Γυαλιά Ηλίου | Αγόρασε 2 και εξοικονόμησε 20%

Γυαλιά Ηλίου | Αγόρασε 2 και εξοικονόμησε 20%

Επιστροφή εντός 365 ημερών - χωρίς ερωτήσεις !
Μεταφορικά 4 € - Επιλογή για Δωρεάν Μεταφορικά πάνω από 49 €-
Επικοινωνία
Αγαπημένα
Καλάθι

5 Συμβουλές Περιποίησης Γενειάδας - Απευθείας από τον Κουρέα

Εδώ θα βρεις όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για να διατηρείς τη γενειάδα/μούσι σου στη βέλτιστη δυνατή κατάσταση - από το πώς να αντιμετωπίζεις πρόβλημα με ξηρή και ερεθισμένη επιδερμίδα, έως το πότε να τριμάρεις και πολλές ακόμα χρήσιμες συμβουλές που θα σου λύσουν τα χέρια. Γίνε σοφότερος με τις εξειδικευμένες συμβουλές του ταλαντούχου και έμπειρου επαγγελματία μπαρμπέρη, Αlan Dashti.

Μπαίνοντας στο The Dashtis Βarbershop νιώθεις αμέσως πως πρόκειται για ένα μπαρμπέρικο ο ιδιοκτήτης του οποίου έχει άριστη γνώση επί του θέματος, αλλά και πολύ καλό γούστο. Είναι ένα ήσυχο, αρμονικό και απέριττο μέρος χωρίς φανφάρες και περιττές κινήσεις ανώφελου εντυπωσιασμού που ενδέχεται να βρεις σε άλλα μπαρμπέρικα. Το κυριότερο; Υπάρχει μια παραδοσιακά αρρενωπή, σοβαρή και θετική ενέργεια στην ατμόσφαιρα. Βασικά, με το που ανοίξεις την πόρτα και περάσεις στο εσωτερικό αυτού του ωραίου κουρείου, νιώθεις ότι έχεις πάρει τη σωστή απόφαση - κάτι που πρέπει να κάνουν όλοι οι άνδρες που σέβονται τον εαυτό τους, πολύ απλά επειδή είναι κάτι που οι καλαίσθητοι άνδρες πάντα έκαναν. Ένα είδος alter ego στο ανδρικό DNA.

Ακόμα και όταν έχει ησυχία, ο χώρος σου δίνει ένα αίσθημα προσωπικής προσοχής και χαλάρωσης. Αυτό συμβαίνει πάντα όταν βρίσκεσαι στο σωστό σημείο με τους σωστούς ανθρώπους. Το κουρείο "βροντοφωνάζει" ότι ο ιδιοκτήτης του είναι γνωρίζει πάντα σχετικά με τη δουλειά, καθώς επίσης και πολλά πράγματα για την ανδρική ψυχολογία και ιδιοσυγκρασία.

Ήρθαμε στο κέντρο του Χόρσενς, μιας όμορφης μικρής πόλης της Δανίας, για να συναντήσουμε από κοντά τα ταλαντούχα και πολύ δημοφιλή αδέρφια Dashti – εξειδικευμένους μπαρμπέρηδες, οι οποίοι γνωρίζουν τα πάντα σχετικά με το τριμάρισμα, την περιποίηση, και τα έλαια για γενειάδα, πολλά περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο κουρέα. Με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στην πολυσύνθετη τέχνη του ανδρικού κουρέματος και χιλιάδες ώρες πάνω από γενειάδες και μούσια όλων των ειδών και μεγεθών, είμαστε βέβαιοι ότι τα αδέρφια Dashti είναι τα πλέον κατάλληλα άτομα να ζητήσουμε συμβουλές σχετικά με την περιποίηση γενειάδας.

