Εξοικονομησε 20% σε ολα τα γυαλια ηλιου

Εξοικονομησε 20% σε ολα τα γυαλια ηλιου

Επιστροφή εντός 365 ημερών - χωρίς ερωτήσεις !
Μεταφορικά 4 € - Επιλογή για Δωρεάν Μεταφορικά πάνω από 49 €-
Επικοινωνία
Αγαπημένα
Καλάθι

Πας Κάπου; Συμβουλές και Τρόποι Πακεταρίσματος για Επαγγελματικό Ταξίδι

Για να μοιραστούμε μαζί σου τα πλέον trendy, πρακτικά, χρήσιμα και συναρπαστικά tips για business travel προετοιμασία και πακετάρισμα, ψάξαμε σε όλο τον κόσμο έως ότου να βρούμε αυτά τα 3 φανταστικά άτομα που έχουν καλύψει αμέτρητες χιλιάδες business μίλια. Δέχτηκαν να μοιραστούν τα 'φώτα' τους και να μας δώσουν έξυπνες και πολύ πρακτικές συμβουλες σχετικά με την προετοιμασία και το πακετάρισμα ώστε τα business ταξίδια σου να είναι ξεκούραστα, light, και να δείχνεις στην πένα. Καιρός να γλιτώσεις πολλές ώρες από το πακετάρισμα και να εστιάσεις περισσότερο στο να φτάσεις φρέσκος και αψεγάδιαστος στην πολυπόθητη business παρουσίαση ή το πολυαναμενόμενο business meeting ή συνέδριο.

Ετοιμάζεσαι για business trip; Το να προετοιμαστείς και να πακετάρεις για μια τέτοια περίσταση είναι ένα ζήτημα αρκετά πιο περίπλοκο και σημαντικό απ' ότι μπορεί αρχικά να φαντάζεσαι. Υπάρχει πάντα ο φόβος του να υπερβάλλεις και να φορτωθείς με πολλά κι εν τέλει άχρηστα πράγματα (overpacking), απλά και μόνο επειδή μπορεί να αγχωθείς μήπως και ξεχάσεις κάτι ή μήπως και χρειαστείς κάτι σε κυρίως ιδιαιτέρως φανταστικά και δύσκολα πραγματοποιήσιμα σενάρια.

Και το κωμικοτραγικό σ' αυτήν την περίπτωση είναι το εξής... είναι πολύ πιθανό, στην προσπάθειά σου να τα πάρεις όλα και να μη ξεχάσεις τίποτα, παίρνοντας πολλά άχρηστα πράγματα, εν τέλει να ξεχάσεις κάποια από τα σημαντικά. Εν ολίγοις, πριν φύγεις για το επαγγελματικό ταξίδι, είναι πολύ σημαντικό να προετοιμαστείς σωστά ώστε όχι μόνο να πάρεις το laptop, στις σημειώσεις, και τα έγγραφα που είναι σημαντικά για την παρουσίαση ή την επιχειρηματική συνάντηση, αλλά, παράλληλα, να μη ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου και άλλα δευτερεύοντα, ωστόσο πολύ σημαντικά, όπως φορτιστές, όμορφα αξεσουάρ, καθαρά εσώρουχα, κτλ.

Γι΄αυτόν τον λόγο, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε αυτόν τον οδηγό. Ξέρουμε οτι η προετοιμασία και το σωστό πακετάρισμα για ένα επαγγελματικό ταξίδι μπορεί να αποδειχθεί μια διαδικασία περίπλοκη, αγχώδης, και χρονοβόρα. Ανεξαρτήτως εάν είσαι νέος στα ταξίδια αυτού του είδους και ταξιδεύεις πρώτη φορά σε οικονομική θέση ή εάν είσαι πολύπειρος business ταξιδιώτης που ταξιδεύει business class και έχει συλλέξει τα άπειρα business miles, πάντα υπάρχει χώρος για βελτίωση όσον αφορά την προετοιμασία και το πακετάρισμα.

