Γυαλιά Ηλίου | Αγόρασε 2 και εξοικονόμησε 20%

Γυαλιά Ηλίου | Αγόρασε 2 και εξοικονόμησε 20%

Επιστροφή εντός 365 ημερών - χωρίς ερωτήσεις !
Μεταφορικά 4 € - Επιλογή για Δωρεάν Μεταφορικά πάνω από 49 €-
Επικοινωνία
Αγαπημένα
Καλάθι

7 Βασικοί Κανόνες για Σωστό Ταίριασμα Ανδρικών Αξεσουάρ

Αποφασίσαμε να κάνουμε εις βάθος έρευνα και να μοιραστούμε με τους αναγνώστες μας βασικούς κανόνες για το πως να ταιριάζουν σωστά τα διάφορα ανδρικά αξεσουάρ. Η σημερινή είναι η τελευταία μέρα που θα αναρωτηθείς ποιο παπιγιόν θα φαίνεται ωραίο με τις αγαπημένες σου τιράντες.

Σίγουρα, έχουν υπάρξει στιγμές που έπιασες τον εαυτό σου να στέκεται αποσβολωμένος και προβληματισμένος μπροστά στον καθρέφτη, χωρίς να ξέρεις πώς να ταιριάξεις και τι ώστε να δείχνουν ωραία πάνω σου. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι δεν ξέρεις πώς να φορέσεις παντελόνια και πουκάμισο... έχει να κάνει περισσότερο με το πρόβλημα να καταφέρεις να δημιουργήσεις ένα άκρως πετυχημένο, καλαίσθητο, ολοκληρωμένο ενδυματολογικό σύνολο με όλα τα απαραίτητα ανδρικά αξεσουάρ.

Πριν σηκώσεις τα χέρια ψηλά και εν τέλει καταλήξεις να φορέσεις για άλλη μια φορά τα ίδιο τζιν με t-shirt, διάβασε αυτό που θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σου – 7 βασικούς κανόνες για το πώς να ταιριάξεις σωστά τα ανδρικά αξεσουάρ.

Επειδή γράφουμε "κανόνες", δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρόκειται για δυσνόητα κείμενα που πρέπει να αποστηθίσεις. Δεν πρόκειται για εξετάσεις του σχολείου. Το γενικό concept μας είναι σχετικά εύκολο. Μάλιστα, είμαστε σίγουροι ότι πολύ σύντομα θα τα καταφέρεις περίφημα. Η στυλιστική επιτυχία, με τη βοήθεια του οδηγού μας, είναι περισσότερο θέμα αυτοπεποίθησης παρά δεξιοτήτων.

Η αυτοπεποίθηση πηγάζει από το να γνωρίζεις πώς να αποκωδικοποιείς τη διαίσθησή σου, να ντύνεσαι σύμφωνα με την ιδιοσυγκρασία και τα γούστα σου, κι εν τέλει κάθε φορά που βγαίνεις από το σπίτι να νιώθεις ότι το look σου τα σπάει. Όσο για τη δεξιότητα, θα σε βοηθήσουμε να την αναπτύξεις τόσο ώστε να νιώθεις εμπιστοσύνη στη διαίσθησή σου.

Η κεντρική ιδέα πίσω απ' αυτούς τους 7 κανόνες είναι να σε βοηθήσουμε να ξεμπλοκάρεις κάθε φορά που θα κολλήσεις όταν έρθει η ώρα να προσθέσεις τις έξτρα πινελιές για να απογειώσεις στυλιστικά το look σου. Είναι κανόνες, ναι, ωστόσο δεν είναι απαράβατοι. Ο σκοπός τους είναι να τους χρησιμοποιήσεις ως βάση πάνω στην οποία θα κτίσεις το δικό σου μοναδικό, προσωπικό στυλ. Έτσι, θα καταφέρεις ευκολότερα να δημιουργήσεις το στυλ που θα σε αντιπροσωπεύει ως άνδρα και θα 'εξωτερικεύει' σωστά την ιστορία που επιθυμείς να πεις.

Ο Douglas MacArthur είπε κάτι πολύ σοφό ... ‘Θα σε θυμούνται για τους κανόνες που παραβίασες.’ Ορίστε... μόλις έλαβες μια καλή πρώτη ώθηση για την αυτοπεποίθησή σου.

Για αρχή, Ντύσου!

Δημιουργήσαμε αυτό τον οδηγό για τους άνδρες που γνωρίζουν τα βασικά του στυλ και ήδη έχουν τα απαραίτητα στη ντουλάπα τους. Στην περίπτωση που δεν ανήκεις 100% σε αυτή την κατηγορία, υπάρχουν κάποιες κατευθυντήριες στυλιστικές οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθήσεις πριν ξεκινήσεις το accessorising.

Θα πρέπει να φοράς πάντα τουλάχιστον 1 μονόχρωμο Τουλάχιστον ένα κομμάτι του ενδυματολογικού συνόλου σου θα πρέπει να είναι μονόχρωμο. Για παράδειγμα, ένα μονόχρωμο κοστούμι με ριγέ πουκάμισο. Φαντάσου τώρα το άκρως αντίθετο. Ένα houndstooth blazer με φλοράλ πουκάμισο... σαν τη μέρα με τη νύχτα!

Ποτέ δεν είναι λάθος να συνδυάσεις ουδέτερα + 1 χρώμα Εάν βρίσκεσαι σε πλήρη πανικό, μπορείς πάντα να επιλέξεις ουδέτερα χρώματα και 1 χρώμα για έμφαση. Τα δημοφιλέστερα ουδέτερα χρώματα: μαύρο, λευκό, γκρι, μπλε μαρέν (navy), και καφέ.

Ταίριαξε τα αξεσουάρ στα ρούχα – όχι τα ρούχα στα αξεσουάρ Καλό είναι πρώτα να αγοράζεις το πουκάμισο, το κοστούμι ή τα τζιν σου και μετά να αγοράζεις αξεσουάρ για να τα συνδυάσεις μεταξύ τους. Είναι πολύ δύσκολο, έχοντας βρει ένα φανταστικό, killer ποσέτ μαντήλι να βρεις και το αντίστοιχο πουκάμισο για να το ταιριάξεις.

Τώρα που γνωρίζεις σε γενικές γραμμές τα πολύ βασικά, είσαι έτοιμος να προσθέσεις έξτρα στυλιστικές πινελιές ώστε να απογειώσεις το look σου.

1 7 βασικοί κανόνες για σωστό ταίριασμα ανδρικών αξεσουάρ1.1 1. τα δέρματα πρέπει να ταιριάζουν1.2 2. ταίριασμα μετάλλων1.3 3. επίλεξε τα χρώματα προσεκτικά1.4 4. μη σε φοβίζουν τα μοτίβα1.5 5. μη ξεχνάς τις υφές1.6 6. κάνε τις επιλογές σου αναλόγως της εποχής και του καιρού1.7 7. θα πρέπει να ντύνεσαι αναλόγως του μέρους που πηγαίνεις1.8 Μας ρωτήσατε – σας απαντάμε

1. Τα Δέρματα Πρέπει να Ταιριάζουν

Ο πρώτος βασικός κανόνας λέει οτι τα δέρματα πρέπει να ταιριάζουν μεταξύ τους. Πρακτικά, αυτό σημαίνει οτι π.χ. εάν φοράς καφέ δερμάτινα παπούτσια θα πρέπει να φορέσεις καφέ δερμάτινη ζώνη. Επιλέγοντας το ίδιο χρώμα και την ίδια υφή στα δέρματα, θα διατηρήσει καθαρό και αρμονικό το συνολικότερο look σου.