1 5 συμβουλές περιποίησης γενειάδας - απευθείας από τον κουρέα1.1 1. γνώρισε και μάθε τον εαυτό σου1.2 2. να έχεις υπομονή1.3 3. μάθε να αγαπάς το λάδι για γένια1.4 4. διατήρησε τη γενειάδα σου καθαρή1.5 5. διατήρησε τη γενειάδα τριμαρισμένη1.6 Ρωτήσατε – ο μπαρμπέρης απαντάει1.7 Γνώρισε τους dashtis1.8 Ψώνισε και δημιούργησε τη δική σου ιστορία

1. Γνώρισε και Μάθε τον Εαυτό Σου

Η Ρώμη δεν κτίστηκε σε μία μέρα, το ίδιο ισχύει και για μια καλοφροντισμένη γενειάδα. "Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κατανοήσεις είναι το σχήμα του προσώπου σου. Εάν έχεις λεπτό πρόσωπο, θα σου ταιριάζει καλύτερα μια μεγάλη γενειάδα και ίσως ελαφρώς ακανόνιστη. Εάν έχεις μεγάλο, φαρδύ πρόσωπο, θα σου ταιριάζει καλύτερα μια πιο καλοφροντισμένη και κοντή γενειάδα.”

2. Να Έχεις Υπομονή

Εάν αποφασίσεις να μεγαλώσεις γενειάδα, η υπομονή, οι φιλίες, ακόμα και η σχέση σου με το έτερον ήμισυ, είναι πράγματα που θα δοκιμαστούν πραγματικά. “Ζητάμε από τους πελάτες μας να αφήσουν τη γενειάδα τους να μεγαλώσει 2-3 μήνες πριν έρθουν σε μας για να την τριμάρουμε και να της δώσουμε σχήμα. Το κάνουμε αυτό για να δώσουμε αρκετό χρόνο στα γένια να μεγαλώσουν και να αναπτυχθούν, ώστε να έχουμε έναν πιο 'γεμάτο' καμβά πάνω στον οποίο θα μπορέσουμε να δουλέψουμε και να δημιουργήσουμε. Το να προσπαθείς να δώσεις σχήμα σε γένια λίγων εβδομάδων, απλά δεν αξίζει τον κόπο και ούτε θα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.”

Ρωτήσαμε τα αδέρφια Dashtis τι γίνεται κατά την περίοδο ανάπτυξης των τριχών...υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε ώστε να μη μοιάζουμε σαν λέτσοι; “Όχι. Τους πρώτους μήνες θα φαίνεσαι χάλια. Δες το σαν μια πραγματική πρόκληση για να διαπιστώσεις εάν οι φιλίες και η σχέση σου αντέχουν σε δύσκολες καταστάσεις, όπου δε θα είσαι και στα καλύτερά σου. Εάν η σύντροφός σου συνεχίσει να μένει μαζί σου, τότε μάλλον είναι η εκλεκτή.

Και μην περιμένεις 3 μήνες για να αρχίσεις να χρησιμοποιείς προϊόντα φροντίδας. Το να προσφέρεις στην εν εξελίξει γενειάδα σου τις σωστές βάσεις, είναι το κλειδί για την επιτυχία του εγχειρήματος. Η τακτική χρήση σαπουνιού, σαμπουάν, λαδιού και βάλσαμου για γένια θα διατηρήσει την επιδερμίδα ενυδατωμένη και θα θρέφει επαρκώς τις τρίχες.

Εάν έρθεις στον κουρέα σου με ενυδατωμένο πρόσωπο και υγιείς τρίχες, θα τον βοηθήσεις να επιτύχει ένα σαφώς καλύτερο και πιο καλαίσθητο αποτέλεσμα. Μην εμφανιστείς με τρίχες και πρόσωπο σε κακό χάλι.”

