Επιστροφή εντός 365 ημερών - χωρίς ερωτήσεις !
Μεταφορικά 3 € - Επιλογή για Δωρεάν Μεταφορικά πάνω από 39 €-
Επικοινωνία

Πώς Πλένεται το Ανδρικό Σκουφάκι Beanie & Γιατί Πρέπει να το Πλύνεις… Τώρα

Όσον αφορά το πώς πλένονται τα ανδρικά σκουφιά beanie, σαφώς η καλύτερη επιλογή είναι το πλύσιμο στο χέρι. Τα ανδρικά σκουφιά beanie με το πλύσιμο στο χέρι καθαρίζουν σε βάθος χωρίς να φθείρεται η πλέξη και το νήμα τους. Έτσι, επιτυγχάνεται η διαφύλαξη της υφής, του σχήματους, και της ελαστικότητας. Μάθε πώς γίνεται το σωστό πλύσιμο στο χέρι ακολουθώντας τις παρακάτω πολύ απλές εικονογραφημένες οδηγίες.

Πολλοί θα αναρωτιούνται γιατί να χρειάζονται ειδικές οδηγίες και προφυλάξεις στο πλύσιμο, αφού πρόκειται για ένα απλό σκουφί beanie. Πόσο πολύ μπορεί να λερωθεί; Αν και μπορεί να ακούγεται πολύ βολικό ότι πολλά από τα ανδρικά αξεσουάρ δε λερώνονται τόσο πολύ τον χειμώνα όσο το καλοκαίρι, μιας και ως επί το πλείστον ούτε ιδρώνουμε τόσο πολύ ούτε είμαστε εκτεθειμένοι σε πολύ σκόνη, όμως η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.

Παίδες, τα ανδρικά σκουφιά beanie πρέπει να πλένονται τουλάχιστον μια φορά το μήνα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Μάλιστα, το πλύσιμο πρέπει να είναι ακόμα συχνότερο εάν το σκουφί φοριέται καθημερινά ή κατά τη διάρκεια αθλημάτων ή υπαίθριων δραστηριοτήτων.

Αν και κατά τη διάρκεια του χειμώνα το κεφάλι μπορεί να μην ιδρώνει τόσο πολύ όσο κατά τη διάρκεια του μεσοκαλόκαιρου, ωστόσο ακόμα κι έτσι το τριχωτό της κεφαλής παράγει αρκετά έλαια. Όπως λαδώνουν τα μαλλιά, έτσι λαδώνει και ο σκούφος beanie. Απλά, επειδή ο σκούφος beanie είναι απορροφητικός, όλη αυτή η λαδίλα απορροφάται μέσα στο ύφασμα του σκούφου. Έτσι, εάν ο σκούφος beanie παραμείνει άπλυτος για αρκετό διάστημα, θα αρχίσει να μυρίζει.

Σε καμιά περίπτωση δε λέμε ότι δε σου αρέσει η καθαριότητα, εάν συμβεί κάτι τέτοιο. Αντιθέτως, τονίζουμε ότι είσαι άνθρωπος και ότι αυτή η διαδικασία παραγωγής ελαίου στο τριχωτό της κεφαλής είναι απολύτως φυσιολογική. Εάν στην εξίσωση προσθέσουμε, εκτός από την παραγωγή φυσικού ελαίου, και εκατομμύρια κύτταρα νεκρού δέρματος, αλλά και διάφορους ρύπους και βρωμιές από τη ρύπανση του περιβάλλοντος και την καθημερινή επαφή με διάφορα αντικείμενα - επιθέσεις από δεκαοχτούρες με κουτσουλιές, αέρια ρύπανση, χνούδια από τα γάντια και τα ρούχα σου όταν αυτά μένουν στα χέρια σου με τα οποία μετά ακουμπάς το κεφάλι σου, κλπ., όλα αυτά και ακόμα περισσότερα μπορούν να προσκολληθούν ή να απορροφηθούν από τα ανδρικά πλεκτά σκουφιά beanie που φοράς. Με άλλα λόγια. Ναι. Ακόμα και τον χειμώνα τα σκουφιά beanie λερώνονται, και με το παραπάνω. Επιβάλλεται λοιπόν να πλένεις τακτικά τα σκουφιά beanie ώστε να καθαρίζουν από βρωμιές, έλαια, αέριους ρύπους. Το μέγεθος της βρωμιάς μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερο απ' ό,τι φαντάζεσαι.

