Εξοικονομησε 20% σε ολα τα γυαλια ηλιου

Εξοικονομησε 20% σε ολα τα γυαλια ηλιου

Επιστροφή εντός 365 ημερών - χωρίς ερωτήσεις !
Μεταφορικά 4 € - Επιλογή για Δωρεάν Μεταφορικά πάνω από 49 €-
Επικοινωνία
Αγαπημένα
Καλάθι

Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης (Pochette) - Ο Απόλυτος Οδηγός

Εδώ, θα μάθεις τα πάντα σχετικά με το τετράγωνο μαντήλι τσέπης σακακιού (pochette). Πως συνδυάζεται χρωματικά, από τι φτιάχνεται, ποιοι είναι οι πιο cool τρόποι διπλώματος, ποια τετράγωνα μαντήλια τσέπης είναι κατάλληλα για εκδηλώσεις, βραδινές εξόδους, και ό,τι άλλο σχετίζεται με αυτό το υπέροχο ανδρικό αξεσουάρ. Όλα αυτά σε λιγότερο από 20 λεπτά!

Το τετράγωνο μαντήλι τσέπης (γνωστό και ως τετράγωνο μαντήλι σακακιού ή ποσέτ από τη γαλλική λέξη "pochette") μπορεί να κάνει τη στυλιστική διαφορά και να απογειώσει το look ή να το χαλάσει τελείως. Αν και να το βγάλεις δεν αποτελεί δύσκολο πρόβλημα πυρηνικής φυσικής, ωστόσο η σωστή επιλογή και το δίπλωμα αποτελούν τέχνη, την οποία όσο καλύτερα κατέχεις τόσο πιο εύκολα θα μπορείς να γοητεύεις με το ψαγμένο, cool n' trendy, προσωπικό σου στυλ. Το τετράγωνο μαντήλι τσέπης βρίσκεται στο κέντρο της οπτικής επαφής, επομένως μπορεί να 'μαγνητίσει' τα βλέμματα. Τώρα, αν η προσοχή των άλλων θα είναι θετική ή αρνητική, αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, τους οποίους και θα αναλύσουμε παρακάτω.

Τι είναι το τετράγωνο μαντήλι τσέπης; Είναι ένα διακοσμητικό τετράγωνο κομμάτι ύφασμα το οποίο τοποθετείται στη μπροστινή τσέπη του σακακιού (στο ύψος του στήθους) ή της ζακέτας με μπροστινή τσέπη (blazer), προσδίδοντας έξτρα στυλ στο look.

Με τη βοήθεια αυτού του οδηγού, θα μάθεις όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις ώστε να κάνεις τη στυλιστική διαφορά και να έχεις πολλούς 'όμορφους' λόγους για να βγάλεις και να προσφέρεις το τετράγωνο μαντήλι τσέπης με αρρενωπή σιγουριά και γοητεία.

1 Τετράγωνο μαντήλι τσέπης (pochette) - ο απόλυτος οδηγός1.1 Ποια η διαφορά μεταξύ τετράγωνου μαντηλιού τσέπης (pochette) και μαντηλιού handkerchief ;1.2 Τα βασικά της θεωρίας των χρωμάτων1.3 Επιλογή σωστού υφάσματος για τετράγωνο μαντήλι1.4 Υφάσματα τετράγωνων μαντηλιών τσέπης - συν και πλην1.5 Τετράγωνα μαντήλια τσέπης - άκρες1.6 Ποιο είναι το σωστό μέγεθος ενός τετράγωνου μαντηλιού τσέπης (pochette) ;1.7 Πώς φοριέται το τετράγωνο μαντήλι τσέπης (pochette)1.8 Τρόποι διπλώματος τετράγωνου μαντηλιού τσέπης (pochette)1.9 Το σωστό ντύσιμο για την περίσταση - διάφορα στυλ1.10 Η σωστή φύλαξη για τετράγωνα μαντήλια τσέπης1.11 Πετυχημένοι συνδυασμοί για μαντήλια ποσέτ1.12 Γιατί αυτοί οι συνδυασμοί;1.13 Να θυμάσαι πάντα1.14 Τετράγωνο μαντήλι τσέπης (pochette) - ενδιαφέροντα iστορικά στοιχεία1.15 Ερωτήσεις & απαντήσεις

Ποια η Διαφορά Μεταξύ Τετράγωνου Μαντηλιού Τσέπης (Pochette) και Μαντηλιού Handkerchief ;

Ας ξεκινήσουμε από το βασικότερο. Το handkerchief ΔΕΝ είναι τετράγωνο μαντήλι τσέπης. Ωστόσο, σε καταστάσεις 'έκτακτης στυλιστικής ανάγκης' ένα καθαρό μαντήλι handkerchief από απαλό βαμβάκι μπορεί να φορεθεί ως τετράγωνο μαντήλι τσέπης.

Το τετράγωνο μαντήλι τσέπης χρησιμοποιείται καθαρά για οπτικό στυλιστικό εφέ και δεν έχει καμιά πρακτική εφαρμογή, εκτός του να σε κάνει να δείχνεις εξαιρετικά γοητευτικός. Από την άλλη, το μαντήλι handkerchief είναι πιο πρακτικό. Χρησιμοποιείται για να σκουπίζεις τον ιδρώτα σου, να φυσάς τη μύτη σου, μπορείς ακόμα και να το προσφέρεις σε μια όμορφη παρουσία για να σκουπιστεί (σύμφωνα με το savoir vivre ενός τζέντλεμαν), κλπ. Με άλλα λόγια, θα πρέπει να θυμάσαι: το πρώτο είναι για στυλιστική φιγούρα, το άλλο για πρακτική ευκολία.

Γενικά, υπάρχουν αρκετές διαφορές τις οποίες καλό είναι να γνωρίζεις.

Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης Σακακιού (Pochette)

  1. Φτιάχνεται από διάφορα υφάσματα. Τα πιο συνηθισμένα: βαμβακερό, μεταξωτό, λινό
  2. Φοριέται στην εξωτερική μπροστινή τσέπη του σακακιού ή της ζακέτας (blazer)
  3. Καθαρά διακοσμητικό: δεν είναι κατάλληλο για καθάρισμα ή φύσημα
  4. Τα μεταξωτά και λινά ποσέτ μαντήλια καθαρίζονται μόνο με στεγνό καθάρισμα και λερώνονται εύκολα
  5. Η μόνη πρακτική χρήση των μεταξωτών ποσέτς: καθαρισμός γυαλιών οράσεως
  6. Είναι μικρότερο σε μέγεθος από ένα μαντήλι handkerchief

Μαντήλι Handkerchief

  1. Φτιάχνεται από βαμβάκι
  2. Φυλάσσεται σε οποιαδήποτε τσέπη
  3. Είναι μεγαλύτερο από το τετράγωνο μαντήλι τσέπης σακακιού: έχει μεγαλύτερο όγκο. Θέλει προσοχή σε ποια τσέπη θα φυλαχθεί, γιατί μπορεί να τη φουσκώσει
  4. Είναι ένα πρακτικό ανδρικό αξεσουάρ, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν για το οτιδήποτε; Φύσημα μύτης, σκούπισμα ιδρώτα, κτλ.

Εν κατακλείδι, θα πρέπει να θυμάσαι το εξής: το πρώτο είναι για στυλιστική φιγούρα, το δεύτερο για πρακτική ευκολία.

Τα Βασικά της Θεωρίας των Χρωμάτων

Για να έχει ένα ενδυματολογικό σύνολο αρμονία και καλαίσθητο look, τα χρώματα που θα επιλεχθούν θα πρέπει να ταιριάζουν μεταξύ τους.

Στον καλαίσθητο συνδυασμό των χρωμάτων περιλαμβάνονται, εκτός των άλλων, το τετράγωνο μαντήλι τσέπης, το κάθε ενδυματολογικό κομμάτι που θα επιλεχθεί για να φορεθεί, το χρώμα του δέρματος και των μαλλιών, κλπ. Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία μιας chic ενδυματολογικής επιλογής είναι να τονίζει σωστά και όμορφα το πρόσωπό σου. Το τετράγωνο μαντήλι τσέπης σακακιού παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην επίτευξη αυτού του θεμιτού στυλιστικού αποτελέσματος.

Είναι πολύ σημαντικό το τετράγωνο μαντήλι τσέπης να μην κυριαρχεί. Ο στυλιστικός του ρόλος είναι να εμπλουτίζει / τονίζει το συνολικό look, κυρίως το πρόσωπο, και όχι να το επισκιάζει. Η επιλογή τετράγωνου μαντηλιού τσέπης μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά και εν τέλει να απογειώσει στυλιστικά ένα look ή να το χαλάσει. Για αυτό, τόσο το χρώμα όσο και το δίπλωμα παίζουν καθοριστικό ρόλο και πρέπει να επιλεχθούν με προσοχή.

Η Δημιουργία του Χρωματικού Κύκλου

Ας γυρίσουμε για λίγο στα βασικά, τα οποία πολλές φορές είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά!

Ο ευκολότερος τρόπος για να συνδυαστούν σωστά τα χρώματα είναι με τη βοήθεια του Χρωματικού Κύκλου, ο οποίος αποτελείται από κύρια, δευτερογενή και τριτογενή χρώματα, τα οποία ονομάζονται αποχρώσεις.

  • Βασικά Χρώματα: Κόκκινο, Μπλε, Κίτρινο. Τα βασικά χρώματα δε μπορούν να δημιουργηθούν από την ανάμειξη άλλων χρωμάτων. Η φυσική τους απόχρωση είναι πολύ φωτεινή και τραβούν την προσοχή. Χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις όπου απαιτείται χρωματικός τονισμός (highlight), όπως πχ. σε σχεδιαστικά μοτίβα, καθώς δημιουργούν πολύ ελκυστικές χρωματικές αντιθέσεις (contrast) με σκουρόχρωμα φόντα.
  • Δευτερογενή Χρώματα: Πράσινο, Μοβ, Πορτοκαλί. Αυτά τα χρώματα δημιουργούνται με ανάλογες αναμείξεις των βασικών χρωμάτων. Το καθένα κάθεται ακριβώς αντίθετα από ένα βασικό χρώμα στον Χρωματικό Κύκλο. Το κάθε ζευγάρι δημιουργεί τη μέγιστη χρωματική αντίθεση. Τα χρώματα αυτά ονομάζονται συμπληρωματικά χρώματα και 'μαγνητίζουν' την προσοχή των βλεμμάτων.
  • Τριτογενή Χρώματα: Βερμιγιόν (κόκκινο-πορτοκαλί), Κεχριμπάρι (κίτρινο-πορτοκαλί), Πράσινο Chartreuse (κίτρινο-πράσινο), Γαλαζοπράσινο Teal (μπλε-πράσινο), Βιολετί (μπλε-μοβ), Ματζέντα (Magenta) (κόκκινο-μοβ). Αυτά τα έξι χρώματα δημιουργούνται από τις ανάλογες αναμίξεις βασικών και δευτερογενών χρωμάτων.

Τα τριτογενή χρώματα θα πρέπει να λογίζονται ως ξεχωριστές αποχρώσεις από μόνες τους και όχι απλά ως αποχρώσεις βασικών και δευτερογενών χρωμάτων. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι και τα τριτογενή χρώματα έχουν το καθένα το αντίστοιχο δικό του συμπληρωματικό χρώμα στην αντίθετη πλευρά του Κύκλου Χρωμάτων.

Χρωματικά Σχήματα

Τα χρωματικά σχήματα είναι συνδυασμοί χρωμάτων με βάση τον Κύκλο Χρωμάτων. Η βασική γνώση των χρωματικών συνδυασμών είναι must, εάν επιθυμείς να ξεχωρίζεις θετικά με τις ενδυματολογικές επιλογές και το στυλ σου.

Ως γενικός κανόνας, όσο πιο μακριά είναι τα χρώματα στον κύκλο τόσο λιγότερο ταιριάζει ο συνδυασμός τους σε ένα ενδυματολογικό σύνολο.

  • Ουδέτερο σχήμα χρωμάτων: λευκό, μαύρο ή ανάμειξη αυτών των δύο
  • Μονοχρωματικό σχήμα χρωμάτων: μία μοναδική απόχρωση.
  • Αναλογικό σχήμα χρωμάτων: σχηματίζεται από συνδυασμό χρωμάτων που βρίσκονται δίπλα δίπλα στον Κύκλο Χρωμάτων. Έτσι, δημιουργούνται ήρεμοι και πιο φυσικοί συνδυασμοί χρωμάτων και δημιουργούνται σχεδόν μονόχρωμα ενδυματολογικά σύνολα με ήρεμες χρωματικές αντιθέσεις
  • Συμπληρωματικό σχήμα χρωμάτων: πρόκειται για συνδυασμό χρωμάτων που αποτελείται από χρώματα που βρίσκονται ακριβώς αντίθετα το ένα με τ' άλλο στον Κύκλο Χρωμάτων. Έτσι, οι συνδυασμοί χρωμάτων που προκύπτουν είναι ζωηροί με έντονη χρωματική αντίθεση και 'μαγνητίζουν' την προσοχή των βλεμμάτων
  • Τριαδικό σχήμα χρωμάτων: αποτελείται από συνδυασμό 3 χρωμάτων τα οποία βρίσκονται σε ίση απόσταση στον Κύκλο Χρωμάτων. Προσφέρει ισχυρή οπτική αντίθεση, ενώ διατηρεί την αρμονία και την πλούσια χρωματική γκάμα. Το τριαδικό σχήμα είναι πιο αρμονικό, ισορροπημένο, και με μικρότερη χρωματική αντίθεση από το συμπληρωματικό σχήμα.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάς πως το χρώμα του ενδυματολογικού συνόλου θα πρέπει να 'δένει' με το χρώμα της επιδερμίδας και των μαλλιών σου για το βέλτιστο δυνατό οπτικό στυλιστικό αποτέλεσμα!