1 Πας κάπου; συμβουλές και τρόποι πακεταρίσματος για επαγγελματικό ταξίδι1.1 Το 4-3-2-2 combo1.2 H τεχνική roll & go1.3 Ντύσου και εξοικονόμησε χώρο1.4 Πως διπλωνω & πακεταρω ενα σακακι κοστουμιου1.5 Πως διπλωνω ενα πουκαμισο κοστουμιου για ταξιδι1.6 Πως ρολαρω ενα πουκαμισο κοστουμιου για ταξιδι1.7 10 ταξιδιωτικά tips από έμπειρους ταξιδιώτες1.8 Ψώνισε για ταξίδι

Το 4-3-2-2 Combo

Ο software developer που αργότερα μετεξελίχθηκε σε σπεσιαλίστα στον τομέα του marketing, Nicklas Mortensen, προτείνει να έχει κανείς μια ευέλικτη ντουλάπα που να έχει ρούχα κι αξεσουάρ τόσο business επίσημα όσο και business casual.

“Το 4-3-2-2 combo αποτελεί την αγαπημένη μου τεχνική – 4 πουκάμισα, 3 παντελόνια, 2 blazers και 2 ζευγάρια παπούτσια. Μπορεί να φαίνονται λίγα, ωστόσο, πιστέψτε με, μπορούν να προσφέρουν πολλές mix n' match έξυπνες στυλιστικές επιλογές.”

Στη συνέχεια, ο Nicklas προτείνει “2 μαύρα παντελόνια και 1 χακί. Το μαύρο ταιριάζει με όλα τα χρώματα και προσφέρει πολλές επιλογές χωρίς να χρειάζεται να πακετάρεις πολλά. Από την άλλη, το 1 ζευγάρι χακί παντελόνια ταιριάζει εξαιρετικά με μπλε πουκάμισο και μπορεί να προσθέσει χρώμα ακόμα και στις πιο 'σκοτεινές' και μουντές μέρες.

Όσον αφορά τα πουκάμισα, πακετάρω πάντα 2 λευκά, 1 μπλε, και 1 με μοτίβο. Πάντω σιγουρεύω οτι το πουκάμισο με το μοτίβο ταιριάζει με τα παντελόνια και τα blazers μου (1 γκρι και 1 σκούρο μπλε). Είμαι λάτρης των double-breasted και 2-buttoned blazers.”

Κανένα ενδυματολογικό σύνολο δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς τα σωστά παπούτσια, και ο Nicklas τονίζει οτι για λόγους στυλιστικής ευελιξίας “παίρνω πάντα ένα ζευγάρι καφέ και ένα ζευγάρι μαύρα παπούτσια. Η ζώνη που επιλέγω είναι διπλής όψεως, μαύρη από τη μία και καφέ από την άλλη. Αποτελεί πολύ έξυπνη επιλογή επειδή με μία ζώνη είναι σα να παίρνω 2 ζώνες.”

Εκτός από τα βασικά – δερμάτινη τσάντα laptop, φορτιστές, ακουστικά, προσωπικό κι επαγγελματικό smartphone / tablet, και γυαλιά ηλίου – παίρνω κι αρκετά μικρά αξεσουάρ που καταλαμβάνουν λίγο χώρο στην τσάντα, αλλά μπορούν να κάνουν τη διαφορά. “Για να δείχνω και να είμαι στα καλύτερά μου, παίρνω πάντα μαζί μου 4-5 ποσέτ μαντήλια, 2 ζευγάρια μανικετόκουμπα και 4-5 γραβάτες. Πάντα παίρνω μαζί μου 2 συνδετήρες γραβάτας (1 χρυσό και έναν ασημένιο) ώστε να κάνω σωστό ταίριασμα μετάλλων. Είναι πολύ εύκολο όταν κάνεις λίστα και αποφασίσεις προκαταβολικά τι θα φοράς κάθε μέρα στο επαγγελματικό ταξίδι σου. Ωστόσο, η σωστή επιλογή αξεσουάρ μπορεί να σου προσφέρει αίσθημα στυλιστικής ελευθερίας που μπορεί να σε εξιτάρει εάν βαρεθείς. Άλλωστε, το να είσαι πάντα προβλέψιμος μπορεί να γίνει βαρετό και banal.”

Ποτέ δεν ταξιδεύω χωρίς: "Πάντα παίρνω μαζί μου τη ταξιδιωτική συσκευή ατμού πολλαπλών χρήσεων. Ποτέ δε ξέρεις τι ποιότητας θα είναι το ατμοσίδερο στο ξενοδοχείο, εάν έχει. Μιας και δεν υπάρχει τεχνική πακεταρίσματος που να εγγυάται ρούχα χωρίς τσαλακώματα, ο steamer μου αποτελεί must-have επιλογή και δεν λείπει ποτέ από την τσάντα μου όταν φεύγω σε business ταξίδι.”

