Επιστροφή εντός 365 ημερών - χωρίς ερωτήσεις !
Μεταφορικά 3 € - Επιλογή για Δωρεάν Μεταφορικά πάνω από 39 €-
Επικοινωνία

Οι 7 Τσάντες Που Δεν Έχεις… Ενώ θα Έπρεπε

Ανεξαρτήτως αν πρόκειται για ημερήσια απόδραση, επίσκεψη στο γυμναστήριο, ή οπουδήποτε αλλού, η σωστή τσάντα όχι μόνο προσδίδει έξτρα γοητεία και κάνει το look σου πιο ολοκληρωμένο, αλλά είναι επίσης και πολύ πρακτική, καθώς μπορείς να αποθηκεύσεις οργανωμένα στο εσωτερικό της όλα όσα χρειάζεσαι για κάθε δεδομένη στιγμή.

Το πιθανότερο είναι να μεγάλωσες πηγαίνοντας στο σχολείο με σχολική σάκα. Στο εσωτερικό της έβαζες την αγαπημένη κασετίνα σου, μολύβια με υπερήρωες, ραβασάκια από και προς το αγαπημένο σου κορίτσι, κολατσιό, βιβλία και τετράδια. Η σχολική σάκα για πολλούς υπήρξε και καμβάς έκφρασης όπου ανέπτυσσαν το καλλιτεχνικό ταλέντο τους με διάφορα σχέδια και διακοσμητικές κονκάρδες. Εν ολίγοις, ήταν πολλά περισσότερα από μια απλή τσάντα μεταφοράς - ήταν το αγαπημένο αξεσουάρ το οποίο, εκτός από βιβλία, χωρούσε πολλά όμορφα σχολικά συναισθήματα και αναμνήσεις.

Πλέον, έχεις μεγαλώσει. Η τσάντα σου πρέπει να κουβαλάει πολλά περισσότερα από λίγα μολύβια, τετράδια, και βιβλία. Γι' αυτόν τον λόγο, ετοιμάσαμε μια λίστα με τσάντες που πιστεύουμε ότι κάθε σύγχρονος, καλαίσθητος άνδρας θα πρέπει τουλάχιστον να γνωρίζει την ύπαρξή τους. Κάθε τσάντα της λίστας είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Εκτός από premium φινέτσα, το κάθε μοντέλο έχει σχεδιαστεί ειδικά ώστε να χωράει με άνεση και να διατηρεί οργανωμένα όλα όσα χρειάζεται να μεταφέρεις κάθε δεδομένη στιγμή, με αρκετό χώρο ακόμα και για ραβασάκια...

1 Οι 7 τσάντες που δεν έχεις… ενώ θα έπρεπε1.1 1. σακίδιο πλάτης (backpack)1.2 2. τσάντες ταχυδρόμου (messenger bags)1.3 3. θήκη για laptop (laptop sleeve)1.4 4. τσάντα γυμναστηρίου1.5 5. τσάντα weekender1.6 6. νεσεσέρ1.7 7. δερμάτινο τσαντάκι ώμου (sling)1.8 Μας ρωτήσατε – σας απαντάμε

1. Σακίδιο Πλάτης (Backpack)

Σήκωσε το χέρι σου αν και η δική σου πρώτη τσάντα ήταν backpack, δηλαδή σακίδιο πλάτης. Έπαιρνες κι εσύ στο σακίδιό σου κολατσιό από το σπίτι που το καταβρόχθιζες στο σχολείο και έκανες τους συμμαθητές σου να ζηλεύουν με την 'υπερπαραγωγή' της μητέρας ή γιαγιάς σου; Δεν είναι τυχαίο που το σακίδιο πλάτης αποτελεί αγαπημένο ανδρικό αξεσουάρ ακόμα και κατά τη διάρκεια της ενήλικης ζωής μας.

Μάλιστα, το backpack που έχεις τώρα ως ενήλικας δε διαφέρει και πολύ από το σακίδιο πλάτης (σάκα) που είχες όταν ήσουν μαθητούδι. Συνεχίζει να είναι το ίδιο λειτουργικό και πρακτικό όπως τότε, όμως τώρα είναι σαφώς πιο φινετσάτο και φτιαγμένο από ανώτερης ποιότητας υλικά. Το σακίδιο πλάτης συντροφεύει πολλούς άνδρες καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής τους, από τις σχολικές αίθουσες και τα προαύλια, στο γραφείο και τα επαγγελματικά ταξίδια.

