Εξοικονομησε 20% σε ολα τα γυαλια ηλιου

Εξοικονομησε 20% σε ολα τα γυαλια ηλιου

Επιστροφή εντός 365 ημερών - χωρίς ερωτήσεις !
Μεταφορικά 4 € - Επιλογή για Δωρεάν Μεταφορικά πάνω από 49 €-
Επικοινωνία
Αγαπημένα
Καλάθι

Κάντο Σωστά με την Πρώτη: Συμβουλες & Ιδέες Χάραξης

Μάθε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις σχετικά με τη χάραξη σε ανδρικά αξεσουάρ και κοσμήματα. Θα σε βοηθήσουμε να κάνεις το τέλειο δώρο σε αγαπημένα σου πρόσωπα (ή ακόμα και στον εαυτό σου, γιατί όχι;), το οποίο θα είναι κυριολεκτικά μοναδικό. Επίσης, θα σου δώσουμε ιδέες χάραξης που θα ξετρελάνουν τον μπαμπά σου, τον κουμπάρο ή ακόμα και τον γιο σου στην αποφοίτησή του.

Η εξατομικευμένη χάραξη σε ένα αγαπημένο σου αξεσουάρ ή κόσμημα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους, εάν όχι ο καλύτερος, για να το κάνεις πραγματικά μοναδικό. Σ' αυτή την περίπτωση οι πιθανότητες είναι απειροελάχιστες έως και μηδενικές να πέσεις πάνω σε κάποιον άλλο που να φοράει πχ. το ίδιο ρολόι και με ακριβώς την ίδια χάραξη στο μπρασελέ ή την κάσα του!

Ανεξαρτήτως εάν το νέο ρολόι χρονογράφος, που θα παραγγείλεις, προορίζεται για δώρο σε αγαπημένο σου πρόσωπο ή δωράκι για τον εαυτό σου, το να προσθέσεις μια εξατομικευμένη χάραξη αποτελεί εξαιρετική επιλογή ώστε να γίνει ξεχωριστό και συναρπαστικό.

Ωστόσο, προσοχή! Μπορεί η ιδέα της εξατομίκευσης να μοιάζει και να ακούγεται άκρως δελεαστική, εάν όμως δε γίνει σωστά, ενδέχεται να αποτελέσει απόφαση για την οποία θα μετανιώνεις αργότερα. Είναι ακριβώς όπως με τα τατουάζ. Αποφάσισε προσεκτικά τι επιθυμείς, πολύ απλά επειδή θα μείνει εκεί για πάντα...

Είναι πολύ σημαντικό να κάνεις καλή έρευνα, να δεις τι υπάρχει, να πάρεις ιδέες, κι εν τέλει να αποφασίσεις τι είδους χάραξη θέλεις. Φυσικά, είναι πολύ σημαντικό να δοθεί η δέουσα προσοχή, αλλά και το απαραίτητο μεράκι και ταλέντο, απ' αυτόν που θα χαράξει. Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελες είναι να καταλήξεις με ένα ζευγάρι μανικετόκουμπα που θα έχουν χάραξη "Σε αγαπώ Μπαμά", αντί για "Σε αγαπώ, Μπαμπά".

Πριν χαράξεις κάτι που να σχετίζεται με την αποφοίτηση, επέτειο, ή γάμο του αδερφού ή καλύτερου φίλου σου δημιουργώντας ένα ζευγάρι μανικετόκουμπα με εξατομικευμένη χάραξη, ρίξε πρώτα μια ματιά στις προτάσεις μας, ώστε να το κάνεις σωστά με την πρώτη.

1 Κάντο σωστά με την πρώτη: συμβουλες & ιδέες χάραξης1.1 Τύποι χάραξης1.2 Δώρα με χάραξη για άνδρες1.3 Ιδέες χάραξης για τον μπαμπά1.4 Ιδέες χάραξης για το αγόρι, τον σύζυγο, τον κουμπάρο σου1.5 Ιδέες χάραξης για τον κουμπάρο & τους φίλους του γαμπρού1.6 Ιδέες χάραξης για την αποφοίτηση1.7 Ιδέες χάραξης για φίλο/κολλητό1.8 Ιδέες χάραξης για τον εαυτό σου1.9 Μας ρωτήσατε – σας απαντάμε

Τύποι Χάραξης

Για περισσότερα από 60.000 χρόνια, η χάραξη είναι μια τέχνη που βοηθάει τον άνθρωπο να κάνει την καθημερινότητά του ξεχωριστή. Ανεξαρτήτως εάν πρόκειται για την πριβέ συλλογή σου αποτελούμενη από κελύφη αυγών στρουθοκάμηλου ή για το αγαπημένο σου δαχτυλίδι signet, η εξατομικευμένη χάραξη μπορεί να 'απογειώσει' τη συναισθηματική αξία κάθε πράγματος.