Εν τέλει, τα καλά πράγματα έρχονται σ' αυτούς που περιμένουν. Ωστόσο, εκτός από υπομονή, δεν θα πρέπει να ξεχνάς ότι την τύχη την κρατάμε στα χέρια μας. Σε μεγάλο βαθμό, από τις πράξεις μας εξαρτάται πώς διαμορφώνουμε ένα αποτέλεσμα. Το να επιδεικνύεις απλά υπομονή που θα τη ζήλευε ακόμα και ο Κομφούκιος δε σημαίνει ότι δεν θα καταλήξεις με χάλια γενειάδα. Οπότε, χρειάζεται υπομονή και σωστές κινήσεις για το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Υπάρχει Σωτηρία για Αραιή Γενειάδα;

Οι Dashtis δηλώνουν κατηγορηματικά πως εάν έχεις την ατυχία οι τρίχες του προσώπου σου να μην είναι χοντρές, πυκνές, αλλά είναι αραιές, καλό θα ήταν να μην αρχίσεις να μεγαλώνεις μια μεγάλη γενειάδα, καθώς το αποτέλεσμα δεν θα είναι ιδιαιτέρως ελκυστικό.

“Αρκετοί άνδρες δεν έχουν την ευλογία να μπορούν να μεγαλώσουν μια πυκνή γενειάδα. Εάν μάλιστα ανήκεις σε εκείνους που έχουν κενά/αραιά διαστήματα ανάμεσα στις τρίχες, ο μπαρμπέρης θα δυσκολευτεί αρκετά ώστε να εξισορροπήσει τη γενειάδα σου. Εάν το πρόβλημα είναι μεγάλο, τότε το καλύτερο είναι να ξυριστείς τελείως και να συμβουλευτείς από την αρχή τον μπαρμπέρη σου ποια θα ήταν η καλύτερη λύση στην περίπτωσή σου. Δεν έχουμε βρει τον μαγικό τρόπο να μεγαλώνουμε γένια σε όλους. Εάν βρεις τον μπαρμπέρη που μπορεί να το κάνει... θα θέλαμε να τον μάθουμε κι εμείς.

Για να μεγιστοποιήσεις τις πιθανότητες να αποκτήσεις μια όμορφη, πλούσια γενειάδα θα πρέπει η επιδερμίδα να είναι ενυδατωμένη, όπως άλλωστε και οι τρίχες της γενειάδας. Άσε τον κουρέα σου να αποφασίσει αυτός, ως ειδικός, ποιο είναι το κατάλληλο σχήμα και στυλ που ταιριάζει στο πρόσωπό σου. Είναι ο καταλληλότερος να σε συμβουλέψει σχετικά με το βούρτσισμα, την περιποίηση και το σχήμα της γενειάδας σου.”

3. Μάθε να Αγαπάς το Λάδι για Γένια

Το να πάρεις την απόφαση να μεγαλώσεις γενειάδα, αποτελεί μόλις ένα πολύ μικρό κομμάτι της όλης διαδικασίας. Υπάρχει πολύς δρόμος από το 'θέλω να μεγαλώσω γενειάδα' έως το 'κατάφερα να αποκτήσω μια όμορφη, μεγάλη γενειάδα'. “Το πρώτο σημαντικό βήμα είναι η επαρκής και τακτική ενυδάτωση. Μια υγιής γενειάδα είναι μια ενυδατωμένη γενειάδα. Εάν η δικιά σου είναι ξηρή και γεμάτη νιφάδες, θα σε κάνει να εύχεσαι να είχες ένα μεγάλο κασκόλ για να την κρύψεις.

Πολλοί είναι αυτοί που βιάζονται και αγοράζουν πρώτα βάλσαμο για γένια. Πιστεύουν ότι η προστασία των τριχών είναι πρωταρχικής σημασίας. Ωστόσο, η αλήθεια διαφέρει. Σ' αυτή τη φάση, το σημαντικότερο είναι να χρησιμοποιείς λάδι για γένια καθώς προσφέρει εις βάθος ενυδάτωση της επιδερμίδας, προστατεύοντάς την από φαγούρα, κοκκινίλες, και ερεθισμούς.

