Για παραλαβή πριν από τα Χριστούγεννα – κάνε την παραγγελία σου έως τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, 16:00 CET

Για παραλαβή πριν από τα Χριστούγεννα – κάνε την παραγγελία σου έως τη Δευτέρα

18 Δεκεμβρίου, 16:00 CET

Επιστροφή εντός 365 ημερών - χωρίς ερωτήσεις !
Μεταφορικά 3 € - Επιλογή για Δωρεάν Μεταφορικά πάνω από 49 €-
Επικοινωνία

Τάσεις στα Ανδρικά Αξεσουάρ 2022

Η τελευταία λέξη της μόδας στο ανδρικό στυλ

Λένε ότι οι τάσεις, γνωστές και ως trends, έρχονται και φεύγουν, αλλά το στυλ διαρκεί για πάντα. Είναι αλήθεια... όμως πολλά από τα σημερινά κλασικά στυλ ξεκίνησαν ως shocking trends της εποχής τους.

Στις 15 Ιανουαρίου 1797, ο John Hetherington οδηγήθηκε ενώπιον του δημάρχου του Λονδίνου με την κατηγορία της "παραβίασης της ειρήνης και υποκίνησης σε ταραχές". Οι αρχές ισχυρίστηκαν ότι αυτό που φορούσε ήταν "υπολογισμένο για να φοβίσει τους δειλούς ανθρώπους". Καθώς ο άνδρας έκανε τη δουλειά του, "αρκετές γυναίκες λιποθύμησαν, παιδιά τσίριζαν, σκυλιά ούρλιαζαν" και ένα νεαρό αγόρι έσπασε το χέρι του μέσα στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί.

Τι το τόσο φοβερό φορούσε αυτός ο άνδρας;

Ο John Heatherington ήταν ο εφευρέτης του πρώτου μεταξωτού ψηλού καπέλου, γνωστού ως top hat - ένα αξεσουάρ για άνδρες τόσο κλασικό που καθόρισε το παγκόσμιο ανδρικό στυλ για έναν ολόκληρο αιώνα.

Ευτυχώς για εμάς, τα περισσότερα αξεσουάρ και είδη ένδυσης καλύπτονται από την ελευθερία της έκφρασης (οι τοπικοί νόμοι μπορεί να διαφέρουν), και είναι σχετικά απίθανο, τουλάχιστον στις περισσότερες χώρες του κόσμου, να βρεθείς ενώπιον δικαστηρίου εξαιτίας του τι θα επιλέξεις να φορέσεις στο κεφάλι σου.

Καθώς πλησιάζουμε στην καλοκαιρινή σεζόν 2022, θα θέλαμε να σου παρουσιάσουμε μια σύντομη επισκόπηση σχετικά με τα 6 πιο μοδάτα αξεσουάρ και στυλ για άνδρες της φετινής χρονιάς, με βάση τα νούμερα και την έρευνά μας. Τάσεις στην ανδρική μόδα που θα κάνουν τη διαφορά.

1 Τάσεις στα ανδρικά αξεσουάρ 20221.1 1 - σκουλαρίκια κρίκοι με κρεμαστά1.2 2 - combos μαργαριτάρια και αλυσίδα1.3 3 - layering σε όλα1.4 4 - street style - otsu1.5 5 - χρώμα1.6 6 - υλικά οικολογικής συνείδησης1.7 Γίνε μέλος του tribe!

1 - Σκουλαρίκια Κρίκοι με Κρεμαστά

Τα ανδρικά σκουλαρίκια έχουν περάσει από πολλές φάσεις. Από τους αρχαίους Αιγύπτιους μέχρι τα σύμβολα κύρους των πλούσιων Περσών και από τους πειρατές του 17ου αιώνα μέχρι τα σύμβολα της υπερηφάνειας των ομοφυλόφιλων και όχι μόνο. Στην πραγματικότητα, η μόνη εποχή στην ιστορία που οι άνδρες δε φορούσαν σκουλαρίκια είναι στους "Σκοτεινούς Αιώνες". Και υπάρχει λόγος που ονομάζονται έτσι.

Το στυλ του δρόμου, γνωστό και ως street style, εξελίσσεται ανάλογα με το επικρατέστερο πολιτισμικό ρεύμα, το οποίο εν τέλει διαμορφώνεται σε τάση, γνωστή και ως trend. Φυσικά, σε πολλές περιπτώσεις, κατά τη διάρκεια μιας χρονικής περιόδου μπορούν να επικρατήσουν και πολλές τάσεις ή trends.