Και όπως ισχύει για τα περισσότερα στις μέρες μας, μπορείς να αποκτήσεις υπηρεσία εξατομικευμένης χάραξης σε χρόνο ρεκόρ. Γι' αυτόν ακριβώς τον σκοπό, διαθέτουμε ένα προηγμένης τεχνολογίας μηχάνημα λέιζερ που μπορεί να ολοκληρώσει τη χάραξη ενός δαχτυλιδιού σε μόλις 35 δευτερόλεπτα.

Χάραξη στο Χέρι

Η χάραξη στο χέρι ή χειροποίητη χάραξη είναι μια τέχνη πολύ δύσκολη και απαιτεί πολύ ταλέντο, συγκέντρωση, και εξαιρετικά σταθερό χέρι. Μιας και αυτή η τέχνη αποτελεί προνόμιο ελάχιστων τεχνιτών, είναι ακριβή και απαιτεί χρόνο. Επίσης, όσο καλός και αν είναι ο τεχνίτης, η χάραξη στο χέρι δε μπορεί να συγκριθεί με την ταχύτητα, την ακρίβεια και την εξαιρετική ομοιομορφία που μπορεί να επιτύχει ένα προηγμένο μηχάνημα λέιζερ (βλέπε laser engraving).

Η χάραξη στο χέρι μπορεί να γοητεύει αρκετούς, κυρίως τους λάτρεις του χειροποίητου και του vintage. Ωστόσο αποτελεί ακριβή και χρονοβόρα επιλογή... κάτι που είναι πολυτέλεια για τους περισσότερους.

Περιστροφική Χάραξη (Rotary)

Για την περιστροφική χάραξη, χρησιμοποιείται περιστροφικό κοπτάκι το οποίο ελέγχεται από υπολογιστή. Η περιστροφική χάραξη είναι εξαιρετικά λεπτομερής και ακριβής. Χρησιμοποιείται συχνά για τη χάραξη μετάλλων, όπως χρυσός, ασήμι (sterling), ατσάλι και χαλκός.

Το μεγάλο μειονέκτημα της συγκεκριμένης τεχνικής είναι ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε επιφάνειες που είναι ευαίσθητες στις υψηλές θερμοκρασίες. Να σημειωθεί πως η τριβή που δημιουργείται κατά τη χάραξη είναι αρκετά υψηλή και μπορεί να προκαλέσει φθορά σε ευαίσθητες επιφάνειες, όπως πλαστικό, γυαλί και εύθραυστους πολύτιμους/ημιπολύτιμους λίθους.

Χάραξη με Λέιζερ

Στη χάραξη με λέιζερ, όπως πολύ σωστά σκέφτεσαι, χρησιμοποιείται λέιζερ. Υψηλής εστίασης ακτίνα λέιζερ δημιουργεί πολύ υψηλή θερμοκρασία κατά τη διαδικασία της χάραξης και ουσιαστικά εξανεμίζει την επιφάνεια του υλικού πάνω στην οποία πέφτει - έτσι, σε γενικές γραμμές, θα δημιουργηθεί και το εξατομικευμένο σου μήνυμα. Η χάραξη με λέιζερ είναι εξαιρετικά γρήγορη και προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής από πλήθος γραμματοσειρών, συμβόλων και στυλ.

Η χάραξη με λέιζερ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μέταλλο, πέτρα, δέρμα, και ξύλο. Προσφέρει μεγάλη ακρίβεια και πεντακάθαρη αναγνωσιμότητα. Για την επίτευξη βαθύτερης χάραξης, η όλη διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί.

Στην Trendhim, χρησιμοποιούμε χάραξη με λέιζερ, καθώς αποτελεί εξαιρετική επιλογή για αντικείμενα που φοριούνται συχνά. Σε αντίθεση με τη χάραξη στο χέρι και την περιστροφική χάραξη, η επιφάνεια του εργαλείου δεν έρχεται σε επαφή με κανένα εργαλείο ή κοπτάκι. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι ελαχιστοποιείται η πιθανότητα το προϊόν να υποστεί φθορά ή η επιφάνειά του να παραμορφωθεί.