Το βάλσαμο γενειάδας είναι για τις τρίχες, ενώ το λάδι για γένια προστατεύει πρωτίστως την επιδερμίδα.

Το βάλσαμο γενειάδας είναι εξίσου σημαντικό επειδή είναι πιο παχύρευστο και θρέφει αποτελεσματικά τις τρίχες. Η βέλτιστη ρουτίνα περιποίησης περιλαμβάνει εφαρμογή λαδιού για γένια κάθε πρωί και ξέπλυμα της γενειάδας με ζεστό νερό πριν πέσεις για ύπνο το βράδυ. Το λάδι διεισδύει βαθιά στην επιδερμίδα και μπορείς να το ξεβγάλεις εύκολα με ζεστό νερό όταν είναι να πέσεις για ύπνο. Εάν οι τρίχες σου είναι ξηρές και χρειάζονται έξτρα ενυδάτωση, μπορείς να αρχίσεις να χρησιμοποιείς και βάλσαμο γενειάδας.

Παρατηρούμε τεράστια ποιοτική διαφορά στους πελάτες που χρησιμοποιούν τακτικά προϊόντα περιποίησης γενειάδας και σε αυτούς που δε χρησιμοποιούν. Οι πρώτοι έρχονται με γενειάδα που είναι πολύ εύκολο να δουλέψουμε πάνω της, ενώ οι άλλοι έρχονται με εξουθενωμένη γενειάδα που έχει τρίχες σε κακό χάλι και ευερέθιστο ξηρό δέρμα, παράγοντες που δυσκολεύουν σημαντικά το έργο μας και που επηρεάζουν αρνητικά το τελικό αποτέλεσμα.

Η χρήση των κατάλληλων προϊόντων περιποίησης βοηθάει την επιδερμίδα να παραμένει υγιής. Τέλεια νέα, εάν αποφασίσεις κάποια στιγμή να ξυρίσεις τελείως τη γενειάδα σου, θα έχεις τέλειο και απαλό προσωπάκι... ωστόσο, ποιος θα ήθελε να ξυρίσει μια καλοσχηματισμένη, υγιή γενειάδα;!”

4. Διατήρησε τη Γενειάδα σου Καθαρή

“Το να διατηρείς τη γενειάδα σου καθαρή είναι μια ρουτίνα διαφορετική απ' αυτήν που ακολουθείς όταν πλένεις το σώμα σου. Θα πρέπει να την πλένεις μόνο με ειδικό σαμπουάν για γένια 1-2 φορές την εβδομάδα – το καθημερινό πλύσιμο με σαπούνι ή σαμπουάν μπορεί να οδηγήσει σε εμφάνιση πιτυρίδας ή να κάνει το δέρμα ξηρό και ευερέθιστο.

Επίλεξε ένα σαμπουάν ειδικό για γένια… και μην χρησιμοποιείς αφρόλουτρο ή σαμπουάν μαλλιών. Χρειάζεσαι ένα προϊόν που έχει ειδική σύσταση για περιποίηση γενειάδας και το οποίο δεν θα την ξηραίνει. Επίσης, μετά από κάθε πλύση, είναι πολύ σημαντικό να στεγνώνεις τη γενειάδα σου απαλά με μια πετσέτα – προσοχή! το έντονο και δυνατό τρίψιμο μπορεί να δημιουργήσει ψαλίδα, να επηρεάσει αρνητικά τον όγκο και να αποδυναμώσει τις τρίχες.”

Το χτένισμα και το βούρτσισμα παίζουν επίσης πολύ σημαντικό ρόλο στη ρουτίνα καθαρισμού και περιποίησης της γενειάδας. “Και ναι, τα λόγια δεν επαρκούν για να τονίσουμε πόσο καλό στη γενειάδα κάνει το προσεκτικό καθημερινό βούρτσισμα. Κάνει πολλά περισσότερα από το να ξεμπερδεύει τους κόμπους. Βοηθάει στη ισορροπημένη κατανομή των φυσικών ελαίων, ενώ τονώνει και την ανάπτυξη των τριχών, λόγω καλύτερης κυκλοφορίας του αίματος.”