Η υψηλή χρωματική αντίθεση, δλδ. ο συνδυασμός συμπληρωματικών χρωμάτων, μεταξύ γραβάτας και τετράγωνου μαντηλιού τσέπης δημιουργεί οπτικά ένα πολύ όμορφο σύνολο, γιατί το μοντέλο έχει ανοικτόχρωμη επιδερμίδα και σκούρα μαλλιά.

Για παράδειγμα, οι άνδρες με χαρακτηριστικά υψηλής χρωματικής αντίθεσης, πχ. ανοικτόχρωμη επιδερμίδα και σκούρα μαλλιά, δείχνουν ωραίοι φορώντας συνδυασμούς χρωμάτων υψηλής αντίθεσης, τα οποία περιλαμβάνονται σε παλέτες συμπληρωματικών ή σχεδόν συμπληρωματικών χρωμάτων.

Αντιθέτως, οι άνδρες με χαρακτηριστικά χαμηλής χρωματικής αντίθεσης, πχ. ανοικτόχρωμη επιδερμίδα και ανοικτόχρωμα μαλλιά, δείχνουν ωραίοι φορώντας συνδυασμούς χρωμάτων χαμηλής αντίθεσης τα οποία ακολουθούν μονοχρωματικό, αναλογικό, ή ακόμα και τριαδικό χρωματικό μοτίβο εάν θέλουν να παίξουν με πολλά χρώματα.

6 Επίπεδα για να γίνεις master γνώστης χρωμάτων τετράγωνου μαντηλιού

Επίπεδο 1: Το κλασικό λευκό τετράγωνο μαντήλι τσέπης. Ταιριάζει με όλα, η ασφαλέστερη επιλογή.

Επίπεδο 2: Ουδέτερα χρώματα - γκρι, καφέ, λευκό. Με μια ουδέτερη χρωματική γραβάτα, το τετράγωνο μαντήλι τσέπης μπορεί να έχει οποιαδήποτε απ' αυτά τα χρώματα, αναλόγως τι χρώμα έχει το σακάκι.

Επίπεδο 3: Μονοχρωματικά σχήματα - συνδύασε διάφορες αποχρώσεις του ίδιου χρώματος για μια ευκολοφόρετη, ήρεμη χρωματική αντίθεση. Πχ. ταμπά με μπεζ.

Επίπεδο 4: Χρησιμοποίησε αναλογικά σχήματα χρωμάτων για να προσδώσεις στο look σου όμορφο χρωματικό feel. Πχ. κίτρινο, κεχριμπαρί, και πορτοκαλί. Ο συνδυασμός δύο ή περισσοτέρων ψυχρών ή θερμών αποχρώσεων θα δημιουργήσει οπτική αρμονία στο ενδυματολογικό σου σύνολο.

Επίπεδο 5: Το τριαδικό σχήμα χρωμάτων εξισορροπεί θερμά και ψυχρά χρώματα προσδίδοντας χαρακτήρα στο look σου, χωρίς ωστόσο να δημιουργεί τόσο έντονη εντύπωση όσο ένας συνδυασμός αποτελούμενος από συμπληρωματικά χρώματα.

Επίπεδο 6: Καλώς ήρθες στο club των masters που παίζουν τη χρωματολογία και το στυλ στα δάχτυλα. Είσαι πλέον έτοιμος να παίξεις με συμπληρωματικά χρώματα και να κάνεις εντύπωση με τις ζωηρές και έντονες αντιθέσεις. Ένα καλό παράδειγμα είναι πορτοκαλί τετράγωνο μαντήλι με navy σακάκι ή πράσινο τετράγωνο μαντήλι με βαθυκόκκινη ζακέτα (blazer).

Επιλογή Σωστού Υφάσματος για Τετράγωνο Μαντήλι

Το ύφασμα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στα ποσέτ μαντήλια. Τα κύρια τρία υφάσματα είναι μετάξι, βαμβάκι, και λινό. Υπάρχουν βεβαίως και οι εναλλακτικές του μάλλινου και του πολυεστέρα.

Κάθε ύφασμα έχει διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά, ωστόσο το κύριο μέλημά σου θα πρέπει να είναι η υφή. Όπως συμβαίνει στην περίπτωση των σχεδιαστικών μοτίβων, στόχος σου είναι η άρτια υπολογισμένη αντίθεση που θα ταιριάξει άψογα με το ενδυματολογικό σου σύνολο. Αν και το κάθε κομμάτι του ενδυματολογικού συνόλου πρέπει να ταιριάζει το ένα με τ' άλλο, παρόλα αυτά, και το καθένα ξεχωριστά πρέπει να έχει το δικό του χαρακτήρα, άλλα σε μεγαλύτερο και άλλα σε μικρότερο βαθμό.

Εδώ το smooth μεταξωτό τετράγωνο μαντήλι τσέπης ταιριάζει εξαιρετικά με την σαφώς πιο τραχιά μάλλινη γραβάτα, γιατί δημιουργείται μια πολύ ελκυστική αντίθεση στην υφή.

Επομένως, εάν επιλέξεις να φορέσεις μια smooth (με λεία υφή / επιφάνεια) γραβάτα, καλό θα ήταν να επιλέξεις ένα πιο τραχύ τετράγωνο μαντήλι τσέπης, το οποίο να είναι από βαμβάκι ή μαλλί. Από την άλλη, εάν επιλέξεις να φορέσεις γραβάτα με πιο τραχιά υφή, καλό θα ήταν να επιλέξεις ένα smooth μεταξωτό τετράγωνο μαντήλι τσέπης. Ο ίδιος κανόνας της αντίθεσης ισχύει για τα σακάκια και τα πουκάμισα.

Υφάσματα Τετράγωνων Μαντηλιών Τσέπης - Συν και Πλην

Παρακάτω, θα βρεις τα πιο συνηθισμένα υφάσματα που χρησιμοποιούνταi στα τετράγωνα μαντήλια τσέπης, καθώς και τα θετικά / αρνητικά ποιοτικά χαρακτηριστικά τους.

Μεταξωτό τετράγωνο μαντήλι τσέπης

  • Φυλάσσεται εύκολα
  • Λείο, lux, λαμπερό
  • Δημιουργεί ωραία αντίθεση με μάλλινο κοστούμι / σακάκι
  • Το δημοφιλέστερο ύφασμα τετράγωνων μαντηλιών τσέπης
  • Συνδυάζεται εύκολα, κατάλληλο για τις περισσότερες περιστάσεις
  • Οι απαλές άκρες το κάνουν ιδανικό για αδόμητα puff διπλώματα
  • Συνήθως πολύ λεπτό, διπλώνει εύκολα, δε φουσκώνει αντιαισθητικά τη τσέπη

  • Ακριβό
  • Δεν κάθεται καλά σε δομημένα διπλώματα
  • Ευαίσθητο στον ιδρώτα και τα λευκαντικά
  • Δυσκολία στον καθαρισμό: Καθαρίζει μόνο με στεγνό καθάρισμα
  • Τσαλακώνεται εύκολα, σιδερώνεται δύσκολα
  • Μικρή αντοχή στην πολυχρησία και την πάροδο του χρόνου
  • Το δίπλωμα χαλάει και τσαλακώνεται εύκολα όταν βραχεί

The Pocket Square - Your Ultimate Guide - Slider 1 - Silk Pocket Squares

  • Μεταξωτό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης Bart Boho
    Bohemian Revolt
    19 €
    Μεταξωτό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης Bart Boho
  • Μεταξωτό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης Baron Boho
    Bohemian Revolt
    19 €
    Μεταξωτό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης Baron Boho
  • Καφέ Μεταξωτό Twill Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης
    Bohemian Revolt
    19 €
    Καφέ Μεταξωτό Twill Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης
  • Μεταξένιο Τετράγωνο Μαντήλι Σακακιού με Φλοράλ Λαχούρια
    Tailor Toki
    15 €
    Μεταξένιο Τετράγωνο Μαντήλι Σακακιού με Φλοράλ Λαχούρια
  • Μαύρο Μεταξωτό Twill Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης
    Bohemian Revolt
    19 €
    Μαύρο Μεταξωτό Twill Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης
  • Μεταξωτό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης Benito Boho
    Bohemian Revolt
    19 €
    Μεταξωτό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης Benito Boho
  • Μεταξωτό Vintage Τετράγωνο Μαντήλι Σακακιού
    Tailor Toki
    19 €
    Μεταξωτό Vintage Τετράγωνο Μαντήλι Σακακιού
  • Μεταξωτό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης Bert Boho
    Bohemian Revolt
    19 €
    Μεταξωτό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης Bert Boho
  • Λευκό Μεταξωτό Twill Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης
    Bohemian Revolt
    19 €
    Λευκό Μεταξωτό Twill Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης
  • Μεταξωτό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης Bryon Brux
    Bohemian Revolt
    19 €
    Μεταξωτό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης Bryon Brux
  • Πορτοκαλί Πουά Μεταξωτό Μαντήλι Τσέπης
    Tailor Toki
    15 €
    Πορτοκαλί Πουά Μεταξωτό Μαντήλι Τσέπης
  • Γαλαζοπράσινο Μεταξωτό Μαντήλι Τσέπης με Λαχούρια
    Tailor Toki
    15 €
    Γαλαζοπράσινο Μεταξωτό Μαντήλι Τσέπης με Λαχούρια
  • Τυρκουάζ Μεταξωτό Μαντίλι Τσέπης με Λαχούρια
    Tailor Toki
    15 €
    Τυρκουάζ Μεταξωτό Μαντίλι Τσέπης με Λαχούρια
  • Elegio | Διπλής Όψεως Μπλε Μοτίβο και Πουά Μεταξωτό Ποσέτ Μαντήλι
    Trendhim
    24 €
    Elegio | Διπλής Όψεως Μπλε Μοτίβο και Πουά Μεταξωτό Ποσέτ Μαντήλι
  • Μεταξωτό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης Brant Brux
    Bohemian Revolt
    19 €
    Μεταξωτό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης Brant Brux
  • Μεταξωτό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης Boyd Brux
    Bohemian Revolt
    19 €13 €
    Μεταξωτό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης Boyd Brux
    Outlet -30%
  • Μεταξωτό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης Bruce Boho
    Bohemian Revolt
    19 €
    Μεταξωτό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης Bruce Boho
  • Μεταξωτό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης Benjamin Boho
    Bohemian Revolt
    19 €
    Μεταξωτό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης Benjamin Boho
  • Μεταξωτό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης Benoit Boho
    Bohemian Revolt
    19 €
    Μεταξωτό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης Benoit Boho
  • Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης Μεταξωτό Ριγέ Grey-Blue-Navy
    Trendhim
    15 €
    Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης Μεταξωτό Ριγέ Grey-Blue-Navy
  • Βαμβακερό τετράγωνο μαντήλι τσέπης

    • Φθηνότερο από μετάξι
    • Σιδερώνεται εύκολα
    • Φυλάσσεται εύκολα
    • Πλένεται στο πλυντήριο
    • Οι ανθεκτικές και δύσκαμπτες άκρες το κάνουν ιδανικό για δομημένα διπλώματα
    • Ανθεκτικό στην πολυχρησία και την πάροδο του χρόνου
    • Συνδυάζεται με πουκάμισο / σακάκι, δίνει έμφαση στη γραβάτα

    • Μπορεί να ζαρώσει και να συρρικνωθεί με ζεστές πλύσεις
    • Τσαλακώνεται εύκολα, χρειάζεται να σιδερώνεται συχνά
    • Κίνδυνος εμφάνισης μούχλας εάν εκτεθεί σε μεγάλη υγρασία
    • Χάνεται η ζωντάνια των χρωμάτων με την πάροδο του χρόνου