Η χάραξη με λέιζερ μπορεί να ξεθωριάσει με τον καιρό ή είναι μόνιμη; Η ανθεκτικότητα μιας χάραξης εξαρτάται από το υλικό του προϊόντος. Ορισμένα μαλακά μέταλλα (όπως ο χρυσός και το ασήμι) μπορούν να γρατσουνιστούν εύκολα και εάν ένα ανδρικό αξεσουάρ από μαλακό μέταλλο χρησιμοποιείται καθημερινά και υπό δύσκολες συνθήκες, είναι πολύ πιθανόν η χάραξη να ξεθωριάσει με τον καιρό. Από την άλλη, η χάραξη σε πιο σκληρά μέταλλα, όπως πχ. βολφράμιο, ανοξείδωτο ατσάλι και τιτάνιο κρατάει μια ζωή.

Δώρα με Χάραξη για Άνδρες

Δεν έχει σημασία εάν ψωνίζεις για τον πατέρα, τον αδερφό, τον καλύτερο φίλο, ή τον κουμπάρο σου. Ο κάθε άνδρας παραλήπτης θα εκτιμήσει ιδιαίτερα ένα ξεχωριστό δώρο που αποτελεί προϊόν προσωπικής έρευνας και φροντίδας.

Και τίποτα δεν είναι πιο ξεχωριστό και προσωπικό από μια εξατομικευμένη χάραξη… εμπνευσμένη και ειδικά προορισμένη για τον συγκεκριμένο άνδρα-παραλήπτη.

Τι Αποτελεί Καλή Ιδέα για Χάραξη: Προτάσεις Έμπνευσης για Ξεχωριστές Χαράξεις

Οι λέξεις ‘εξατομικευμένη χάραξη’ τα λένε όλα – μια τέτοια χάραξη έχει προσωπικό χαρακτήρα!

Μπορεί στην αρχή η χάραξη με λέιζερ σε επιφάνεια ενός αξεσουάρ να σου φαίνεται κάτι απλό κι εύκολο… ωστόσο, όταν έρθει η ώρα να εισάγεις στο σχετικό κουτάκι το κείμενο χάραξης με όριο 20 χαρακτήρες, τα πράγματα αρχίζουν να περιπλέκονται.

Καθημερινά, λαμβάνουμε την ίδια απορία από τους επισκέπτες του ηλεκτρονικού μας καταστήματος... "Τι θα μπορούσα να χαράξω σε αυτό;’. Το να επιλέξεις την κατάλληλη φράση ή τις κατάλληλες λέξεις ώστε η χάραξη να έχει νόημα και θετική απήχηση από τον τυχερό παραλήπτη, δεν είναι εύκολο.

Όλοι, λίγο έως πολύ, χρειάζονται μια ώθηση έμπνευσης. Γι' αυτόν τον λόγο, αποφασίσαμε να μοιραστούμε με τους πελάτες και αναγνώστες μας τις αγαπημένες μας προτάσεις για χάραξη. Όλες μας οι προτάσεις είναι εντός του ορίου των 20 χαρακτήρων.

Ιδέες Χάραξης για τον Μπαμπά

Ανεξαρτήτως αν πρόκειται για τον πατέρα σου, τον πεθερό σου, τον πατριό σου, ή τον παππού σου, το να του δείξεις πώς αισθάνεσαι πραγματικά μπορεί να αποδειχθεί κομματάκι δύσκολο. Μάλιστα, ο βαθμός της δυσκολίας μπορεί να απογειωθεί εάν θελήσεις να του πεις όλα όσα αισθάνεσαι με όριο τους 20 χαρακτήρες ή και λιγότερο.

Το να αποφασίσεις να του κάνεις δώρο με εξατομικευμένη χάραξη είναι τρομερή ιδέα. Όμως, τι θα γράψεις; Παρακάτω, σου ετοιμάσαμε ορισμένες φανταστικές προτάσεις ώστε να σου δώσουμε έμπνευση:

  • Love you, Dad
  • You helped me be me
  • You made me who I am
  • World’s Greatest Dad
  • Better than a tie
  • No other like you
  • I want to be like u!
  • You are my hero
  • I owe you one
  • My Teacher. My Dad.