Πώς Επιλέγουμε το Σωστό Backpack

Ανεξαρτήτως του πού πηγαίνεις ή για το τι το χρειάζεσαι, καλό είναι να επιλέγεις σακίδιο πλάτης με φαρδείς, ρυθμιζόμενους ιμάντες που προσφέρουν έξτρα άνεση. Ψάχνεις backpack για τη δουλειά, το γυμναστήριο, τα ταξίδια, ή για κάθε χρήση; Συνιστούμε να δίνεις ιδιαίτερη έμφαση στα διαχωριστικά τμήματα, τις τσέπες και το μέγεθος ειδικής θήκης για ασφαλή μεταφορά laptop (εάν υπάρχει), πριν προχωρήσεις σε οποιαδήποτε αγορά.

Πιστεύεις πως ένα σακίδιο πλάτης δεν κάνει για το γραφείο; Δε ξέρεις τι χάνεις παρά μόνο αν το δοκιμάσεις. Για το γραφείο, συνιστούμε ένα δερμάτινο σακίδιο πλάτης με καθαρές σχεδιαστικές γραμμές. Βεβαίως, αυτό δε σημαίνει πως τα σακίδια πλάτης από καμβά δεν αποτελούν καλή επιλογή... απλά, σ' αυτή την περίπτωση καλό θα ήταν να δώσεις ιδιαίτερη έμφαση στην λεπτομέρεια και την ποιότητα των ραφών. Η πολύ λεπτομέρεια μπορεί να κάνει το look του backpack πολύ νεανικό και casual. Εάν βρεις τη σωστή τσάντα που να ανταποκρίνεται στο look και την ιδιοσυγκρασία σου, σίγουρα θα απογειώσεις τους πόντους της αρρενωπής γοητείας σου.

2. Τσάντες Ταχυδρόμου (Messenger Bags)

Τι το κοινό έχει ο Indiana Jones με τον Will Smith όταν πρωταγωνιστεί στη ταινία I Am Legend; Και οι δυο γνωρίζουν οτι καμιά περιπέτεια και καμιά κατάκτηση δεν είναι δυνατή χωρίς μια χρήσιμη τσάντα ταχυδρόμου.

Πάνε τα χρόνια που οι τσάντες ταχυδρόμου (γνωστές και ως τσάντες ώμου) προορίζονταν αποκλειστικά και μόνο για τους στρατιωτικούς ή τους αγαπημένους μας πρωταγωνιστές σε ταινίες περιπέτειας. Πλέον, στις μέρες μας, σχεδιάζονται με φινέτσα και πάντα βάσει της λειτουργικής πρακτικότητας που είναι τόσο αναγκαία στη ρουτίνα της καθημερινότητας για τους περισσότερους σύγχρονους άνδρες. Η βασική αρχή στο design παραμένει η ίδια... να πηγαίνεις από το σημείο Α στο σημείο Β μεταφέροντας πράγματα και έχοντας τα χέρια σου ελεύθερα.

Δε νομίζεις ότι είναι πολύ σημαντικό να έχεις και τα δυο σου χέρια ελεύθερα (όταν περνάς τη τσάντα χιαστί) ή έστω το ένα; Μπορείς για παράδειγμα να στείλεις μήνυμα κρατώντας το smartphone στο ένα και να απολαμβάνεις το καφεδάκι σου κρατώντας το κυπελλάκι στο άλλο. Ένας πολύ σημαντικός λόγος που η τσάντα ταχυδρόμου τα σπάει!

Πώς Επιλέγουμε τη Σωστή Τσάντα Ταχυδρόμου

Πας με το ποδήλατο στη δουλειά σου; Ο πλανήτης Γη σ' ευχαριστεί. Σ' αυτή την περίπτωση, η τσάντα ταχυδρόμου αποτελεί μια πολύ πρακτική επιλογή καθώς σου επιτρέπει να οδηγείς με σχετική άνεση και ασφάλεια, αφού, περνώντας την χιαστί, έχεις και τα δυο σου χέρια ελεύθερα. Βεβαίως, καλό είναι να επιλέξεις τσάντα που κλείνει με ασφαλές φερμουάρ και δεν είναι απλά κουμπωτή. Έτσι, ελαχιστοποιείς τις όποιες πιθανότητες να δεις κάποια στιγμή τα πράγματά σου να σκορπίζονται στο δρόμο σε κάποια απότομη στροφή.

Οι περισσότερες τσάντες ταχυδρόμου έχουν τουλάχιστον ένα μεγάλο εσωτερικό τμήμα. Τσέκαρε εάν ο αριθμός και το μέγεθος των τσεπών, οι θήκες για στυλό, το μέγεθος της ειδικής θήκης για την ασφαλή μεταφορά laptop, κτλ. ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις απαιτήσεις σου. Ακόμα και η πιο φινετσάτη τσάντα, εάν δεν έχει τον απαραίτητο χώρο για να βάλεις τα πράγματά σου, αποτελεί μάλλον κακή και μη πρακτική επιλογή.