Προσοχή! Όταν λέμε ότι τα δέρματα πρέπει να ταιριάζουν μεταξύ τους, δεν σημαίνει ότι πρέπει να περάσεις ώρες ατελείωτες ψάχνοντας ανδρικά δερμάτινα αξεσουάρ με την ίδια ακριβώς απόχρωση. Αρκεί τα παπούτσια και η ζώνη σου να έχουν το ίδιο χρώμα, κι ας έχουν ελαφρώς διαφορετική απόχρωση.

Τα παπούτσια καθορίζουν το χρώμα για τα υπόλοιπα δερμάτινα αξεσουάρ.

Δερμάτινη Τσάντα

Κανείς δεν θέλει να χάνει χρόνο για να αλλάξει τη τσάντα του μόνο και μόνο επειδή αποφάσισε να φορέσει δερμάτινη ζώνη διαφορετικού χρώματος. Μη σε αγχώνει να ταιριάξεις χρωματικά τη δερμάτινη τσάντα με τη δερμάτινη ζώνη σου. Είναι το μοναδικό δερμάτινο αξεσουάρ που είναι OK να συνδυαστεί με διαφορετικά χρώματα...αρκεί να είναι μια φινετσάτη δερμάτινη τσάντα.

Δερμάτινο Λουράκι Ρολογιού

Το δερμάτινο λουράκι του ρολογιού πρέπει να ανήκει στην ίδια χρωματικά παλέτα με αυτή της δερμάτινης ζώνης. Επίσης, η κάσα του ρολογιού θα πρέπει να είναι στον ίδιο χρωματικό τόνο με αυτό της αγκράφας της ζώνης.

Δερμάτινα Βραχιόλια

Μπορείς να πειραματιστείς με τα βραχιόλια σου και να επιλέξεις τα πιο σκουρόχρωμα στην ίδια χρωματική οικογένεια. Για παράδειγμα, μπορείς να φορέσεις ένα σκούρο καφέ δερμάτινο βραχιόλι με πιο ανοικτόχρωμη καφέ δερμάτινη ζώνη. Ή μπορείς να συνδυάσεις ένα μαύρο δερμάτινο βραχιόλι με ένα βραχιόλι που αποτελείται από χάντρες σε γήινη καφέ απόχρωση.

Δερμάτινο Πορτοφόλι

Εάν σου αρέσει να επιδεικνύεις το δερμάτινο πορτοφόλι σου στους άλλους, τότε καλό είναι να θυμάσαι το εξής. Θα πρέπει να αγοράζεις πορτοφόλι βάσει της πρακτικής λειτουργικότητάς του, παρά αν θα ταιριάζει χρωματικά με τη δερμάτινη ζώνη ή τα δερμάτινα παπούτσια σου. Αν από την άλλη, αν επιθυμείς διακαώς να ταιριάξεις χρωματικά το δερμάτινο πορτοφόλι σου με κάτι, τότε μπορείς να το ταιριάξεις χρωματικά με τη δερμάτινη τσάντα σου.

Δεν φοράς δερμάτινα παπούτσια ή δερμάτινη ζώνη;

Οι ίδιοι κανόνες ισχύουν ακόμα και αν φοράς πάνινα sneakers ή και σαγιονάρες. Όποιο χρώμα δερμάτινο αξεσουάρ αποφασίσεις να φορέσεις, θα πρέπει να ταιριάζει χρωματικά όπως στα παραπάνω.