Πώς Καθαρίζεται η Βούρτσα για Γενειάδα;

Εάν έχεις χρησιμοποιήσει βούρτσα γενειάδας συνδυαστικά με βάλσαμο γενειάδας το οποίο δεν έχει στεγνώσει επαρκώς στις τρίχες του προσώπου, τότε θα ξέρεις τι κακό χαμό μπορεί να κάνει όλο αυτό. Μπορείς να καταλήξεις με βούρτσα οι τρίχες της οποίας κολλάνε, που δεν προσφέρει το επιθυμητό αισθητικό αποτέλεσμα, ενώ αποτελεί και πρόσφορο έδαφος για ανάπτυξη βακτηρίων που μπορούν να οδηγήσουν σε εμφάνιση ερεθισμών και κακής υγιεινής.

Ακολούθησε αυτά τα 5 βήματα για να διατηρείς τη βούρτσα γενειάδας καθαρή, ώστε να προσφέρει στη γενειάδα σου την αγάπη και φροντίδα που αξίζει.

  1. “Ξεκίνα αφαιρώντας τις τρίχες, τη σκόνη, και τυχόν υπόλοιπα από προϊόντα περιποίησης που μπορεί να εγκλωβίστηκαν, χρησιμοποιώντας χτενάκι με λεπτά δοντάκια. Ο καθαρισμός πρέπει να γίνεται από τη βάση και προς τα έξω. Καλό είναι ο καθαρισμός να γίνεται καθημερινά, αμέσως μετά το βούρτσισμα.”
  2. “Σε ένα μπολάκι με ζεστό νερό, ρίξε λίγες σταγόνες σαμπουάν για γένια ή απαλό σαμπουάν για μωρά και βύθισε αργά τις τρίχες μέσα. Συνιστούμε να κάνεις αυτήν τη ρουτίνα κάθε δεύτερη εβδομάδα ή συχνότερα, εάν χρειαστεί.”
  3. "Βούτηξε τις τρίχες προσεκτικά στο ζεστό νερό, χωρίς να μουλιάσεις το ξύλο, και με απαλές κυκλικές κινήσεις δημιούργησε αφρό.”
  4. “Ξέπλυνε τον αφρό με ζεστό νερό και επανέλαβε, εάν χρειαστεί. Εάν υπάρχουν κατάλοιπα ανάμεσα στις τρίχες ή στη βάση, σημαίνει ότι πρέπει να καθαρίζεις συχνότερα τη βούρτσα σου!”
  5. “Τίναξε το πλεονάζον νερό και άφησε τη βούρτσα να στεγνώσει εντελώς πριν τη ξαναχρησιμοποιήσεις. Όταν στεγνώνει η βούρτσα, είναι πολύ σημαντικό να ακουμπάει πάνω στις τρίχες της ώστε το νερό να ρέει προς τα κάτω. Εάν στεγνώσεις τη βούρτσα σου με τις τρίχες να κοιτούν προς τα πάνω, τότε το ξύλινο μέρος θα υποστεί φθορές από το νερό.”

Πώς Μπορώ να Απαλλάξω τη Γενειάδα μου από Πιτυρίδα;

Η πιτυρίδα στα γένια μπορεί να εμφανιστεί ακόμα και τους τακτικότερους και καθαρότερους άνδρες. “Η συχνή χρήση λαδιού για γένια μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση πιτυρίδας στη γενειάδα. Το λαδάκι κάνει την επιδερμίδα απαλότερη, ενώ χάρις στη βαθιά ενυδάτωση και θρέψη της επιδερμίδας, αποφεύγεται ο σχηματισμός των νιφάδων της πιτυρίδας.