Ψάχνεις για κάτι περισσότερο επαγγελματικό και φινετσάτο από μια απλή τσάντα ταχυδρόμου από καμβά; Τότε, ίσως να σε ενδιαφέρει κάποια τσάντα τύπου satchel. Αξίζει να σημειωθεί πως οι τσάντες satchel συνδυάζουν τη chic φινέτσα ενός χαρτοφύλακα με την πρακτική λειτουργικότητα μιας τσάντας ταχυδρόμου. Μια ώριμη επιλογή για κάθε ώριμο άνδρα.

3. Θήκη για Laptop (Laptop Sleeve)

Υπάρχει μεγάλη συζήτηση για το εάν μια τσάντα laptop ή μια θήκη για laptop αποτελεί την καλύτερη επιλογή. Και οι δυο επιλογές έχουν τα θετικά τους, αλλά μιας και οι τσάντες laptop μοιάζουν κατά πολύ με τις τσάντες ταχυδρόμου, εάν ψάχνεις για μια διαφορετική επιλογή, σε αυτή την περίπτωση κερδίζει η θήκη για laptop.

Οι θήκες για laptop έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τους μινιμαλιστές που αποφεύγουν τον περιττό όγκο και τα μεγάλα μεγέθη και επιθυμούν να μεταφέρουν με ασφάλεια και άνεση τον laptop τους χωρίς όμως να χρειαστεί να κουβαλούν ολόκληρη τσάντα. Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα το περιττό ή σοφιστικέ στο slim, compact design μιας θήκης για μεταφορά laptop. Εάν λοιπόν επιθυμείς απλά να μεταφέρεις το laptop σου και κανά δυο σημειώσεις, τότε σίγουρα η συγκεκριμένη θήκη αποτελεί εξαιρετική επιλογή.

Πώς Επιλέγουμε τη Σωστή Θήκη για Laptop

Επίλεξε μια θήκη με έξτρα εσωτερική επένδυση ασφαλείας. Προφανώς, θα είσαι προσεκτικός κατά τη μεταφορά του laptop σου, όμως γιατί να το ρισκάρεις; Απόκτησε θήκη με ξεχωριστή εσωτερική τσέπη, ειδικά σχεδιασμένη για την ασφαλή μεταφορά laptop, και έξτρα χώρο για κάποιες σημειώσεις ή τετράδια / σημειωματάρια - όπως το έγγραφο με τη σύμβαση αυξημένων αποδοχών που θα κληθείς σύντομα να υπογράψεις όταν ξεκινήσεις να ντύνεσαι στην πένα κάθε φορά που πηγαίνεις στη δουλειά σου!

Συνιστούμε τις δερμάτινες θήκες για laptop. Το δέρμα απογειώνει στυλιστικά τα ανδρικά αξεσουάρ, λόγω της υψηλής ποιότητας και των καθαρών σχεδιαστικών γραμμών του. Οποιοδήποτε άλλο υλικό και θα εύχεσαι να είχες επιλέξει τσάντα laptop.

4. Τσάντα Γυμναστηρίου

Ο καθένας θα συμφωνήσει πως τα διάφορα προγράμματα γυμναστικής απαιτούν διαφορετικό εξοπλισμό. Και μια τσάντα γυμναστηρίου καλείται να χωρέσει πολλά πράγματα, όπως: αθλητικά παπούτσια, σέικερ με μείγμα πρωτεϊνης, πετσέτα, σαπούνι, σαμπουάν, παντόφλες για τις ντουζιέρες, αποσμητικό (πάντα να παίρνεις μαζί σου αποσμητικό). Θα πρέπει να επιλέξεις μια τσάντα duffel αρκετά μεγάλη να τα χωρέσει όλα, ωστόσο να μπορεί να χωράει στους φοριαμούς.

Λένε πως οι επιτυχημένοι επαγγελματίες θα πρέπει να ντύνονται κατάλληλα για τη δουλειά και εκεί που πρέπει να πάνε. Το ίδιο ισχύει και για όσους θέλουν να πάνε στο γυμναστήριο. Η σωστή επιλογή τσάντας κάνει τη διαφορά, τόσο στυλιστικά όσο και πρακτικά. Το να σκάσεις μύτη στο γυμναστήριο με μια τσάντα για την οποία νιώθεις περήφανος μπορεί να σου δώσει έξτρα ώθηση ώστε να ολοκληρώσεις με επιτυχία την προπόνηση σου, να αποκτήσεις πιο σύντομα το σώμα των ονείρων σου και να γοητεύσεις ευκολότερα τους γύρω σου.