  • Μαυρόασπρο Κουκιδωτό Βαμβακερό Μαντήλι Τσέπης Τετράγωνο
    Tailor Toki
    9 €
    Μαυρόασπρο Κουκιδωτό Βαμβακερό Μαντήλι Τσέπης Τετράγωνο
  • Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης Βαμβακερό Retro Blue Floral
    Tailor Toki
    15 €
    Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης Βαμβακερό Retro Blue Floral
  • Ανοιχτό Μπλε Τετράγωνο Μαντήλι Σακακιού
    Bohemian Revolt
    9 €
    Ανοιχτό Μπλε Τετράγωνο Μαντήλι Σακακιού
  • Λευκό Πουά Βαμβακερό Μαντήλι Τσέπης Τετράγωνο
    Tailor Toki
    9 €
    Λευκό Πουά Βαμβακερό Μαντήλι Τσέπης Τετράγωνο
  • Κόκκινο Κουκιδωτό Βαμβακερό Μαντήλι Τσέπης Τετράγωνο
    Tailor Toki
    9 €
    Κόκκινο Κουκιδωτό Βαμβακερό Μαντήλι Τσέπης Τετράγωνο
  • Navy Blue Πουά Βαμβακερό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης
    Tailor Toki
    9 €
    Navy Blue Πουά Βαμβακερό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης
  • Μαύρο Κουκιδωτό Βαμβακερό Μαντήλι Τσέπης Τετράγωνο
    Tailor Toki
    9 €
    Μαύρο Κουκιδωτό Βαμβακερό Μαντήλι Τσέπης Τετράγωνο
  • Λευκό Φλοράλ Βαμβακερό Μαντήλι Τσέπης Τετράγωνο
    Tailor Toki
    9 €
    Λευκό Φλοράλ Βαμβακερό Μαντήλι Τσέπης Τετράγωνο
  • Green / Brown Camouflage Μαντήλι Σακακιού
    Tailor Toki
    9 €
    Green / Brown Camouflage Μαντήλι Σακακιού
  • Λευκό Βαμβακερό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης με Δαντέλα
    Trendhim
    9 €
    Λευκό Βαμβακερό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης με Δαντέλα
  • Μαύρο Βαμβακερό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης Καρό
    Bohemian Revolt
    9 €
    Μαύρο Βαμβακερό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης Καρό
  • Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης Blue & Brown Stripes
    Tailor Toki
    15 €
    Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης Blue & Brown Stripes
  • Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης Βαμβακερό Grey Retro Floral
    Tailor Toki
    15 €
    Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης Βαμβακερό Grey Retro Floral
  • Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης Βαμβακερό Burgundy Bold Floral
    Tailor Toki
    15 €
    Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης Βαμβακερό Burgundy Bold Floral
  • Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης Βαμβακερό Stitched Burgundy
    Tailor Toki
    15 €
    Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης Βαμβακερό Stitched Burgundy
  • Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης Striped Black & White
    Tailor Toki
    15 €
    Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης Striped Black & White
  • Λευκό Λινό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης
    Bohemian Revolt
    9 €
    Λευκό Λινό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης
  • Σκούρο Γκρι Καρό Τετράγωνο Μαντήλι Σακακιού
    Bohemian Revolt
    9 €
    Σκούρο Γκρι Καρό Τετράγωνο Μαντήλι Σακακιού
  • Κρεμ Φλοράλ Τετράγωνο Μαντήλι Σακακιού
    Bohemian Revolt
    9 €
    Κρεμ Φλοράλ Τετράγωνο Μαντήλι Σακακιού
  • Μπλε Τετράγωνο Μαντήλι Σακακιού με Άγκυρες
    Bohemian Revolt
    9 €
    Μπλε Τετράγωνο Μαντήλι Σακακιού με Άγκυρες
  • Λινό τετράγωνο μαντήλι τσέπης

    • Συνδυάζεται εύκολα
    • Οι σκληρές, άκαμπτες άκρες είναι ιδανικές για δομημένα διπλώματα
    • Διπλώνει εύκολα, ιδανικό για αδόμητα διπλώματα
    • Προσθέτει ενδιαφέρουσα ποικιλομορφία στην υφή σε κάθε σακάκι

    • Είναι ακριβότερο από το βαμβάκι
    • Δε μπορεί να πλυθεί σε σκληρό (πλούσιο σε άλατα) νερό
    • Μπορεί να πλυθεί στο πλυντήριο, ωστόσο χωρίς χημικά καθαριστικά
    • Τσαλακώνεται εύκολα, χρειάζεται να σιδερώνεται συχνά

  • Λευκό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης με Λευκές Άκρες
    Trendhim
    9 €
    Λευκό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης με Λευκές Άκρες
  • Μπλε / Λευκό Floral Μαντήλι Σακακιού
    Tailor Toki
    15 €
    Μπλε / Λευκό Floral Μαντήλι Σακακιού
  • Λευκό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης με Πορτοκαλί (Burnt Orange) Άκρες
    Trendhim
    9 €
    Λευκό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης με Πορτοκαλί (Burnt Orange) Άκρες
  • Λευκό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης με Sky Blue Άκρες
    Trendhim
    9 €
    Λευκό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης με Sky Blue Άκρες
  • Λευκό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης με Κεχριμπαρί Άκρες
    Trendhim
    9 €
    Λευκό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης με Κεχριμπαρί Άκρες
  • Λευκό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης με Light Ροζ Άκρες
    Trendhim
    9 €
    Λευκό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης με Light Ροζ Άκρες
  • Λευκό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης με Μαύρες Άκρες
    Trendhim
    9 €
    Λευκό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης με Μαύρες Άκρες
  • Λευκό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης με Ροζ Άκρες
    Trendhim
    9 €
    Λευκό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης με Ροζ Άκρες
  • Λευκό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης με Βυσσινί Άκρες
    Trendhim
    9 €
    Λευκό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης με Βυσσινί Άκρες
  • Λευκό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης με Πορτοκαλί Άκρες
    Trendhim
    9 €
    Λευκό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης με Πορτοκαλί Άκρες
  • Λευκό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης με Μωβ Άκρες
    Trendhim
    9 €
    Λευκό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης με Μωβ Άκρες
  • Λευκό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης με Γκρι Άκρες
    Trendhim
    9 €
    Λευκό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης με Γκρι Άκρες
  • Λευκό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης με Καφέ Άκρες
    Trendhim
    9 €
    Λευκό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης με Καφέ Άκρες
  • Λευκό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης με Ζαφειρί Άκρες
    Trendhim
    9 €
    Λευκό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης με Ζαφειρί Άκρες
  • Λευκό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης με Σκούρες Μπλε Άκρες
    Trendhim
    9 €
    Λευκό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης με Σκούρες Μπλε Άκρες
  • Λευκό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης με Γαλάζιες Άκρες
    Trendhim
    9 €
    Λευκό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης με Γαλάζιες Άκρες
  • Λευκό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης με Κόκκινες Άκρες
    Trendhim
    9 €
    Λευκό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης με Κόκκινες Άκρες
  • Λευκό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης με Navy Μπλε Άκρες
    Trendhim
    9 €
    Λευκό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης με Navy Μπλε Άκρες
  • Λευκό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης με Πράσινες Άκρες
    Trendhim
    9 €
    Λευκό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης με Πράσινες Άκρες
  • Λευκό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης με Μπορντό Άκρες
    Trendhim
    9 €
    Λευκό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης με Μπορντό Άκρες
  • Μάλλινο τετράγωνο μαντήλι τσέπης

    • Εξαιρετική επιλογή για τους κρύους μήνες του χειμώνα
    • Ασυνήθιστη, στυλιστικά ενδιαφέρουσα υφή για τετράγωνα μαντήλια
    • Επιλογή από διάφορα είδη μαλλιού:
    • Μαλί Αλπακά (Alpaca) – μεταξωτή και λαμπερή υφή, ελαφρύ
    • Μαλλί Ανγκορά (Angora) – πολύ απαλό και με θερμομονωτικές ιδιότητες
    • Μαλλί Κασμίρ (Cashmere) – απαλό και lux
    • Μαλλί Καμήλας (Camel) – υπέροχο χρυσαφί καφέ χρώμα, απαλή υφή, λάμψη

    • Μεγάλες διακυμάνσεις στη τιμή, αναλόγως είδους και προέλευσης
    • Δύσκολο στη φύλαξη και στο πλύσιμο
    • Μπορεί να καταστραφεί από έντομα κατά την φύλαξη
    • Μπορεί να συρρικνωθεί σημαντικά με τη ζέστη και την υγρασία
    • Καθαρίζεται μόνο με στεγνό καθάρισμα χρησιμοποιώντας απαλά καθαριστικά
    • Χοντρό, μπορεί να φουσκώσει αντιαισθητικά τη τσέπη του σακακιού

  • Καφέ Καρό Μάλλινο Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης Χειροποίητο
    Tailor Toki
    15 €
    Καφέ Καρό Μάλλινο Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης Χειροποίητο
  • Σκούρο Καφέ Μάλλινο Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης Χειροποίητο
    Tailor Toki
    15 €
    Σκούρο Καφέ Μάλλινο Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης Χειροποίητο
  • Ανοικτό Καφέ Μάλλινο Τετράγωνο Χειροποίητο Μαντήλι Τσέπης
    Tailor Toki
    15 €
    Ανοικτό Καφέ Μάλλινο Τετράγωνο Χειροποίητο Μαντήλι Τσέπης
  • Κόκκινο Μάλλινο Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης Χειροποίητο
    Tailor Toki
    15 €
    Κόκκινο Μάλλινο Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης Χειροποίητο
  • Ανοικτό Γκρι Μάλλινο Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης Χειροποίητο
    Tailor Toki
    15 €
    Ανοικτό Γκρι Μάλλινο Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης Χειροποίητο
  • Σκούρο Γκρι Μάλλινο Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης Χειροποίητο
    Tailor Toki
    15 €
    Σκούρο Γκρι Μάλλινο Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης Χειροποίητο
  • Μαύρο Μάλλινο Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης Χειροποίητο
    Tailor Toki
    15 €
    Μαύρο Μάλλινο Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης Χειροποίητο
  • Μπλε Καρό Μάλλινο Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης Χειροποίητο
    Tailor Toki
    15 €
    Μπλε Καρό Μάλλινο Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης Χειροποίητο
  • Πράσινο (Ελιάς) Μάλλινο Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης Χειροποίητο
    Tailor Toki
    15 €
    Πράσινο (Ελιάς) Μάλλινο Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης Χειροποίητο
  • Μπλε Μάλλινο Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης Χειροποίητο
    Tailor Toki
    15 €11 €
    Μπλε Μάλλινο Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης Χειροποίητο
    Outlet -30%
  • Πράσινο Μάλλινο Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης Χειροποίητο
    Tailor Toki
    15 €
    Πράσινο Μάλλινο Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης Χειροποίητο
  • Σκούρο Πράσινο Μάλλινο Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης
    Bohemian Revolt
    9 €
    Σκούρο Πράσινο Μάλλινο Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης
  • Navy Μάλλινο Τετράγωνο Μαντήλι Σακακιού
    Bohemian Revolt
    9 €
    Navy Μάλλινο Τετράγωνο Μαντήλι Σακακιού
  • Πολυεστερικό τετράγωνο μαντήλι τσέπης

    • Πολύ φθηνό
    • Ελαφρύ
    • Στεγνώνει γρήγορα
    • Ανθεκτικό ύφασμα, πολύ μικρή πιθανότητα ανάπτυξης μούχλας
    • Δε τσαλακώνεται εύκολα
    • Διπλώνεται εύκολα
    • Ανθεκτικό στην πολυχρησία και την πάροδο του χρόνου

    • Μπορεί να γυαλίζει υπερβολικά σε περιβάλλον με φώτα
    • Οι λεκέδες φεύγουν δύσκολα

  • Λευκό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης Basic
    Trendhim
    5 €
    Λευκό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης Basic
  • Μπλε Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης με Λαχούρια
    Tailor Toki
    9 €
    Μπλε Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης με Λαχούρια
  • Βασικό Τετράγωνο Μαντήλι Σακακιού Shiny Champagne
    Trendhim
    5 €
    Βασικό Τετράγωνο Μαντήλι Σακακιού Shiny Champagne
  • Σκούρο Καφέ Basic Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης
    Trendhim
    5 €
    Σκούρο Καφέ Basic Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης
  • Κλασσικό Μαντήλι Τσέπης με Λαχούρια
    Tailor Toki
    9 €
    Κλασσικό Μαντήλι Τσέπης με Λαχούρια
  • Μπουργκουντί Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης Burgundy Basic
    Trendhim
    5 €
    Μπουργκουντί Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης Burgundy Basic
  • Βασικό Navy Blue Τετράγωνο Μαντήλι Σακακιού
    Trendhim
    5 €
    Βασικό Navy Blue Τετράγωνο Μαντήλι Σακακιού
  • Ανοιχτό Βιολετί Σατέν Ποσέτ Μαντήλι Τσέπης
    Trendhim
    7 €
    Ανοιχτό Βιολετί Σατέν Ποσέτ Μαντήλι Τσέπης
  • Γαλάζιο (Baby) Γκρο Ποσέτ Μαντήλι Τσέπης
    Trendhim
    7 €
    Γαλάζιο (Baby) Γκρο Ποσέτ Μαντήλι Τσέπης
  • Βασικό Μωβ Τετράγωνο Μαντήλι Σακακιού
    Trendhim
    5 €
    Βασικό Μωβ Τετράγωνο Μαντήλι Σακακιού
  • Τερακότα Basic Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης
    Trendhim
    5 €
    Τερακότα Basic Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης
    Δημοφιλές δώρο
  • Βασικό Γαλάζιο Τετράγωνο Μαντήλι Σακακιού
    Trendhim
    5 €
    Βασικό Γαλάζιο Τετράγωνο Μαντήλι Σακακιού
  • Μαύρο Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης Black Basic
    Trendhim
    5 €
    Μαύρο Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης Black Basic
  • Σμαραγδοπράσινο Basic Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης
    Trendhim
    5 €
    Σμαραγδοπράσινο Basic Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης
  • Ανοιχτό Ροζ Basic Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης
    Trendhim
    5 €
    Ανοιχτό Ροζ Basic Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης
  • Βασικό Κριμσόν Πορτοκαλί Τετράγωνο Μαντήλι Σακακιού
    Trendhim
    5 €
    Βασικό Κριμσόν Πορτοκαλί Τετράγωνο Μαντήλι Σακακιού
  • Βασικό Μπλε Πετρόλ Τετράγωνο Μαντήλι Σακακιού
    Trendhim
    5 €
    Βασικό Μπλε Πετρόλ Τετράγωνο Μαντήλι Σακακιού
  • Τετράγωνο Μαντήλι Σακακιού Red Tapestry
    Tailor Toki
    9 €
    Τετράγωνο Μαντήλι Σακακιού Red Tapestry
  • Τετράγωνο Μαντήλι Σακακιού με Μπλε και Καφέ Camouflage
    Tailor Toki
    9 €
    Τετράγωνο Μαντήλι Σακακιού με Μπλε και Καφέ Camouflage
  • Μπλε Τετράγωνο Μαντήλι Σακακιού Blue Drop
    Tailor Toki
    9 €
    Μπλε Τετράγωνο Μαντήλι Σακακιού Blue Drop
  • Τετράγωνα Μαντήλια Τσέπης - Άκρες

    Η άκρη σε ένα τετράγωνο μαντήλι τσέπης αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα διαφοροποιά στοιχεία μεταξύ των μαντηλιών, τόσο όσον αφορά το ύφασμα όσο και την ποιότητα.