Στην περίπτωση που αντιμετωπίζεις μεγάλο πρόβλημα, καλό είναι να χρησιμοποιείς τόσο λάδι, όσο και βάλσαμο για γένια. Έτσι, θα προσφέρεις έξτρα προστασία και ενυδάτωση. Πολλοί το κάνουν μια φορά αυτό πιστεύοντας ότι θα επιλυθεί το πρόβλημα. Όμως, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Μια φορά δεν αρκεί!

Δε μπορούμε να σ' ακολουθούμε σπίτι σου, ώστε να διασφαλίζουμε ότι θα προσέχεις τον εαυτό σου. Συνήθως, εάν χρησιμοποιείς λαδάκι τακτικά, το πρόβλημα θα εξαφανιστεί σε χρονικό διάστημα ενός μήνα. Έτσι, θα μπορείς να κυκλοφορείς και πάλι με περηφάνια στα πλήθη.”

5. Διατήρησε τη Γενειάδα Τριμαρισμένη

Πόσο συχνά χρειάζεται τριμάρισμα μια γενειάδα; “Εξαρτάται καθαρά από τη γενειάδα, πόσο γρήγορα μεγαλώνει, για πόσο διατηρεί το σχήμα της, και πότε αρχίζουν να σε ενοχλούν οι τρίχες που πετάνε. Για τους περισσότερους, το τριμάρισμα πρέπει να γίνεται περίπου κάθε 2 εβδομάδες. Για άλλους, το τριμάρισμα μπορεί να γίνεται μια φορά τον μήνα.

Θα πρέπει να νιώθεις σιγουριά. Χρειάστηκες πολύ καιρό να μεγαλώσεις τη γενειάδα σου και σου παίρνει αρκετή ώρα καθημερινά να την περιποιείσαι με λάδι, βάλσαμο, και σαμπουάν για γένια – μη τα πετάξεις όλα αυτά με ανεπαρκές τριμάρισμα. Επισκέψου τον κουρέα σου.”

Οι Dashtis έχουν μια συμβουλή να σου δώσουν εκ μέρους όλων των κουρέων, “Μην προσπαθήσεις να φτιάξεις μόνος σου τις άκρες. Όταν προσπαθήσεις να δώσεις μόνος σου σχήμα στη γενειάδα, θα προσθέσεις έξτρα φόρτο στον μπαρμπέρη ώστε να την εξισορροπήσει.

Εσύ, εστίασε στην καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας και άσε τα υπόλοιπα στους ειδικούς. Ένας σωστός μπαρμπέρης θα χρησιμοποιήσει φαλτσέτα με ίσια λεπίδα, γιατί είναι ευκολότερο να δημιουργηθούν καθαρές γραμμές και να αποκτήσεις το look που σου ταιριάζει ακριβώς βάσει του προσώπου σου.”

Ρωτήσατε – Ο Μπαρμπέρης Απαντάει

Τι προσφέρει ένας μπαρμπέρης που δεν προσφέρει κανένας άλλος; Γιατί να πάω σε μπαρμπέρικο;

“Συμβουλή. Δε μπορείς να λάβεις προσωπικές συμβουλές στο διαδίκτυο. Οι προσωπικές συμβουλές που είναι εξατομικευμένες πάνω στις ιδιαιτερότητες της επιδερμίδας και γενειάδας σου είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά.

Δουλεύουμε με άνδρες πολλές ώρες σχεδόν κάθε μέρα και γνωρίζουμε πολύ καλά τι έχει αποτέλεσμα και τι όχι. Ο σωστός μπαρμπέρης γνωρίζει άριστα τα προϊόντα του, έχει εξειδικευμένες τεχνικές και θα σου δείξει τον σωστό τρόπο πώς να φροντίζεις και να διατηρείς όμορφη και υγιή τη γενειάδα σου.