Πώς Επιλέγουμε τη Σωστή Τσάντα Γυμναστηρίου

Το να πας επιτέλους στο γυμναστήριο είναι μια μεγάλη απόφαση… το να επιλέξεις τη σωστή τσάντα είναι άλλη μια πολύ μεγάλη και σημαντική απόφαση. Θα πρέπει να διαλέξεις κάποια μια που να μη ζυγίζει πολύ. Μετά το εξαντλητικό πρόγραμμα crossfit, ακόμα και το παραμικρό έξτρα βάρος θα φαίνεται ασήκωτο. Επίσης, συνιστούμε να επιλέξεις μια τσάντα γυμναστηρίου με αποσπώμενο, πλήρως ρυθμιζόμενο ιμάντα με μαξιλαράκι για έξτρα άνεση κατά τη μεταφορά.

Εάν τώρα αποφασίσεις να χρησιμοποιήσεις την ίδια τσάντα τύπου duffel τόσο για τη δουλειά όσο και το γυμναστήριο, συνιστούμε να επιλέξεις μία με ξεχωριστούς χώρους, όπου δεν θα μπερδεύονται οι σημειώσεις και τα έγγραφα της δουλειάς με τα ιδρωμένα ρούχα από το γυμναστήριο. Επίλεξε μια τσάντα με απλές γραμμές και διακριτικό χρώμα ώστε να ταιριάζει με το smart casual / chic look του χώρου όπου εργάζεσαι.

5. Τσάντα Weekender

Αχ, η weekender. Το όνομα από μόνο του παραπέμπει σε ρομαντικές εικόνες φθινοπώρου με σαγηνευτικά τοπία σε αποχρώσεις του καφέ και κόκκινου από τα φύλλα που πέφτουν από τα δέντρα στο έδαφος, ενώ εσύ βρίσκεσαι κάπου σε μια καλύβα μέσα στο δάσος όπου χαζεύεις την θέα από το παράθυρο ενώ κάθεσαι αγκαλιά με μια όμορφη παρουσία και απολαμβάνεις ένα φινετσάτο κρασί Chenin Blanc, δίπλα στην θαλπωρή του τζακιού. ...ή όταν επιτέλους τα μαζεύεις για την εξόρμηση του ΣΚ ξεφεύγοντας επιτέλους από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Ανεξαρτήτως αν ετοιμάζεσαι να την κάνεις για ένα ξέφρενο ΣΚ με φίλους ή για μια ήρεμη απόδραση στο σπίτι στο χωριό, υπάρχει κάτι που πρέπει να επιλέξεις σωστά – τη τσάντα που θα χωρέσει με άνεση και θα κρατήσει οργανωμένα όλα όσα χρειάζεσαι για τη σύντομη απόδρασή σου, όποια κι αν είναι αυτή.

Για πολλούς άνδρες, αποτελεί μεγάλο βήμα η αναβάθμιση από το καθημερινό σακίδιο πλάτης (backpack) σε μια τσάντα weekender. Το ορθογώνιο σχήμα της είναι ιδανικό και ευρύχωρο... θα χωρέσεις με άνεση αρκετές αλλαξιές ρούχα, αξεσουάρ, είδη προσωπικής υγιεινής και περιποίησης, ώστε να είσαι στην πένα όπου κι αν πας… το αψεγάδιαστο στυλ μπορεί να σε συνοδέψει ακόμα και στις πιο σύντομες αποδράσεις σου.

Αν τώρα δεν είσαι φανατικός των αποδράσεων και απλά ψάχνεις για μια τσάντα γυμναστηρίου ή μια καθημερινή τσάντα, τότε μπορείς να επιλέξεις μια τσάντα από τις μικρές της διαθέσιμης γκάμας – τις ονομάζουμε work-gym hybrids.

Πώς Επιλέγουμε τη Σωστή Τσάντα Weekender

Μια τσάντα weekender χωράει ακριβώς όσα χρειάζεσαι για μια μίνι εξόρμηση είτε το Σαββατοκύριακο ή για λίγες μέρες. Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξεις μία που να έχει τέτοιες διαστάσεις, ώστε να επιτρέπεται να την πάρεις μαζί σου στην καμπίνα του αεροπλάνου, δηλαδή να χωράει στο ντουλαπάκι πάνω από τις θέσεις, εάν φυσικά θελήσεις να αποδράσεις αεροπορικώς. Από την άλλη, εάν ψάχνεις να αγοράσεις μια τέτοια τσάντα για το γυμναστήριο, θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι έχει compact design, ώστε να χωράει στους φοριαμούς.

