Επιστροφή εντός 365 ημερών - χωρίς ερωτήσεις !
Μεταφορικά 3 € - Επιλογή για Δωρεάν Μεταφορικά πάνω από 39 €-
Επικοινωνία

Σχεδιάζοντας Ένα Ρολόι

Από μια ιδέα, στον καρπό σου. Δες πώς σχεδιάζουμε την επόμενη σειρά ρολογιών για άνδρες.

1 Σχεδιάζοντας ένα ρολόι1.1 Κεφάλαιο 1: ξεκινώντας μια νέα ιστορία1.2 Κεφάλαιο 2: τα πρώτα σχέδια1.3 Κεφάλαιο 3: στην τελική ευθεία χαρακτηριστικά & σχέδια1.4 Κεφάλαιο 4: τελευταίες 'πινελιές' πριν τη δημιουργία δειγμάτων1.5 Κεφάλαιο 5: τεχνικές λεπτομέρειες & 3d prints1.6 Κεφάλαιο 6: ο μικρός αδερφός

Κεφάλαιο 1: Ξεκινώντας μια Νέα Ιστορία

Για αυτήν τη νέα συλλογή, αποφασίσαμε να 'πετάξουμε από το παράθυρο' τα προβλεπόμενα και συνηθισμένα και να εστιάσουμε σε κάτι τολμηρότερο… εσωτερικά και εξωτερικά. Δεν αποτελεί έκπληξη που αποφασίσαμε να επενδύσουμε τόση ενέργεια και τόσα χρήματα σε αυτό το project – θα έχει τη μεγαλύτερη εμπορική αξία από οποιοδήποτε άλλο ρολόι έχουμε δημιουργήσει έως τώρα. Άλλωστε… γιατί να μένεις στάσιμος στο ίδιο σημείο όταν μπορείς να προχωρήσεις μπροστά;

Αν και τα τελικά υλικά και η κίνηση δεν έχουν αποφασισθεί ακόμα, ωστόσο στοχεύουμε σε μια τελική τιμή κοντά στα €350. Έχουμε εμπνευστεί από πολλά εξαιρετικά brands που εστιάζουν στην ποιότητα και το ξεχωριστό vibe. Αποφασίσαμε να λανσάρουμε αυτή την ολοκαίνουρια συλλογή ρολογιών κάτω από το house brand μας Arkai. Έτσι, θα έχουμε την απαιτούμενη ελευθερία να εξερευνήσουμε, να πειραματιστούμε και εν τέλει να καταλήξουμε στο τολμηρό, premium, φιλόδοξο vibe που αναζητούμε να δημιουργήσουμε.

Κεφάλαιο 2: Τα Πρώτα Σχέδια

Έχουμε δημιουργήσει ήδη τα πρώτα σχέδια και – μετά από πολλές, πάρα πολλές αλλαγές – καταφέραμε να καταλήξουμε σε κάτι για το οποίο είμαστε εξαιρετικά περήφανοι. Αποφασίσαμε η κάσα να είναι από καθαρό ανοξείδωτο ατσάλι και να φαίνεται ο εσωτερικός μηχανισμός. Ποιος ο λόγος να έχουμε μηχανική κίνηση εάν την κρύβουμε;

Θέλουμε να προβάλουμε την κίνηση και κάθε συναρπαστική λεπτομέρεια. Αποφασίσαμε να προσθέσουμε επιπλέον γυαλί ώστε να φαίνεται η κίνηση εν δράσει. Είμαστε ενθουσιασμένοι με την κατεύθυνση, ωστόσο έχουμε ακόμα πολλά αναπάντητα ερωτήματα: Τι μοντέλο κινήσης θα έχουμε; Τι κούμπωμα; Σε ποιο ακριβώς σημείο θα τοποθετηθεί το λογότυπο; Μήπως το ανοξείδωτο ατσάλι θα κάνει το ρολόι πολύ βαρύ;