Επίπεδο πακετάρισμα ή ρολλάρισμα; “Τις περισσότερες φορές προτιμώ να διπλώνω και να πακετάρω επίπεδα, επειδή απλά το θεωρώ βολικότερο, ενώ με βοηθάει να χωρίσω την τσάντα μου σε επίπεδα. Τα παπούτσια είναι πάντα σε ειδικές τσάντες, ώστε να μη λερώσουν τα ρούχα μου, αλλά και να μη περάσουν διάφορες μυρωδιές στο εσωτερικό της τσάντας.”

Η καλύτερη συμβουλή μου για όσους ξεκινάνε τώρα τα business ταξίδια: “Συμβουλεύω το πακετάρισμα να γίνει την προηγούμενη νύχτα και τα ρούχα που θα φορεθούν στην πτήση θα πρέπει να είναι άνετα. Πολλοί ράφτες ράβουν κοστούμια γνωστά και ως super-stretch ή travel-suits, τα οποία είναι από ελαστάνη (elastane). Αυτά τα κοστούμια αποτελούν εξαιρετική επένδυση. Με ένα τέτοιο κοστούμι θα φτάσεις στην πένα στον προορισμό σου. Το καλύτερο; Τα κοστούμια αυτά είναι πολύ άνετα και δεν τσαλακώνονται. Τέλεια επιλογή εάν πρόκειται να κάθεσαι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Εάν ταξιδεύεις συχνά, μίλησε με την τράπεζά σου αν μπορεί να σου διαθέσει πιστωτική κάρτα Mastercard που προσφέρει προνομιακές προσβάσεις. Με αυτήν την πιστωτική κάρτα μπορείς να αποκτήσεις δωρεάν πρόσβαση σε business lounges πολλών αεροδρομίων, κάτι που θα κάνει την αναμονή σου σαφώς πιο άνετη και ευχάριστη.”

H Τεχνική Roll & Go

Ο Brett Snyder, αναλυτής αεροπορικής βιομηχανίας και Πρόεδρος των Cranky Flier και Cranky Concierge, πιστεύει οτι το πακετάρισμα σε ευρύχωρη τσάντα duffel είναι η καλύτερη επιλογή όταν πρόκειται να φύγεις σε επαγγελματικό ταξίδι. “Πάντα επιλέγω τσάντα duffel αντί μιας τσάντας roller επειδή είναι πολύ ευκολότερο να τη χωρέσεις στα ντουλαπάκια καμπίνας αεροπλάνου πάνω από το κάθισμά σου ή, εάν χρειασθεί, κάτω από το κάθισμα του μπροστινού σου. Το μόνο μειονέκτημα είναι οτι πρέπει να την κουβαλώ στον ώμο μου. Το να γλιτώνεις το check-in της τσάντας σου και να την παίρνεις μαζί σου στην καμπίνα επιβατών του αεροπλάνου εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο μετά την προσγείωση...και σ' αυτές τις περιπτώσεις ο χρόνος είναι όντως χρήμα, πόσο μάλλον όταν βιάζεσαι να προλάβεις το business meeting. Οπότε, χαλάλι το κουβάλημα στον ώμο.

Τώρα, σχετικά με το πακετάρισμα. Πακετάρω πάντα 2 παντελόνια και 2 πουκάμισα και διπλοτσεκάρω εάν ταιριάζουν μεταξύ τους. Μόνο τότε τα βάζω στην τσάντα. Επίσης, πακετάρω μία ζώνη και ένα ζευγάρι παπούτσια.

Η τσάντα laptop μου, εκτός από το laptop, μεταφέρει τον φορτιστή του smartphone μου, τον φορτιστή του laptop, στιλό, κάποια φάρμακα (παυσίπονα, αντιδιαρροιακά, βιταμίνες). Έτσι, ξέρω που είναι και μπορώ να έχω γρήγορη πρόσβαση σε αυτά είτε στο αεροδρόμιο ή κατά τη διάρκεια της πτήσης.”

Ποτέ δεν ταξιδεύω χωρίς: “Όταν ταξιδεύω, φοράω μακριά παντελόνια, παπούτσια, παπούτσια, ζώνη, και ένα πουλοβεράκι. Το να φοράω ήδη ένα business-ready ενδυματολογικό σύνολο, αποκτάω αμέσως αμέσως άλλο ένα business set. Έτσι, δε χρειάζεται να υπερφορτώσω την τσάντα μου με έξτρα ρούχα. Άλλωστε, μου αρέσει να ταξιδεύω light και άνετος.

