Λόγω του Καθολικού Πάσχα, οι παραγγελίες θα αποσταλούν την Τρίτη, 2 Απριλίου

Λόγω του Καθολικού Πάσχα, οι παραγγελίες θα αποσταλούν την Τρίτη, 2 Απριλίου

Επιστροφή εντός 365 ημερών - χωρίς ερωτήσεις !
Μεταφορικά 3 € - Επιλογή για Δωρεάν Μεταφορικά πάνω από 49 €-
Επικοινωνία

Οδηγός Αρχαρίων για Ανδρικά Σκουλαρίκια

Το να πετυχαίνεις στυλιστική ισορροπία που να αναδεικνύει την προσωπικότητά σου, ενώ παράλληλα να βγάζει διακριτικά και εύστοχα την 'φλόγα' εφηβικής επαναστατικής ιδιοσυγκρασίας, είναι πολύ ευκολότερο απ' ότι μπορεί να φαντάζεσαι. Με τις στυλιστικές οδηγίες για αρχαρίους που ετοιμάσαμε σ' αυτό το άρθρο, θα σε προετοιμάσουμε κατάλληλα για το πρώτο σου σκουλαρίκι στο πι και φι.

Ίσως να είσαι αυτός ο τύπος – πανέτοιμος να εκφράσεις την προσωπικότητα και το μοναδικό σου στυλ. Ή ίσως να είσαι ο άλλος τύπος – γνωρίζεις ότι τα σκουλαρίκια αποτελούν δημοφιλή τάση για τους άνδρες, γι' αυτό επιθυμείς να αρχίσεις να τα φοράς κι εσύ. Ίσως, από την άλλη, να είσαι συνδυασμός αυτών των δύο.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να φορέσεις ανδρικά σκουλαρίκια, ανεξαρτήτως του ποιος είσαι. Το σημαντικότερο που θα πρέπει να θυμάσαι είναι ότι ένα σκουλαρίκι (ή δύο) θα πρέπει να συμπληρώνει και να αναδεικνύει το look σου με διακριτικό τρόπο, όχι να είναι το επίκεντρο του στυλιστικού ενδιαφέροντος.

1 Οδηγός αρχαρίων για ανδρικά σκουλαρίκια1.1 Πότε να φοράς σκουλαρίκι1.2 Πώς γίνεται το ταίριασμα (matching) στα σκουλαρίκια βάσει τόνου επιδερμίδας & σχήματος προσώπου1.3 Πώς φοριέται ένα σκουλαρίκι με στυλ1.4 Τύποι σκουλαρικιών1.5 Κουμπώματα & συνδέσεις για σκουλαρίκια1.6 Μας ρωτήσατε - σας απαντάμε

Πότε να Φοράς Σκουλαρίκι

Τα σκουλαρίκια δε χωρίζονται ξεκάθαρα σε casual ή επίσημα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι μπορείς να σκάσεις μύτη με ένα σκουλαρίκι τύπου hoop σε εταιρικό meeting. Ή μήπως μπορείς;

Σκέψου καλά το εργασιακό σου περιβάλλον και κάνε το εξής ερώτημα στον εαυτό σου: Η απόφασή μου να φορέσω σκουλαρίκι θα έχει θετική ή αρνητική επίπτωση στη δουλειά μου;

Με άλλα λόγια, ενδέχεται το αφεντικό σου να μην εκτιμήσει τη στυλιστική σου έκφραση. Σ' αυτή την περίπτωση, ανάδειξε την προσωπικότητά σου με πιο επίσημο fashion statement, όπως πχ. με μια φινετσάτη γραβάτα ή ένα ποσέτ μαντήλι… δηλαδή, κάτι πιο αποδεκτό και λιγότερο αντιφατικό και επαναστατικό.

Έρχεσαι σε επαφή με πολλά άτομα καθημερινά ή θα έχεις μια σημαντική συνέντευξη; Υπάρχουν στυλιστικές τάσεις που καθορίζουν το μπανάλ, το επαναστατικό, το επίσημο, το αποδεκτό ή όχι. Βάσει αυτών, η μάζα κρίνει το στυλ. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να σταματήσεις να εκφράζεις και να αναδεικνύεις το δικό σου μοναδικό στυλ; Όχι, σε καμία περίπτωση! Σημαίνει ότι θα πρέπει να σκέπτεσαι και μετά να κάνεις τις επιλογές σου... και τι καλύτερο από ένα look, προϊόν σκέψης, έρευνας, συγκρίσεων, πειραματισμού, και προσαρμογών!