Κεφάλαιο 3: Στην Τελική Ευθεία Χαρακτηριστικά & Σχέδια

Καταλήξαμε στο design της κάσας και είμαστε πολύ κοντά στο τελικό design του καντράν και των δεικτών, ενώ έχουμε καταλήξει και στο γενικό στυλ. Όπως φαίνεται και στο σκίτσο, η κορώνα θα έχει χαραγμένο το λογότυπο Arkai A. Μια από τις μικρές λεπτομέρειες η οποία, αν και δεν είναι ιδιαιτέρως εμφανής, μπορεί να προσδώσει σε αυτόν που θα φοράει το ρολόι κάτι το έξτρα ξεχωριστό.

Είναι πολύ πιθανό η κάσα να είναι φτιαγμένη από τουλάχιστον 2 μέρη, μιας και το πάνω μέρος έχει σχεδιαστεί με γωνίες και όψεις. Αυτό θα οδηγήσει σε αύξηση του κόστους; Μάλλον ναι. Αξίζει να γίνει; Απόλυτα!

Έχουμε καταλήξει, μάλλον, στις τελικές διαστάσεις, οι οποίες μπορεί να αλλάξουν όταν τσεκάρουμε το 3D μοντέλο.

  • Διάμετρος καντράν: 32mm
  • Διάμετρος στεφάνης: 42mm
  • Πάχος κάσας: 12,5mm

Κεφάλαιο 4: Τελευταίες 'Πινελιές' Πριν τη Δημιουργία Δειγμάτων

Τώρα έρχεται το διασκεδαστικό κομμάτι. Παίρνουμε τα χειρόγραφα σκίτσα και τα χαρακτηριστικά που επιλέξαμε ώστε να τα μετατρέπουμε σε ψηφιακά σχέδια για να τα στείλουμε στον κατασκευαστή. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να εξερευνήσουμε, να πειραματιστούμε, και να αποφασίσουμε τα χρώματα και τις τελευταίες λεπτομέρειες, όπως πχ. το φινίρισμα στο καθαρό ανοξείδωτο ατσάλι – εν τέλει αποφασίσαμε το βουρτσισμένο φινίρισμα για ένα πιο μουράτο look.

Όσον αφορά κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες, αποφασίσαμε να επιλέξουμε την κορυφαία του είδους της μηχανική κίνηση Miyota 8N24, σκληρό κρύσταλλο από ζαφείρι, και ανθεκτικό χειρουργικό ανοξείδωτο ατσάλι.

  • Μηχανική Κίνηση Miyota 8N24 Skeleton – η 'καρδιά' του ρολογιού και της αξιόπιστης χρονομέτρησης
  • Κρύσταλλο ζαφειριού – για το υψηλότερο επίπεδο προστασίας από γρατσουνιές
  • Κάσα και μπρασελέ από καθαρό ανοξείδωτο χειρουργικό ατσάλι 316L
  • Επίσης, αποφασίσαμε να βαφτίσουμε αυτό το όμορφο ρολόι αυτόματης μηχανικής κίνησης, Mateo. Κόσμε και Mateo, ήρθε η ώρα να γνωριστείτε.

Πώς θα μοιάζει η Περιορισμένη Έκδοση (Limited Edition); Εάν αποφάσιζες για τα special χαρακτηριστικά που θα είχε η περιορισμένη έκδοση, τι θα επέλεγες; Μοιράσου μαζί μας τα σχόλια και τις προτάσεις σου, εδώ.