Είναι σαν να πηγαίνεις στο γιατρό. Εάν αρρωστήσεις, δεν θα ψάξεις για γιατρειές σχετικά πχ. με την κοίλη στο διαδίκτυο – θα ζητήσεις άμεσα ιατρική βοήθεια. Η γενειάδα είναι σημαντική για σένα και καλό θα ήταν να μην αναζητάς βοήθεια και συμβουλές από άσχετους τρίτους. Βρες έναν μπαρμπέρη που συμπαθείς και εμπιστεύεσαι, κλείσε ραντεβού, και αφέσου στην απόλαυση της ιεροτελεστίας.

Μη κουνάς ασυναίσθητα το κεφάλι σου με καταφατικό τρόπο. Άκου τη συμβουλή μας και δε θα χάσεις.”

Τι κόλπα μπορούμε να μάθουμε από ένα μπαρμπέρη;

“Δε μπορούμε να μοιραζόμαστε με τους πελάτες μας όλα τα κόλπα και τις γνώσεις μας. Ωστόσο, μπορούμε να μοιραστούμε 2 μυστικά που θα αλλάξουν παντελώς τον τρόπο με τον οποίο περιποιείσαι τη γενειάδα σου.

Ο τρόπος που χρησιμοποιούμε προϊόντα είναι διαφορετικός απ' ό,τι μπορεί να φαντάζεσαι. Διαπιστώσαμε ότι αρκετοί πελάτες μας χρησιμοποιούν υπερβολικά μεγάλες ποσότητες προϊόντων περιποίησης και καταλήγουν σε σπατάλες χωρίς λόγο.

Ας πάρουμε το λάδι για γένια ως παράδειγμα. Αρκούν 1-2 σταγόνες λαδιού για να κάνουμε αποτελεσματικό μασάζ στα γένια. Όσον αφορά το κερί για γένια, αρκεί μια ποσότητα όσο η άκρη του νυχιού. Έτσι, χρησιμοποιούμε ακριβώς όσο προϊόν χρειάζεται, χωρίς υπερβολές και σπατάλες. Τσέκαρε τις ποσότητες που χρησιμοποιεί ο μπαρμπέρης σου όσο κάθεσαι αναπαυτικά στην πολυθρόνα και αυτός περιποιείται το μούσι ή τη γενειάδα σου. Καλό θα ήταν να ακολουθήσεις το παράδειγμα του...

Άλλη μια σημαντική συμβουλή είναι να περιποιείσαι την επιδερμίδα σου εξαρχής. Πολλοί αναγκάζονται εν τέλει να ξυρίσουν τη γενειάδα τους, πολύ απλά επειδή δε μπορούν να την 'τιθασεύσουν' ή επειδή δεν αντέχουν άλλο τη φαγούρα και τους ερεθισμούς.

Εάν φροντίζεις τα γένια και την επιδερμίδα σου εξαρχής, θα αποφύγεις τα δυσάρεστα και τις δύσκολες αποφάσεις αργότερα. Θα πρέπει να διασφαλίζεις ότι η επιδερμίδα κάτω από τις τρίχες είναι απαλή, ελαστική, ενυδατωμένη – η επιδερμίδα κάτω από τα γένια δεν αερίζεται επαρκώς και χρειάζεται τα απαραίτητα προϊόντα φροντίδας ώστε να διατηρείται σε βέλτιστη κατάσταση και υγιής.”

Όσον αφορά το μεγάλωμα γενειάδας, ποια βήματα δεν πρέπει να παραλείπονται ποτέ;

“Γενειάδα ή όχι – καλό είναι να χρησιμοποιείς πάντα ενυδατικά προϊόντα για την επιδερμίδα σου. Βρες ένα προϊόν που να μην αφήνει λιπαρά κατάλοιπα και βεβαιώσου ότι δεν θα φράξει τους πόρους σου. Εάν επιλέξεις προϊόν με SPF, ακόμα καλύτερα.