Πώς Γίνεται το Ταίριασμα (Matching) στα Σκουλαρίκια βάσει Τόνου Επιδερμίδας & Σχήματος Προσώπου

Είναι πολύ σημαντικό τα σκουλαρίκια να ταιριάζουν με τον τόνο της επιδερμίδας και με το σχήμα του προσώπου. Ενδέχεται ένας τόνος επιδερμίδας να μη ταιριάζει με πολλά χρώματα. Έτσι, εάν δεν επιθυμείς να τραβήξεις το ενδιαφέρον για τους λάθος λόγους, διάβασε προσεκτικά τις παρακάτω στυλιστικές συμβουλές μας:

  • Λευκή επιδερμίδα (Fair skin): Το ασήμι και ο χρυσός ταιριάζουν πολύ στις λευκές επιδερμίδες. Ωστόσο, καλό είναι να αποφεύγεται ο ροζ χρυσός καθώς δε ταιριάζει πολύ οπτικά στις λευκές επιδερμίδες.
  • Κατάλευκη / χλωμή επιδερμίδα (Pale skin): Έχεις κατάλευκη, γαλακτώδη επιδερμίδα; Καλύτερα να αποφύγεις τον χρυσό και να επιλέγεις λευκόχρυσο ή ασήμι.
  • Σταρένια επιδερμίδα (Olive skin): Η σταρένια επιδερμίδα ταιριάζει σχεδόν με κάθε χρώμα και χρωματικό συνδυασμό.
  • Σκουρόχρωμη επιδερμίδα (Dark skin): Ο χρυσός είναι το απόλυτο μέταλλο για τις σκουρόχρωμες επιδερμίδες, καθώς προσδίδει φωτεινή ένταση και οπτική ζωντάνια. Παρόλο που το ασήμι και ο λευκόχρυσος ταιριάζουν επίσης, ωστόσο ο χρυσός είναι η καλύτερη επιλογή όλων.

Και το σχήμα του προσώπου παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή σου...

  1. Μακρόστενο πρόσωπο – Στρογγυλά σκουλαρίκια
  2. Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς – Σκουλαρίκια σε ευθεία σχεδιαστική γραμμή χωρίς καμπύλες (πχ ορθογώνιο ή μπάρα)
  3. Τετράγωνο πρόσωπο – Στρογγυλά ή καμπυλωτά σκουλαρίκια
  4. Στρογγυλό πρόσωπο – Τετράγωνα σκουλαρίκια

Πώς φοριέται ένα σκουλαρίκι με στυλ

Όπως ισχύει με όλα τα αξεσουάρ, έτσι και τα σκουλαρίκια πρέπει να ταιριάζουν με το γενικότερο look σου. Φαντάσου το ενδυματολογικό σύνολο ως παγωτό και τα αξεσουάρ ως τα εξτρά που μπαίνουν στο παγωτό, όπως πχ. κερασάκι ή τριμμένο μπισκότο. Και ναι, μπορείς να έχεις περισσότερα από ένα εξτραδάκια, δλδ. αξεσουάρ.

Ταίριαξε το ύφος του ενδυματολογικού συνόλου

  • Το σκουλαρίκι θα πρέπει να συμπληρώνει διακριτικά το στυλ του ενδυματολογικού συνόλου.
  • Κάνε mix n' match παιχνιδιάρικα, χρωματιστά σκουλαρίκια με funky, casual ρούχα.
  • Θα πρέπει να προτιμάς σκουλαρίκια με διακριτικό design για business κι επίσημα ενδυματολογικά σύνολα / κοστούμια.

Προτίμησε τα μικρά

  • Τα ανδρικά σκουλαρίκια θα πρέπει να είναι μικρά και αναλογικά με τον σωματότυπό σου.
  • Τα μεγάλα / ογκώδη σκουλαρίκια μοιάζουν off-balance – δηλαδή χαλούν τις ισορροπίες, τόσο φυσικά όσο και στυλιστικά.