Το 2022, στο επίκεντρο βρίσκεται η απόλυτη απόρριψη της έμφυλης μόδας γνωστής ως gender fashion. Φυσικά, αυτό δε σημαίνει πχ. ότι "οι άνδρες φορούν περισσότερα γυναικεία κοσμήματα". Είναι το ακριβώς αντίθετο. Είναι η απόρριψη ολόκληρης της ετικέτας "ανδρικά / γυναικεία αξεσουάρ". Το γεγονός ότι ένα σκουλαρίκι έχει κρεμαστό μενταγιόν... γιατί αυτό να το χαρακτηρίζει ως αξεσουάρ για γυναίκες; Με την ίδια λογική, εάν ένα σκουλαρίκι κρίκος έχει κρεμαστό μενταγιόν κρανίο (skull), αυτό δεν το χαρακτηρίζει ως αξεσουάρ για άνδρες!

Το μοντέρνο στυλ λέει: "Ξεφορτωθείτε τις ετικέτες - φορέστε ό,τι σας αντιπροσωπεύει".

Ένα σκουλαρίκι μπορεί να πει πολλά για το άτομο που το φοράει - ανεξάρτητα εάν πρόκειται για σκουλαρίκι κρίκο (hoop), καρφωτό σκουλαρίκι (stud) ή σκουλαρίκι βύσμα (plug). Μάλιστα, τα σκουλαρίκια με εναλλάξιμα κρεμαστά μενταγιόν προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη εκφραστική δύναμη.

2 - Combos Μαργαριτάρια και Αλυσίδα

Τα μαργαριτάρια αποτελούσαν το απόλυτο σύμβολο κύρους. Σύμφωνα με ιστορικά ευρήματα, τα μαργαριτάρια φοριούνταν από την κινεζική βασιλική οικογένεια ήδη από το 2300 π.Χ., ενώ στη Ρώμη ήταν τόσο πολύτιμα που ο Ιούλιος Καίσαρας πέρασε νόμο ο οποίος απαγόρευε την κατοχή τους σε οποιονδήποτε άλλον εκτός από την άρχουσα τάξη. Σε ολόκληρο τον αρχαίο κόσμο, τα μαργαριτάρια ήταν ιδιαίτερα πολύτιμα και περιζήτητα και μόνο οι πλουσιότεροι βασιλιάδες και έμποροι είχαν την πολυτέλεια να τα φορούν.

Πότε λοιπόν έγιναν γυναικεία αποκλειστικότητα;

Το 1921, τα πρώτα μαργαριτάρια εμπορικής καλλιέργειας εμφανίστηκαν στην αγορά. Όπως ήταν λογικό, η τιμή τους έπεσε και ξαφνικά, αυτό το περιζήτητο πολύτιμο είδος έγινε προσιτό στη μεσαία τάξη. Οι έμποροι εκμεταλλεύτηκαν αυτό το γεγονός και εν τέλει κατάφεραν να πείσουν τους άνδρες και να καθιερώσουν μια παγκόσμια τάση ότι τα μαργαριτάρια αποτελούν κρυφό διακαή πόθο κάθε γυναίκας. Πολλοί από τους άνδρες θεώρησαν και συνεχίζουν να θεωρούν "ιερό" καθήκον τους την εκπλήρωση αυτής της "κρυφής γυναικείας επιθυμίας".

Για πάνω από 4000 χρόνια, οι άνδρες φορούσαν μαργαριτάρια. Για σχεδόν 100 χρόνια δε φορούσαν.

Τώρα επέστρεψαν - καλύτερα από ποτέ.

3 - Layering σε Όλα

Μερικές φορές, "less is more" (το λιγότερο είναι περισσότερο). Ένα statement κομμάτι δεν χρειάζεται ένα μάτσο "μπιχλιμπίδια" γύρω του. Ωστόσο, μερικές φορές, φορώντας πολλά διακριτικά και συμπληρωματικά κομμάτια μπορεί να κάνει τη στυλιστική διαφορά. Το σωστό και έξυπνο layering με ανδρικά αξεσουάρ και κοσμήματα μπορεί να αποτελέσει συνολικά μια ακόμα πιο ισχυρή στυλιστική δήλωση.

Όπως εάν συνδυάσεις σωστά παλτό, σακάκι, γιλέκο και πουκάμισο, θα δώσεις στο ντύσιμό σου μια αδιαμφισβήτητη κομψότητα, έτσι και εάν συνδυάσεις σωστά κολιέ, βραχιόλια, ένα βραχιόλι και ένα ρολόι ή ακόμα και δαχτυλίδια, θα δώσεις μια μεγάλη ποιοτική ώθηση στο στυλ σου. Εν τέλει το να τα καταφέρεις είναι πολύ ευκολότερο απ' ό,τι μπορεί να φαντάζεσαι. Μάλιστα, έχουμε γράψει ένα ολόκληρο άρθρο για το layering κολιέ. Μπορείς να του ρίξεις μια ματιά για περισσότερες λεπτομέρειες.

Happy layering!