Όσον αφορά την επιλογή του υλικού, πιστεύουμε ότι το δέρμα είναι μονόδρομος. Εκτός του ότι το δέρμα έχει απίστευτη αντοχή, φανταστική μυρωδιά και υφή, είναι παράλληλα και πολυχρηστικό στυλιστικά. Έτσι, μια φινετσάτη δερμάτινη τσάντα weekender μπορείς να την πάρεις άνετα τόσο στο γραφείο, όσο στο γυμναστήριο ή σε ταξίδι. Κάνε οικονομίες και μη τσιγκουνευτείς τα λεφτά όταν έρθει η ώρα να αγοράσεις μια τέτοια τσάντα… αξίζεις να αποκτήσεις μια φινετσάτη δερμάτινη τσάντα. Το κορυφαίας ποιότητας γνήσιο δέρμα και οι φανταστικές ραφές θα διασφαλίσουν ότι η τσάντα που θα αγοράσεις θα είναι στην ίδια τέλεια κατάσταση ακόμα και μετά από 5 χρόνια... μάλιστα, θα μοιάζει ακόμα ομορφότερη… τα premium δέρματα ομορφαίνουν και μαλακώνουν όταν ωριμάζουν και αποκτούν vintage χαρακτηριστικά. Ακόμα το σκέφτεσαι;

6. Νεσεσέρ

Ακόμα και η ομορφότερη δερμάτινη τσάντα στον πλανήτη δεν αξίζει εάν όταν φτάσεις στον προορισμό σου διαπιστώσεις οτι τα μπουκαλάκι με το σαμπουάν άνοιξε και γέμισε όλα τα ρούχα σου. Όσο για την οδοντόβουρτσα; Πόσο αγχωτικό είναι να ψάχνεις την οδοντόβουρτσα μέσα στο εσωτερικό μιας μεγάλης δερμάτινης τσάντας duffel, η οποία οδοντόβουρτσα έχει τη τάση να χώνεται στα πιο απίθανα σημεία. Λες και δεν σου έφτανε η κούραση του ταξιδιού...

Μια τσάντα weekender πρέπει να συνοδεύεται πάντα από νεσεσέρ. Το νεσεσέρ είναι το must-have αξεσουάρ που θα πρέπει να χωρέσει και να κρατήσει οργανωμένα όλα τα απαραίτητα προϊόντα προσωπικής περιποίησης, και φυσικά ασφαλή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Ένα premium ποιότητας νεσεσέρ θα διασφαλίσει ότι το οδοντικό σου νήμα δεν θα έχει γεύση κολόνιας, κτλ. Είναι οι μικρές, όμως ουσιαστικές, χαρές στη ζωή, τις οποίες προσφέρει το νεσεσέρ... δικαιολογημένα κατατάσσεται στα best sellers του ηλεκτρονικού μας καταστήματος.

Πώς Επιλέγουμε το Σωστό Νεσεσέρ

Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξεις ένα νεσεσέρ το οποίο να είναι αδιάβροχο ή πολύ ανθεκτικό σε μεγάλα επίπεδα υγρασίας, καθώς το χρησιμοποιούμε στο μπάνιο ή το αφήνουμε εκεί για αρκετές ώρες. Τα νεσεσέρ από κερωμένο καμβά αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή και μπορεί να παραμείνει αδιάβροχο ακόμα και αν κατά λάθος πέσει στη μπανιέρα ή τη ντουζιέρα. Αν από την άλλη επιλέξεις ένα φινετσάτο δερμάτινο νεσεσέρ, καλύτερα θα ήταν να το τοποθετήσεις στο κομοδίνο ή στο τραπεζάκι δίπλα στο κρεβάτι, παρά στο μπάνιο. Ακόμα και το καλύτερο ποιοτικά δέρμα θα αποδειχθεί αργά ή γρήγορα επιρρεπές στη φθορά εάν εκτεθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα σε υψηλά επίπεδα υγρασίας ή ατμού.

Με πόσα προϊόντα προσωπικής περιποίησης και καλλωπισμού ταξιδεύεις συνήθως; Η απάντηση θα κρίνει και το μέγεθος του νεσεσέρ που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σου. Θα πρέπει να σιγουρέψεις ότι το μέγεθος νεσεσέρ που θα επιλέξεις θα χωρέσει με άνεση όλα όσα χρειάζεσαι να πάρεις μαζί σου. Επίσης, είμαστε μεγάλοι fans των νεσεσέρ με ενσωματωμένα γατζάκια. Το αίσθημα όταν ξετυλίγεις το νεσεσέρ και το κρεμάς οπουδήποτε επιθυμείς θα σε γεμίσει με περηφάνεια για το πρακτικό σου πνεύμα και θα σε κάνει να νιώθεις σαν πολύπειρος, 'ψημένος' ταξιδιώτης.