  • Δερμάτινο Βραχιόλι Black & Brown Roy
    Lucleon
    29 €
    Δερμάτινο Βραχιόλι Black & Brown Roy
    Χάραξέ το
  • Δερμάτινο Βραχιόλι Naxos Picasso Stone
    Lucleon
    29 €
    Δερμάτινο Βραχιόλι Naxos Picasso Stone
    Χάραξέ το
  • Καφέ Εργονομικό Δερμάτινο Πορτοφόλι California
    Lucleon
    49 €
    Καφέ Εργονομικό Δερμάτινο Πορτοφόλι California
    Δημοφιλές δώρο
    Εξατομίκευσε
  • Δερμάτινο Βραχιόλι Naxos Red Tiger's Eye
    Lucleon
    29 €
    Δερμάτινο Βραχιόλι Naxos Red Tiger's Eye
    Δημοφιλές δώρο
    Χάραξέ το
  • Μαύρο & Καφέ Βραχιόλι με Δερμάτινα Κορδόνια Icon
    Lucleon
    29 €
    Μαύρο & Καφέ Βραχιόλι με Δερμάτινα Κορδόνια Icon
    Χάραξέ το
  • Δερμάτινο Βραχιόλι Dark & Black Roy Single Wrap
    Lucleon
    25 €
    Δερμάτινο Βραχιόλι Dark & Black Roy Single Wrap
    Χάραξέ το
  • Πλεκτό Καφέ Δερμάτινο Βραχιόλι
    Lucleon
    29 €
    Πλεκτό Καφέ Δερμάτινο Βραχιόλι
    Χάραξέ το
  • Καφέ Δερμάτινο Ρετρό Βραχιόλι
    Lucleon
    35 €
    Καφέ Δερμάτινο Ρετρό Βραχιόλι
    Χάραξέ το
  • Πορτοφόλι My Tan California
    Lucleon
    29 €
    Πορτοφόλι My Tan California
    Εξατομίκευσε
  • Καφέ Πορτοφόλι Multi με RFID Blocker
    Lucleon
    39 €
    Καφέ Πορτοφόλι Multi με RFID Blocker
    Εξατομίκευσε
  • Δερμάτινο Πορτοφόλι & Θήκη Κινητού Berlin
    Collin Rowe
    65 €
    Δερμάτινο Πορτοφόλι & Θήκη Κινητού Berlin
    Εξατομίκευσε
  • Collins | 6 mm Vintage Δερμάτινο Βραχιόλι Wrap Around
    Lucleon
    25 €
    Collins | 6 mm Vintage Δερμάτινο Βραχιόλι Wrap Around
    Χάραξέ το
  • Nomen | Καφέ Δερμάτινο Βραχιόλι με Μεγάλη Χρυσαφί Ατσάλινη ID Πλακέτα
    Lucleon
    39 €
    Nomen | Καφέ Δερμάτινο Βραχιόλι με Μεγάλη Χρυσαφί Ατσάλινη ID Πλακέτα
    Χάραξέ το
  • Μαύρο και Vintage Δερμάτινο Βραχιόλι Collins 6 mm
    Lucleon
    25 €
    Μαύρο και Vintage Δερμάτινο Βραχιόλι Collins 6 mm
    Χάραξέ το
  • Δερμάτινο Βραχιόλι με Πέτρινες Χάντρες Unakite, Vintage Icon
    Lucleon
    39 €
    Δερμάτινο Βραχιόλι με Πέτρινες Χάντρες Unakite, Vintage Icon
    Χάραξέ το
  • Δερμάτινo Βραχιόλι με Πέτρινες Χάντρες Red Tiger's Eye Onyx, Vintage Icon
    Lucleon
    39 €
    Δερμάτινo Βραχιόλι με Πέτρινες Χάντρες Red Tiger's Eye Onyx, Vintage Icon
    Χάραξέ το
  • Ταμπά Δερμάτινο Πορτοφόλι Cambodia Perforated RFID
    Lucleon
    49 €
    Ταμπά Δερμάτινο Πορτοφόλι Cambodia Perforated RFID
    Εξατομίκευσε
  • Ταμπά/Μαύρη Δερμάτινη Θήκη για Κάρτες RFID Lacey
    Lucleon
    19 €
    Ταμπά/Μαύρη Δερμάτινη Θήκη για Κάρτες RFID Lacey
    Εξατομίκευσε
  • Καφέ Δερμάτινο Πορτοφόλι RFID Larry
    Lucleon
    29 €
    Καφέ Δερμάτινο Πορτοφόλι RFID Larry
    Εξατομίκευσε
  • Σκουρόχρωμο Δερμάτινο Βραχιόλι Black & Dark Roy Double Wrap
    Lucleon
    29 €
    Σκουρόχρωμο Δερμάτινο Βραχιόλι Black & Dark Roy Double Wrap
    Χάραξέ το
  • Καφέ Τσάντα Ώμου Single Strap
    Delton Bags
    85 €
    Καφέ Τσάντα Ώμου Single Strap
    Δημοφιλές δώρο
  • Καφέ Δερμάτινη Τσάντα Togo
    Delton Bags
    85 €
    Καφέ Δερμάτινη Τσάντα Togo
    Δημοφιλές δώρο
  • Καφέ Δερμάτινη Ζώνη Distressed
    BSWK
    29 €
    Καφέ Δερμάτινη Ζώνη Distressed
    Εξατομίκευσε
  • Δερμάτινη Ζώνη Cognac Auto Lock
    BSWK
    39 €
    Δερμάτινη Ζώνη Cognac Auto Lock
    Εξατομίκευσε
  • Δερμάτινη Τσάντα Overly Messenger
    Delton Bags
    149 €
    Δερμάτινη Τσάντα Overly Messenger
  • Σκούρα Καφέ Δερμάτινη Ζώνη Auto Lock με Μασίφ Αγκράφα
    BSWK
    39 €
    Σκούρα Καφέ Δερμάτινη Ζώνη Auto Lock με Μασίφ Αγκράφα
    Εξατομίκευσε
  • Ανάγλυφη Καφέ Δερμάτινη Ζώνη
    BSWK
    29 €
    Ανάγλυφη Καφέ Δερμάτινη Ζώνη
    Εξατομίκευσε
  • Καφέ Δερμάτινη Τσάντα Ταχυδρόμου Scuffed
    Delton Bags
    95 €
    Καφέ Δερμάτινη Τσάντα Ταχυδρόμου Scuffed
  • Σκούρα Καφέ Τσάντα Ώμου Manitoch
    Delton Bags
    75 €
    Σκούρα Καφέ Τσάντα Ώμου Manitoch
    Εξατομίκευσε
  • Ανάγλυφη Ταμπά Full Grain Δερμάτινη Ζώνη
    BSWK
    47 €
    Ανάγλυφη Ταμπά Full Grain Δερμάτινη Ζώνη
    Εξατομίκευσε
  • Ταμπά Full Grain Δερμάτινη Ζώνη Auto Lock Με Σταθερή Αγκράφα
    BSWK
    54 €
    Ταμπά Full Grain Δερμάτινη Ζώνη Auto Lock Με Σταθερή Αγκράφα
    Εξατομίκευσε
  • Holden | Καφέ Suede Δερμάτινη Ζώνη
    BSWK
    39 €
    Holden | Καφέ Suede Δερμάτινη Ζώνη
    Εξατομίκευσε
  • Vincio | Μαύρη & Ταμπά Full Grain Δερμάτινη Ζώνη Διπλής Όψης
    BSWK
    65 €
    Vincio | Μαύρη & Ταμπά Full Grain Δερμάτινη Ζώνη Διπλής Όψης
    Δημοφιλές δώρο
  • Καφέ Δερμάτινη Τσάντα Montreal Classic City
    Lucleon
    129 €
    Καφέ Δερμάτινη Τσάντα Montreal Classic City
  • Δερμάτινη Ζώνη Fauna Cacao
    Fawler
    75 €
    Δερμάτινη Ζώνη Fauna Cacao
    Εξατομίκευσε
  • Σκούρα Καφέ Δερμάτινη Ζώνη Classic
    BSWK
    39 €
    Σκούρα Καφέ Δερμάτινη Ζώνη Classic
    Εξατομίκευσε
  • Ταμπά Δερμάτινη Θήκη για Laptop Μικρή
    Lucleon
    75 €
    Ταμπά Δερμάτινη Θήκη για Laptop Μικρή
  • Μεγάλη Σκούρα Καφέ Δερμάτινη Τσάντα Montreal Duffel
    Lucleon
    325 €
    Μεγάλη Σκούρα Καφέ Δερμάτινη Τσάντα Montreal Duffel
    Εξατομίκευσε
  • Δερμάτινος Χαρτοφύλακας Montreal Luxury Tan Satchel
    Lucleon
    245 €
    Δερμάτινος Χαρτοφύλακας Montreal Luxury Tan Satchel
    Εξατομίκευσε
  • Δερμάτινη Τσάντα Laptop Montreal Tan
    Lucleon
    235 €
    Δερμάτινη Τσάντα Laptop Montreal Tan
    Εξατομίκευσε
  • 2. Ταίριασμα Μετάλλων

    Πολλά από τα ανδρικά αξεσουάρ σχετίζονται με αυτή την κατηγορία. Οι γενικοί κανόνες για τα μεταλλικά αξεσουάρ είναι ίδιοι με αυτούς για τα δερμάτινα αξεσουάρ – τα μέταλλα θα πρέπει να ταιριάζουν μεταξύ τους. Το ταίριασμα των μεταλλικών αξεσουάρ θα πρέπει να είναι στον ίδιο χρωματικό τόνο. Έτσι, θα επιτευχθεί η δημιουργία ενός καθαρού, αρμονικού ενδυματολογικού συνόλου και φρέσκου look.

    Ρολόγια

    Το ρολόι σου έχει μεταλλικό μπρασελέ ή δερμάτινο λουράκι; Εάν έχει δερμάτινο λουράκι - όπως αναγράφεται και στην πάνω ενότητα για τα δερμάτινα αξεσουάρ - η κάσα του ρολογιού θα πρέπει να είναι στον ίδιο τόνο με τη μεταλλική αγκράφα της ζώνης. Έτσι, εάν η αγκράφα της ζώνης είναι ασημί, τότε ασημί θα πρέπει να είναι και η κάσα του ρολογιού.

    Το ταίριασμα είναι ακόμα ευκολότερο στην περίπτωση ενός ρολογιού με μεταλλικό μπρασελέ. Για παράδειγμα, ένα ρολόι σε χρυσαφί τόνο ταιριάζει με μεταλλική αγκράφα ζώνης σε χρυσό τόνο. Το απόλυτο ταίριασμα δεν είναι απαραίτητο – μια ματ μεταλλική αγκράφα σε ασημί τόνο ταιριάζει μια χαρά με all-metal ρολόι σε γυαλισμένο ασημί τόνο.

    Το ρολόι αποτελεί συνέχεια που πρέπει να συνδυαστεί αρμονικά με τα υπόλοιπα ανδρικά αξεσουάρ σε ένα look. Όλα ξεκινούν από τα παπούτσια. Το λουρί της ζώνης πρέπει να ταιριάζει με τα παπούτσια. Το μεταλλικό μέρος του ρολογιού πρέπει να ταιριάζει με την αγκράφα της ζώνης, ενώ, εάν το ρολόι έχει δερμάτινο λουράκι, αυτό θα πρέπει να ταιριάζει χρωματικά με το λουρί της ζώνης.