Ευτυχώς για τα σκουφιά beanie, για σένα, αλλά και όσους κάθονται δίπλα σου στα ΜΜΜ, το μέγεθος της πρόκλησης δεν είναι πολύ μεγάλο. Όπως τα χειμωνιάτικα καπέλα, έτσι και τα χειμωνιάτικα σκουφιά beanie πλένονται. Αυτό που πρέπει να προσέξεις, όμως, είναι από τι είναι φτιαγμένα τα χειμωνιάτικα καπέλα σου. Αν και έχει μικρό μέγεθος, η ετικέτα στο σκούφο ή το καπέλο σου αναγράφει όλες τις ενδείξεις και αντενδείξεις όσον αφορά το πλύσιμο και το σιδέρωμα. Κανονικά, όλα τα χειμωνιάτικα καπέλα και οι χειμωνιάτικοι σκούφοι πρέπει να έχουν αυτή την μικρή σε μέγεθος ετικέτα. Ακολούθησε πιστά τις οδηγίες, γιατί διαφορετικά με το λάθος πλύσιμο και το λάθος σιδέρωμα ενδέχεται να φθείρεις σημαντικά τα αγαπημένα σου χειμωνιάτικα καπέλα και χειμωνιάτικα σκουφιά.

Εάν έχεις ανδρικά πλεκτά χειμωνιάτικα σκουφιά που πλένονται στο πλυντήριο, αυτό θα αναγράφεται στη μικρή σε μέγεθος ετικέτα στην εντός πίσω πλευρά του σκούφου. Σε γενικές γραμμές, καλό είναι να θυμάσαι ότι οι συνθετικές ίνες, όπως πχ. ο πολυεστέρας, καθώς και τα νήματα που συνδυάζουν μαλλί ή βαμβάκι, μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο. Παρόλα αυτά, ελοχεύει ο κίνδυνος, εάν το πλύσιμο δε γίνει στη σωστή θερμοκρασία ή στον σωστό αριθμό στροφών ή δε γίνει σωστό στέγνωμα, να αλλοιωθεί το μέγεθος ή η φόρμα του σχήματος των σκούφων σου.

Πάντως, εμείς λατρεύουμε το πλύσιμο στο χέρι καθώς τα πλεκτά ανδρικά σκουφιά beanies έχουν τη τάση να ξεχειλώνουν και τα πλυντήρια έχουν την κακιά φήμη ότι αλλοιώνουν το μέγεθος στα πλεκτά σκουφιά. Τα ανδρικά πλεκτά σκουφιά beanie απαιτούν προσοχή και αγάπη, από τη στιγμή της παράδοσης της online αγοράς που έκανες στο eshop και για όσο καιρό τα φοράς! Και όπως ισχύει με όλα τα ανδρικά αξεσουάρ, το μέγεθος μετράει! Οπότε, για να διατηρήσεις το αρχικό μέγεθος και σχήμα στα αγαπημένα σου ανδρικά πλεκτά σκουφάκια beanie, θα πρέπει να προσέχεις κάθε φορά που τα πλένεις!

Για να αποφύγεις την αλλοίωση στο μέγεθος, δηλαδή για να αποφύγεις το ξεχείλωμα, σε συμβουλεύουμε να τοποθετήσεις τα πλεκτά σκουφιά beanie σε ειδικό πουγκί για πλύσιμο στο πλυντήριο και να τα πλύνεις στη χαμηλότερη δυνατή θερμοκρασία – κάτω των 30ºC (86ºF) – και σε πρόγραμμα που μιμείται το πλύσιμο στο χέρι ή σε κύκλο με χαμηλές στροφές στυψίματος. Το πουγκί θα προστατέψει τα σκουφιά beanie κατά τη διαδικασία του πλυσίματος στο πλυντήριο. Όταν τελειώσει το πλυντήριο, θα πρέπει να κρεμάσεις άμεσα τα πλεκτά σκουφιά beanie στην απλώστρα ώστε να στεγνώσουν φυσικά στον αέρα. Όσο πιο πολύ προσέχεις τα αγαπημένα σου ανδρικά πλεκτά σκουφιά beanie τόσο πιο πολύ θα διατηρούν την άριστη κατάσταση και το μέγεθος που είχαν στην παράδοση από τις online αγορές σου.