Ταίριαξε μέταλλα

Πόσα Μπορώ να Φοράω;

Πολλοί αστέρες, διασημότητες, και fashion influencers φορούν δυο σκουλαρίκια, και άλλοι τόσοι φορούν ένα σκουλαρίκι. Πόσα σκουλαρίκια θα φορέσεις εξαρτάται καθαρά από σένα. Σημαντικό ρόλο παίζει η περίσταση, η ιδιοσυγκρασία, και το γούστο σου.

Το στυλ του σκουλαρικού μπορεί να δείξει από μόνο του πόσα μπορείς να φορέσεις. Ένα σκουρόχρωμο ζευγάρι σκουλαρίκια θα δείχνει τέλεια εάν πρόκειται να βγεις έξω για ποτό. Από την άλλη, ένα χρυσό σκουλαρίκι κρίκος (τύπου hoop) συνήθως φοριέται μόνο του, καθώς τόσο το χρώμα όσο και το σχήμα του αποτελούν δυνατό fashion statement.

Τύποι Σκουλαρικιών

Έχουν περάσει εδώ και καιρό οι μέρες που οι άνδρες έπρεπε να ψάχνουν δειλά σε γυναικείες συλλογές σκουλαρικιών για να βρουν κάποιο σκουλαρίκι να φορέσουν. Πλέον, στις μέρες μας, τα σκουλαρίκια για άνδρες βγαίνουν σε μεγάλους αριθμούς, σχέδια, στυλ, υλικά. Έτσι, μπορείς πολύ εύκολα να βρεις το σκουλαρίκι που θα σε βοηθήσει στην "αφήγηση της ιστορίας σου"¨.

Μαγνητικά Σκουλαρίκια

Τα μαγνητικά σκουλαρίκια έχουν μαγνητάκια που τα βοηθούν να παραμένουν σταθερά στο αυτί χωρίς να απαιτείται piercing, δηλαδή χωρίς να χρειάζεται να τρυπηθεί το αυτί. Τα μαγνητάκια έχουν σχεδιαστεί ώστε να κουμπώνουν με ασφάλεια, χωρίς ωστόσο να πονούν τον λοβό του αυτιού.

Προσθαφαιρούνται εύκολα και γρήγορα και δεν αφήνουν σημάδι στο αυτί. Τέλεια επιλογή για "ασφαλείς" στυλιστικούς πειραματισμούς.

Σκουλαρίκια Κρίκοι (Hoops)

Εννοείται πως και οι άνδρες μπορούν να φορούν σκουλαρίκι κρίκο, αρκεί βεβαίως να είναι διακριτικό. Οποιαδήποτε επιλογή τύπου Captain Jack Sparrow, και θα χάσεις το στυλιστικό παιχνίδι του φινετσάτου look. Προτείνουμε να επιλέγεις μικρά, λεπτά σκουλαρίκια κρίκους. Σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει ο κρίκος να κρέμεται πιο χαμηλά από το πηγούνι σου.

Ανδρικά Σκουλαρίκια Dangle (Σκουλαρίκια Κρίκος & Κρεμαστά Μενταγιόν)

Εάν ψάχνεις για κάτι περισσότερο από απλά, συνηθισμένα σκουλαρίκια κρίκος για άνδρες, συνιστούμε να ρίξεις μια πιο προσεκτική ματιά στα σκουλαρίκια κρίκο με κρεμαστό μενταγιόν (charm).

Ορισμένα σκουλαρίκια dangle, δηλαδή σκουλαρίκια κρίκος με κρεμαστό μενταγιόν, έχουν κρεμαστό που πάει μαζί με τον κρίκο, ενώ άλλα σκουλαρίκια κρίκος έχουν κρεμαστά που μπορείς να κάνεις mix n' match αναλόγως του look ή του vibe που επιθυμείς να πετύχεις. Αυτά τα ανδρικά σκουλαρίκια είναι επίσης γνωστά και ως drop hoop σκουλαρίκια, γιατί το κρεμαστό κρέμεται (drop) από τον κρίκο (hoop).

Σκουλαρίκια Καρφί (Studs)

Τα σκουλαρίκια καρφί, γνωστά και ως studs, αποτελούν την ασφαλέστερη επιλογή για αρχάριους, καθώς μπορούν να φορεθούν εύκολα και είναι στυλιστικά ευπροσάρμοστα συγκριτικά με άλλα στυλ σκουλαρικιών που συνδυάζονται πιο δύσκολα. Τα σκουλαρίκια καρφί (studs) είναι ιδιαιτέρως διακριτικά.