4 - Street Style - Otsu

Το τελευταίο μας house brand, Otsu, είναι ενημερωμένο και εμπνευσμένο από το σύγχρονο urban street style. Το 2022, το street style (στυλ δρόμου) εστιάζει περισσότερο στην Ατομική Έκφραση. Τα δυνατά, in-your-face εικονίδια και σύμβολα σου επιτρέπουν να αφαιρέσεις τη διακριτικότητα και την εικασία από το στυλ σου. Η τέλεια στυλιστική ευκαιρία για τολμηρές, επιδεικτικές και ηχηρές στυλιστικές εκφράσεις.

5 - Χρώμα

Οι αναγνωρίσιμοι συμβολισμοί είναι ένας στυλιστικός τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι εκφράζονται το 2022. Ένας άλλος στυλιστικός τρόπος είναι να επιλέγονται έντονα, τολμηρά και, σε ορισμένες περιπτώσεις, ασυνήθιστα χρώματα.

Μια κατακόκκινη ζώνη, ένα μπλε σκουλαρίκι ή ένα κολιέ - αλυσίδα λαιμού σε ιριδίζοντες τόνους ουράνιου τόξου συγκαταλέγονται σίγουρα στα must-have statement αξεσουάρ για άνδρες. Ήρθε η ώρα, επιτέλους, να ζωντανέψεις τα μονόχρωμα ή παστέλ ενδυματολογικά σου σύνολα με μια αδιαμφισβήτητη πινελιά χρώματος.

6 - Υλικά Οικολογικής Συνείδησης

Η υπερθέρμανση του πλανήτη δεν αποτελεί πλέον σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά μια ζοφερή πραγματικότητα. Τα λάθη του παρελθόντος προκαλούν ανεπανόρθωτη ζημιά στο οικοσύστημά μας. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να αλλάξουμε τον τρόπο που λειτουργούμε με την ελπίδα να αποτρέψουμε περαιτέρω καταστροφή του όμορφου πλανήτη μας. Ο πλανήτης μας είναι μοναδικός, δεν έχουμε άλλον. Ας ξεκινήσουμε να τον σεβόμαστε και να τον αγαπάμε όπως πραγματικά του αξίζει, με πράξεις όχι λόγια!

Ένας τρόπος για να το πετύχουμε αυτό είναι να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε ολοένα και περισσότερα ανακυκλωμένα και ανακυκλώσιμα υλικά. Τα μεταλλικά κοσμήματα και αξεσουάρ μας, στη συντριπτική τους πλειονότητα, είναι κατασκευασμένα από χειρουργικό ανοξείδωτο ατσάλι, το οποίο είναι 100% ανακυκλώσιμο, ενώ ορισμένα από τα vegan λουράκια ρολογιών μας από faux-δέρμα είναι κατασκευασμένα από G-Pomme C, ένα εναλλακτικό δέρμα ιταλικής κατασκευής που μοιάζει και έχει την αίσθηση του δέρματος, αλλά είναι κατασκευασμένο από πεταμένες φλούδες μήλων, φελλό και άλλα βιοδιασπώμενα υλικά. Μην ανησυχείς, δε θα αρχίσει να διαλύεται στον καρπό σου. Το συγκεκριμένο eco-friendly υλικό είναι εξαιρετικά ανθεκτικό και ελαστικό, όπως το γνήσιο δέρμα.

Τα μηχανικά ρολόγια είναι άλλη μία eco-friendly (φιλική προς το περιβάλλον) επιλογή. Τα μηχανικά ρολόγια δε χρειάζονται μπαταρία για να λειτουργήσουν, αλλά το παλιό καλό κουρδιστό μηχανισμό με ελατήριο. Μάλιστα, τα περισσότερα από τα μηχανικά ρολόγια χειρός, που θα βρεις στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, είναι αυτόματα. Τα αυτόματα μηχανικά ρολόγια κουρδίζονται αυτόματα με την κίνηση του καρπού. Τι πιο φυσικό και φιλικό προς το περιβάλλον απ' αυτό;

Αυτά είναι μερικά μόνο παραδείγματα από τα πολλά βιώσιμα προϊόντα που διαθέτουμε. Στόχος μας είναι να προσθέσουμε στο εγγύς μέλλον πολλά ακόμη καινοτόμα, φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα.

Γίνε Μέλος του Tribe!

Ενημερώσου από τους πρώτους για νέα λανσαρίσματα και εκπτώσεις. Μάλιστα, θα λαμβάνεις απευθείας στα Εισερχόμενά σου αποκλειστικές προσφορές για τα μέλη του Tribe. Επίσης, θα μοιραζόμαστε μαζί σου συμβουλές, προτάσεις, κόλπα για να διαμορφώσεις και να ενισχύσεις περαιτέρω το στυλ σου, εύκολα και συναρπαστικά.

Έχω κατανοήσει και αποδέχομαι την Πολιτική Απορρήτου της Trendhim. Δυνατότητα απεγγραφής οποιαδήποτε στιγμή.