Τα πουκάμισα που δε χρειάζονται σιδέρωμα αποτελούν πραγματικά 'θεόσταλτο' δώρο για κάθε business ταξιδιώτη. Ωστόσο, ακόμα και σ' αυτήν την περίπτωση, επιβάλλεται να βγάλεις αμέσως από την τσάντα και να κρεμάσεις τα ρούχα σου στη ντουλάπα του δωματίου του ξενοδοχείου. Σιδέρωσε οτιδήποτε χρειάζεται σιδέρωμα. Το τελευταίο πράγμα που θα θέλες, είναι να σιδερώνεις τα ρούχα σου στις 7.30 το πρωί έχοντας business meeting / παρουσίαση στις 8 το πρωί. Για ποιον λόγο λοιπόν να αγχωθείς και να πανικοβληθείς. Σιδέρωσε τα ρούχα σου με το που φτάσεις στο ξενοδοχείο ώστε να είσαι ανά πάσα στιγμή 'ετοιμοπόλεμος' και αψεγάδιαστος.”

Επίπεδο πακετάρισμα ή ρολλάρισμα; “Συνήθως, εάν πρόκειται να φύγω σε σύντομο business ταξίδι, πακετάρω τα ρούχα μου επίπεδα. Εάν έχω έλλειψη χώρου, θα τα ρολλάρω ώστε να χωρέσω περισσότερα. Πάντα βάζω τα παντελόνια και τα παπούτσια στον πάτο της τσάντας και από πάνω όλα τα υπόλοιπα.”

Η καλύτερη συμβουλή μου για όσους ξεκινάνε τώρα τα business ταξίδια: “Ο χρόνος είναι φίλος σου – οπότε να του συμπεριφέρεσαι με αγάπη και σεβασμό. Πάντα να υπολογίζεις στο πρόγραμμά σου τυχόν απρόσμενες καθυστερήσεις ή ακυρώσεις. Εάν είναι δυνατόν, είναι προτιμότερο να φτάσεις στον προορισμό σου μια-δυο μέρες πριν το business meeting. Έτσι, θα έχεις αρκετό χρόνο να ξεκουραστείς, να ανασυνταχθείς, και να προετοιμαστείς κατάλληλα. Όσα περισσότερα χρονικά περιθώρια δίνεις στον εαυτό σου, τόσο λιγότερο άγχος και πίεση θα κληθείς να αντιμετωπίσεις.”

Ντύσου και Εξοικονόμησε Χώρο

Ο Casper Felskov, Υποδιευθυντής μεγάλου ανδρικού fashion brand, συμβουλεύει να φορέσεις ένα ολοκληρωμένο business ενδυματολογικό σύνολο στο ταξίδι σου. Έτσι, θα εξοικονομήσεις πολύτιμο χώρο στις αποσκευές σου. “Όταν ταξιδεύω για επαγγελματικό σκοπό, μου αρέσει να φοράω ένα γκρι blazer. Οι αεροσυνοδοί θα το κρεμάσουν πάντα σε ειδική ντουλάπα, μόλις επιβιβαστείς στο αεροπλάνο. Έτσι, δε θα χρειαστεί να αγχωθείς μήπως και τσαλακωθεί το αγαπημένο σου σακάκι. Κάνοντας αυτό, δε χρειάζεται να πακετάρω σακάκι στις αποσκευές μου.

Στην τσάντα μου βάζω πάντα 3 πουκάμισα και 2 ζευγάρια chinos. Προτιμώ κυρίως τα μαύρα και χακί παντελόνια, τα οποία μου αρέσει να τα συνδιάζω με λευκό και μπλε πουκάμισο αντίστοιχα. Να τονιστεί πως και οι δυο συνδυασμοί ταιριάζουν εξαιρετικά με το γκρι blazer μου.

Πακετάρω μόνο όσα είμαι σίγουρος οτι θα φορέσω. Σε ορισμένους business ταξιδιώτες αρέσει να πακετάρουν και εναλλακτικές επιλογές. Εγώ προτιμώ να προετοιμάζομαι κατάλληλα κι εν τέλει να πακετάρω τα αναγκαία και απαραίτητα. Ακόμα, πακετάρω 2 γραβάτες (1 μονόχρωμη και 1 με μοτίβο), μαύρα δερμάτινα παπούτσια και μαύρη δερμάτινη ζώνη.