    Αναλόγως του διπλώματος, η άκρη του μαντηλιού είναι ορατή σχεδόν στο σύνολό της και προσδίδει έξτρα coolness τόσο στο look του μαντηλιού όσο και στο γενικότερο look του ενδυματολογικού συνολου. Επομένως, οι κακής ποιότητας άκρες μπορούν να παίξουν ιδιαιτέρως αρνητικό ρόλο στο συνολικό στυλιστικό image, κυρίως οι άκρες που είτε είναι ατημέλητες ή φθαρμένες. Σε αυτή την περίπτωση, δεν θα πρέπει καν να μπεις στον κόπο να φορέσεις ένα τέτοιο ποσέτ.

    Οι άκρες διαφοροποιούνται, κυρίως αναλόγως του υφάσματος. Έτσι, τα μεταξωτά ποσέτ έχουν εύκαμπτες, απαλές άκρες, οι οποίες είναι ιδανικές για puff διπλώματα. Ωστόσο, αυτού του είδους οι άκρες καλό είναι να αποφεύγονται σε δομημένα διπλώματα.

    Από την άλλη, τα λινά και βαμβακερά ποσέτς έχουν συνήθως πιο άκαμπτες και σκληρές άκρες. Αυτού του είδους οι άκρες είναι ιδανικές για δομημένα διπλώματα.

    Ωστόσο, ανεξαρτήτως υφάσματος, υπάρχουν κάποια πραγματάκια που είναι καλό να γνωρίζεις σχετικά με την ποιότητα που καθορίζει τις άκρες ενός ποσέτ, έτσι ώστε να μη μετανιώσεις για τη νέα σου αγορά από τη 2η - 3η φορά που το φορέσεις.

    Η πλειοψηφία των ποσέτς από γνωστά brands έχει άκρες που είναι ραμμένες μηχανικά. Αν και αποτελούν βολική και, τις περισσότερες φορές, φθηνότερη επιλογή, ωστόσο ένα ποσέτ με χειροποίητα ραμμένες άκρες είναι ποιοτικά και στυλιστικά σαφώς ανώτερο από ένα ποσέτ με μηχανικά ραμμένες άκρες.

    Παρακάτω, θα βρεις αξιολογήσεις των διαφόρων ειδών, όσον αφορά τις άκρες και τις ραφές.

    Τετράγωνα μαντήλια τσέπης με χειροποίητη άκρη

    Τα premium ποιότητας τετράγωνα μαντήλια τσέπης έχουν ως επί το πλείστον χειροποίητες άκρες σε σφιχτό κυλινδρικό σχήμα και χειροποίητες ραφές (περίπου 5 με 6 ραφές ανά ίντσα).

    Όντας χειροποίητη, η άκρη είναι ελαφρώς ανομοιόμορφη. Αυτό όμως το χαρακτηριστικό προσδίδει στο κάθε μαντήλι ξεχωριστό χαρακτήρα. Φυσικά, ένα χειροποίητο μαντήλι είναι σαφώς πιο ακριβό από ένα τυποποιημένο μαντήλι που παράγεται μαζικά με μηχανικά μέσα. Επομένως, θα πρέπει να 'ζυγίσεις' τα θέλω με το budget σου, ώστε να καταλήξεις αν θες και μπορείς να αποκτήσεις ένα χειροποίητο ποσέτ. Βεβαίως, υπάρχει και η παρακάτω εναλλακτική.

    Τετράγωνα μαντήλια τσέπης με faux χειροποίητη άκρη

    Αν και ραμμένα με μηχανικά μέσα και με αψεγάδιαστη άκρη (σε αντίθεση με τις χειροποίητες άκρες που είναι ελαφρώς ανομοιόμορφες), αυτή η κατηγορία μαντηλιών μοιάζει πολύ με τα χειροποίητα, ωστόσο είναι μια σαφώς οικονομικότερη επιλογή. Οι ορατές ραφές και το κυλινδρικό τελείωμα ξεγελάνε το μάτι.

    Τετράγωνα μαντήλια τσέπης με παράλληλη άκρη

    Αυτό το είδος άκρης είναι πιο επίπεδο, με μια απλή γραμμή ραφής. Είναι ραμμένο με μηχανικά μέσα, δλδ. δεν είναι χειροποίητο.

    Τετράγωνα μαντήλια τσέπης με άκρη σε σχήμα Ζ

    Αυτό το είδος άκρης είναι ραμμένο με μηχανικά μέσα, δλδ. δεν είναι χειροποίητο. Η άκρη σε σχήμα Ζ είναι επίπεδη, όπως και η παράλληλη, με τη διαφορά, όμως, ότι η ραφή έχει κυμματοειδές μοτίβο.

    Τετράγωνα μαντήλια τσέπης με κεντητή άκρη (embroidery edge)

    Αν και μοιάζει πολύ με χειροποίητη, ωστόσο και αυτή η κεντητή άκρη είναι ραμμένη με μηχανικά μέσα, δλδ. δεν είναι χειροποίητη. Έχει σχήμα σφιχτά συμπιεσμένου σπιράλ, το οποίο προσδίδει ακαμψία στην άκρη. Τα ποσέτς με αυτό το είδος άκρης είναι ιδανικά για δομημένα διπλώματα, κυρίως δε διπλώματα με 2 ή περισσότερες κορυφές.

    Κάποια τελευταία πραγματάκια για τις άκρες

    Η άκρη παίζει καθοριστικό ρόλο στη γενικότερη ποιότητα και το image ενός ποσέτ. Είναι σύνηθες, κυρίως στα φτηνά πολυεστερικά ποσέτ μαζικής παραγωγής, να κυκλοφορούν στην αγορά ποσέτ με ελαττωματικές άκρες και χαλαρές ραφές. Ανεξάρτητα πόσο φτηνά μπορείς να αγοράσεις τέτοια μαντήλια, στη τελική δεν αξίζει τον κόπο. Θα χαλάσουν γρήγορα, δε θα μπορείς να πετυχείς σωστά διπλώματα, κι εν τέλει ένα τέτοιο μαντήλι θα αποτελέσει πολύ αρνητικό παράγοντα, καταστρέφοντας τη γενική εικόνα του look σου.

    Ποιο Είναι το Σωστό Μέγεθος Ενός Τετράγωνου Μαντηλιού Τσέπης (Pochette) ;

    Το μέγεθος του ποσέτ σου εξαρτάται από το σακάκι και το ύφασμα που θα επιλέξεις. Κάποια χρήσιμα στοιχεία που είναι καλό να θυμάσαι.

    • Τα τετράγωνα μαντήλια τσέπης σακακιού (pochette) κυμαίνονται από 25 - 45εκ.
    • Ιδανικό μέγεθος: Όταν το μαντήλι εξέχει από τη τσέπη τόσο ώστε να δημιουργείται με άνεση το δίπλωμα, ενώ παράλληλα δε φουσκώνει αντιαισθητικά τη τσέπη.
    • Τα Αμερικανικά και Αγγλικά brands συνήθως παράγουν μαντήλια μεγαλύτερων διαστάσεων για επιστήθιες τσέπες.
    • Τα Ιταλικά brands συνήθως παράγουν μαντήλια μικρότερων διαστάσεων για επιραμμένες τσέπες με μικρότερο βάθος.
    • Τα τετράγωνα μαντήλια τσέπης από χοντρότερα υφάσματα, όπως λινό, βαμβάκι, και μαλλί, έχουν συνήθως μικρότερες διαστάσεις από τα μαντήλια που φτιάχνονται από λεπτότερα υφάσματα, όπως πχ. μετάξι και πολυεστέρας.
    • Αν το ποσέτ είναι πολύ μικρό (κυρίως όταν είναι μεταξωτό), το δίπλωμα θα χάνει το σχήμα του. Ένα ποσέτ δε πρέπει να είναι μικρότερο από 25εκ.
    • Όταν αγοράζεις ένα ποσέτ, θα πρέπει να θυμάσαι πάντα ότι οι διαστάσεις του θα πρέπει να ταιριάζουν με τις διαστάσεις της τσέπης στο οποίο θα τοποθετηθεί (μήκος και πλάτος).
    • Δώσε προσοχή στον όγκο και το βάρος του ποσέτ, ώστε να μπορείς να το φοράς με άνεση και στυλ.

    Πώς Φοριέται το Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης (Pochette)

    Τώρα που έμαθες τα βασικά, ήρθε η ώρα να μάθεις και πως φοριέται σωστά το τετράγωνο μαντήλι τσέπης (pochette).

    Υπάρχουν δυο απαράβατοι κανόνες για να πεις ότι φοράς σωστά το ποσέτ σου:

    1. Επίλεξε το σωστό ποσέτ (αν δε θυμάσαι, μπορείς να ανατρέξεις πιο πάνω).
    2. Επίλεξε το σωστό δίπλωμα σύμφωνα με την περίσταση, το ενδυματολογικό σου σύνολο, και φυσικά σύμφωνα με το είδος του ποσέτ.

    Τώρα που γνωρίζεις όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις σχετικά με τα ποσέτ (διάβασες όλα όσα γράψαμε πιο πάνω, έτσι δεν είναι;), θα μοιραστούμε μαζί σου ορισμένες πολύ χρήσιμες συμβουλές για να επιλέξεις το σωστό τετράγωνο μαντήλι τσέπης, καθώς και ορισμένα από τα δημοφιλέστερα, cool n' trendy διπλώματα.

    Επιλέγοντας το σωστό τετράγωνο μαντήλι τσέπης (pochette)

    • Το μεγαλύτερο στυλιστικό λάθος είναι όταν δημιουργείται look το οποίο ΠΑΡΑΕΙΝΑΙ επιτηδευμένο και αψεγάδιαστο, κυρίως δε όταν δε ταιριάζει με την ιδιοσυγκρασία και το status του κατόχου. Αυτό, σχετίζεται με όλα τα μέρη του ενδυματολογικού συνόλου, συμπ. και του τετράγωνου μαντηλιού τσέπης (pochette).
    • Το ενδυματολογικό σου σύνολο είναι πάνω απ' όλα αυτό που υποδηλώνουν οι λέξεις, δλδ. ένα σύνολο. Πρέπει να υπάρχει αρμονία, να αποφεύγεται η αψεγάδιαστη στυλιστική τελειότητα ('τσαλάκωσε' λίγο το look σου, μη φοβάσαι), και να υπάρχουν αξεσουάρ με ξεχωριστό χαρακτήρα, όπως ένα 'ψαγμένο' ποσέτ.
    • Επίλεξε το δίπλωμα και το ποσέτ αναλόγως του mood, μη φοβηθείς να πειραματιστείς.
    • Ακολούθησε τον κανόνα που θέλει ένα 'δυνατό' κομμάτι ανά ενδυματολογικό σύνολο. Μια πολύ καλή πρόταση είναι η επιλογή ενός ζωηρού, με έντονο σχεδιαστικό μοτίβο, ποσέτ το οποίο μπορείς να συνδυάσεις με μια εξίσου έντονη γραβάτα. Έτσι, θα μπορέσεις να 'μαγνητίσεις' την προσοχή των βλεμμάτων. Παράλληλα, μπορεί να δέσει στυλιστικά και με μια απλή
      γραβάτα και να την αναδείξει.
    • Πέρα από τα χρώματα και τα σχεδιαστικά μοτίβα, μη διστάσεις να επιλέξεις και διάφορα υφάσματα, αρκεί βεβαίως να ξέρεις πως να τα συνδυάσεις και πότε να τα φορέσεις. Το μετάξι και το βαμβάκι είναι τα πιο ευπροσάρμοστα και ευκολοφόρετα υφάσματα, πάντα αποτελούν chic, trendy και safe επιλογή για ένα τετράγωνο μαντήλι τσέπης.
    • Τσέκαρε τι παίζει από χρώματα στη ντουλάπα σου και ξεκίνα να δοκιμάζεις τι θα μπορούσε να ταιριάξει με τι. Και να θυμάσαι πάντα: Όσο πιο άνετα αισθάνεσαι φορώντας τα ρούχα και τα αξεσουάρ σου τόσο πιο όμορφα θα δείχνουν οι χρωματικοί συνδυασμοί πάνω σου. Τα ρούχα πρέπει να τα φοράμε και όχι να μας φοράνε!
    • Τα συμπαγή (solid) χρώματα αποτελούν πάντα την ασφαλέστερη επιλογή, ειδικά όταν πρόκειται για επίσημες ή business ενδυματολογικές επιλογές. Όσο πιο σκούρο το χρώμα, τόσο πιο επίσημο μπορεί να δείξει. Η μόνη εξαίρεση σε αυτό τον κανόνα είναι το λευκό. Λόγω της υψηλής φωτεινότητας και της μηδενικής απόχρωσης, ένα λευκό ποσέτ ταιριάζει παντού και πάντα.
    • Τα prints κάνουν ένα ποσέτ να δείχνει λιγότερο επίσημο. Όσο πιο έντονο το print τόσο λιγότερο επίσημο το ποσέτ.
    • Το ενδυματολογικό σύνολο δεν πρέπει να περιλαμβάνει περισσότερα από 3 σχεδιαστικά μοτίβα.
    • Συνδύασε τα χρώματα με διάφορα αξεσουάρ, πχ. συνδύασε ποσέτ σε γήινους τόνους με καφέ παπούτσια.
    • Προσπάθησε να επιλέγεις ρούχα και αξεσουάρ στα οποία να μη φαίνεται το λογότυπο του σχεδιαστή, καθώς κάτι τέτοιο είναι πολύ banal και ξεπερασμένο! Το μαντήλι ποσέτ θα πρέπει να αποτελεί σημείο στυλιστικής αναφοράς και όχι διαφημίση brand ή σχεδιαστή!