Ιδέες Χάραξης για το Αγόρι, τον Σύζυγο, τον Κουμπάρο Σου

Γεια σας κυρίες, δεν ξέρετε ποιες λέξεις να επιλέξετε; Σίγουρα ο άντρας-αποδέκτης της χάραξης που ετοιμάζετε, γνωρίζει ότι νοιάζεστε γι' αυτόν... ωστόσο, καλό είναι να βάλετε τα δυνατά σας για να τον εντυπωσιάσετε ακόμα περισσότερο...

Ανεξαρτήτως εάν επιθυμείς εξατομικευμένη χάραξη για το άλλο σου μισό, τον εραστή, τον αρραβωνιαστικό, τον άνδρα, ή τον κουμπάρο σου, μπορεί να αποδειχθεί ιδιαιτέρως δύσκολο να βρεις μια σύντομη φράση που να συνοψίζει ουσιαστικά τα αισθήματά σου για εκείνον και να είναι, παράλληλα, όμορφο, με νόημα, και όχι κλεμμένο από ατάκα κάποιας χιλιοπαιγμένης ρομαντικής κωμωδίας.

  • Sorry, he's taken
  • My heart is yours
  • Forever yours
  • Stuck with me
  • The future is ours
  • My prisoner forever
  • Legally mine
  • Yours forever
  • I Promise Forever
  • Say Yes. Or Else.

Ιδέες Χάραξης για τον Κουμπάρο & τους Φίλους του Γαμπρού

Είναι η μεγάλη σου μέρα. Τα αγαπημένα φιλαράκια σου θα βρίσκονται στο πλάι σου αυτήν την τόσο σημαντική μέρα για σένα, θα σε ενθαρρύνουν, θα σου φτιάξουν τη διάθεση, θα σπάσουν πλάκα με τις διάφορες προπόσεις λέγοντας σε όλους μεταξύ σοβαρού και αστείου πόσο σε αγαπάνε, και γενικά θα σταθούν στο πλάι σου για ό,τι χρειαστείς, όπως έκαναν ακριβώς έως τώρα στη ζωή σου.

Ο γάμος σου είναι η τέλεια ευκαιρία για να τους δείξεις με δημιουργικό τρόπο "Σας ευχαριστώ για τη φιλία σας", χωρίς πολλά λόγια και συναισθηματικές υπερβολές.

Μπορείς πάντα να επιλέξεις τον παραδοσιακό τρόπο και να προσφέρεις στον καθένα ένα γαμήλιο αξεσουάρ με χαραγμένα τα αρχικά τους, το όνομα και την ημερομηνία του γάμου. Στίχοι αγαπημένου τραγουδιού, φράσεις σοφών, κάποιο κρύο αστείο, αποτελούν εξίσου καλές επιλογές.

Από την άλλη, μπορείς να σκεφτείς κάτι πιο μοντέρνο και πρωτότυπο για χάραξη, όπως πχ. οι συντεταγμένες του γάμου – 55°55'12"N9°50'08"E (αυτές είναι οι συντεταγμένες εάν ποτέ σκεφτείς να παντρευτείς στην Trendhim).

  • Dude. You’re next.
  • Autobots Roll Out!
  • Don't let me do this
  • Keep the car running
  • HELP.
  • Get me out of here.
  • The BEST best man
  • She made me do it.

Ιδέες Χάραξης για την Αποφοίτηση

Η αποφοίτηση αποτελεί ορόσημο στη ζωή κάθε άνδρα. Είναι κάτι που αξίζει να το γιορτάσετε δεόντως. Η πρόσθεση χάραξης σε ρολόι ή σε δαχτυλίδι μπορεί εύκολα να μετατρέψει ένα συνηθισμένο δώρο σε μια συνεχή, ξεχωριστή υπενθύμιση αυτού του μεγάλου κατορθώματος.

Μια ασφαλής επιλογή είναι η χάραξη των αρχικών ή του ονόματός του.

Στην Trendhim, είναι πολύ δημοφιλής επιλογή η χάραξη της ημερομηνίας αποφοίτησης, ως υπενθύμιση ότι ανεξαρτήτως τι θα γίνει στο μέλλον... σήμερα, ο απόφοιτος, τα κατάφερε!

