διαγώνια;

Στην περίπτωση που ο συνδετήρας γραβάτας είναι μεγαλύτερος από το πλάτος της γραβάτας που επιθυμείς να φορέσεις, μπορείς να τον τοποθετήσεις ελαφρώς διαγώνια με κλίση προς τα πάνω. Όμως, μόνο εάν δεν έχεις άλλη εναλλακτική. Μια άλλη επιλογή, στυλιστικά σαφώς προτιμότερη, είναι να μη φορέσεις καν συνδετήρα γραβάτας.