Επιστροφή εντός 365 ημερών - χωρίς ερωτήσεις !
Μεταφορικά 3 € - Επιλογή για Δωρεάν Μεταφορικά πάνω από 49 €-
Επικοινωνία

Πίσω από τον Σχεδιασμό: Οι Μικρές Λεπτομέρειες που Κάνουν τη Διαφορά!

Από τα χειρόγραφα σκίτσα έως τα ψηφιακά σχέδια και το τελικό προϊον – οι μικρές λεπτομέρειες σε κάθε Arkai κολιέ και βραχιόλι που δημιουργούμε.

1 Πίσω από τον σχεδιασμό: οι μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά!1.1 Κεφάλαιο 1: τα πάντα ξεκίνησαν από ένα σκρολάρισμα1.2 Κεφάλαιο 2: σκίτσα & πέτρες1.3 Κεφάλαιο 3: από το μολύβι στη ψηφιακή μορφή1.4 Κεφάλαιο 4: και τώρα... περιμένουμε!

Κεφάλαιο 1: Τα Πάντα Ξεκίνησαν από ένα Σκρολάρισμα

Αυτή η συλλογή ξεκίνησε όταν μια από τις brand ερευνήτριές μας άρχισε να σκρολάρει το LG της. Μόλις έφτασε στα κολιέ με κρεμαστό κόσμημα (μενταγιόν), αποφάσισε να το ψάξει λίγο βαθύτερα.

Λίγο έως πολύ, όλοι μας ελέγχουμε τα smartphones μας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Είναι μια μικρή καθημερινή συνήθεια των περισσοτέρων. Ωστόσο, σε αυτήν την ιστορία, είναι ακριβώς αυτή η μικρή λεπτομέρεια που αποτέλεσε το σημείο εκκίνησης για τη δημιουργία της μίνι συλλογής για το brand της Arkai.

Θέλουμε να δημιουργούμε ενδιαφέροντα κομμάτια που ταιριάζουν όμορφα μεταξύ τους, ενώ ξεχωρίζουν και μόνα τους, χάρις στο καλαίσθητο στυλ τους. Όπως ακριβώς έγινε με τη δημοφιλή συλλογή βραχιολιών της Arkai, έτσι και σε αυτήν τη συλλογή, το κάθε κολιέ με κρεμαστό κόσμημα (μενταγιόν) πρέπει να "βγάζει" ένα φυσικό, exclusive και πολυταξιδεμένο vibe.

Ο στόχος μας είναι να σχεδιάζουμε όμορφα κομμάτια που να συνδυάζουν υψηλής ποιότητας πέτρες και υλικά… να σχεδιάζουμε κομμάτια που θα σε κάνουν να "κολλήσεις" όταν τα δεις και να σταματήσεις να σκρολάρεις παρακάτω.

Κεφάλαιο 2: Σκίτσα & Πέτρες

Η σχεδιαστική ομάδα της Arkai κάνει δημιουργικές συζητήσεις και μεταφέρει τις ιδέες σε σκίτσα. Καθώς τα κομμάτια της συλλογής αρχίζουν να δημιουργούνται, αρχίζουμε να συζητάμε για τις μικρές λεπτομέρειες , όπως πχ. το design του κρανίου, το σημείο που θα ενσωματωθεί το λογότυπο, καθώς και οι τύποι πέτρας που θα επιλεχθούν – φυσικά, η επιλογή δε θα μπορούσε να είναι άλλη από φυσική πέτρα. Όμως, ποιες πέτρες να επιλέξουμε; Τι χρώμα να είναι; Αυτές είναι κάποιες από τις ερωτήσεις που ακόμα μας σπαζοκεφαλιάζουν.

Αφού συζητήσαμε ενδελεχώς για τα σχέδια, καταλήξαμε σε μια συλλογή αποτελούμενη από 40+ διαφορετικά βραχιόλια και κολιέ. Μπορούν να φορεθούν συνδυαστικά συμπληρώνοντας το ένα το άλλο, ενώ, παράλληλα, λόγω της μεγάλης έμφασης που έχει δοθεί στη σχεδιαστική λεπτομέρεια, το κάθε κομμάτι μπορεί να σταθεί φανταστικά και από μόνο του.

Ονομάσαμε τη συλλογή, Rico. Ποια είναι η γνώμη σου για το όνομα; Μπορείς να αφήσεις το σχόλιό σου εδώ και θα χαρούμε εάν μοιραστείς μαζί μας το όνομα που θεωρείς ότι θα ταίριαζε καλύτερα στη συλλογή… καθώς και τι κομμάτια πιστεύεις ότι θα μπορούσαν να προστεθούν.

Κεφάλαιο 3: Από το Μολύβι στη Ψηφιακή Μορφή

Η ταλαντούχα ομάδα των digital designers μας μπορεί και μεταφέρει με εξαιρετική ακρίβεια κάθε σκίτσο μας σε ψηφιακό σχέδιο. Σε αυτό το σημείο βλέπουμε τις ιδέες μας να υλοποιούνται, κι ακριβώς εδώ μπορούμε και διακρίνουμε ποιες λεπτομέρειες λείπουν, ποιες θέλουν τροποποίηση, και ποιες μπορούν να μείνουν ως έχουν. Δίνουμε πολύ μεγάλη έμφαση στη λεπτομέρεια, καθώς η λεπτομέρεια έχει πολύ μεγάλη σημασία για τον άνδρα της Arkai και στην αφήγηση της ιστορίας του.