Πρωτότυπα (Novelty) Σκουλαρίκια

Τα σκουλαρίκια με πρωτότυπα σχήματα και σχέδια, γνωστά και ως novelty σκουλαρίκια, βγαίνουν σε άπειρες μορφές, από χαμογελαστές φατσούλες έως κρανία και από στυλ καρφί έως μαγνητικό. Αποτελούν εξαιρετική επιλογή για όσους επιθυμούν να εντυπωσιάσουν, ωστόσο καλό είναι να μη φοριούνται στον εργασιακό χώρο.

Flesh Tunnels & Plugs Σκουλαρίκια

Τα σκουλαρίκια τύπου tunnel "φλερτάρουν" στη ζώνη του ‘love or hate’. Πρόκειται για σκουλαρίκια σε κυλινδρικό σχήμα που εισέρχονται μέσω του piercing δημιουργώντας μια τρύπα σε σχήμα τούνελ. Αν και εντυπωσιακά, καλό είναι να αποφεύγονται στον εργασιακό χώρο, καθώς... δύσκολα θα εκτιμηθούν από τους εργοδότες. Οπότε, προσοχή!

Επίσης, απαιτούν χρόνο και μεγάλη προσπάθεια έως ότου η τρύπα του αυτιού μεγαλώσει τόσο ώστε να χωράει σκουλαρίκι tunnel. Συνήθως, απαιτείται μια περίοδος 2-6 μηνών έως ότου ανοίξει αρκετά η τρύπα του αυτιού.

Σκουλαρίκια με Κλιπ (Clip-on)

Όπως μαρτυράει και το όνομα, αρκεί να κλιπάρεις το σκουλαρίκι στον λοβό του αυτιού σου. Τα σκουλαρίκια με κλιπ αποτελούν μια πολύ καλή, "ασφαλή" στυλιστική επιλογή για πειραματισμό χωρίς να απαιτείται piercing, χωρίς δλδ. να χρειάζεται να τρυπηθεί το αυτί.

Κωνικά Σκουλαρίκια Τάπες (Tapers)

Αυτά τα ανδρικά σκουλαρίκια βγαίνουν σε πολλά διαφορετικά χρώματα. Παρότι απαιτούν αρκετά μεγάλη τρύπα, ωστόσο, σε καμιά περίπτωση δεν είναι τόσο ακραία όσο τα σκουλαρίκια tunnels ή plugs.

Δε νιώθεις ακόμα έτοιμος να δοκιμάσεις ένα full-on taper σκουλαρίκι; Ρίξε μια ματιά στη μεγάλη συλλογή μας με fake taper σκουλαρίκια που χωρούν σε standard piercing. Γιατί όχι ένα μαγνητικό σκουλαρίκι taper, ώστε να μη χρειαστεί καν να κάνεις τρύπα στο αυτί;

Σκουλαρίκια Barbell

Τα σκουλαρίκια Barbell χρησιμοποιούνται συνήθως για διατρήσεις σώματος (body piercings). Να σημειωθεί ότι στην περίπτωση των αυτιών, τα barbells έχουν συνήθως το σχήμα πετάλου, ενώ είναι ίσια για άλλα μέρη του σώματος. Σίγουρα, τα σκουλαρίκια barbell αποτελούν μια σαφώς πιο τολμηρή επιλογή απ' ότι ένα σκουλαρίκι καρφί (stud) και προσθέτουν ένα rock’n’roll vibe στο look.

Λίθοι & Πέρλες

Οι πέρλες, όπως και οι χρωματιστοί ημιπολύτιμοι λίθοι, αποτελούν αγαπημένη επιλογή σε αξεσουάρ και κοσμήματα. Με την λάμψη και τα υπέροχα χρώματά τους μαγνητίζουν την προσοχή των βλεμμάτων. Ωστόσο, θέλει μεγάλη προσοχή ώστε η λάμψη τους να μην αποσπάσει την προσοχή των βλεμμάτων από το πρόσωπό σου. Εάν ψάχνεις για έξτρα λάμψη στο look σου, τότε ένα σκουλαρίκι καρφί (stud) με διαμαντάκι αποτελεί εξαιρετική επιλογή για κάθε καλαίσθητο, μοντέρνο άνδρα.