    Μανικετόκουμπα

    Τα μανικετόκουμπα βρισκονται δίπλα στο ρολόι και μοιάζουν φανταστικά εάν τα μέταλλα των μανικετόκουμπων και του ρολογιού ταιριάζουν. Επίσης, είναι οπτικά πολύ σημαντικό τα μανικετόκουμπα να ταιριάζουν με το συνδετήρα ή το κλιπ γραβάτας.

    Υφασμάτινα μανικετόκουμπα; Τότε, αρκεί να τα ταιριάξεις χρωματικά.

    Κλιπ Γραβάτας & Συνδετήρες Γραβάτας

    Τα κλιπ γραβάτας και οι συνδετήρες γραβάτας θα πρέπει να ταιριάζουν με την καρφίτσα πέτου. Αν και δεν είναι υποχρεωτικό να ταιριάζουν με το ρολόι, καλό θα ήταν να το προσέξεις για λόγους οπτικής συνοχής και ομοιογένειας.

  • Χρυσαφί Μανικετόκουμπα Dotted
    Warren Asher
    15 €
    Χρυσαφί Μανικετόκουμπα Dotted
    Χάραξέ το
  • Λαμπερά Χρυσαφί Οβάλ Μανικετόκουμπα
    Warren Asher
    15 €
    Λαμπερά Χρυσαφί Οβάλ Μανικετόκουμπα
    Χάραξέ το
  • Μανικετόκουμπα Secret Service
    Warren Asher
    19 €
    Μανικετόκουμπα Secret Service
    Χάραξέ το
  • Μίνι Χρυσαφί Κλιπ Γραβάτας
    Warren Asher
    15 €
    Μίνι Χρυσαφί Κλιπ Γραβάτας
    Χάραξέ το
  • Μανικετόκουμπα Star
    Warren Asher
    15 €
    Μανικετόκουμπα Star
  • Λεπτά Μακρόστενα Μανικετόκουμπα Gold-Tone & Black
    Warren Asher
    19 €
    Λεπτά Μακρόστενα Μανικετόκουμπα Gold-Tone & Black
  • Aspero | Χρυσαφί Ατσάλινα Μανικετόκουμπα Skull
    Lucleon
    49 €
    Aspero | Χρυσαφί Ατσάλινα Μανικετόκουμπα Skull
  • Μανικετόκουμπα Breina Geo Remix
    Bohemian Revolt
    29 €
    Μανικετόκουμπα Breina Geo Remix
    Δημοφιλές δώρο
    Χάραξέ το
  • Μανικετόκουμπα Chic Tri-Coloured
    Warren Asher
    19 €
    Μανικετόκουμπα Chic Tri-Coloured
  • Γυαλισμένος Χρυσαφί Συνδετήρας Γραβάτας Short
    Warren Asher
    15 €
    Γυαλισμένος Χρυσαφί Συνδετήρας Γραβάτας Short
    Χάραξέ το
  • Κλασική Χρυσαφί Καρφίτσα Πουκαμίσου
    Warren Asher
    15 €
    Κλασική Χρυσαφί Καρφίτσα Πουκαμίσου
  • Καρφίτσα Πουκαμίσου Gold Cube
    Warren Asher
    15 €
    Καρφίτσα Πουκαμίσου Gold Cube
  • Καρφίτσα Πουκαμίσου Gold Conical
    Warren Asher
    15 €
    Καρφίτσα Πουκαμίσου Gold Conical
  • Καρφίτσα Πουκαμίσου Gold Dumbbells
    Warren Asher
    15 €
    Καρφίτσα Πουκαμίσου Gold Dumbbells
  • Καρφίτσα Πουκαμίσου Gold Stud
    Warren Asher
    15 €
    Καρφίτσα Πουκαμίσου Gold Stud
  • Χρυσαφί Καρφίτσα Πουκαμίσου Bar
    Warren Asher
    15 €
    Χρυσαφί Καρφίτσα Πουκαμίσου Bar
  • Καρφίτσα Πουκαμίσου Gold Globe Head
    Warren Asher
    15 €
    Καρφίτσα Πουκαμίσου Gold Globe Head
  • Καρφίτσα Πουκαμίσου Gold Engraved
    Warren Asher
    15 €
    Καρφίτσα Πουκαμίσου Gold Engraved
  • Απλή Χρυσαφί Καρφίτσα Πουκαμίσου
    Warren Asher
    15 €
    Απλή Χρυσαφί Καρφίτσα Πουκαμίσου
  • Μανικετόκουμπα Medieval Metal
    Warren Asher
    19 €
    Μανικετόκουμπα Medieval Metal
  • Δαχτυλίδια & Κολιέ

    Τα δαχτυλίδια βρίσκονται κοντά στο ρολόι σου, επομένως τα μέταλλα θα πρέπει να ταιριάζουν. Είναι OK να 'παίξεις' με τα μέταλλα έως κάποιο βαθμό – φυσικά, μπορείς να φοράς τη βέρα σου ανεξαρτήτως τι τόνο έχει το μέταλλο του ρολογιού σου. Εκτός κι αν ψάχνεις αφορμή για να τη βγάλεις...

    Εάν το κολιέ σου είναι μεταλλικό ή έχει διακριτές μεταλλικές λεπτομέρειες, τότε ο τόνος του θα πρέπει να είναι ίδιος με το τόνο που θα έχουν και τ' άλλα μεταλλικά αξεσουάρ που θα φορέσεις. Η μόνη εξαίρεση στον κανόνα είναι εάν έχεις έντονο συναισθηματικό ή θρησκευτικό δέσιμο με το κολιέ/μενταγιόν που φοράς.

    Βραχιόλια

    Πρώτα απ' όλα… δεν υπάρχει λόγος να 'φορτώσεις' με μέταλλο το χέρι σου. Δε χρειάζεται να φοράς μεγάλο αριθμό από μεταλλικά βραχιόλια. Θα ξαφνιαστείς ευχάριστα πόσο θα διευκολυνθείς εάν ακολουθήσεις αυτή τη συμβουλή.

    Επειδή τα βραχιόλια φοριούνται είτε στον ίδιο καρπό με το ρολόι σου ή στον άλλο καρπό, αλλά στο ίδιο οπτικό ύψος, είναι πολύ σημαντικό να ταιριάζουν τα μέταλλά τους. Τα δημοφιλέστερα βραχιόλια μας συχνά περιλαμβάνουν 1 ή 2 μικρές μεταλλικές χάντρες ή μικρά μεταλλικά tags. Αυτές οι χάντρες θα πρέπει να είναι από το ίδιο μέταλλο με αυτό του ρολογιού σου.

    Εάν έχεις τη τάση να φορτώνεις με μέταλλο το χέρι σου... μήπως ήρθε ο καιρός να δώσεις μια ευκαιρία στα δερμάτινα βραχιόλια ή στα βραχιόλια με χάντρες ώστε να εναρμονίσεις περισσότερο το look σου; Με αυτό το τρόπο θα μπορέσεις να κάνεις ακόμα και συνδυασμούς στα μέταλλα. Σε σετ από 2-3 διαφορετικά βραχιόλια όπου θα συνδυάζονται δέρμα και χάντρες, μικραίνει σημαντικά η οπτική επιρροή των μετάλλων, εάν αυτά είναι μικρά και διακριτικά, οπότε μπορείς να πειραματιστείς ευκολότερα.