Κεφάλαιο 5: Τεχνικές Λεπτομέρειες & 3D Prints

Ορισμένες φορές, φαίνεται πως η δημιουργία ενός ρολογιού από το μηδέν είναι ευκολότερη απ' ότι μπορεί να φαντάζεσαι. Άλλες φορές, μπορεί να μοιάζει σαν ένα απροσπέλαστο βουνό δυσκολιών. Ας πάρουμε για παράδειγμα, την κάσα και το καντράν. Μόλις τοποθετηθούν στη θέση τους, θα πρέπει να βρεις και τον μηχανισμό κίνησης, ο οποίος θα πρέπει να ταιριάζει ακριβώς. Εάν δεν ταιριάζει... θα πρέπει να ξαναγυρίσεις στη φάση του επανασχεδιασμού τους. Όσο και να προσπαθούμε να προβλέψουμε τυχόν μελλοντικά προβλήματα και δυσκολίες, υπάρχει μια αβεβαιότητα μέχρι το τέλος, όπως ακριβώς συμβαίνει όταν κάνεις ουίσκι... μόνο στο τέλος, όταν έρθει η ώρα της ωρίμανσης και ενωθούν τα αρώματα και οι γεύσεις, θα ξέρεις εάν το πείραμα του εγχειρήματος είχε τελικά επιτυχία ή όχι.

Ένας από τους τρόπους που κρατάμε χαμηλά το κόστος παραγωγής (και το δικό σας!) είναι με το 3D printing της κάσας. Θα εκπλαγείς πόση διαφορά μπορεί να κάνει ακόμα και 1 millimetre στη συνολική εικόνα του ρολογιού. Χρησιμοποιώντας 3D render μπορούμε και έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα όσον αφορά τις διαστάσεις και τις αναλογίες. Έτσι, μας μένει περισσότερος χρόνος να πειραματιστούμε με τα χρώματα και τα υλικά.

Πάνω, βλέπεις το 3D render της κάσας του ρολογιού. Να επιχρυσώσουμε άραγε τη στεφάνη του ρολογιού;

Κεφάλαιο 6: Ο Μικρός Αδερφός

Απλά για τη χαρά του πειραματισμού, θελήσαμε να εξερευνήσουμε εάν θα ταίριαζε Quartz κίνηση σ' αυτό το ρολόι. Θα ήταν φθηνότερο και, εάν τα πηγαίναμε τέλεια στην απόδοση του design, θα καταφέρναμε να του δώσουμε το premium vibe που τόσο αγαπάμε. Εν τέλει, καταφέραμε να εξοικονομήσουμε αρκετό χρόνο, μιας και δε χρειάστηκε να ξανασχεδιάσουμε από την αρχή μιας και η κάσα δεν άλλαξε. Έτσι, μπορέσαμε να πειραματιστούμε ψηφιακά, όσες φορές θέλαμε.

Αποφασίσαμε να επιλέξουμε καντράν που θα δείχνει τις φάσεις της σελήνης και μηχανισμό κίνησης Miyota 6P20, τόσο για το όμορφο βάθος αλλά και για να δώσουμε στον κάτοχο πλήρη έλεγχο από την κορώνα. Ήταν πολύ σημαντικό για εμάς να κρατήσουμε το προφίλ καθαρό και παρόμοιο με αυτό του μεγαλύτερου αδερφού, Mateo.

Θα διαπιστώσεις πως οι μικρές λεπτομέρειες, όπως πχ. η χάραξη με το A, παραμένουν… όπως παραμένουν και τα ανθεκτικά υλικά, δλδ. το κρύσταλλο ζαφειριού και το ανοξείδωτο χειρουργικό ατσάλι. Αυτή η έκδοση που λειτουργεί με μπαταρία ονομάζεται Mace.

Εάν σχεδίαζες ένα ρολόι, τι όνομα θα του έδινες; Μοιράσου μαζί μας τις προτάσεις σου.