Εάν μεγαλώνεις γενειάδα, συνιστούμε να χρησιμοποιείς λάδι για γένια. Δεν μπορούμε να τονίσουμε αρκετά πόσο σημαντικό είναι. Το λάδι για γένια εγγυάται σίγουρα και βέλτιστα αποτελέσματα!”

Μπορώ να χρησιμοποιώ καθημερινά λάδι για γένια;

“Μπορείς και πρέπει να χρησιμοποιείς καθημερινά λάδι για γένια. Μην το χρησιμοποιείς μόνο εάν επιθυμείς ευερέθιστη επιδερμίδα και γενειάδα με φαγούρα."

Καμιά συμβουλή για τους τύπους που έχουν κατσαρά γένια; Πώς μπορεί να ισιώσει μια κατσαρή γενειάδα;

“Γιατί να θέλεις να ισιώσεις μια κατσαρή γενειάδα; Οι μπούκλες είναι ευλογία, οπότε καλό είναι να τις αγαπάς. Μάλιστα, οι μικρές μπούκλες μπορούν να κάνουν τη γενειάδα να δείχνει πιο πυκνή και αποτελούν και τάση. Προτείνουμε να την περιποιείσαι με ειδικά προϊόντα, ώστε να τη διατηρείς απαλή και στο σχήμα που ταιριάζει με το πρόσωπό σου.”

Δε θα έπρεπε να κυκλοφορούν περισσότεροι άνδρες με γενειάδα;

“Προφανώς και το πιστεύουμε. Μια γενειάδα μπορεί να σε βοηθήσει να δείξεις στον κόσμο την αρρενωπότητά σου. Δείχνει σε όλους ότι αφιερώνεις χρόνο και ότι έχεις την καλαισθησία και την ωριμότητα να την περιποιείσαι και να τη διατηρείς σε βέλτιστη κατάσταση.

Αυτό βεβαίως δε σημαίνει ότι και οι φρεσκοξυρισμένοι άνδρες δε δείχνουν αρρενωποί... ωστόσο είμαστε σίγουροι πως πολλοί απ' αυτούς ονειρεύονται να αποκτήσουν γενειάδα κάποια στιγμή.”

Θα μεγαλώσει πιο γρήγορα η γενειάδα μου εάν τη βουρτσίζω;

“Όχι. Δε γνωρίζουμε κάποιες μαγικές βούρτσες που βοηθούν στη γρηγορότερη ανάπτυξη των τριχών της γενειάδας. Ωστόσο, το καθημερινό χτένισμα και βούρτσισμα θα βοηθήσουν τη γενειάδα σου να γίνει πιο πυκνή, να φορμάρει καλύτερα, αλλά και να γυαλίζει.”

Γνώρισε τους Dashtis

Τα αδέρφια Dashti είναι ιδιοκτήτες ενός από τα διασημότερα και ποιοτικότερα μπαρμπέρικα της Δανίας, του The Dashtis. Πρωτολειτούργησε το 2010. Προσφέρει κλασσική εμπειρία μπαρμπέρικου, ωστόσο προσαρμοσμένη στις σημερινές τάσεις. Τα αδέρφια είναι Κουρδικής καταγωγής από το Ιράν και ζουν μόνιμα στη Δανία.

Με πάνω από 21 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας, οι Dashtis είναι περήφανοι για τις εξειδικευμένες τεχνικές τους, για τις απίστευτες γνώσεις τους και για τη μοναδική ικανότητά να δημιουργούν γενειάδες και μούσια που να ταιριάζουν απόλυτα τόσο με το πρόσωπο, όσο και την ιδιοσυγκρασία και προσωπικότητα του κατόχου τους.

Ψώνισε και Δημιούργησε τη Δική σου Ιστορία

Ολοκληρωμένα Kιτ Περιποίησης Γενειάδας