  • Ατσάλινο Κολιέ Silver-Toned Chain 2mm
    Lucleon
    25 €
    Ατσάλινο Κολιέ Silver-Toned Chain 2mm
    Δημοφιλές δώρο
  • Ατσάλινο Βραχιόλι Silver-Toned Chain 8mm
    Lucleon
    25 €
    Ατσάλινο Βραχιόλι Silver-Toned Chain 8mm
    Δημοφιλές δώρο
    Χάραξέ το
  • Ατσάλινο Κολιέ Silver-Toned Chain 4mm
    Lucleon
    25 €
    Ατσάλινο Κολιέ Silver-Toned Chain 4mm
  • Ασημί Λεπτό Βραχιόλι Χειροπέδα
    Lucleon
    19 €
    Ασημί Λεπτό Βραχιόλι Χειροπέδα
    Χάραξέ το
  • Ατσάλινο Κολιέ Silver-Toned Chain 6mm
    Lucleon
    29 €
    Ατσάλινο Κολιέ Silver-Toned Chain 6mm
  • Κλασσικό Ατσάλινο Κολιέ Σταυρός
    Trendhim
    25 €
    Κλασσικό Ατσάλινο Κολιέ Σταυρός
    Δημοφιλές δώρο
    Χάραξέ το
  • Ασημί Βραχιόλι Αλυσίδα 2mm
    Lucleon
    19 €
    Ασημί Βραχιόλι Αλυσίδα 2mm
  • Ατσάλινο Βραχιόλι Silver-Toned Chain 10mm
    Lucleon
    25 €
    Ατσάλινο Βραχιόλι Silver-Toned Chain 10mm
    Χάραξέ το
  • Ατσάλινο Βραχιόλι Silver-Toned Chain 6mm
    Lucleon
    25 €
    Ατσάλινο Βραχιόλι Silver-Toned Chain 6mm
  • Ατσάλινο Κολιέ Silver-Toned Chain 10mm
    Lucleon
    29 €
    Ατσάλινο Κολιέ Silver-Toned Chain 10mm
    Χάραξέ το
  • Ασημί Ατσάλινο Κολιέ Αλυσίδα Figaro Curtis Amager
    Lucleon
    29 €
    Ασημί Ατσάλινο Κολιέ Αλυσίδα Figaro Curtis Amager
    Χάραξέ το
  • Atlantis | Signet Ατσάλινο Δαχτυλίδι Lapis Lazuli
    Waykins
    39 €
    Atlantis | Signet Ατσάλινο Δαχτυλίδι Lapis Lazuli
    Χάραξέ το
  • Sentio | Ασημί Ατσάλινο Δαχτυλίδι Flexible Mesh
    Lucleon
    15 €
    Sentio | Ασημί Ατσάλινο Δαχτυλίδι Flexible Mesh
  • Ατσάλινο Δαχτυλίδι Μασόνος
    Lucleon
    29 €
    Ατσάλινο Δαχτυλίδι Μασόνος
    Χάραξέ το
  • Ασημί Δαχτυλίδι Leigh Gravel
    Lucleon
    29 €
    Ασημί Δαχτυλίδι Leigh Gravel
    Χάραξέ το
  • Ασημί Ατσάλινο Δαχτυλίδι Ryker
    Lucleon
    25 €
    Ασημί Ατσάλινο Δαχτυλίδι Ryker
    Χάραξέ το
  • Ατσάλινο Δαχτυλίδι Ανοιχτήρι
    Lucleon
    15 €
    Ατσάλινο Δαχτυλίδι Ανοιχτήρι
    Χάραξέ το
  • Ασημί Ατσάλινο Δαχτυλίδι Evan Enzo Trinity Knot
    Lucleon
    35 €
    Ασημί Ατσάλινο Δαχτυλίδι Evan Enzo Trinity Knot
  • Ασημί Δαχτυλίδι Len Gravel
    Lucleon
    29 €
    Ασημί Δαχτυλίδι Len Gravel
    Χάραξέ το
  • Atlas | Ασημί Ατσάλινο Κολιέ με Κρεμαστό Μενταγιόν Πυξίδα και Αζουρομαλαχίτης
    Arkai
    55 €
    Atlas | Ασημί Ατσάλινο Κολιέ με Κρεμαστό Μενταγιόν Πυξίδα και Αζουρομαλαχίτης
    Χάραξέ το
  • Τιράντες

    Θα είναι ορατές στους άλλους οι τιράντες σου; Εάν ναι, και στην περίπτωση που έχουν μεταλλικές λεπτομέρειες, οι μεταλλικές λεπτομέρειες θα πρέπει να ταιριάζουν με το ρολόι που θα φοράς. Εάν, από την άλλη, δεν θα είναι ορατές στους άλλους...τότε φόρεσε ό,τι τιράντα θες.

    Σκουλαρίκια

    Τα σκουλαρίκια μπορεί να είναι μικρά σε μέγεθος, ωστόσο βρίσκονται σε καίριο σημείο και τραβούν ασυναίσθητα την προσοχή. Για να διατηρήσεις το look σου καθαρό και φρέσκο, καλό είναι να ταιριάξεις τα σκουλαρίκια με το κλιπ γραβάτας και την καρφίτσα πέτου. Εάν δε θα φορέσεις κανένα από τα παραπάνω ανδρικά μεταλλικά αξεσουάρ, τότε θα πρέπει να συνδυάσεις τα σκουλαρίκια με το ρολόι που θα φοράς ώστε να διασφαλίσεις οπτική ομοιογένεια.

    Φυσικά, μην σε πάρει από κάτω εάν το αγαπημένο σου ρολόι έχει κάσα και/ή μπρασελέ σε χρυσή απόχρωση και αποφασίσεις να φορέσεις ζώνη με αγκράφα σε ασημί τόνο. Υπάρχει στυλιστική λύση και σ' αυτό το πρόβλημα. Μπορείς να φορέσεις και τα δυο εάν επιλέξεις κάποιο ανδρικό μεταλλικό αξεσουάρ που να συνδυάζει ασημί / χρυσό τόνο. Ένα ζευγάρι μανικετόκουμπα σε ασημί και χρυσούς τόνους αποτελεί έναν εύκολο και έξυπνο τρόπο να συνδυάσεις όλα τα παραπάνω και να δημιουργήσεις ένα αρμονικό οπτικά αποτέλεσμα.

    Εάν έχεις αμφιβολίες...ακολούθησε την πεπατημένη. Ταίριαξε τα μέταλλα.

    Δεν έχεις ρολόι ή ζώνη;

    Πρώτα απ' όλα... γιατί δεν έχεις; Ανήκεις και συ σ' εκείνους που βλέπουν την ώρα από το smartphone τους;

    Όπως και να 'χει... οι ίδιοι γενικοί κανόνες ισχύουν ανεξαρτήτως εάν φοράς ρολόι ή ζώνη – και πάλι θα πρέπει να ταιριάξεις τα μέταλλα στον ίδιο τόνο.