Πάντα φοράω ένα ρολόι στον καρπό μου και πακετάρω ακόμα ένα στην τσάντα μου. Κάτι τόσο απλό, όπως πχ. να αλλάξω το ρολόι μου, μπορεί να κάνει τεράστια στυλιστική διαφορά. Έχω διαπιστώσει οτι πάντα κάνει καλή εντύπωση όταν φοράω άλλο ρολόι στο επαγγελματικό ραντεβού και άλλο σε κάποια εκδήλωση ή επαγγελματικό δείπνο, πριν ή μετά την επαγγελματική συνάντηση."

Έχοντας μόνο μία χειραποσκευή την οποία παίρνει μαζί του στην καμπίνα επιβατών, ο Casper δε χρειάζεται να περιμένει να παραλάβει τις βαλίτσες του. Αντιθέτως, μόλις κατεβαίνει από το αεροπλάνο πηγαίνει κατευθείαν στο ξενοδοχείο του, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο. “Είναι πολύ σημαντικό να μάθεις να πακετάρεις πρακτικά κι έξυπνα έτσι ώστε όλα όσα χρειάζεσαι να χωράνε άνετα σε μια duffel τσάντα. Το στρατηγικό πακετάρισμα είναι πρακτικό, άνετο, σου προσφέρει όλα όσα χρειάζεσαι να πάρεις μαζί σου, και σε βοηθάει να αποφεύγεις να παίρνεις μαζί σου ολόκληρη την ντουλάπα σου για ένα επαγγγελματικό ταξίδι μόλις 2-3 ημερών.

Η τσάντα θα πρέπει να ταιριάζει με το look σου. Δες την ως αξεσουάρ που θα ολοκληρώσει το ενδυματολογικό σου σύνολο και όχι απλά ως κάτι που μεταφέρεις πράγματα. Το δέρμα πάντα δείχνει επαγγελματική επιλογή. Μάλιστα αν έχει και vintage ποιοτικά χαρακτηριστικά, μια πολυχρησιμοποιημένη ωστόσο καλά διατηρημένη δερμάτινη τσάντα duffel, θα δείξει σε όλους οτι είσαι έμπειρος, καλαίσθητος, και πολυταξιδεμένος.”

Ποτέ δεν ταξιδεύω νωρίς: “Πάντα παίρνω στις αποσκευές μου ένα power bank για το smartphone / tablet μου. Εάν κάτι πάει στραβά όσο ταξιδεύω, το τηλέφωνο ή το tablet είναι πολύ σημαντικά, επειδή μπορώ να επικοινωνήσω τηλεφωνικώς ή να αλλάξω διαδικτυακά την κράτηση που έχω κάνει στο ξενοδοχείο.”

Επίπεδο πακετάρισμα ή ρολλάρισμα; “Προσωπικά, προτιμώ το επίπεδο πακετάρισμα, καθώς καταφέρνω και εξοικονομώ περισσότερο χώρο στην τσάντα μου. Πρώτα βάζω τα παπούτσια (έννοείται μέσα σε ειδική τσάντα για παπούτσια), μετά τα αξεσουάρ, τα παντελόνια, τα πουκάμισα, φορτιστές για laptop και smartphone, φυσικά τις ίδιες τις συσκευές, τα εσώρουχα, και τελευταίο το νεσεσέρ μου. Τα τελευταία πράγματα που παίρνω μαζί μου είναι τα εισιτήρια και το διαβατήριό μου. Τα βάζω πάνω πάνω στην τσάντα ώστε να έχω γρήγορη κι εύκολη πρόσβαση σε αυτά.”

Η καλύτερη συμβουλή μου για όσους ξεκινάνε τώρα τα business ταξίδια: “Μπορεί να ακουστεί απαισιόδοξο, αλλά καλό είναι να υπολογίζεις και τα αρνητικά σενάρια - πχ. μπορεί να αργήσει το τρένο ή να υπάρχει τεράστιο κυκλοφοριακό κομφούζιο στο δρόμο για το αεροδρόμιο. Επομένως, καλό είναι να κάνεις τους χρονικούς υπολογισμούς σου με αρκετή άνεση επιπρόσθετου χρόνου...just in case.