Κουμπώματα & Συνδέσεις για Σκουλαρίκια

Παρακάτω, συμπεριλάβαμε τα δημοφιλέστερα κουμπώματα για σκουλαρίκια που είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμα στην αγορά. Ποιο στυλ θα σου ταιριάξει καλύτερα εξαρτάται από διάφορες παραμέτρους, όπως πχ. το επίπεδο άνεση που επιζητείς ή το επίπεδο δραστηριοτήτων.

  1. Αλυσιδούλα για Σκουλαρίκι (Chain Ear Cuff) – Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο κούμπωμα για σκουλαρίκι καρφί. Από το κάτω κάτω μέρος του λοβού του αυτιού, μια αλυσιδούλα επεκτείνεται ως το πάνω μέρος του αυτιού.
  2. Αλυσιδούλα Αυτιού (Chain Ear Wire) – Άλλο ένα πολύ ιδιαίτερο στυλ σκουλαρικιού όπου μια αλυσιδούλα περνάει μέσα από τη τρύπα του αυτιού. Θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο όταν η τρύπα του αυτιού έχει σχηματιστεί πλήρως.
  3. Πίσω Κλιπ (Clip Back) – Το στυλ που ενδείκνυται για όσους επιθυμούν να αποφύγουν να τρυπήσουν το αυτί τους. Ουσιαστικά, το σκουλαρίκι στερεώνεται πάνω στο αυτί χάρις στο κλιπάκι που κουμπώνει πάνω στον λοβό του αυτιού.
  4. Αγκιστράκι (Fish Hook) – Το σκουλαρίκι κουμπώνει στο αυτί χάρις στο αγκιστράκι που περνάει μέσα από τη τρύπα του αυτιού. Προσθαφαιρείται εύκολα.
  5. Γαλλικό Κλιπ (French Clip Back) – Το Γαλλικό κλιπ αποτελείται ουσιαστικά από ένα ευθύ τμήμα το οποίο περνά μέσα από τη τρύπα του αυτιού και ασφαλίζει σε ένα καμπυλωτό τμήμα πίσω από τον λοβό του αυτιού.
  6. Πίσω Κούμπωμα (Latch Back) – Επίσης γνωστό και ως αρθρωτό κούμπωμα σκουλαρικιού (hinged earwire), το κούμπωμα τύπου latch αποτελείται από ένα ευθύ τμήμα το οποίο περνάει μέσα από τη τρύπα του αυτιού και κουμπώνει σε κούμπωμα στο πίσω μέρος του αυτιού. Το σχήμα του κουμπώματος ποικίλει αναλόγως του στυλ.
  7. Βιδωτό Πίσω Κούμπωμα (Screw Back) – Τα βιδωτά πίσω κουμπώματα είναι πιο ασφαλή από τα πίσω κουμπώματα πίεσης (push backs). Ωστόσο, απαιτεί περισσότερο χρόνο να φορέσεις ή να βγάλεις σκουλαρίκι με βιδωτό πίσω κούμπωμα.
  8. Πίσω Κούμπωμα Πίεσης (Push Back) – Το πίσω κούμπωμα πίεσης (push back), γνωστό και ως κούμπωμα πεταλούδα (butterfly back) είναι το δημοφιλέστερο κούμπωμα για σκουλαρίκια. Συνήθως, χρησιμοποιείται στα σκουλαρίκι καρφί (stud).

Το να αποφασίσεις να φορέσεις σκουλαρίκι είναι το ήμισυ! Απομένει να κάνεις το piercing και φυσικά να επιλέξεις τι θα περάσεις μέσα από τη τρύπα. Ευκολάκι.

Είναι πολύ σημαντικό να κάνεις τη διάτρηση του αυτιού (piercing) σε επαγγελματία και όχι μόνος σου σε κάποια κακόφημη γειτονιά στις 4 τα χαράματα.