Κεφάλαιο 7: Σχεδιάζοντας μια Εμπειρία

Μόλις παραλάβαμε τα πρώτα δείγματα, και πρέπει να το παραδεχτούμε – η απόφαση να επιλέξουμε υποαλλεργικό, ανθεκτικό ανοξείδωτο χειρουργικό ατσάλι 316L, αλλά και κρύσταλλο από ορυκτό γυαλί με ανθεκτικό στρώμα από συνθετικό ζαφείρι, έκανε πραγματικά τη διαφορά στην ποιότητα, την άνεση, αλλά και την ανθεκτικότητα. Μάλιστα, η υψηλή ποιότητα είναι κάτι που αισθάνεσαι μόλις πάρεις στα χέρια σου ένα από τα μοδάτα ανδρικά ρολόγια της συλλογής. Το βάρος της στιβαρής κατασκευής. Ο φανταστικός τρόπος με τον οποίο περνάει το φως μέσα από τον κρύσταλλο / γυαλί του ρολογιού κατευθείαν στην "καρδιά" του ρολογιού. Κι άλλες πολλές μικρές λεπτομέρειες που φανερώνουν την υψηλή ποιότητα κατασκευής και το trendy design που χαρακτηρίζουν αυτά τα μοδάτα ανδρικά ρολόγια. Όσο περισσότερα κοιτάμε τα ολοκαίνουρια μοντέρνα ανδρικά ρολόγια μας τόσο περισσότερο αντιλαμβανόμαστε ότι άξιζαν όλες αυτές οι ατελείωτες ώρες δουλειάς, η έρευνα, και όλος ο κόπος μας.

Αποφασίσαμε να αλλάξουμε το μέγεθος του πάχους της κάσας έτσι ώστε να διασφαλίσουμε στα καινούρια ανδρικά ρολόγια μας μεγαλύτερη άνεση και καλύτερο κράτημα στον καρπό, καθώς και ένα πιο μοντέρνο και μοδάτο look.

  • Τα ανδρικά ρολόγια της συλλογής Mateo με μηχανική κίνηση Miyota 8N24: 11.6 mm
  • Τα ανδρικά ρολόγια της συλλογής Mace με φάσεις σελήνης και quartz μηχανισμό κίνησης Miyota 6P20: 10.2 mm

Επίσης, θελήσαμε να προσθέσουμε και την επιλογή gunmetal τόνου στα ολοκαίνουρια ανδρικά ρολόγια της συλλογής. Επίσης, αποφασίσαμε να σχεδιάσουμε και μια Περιορισμένη Έκδοση (Limited Edition) η οποία απαρτίζεται από μόλις 999 αριθμημένα συλλεκτικά ανδρικά ρολόγια. Δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση και προσοχή σε όλες τις φάσεις σχεδιασμού, παραγωγής, και παράδοσης αυτών των εξαιρετικών ανδρικών ρολογιών. Στόχος μας είναι τα νέα, μοδάτα, μοντέρνα, καλαίσθητα, premium ποιότητας ανδρικά ρολόγια μας να αποτελούν μια φανταστική νέα εμπειρία για όποιον τα φορέσει.

Τα καλά νέα είναι ότι η τελική φάση παραγωγής έχει ήδη ξεκινήσει και με τους γρήγορους ρυθμούς παραγωγής, αυτά τα trendy νέα ανδρικά ρολόγια μας θα είναι έτοιμα και διαθέσιμα προς πώληση πολύ σύντομα. Ανυπομονούμε, όσο κι εσείς, να δούμε να τα φοράτε στον καρπό σας.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8: ΝΕΑ ΣΤΥΛ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ

Η αναμονή έφτασε στο τέλος της!

Με μεγάλη περηφάνεια παρουσιάζουμε τις τελευταίες προσθήκες στη συλλογή μας με ανδρικά ρολόγια – ξεχωρίζουν για την άρτια κατασκευή από ανοξείδωτο χειρουργικό ατσάλι και κρύσταλλο ζαφείρι. Τα ρολόγια έχουν αξιόπιστο ακριβή μηχανισμό κίνησης της Miyota.

Παρακάτω μπορείς να τσεκάρεις την ολοκληρωμένη συλλογή ανδρικών ρολογιών.