    3. Επίλεξε τα χρώματα προσεκτικά

    Το να καταλάβεις τα ταιριάσματα μεταξύ μεταλλικών και δερμάτινων ανδρικών αξεσουάρ είναι μια σχετικά απλή διαδικασία – το να μάθεις πως να συνδυάζεις χρώματα αποτελεί ένα τελείως διαφορετικό επίπεδο δυσκολίας. Μάλιστα, με τόσο πολλά ανδρικά αξεσουάρ διαθέσιμα σε τόσα χρώματα, είναι δύσκολο να ορίσουμε κάποιον γενικό κανόνα που να ισχύει πάντα. Ωστόσο, μπορούμε να σου δώσουμε τη βάση ώστε να μάθεις να κατανοείς καλύτερα τους συνδυασμούς και να μπορείς να ντύνεσαι χωρίς να αντιμετωπίζεις στυλιστικά προβλήματα.

    Θυμάσαι το κουτάκι με τους χρωματιστούς μαρκαδόρους που είχες μικρός; Ήρθε η ώρα να βρεις που είναι ή να αγοράσεις καινούριο, γιατί θα σε βοηθήσει πολύ.

    Ο Τροχός των Χρωμάτων

    Ο τροχός των χρωμάτων, γνωστός και ως 'Χρωματικός Κύκλος του Ίττεν', αποτελεί τη βάση για κάθε χρώμα στον κόσμο.

    Υπάρχουν 4 τύποι χρωματικών σχημάτων που οφείλεις να γνωρίζεις. Το να γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιήσεις αυτά τα χρωματικά σχήματα θα σε βοηθήσει σε όλους τους χρωματικούς συνδυασμούς. Έτσι, θα μπορείς να κάνεις σωστό συνδυασμό σε όλα τα ανδρικά αξεσουάρ σου, από ποσέτ μαντήλια και γραβάτες έως τιράντες και παπιγιόν.

    Σημείωση: Υπάρχουν και χρωματικοί συνδυασμοί που δεν είναι εμφανείς και/ή που δεν έχουν ως στόχο να τραβούν την προσοχή. Ρίξε μια ματιά στις παρακάτω φωτογραφίες και δες πώς εναρμονίζονται οι διαφορετικές αποχρώσεις εντός κάθε χρωματικού σχήματος.

    Μονοχρωματικό Τα μονοχρωματικά χρώματα ανήκουν στην ίδια οικογένεια χρωμάτων. Μπορεί να έχουν διαφορετικό τόνο (χρώμα + λευκό) ή διαφορετική σκιά (χρώμα + μαύρο), ωστόσο, σε γενικές γραμμές, ταιριάζουν φανταστικά όταν συνδυαστούν.

    Αναλογικό Τα αναλογικά χρώματα είναι τρία χρώματα το ένα δίπλα στο άλλο, τα οποία μοιράζονται ένα κυρίαρχο χρώμα στη μέση. Τα αξεσουάρ σε αυτό το χρωματικό σχήμα απαιτούν αρκετή τόλμη και στυλιστικό πειραματισμό, χωρίς όμως υπερβολές.

    Τα παλ μπλε ταιριάζει εξαιρετικά με το πράσινο στο ποσέτ μαντήλι και τη γραβάτα.

    Τριαδικό Αποτελείται από συνδυασμό 3 χρωμάτων τα οποία βρίσκονται σε ίση απόσταση στον Κύκλο Χρωμάτων. Προσφέρει ισχυρή οπτική αντίθεση, ενώ διατηρεί την αρμονία και την πλούσια χρωματική γκάμα.

    Απαλές, διακριτικές αποχρώσεις κίτρινου, κόκκινου, και μπλε ταιριάζουν σύμφωνα με το Τριαδικό Σχήμα, χωρίς να δείχνουν υπερβολικά.

    Συμπληρωματικό Τα συμπληρωματικά χρώματα βρίσκονται ακριβώς αντίθετα το ένα με τ' άλλο στον Κύκλο Χρωμάτων. Έτσι, οι συνδυασμοί χρωμάτων που προκύπτουν είναι ζωηροί με έντονη χρωματική αντίθεση και έχουν την τάση να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

    Γκρι και πορτοκαλί τόνοι είναι συμπληρωματικοί, χωρίς να 'βροντοφωνάζουν' για προσοχή.

    Βραχιόλι

    Τα περισσότερα ανδρικά βραχιόλια φτιάχνονται από φυσικά υλικά, όπως δέρμα, ξύλο, λάβα, καρύδα, πέτρα. Τα πιο συνηθισμένα χρώματα και χρωματικές αποχρώσεις είναι καφέ, μαύρο, ασημί, χάλκινο, ή χρυσό, και μπορούν να συνδυαστούν σχεδόν με τα πάντα.

    Σημείωση: Τα μέταλλα και τα δέρματα θα πρέπει να είναι πάντα στην ίδια χρωματική οικογένεια.

    4. Μη σε Φοβίζουν τα Μοτίβα

    Το ταίριασμα μοτίβων αγχώνει τους περισσότερους άνδρες, όπως και ο συνδυασμός χρωμάτων. Και σε αυτή την περίπτωση το μυστικό της επιτυχίας είναι η σωστή κατανόηση των χρωμάτων και των χρωματικών συνδυασμών... δεν χαίρεσαι που έμαθες πώς λειτουργεί ο διαδραστικός τροχός των χρωμάτων;

    Πριν ξεκινήσουμε, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι το συγκεκριμένο άρθρο αφορά τα αξεσουάρ. Το να ταιριάξεις πουκάμισο ή κοστούμι με μοτίβο είναι κάτι τελείως διαφορετικό.

    Ένας σημαντικός, γενικός κανόνας που θα πρέπει να ακολουθούν οι αρχάριοι είναι ο εξής: εάν το πουκάμισό σου είναι καρό, ριγέ ή με άλλο μοτίβο, όλα τα υπόλοιπα, συμπεριλαμβανομένων των αξεσουάρ που θα φορέσεις, θα πρέπει να είναι μονόχρωμα.

    Ας υποθέσουμε ότι θα φορέσεις μονόχρωμο πουκάμισο και χρωματικά συμπληρωματικό κοστούμι, τότε μπορείς να επιλέξεις να φορέσεις το παρακάτω ποσέτ μαντήλι. Το επιλέξαμε για το φλοράλ μοτίβο του, το οποίο αποτελείται από τουλάχιστον 5 διαφορετικά, διακριτικά χρώματα.

    Γιατί το συγκεκριμένο παπιγιόν αποτελεί καλή επιλογή; Το συγκεκριμένο παπιγιόν που επιλέξαμε ταιριάζει επειδή το χρώμα είναι παρόμοιο με το παλ γαλάζιο του ποσέτ μαντηλιού και το μοτίβο του είναι μικρότερο (πιο διακριτικό) από το φλοράλ μοτίβο του ποσέτ μαντηλιού.

    Για ένα αρμονικό οπτικό αποτέλεσμα, καλό θα είναι τα συνδυασμένα μοτίβα να διαφέρουν ελαφρώς σε μέγεθος μεταξύ τους. Δηλαδή, το μοτίβο του ποσέτ μαντηλιού με το μοτίβο του παπιγιόν δε θα πρέπει να έχουν ακριβώς το ίδιο μέγεθος, ωστόσο όμως η διαφορά αυτή δεν θα πρέπει να είναι πολύ μεγάλη – ένας εύκολος τρόπος για να το θυμάσαι είναι να επιλέγεις πιο έντονα μοτίβα στο ένα και πιο διακριτικά στο άλλο.