7. Δερμάτινο Τσαντάκι Ώμου (Sling)

Φαντάσου τον εαυτό σου να χρειάζεται να την κάνεις σε μια απογευματινή έξοδο με φίλους και επιθυμείς να πάρεις μαζί σου μόνο το πορτοφόλι, το smartphone, τα ακουστικά… και, φυσικά, τα κλειδιά σου. Τοποθετείς βιαστικά αυτά τα πράγματα στο σακίδιο πλάτης σου. Κατόπιν, αντιλαμβάνεσαι ότι το αγαπημένο σου σακίδιο παραείναι μεγάλο για μια τέτοια περίσταση. Σου φαίνεται πολύ άδειο κι εντέλει αποφασίζεις να βάλεις ένα μπουκαλάκι νερό, φορτιστή, το tablet. Μετά, σκεπτόμενος ότι μπορεί να κάνει κρύο αργότερα, βάζεις κι ένα μπουφανάκι ή πουλοβεράκι, ίσως και ένα μήλο ή μια μπάρα δημητριακών, σε περίπτωση που σε πιάσει λιγούρα αργότερα. Στο τέλος καταλήγεις να είσαι έτοιμος για ολόκληρη εκστρατεία, με ένα σαφώς παραφουσκωμένο, βαρύ, και ογκώδες σακίδιο πλάτης. Πολύ μακριά από το να κουβαλήσεις απλά ένα πορτοφόλι και 2-3 ακόμα πραγματάκια.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, όπου απαιτείται η πρακτική άνεση και το compact design, το δερμάτινο τσαντάκι ώμου (sling bag) αποτελεί εξαιρετική επιλογή. Πρόκειται για ένα φινετσάτο, μοντέρνο τσαντάκι που είναι εξαιρετικά πρακτικό καθώς φοριέται με ασφάλεια χιαστί και επιτρέπει και στα δυο χέρια να είναι ελεύθερα. Εάν χρειάζεται να μεταφέρεις πολλά πράγματα, επίλεξε ένα σακίδιο πλάτης (backpack) ή μια τσάντα ταχυδρόμου (messenger bag). Αν από την άλλη χρειαστείς να πάρεις λίγα πραγματάκια για μια απογευματινή έξοδο με φίλους ή αν επιθυμείς να νιώθεις σίγουρος ότι τα διαβατήριο / ταυτότητα, τα κλειδιά, το smartphone, και το πορτοφόλι σου είναι ασφαλή πάνω σου όσο βολτάρεις πχ. στην περίφημη και πολύβουη αγορά μπαχαρικών της Κωνσταντινούπολης, επίλεξε τσαντάκι ώμου sling.

Όταν πρόκειται να ταξιδέψεις, συνιστούμε να την συμπεριλάβεις στη μεγαλύτερη ταξιδιωτική τσάντα. Έτσι, θα μπορείς να κυκλοφορείς άνετα με τα χέρια ελεύθερα, όπου κι αν πας. Μάλιστα, μπορείς να φορέσεις το τσαντάκι sling μπροστά στον θώρακα, κυρίως εάν πρόκειται να κυκλοφορήσεις σε κάποια κακόφημη γειτονιά ή μέρος με πολλούς τουρίστες και κόσμο όπου σημειώνονται πολλά περιστατικά κλοπών. Έτσι, ούτε ο περιβόητος Artful Dodger δε θα μπορέσει να σε κλέψει.

Πώς Επιλέγουμε το Σωστό Τσαντάκι Ώμου

Το μέγεθος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο όταν πρόκειται να επιλέξουμε ένα τσαντάκι που φοριέται χιαστί (crossbody bag). Εάν το μέγεθος είναι πολύ μικρό, ίσως δυσκολευτείς να χωρέσεις με άνεση όλα όσα επιθυμείς να πάρεις μαζί σου. Εάν το μέγεθος είναι πολύ μεγάλο, δεν θα είναι πρακτικό και άνετο στη μεταφορά του. Σ' αυτή την περίπτωση ίσως ήταν προτιμότερο να επιλέξεις ένα σακίδιο πλάτης (backpack). Υπολόγισε πόσα πράγματα επιθυμείς να κουβαλάς μαζί σου, και συνέχισέ το από κει.

Για να μην πέσεις στη στυλιστική παγίδα της δεκαετίας του '90 που τα τσαντάκια 'μπανάνες' ήταν πολύ trendy, επίλεξε ένα φινετσάτο δερμάτινο τσαντάκι sling με minimal και διακριτικές λεπτομέρειες. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι το δέρμα αποτελεί μια safe, κλασσική, και σαφώς αρρενωπή επιλογή. Μάλιστα, εκτός από φινέτσα, το δέρμα premium ποιότητας είναι εξαιρετικά ανθεκτικό στην πολυχρησία και την πάροδο του χρόνου.