Επομένως, φτάσε λίγο νωρίτερα στο αεροδρόμιο. Σίγουρα θα βρεις κάτι ωραίο να κάνεις και το καλύτερο...ούτε θα πιεστείς, ούτε και θα αγχωθείς. Αρκετό άγχος έχουμε ήδη στη ζωή μας, ας μη ζοριζόμαστε όταν μπορούμε να το αποφύγουμε. Εγώ φτάνω πάντα τουλάχιστον 2 ώρες πριν την αναχώρηση της πτήσης. Αξιοποιώ τον χρόνο παραμονής μου στο αεροδρόμιο για να χαλαρώσω και να ανασυντάξω τις δυνάμεις μου ώστε να είμαι έτοιμος για τις επικείμενες επαγγελματικές συναντήσεις μου.”

ΠΩΣ ΔΙΠΛΩΝΩ & ΠΑΚΕΤΑΡΩ ΕΝΑ ΣΑΚΑΚΙ ΚΟΣΤΟΥΜΙΟΥ

  1. Άπλωσε το σακάκι σε μια επίπεδη επιφάνεια.
  2. Το σακάκι θα πρέπει να είναι όσο πιο επίπεδο γίνεται ώστε να αποφευχθούν τα τσαλακώματα. Με μια καρφίτσα μπορείς να σιγουρευτείς οτι το μπροστά και πίσω μέρος του σακακιού θα παραμείνουν όπως πρέπει και το δίπλωμα θα είναι επίπεδο και χωρίς όγκο. Προαιρετική επιλογή, η οποία δε συνίσταται για ευαίσθητα υφάσματα.
  3. Γύρισε το σακάκι και δίπλωσε τη μία πλευρά. Ευθυγράμισε το δίπλωμα με την κεντρική πίσω ραφή.
  4. Κάνε επίπεδο το μανίκι κατά μήκος της γραμμής διπλώματος. Επανέλαβε στην άλλη πλευρά.
  5. Το διπλωμένο σακάκι σου θα πρέπει να μοιάζει όπως στην εικόνα. Τώρα, δίπλωσέ το στη μέση (ξεκινώντας από κάτω).
  6. Τώρα, το διπλωμένο σακάκι ή blazer σου θα πρέπει να μοιάζει έτσι.
  7. Είσαι έτοιμος να το πακετάρεις στην τσάντα σου. Μόλις φτάσεις στον προορισμό σου, είναι πολύ σημαντικό να βγάλεις αμέσως το σακάκι / blazer σου από την τσάντα σου και να το κρεμάσεις.

ΠΩΣ ΔΙΠΛΩΝΩ ΕΝΑ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΚΟΣΤΟΥΜΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙ

  1. Άπλωσε το πουκάμισο σε επίπεδη επιφάνεια με τα κουμπιά να κοιτάνε προς τα κάτω.
  2. Δίπλωσε τη μία πλευρά. Ευθυγράμμισε το δίπλωμα με το κέντρο του πουκαμίσου.
  3. Ίσιωσε το μανίκι κατά μήκος της γραμμής διπλώματος. Στόχος σου είναι μια λεία και επίπεδη διπλωμένη επιφάνεια.
  4. Επανέλαβε τα ίδια βήματα και στην άλλη πλευρά.
  5. Ίσιωσε το μανίκι πάνω από το πρώτο μανίκι, όπως φαίνεται στην εικόνα.
  6. Δίπλωσε το μανίκι στη μέση, διπλώνοντας από κάτω.
  7. Το διπλωμένο σου πουκάμισο πρέπει να δείχνει έτσι, όπως στην εικόνα. Είσαι έτοιμος να το πακετάρεις! Είναι πολύ σημαντικό να το κρεμάσεις, αμέσως μόλις φτάσεις στον προορισμό σου.