1 Πώς πλένεται το ανδρικό σκουφάκι beanie & γιατί πρέπει να το πλύνεις… τώρα1.1 Σκουφιά beanie - πλύσιμο στο χέρι σε 6 βήματα1.2 Σκουφιά beanie - αφαίρεση χνουδιού1.3 Σκουφιά beanie - μαθαίνουμε τα σύμβολα πλυσίματος

Σκουφιά Beanie - Πλύσιμο στο Χέρι σε 6 Βήματα

  1. Γέμισε μια πλαστική σκάφη ή τον νιπτήρα ή τη μπανιέρα σου με χλιαρό νερό. Προσοχή, η θερμοκρασία του νερού να μη ξεπερνάει τους 30ºC (86ºF).
  2. Πρόσθεσε στο νερό ένα κουταλάκι ή και λιγότερο από απορρυπαντικό πλύσης για ευαίσθητα ρούχα. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, προτίμησε απορρυπαντικό από σαπούνι Μασσαλίας ή πράσινο σαπούνι. Με το χέρι σου ανακάτεψε ώστε να αναμειχθεί καλά το απορρυπαντικό με το νερό.
  3. Τοποθέτησε τα πλεκτά σκουφιά beanie μέσα στο νερό και μούλιασέ τα για περίπου 5 λεπτά. Μη τρίψεις και μη στύψεις τα σκουφιά beanie... απλά ανακίνησέ τα / στροβίλισέ τα απαλά μέσα στο νερό. Εάν τα πλεκτά σκουφιά beanie είναι πολύ βρώμικα, μούλιασέ τα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ώστε να απομακρυνθούν οι λεκέδες, τα έλαια και η βρωμιά.
  4. Άδειασε τη σαπουνάδα και ξαναγέμισε με κρύο καθαρό νερό. Ανακίνησε / στροβίλησε ξανά τα πλεκτά σκουφιά beanie μέσα στο κρύο καθαρό νερό. Μετά από λίγο άδειασε κι αυτό το νερό κι αν χρειαστεί επανέλαβε έως ότου το νερό με το οποίο ξεπλένεις τα πλεκτά σκουφιά beanie δεν έχει άλλες σαπουνάδες. Μπορεί να σκέφτεσαι ότι βάζοντας τα πλεκτά σκουφιά beanie κάτω από το τρεχούμενο νερό της βρύσης να αποτελεί μια γρηγορότερη και βολικότερη εναλλακτική ξεπλύματος, ωστόσο θέλει προσοχή. Εάν το κάνεις, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο το τρεχούμενο νερό με την πίεσή του να αλλοιώσει τόσο το μέγεθος όσο και τη φόρμα του σχήματος που έχουν τα πλεκτά σκουφιά beanie.
  5. Μόλις διαπιστώσεις ότι πλέον το νερό δεν έχει άλλες σαπουνάδες, βγάλε τα πλεκτά σκουφιά beanie από το νερό και τοποθέτησέ τα σε μια στεγνή πετσέτα. Με απαλές κινήσεις αφαίρεσε με την πετσέτα το πολύ νερό από τα σκουφιά beanie. Σε καμιά περίπτωση μη στίψεις ή τρίψεις τα σκουφιά, καθώς μπορεί να αλλοιωθεί το μέγεθος και το σχήμα τους.
  6. Εάν χρειαστεί, τοποθέτησε τα πλυμμένα πλεκτά σκουφιά beanie και σε άλλη στεγνή πετσέτα. Κατόπιν, κρέμασέ τα στην απλώστρα για να στεγνώσουν στον αέρα.

Σκουφιά Beanie - Αφαίρεση Χνουδιού

Όσο και να προσέχεις τα πλεκτά σκουφιά beanie, το πιθανότερο είναι κάποια στιγμή να αντιμετωπίσεις πρόβλημα με το χνούδι να εμφανίζεται στο beanie σκουφάκι σου. Αυτές οι ενοχλητικές μικρές μπαλίτσες χνουδιού είναι ουσιαστικά μικρές κομμένες ίνες νήματος που ενώνονται μεταξύ τους και σχηματίζουν μπαλίτσες χνουδιού. Εκτός κι αν προτιμάς να μαζεύεις με το χέρι κάθε μπαλίτσα χνουδιού (φανταστική δραστηριότητα εάν δεν έχεις να κάνεις κάτι το βράδυ), ένας από τους καλύτερους τρόπους για την αφαίρεση χνουδιού είναι είτε με τη χρήση ηλεκτρικής μηχανής αφαίρεσης χνουδιού και κόμπων ή με την προσεκτική χρήση ξυραφιού.