Όταν δημιουργούμε ένα κολιέ με κρεμαστό κόσμημα (μενταγιόν) ή ένα βραχιόλι, το μέγεθος μετράει. Για να έχουμε καλύτερη εικόνα και αντίληψη, κάνουμε 3D printing κάθε κολιέ ώστε να τσεκάρουμε καλύτερα τις αναλογίες και τις μικρές λεπτομέρειες.

Το scroll μενταγιόν σχεδιάστηκε πολύ μεγάλο και έπρεπε να τροποποιηθεί. Μπορεί να ακούγεται ως κάτι απλό... ωστόσο, μια μικρή αλλαγή επηρεάζει τα πάντα... από την επιλογή και το σχήμα της πέτρας, έως τις διαστάσεις του κρανίου. Ο μόνος τρόπος για να μετατρέψεις τα σχέδιά σου σε κομμάτια που ξεχωρίζουν με το στυλ τους και τραβούν την προσοχή, είναι με τη σκληρή δουλειά, τη μεγάλη έμφαση στις λεπτομέρειες, και στη γενναία απόφαση αλλαγών, εάν αυτές κριθούν αναγκαίες.

Από την αρχή, γνωρίζαμε ότι θέλουμε ατσάλινα κομμάτια σε μαύρο, ασημί, και χρυσό τόνο. Όμως, μετά από έρευνες και συζητήσεις, αποφασίσαμε να προσθέσουμε και κομμάτι σε ροζ-χρυσό τόνο. Εσύ, τι χρώμα επιλέγεις;Πιστεύεις ότι ο ασημί τόνος ταιριάζει καλύτερα σε έναν άνδρα απ' ότι ο χρυσός τόνος;

Κεφάλαιο 4: Και τώρα... Περιμένουμε!

Τώρα που έχουμε μπει στην τελική φάση όλων των αλλαγών και έχει ελεγχθεί επαρκώς ο τελευταίος γύρος του 3D printing, είμαστε έτοιμοι να στείλουμε τα τελικά σχέδια των νέων κομματιών με τις τελικές διαστάσεις, την τελική όψη, και τα τελικά υλικά, στον κατασκευαστή. Δε θα περάσει πολύς καιρός έως ότου δούμε τους κόπους μας να παίρνουν μορφή και να μετατρέπονται σε όμορφα ανδρικά αξεσουάρ!

Κεφάλαιο 5: Ενημερώσεις & Βελτιώσεις

Παραλάβαμε τα πρώτα δείγματα και δεν ήταν όπως τα περιμέναμε. Για κάθε σχεδιαστή κοσμημάτων, αυτό αποτελεί μέρος συνηθισμένης διαδικασίας. Αυτή η φάση μας προσφέρει την ευκαιρία να τροποποιήσουμε προς το καλύτερο τα σχέδια και να επιλέξουμε καλύτερης ποιότητας ατσάλι και πέτρα. Κάθε κομμάτι έχει πάρα πολλές μικρολεπτομέρειες που πρέπει να προσέξουμε… είμαστε έτοιμοι να δαπανήσουμε όσο χρόνο χρειαστεί για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Εάν όλα πάνε βάσει πλάνου, θα λάβουμε μια νέα γύρα δειγμάτων στα τέλη φθινοπώρου. Έως τότε…

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6: Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ

Αφού πήγαμε πολλές φορές μπρος-πίσω με τους προμηθευτές πέτρας και τους κατασκευαστές για να συνδυάσουμε τα τέλεια δείγματα, ήμασταν επιτέλους έτοιμοι να ξεκινήσουμε την παραγωγή. Χρησιμοποιήσαμε τα εγκεκριμένα δείγματα για να βγάλουμε τις φωτογραφίες που βλέπετε στο διαδίκτυο και να ενημερώσουμε τους κατασκευαστές ότι θέλουμε περισσότερα παρόμοια. Το πρώτο φορτίο με τα έτοιμα κολιέ και βραχιόλια πήγε κατευθείαν στην αποθήκη για να καταλήξει εν τέλει στα πακέτα παραγγελιών των πελατών μας, και γιατί όχι και στο δικό σου πακέτο. Όσο χρόνο και αν χρειαστεί, δεν βάζουμε ποτέ και τίποτα σε ένα εξερχόμενο πακέτο για το οποίο δεν είμαστε περήφανοι. Και για να διασφαλιστεί ότι κάθε λεπτομέρεια είναι σωστή, χρειάζεται χρόνος και ένα σωρό υπομονή. Αλλά όταν τελικά γίνεται το πολυπόθητο κλικ, όλη αυτή η προσπάθεια αξίζει τον κόπο. Είναι η μαγεία της στιγμής, όπου όλοι οι κόποι ανταμοίβονται.