    Τρόποι Διπλώματος Τετράγωνου Μαντηλιού Τσέπης (Pochette)

    Παρακάτω, μπορείς να δεις ορισμένα από τα δημοφιλέστερα, cool n' trendy διπλώματα. Αν θες να δεις ακόμα περισσότερα, τσέκαρε: Η Trendhim Προτείνει 50 Τρόπους Διπλώματος Τετράγωνου Μαντηλιού Τσέπης

    Το Δίπλωμα Presidential

    Το Δίπλωμα Πυραμίδα

    Το Δίπλωμα με τις 3 Κορυφές (3 Point Crown)

    50 Τρόποι διπλώματος ενός τετράγωνου μαντηλιού τσέπης

    Δεν υπάρχουν περιορισμοί στους τρόπους με τους οποίους μπορείς να διπλώσεις ένα ποσέτ. Έτσι, παρόλο που σου παρουσιάζουμε κάποιες chic, cool n' trendy προτάσεις διπλώματος ποσέτ, με τον καιρό, έχοντας αποκτήσει στυλιστική γνώση κι εμπειρία, μπορείς να αφήσεις ελεύθερη τη δημιουργική σου φαντασία.

    Στην περίπτωση που δε σου άρεσε ή δε σε ενθουσίασε κανένας από τους παραπάνω τρόπους διπλώματος, και ψάχνεις αγωνιωδώς για φρέσκια και ξεχωριστή έμπνευση, τότε αξίζει να ρίξεις μια ματιά στη μεγάλη βάση δεδομένων μας, με αναλυτικές μάλιστα οδηγίες, γύρω από τους διάφορους τρόπους διπλώματος μαντηλιών ποσέτ:

    Η Trendhim Προτείνει 50 Τρόπους Διπλώματος Τετράγωνου Μαντηλιού Τσέπης

    Το Σωστό Ντύσιμο για την Περίσταση - Διάφορα Στυλ

    Πιο πάνω, έμαθες πολλές χρήσιμες πληροφορίες για τη χρωματολογία, τις άκρες, τα υφάσματα, και πώς μπορείς να συνδυάσεις τα τετράγωνα μαντήλια τσέπης (pochette) με τα ενδυματολογικά σύνολα. Παρακάτω, παρουσιάζουμε ορισμένα σενάρια με χρήσιμες συμβουλές ώστε να είσαι πάντα master of the game και να ξεχωρίζεις για το καλαίσθητο στυλ σου σε κάθε κοινωνική περίσταση.

    Τετράγωνα μαντήλια τσέπης για γάμους

    • Βασικά υφάσματα: Μετάξι, βελούδο, κασμίρ, μαλλί, τουίντ (tweed), βαμβάκι, και λινό στην περίπτωση που θα παρευρεθείς σε έναν πιο 'χαλαρό' και μοντέρνο γάμο, πχ. στην παραλία.
    • Αξεσουάρ λαιμού: Πάντα -
      Γραβάτα ή
      παπιγιόν
    • Χρώματα: Αναλόγως της ώρας που γίνεται ο γάμος. Εάν πρόκειται να γίνει βράδυ, το dress code θα είναι πιο επίσημο απ' ότι αν γινόταν το μεσημέρι - τα σκούρα χρώματα είναι must. Εάν πρόκειται να γίνει μεσημέρι, οι ανοικτόχρωμες επιλογές είναι must - ουδέτερα και παστέλ χρώματα.
    • Κανόνες: Μη ντυθείς όπως θα ντυθούν οι νεόνυμφοι, μην επισκιάσεις στυλιστικά τη νύφη ή τον γαμπρό, ακολούθησε το γενικότερο dress code του γάμου - ένας πιο 'χαλαρός' γάμος ή ένας γάμος που θα γίνει στην παραλία, σημαίνει πιο χαλαρό κι ανέμελο dress code. Το σμόκιν (tuxedo) μπορεί να αποτελέσει επιλογή, μόνο αν το επιτρέπει το γενικότερο dress code. Τα μονόχρωμα looks καλό είναι να αποφευχθούν.
    • Τύποι διπλώματος:Μια Κορυφή,
      The puff,
      Presidential

    Τετράγωνα μαντήλια τσέπης για businessmen

    • Βασικά υφάσματα: Βαμβάκι, λινό, τουίντ (tweed), και μαλλί (θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν και οι καιρικές συνθήκες / εποχή του χρόνου)
    • Αξεσουάρ λαιμού:Γραβάτα
    • Χρώματα: Σκουρόχρωμα - μπλε navy, κόκκινο burgundy, πράσινο, καμμένο πορτοκαλί. Όλες οι σκουρόχρωμες αποχρώσεις, με εξαίρεση το ποσέτ που μπορεί να είναι λευκό (μάλιστα αποτελεί εξαιρετική επιλογή).
    • Κανόνες: Απλότητα και σοβαρότητα, κυρίως όταν πρόκειται να παρευρεθείς σε συντηρητικό εργασιακό περιβάλλον. Φυσικά, ακόμα και σε αυτές τις περιστάσεις μπορείς να γίνεις ιδιαιτέρως δημιουργικός.
    • Τύποι διπλώματος:Πυραμίδα,
      2 Κορυφές,
      3 Κορυφές (3 Point Crown),
      Cagney,
      Double Winged Puff ή
      Presidential. Μπορείς επίσης να πειραματιστείς με δυο διαφορετικά διπλώματα που αυτοσυμπληρώνονται (σε μια επιστήθια τσέπη).

    Τετράγωνα μαντήλια τσέπης για γεύμα Κυριακής (Sunday lunch)

    • Βασικά υφάσματα: Λινό, βαμβάκι, τουίντ (tweed), μετάξι - αλλά μόνο για το ποσέτ.
    • Αξεσουάρ λαιμού: Κανένα! Μάλιστα, συνιστούμε να αφήσεις ξεκούμπωτα τα δυο πάνω κουμπιά του βαμβακερού πουκάμισου, το οποίο μπορείς να συνδυάσεις με σακάκι άλλης υφής.
    • Χρώματα: Μπορείς να αφήσεις την φαντασία σου ελεύθερη και να φορέσεις ό,τι σου αρέσει χρωματικά! Απλά σιγουρέψου ότι η παλέτα των χρωμάτων που θα επιλέξεις δημιουργεί οπτική αρμονία.
    • Κανόνες: Ντύσου casual. Chinos ή λινά παντελόνια αποτελούν μια ασφαλή επιλογή. Αυτό το look είναι σαφώς πιο εύκολο, γιατί δε χρειάζεται να ανησυχείς για χρωματική αντίθεση με τη γραβάτα - το ποσέτ μπορεί να έχει χρώμα ίδιο με το πουκάμισο ή/και σακάκι.
    • Τύποι διπλώματος: Είναι η τέλεια ευκαιρία να αφήσεις το δημιουργικό σου ταλέντο ελεύθερο και να επιλέξεις πιο extravagant διπλώματα -
      3 Πέταλα (3 Petals),
      4 Σκάλες (Four Stairs),
      Fan,
      Παραδεισένιο Πουλί (Bird of Paradise),
      Fleur de Lis,
      Τριαντάφυλλο (Twisted Rose), ή
      Διπλό Τριαντάφυλλο (Double Rose)

    Η Σωστή Φύλαξη για Τετράγωνα Μαντήλια Τσέπης

    Μόλις η συλλογή σου με τετράγωνα μαντήλια τσέπης (pochette) αρχίσει να μεγαλώνει, θα έρθει η ώρα να σκεφτείς τρόπους με τους οποίους θα μπορείς να τα φυλάξεις σωστά, ώστε να τα έχεις οργανωμένα σε ένα μέρος και προστατευμένα από φθορές και σκόνη.

    Βεβαίως, το καλό είναι ότι τα περισσότερα ποσέτ φτιάχνονται από σχετικά ανθεκτικά υφάσματα: μετάξι, βαμβάκι, πολυεστέρας. Σε αυτές τις περιπτώσεις δε χρειάζεται να ανησυχείς για έντομα, πχ. σκώρος, όταν πρόκειται να τα φυλάξεις για μεγάλες χρονικές περιόδους. Το μαλλί, αντίθετα, είναι πολύ επιρρεπές σε επιθέσεις εντόμων.

    Ωστόσο, ο μεγαλύτερος κίνδυνος που απειλεί τα ποσέτ, ανεξαρτήτως υφάσματος, είναι η ανάπτυξη μούχλας σε ποσέτ που είναι βρεγμένα ή δεν έχουν στεγνώσει σωστά ή φυλάσσονται σε συνθήκες υψηλής υγρασίας. Τα ποσέτ δεν πρέπει να βρέχονται, ωστόσο ένα ποσέτ μπορεί να βραχεί κατά λάθος ή από τις σταγόνες της βροχής. Μάλιστα, θα πρέπει να τονιστεί ότι αρκεί να φυλαχθεί ένα βρεγμένο ποσέτ και η μούχλα θα αναπτυχθεί σε όλα τα ποσέτ που φυλάσσονται στο ίδιο μέρος με το βρεγμένο. Τέλος, ΠΟΤΕ μην αποθηκεύεις τα τετράγωνα μαντήλια τσέπης (pochette) σε πλαστικά containers. Λόγω του ότι δεν κυκλοφορεί ο απαραίτητος αέρας στο εσωτερικό τους, η ανάπτυξη της μούχλας είναι μόνο θέμα χρόνου!

    Σε συμβουλεύουμε να φυλάσσεις τα ποσέτ σου, όπως ακριβώς αν τα φορούσες. Για πιο καθαρά διπλώματα, θα πρέπει να τα φυλάσσεις με το δίπλωμά τους και, φυσικά, προσιδερωμένα, έτσι ώστε να είναι αψεγάδιαστα και έτοιμα προς χρήση. Όσον αφορά το puff δίπλωμα, δε χρειάζεται τόσο μεγάλη προσοχή και προετοιμασία, ωστόσο θέλει προσοχή ώστε να μη τσαλακωθεί. Επίσης, δεν θα πρέπει να διπλώνονται πολύ σφιχτά. Τέλος, μπορούν να τοποθετηθούν flat το ένα πάνω στο άλλο. Όμως, αυτή η επιλογή δεν είναι ιδιαιτέρως πρακτική όταν πρόκειται για μεγάλες συλλογές.

    Πώς φυλάσσονται σωστά τα τετράγωνα μαντήλια τσέπης;

    Παρακάτω, θα βρεις διάφορες επιλογές:

    Επιλογή 1 - Ξύλινα κουτιά φύλαξης

    Είναι μακράν η κομψότερη επιλογή, ωστόσο έχουν μεγάλο όγκο και είναι ακριβά. Σε αντίθεση με τα πλαστικά, τα ξύλινα κουτιά φύλαξης δεν κλείνουν αεροστεγώς. Έτσι, τα φυλασσόμενα ποσέτ διατηρούνται στεγνά. Ακόμα και στην περίπτωση που τοποθετηθεί ένα ποσέτ ελαφρώς βρεγμένο, πχ. με λίγες σταγόνες βροχής, μπορεί να στεγνώσει σε βάθος χρόνου.

    Τα ξύλινα κουτιά φύλαξης αποτελούν εξαιρετική επιλογή για όσους έχουν μεγάλη ντουλάπα ή μεγάλο χώρο για να τοποθετήσουν το κουτί. Ακόμα και τα κουτιά φύλαξης κοσμημάτων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την φύλαξη ποσέτ, καθώς έχουν ξεχωριστά τμήματα που συντελούν στην ορθή και οργανωμένη φύλαξη. Έτσι, τα ποσέτ μπορούν να φυλαχθούν χωρισμένα ανά χρώμα, σχεδιαστικό μοτίβο, ύφασμα, ή όπως αλλιώς επιθυμείς.