Ορισμένοι θεωρούν λανθασμένα ότι οι τσάντες δεν αποτελούν αρρενωπά αξεσουάρ. Μήπως θεωρούν ότι το να έχουν αντιαισθητικά φουσκωμένες τσέπες με ένα σωρό πράγματα είναι στυλιστικά σωστό, πρακτικό, ασφαλές, άνετο; Αδιαμφισβήτητα, για ένα σωρό λόγους, οι τσάντες αποτελούν must-have αξεσουάρ για κάθε άνδρα. Μια ορθά επιλεγμένη τσάντα μπορεί να απογειώσει τους πόντους της γοητείας σου, ενώ, παράλληλα, να σου προσφέρει πρακτική λειτουργικότητα και μεταφορική άνεση.

Μας Ρωτήσατε – Σας Απαντάμε

Είναι σωστό ένας άνδρας να φοράει τσάντα ταχυδρόμου;

Έχουμε μια απλή και άκρως κατατοπιστική απάντηση για όσους αμφιβάλουν... ναι!

Ανεξαρτήτως το πως θα την ονομάσεις – τσάντα ώμου, τσάντα με αποσπώμενο ιμάντα ή τσάντα για όλες τις χρήσεις – μια τσάντα ταχυδρόμου (messenger) αποτελεί must-have προσθήκη στην προσωπική συλλογή κάθε καλαίσθητου άνδρα που επιθυμεί να συνδυάσει τη φινέτσα με την λειτουργική πρακτικότητα.

Ποια είναι η καταλληλότερη ανδρική τσάντα εάν πηγαίνω στη δουλειά με ποδήλατο ή μηχανή;

Σ' αυτή την περίπτωση χρειάζεσαι μια τσάντα που μπορείς να φοράς στην πλάτη σου. Προτείνουμε σακίδιο πλάτης (backpack) ή τσάντα ταχυδρόμου (messenger).

Εάν θα μεταφέρεις και laptop, βεβαιώσου ότι οι διαστάσεις της τσάντας είναι κατάλληλες για την ασφαλή μεταφορά του. Επίσης, θα πρέπει να επιλέξεις βάσει όγκου, αριθμού, και είδους πραγμάτων που επιθυμείς να μεταφέρεις, όπως πχ. φάκελοι, σημειώσεις, έγγραφα, πιθανώς το κολατσιό σου σε τάπερ, κτλ.

Ποια είναι η τέλεια τσάντα για φοιτητές;

Σε γενικές γραμμές, μπορείς να επιλέξεις οποιαδήποτε τσάντα. Ωστόσο, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι είμαστε fans του backpack, κυρίως όσον αφορά τις νεότερες ηλικίες. Ένα σακίδιο πλάτης (backpack) έχει άφθονο χώρο για στυλό, tablet, βιβλία, κολατσιό, ακόμα και για ενεργειακά ποτά. Το σακίδιο πλάτης συνδυάζει εξαιρετικά πρακτική λειτουργικότητα με ανθεκτικότητα.

Καλό θα ήταν να αποφύγεις να φοράς το σακίδιο πλάτης μόνο στον έναν ώμο. Σε συμβουλεύουμε να φοράς και τους δυο ιμάντες. Έτσι, θα υπάρχει ίση κατανομή βάρους και στους δυο ώμους και δεν θα καταπονείται η μέση και η πλάτη σου.

Ποια τσάντα είναι η καταλληλότερη για το γραφείο;

Κάθε ερώτηση σχετικά με το ποια είναι η καλύτερη, ιδανικότερη τσάντα για μια περίσταση καταλήγει πάντα στην εξής ερώτηση – Πόσα πράγματα, με τι όγκο, βάρος επιθυμείς να μεταφέρεις; Εάν πρόκειται να μεταφέρεις μόνο ένα laptop και λίγα αρχεία, προτίμησε μια ελαφριά και slim θήκη για laptop (laptop sleeve).

Θα παίρνεις μαζί σου και τα είδη γυμναστηρίου και το κολατσιό σου; Επίλεξε μια μεγαλύτερη τσάντα τύπου duffel ή μια μικρή τσάντα τύπου weekender.

Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να ταιριάξεις το στυλ της τσάντας με το ενδυματολογικό σου σύνολο. Για παράδειγμα, το αγαπημένο σου σακίδιο πλάτης με μεγάλο print του Batman από την εποχή του Γυμνασίου το πιθανότερο είναι να μη ταιριάξει με το look του ενήλικα, σοβαρού και κομψού άνδρα που επιθυμείς να προβάλεις, όπως πχ. όταν φοράς παπιγιόν και blazer.