    Η συνολική χρωματική παλέτα για αυτά τα δυο ανδρικά αξεσουάρ είναι επίσης παλ, δηλαδή με απαλές αποχρώσεις. Το να επιλέξεις απαλά, διακριτικά χρώματα – αντί να επιλέξεις να φορέσεις έντονα χρώματα – είναι μια καλή βάση από την οποία μπορείς να ξεκινήσεις τους πειραματισμούς στο ταίριασμα μοτίβων και χρωμάτων.

  • Μπλε Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης με Λαχούρια
    Tailor Toki
    9 €
    Μπλε Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης με Λαχούρια
  • Μεταξωτό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης Bart Boho
    Bohemian Revolt
    19 €
    Μεταξωτό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης Bart Boho
  • Μεταξωτό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης Baron Boho
    Bohemian Revolt
    19 €
    Μεταξωτό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης Baron Boho
  • Κλασσικό Μαντήλι Τσέπης με Λαχούρια
    Tailor Toki
    9 €
    Κλασσικό Μαντήλι Τσέπης με Λαχούρια
  • Μεταξένιο Τετράγωνο Μαντήλι Σακακιού με Φλοράλ Λαχούρια
    Tailor Toki
    15 €
    Μεταξένιο Τετράγωνο Μαντήλι Σακακιού με Φλοράλ Λαχούρια
  • Μεταξωτό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης Benito Boho
    Bohemian Revolt
    19 €
    Μεταξωτό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης Benito Boho
  • Μαύρο Μαντήλι Τσέπης με Λουλούδια
    Tailor Toki
    9 €
    Μαύρο Μαντήλι Τσέπης με Λουλούδια
  • Μεταξωτό Vintage Τετράγωνο Μαντήλι Σακακιού
    Tailor Toki
    19 €
    Μεταξωτό Vintage Τετράγωνο Μαντήλι Σακακιού
  • Μεταξωτό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης Bert Boho
    Bohemian Revolt
    19 €
    Μεταξωτό Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης Bert Boho
  • Μπλε Παπιγιόν με Λαχούρια
    Tailor Toki
    15 €
    Μπλε Παπιγιόν με Λαχούρια
  • Μεταξωτό Παπιγιόν Bert Boho
    Bohemian Revolt
    19 €
    Μεταξωτό Παπιγιόν Bert Boho
  • Τετράγωνο Μαντήλι Σακακιού Red Tapestry
    Tailor Toki
    9 €
    Τετράγωνο Μαντήλι Σακακιού Red Tapestry
  • Γαλαζοπράσινο Μεταξωτό Παπιγιόν με Λαχούρια
    Tailor Toki
    29 €
    Γαλαζοπράσινο Μεταξωτό Παπιγιόν με Λαχούρια
  • Γαλαζοπράσινο Μεταξωτό Μαντήλι Τσέπης με Λαχούρια
    Tailor Toki
    15 €
    Γαλαζοπράσινο Μεταξωτό Μαντήλι Τσέπης με Λαχούρια
  • Τυρκουάζ Μεταξωτό Μαντίλι Τσέπης με Λαχούρια
    Tailor Toki
    15 €
    Τυρκουάζ Μεταξωτό Μαντίλι Τσέπης με Λαχούρια
  • Τετράγωνο Μαντήλι Σακακιού με Μπλε και Καφέ Camouflage
    Tailor Toki
    9 €
    Τετράγωνο Μαντήλι Σακακιού με Μπλε και Καφέ Camouflage
  • Μπλε Τετράγωνο Μαντήλι Σακακιού Blue Drop
    Tailor Toki
    9 €
    Μπλε Τετράγωνο Μαντήλι Σακακιού Blue Drop
  • Μπορντό Τετράγωνο Μαντήλι Σακακιού
    Tailor Toki
    9 €
    Μπορντό Τετράγωνο Μαντήλι Σακακιού
  • Μαύρο Τετράγωνο Μαντήλι Σακακιού με Μοτίβο
    Tailor Toki
    9 €
    Μαύρο Τετράγωνο Μαντήλι Σακακιού με Μοτίβο
  • Navy Τετράγωνο Μαντήλι Σακακιού
    Tailor Toki
    9 €
    Navy Τετράγωνο Μαντήλι Σακακιού
  • Κανόνες για Ταίριασμα Μοτίβων: Αξεσουάρ

    • Εάν φοράς περισσότερα από ένα μοτίβα: επίλεξε 1 μικρό, 1 μεσαίο, 1 μεγάλο / έντονο
    • Παίξε με τις αναλογίες - π.χ. ριγέ ποσέτ με μικρές ρίγες και ριγέ γραβάτα με μεγαλύτερες πιο έντονες ρίγες
    • Εάν επιλέξεις πολλά μοτίβα, κράτησέ τα στον ίδιο χρωματικό τόνο - προτίμησε μονοχρωματικό ή αναλογικό σχήμα χρωμάτων

    Τι γίνεται εάν δεν φορέσω κοστούμι;

    Εάν επιλέξεις smart casual ενδυματολογικό σύνολο, και πάλι ισχύουν οι ίδιοι γενικοί κανόνες σχετικά με τα αξεσουάρ που μπορείς να συνδυάσεις και να φορέσεις.

    Μαύρα chinos και λευκό t-shirt; Μια ενδιαφέρουσα στυλιστική προσθήκη θα ήταν ένα ρολόι με NATO λουράκι ή ένα βραχιόλι τύπου paracord (δηλαδή από νήμα αλεξίπτωτου) σε έντονο χρώμα. Ένα τέτοιο μικρό μοτίβο, όμως με διαφορετική υφή και χρώμα, θα κάνει σαφώς πιο ενδιαφέρον το γενικότερο smart casual look σου.

    5. Μη Ξεχνάς τις Υφές

    Η υφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο όταν θέλεις να συνδυάσεις σωστά τα διάφορα αξεσουάρ που επιθυμείς να φορέσεις. Παρόλο που τα περισσότερα ανδρικά αξεσουάρ δεν αποτελούνται από πολλές διαφορετικές υφές και ως επί το πλείστον δεν είναι στυλιστικά περίπλοκα, ωστόσο υπάρχουν και κάποια που αποτελούν εξαίρεση. Αυτά τα ιδιαίτερα ανδρικά αξεσουάρ μπορούν να επιλεχθούν για να προσδώσουν ένταση, εκκεντρικότητα, ενδιαφέρον, χρώμα, ή γενικότερο οπτικό ενδιαφέρον.

    Φαντάσου για παράδειγμα μια πλεκτή γραβάτα δίπλα σε μια μεταξωτή γραβάτα. Η πιο ογκώδης, τραχιά πλεκτή υφή έρχεται σε πολύ μεγάλη αντίθεση με τη smooth μεταξωτή υφή. Ο στόχος στο ταίριασμα των αξεσουάρ είναι να επιτυγχάνεται πάντα αρμονική και διακριτική αντίθεση. Αυτός ο κανόνας είναι πολύ σημαντικός όταν μιλάμε για ταίριασμα γραβατών με ποσέτ μαντήλια.

    Απαιτείται πολύ μεγάλη προσοχή στο ταίριασμα των υφών. Εάν επιθυμείς τόσο πολύ να παίξεις με τις υφές, επίλεξε μία που θα είναι διαφορετική από τις άλλες. Εάν φοράς μια φινετσάτη smooth γραβάτα, μπορείς να επιλέξεις ένα ελαφρώς πιο τραχύ βαμβακερό ή μάλλινο ποσέτ μαντήλι. Αν τώρα η γραβάτα σου έχει έντονη υφή, επίλεξε ένα φινετσάτο μεταξωτό ποσέτ μαντήλι.