    Τέλος, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ακόμα και ξύλινα κουτιά πούρων, κυρίως αυτά που είναι από ξύλο κέδρου ή βελανιδιάς. Αυτά, όχι μόνο θα διατηρούν σταθερά χαμηλά επίπεδα υγρασίας στο εσωτερικό τους, αλλά παράλληλα θα προσδώσουν υπέροχο και διακριτικό άρωμα σε γήινους τόνους στα ποσέτ μαντήλια.

    Επιλογή 2 - Συρτάρι για κάλτσες

    Αν βρίσκεις την επιλογή του ξύλινου κουτιού φύλαξης ακριβή ή μη πρακτική λόγω έλλειψης χώρου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το συρτάρι όπου φυλάσσεις τις κάλτσες σου. Αρκεί να δημιουργήσεις ένα ξεχωριστό χώρο για την φύλαξη των ποσέτ μαντηλιών.

    Βεβαίως, αυτό εξαρτάται από το πόσο μεγάλο είναι το συρτάρι και αν υπάρχει ελεύθερος χώρος για τη δημιουργία ξεχωριστού τμήματος φύλαξης ποσέτ. Ωστόσο, με το σωστό δίπλωμα, τα μαντήλια σου δεν θα καταλάβουν πολύ μεγάλο χώρο στο συρτάρι.

    Επιλογή 3 - Στα σακάκια σου

    Άλλη μια πρακτική και σαφώς μινιμαλιστική επιλογή είναι να τα φυλάσσεις στις τσέπες των σακακιών σου. Έτσι, μπορείς να ταιριάξεις προκαταβολικά το κάθε ποσέτ με το κατάλληλο σακάκι και να γλυτώσεις πολύτιμο χρόνο, τον οποίον θα σπαταλούσες εάν θα έπρεπε να ταιριάξεις ποσέτ με σακάκι όταν θα ήθελες να τα φορέσεις. Πόσο βολική λύση, όταν μάλιστα τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ στενά.

    Μάλιστα, είναι και πολύ πρακτική λύση όταν ταξιδεύεις.

    Αν έχεις πολλά τετράγωνα μαντήλια τσέπης, περισσότερα από τα σακάκια σου, μπορείς να τα φυλάξεις και σε άλλες τσέπες του κάθε σακακιού, όχι μόνο δλδ στην μπροστινή. Βέβαια, όταν ετοιμαστείς για την έξοδό σου, μη ξεχάσεις να ελέγξεις τις τσέπες σου ώστε να αποφύγεις να βγεις 'φορτωμένος' με ποσέτ μαντήλια!

    Επιλογή 4 - Άδειο κουτί χαρτομάντηλων

    Μια λιγότερο φινετσάτη, ωστόσο πολύ πρακτική, επιλογή είναι η χρήση ενός άδειου κουτιού χαρτομάντηλων. Μάλιστα, αν τα διπλώσεις σωστά, θα μπορείς να τραβάς το κάθε σου ποσέτ μαντήλι με τον ίδιο τρόπο που τραβάς ένα χαρτομάντηλο από το κουτί. Μπορείς να φυλάς με αυτό το τρόπο μαντήλια τα οποία προορίζεις για puff δίπλωμα το οποίο δεν απαιτεί να φυλάς τα μαντήλια σου διπλωμένα.

    Πετυχημένοι Συνδυασμοί για Μαντήλια Ποσέτ

    Αντιμετωπίζεις πρόβλημα στο να ταιριάξεις γραβάτα ή παπιγιόν με το ποσέτ μαντήλι σου; Ρίξε μια ματιά στους 5 από τους αγαπημένους μας συνδυασμούς.

  • Κουτί Δώρου με Αξεσουάρ Κοστουμιού | Σετ Μαύρο, Μπορντό & Ασημί
    Trendhim
    67 €
    Κουτί Δώρου με Αξεσουάρ Κοστουμιού | Σετ Μαύρο, Μπορντό & Ασημί
  • Κουτί Δώρου με Αξεσουάρ Κοστουμιού | Σετ Navy Μπλε, Μαύρο & Ασημί
    Trendhim
    67 €
    Κουτί Δώρου με Αξεσουάρ Κοστουμιού | Σετ Navy Μπλε, Μαύρο & Ασημί
  • Κουτί Δώρου με Αξεσουάρ Κοστουμιού | Σετ Μπορντό, Μπλε & Ασημί
    Trendhim
    67 €
    Κουτί Δώρου με Αξεσουάρ Κοστουμιού | Σετ Μπορντό, Μπλε & Ασημί
  • Κουτί Δώρου με Αξεσουάρ Κοστουμιού | Σετ Τερακότα, Λευκό & Ασημί
    Trendhim
    67 €
    Κουτί Δώρου με Αξεσουάρ Κοστουμιού | Σετ Τερακότα, Λευκό & Ασημί
  • Κουτί Δώρου με Αξεσουάρ Κοστουμιού | Σετ Βυσσινί, Μπλε Ρουά & Bow Μοτίβο
    Trendhim
    54 €
    Κουτί Δώρου με Αξεσουάρ Κοστουμιού | Σετ Βυσσινί, Μπλε Ρουά & Bow Μοτίβο
  • Κουτί Δώρου με Αξεσουάρ Κοστουμιού | Σετ Μπεζ & Μπλε Φλοράλ Μοτίβο
    Trendhim
    54 €
    Κουτί Δώρου με Αξεσουάρ Κοστουμιού | Σετ Μπεζ & Μπλε Φλοράλ Μοτίβο
  • Κουτί Δώρου με Αξεσουάρ Κοστουμιού | Σετ Πράσινο Μέντας και Μοτίβο Διαμάντια
    Trendhim
    54 €
    Κουτί Δώρου με Αξεσουάρ Κοστουμιού | Σετ Πράσινο Μέντας και Μοτίβο Διαμάντια
  • Κουτί Δώρου με Αξεσουάρ Κοστουμιού | Σετ Ριγέ Κόκκινο & Μαύρο
    Trendhim
    54 €
    Κουτί Δώρου με Αξεσουάρ Κοστουμιού | Σετ Ριγέ Κόκκινο & Μαύρο
  • Κουτί Δώρου με Αξεσουάρ Κοστουμιού | Σετ Μπλε Paisley & Χρυσός Τόνος
    Trendhim
    54 €
    Κουτί Δώρου με Αξεσουάρ Κοστουμιού | Σετ Μπλε Paisley & Χρυσός Τόνος
  • Κουτί Δώρου με Αξεσουάρ Κοστουμιού | Σετ Ριγέ Μπλε & Ασημί
    Trendhim
    54 €
    Κουτί Δώρου με Αξεσουάρ Κοστουμιού | Σετ Ριγέ Μπλε & Ασημί
  • Κουτί Δώρου με Αξεσουάρ Κοστουμιού | Σετ Μπλε Μαρέν, Κόκκινο & Ασημί Τόνος
    Trendhim
    54 €
    Κουτί Δώρου με Αξεσουάρ Κοστουμιού | Σετ Μπλε Μαρέν, Κόκκινο & Ασημί Τόνος
  • Κουτί Δώρου με Αξεσουάρ Κοστουμιού | Σετ Μπλε, Λευκό & Ασημί
    Trendhim
    54 €
    Κουτί Δώρου με Αξεσουάρ Κοστουμιού | Σετ Μπλε, Λευκό & Ασημί
  • Κουτί Δώρου με Αξεσουάρ Κοστουμιού | Σετ Μπλε, Κόκκινο & Ασημί
    Trendhim
    54 €
    Κουτί Δώρου με Αξεσουάρ Κοστουμιού | Σετ Μπλε, Κόκκινο & Ασημί
  • Γιατί Αυτοί οι Συνδυασμοί;

    Οι χρωματικοί συνδυασμοί και τα μοτίβα εναρμονίζονται μεταξύ τους, χωρίς κάποιο αξεσουάρ να υπερισχύει χρωματικά του άλλου. Χαρακτηρίζονται για τη διακριτικότητά τους και αποτελούν εξαιρετική επιλογή για κάθε περίσταση.

    Μην σε ξεγελάει η λέξη 'διακριτικότητα' – το ότι είναι διακριτικά δε σημαίνει ότι δεν μπορούν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον. Η εκλεκτική διακριτικότητα αποτελεί must για κάθε καλαίσθητο άνδρα!

    Να Θυμάσαι Πάντα

    Μην κάνεις το λάθος και πέσεις στην παγίδα να σετάρεις τετράγωνο μαντήλι τσέπης (ποσέτ) που είναι ίδιο με τη γραβάτα ή το παπιγιόν (πχ. κόκκινη γραβάτα και κόκκινο μαντήλι). Δε θα φαίνεται καθόλου ωραίο, είναι μπανάλ και σίγουρα αποτελεί στυλιστικό must-NOT!

    Αντιθέτως, προσπάθησε να ταιριάξεις συμπληρωματικά χρώματα, αλλά και να 'παντρέψεις' διαφορετικές υφές και μοτίβα.

    Και αν δεν είσαι σίγουρος ποιο τετράγωνο μαντήλι τσέπης να φορέσεις, ένα απλό λευκό βαμβακερό με απλό δίπλωμα ταιριάζει παντού και πάντα!

    Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης (Pochette) - Ενδιαφέροντα Iστορικά Στοιχεία

    Από ένα απλό και πρακτικό μαντήλι καθημερινής χρήσης (handkerchief) σε σύμβολο κύρους και εκλεπτυσμένου savoir vivre, το τετράγωνο μαντήλι τσέπης (pochette) έχει γίνει αναπόσπαστο αξεσουάρ των καλοντυμένων bon viveur τζέντλεμεν. Μάλιστα, η προέλευσή του αποτελεί θέμα έντονων συζητήσεων και αντιπαραθέσεων.

    Ορισμένα σημαντικά ιστορικά στοιχεία.

    • Πολλοί ιστορικοί πιστεύουν ότι η προέλευση του ποσέτ πάει αρκετές χιλιάδες χρόνια πίσω, συγκεκριμένα στην Αρχαία Ελλάδα. Οι εύποροι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν ένα αρωματισμένο κομμάτι ύφασμα για να μυρίζουν όμορφα. Πολύ αργότερα, Άγγλοι και Γάλλοι ευγενείς πρόσθεσαν στις επίσημες ενδυματολογικές επιλογές τους, αρωματισμένα μαντήλια με υπέροχα και εκλεπτυσμένα κεντήματα.Τότε είναι που άρχισε να χρησιμοποιείται ευρέως το ποσέτ (pochette), η γαλλική λέξη για το τετράγωνο μαντήλι τσέπης.
    • Άλλοι πιστεύουν ότι τα τετράγωνα μαντήλια τσέπης πρωτο-εμφανίστηκαν με την Καθολική Εκκλησία. Οι εκκλησιαστικοί και κρατικοί λειτουργοί φορούσαν μαντήλια handkerchiefs στο αριστερό χέρι τους που υποδήλωνε την αφοσίωσή τους στον Θεό.
    • Άλλοι πιστεύουν, ότι ο Άγγλος Βασιλιάς Ριχάρδος Β' είχε ζητήσει από τους αυλικούς του να φορούν μαντήλι handkerchief.
      Αυτό, αργότερα άρχισε να χρησιμοποιείται ως τετράγωνο μαντήλι τσέπης, με τη σημερινή του χρήση, καθώς οι αυλικοί άρχισαν να φυλάσσουν τα μαντήλια στις τσέπες τους.

    Ανεξαρτήτως από το που προήλθε εν τέλει, το μόνο σίγουρο είναι πως ο 15ος αιώνας μΧ υπήρξε ο 'χρυσός αιώνας' του μαντηλιού τσέπης, το οποίο άρχισε να φοριέται ευρέως και να βγαίνει σε διαφορετικά σχήματα, μεγέθη, σχεδιαστικά μοτίβα, υφάσματα. Το μαντήλι ήταν πλέον ξεκάθαρα συνώνυμο με το status και το savoir vivre των bon viveurs της εποχής. Τα ακριβότερα μαντήλια φτιάχνονταν από μετάξι και είχαν δαντελένιες άκρες. Μάλιστα, το status των μαντηλιών είχε ανέβει τόσο πολύ που πολλές φορές είχαν κεντημένο το οικόσημο και χρησιμοποιούνταν ως απόδειξη ευγενικής καταγωγής, παρόμοια με αυτή των signet δαχτυλιδιών (δαχτυλίδια σφραγίδα). Πολλές φορές, κληρονομούνταν από γενιά σε γενιά ως οικογενειακά κειμήλια.

    Τον 18ο αιώνα μΧ, ο Γάλλος Βασιλιάς Λουδοβίκος XVI έβαλε σε τάξη το 'χάος' που είχε προκληθεί γύρω από τα μαντήλια τσέπης: με την παρότρυνση της γυναίκας του Μαρίας Αντουανέτας, έβγαλε επίσημη απόφαση ότι οι 16 ίντσες, δλδ. τα 40εκ., θα ήταν από εδώ και στο εξής το παγκόσμιο πρότυπο μέγεθος (universal standard size) για όλα τα τετράγωνα μαντήλια τσέπης.