  • Go forth & conquer
  • You Did It!
  • A New Chapter Begins
  • Told You So!
  • Don't Forget us
  • A Job Well Done
  • oh the places you'll go
  • Ain't no stopping
  • Don't f*** it up
  • The Future is Yours

Ιδέες Χάραξης για Φίλο/Κολλητό

Το να βρεις τη σωστή φράση ή τις κατάλληλες λέξεις για τον αγαπημένο σου κολλητό ώστε να μπορέσεις να εκφράσεις τη μεγάλη αγάπη, τον απέραντο σεβασμό, και την ευγνωμοσύνη που νιώθεις επειδή υπάρχει στη ζωή σου και σε στηρίζει στα εύκολα και στα δύσκολα, ενδέχεται να μετατραπεί σε σοβαρή σπαζοκεφαλιά. Πώς μπορούν να χωρέσουν όλα αυτά που νιώθεις μόλις σε λίγους χαρακτήρες;

Μπορείς πάντα να επιλέξεις την ασφαλή οδό – όνομα, αρχικά, ημερομηνία γέννησης, μια ημερομηνία με ιδιαίτερη σημασία, ή συντεταγμένες που οδηγούν σε μέρος που μόνο εσείς γνωρίζετε– ή να βρεις έμπνευση και να πρωτοτυπήσεις με κάποια από τις παρακάτω προτάσεις μας που επιλέξαμε να μοιραστούμε μαζί σου.

  • I'm the smart one
  • Remember the time…
  • Do Good. Be Good.
  • I know your secrets
  • Our Powers Combined
  • Feeling lucky, punk
  • Hasta la vista, baby
  • The need for speed
  • Get Busy Living
  • You talkin to me?

Ιδέες Χάραξης για τον Εαυτό Σου

Το να επιλέξεις εξατομικευμένη χάραξη για τον εαυτό σου πρέπει να είναι, θεωρητικά τουλάχιστον, σαφώς πιο εύκολο από το να επιλέξεις εξατομικευμένη χάραξη σε δώρο που προορίζεις για τον πατέρα, τον κουμπάρο, τον κολλητό, ή τον κουμπάρο σου.

Είτε είναι το όνομά σου ή μια 'ψαγμένη' σύντομη σοφή ή έξυπνη φράση, το αξεσουάρ ή το κόσμημα με την εξατομικευμένη χάραξη θα γίνει μοναδικό, αναπόσπαστο προσωπικό κομμάτι του χαρακτήρα, της ιδιοσυγκρασίας, των εμπειριών, των ονείρων και φιλοδοξιών σου.

  • Tell your story
  • Never Surrender!
  • Carpe Diem
  • Be a Warrior
  • Do it. End of story
  • Do or do not
  • Think BIG
  • Have Courage
  • Now is a good time
  • Be You.

Μας Ρωτήσατε – Σας Απαντάμε

Είναι η γραμμική οξυγραφία (etching) και η χάραξη (engraving) το ίδιο πράγμα;

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη γραμμικής οξυγραφίας. Συνήθως, εφαρμόζεται πάνω σε επιφάνεια κρυστάλλου ή γυαλιού και απαιτείται ισχυρό οξύ.

Όσον αφορά τα κοσμήματα, υπάρχει και μια τεχνική που ονομάζεται laser etching. Αποτελεί υποκατηγορία της χάραξης με λέιζερ. Στη συγκεκριμένη διεργασία, η υψηλή θερμότητα που παράγεται από την κεφαλή του λέιζερ λειώνει την επιφάνεια του υλικού, ενώ, στην περίπτωση της χάραξης με λέιζερ (laser engraving), η κεφαλή του λέιζερ ουσιαστικά εξαϋλώνει την επιφάνεια του υλικού και η χάραξη γίνεται σε σαφώς μεγαλύτερο βάθος, καθώς δημιουργούνται κοιλότητες.

Από τα παραπάνω είναι εύκολο να συμπεράνει κανείς ότι η τεχνική laser etching δεν είναι τόσο ανθεκτική στον χρόνο όσο η τεχνική laser engraving. H τεχνική laser etching προτιμάται σε επιφάνειες που δεν πολυχρησιμοποιούνται και δεν προτιμάται σε αξεσουάρ και κοσμήματα καθημερινής χρήσης, όπως πχ. τα δαχτυλίδια σου!

Πόσο κοστίζει η χάραξη σε δαχτυλίδι, μπρασελέ/ατσάλινο βραχιόλι, ρολόι;

Το κόστος χάραξης βασίζεται κυρίως στο μήκος του μηνύματος που επιθυμείς να χαράξεις, καθώς και τον τύπο χάραξης που θα χρησιμοποιηθεί – με το χέρι ή με μηχάνημα.