Πώς μπορώ να επιλέξω τη τέλεια ανδρική τσάντα;

Η τέλεια τσάντα είναι η τσάντα που εκπληρώνει τους λειτουργικούς σκοπούς για τους οποίους την επιλέγεις. Ουσιαστικά μια τσάντα που θα σου αρέσει να τη χρησιμοποιείς και θα σε κάνει να νιώθεις άνετα. Τα πάντα είναι θέμα σκοπού. Για παράδειγμα, το να επιλέξεις μια μικρή τσάντα γυμναστηρίου για μια απόδραση το ΣΚ για σκι δεν είναι μια καλή επιλογή. Μια δερμάτινη τσάντα satchel με ειδική θήκη για ασφαλή μεταφορά laptop και αρκετό χώρο για να μεταφέρεις όλα όσα χρειάζεσαι για τη δουλειά, θα ταιριάξει γάντι σε αυτή την περίπτωση. Η τέλεια τσάντα.

Γιατί οι άνδρες δεν φοράνε τσάντες ώμου όπως οι γυναίκες;

Ως επί το πλείστον, οι άνδρες δε μεταφέρουν στις τσάντες τους καλλυντικά, κραγιόν, μάσκαρα, και ένα σωρό άλλα μπιχλιμπιδάκια τα οποία, αν και τις περισσότερες φορές πολλά σε αριθμό, δεν είναι ούτε βαριά ούτε και ογκώδη. Αντιθέτως, πολλοί από τους άνδρες που φορούν τσάντες, δένονται πολύ με τη τσάντα τους. Μεγάλος αριθμός ανδρών βλέπει τη τσάντα του ως προέκταση του εαυτού του. Μια τσάντα που σχεδιάζεται για άνδρες έχει σαφώς διαφορετικό design από τις γυναικείες.

Ρωτήσαμε τον designer της Lucleon ποια είναι η γνώμη του επί του θέματος: ‘Οι ανδρικές τσάντες έχουν σχεδιαστεί βάσει των σωματικών αναλογιών των ανδρών, οι οποίες αναλογίες είναι σαφώς μεγαλύτερες από τις γυναικείες. Τα πάντα, από το μήκος του ιμάντα έως το μέγεθος και το είδος των εσωτερικών χώρων και τμημάτων, είναι διαφορετικά σε μια ανδρική τσάντα συγκριτικά με μια γυναικεία. Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεσαι είναι μια τσάντα που σέρνεται στο έδαφος από το βάρος ή μια τσάντα της οποίας οι ιμάντες με το ζόρι μπορούν να φορεθούν στον ώμο σου. Οι ανδρικές τσάντες, και τα ανδρικά αξεσουάρ γενικότερα, είναι πολλά περισσότερα από μια απλή ετικέτα που προσδιορίζει το φύλο – οι ανδρικές τσάντες δημιουργούνται λαμβάνοντας σοβαρά υπόψιν την ανδρική σωματοδομή και τις λειτουργικές ανάγκες των ανδρών.’

Σε ποιον ώμο πρέπει να φοράνε οι άνδρες τη τσάντα τους;

Μπορείς να φοράς τη τσάντα σου σε οποιονδήποτε ώμο επιθυμείς. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ορισμένες τσάντες μπορεί να διαπιστώσεις ότι τα φερμουάρ θα είναι πίσω σου εάν αλλάξεις ώμο. Ωστόσο, αυτό είναι περισσότερο θέμα λειτουργικής πρακτικότητας, παρά στυλ.

Πόσο ψηλά ή χαμηλά θα πρέπει να φορώ το σακίδιο πλάτης;

Στυλιστικά, δεν υπάρχει ξεκάθαρα σωστό ή λάθος ύψος. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα σακίδια πλάτης (backpack), που είναι διαθέσιμα στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, έχουν πλήρως ρυθμιζόμενους ιμάντες. Έτσι, μπορείς να επιλέξεις ακριβώς το ύψος που επιθυμείς να φοράς τη τσάντα σου.

Από άποψη ανθρώπινης ανατομίας και μυοσκελετικής υγείας, εάν φοράς το σακίδιο πλάτης πολύ χαμηλά αυξάνει την πίεση στους ώμους και μπορεί να δημιουργήσει πόνους στη μέση και γενικότερα στη σπονδυλική στήλη. Υπάρχει η τάση να χαλαρώνουμε τους ιμάντες ώστε να φοράμε και να βγάζουμε τη τσάντα γρηγορότερα και ευκολότερα. Σε συμβουλεύουμε να ρυθμίσεις τους ιμάντες έτσι ώστε να μεταφέρεις με άνεση τη τσάντα σου, χωρίς να πονάς. Η σπονδυλική σου στήλη θα σου πει ένα μεγάλο ευχαριστώ όταν αρχίσεις να φοράς σωστά την τσάντα σου.