    Bonus Συμβουλή

    Το ανδρικό αξεσουάρ με την έντονη υφή καλύτερα να είναι μονόχρωμο. Μια έντονη υφή εάν συνδυαστεί με έντονο / μεγάλο / πολύχρωμο μοτίβο θα 'φορτώσει' υπερβολικά το look.

    6. Κάνε τις Επιλογές σου Αναλόγως της Εποχής και του Καιρού

    Μπορεί να ακούγεται χαζό και λογικό, όμως πολλοί άνδρες πέφτουν σε αυτή τη στυλιστική παγίδα. Το να επιλέγεις εποχικά ανδρικά αξεσουάρ βάσει χρώματος και μοτίβου δεν είναι τόσο σημαντικό όσο το να επιλέγεις τα ανδρικά αξεσουάρ βάσει χρησιμότητας και καιρικών συνθηκών. Για παράδειγμα, μην συνδυάζεις κασκόλ με σκουφάκι beanie απλά και μόνο επειδή ταιριάζουν με το γενικότερο ενδυματολογικό σου σύνολο και επειδή είναι χειμώνας. Έτσι, εάν η μέρα είναι ηλιόλουστη και ιδιαιτέρως ζεστή, μην τα φορέσεις όλα αυτά. Αντιθέτως, επίλεξε να φορέσεις γυαλιά ηλίου που θα προστατέψουν τα μάτια σου από την επικίνδυνη ηλιακή ακτινοβολία και τις αντανακλάσεις, ακόμα και αν χρωματικά μπορεί να μην ταιριάζουν με το λουράκι του ρολογιού σου.

    Πόσο ζεστά και άνετα είναι αυτά τα γάντια; Αυτό θα πρέπει να ρωτάς τον εαυτό όσο θα σκέφτεσαι ποια γάντια να αγοράσεις ή να φορέσεις. Το να ταιριάξεις χρωματικά τα γάντια με τη ζώνη σου είναι στυλιστικά φανταστικό...κανείς δεν λέει το αντίθετο. Όμως, δεν είναι τόσο σημαντικό όσο το να διατηρείς τα χέρια και τα δάχτυλά σου ζεστά.

    7. Θα Πρέπει να Ντύνεσαι Αναλόγως του Μέρους που Πηγαίνεις

    Θα πρέπει να ντύνεσαι αναλόγως με το πού πρόκειται να πας. Αν δεν επιθυμείς να ξεπεράσεις στυλιστικά το νεόνυμφο ζευγάρι και να γίνεις εσύ το επίκεντρο του γαμήλιου ενδιαφέροντος, καλό θα ήταν να αποφύγεις να φορέσεις neon τιράντες και συνδυασμό από πολλά δερμάτινα βραχιόλια στα χέρια σου.

    Τα έντονα χρώματα και μοτίβα ταιριάζουν καλύτερα σε πιο χαλαρά, casual events, ενώ τα πιο διακριτικά, απαλά χρώματα και μοτίβα ταιριάζουν καλύτερα σε business meetings και επίσημες εκδηλώσεις.

    Οι περισσότεροι κανόνες μας εστιάζουν στον μοντέρνο, καλαίσθητο άνδρα που επιθυμεί να απογειώσει στυλιστικά το look του κοστουμιού ή του blazer του. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι απ' αυτούς τους γενικούς κανόνες δεν μπορούν να επωφεληθούν και όσοι έχουν smart casual look.

    Θα το τονίσουμε ξανά – οι κανόνες υπάρχουν για να σπάνε. Μπορείς να συνδυάζεις διάφορα μέταλλα, εάν το επιθυμείς τόσο πολύ. Μπορείς να κάνεις συνδυασμούς 8 διαφορετικών μοτίβων, εάν το επιθυμείς τόσο πολύ. Δες τους κανόνες μας σαν μια διαδρομή που προτείνει το GPS προς τον προορισμό σου… δεν είσαι αναγκασμένος να την ακολουθήσεις, όμως, αν το κάνεις, το ταξίδι σου θα είναι πιο ευχάριστο και εύκολο.

    Κάναμε την έρευνα, σου προτείναμε βασικούς στυλιστικούς κανόνες, σου δώσαμε ιδέες, και τώρα είναι σειρά σου. Ξεκίνησε τους πειραματισμούς και την εξάσκηση, δείξε υπομονή, ανέβασε την αυτοπεποίθησή σου. Είμαστε σίγουροι ότι θα τα πας περίφημα. Ευχόμαστε σε όλους τους αναγνώστες μας, καλή τύχη!

    Μας Ρωτήσατε – Σας Απαντάμε

    Πρέπει να ταιριάξω τη γραβάτα με τη ζώνη μου;

    Η γραβάτα εξαρτάται από το πουκάμισο που θα φορέσεις. Η ζώνη θα πρέπει να ταιριάζει με τα παπούτσια.

    Μπορώ να φορέσω γραβάτα με ίδιο ή πολύ παρόμοιο ποσέτ μαντήλι;

    Μπορείς; Ναι. Θα έπρεπε; Όχι.

    Στην αγορά κυριολεκτικά υπάρχουν εκατομμύρια ποσέτ μαντήλια με διαφορετικά χρώματα, χρωματικούς συνδυασμούς και μοτίβα. Επομένως, δεν υπάρχει λόγος να αγοράσεις ένα ποσέτ μαντήλι στο ίδιο ακριβώς χρώμα και ύφασμα που είναι και η γραβάτα σου. Η μόνη εξαίρεση μπορεί να είναι μια γαμήλια δεξίωση όπου το μελλόνυμφο ζευγάρι επιμένει οι παράνυμφοι να ντυθούν με πολύ συγκεκριμένο dresscode όπου όλα θα πρέπει να είναι σε συγκεκριμένες υφές και χρώματα. Άλλωστε, τα 80s επιστρέφουν δυναμικά.

    Πρέπει η γραβάτα να ταιριάζει με τα παντελόνια μου;

    Η απάντηση είναι αρκετά δύσκολη. Είναι δύσκολη επειδή τα παντελόνια θα πρέπει να ταιριάζουν με το σακάκι, το πουκάμισο να ταιριάζει με το κοστούμι, και η γραβάτα να ταιριάζει με το πουκάμισο.

    Οπότε, η απάντησή μας είναι ναι… όμως, όχι με τον τρόπο που σκέφτεσαι.

    Θα πρέπει οι τιράντες να ταιριάζουν εάν δεν φαίνονται;

    Εάν υποσχεθείς ότι δεν θα βγάλεις το σακάκι σου, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Ωστόσο, επειδή ποτέ δεν ξέρεις, συνιστούμε να επιλέξεις τιράντες που να ταιριάζουν όσον αφορά τα μέταλλα, το δέρμα, και τα χρώματα.

    Κάνει να σπάνε οι κανόνες;

    Βασικά, κανείς δεν μας το ρώτησε αυτό, ωστόσο είναι μια πολύ σημαντική ερώτηση.

    Και η απάντηση είναι... ναι! Οι κανόνες είναι για να σπάνε.

    Οπότε, τόλμησε και πειραματίσου αν αυτό σε κάνει να νιώθεις όμορφα και άνετα. Και που ξέρεις... μπορεί να ξεκινήσεις το δικό σου fashion trend. Εμείς πάντως σου δίνουμε την άδεια.