Εάν έχεις απορίες σχετικά με το κόστος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας. Θα χαρούμε να συνομιλήσουμε μαζί σου!

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος όσον αφορά τη χάραξη των αρχικών;

Εάν πρόκειται να προχωρήσεις σε χάραξη κάποιου αξεσουάρ ή κοσμήματος που προορίζεται για σένα, τότε δεν υπάρχει κάποιος απαράβατος κανόνας – γράψε τα αρχικά σου όπως επιθυμείς.

Τώρα, εάν η χάραξη είναι για αξεσουάρ / κόσμημα που προορίζεις για δώρο, το πρώτο πράγμα που σίγουρα επιθυμείς είναι ο αποδέκτης να καταλάβει αμέσως ότι πρόκειται για τα αρχικά του και ότι δε θα ρωτήσει όλος απορία, ‘εμμμ... τι θέλει να πει ο ποιητής;’.

Όσον αφορά τη χάραξη κοσμήματος που προορίζεται για άνδρα, συνιστούμε τη χρήση αρχικών όπως ακριβώς πάει το ονοματεπώνυμο του αποδέκτη. Για παράδειγμα, Ιωάννης Παύλος Τσιμισκής θα γίνει ΙΠΤ.

Εάν το επιθυμείς, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια τελεία μετά από κάθε γράμμα των αρχικών, δηλαδή στο παράδειγμά μας Ι.Π.Τ. ή Ι.Π.Τ (χωρίς τελεία στο τέλος).

Εάν πρόκειται να αγοράσεις δώρο με χάραξη που προορίζεται για παντρεμένο ζευγάρι (ή μελλόνυμφους), τα αρχικά θα πρέπει να έχουν την εξής σειρά: το πρώτο αρχικό της νύφης, το επίθετο του ζευγαριού, και το πρώτο αρχικό του γαμπρού.

Για παράδειγμα, εάν το ζευγάρι είναι ο Ιωάννης Παύλος Τσιμισκής και η Δήμητρα Ματσούκα, τότε τα αρχικά θα πρέπει να χαραχθούν με την εξής σειρά ΔΤΙ.

Εάν υπάρχει η δυνατότητα, μπορείς να επιλέξεις ένα όμορφο στυλ μονογράμματος για το γράμμα του επιθέτου (το Τ σ' αυτήν την περίπτωση), το οποίο μπορεί να έχει διαφορετική γραμματοσειρά και μεγαλύτερο μέγεθος από τα άλλα δυο αρχικά που βρίσκονται στις άκρες.

Ποια είναι η καλύτερη γραμματοσειρά για χάραξη;

Εάν μπορείς να επιλέξεις γραμματοσειρά, συνιστούμε να επιλέξεις μία που είναι ευανάγνωστη και όμορφη. Το τελευταίο πράγμα που επιθυμείς είναι να παραγγείλεις ένα ζευγάρι μανικετόκουμπα με εξατομικευμένη χάραξη και ο αποδέκτης να μην καταφέρει να διαβάσει το μήνυμα της χάραξης.

Τι μπορώ να χαράξω σε ένα βραχιόλι μπρασελέ; Τι μπορώ να χαράξω σε ένα δαχτυλίδι;

Το βασικό μυστικό μιας χάραξης είναι να διατηρηθεί το μήνυμα όσο το δυνατόν πιο σύντομο και πιο εύστοχο. Πολλές υπηρεσίες χάραξης έχουν όριο χαρακτήρων. Σ' αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να το ψάξεις αρκετά έως ότου καταλήξεις στο μήνυμα που θα χαραχθεί.

Όταν πρόκειται να κάνεις χάραξη σε βραχιόλι μπρασελέ ή σε δαχτυλίδι, θα πρέπει πάντα να λαμβάνεις υπόψιν το διαθέσιμο χώρο καθώς και το σημείο όπου θα γίνει η χάραξη.