Μας Ρωτήσατε - Σας Απαντάμε

Τι πρέπει να προσέξω όταν αγοράζω σκουλαρίκι;

Τα περισσότερα σκουλαρίκια που φοριούνται στον λοβό του αυτιού είναι μεταξύ 18 -20 gauge. Κατά μέσο όρο, τα σκουλαρίκια καρφί (studs) έχουν μέγεθος 20 gauge.

Το Gauge αποτελεί μονάδα μέτρησης του πάχους του μέρους (barbell) του σκουλαρικιού που περνάει μέσα από τη τρύπα του αυτιού (piercing). Η μονάδα μέτρησης Gauge μπορεί να μπερδεύει αρκετούς, καθώς λειτουργεί αντίστροφα – όσο περισσότερα τα gauge τόσο πιο λεπτή η μπάρα. Έτσι, ένα αντικείμενο 22 gauge είναι λεπτότερο από ένα αντικείμενο 18 gauge.

Κάνει να κοιμάμαι όσο φοράω το σκουλαρίκι μου;

Εξαρτάται από το μέγεθος. Όσο μεγαλύτερο το σκουλαρίκι τόσο περισσότερες οι πιθανότητες να πιαστεί κάπου, όπως πχ. σε κάποια οπή της μαξιλαροθήκης, και να οδηγήσει σε σπάσιμο ή στράβωμα ή πέσιμο του σκουλαρικιού ή ακόμα χειρότερα σε τραυματισμό του λοβού του αυτιού. Άουτς.

Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να βγάζεις τακτικά το σκουλαρίκι ώστε να το καθαρίζεις και να το απολυμαίνεις, ενώ, παράλληλα, εξίσου βασικό είναι να περιποιήσε σωστά και τη τρύπα του αυτιού, καθώς στο σημείο εκείνο συσσωρεύονται με την πάροδο του χρόνου λίπος, έλαια, ακαθαρσίες, που ενδέχεται να οδηγήσουν σε μόλυνση του σημείου. Για να είναι στα καλύτερά του το αγαπημένο σου ασημί ατσάλινο σκουλαρίκι καρφί θα πρέπει να το φροντίζεις αναλόγως.

Μπορώ να φοράω σκουλαρίκι όταν πηγαίνω στο γυμναστήριο;

Εάν φοράς μεγάλο κρίκο ή κάποιο αρκετά περίπλοκο σκουλαρίκι, τότε σε συμβουλεύουμε να το βγάλεις πριν πας στο γυμναστήριο ή πριν αθληθείς. Διαφορετικά κινδυνεύεις να τραυματιστείς ή να τραυματίσεις άλλους. Αν θέλεις για στυλ να φοράς σκουλαρίκι, τότε προτείνουμε να φορέσεις ένα πολύ μικρό σκουλαρίκι καρφί (stud).

Μιας και μιλάμε για fitness… καλό θα ήταν να αποφεύγεις να φοράς σκουλαρίκι όταν είναι να πας για μπάνιο στην θάλασσα ή την πισίνα, κυρίως εάν μόλις έκανες τρύπα στο αυτί. Θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 2-3 εβδομάδες έως ότου διαμορφωθεί η τρύπα του αυτιού (piercing). Επίσης, ενδέχεται το σκουλαρίκι σου να οξειδωθεί και να σκουριάσει εάν έρθει σε επαφή με το νερό, εάν πχ. δεν είναι από ανοξείδωτο ατσάλι ή κάποιο ευγενές μέταλλο που δεν οξειδώνεται.

Τι σημαίνει "υποαλλεργικό σκουλαρίκι" και γιατί είναι σημαντικό;

Τα υποαλλεργικά σκουλαρίκια φτιάχνονται ειδικά για όσους είναι ευαίσθητοι και εκδηλώνουν διάφορες αλλεργικές αντιδράσεις σε ορισμένα είδη μετάλλων. Πολλοί έχουν αλλεργική αντίδραση στο νικέλιο. Θα πρέπει να ελέγχεις πάντα την ετικέτα ώστε να είσαι βέβαιος ότι το ανδρικό αξεσουάρ / κόσμημα που σκοπεύεις να φορέσεις δεν περιέχει νικέλιο, είναι δηλαδή nickel-free.