ΠΩΣ ΡΟΛΑΡΩ ΕΝΑ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΚΟΣΤΟΥΜΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙ

  1. Άπλωσε το πουκάμισο σε επίπεδη επιφάνεια με τα κουμπιά να κοιτάνε προς τα κάτω.
  2. Δίπλωσε το πουκάμισο στη μέση περνώντας τη μία πλευρά πάνω από την άλλη και ευθυγραμμίζοντας τα μανίκια το ένα πάνω στο άλλο.
  3. Δίπλωσε προς τα κάτω και τα δυο μανίκια, όπως φαίνεται στην εικόνα.
  4. Ξεκινώντας από κάτω, ρόλαρε προσεκτικά το πουκάμισο προς το γιακά.
  5. Το ρολαρισμένο πουκάμισό σου πρέπει να δείχνει έτσι, όπως στην εικόνα. Το πουκάμισο είναι έτοιμο για να το βάλεις στην τσάντα σου. Είναι πολύ σημαντικό να το κρεμάσεις άμεσως μόλις φτάσεις στον προορισμό σου. Σιδέρωσέ το, εάν χρειαστεί.

10 Ταξιδιωτικά Tips Από Έμπειρους Ταξιδιώτες

  1. Απόφυγε να δώσεις αποσκευές στο check in. Επένδυσε σε μια καλή τσάντα που μπορείς να πάρεις μαζί σου στην καμπίνα των επιβατών.
  2. Για σύντομα ταξίδια, πακέταρε ένα κοστούμι και ένα φρέσκο πουκάμισο για κάθε μέρα.
  3. Πάντα πακέταρε ένα casual set (ρούχα / παπούτσια). Κάτι που θα μπορέσεις να φορέσεις αν πχ. σε πιάσει λιγούρα για McDonald’s στις 2 το πρωί. Επίσης, το να μπορείς να βγάλεις το κοστούμι ή τα καλά σου ρούχα μετά από μια μεγάλη, κοπιαστική μέρα με επαγγελματικές συναντήσεις και επαγγελματικό δείπνο, και να βάλεις κάτι σαφώς πιο άνετο, σίγουρα αξίζει λίγο χώρο στην τσάντα σου.
  4. Πάντα να κρεμάς και να σιδερώνεις τα ρούχα σου με το που μπεις στο δωμάτιο του ξενοδοχείου. Καλό είναι να τσεκάρεις πρώτα το σίδερο του ξενοδοχείου σε μία πετσέτα ώστε να διαπιστώσεις εάν αφήνει λεκέδες / σκουριά κι αν λειτουργεί σωστά.
  5. Εάν ταξιδεύεις συχνά, καλό είναι να έχεις ένα καλά εφοδιασμένο
    νεσεσέρ πάντα 'ετοιμοπόλεμο'. Επίλεξε νεσεσέρ που είναι ειδικά σχεδιασμένα για ταξίδια με αεροπλάνο. Βάλτο στην τσάντα σου και είσαι έτοιμος.
  6. Πακέταρε και μια ειδική τσάντα για άπλυτα, ώστε να τα ξεχωρίζεις από τα καθαρά ρούχα. Αυτή η μικρή προσθήκη θα κάνει τεράστια διαφορά, τόσο κατά την παραμονή σου όσο και κατά το πακετάρισμα της επιστροφής.
  7. Πάντα να έχεις ψηφιακά αντίγραφα / θεωρημένα αντίγραφα του διαβατηρίου και όλων των σημαντικών ταξιδιωτικών εγγράφων σου, τόσο στην τσάντα όσο και και αποθηκευμένα στο smartphone / tablet / laptop σου.
  8. Προτίμησε κοστούμια και
    ρούχα από ελαστάνη, καθώς αποτελούν πολύ καλή πρακτική επιλογή και μπορούν να σου προσφέρουν ένα πιο άνετο ταξίδι. Μάλιστα, πολλά ρούχα από ελαστάνη δεν τσαλακώνονται και στεγνώνουν εξαιρετικά γρήγορα.
  9. Εάν πρόκειται να πας κατευθείαν από το αεροπλάνο σε meeting, επωφελήσου από το μπάνιο του αεροπλάνου ή του αεροδρομίου. Ένα γρήγορο φρεσκάρισμα μπορεί να σε μεταλλάξει από κουρασμένο 'κακομοίρη' σε 'ετοιμοπόλεμο' και καλαίσθητο επαγγελματία.
  10. Ποτέ μη φύγεις από το σπίτι χωρίς
    ενυδατική κρέμα και balm χειλιών. Ο πιο ξηρός αέρας στην καμπίνα του αεροπλάνου και η αλλαγή του κλίματος που ενδέχεται να αντιμετωπίσεις στον προορισμό σου, είναι πολύ πιθανό να ξηράνουν την επιδερμίδα του προσώπου και τα χείλη σου

Ψώνισε για Ταξίδι