Υπάρχει κάτι άλλο στο δαχτυλίδι που θα δυσκολέψει την ανάγνωση του εξατομικευμένου μηνύματος; Ορισμένα κομμάτια έχουν χαραγμένο τον τύπο μετάλλου (πχ. SST, 14K, κτλ) – τι επίπτωση μπορεί να έχει μια τέτοια χάραξη στο κείμενό σου;

Ρίξε μια ματιά στις παραπάνω ιδέες χάραξης που συλλέξαμε. Βλέπεις κάτι που σου αρέσει ή μπορεί να αποτελέσει έμπνευση;

Μπορεί να γίνει χάραξη πάνω σε χάραξη;

Με την πάροδο του χρόνου και την πολυχρησία, οι χαράξεις πάνω σε μαλακά μέταλλα (ασήμι και χρυσός) θα αρχίσουν να φθίνουν. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν ακόμα και να εξαφανιστούν. Μπορεί να γίνει νέα χάραξη πάνω στην παλιά ώστε να γίνει επαναφορά της παλιάς χάραξης.

Τώρα, εάν επιθυμείς να κάνεις μια τελείως διαφορετική χάραξη πάνω στην αρχική χάραξη, αυτό θα εξαρτηθεί από τον τύπο του μετάλλου και το βάθος της χάραξης. Τα μαλακά μέταλλα μπορεί να γυαλιστούν. Έτσι, είτε θα ξεθωριάσει σημαντικά ή ακόμα και θα εξαφανιστεί η παλιά χάραξη και θα είναι δυνατή η δημιουργία νέας. Όσον αφορά τα σκληρά μέταλλα, όπως πχ. το ανοξείδωτο ατσάλι, η επαναχάραξη είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Όσον αφορά τα κοσμήματα και αξεσουάρ με επιμεταλλωμένη επιφάνεια, το γυάλισμα είναι πολύ πιθανό να απομακρύνει το επιμεταλλωμένο μέρος.

Τα περισσότερα λάθη χάραξης αφορούν ορθογραφικά λάθη. Είναι πολύ σημαντικό να γράψεις προσεκτικά και να διπλοτσεκάρεις το κείμενο πριν το υποβάλλεις για χάραξη. Μια διορθωτική αλλαγή μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολη έως και αδύνατη.

Μπορεί να γίνει χάραξη σε ανοξείδωτο ατσάλι;

Η χάραξη σε ανοξείδωτο ατσάλι είναι πολύ εύκολη με χρήση λέιζερ. Είναι δυνατή η χάραξη σε όλα τα ανδρικά αξεσουάρ και κοσμήματα από ανοξείδωτο ατσάλι, όπως μανικετόκουμπα και δαχτυλίδια.

Μπορεί να γίνει χάραξη σε επιμεταλλωμένα αξεσουάρ και κοσμήματα;

Η εύκολη απάντηση είναι ναι. Η περίπλοκη απάντηση είναι ότι καλό θα ήταν να εξεταστεί η επιφάνεια του κοσμήματος ώστε να διαπιστωθεί εάν το στρώμα της επιμετάλλωσης είναι αρκετά παχύ ή όχι, δηλαδή εάν είναι κατάλληλο για χάραξη ή όχι. Εάν δεν είναι, τότε είναι πολύ πιθανό η χάραξη να καταστρέψει την επιμετάλλωση.

Ποιοι είναι οι περιορισμοί της χάραξης;

Ο νούμερο ένα περιορισμός είναι ο εξαιρετικά μικρός αριθμός των χαρακτήρων. Αυτός ο περιορισμός επιλέγεται από τον προμηθευτή ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπερφορτώσεις την μικρή επιφάνεια ενός πχ. μανικετόκουμπου με τους στίχους του αγαπημένου σου τραγουδιού...

Στην Trendhim, έχουμε ορίσει περιορισμό 20 χαρακτήρων. Ο τέλειος αριθμός που θα βοηθήσει το κείμενό σου να φαίνεται φανταστικά στο δαχτυλίδι, στο κλιπ γραβάτας ή στο μπρασελέ.

Ποια είναι τα πιο συχνά λάθη χάραξης;

Τα πιο συχνά λάθη είναι τα ανορθόγραφα ονόματα ή οι ανορθόγραφες λέξεις, καθώς και οι λάθος ημερομηνίες.

Οι ημερομηνίες μπορούν να γραφτούν με διαφορετικούς τρόπους – ημέρα, μήνας, έτος Vs έτος, μήνας ημέρα – επομένως, βεβαιώσου οτι η μορφή ημερομηνίας που έχεις επιλέξει είναι ευανάγνωστη και ξεκάθαρη. Τέλος, κάτι πολύ σημαντικό. ΕΛΕΓΞΕ ότι η ορθογραφία αυτών που έγραψες είναι σωστή. Τότε, και μόνο τότε, πάτησε το κουμπί υποβολής αποστολής!