Επιστροφή εντός 365 ημερών - χωρίς ερωτήσεις !
Μεταφορικά 3 € - Επιλογή για Δωρεάν Μεταφορικά πάνω από 39 €-
Επικοινωνία

Σχεδιάζοντας με Γνώμονα τη Λαχτάρα για Ταξίδια

Πώς και γιατί σχεδιάσαμε τη Συλλογή Traveller's

1 Σχεδιάζοντας με γνώμονα τη λαχτάρα για ταξίδια1.1 Κεφάλαιο 1 - έμπνευση1.2 Κεφάλαιο 2 - χαρτί και μολύβι1.3 Κεφάλαιο 3 - η 3η διάσταση1.4 Κεφάλαιο 4 - έλεγχος στα τελικά κομμάτια

Κεφάλαιο 1 - Έμπνευση

Το να επιθυμούμε κάτι που δε μπορούμε να έχουμε είναι σε γενικές γραμμές φυσιολογικό. Το να κοιτάς ένα απέραντο φυσικό περιβάλλον γνωρίζοντας ότι δε μπορείς να το διασχίσεις και να το εξερευνήσεις, δεν είναι. Για περισσότερο από ένα χρόνο, το lockdown μας γέμισε με αυτό που αποκαλούν οι Γερμανοί 'fernweh,' μια τρομερή λαχτάρα για το μακρινό. Στα Αγγλικά γράφεται "wanderlust". Βασικά, σε όποια γλώσσα και να το μεταφράσεις, το γεγονός παραμένει ένα... η άσβεστη λαχτάρα της ελευθερίας που προσφέρουν τα ταξίδια έχει θεριέψει στην εποχή της πανδημίας!

Είμαστε εξερευνητές. Ανεξάρτητα πόσο βαθιά μπορεί να ριζώσουμε σε ένα μέρος, πάντα θα υπάρχει μέσα μας αυτή η "φωνή" που θα μας καλεί σε νέες περιπέτειες. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που ταξιδεύουμε. Αυτή η "φωνή" ήταν που έδωσε έμπνευση στην ομάδα της Trendhim να σχεδιάσει τη Συλλογή Traveller’s.

Κεφάλαιο 2 - Χαρτί και Μολύβι

Ως ταξιδιώτες, μας αρέσει να σχεδιάζουμε αξεσουάρ και κοσμήματα που να "μιλούν" στη ψυχή κάθε περιπετειώδη άνδρα που λαχταράει την ελευθερία των εξερευνήσεων. Για άλλη μια φορά, τα μολύβια μας άρχισαν να δίνουν ζωή στις ιδέες μας πάνω στα μπλοκ σχεδίου.

Τα πιο εικονικά ταξιδιωτικά σύμβολα είναι η πυξίδα και ο χάρτης. Αυτά, και άλλα ταξιδιωτικά αντικείμενα μας βοήθησαν να σκεφτούμε ορισμένους πολύ συναρπαστικούς συνδυασμούς που τους περάσαμε στα σχέδια.

“Ελεύθερος σαν πουλί,” μια έκφραση που χαρακτηρίζει πολύ εύστοχα το πνεύμα του ταξιδιώτη. Η ομάδα της Trendhim σχεδίασε το κρεμαστό μενταγιόν φτερό ως φόρο τιμής σε αυτήν την άσβεστη λαχτάρα για ελευθερία. Πολλά άλλα είναι σε φάση σχεδιασμού, όλα εμπνευσμένα από τη νομαδική κληρονομιά και τη βαθιά επιθυμία μας να βιώσουμε τον κόσμο.

Κεφάλαιο 3 - Η 3η Διάσταση

Μόλις τα σχέδια στο χαρτί ολοκληρώνονται, η ομάδα της Trendhim τα περνάει σε 3D. Ορισμένες φορές, κάτι που μπορεί να μοιάζει εντυπωσιακό στα χειρόγραφα σκίτσα ενδέχεται να μη μοιάζει ωραίο σε 3D απεικόνιση. Και αν δε μοιάζει ωραίο σε 3D απεικόνιση, το πιθανότερο είναι να μη μοιάζει ωραίο πάνω σου. Πολλά είναι τα σχέδια που εν τέλει καταλήγουν στο καλάθι των αχρήστων, όμως τα survivor σχέδια που εν τέλει επιβιώνουν, αξίζουν την προσπάθεια.

Μόλις τα μοντέλα είναι έτοιμα, τα περνάμε σε 3D εκτύπωση για πιο προσεκτική επιθεώρηση. Και σε αυτήν την περίπτωση, ενδέχεται κάτι που δείχνει φοβερό στη 3D απεικόνιση να μη δείχνει ωραίο στην πραγματική ζωή. Αυτή η διαδικασία μας επιτρέπει να εντοπίσουμε τυχόν αδύναμα σημεία στο design. Για παράδειγμα, μια φορά που εκτυπώσαμε τα στοιχεία για ένα από τα βραχιόλια μας, διαπιστώσαμε ότι το κούμπωμα ήταν πολύ μικρό.

Ο εντοπισμός τέτοιων προβλημάτων και αστοχιών μέσα από μια επαυξητική σχεδιαστική προσέγγιση εμποδίζει τις όποιες αστοχίες να περάσουν στα ανδρικά αξεσουάρ και κοσμήματα που καταλήγουν στους πελάτες μας.

Κεφάλαιο 4 - Έλεγχος στα Τελικά Κομμάτια

Δείγματα από τους προμηθευτές μας μπορεί να δείχνουν εν τέλει διαφορετικά από τα 3D εκτυπωμένα σχέδια. Για παράδειγμα ένα γυαλιστερό μεταλλικό φινίρισμα μπορεί να "σκεπάσει" τις λεπτομέρειες ή να δώσει έμφαση σε τυχόν ατέλειες. Γι' αυτόν τον λόγο προσθέσαμε ακόμα ένα στάδιο στον ποιοτικό έλεγχο. Ελέγχουμε και ζητάμε αλλαγές στα δείγματα έως ότου όλες οι λεπτομέρειες είναι εντάξει.

Τώρα, εστιάζουμε στην ανθεκτικότητα του ατσαλιού και της επιμετάλλωσης, ώστε να βεβαιωθούμε πως θα ανταποκριθεί στο lifestyle ενός δραστήριου άνδρα. Προχωράμε σε πολλά stress-tests των συνδέσμων ώστε να διασφαλιστεί η υψηλή αντοχή τους, αλλά και σε πολλά tests εκτριβής ώστε να διασφαλιστεί η αντοχή της επιμετάλλωσης. Με αυτόν τον τρόπο δε θα χρειάζεται να βγάζεις τα ανδρικά κοσμήματα και αξεσουάρ σου όταν είναι να κάνεις βουτιά στο νερό.