Σκουφιά Beanie - Μαθαίνουμε τα Σύμβολα Πλυσίματος

Το κλειδί σωστής φροντίδας για τα αγαπημένα σου πλεκτά σκουφιά beanie είναι η ανάγνωση και σωστή κατανόηση όσον αφορά τα σύμβολα πλυσίματος που βρίσκονται στη μικρή σε μέγεθος ετικέτα με τα σύμβολα πλυσίματος που έχει το κάθε σκουφάκι beanie, όπως άλλωστε και όλα τα ανδρικά καπέλα και σκουφιά. Εάν το beanie σκουφάκι σου δεν έχει ετικέτα με σύμβολα πλυσίματος, τότε η ασφαλέστερη επιλογή είναι το πλύσιμο στο χέρι. Διαφορετικά, ελοχεύει ο κίνδυνος να αλλοιωθεί το μέγεθος και η φόρμα σχήματος του σκούφου.

Πλύσιμο στους ή κάτω από τους 30°C

Πλύσιμο στους ή κάτω από τους 30°C

Πλύσιμο στους ή κάτω από τους 40°C

Πλύσιμο στους ή κάτω από τους 40°C

Πλύσιμο στους ή κάτω από τους 50°C

Πλύσιμο στους ή κάτω από τους 50°C

Πλύσιμο στους ή κάτω από τους 60°C

Πλύσιμο στους ή κάτω από τους 60°C

Κανονικό πλύσιμο στο πλυντήριο

Κανονικό πλύσιμο στο πλυντήριο

Κρύο πλύσιμο στο πλυντήριο

Κρύο πλύσιμο στο πλυντήριο

Ζεστό πλύσιμο στο πλυντήριο

Ζεστό πλύσιμο στο πλυντήριο

Καυτό πλύσιμο στο πλυντήριο

Καυτό πλύσιμο στο πλυντήριο

Πλύσιμο στο χέρι

Πλύσιμο στο χέρι

Απαγορεύεται το πλύσιμο

Απαγορεύεται το πλύσιμο

Στεγνό καθάρισμα μόνο

Στεγνό καθάρισμα μόνο

Απαγορεύεται το στεγνό καθάρισμα

Απαγορεύεται το στεγνό καθάρισμα

Στεγνωτήριο ρούχων, στέγνωμα σε κανονική θερμοκρασία

Στεγνωτήριο ρούχων, στέγνωμα σε κανονική θερμοκρασία

Στεγνωτήριο ρούχων, στέγνωμα σε χαμηλή θερμοκρασία

Στεγνωτήριο ρούχων, στέγνωμα σε χαμηλή θερμοκρασία

Στεγνωτήριο ρούχων, στέγνωμα σε μεσαία θερμοκρασία

Στεγνωτήριο ρούχων, στέγνωμα σε μεσαία θερμοκρασία

Στεγνωτήριο ρούχων, στέγνωμα σε υψηλή θερμοκρασία

Στεγνωτήριο ρούχων, στέγνωμα σε υψηλή θερμοκρασία

Απαγορεύεται το στέγνωμα σε στεγνωτήριο

Απαγορεύεται το στέγνωμα σε στεγνωτήριο

Απαγορεύεται στο στέγνωμα

Απαγορεύεται στο στέγνωμα

Σιδέρωμα (οποιαδήποτε θερμοκρασία)

Σιδέρωμα (οποιαδήποτε θερμοκρασία)

Σιδέρωμα σε χαμηλή θερμοκρασία

Σιδέρωμα σε χαμηλή θερμοκρασία

Σιδέρωμα σε μεσαία θερμοκρασία

Σιδέρωμα σε μεσαία θερμοκρασία

Σιδέρωμα σε υψηλή θερμοκρασία

Σιδέρωμα σε υψηλή θερμοκρασία

Απαγορεύεται το σιδέρωμα

Απαγορεύεται το σιδέρωμα

Λευκαντικό όταν χρειάζεται

Λευκαντικό όταν χρειάζεται

Λευκαντικό χωρίς χλωρίνη όταν χρειάζεται

Λευκαντικό χωρίς χλωρίνη όταν χρειάζεται

Απαγορεύεται το λευκαντικό

Απαγορεύεται το λευκαντικό

Επιτρέπεται το στέγνωμα άπλωμα

Επιτρέπεται το στέγνωμα άπλωμα

Επιτρέπεται το στέγνωμα υπό σκιά

Επιτρέπεται το στέγνωμα υπό σκιά

Επιτρέπεται το στέγνωμα σε απλώστρα υπό σκιά

Επιτρέπεται το στέγνωμα σε απλώστρα υπό σκιά

Στέγνωμα σε απλώστρα

Στέγνωμα σε απλώστρα

Στέγνωμα σε επίπεδη επιφάνεια

Στέγνωμα σε επίπεδη επιφάνεια