Θα πρέπει να βγάζω κάθε μέρα το σκουλαρίκι μου;

Μόλις η τρύπα (piercing) διαμορφωθεί, μπορείς να βγάζεις και να αλλάζεις σκουλαρίκια όσο συχνά το επιθυμείς. Εάν μόλις έκανες τρύπα, θα πρέπει να φοράς το σκουλαρίκι για τουλάχιστον 6-8 εβδομάδες. Αν το βγάλεις νωρίτερα, είναι πολύ πιθανό να κλείσει η τρύπα.

Ποιο σκουλαρίκι ενδείκνυται για αρχάριους;

Ένα πολύ καλό πρώτο σκουλαρίκι είναι ένα σκουλαρίκι που δε θα σε πειράζει να το φοράς συνεχόμενα τουλάχιστον για 6+ εβδομάδες, έως ότου δηλαδή διαμορφωθεί η φρέσκια τρύπα που έκανες στο αυτί. Επομένως, καλό θα ήταν να επιλέξεις ένα σκουλαρίκι που θα ταιριάζει με τα περισσότερα ανδρικά αξεσουάρ που φοράς συνήθως – όπως πχ. ένα ρολόι με ασημί κάσα και/ή ασημί μπρασελέ – και που θα υποστηρίζει το γενικότερο look και στυλ σου.

Ένα απλό μαύρο σκουλαρίκι καρφί αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή και στυλιστικά μπορεί να ταιριάξει με τα πάντα. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό το υλικό του σκουλαρικιού να είναι υποαλλεργικό.

Πόσο συχνά θα πρέπει να αλλάζω το σκουλαρίκι μου;

Μόλις η φρέσκια τρύπα διαμορφωθεί με το πέρας του χρόνου, μπορείς να το αλλάζεις όσο συχνά το επιθυμείς. Πειραματίσου και φόρα διάφορα είδη σκουλαρικιών, ακόμα και πειρατικού στυλ, με γούστο!

Μπορούν οι άνδρες να φορούν σκουλαρίκια που έχουν σχεδιαστεί για γυναίκες;

Εξαρτάται από το τι σημαίνει "έχουν σχεδιαστεί για γυναίκες". Ένα standard ανδρικό piercing θα έχει τα ίδια gauge με το σύνηθες γυναικείο piercing. Τα περισσότερα σκουλαρίκια μπορούν να φορεθούν και από τα δυο φύλα.

Τώρα, εάν η ερώτηση αφορά την κλασική στερεοτυπική πεποίθηση οτι οι άνδρες δε μπορούν να φορούν γυναικεία αξεσουάρ, στη συγκεκριμένη περίπτωση γυναικεία σκουλαρίκια (πχ. ένα μεγάλο κρίκο ή ένα σκουλαρίκι με πολλά διαμαντάκια)... τότε η απάντηση είναι παντελώς υποκειμενική και προσωπική. Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος.

Βεβαίως, υπάρχουν πάρα πολλά ανδρικά σκουλαρίκια από τα οποία μπορείς να επιλέξεις. Τα περισσότερα εξ αυτών έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τις μεγαλύτερες σωματικές αναλογίες των ανδρών και μπορούν να συνδυαστούν σαφώς ευκολότερα με ανδρικά ενδυματολογικά σύνολα και looks.

Τι σημαίνει όταν ένας άνδρας φοράει μόνο 1 σκουλαρίκι;

Σημαίνει οτι φοράει μόνο ένα σκουλαρίκι.

Μπορεί το νόημα να ήταν διαφορετικό 30 χρόνια πριν και να υπήρχαν διάφορα υπονοούμενα όταν ένας άνδρας φορούσε σκουλαρίκι στο δεξί αυτί, στο αριστερό αυτί, ένα, δύο, ή περισσότερα σκουλαρίκια.... μπορείς να τα φοράς όπως σου αρέσει... οι καιροί έχουν αλλάξει.

Είναι OK οι άντρες να φορούν σκουλαρίκια σε μια κηδεία;

Ένα διακριτικό, φινετσάτο σκουλαρίκι καρφί (stud) μπορεί να φορεθεί. Ωστόσο, όποιο σκουλαρίκι φαίνεται ότι αποτελεί δυνατή, loud fashion δήλωση, δεν αποτελεί πρέπουσα επιλογή για μια κηδεία.

Άλλωστε, στις κηδείες δε χρειάζεται να ξεχωρίζεις, άλλος είναι ο πρωταγωνιστής… ευτυχώς.