    Ερωτήσεις & Απαντήσεις

    Τι μπορώ να κάνω ώστε να μη πέφτει μέσα στη τσέπη το ποσέτ μαντήλι;

    Όταν ένα τετράγωνο μαντήλι (ποσέτ) πέφτει μέσα στη τσέπη είναι σίγουρα πολύ εκνευριστικό και χαλάει το image του look. Ωστόσο συμβαίνει συχνά και μπορεί να επιλυθεί πολύ εύκολα.

    Πρώτα απ' όλα, στην περίπτωση που έχει καθαρό δίπλωμα, μπορείς απλά να επιμηκύνεις το πάνω μέρος του διπλώματος. Σχηματίζεις με το ποσέτ ένα μεγάλο τρίγωνο και το τροποποιείς αναλόγως ώστε να μεγαλώσει το πάνω μέρος τόσο ώστε να εξέχει από τη τσέπη όσο επιθυμείς.

    Δεύτερον, κάνε το δίπλωμα του μαντηλιού όσο πιο φαρδύ γίνεται. Αυτό ισχύει για όλα τα είδη διπλώματος. Με αυτό το τρόπο, το μαντήλι δε θα γλιστράει μέσα στη τσέπη.

    Τρίτον, εάν επιθυμείς να κάνεις ένα ορθογώνιο δομημένο δίπλωμα, όπως πχ. το Presidential δίπλωμα, μπορείς το δίπλωμα να το κάνεις πάνω σε μια χαρτονένια καρτούλα. Η καρτούλα θα προσδώσει αντοχή στο σχήμα του διπλώματος.

    Τέλος, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ειδική θήκη για μαντήλι τσέπης. Ουσιαστικά, βάζεις το μαντήλι μέσα στην θήκη, και την θήκη μέσα στην επιστήθια τσέπη του σακακιού. Η θήκη θα διασφαλίσει ότι το ποσέτ μαντήλι σου θα είναι πάντα στην θέση του.

    Τι πρέπει να κάνω όταν η τσέπη του σακακιού είναι ραμμένη;

    Τα περισσότερα σακάκια, είτε χειροποίητα ή αγορασμένα από κατάστημα ρούχων, έχουν την επιστήθια τσέπη (αρκετές φορές, και τις άλλες τσέπες) ραμμένη. Αυτή η τακτική είναι γνωστή ως tack stitching. Οι τσέπες παραμένουν ραμμένες κατά τη ραφή του σακακιού, ώστε το σακάκι να διατηρήσει το σχήμα του. Παραμένουν ραμμένες κατά τη διάρκεια μεταφοράς, ακόμα και όταν κρεμιέται στο κατάστημα, για τον ίδιο ακριβώς λόγο.Οι τσέπες είναι ραμμένες από τη βιοτεχνία έτσι ώστε να μην χαλάνε από όλο τον κόσμο που δοκιμάζει το ρούχο -για να τις ξηλώσεις χρησιμοποίησε τον ειδικό κόφτη για ραφές ή ένα ψαλιδάκι νυχιών.

    Το αν πρέπει να ξηλώσεις τις ραφές από τη τσέπη / τσέπες, αποτελεί πεδίο διαμάχης, καθώς άλλοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να ξηλώνονται οι ραφές όταν αγορασθεί το σακάκι, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να ξηλώνονται. Το πλεονέκτημα αν κρατήσεις τις ραφές είναι ότι το σακάκι συνεχίζει να κρατάει το σχήμα του αψεγάδιαστο. Το μειονέκτημα είναι ότι δεν έχεις τσέπες, πρακτικές τουλάχιστον.

    Συνιστούμε να ξηλώσεις τις ραφές, τουλάχιστον αυτές της επιστήθιας τσέπης. Όπως αναφέρθηκε και λίγο πιο πάνω, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ειδικό κόφτη για ραφές ή ένα ψαλιδάκι νυχιών. Θα πρέπει να τις ξηλώσεις ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ώστε να μη κάνεις ζημιά στο ύφασμα του σακακιού.

    Επίσης, θα πρέπει να αποφύγεις να ανοίξεις πολύ τη τσέπη, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να καταστρέψει τη φόρμα του σακακιού.

    Μπορώ να φορέσω τετράγωνο μαντήλι τσέπης χωρίς γραβάτα;

    Ναι, μάλιστα τα τελευταία χρόνια κάτι τέτοιο δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα, αλλά κάτι πολύ συνηθισμένο.

    Ενώ η γραβάτα συνεχίζει να χαρακτηρίζεται ως επίσημο αξεσουάρ που προσδίδει σοβαρότητα στο look, φορώντας ποσέτ μαντήλι με ζακέτα (blazer) και παντελόνια τζιν ή chinos προσδίδει ένα μοντέρνο dapper τελείωμα στο ενδυματολογικό σύνολο, ενώ παράλληλα μπορεί να χαρακτηριστεί και ως φινετσάτο casual look.

    Πόσο ανθεκτικά είναι τα τετράγωνα μαντήλια τσέπης;

    Για πόσο καιρό θα αντέξει το ποσέτ σου εξαρτάται φυσικά από το πως και πόσο θα το προσέχεις. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις να το χρησιμοποιείς ως μαντήλι handkerchief, δλδ. για να φυσάς τη μύτη σου ή να σκουπίζεις τον ιδρώτα σου. Κάτι τέτοιο είναι καταστροφικό για τα μεταξωτά ποσέτ, ενώ τα βαμβακερά ποσέτ θα λεκιάσουν και θα αχρηστευθούν, καθώς οι λεκέδες βγαίνουν πολύ δύσκολα.

    Άλλος ένας πολύ σοβαρός κίνδυνος για τα ποσέτ είναι η μούχλα. Θα πρέπει να σημειωθεί πως η μούχλα μπορεί να αναπτυχθεί εάν το ποσέτ φυλάσσεται σε μέρος με υψηλά επίπεδα υγρασίας ή αν δε στεγνώνει σωστά και γρήγορα όταν βραχεί, πχ. από σταγόνες βροχής. Μπορείς να τσεκάρεις την ενότητα ‘Η Σωστή Φύλαξη για Τετράγωνα Μαντήλια Τσέπης’ όπου θα βρεις χρήσιμες πληροφορίες για το πως μπορείς να προστατέψεις και να φυλάξεις τα ποσέτ μαντήλια σου.

    Υπάρχουν συγκεκριμένα υφάσματα που είναι καλύτερα από άλλα για συγκεκριμένα διπλώματα ή puffs;

    Ναι! Το βαμβάκι και το λινό είναι τα ιδανικά υφάσματα αν ψάχνεις ποσέτ μαντήλια για δομημένα διπλώματα, ενώ το μετάξι λόγω της απαλότητας και ελαφρύτητάς του είναι ιδανικό αν ψάχνεις ποσέτ μαντήλια για μη δομημένα διπλώματα. 

    Ποια υφάσματα συνδυάζονται καλύτερα;

    Ο γενικός κανόνας λέει: Όσο πιο λείο το ύφασμα τόσο πιο επίσημο δείχνει.

    Όταν θες να ταιριάξεις ποσέτ μαντήλι με σακάκι, καλό είναι να συνδυάζεις ένα λείο ύφασμα με ύφασμα που έχει πιο τραχιά υφή. Για παράδειγμα, μπορείς να συνδυάσεις ένα μεταξωτό ποσέτ μαντήλι με μια πιο τραχιά βαμβακερή ζακέτα (blazer).

    Μπορώ να συνδυάσω διαφορετικά σχεδιαστικά μοτίβα;

    Εάν είσαι νέος στο μαγικό, αλλά περίπλοκο, κόσμο του styling, τότε καλύτερα να πας με το 'ρεύμα' και να επιλέξεις ένα μοτίβο για σιγουριά.

    Μόλις αποκτήσεις μεγαλύτερη στυλιστική γνώση και πείρα, μπορείς να συνδυάσεις 2 ακόμα και 3 διαφορετικά σχεδιαστικά μοτίβα (patterns), ωστόσο ο συνδυασμός 3 μοτίβων είναι εξαιρετικά δύσκολος και κινδυνεύεις να χαλάσεις το image του γενικότερου look. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα συνδυασμού 3 μοτίβων: Επίλεξε ποσέτ μαντήλι, πουκάμισο, γραβάτα με ξεχωριστά μοτίβα.

    Το μυστικό σε αυτή την περίπτωση; Τα μοτίβα πρέπει να έχουν διαφορετικά μεγέθη.

    Βεβαίως, μπορείς να καταφέρεις να συνδυάσεις ίδια χρώματα και μοτίβα, αλλά θα πρέπει να αποφύγεις να μοιάζεις υπερβολικά 'σεταρισμένος', γιατί το οπτικό αποτέλεσμα δεν θα είναι φυσικό. Ωστόσο, προσοχή! Ο απαράβατος 'χρυσός' κανόνας θέλει τα μοτίβα να διαφέρουν σε μέγεθος. Εάν λοιπόν θες να συνδυάσεις το πουά ποσέτ μαντήλι σου (αποτελούμενο από μικρές κουκίδες), ΔΕΝ θα πρέπει να επιλέξεις γραβάτα με λεπτές ρίγες, αλλά, αντιθέτως, γραβάτα με μεγάλες, φαρδιές ρίγες, κοκ.

    Εάν προσπαθήσεις να ταιριάξεις μοτίβα παρόμοιας κλίμακας, τότε αυτό θα έχει καταστροφικό αποτέλεσμα για το look σου και το μόνο που θα κερδίσεις θα είναι πολλά αρνητικά σχόλια! Με άλλα λόγια, ΜΑΚΡΙΑ από συνδυασμούς μοτίβων παρόμοιας κλίμακας!. 


    Υπάρχει ένα συγκεκριμένο look που ταιριάζει σε όλους και για όλες τις περιστάσεις;

    Ποτέ δεν θα είσαι εκτός θέματος όταν συνδυάσεις λευκό λινό ποσέτ μαντήλι με σκούρα μπλε ζακέτα (blazer) και λευκό πουκάμισο.

    Ποια είναι τα καλύτερα μέρη απ' όπου μπορώ να αγοράσω cool n' trendy τετράγωνα μαντήλια τσέπης;

    Όταν αγοράζεις ένα ποσέτ μαντήλι, εκτός του να το δεις, είναι πολύ σημαντικό να δεις και πως μοιάζει πάνω σου όταν το φοράς.

    Αναλόγως των προτιμήσεών σου, μπορείς να επισκεφτείς εξιδεικευμένα μαγαζάκια ή καταστήματα που πωλούν ποιοτικά ποσέτ μαντήλια ή, γενικότερα, ποιοτικά ανδρικά αξεσουάρ.

    Εναλλακτικά, μπορείς να επισκεφτείς διαδικτυακά εξιδεικευμένα ηλεκτρονικά καταστήματα που αποδεδειγμένα πωλούν ποιοτικά ποσέτ μαντήλια και κάθε προϊόν συνοδεύεται από αναλυτικές, ευανάγνωστες περιγραφές, καθώς και από επαγγελματικές φωτογραφίες του προϊόντος από διαφορετικές γωνίες, αλλά και πάνω σε άνδρα μοντέλο, ώστε να τσεκάρεις πως μοιάζει το μαντήλι φορεμένο και με τι ενδυματολογικό σύνολο μπορεί να συνδυαστεί. 

    Υπάρχει must-have ποσέτ μαντήλι που δεν πρέπει να λείπει από τη συλλογή κανενός καλαίσθητου άνδρα;

    Το απόλυτο must-have για κάθε καλαίσθητο τζέντλεμαν είναι το λευκό λινό ποσέτ μαντήλι. Οι περισσότεροι άνδρες που φορούν κοστούμια με ποσέτ μαντήλι, έχουν τουλάχιστον 5 από αυτά, τα οποία εναλλάσσουν, έτσι ώστε να δείχνουν πάντα 'στην πένα' και πάντα στυλιστικά 'ετοιμοπόλεμοι'.

    Αυτό το ποσέτ μαντήλι μπορείς να το διπλώσεις σχεδόν με όποιον τρόπο επιθυμείς και θα προσδώσεις έξτρα chic coolness σε κάθε smart casual / chic ενδυματολογική επιλογή. Είναι μακράν ένα από τα πιο ευπροσάρμοστα ανδρικά αξεσουάρ!

    Μπορώ να φορέσω ποσέτ μαντήλι με κοστούμι 3 τεμαχίων (σακάκι, γιλέκο, παντελόνι) ή θα είναι υπερβολή;

    Ναι, αλλά προσοχή να μην ξεπεράσεις τα στυλιστικά όρια. Το σημαντικότερο όταν ντύνεσαι είναι το ενδυματολογικό σύνολο να φαίνεται φυσικό και αρμονικό πάνω σου και να αντανακλάει την προσωπικότητά σου.

    Από μόνο του, ένα κοστούμι 3 τεμαχίων (γνωστό και ως 3-piece suit) είναι fashion statement, οπότε θέλει ιδιαίτερη προσοχή να μη γίνει το look σου πολύ επιτηδευμένο ή 'σεταρισμένο' όταν προσθέσεις και ποσέτ μαντήλι.

    Παρόλα αυτά, αν καταφέρεις να τα ταιριάξεις όλα σωστά, το στυλιστικό αποτέλεσμα θα "μαγνητίσει" την προσοχή των βλεμμάτων πάνω σου!

    Ποιο είναι το καλύτερο τετράγωνο μαντήλι τσέπης για γαμπρό;

    Εξαρτάται από τον γάμο. Πού θα διεξαχθεί, ποιο είναι το dress code, κτλ.

    Εξαρτάται λοιπόν από τις συνθήκες. Ωστόσο, δεδομένου ότι ο γάμος είναι ένα παραδοσιακό κοινωνικό γεγονός, ένα κατάλευκο μεταξωτό τετράγωνο μαντήλι τσέπης καταφέρνει και εξισορροπεί εξαιρετικά την επισημότητα με το στυλ.

    Μπορώ να φορέσω τετράγωνο μαντήλι τσέπης με παλτό;

    Γίνεται ολοένα πιο συνηθισμένο και trendy να βλέπεις καλαίσθητους τζέντλεμεν να φορούν ποσέτ μαντήλι στην επιστήθια τσέπη παλτό. Είναι όμως ένα trend που αξίζει να ακολουθήσεις;

    Η γνώμη μας είναι ότι δείχνει πολύ επιτηδευμένο και 'στημένο'. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να έχεις handkerchief ή ποσέτ μαντήλι στην επιστήθια τσέπη ενός παλτό. Συνιστούμε να το αποφύγεις.

    Ωστόσο αν διαφωνείς με την άποψή μας, δεν θα είσαι ο μόνος. Όπως μας αρέσει να λέμε, "το στυλ το φτιάχνουμε εμείς οι ίδιοι, απλά θα πρέπει να μας αντιπροσωπεύει με φυσικό τρόπο".

    Πώς μπορώ να προσαρμόσω ένα δίπλωμα στα γούστα μου; Πχ. να συνδυάσω δυο στυλ διπλώματος.

    Υπάρχουν διπλώματα για κάθε περίσταση, ωστόσο στο 95% των περιπτώσεων επιλέγονται κλασικές και πολυδοκιμασμένες προτάσεις.

    Για τις φορές που θα νιώθεις ιδιαιτέρως περιπετειώδης και θα σε εξιτάρει ο πειραματισμός και το καινούριο, φυσικά και μπορείς να πειραματιστείς με νέους συνδυασμούς και να ανακαλύψεις το ξεχωριστό, προσωπικό σου στυλ. Αρκεί να σου ταιριάζει και να σε αναδεικνύει!. 


    Υπάρχουν χρώματα που ταιριάζουν καλύτερα σε επίσημες περιστάσεις;

    Γενικά, και σύμφωνα με τη Θεωρία των Χρωμάτων, οι πιο ανοικτόχρωμοι τόνοι είναι και πιο casual. Φαντάσου για παράδειγμα ένα ανοικτό γκρι κοστούμι vs ένα σκούρο ανθρακί.

    Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να ταιριάξεις σωστά την αντίθεση του ενδυματολογικού συνόλου σου με τον χρωματότυπό σου, δλδ. αναλόγως του χρώματος που έχουν τα μαλλιά και η επιδερμίδα σου.

    Για παράδειγμα, στην περίπτωση λευκής επιδερμίδας και σκούρων μαλλιών δείχνουν καλύτερα τα ενδυματολογικά σύνολα με δυνατές αντιθέσεις, ενώ, στην περίπτωση λευκής επιδερμίδας και ξανθών μαλλιών ταιριάζουν καλύτερα ενδυματολογικά σύνολα με πιο απαλές αντιθέσεις, κοκ.

    Πόσα τετράγωνα μαντήλια τσέπης πρέπει να έχω στη συλλογή μου;

    Αυτό εξαρτάται καθαρά από σένα. Το ελάχιστο είναι να έχεις στη ντουλάπα σου ένα φιντσάτο λευκό λινό ποσέτ μαντήλι. Πέρα απ' αυτό, εξαρτάται καθαρά από το budget, τα γούστα, και το στυλ σου. Φυσικά, όσα περισσότερα τόσες περισσότερες στυλιστικές επιλογές και δυνατότητες συνδυασμών θα έχεις.

    Ξεκίνησε με το 1 που είναι και απολύτως απαραίτητο, και όσο θα αποκτάς νέα οπτικά ερεθίσματα σε εξόδους σου, επισκέψεις σε blogs, αναγνώσεις περιοδικών μόδας, θα αποκτάς και νέες εμπνεύσεις και θα αρχίσεις να διαμορφώνεις έναν ολοένα πιο περίπλοκο και κατασταλαγμένο στυλ.

    Τέλος, θα πρέπει να θυμάσαι κάτι πολύ σημαντικό. Δε χρειάζεται να ξοδέψεις υπέρογκα ποσά για να αποκτήσεις φινετσάτα premium ποιότητας ποσέτ μαντήλια. Καλή έρευνα αγοράς θέλει και θα εκπλαγείς, το εγγυώμαστε αυτό! 

    Μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα απλό handkerchief ως ποσέτ μαντήλι;

    Σε ορισμένες περιπτώσεις, ναι.

    Μπορείς να χρησιμοποιήσεις συχνά ένα λινό ή βαμβακερό handkerchief μαντήλι ως ποσέτ μαντήλι. Ωστόσο, αρκετές φορές ο παράγοντας μέγεθος μπορεί να σου δημιουργήσει πρόβλημα.

    Σε καμιά περίπτωση δε θέλεις μια αντιαισθητικά φουσκωμένη επιστήθια τσέπη σακακιού και, δυστυχώς, τα μαντήλια handkerchiefs είναι σημαντικά μεγαλύτερα από τα ποσέτ μαντήλια.

    Οπότε, η απάντηση είναι 'Ναι', αλλά... size matters. 

    Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος σιδερώματος ενός τετράγωνου μαντηλιού τσέπης;

    Τα ποσέτ μαντήλια μπορούν να σιδερωθούν από την εσωτερική flat πλευρά. Ωστόσο, μεγάλη προσοχή θέλει να ΜΗΝ σιδερώσεις τις χειροποίητες άκρες.

    Για να αποφύγεις τη δημιουργία αντιαισθητικής γυαλάδας, βάλε πάνω από το μαντήλι ένα κομμάτι πανί ώστε να μην ακουμπάει το σίδερο απευθείας στο ύφασμα του μαντηλιού.

    Τα υφάσματα με σχεδιαστικά μοτίβα (patterns) θα πρέπει να σιδερώνονται πάντα από την πίσω πλευρά και ΠΟΤΕ πάνω από το σχέδιο. Σε περίπτωση μεγάλου τσαλακώματος, επιβάλλεται η χρήση ατμοσίδερου, ωστόσο πάντα από την πίσω πλευρά. Προσοχή κατά την παραγωγή ατμού. Κάποιες φορές τα ατμοσίδερα 'φτύνουν' ατμό μαζί με νερό, και αυτό μπορεί να δημιουργήσει αντιαισθητικούς λεκέδες από άλατα.

    Τι δείχνει για μένα το στυλ διπλώματος ποσέτ μαντηλιού;

    Κάθε στυλ διπλώματος θέλει τον χρόνο του, σχετίζεται με την περίσταση, και πολλές φορές εκφράζει το mood του κατόχου του.

    Όσο πιο καθαρό και δομημένο είναι ένα δίπλωμα, τόσο πιο επίσημο και συντηρητικό δείχνει. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε περιπτώσεις έντονων ενδυματολογικών συνόλων, ένα συντηρητικό δίπλωμα ποσέτ μαντηλιού μπορεί να κατεβάσει την οπτική ένταση και να δημιουργήσει ένα πιο αρμονικό image.

    Από την άλλη, τα αδόμητα διπλώματα είναι σαφώς πιο casual και εκφραστικά.

    Έτσι, όπως πάντα, η κάθε περίσταση στο σύνολό της παίζει καθοριστικό ρόλο τι δίπλωμα και τι ποσέτ μαντήλι ταιριάζει καλύτερα κάθε φορά.

    Μπορώ να αφαιρέσω ετικέτες/labels από ποσέτ μαντήλι ή θα κάνω ζημιά;

    Αυτό εξαρτάται από το πόσο σφιχτά είναι ραμμένο το ποσέτ μαντήλι. Υπάρχει πιθανότητα να μείνουν σημάδια από τις ραφές. Επομένως, εάν εν τέλει αποφασίσεις να αφαιρέσεις μια ετικέτα, θα πρέπει να το κάνεις με ιδιαίτερη προσοχή και με ειδικό κόφτη για ραφές ή ένα πολύ λεπτό ψαλιδάκι, όπως πχ. ψαλιδάκι νυχιών.

    Καλό είναι να γνωρίζεις πως ένα ποσέτ μαντήλι είναι όπως ένα παγόβουνο, το 90% κρύβεται στη τσέπη σου. Επομένως, ακόμα κι αν δεν αφαιρέσεις την ετικέτα ή εάν το κάνεις και μείνουν σημάδια από ραφές, μπορείς πολύ άνετα να κρύψεις οτιδήποτε ανεπιθύμητο στο εσωτερικό της τσέπης. Δεν θέλει κόπο, τρόπο θέλει.

    Παίζει ρόλο ο τύπος της τσέπης;

    Αν και η συντριπτική πλειοψηφία των σακακιών και blazers έχουν τσέπες τύπου besom, τα πιο casual (Ιταλικά) σακάκια μπορεί να έχουν τσέπες τύπου patch, οι οποίες ράβονται στο εξωτερικό τμήμα του σακακιού αντί στην φόδρα του σακακιού.

    Όταν μιλάμε λοιπόν για ένα σακάκι με patch τσέπη, τότε καλό είναι να γνωρίζεις πως η επιστήθια τσέπη είναι μικρότερη από το συνηθισμένο. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι τα βαμβακερά ή λινά ποσέτ μαντήλια είναι πολύ ογκώδη για αυτές τις τσέπες.

    Ένα ποσέτ μαντήλι πρέπει να είναι φουσκωτό ή flat;

    Ο βασικός στυλιστικός κανόνας ορίζει πως η επιστήθια τσέπη πρέπει να είναι όσο πιο flat (επίπεδη) γίνεται ώστε να μη διακόπτει την αρμονία της σιλουέτας. Μια φουσκωμένη τσέπη συμβάλει πολύ αρνητικά σε ένα φινετσάτο look. Για αυτό τον λόγο, είναι πολύ σημαντικό να αγοράζεις ποσέτ μαντήλια πάντα με βάση το μέγεθος της τσέπης που έχουν τα σακάκια σου.

    Πουλάνε προδιπλωμένα τετράγωνα μαντήλια τσέπης;

    Υπάρχουν διαθέσιμα στην αγορά προδιπλωμένα ποσέτ μαντήλια, όπως υπάρχουν και προδεμένα παπιγιόν. Το μεγάλο πλεονέκτημα σε αυτή την περίπτωση είναι ότι αποκτάς ένα άρτια (επαγγελματικά) διπλωμένο ποσέτ μαντήλι, το οποίο είναι έτοιμο να το φορέσεις. Με αυτό το τρόπο, γλιτώνεις χρόνο και πολλά νεύρα, ενώ παράλληλα μπορείς να αποκτήσεις ένα φινετσάτο ποσέτ μαντήλι με περίτεχνο και εντυπωσιακό δίπλωμα. Το δίπλωμα γίνεται γύρω από ένα χαρτονάκι, το οποίο διασφαλίζει τη φόρμα του μαντηλιού και ταιριάζει ακριβώς στη τσέπη, χωρίς να γλυστράει προς τα μέσα. Το μειονέκτημα είναι ότι δεν είναι δυνατή η αλλαγή στο δίπλωμα ενός προδιπλωμένου ποσέτ μαντηλιού.

    Πώς μπορεί να διπλωθεί ένα μαντήλι handkerchief;

    Μπορείς να διπλώσεις ένα μαντήλι handkerchief με τον ίδιο τρόπο που θα δίπλωνες ένα μαντήλι ποσέτ. Ένα ολοβάμβακο μαντήλι handkerchief μπορεί να διπλώνει το ίδιο εύκολα όπως ένα αντίστοιχο τετράγωνο μαντήλι τσέπης.

    Ωστόσο, δεν θα πρέπει να ξεχνάς ότι τα μαντήλια handkerchiefs είναι αρκετά μεγαλύτερα από τα τετράγωνα μαντήλια τσέπης. Μάλιστα, παράλληλα, τείνουν να έχουν πιο τραχιά υφή και μεγαλύτερο όγκο, αναλόγως της ποιότητας. Για να αποφύγεις τη δημιουργία μιας αντιαισθητικά φουσκωμένης επιστήθιας τσέπης, θα πρέπει να επιλέξεις πολύ προσεκτικά ένα τέτοιο μαντήλι. 

    Πώς μπορώ να διπλώσω το ποσέτ μαντήλι μου αλά James Bond;

    Οι δημοφιλέστεροι και γοητευτικότεροι Bonds, δλδ. ο Sean Connery και ο Daniel Craig, είναι και οι δυο λάτρεις των μαντηλιών τσέπης.

    Ο Bond που υποδύεται ο Connery φοράει πάντα λευκό λινό ποσέτ, ενώ ο Bond που υποδύεται ο Craig φοράει μαντήλι handkerchief το οποίο ταιριάζει με τα λευκά και παλ μπλε πουκάμισά του.

    Και οι δυο προτιμούν το Presidential δίπλωμα, ένα 'δωρικό', συντηρητικό, και παράλληλα κομψά γοητευτικό ορθογώνιο δίπλωμα.