Επιστροφή εντός 365 ημερών - χωρίς ερωτήσεις !
Μεταφορικά 3 € - Επιλογή για Δωρεάν Μεταφορικά πάνω από 39 €-
Επικοινωνία

Πώς Φοράμε Σκουφάκι Beanie: Ο Απόλυτος Οδηγός για Άνδρες

Υπάρχουν πολλοί τρόποι και πολλές εναλλακτικές επιλογές για να κρατάς ζεστά αυτιά και κεφάλι τα κρύα μερόνυχτα του χειμώνα. Δες αυτό το άρθρο ως τον οδηγό σου στον χουζούρικο κόσμο που χαρακτηρίζει τα σκουφιά beanie. Μάθε για τα στυλ, τα υλικά, αλλά και tips αγορών ώστε να γνωρίζεις ποια σκουφάκια beanie σου ταιριάζουν!

"Φόρεσε τον σκούφο σου, διαφορετικά θα παγώσει το κεφάλι σου!". Εάν μεγάλωσες, όπως εμείς οι Δανοί, τότε σίγουρα ακόμα θα αντηχούν στα αυτιά σου οι αυστηρές συστάσεις της μητέρας σου κάθε φορά που ήταν να βγεις από το σπίτι κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Μάλιστα, πολλές μαμάδες ισχυρίζονταν ότι από ένα ακάλυπτο κεφάλι, το σώμα μπορεί να χάσει έως και το 80% της θερμότητάς του. Αν και η "επιστήμη των μαμάδων" πάσχει από αντικειμενικά επιστημονικά κριτήρια, καθώς στην πραγματικότητα από ένα ακάλυπτο κεφάλι το σώμα μπορεί να χάσει μόλις 7-10% της θερμότητάς του, παρόλα αυτά το μόνο σίγουρο είναι ότι σαφώς και θα νιώθεις πιο όμορφα και χουζούρικα εάν βγαίνεις έξω στον χιονιά φορώντας στο κεφάλι σου ένα ζεστό πλεκτό χειμωνιάτικο σκούφο. Σε ποιον δεν αρέσει αυτό το αίσθημα, άλλωστε.

Έχοντας επηρεαστεί ιστορικά από το περίφημο Φρυγικό Σκούφο που φορούσαν οι απελευθερωμένοι σκλάβοι στην αρχαία Ρώμη, αλλά και από τους σκούφους της ελευθερίας που μπορεί να δει κανείς σε πίνακες του Καπιτωλίου των ΗΠΑ, το σκουφάκι beanie έχει διανύσει πολλούς αιώνες ιστορικής διαδρομής κρατώντας ζεστά τα κεφάλια των ανθρώπων εδώ και πολλούς πολλούς χειμώνες. Τέλος, εάν πίστευες έως τώρα ότι φορώντας το σκουφάκι beanie ψηλά στο κεφάλι ή με ελαφριά κλίση ήταν επινόηση των hipsters, τότε θα πρέπει να αναθεωρήσεις. Αυτή η τάση είναι εμπνευσμένη από τους βετεράνους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς έτσι φορούσαν τους σκούφους τους.

Merino μαλλί, πλεκτό μοτίβο, pom-poms, σκουφάκι ψαρά… Αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Και επειδή δώσαμε μεγάλη έμφαση στο κρύο και τον χειμώνα, καλό είναι να γνωρίζεις ότι υπάρχουν σκουφάκια beanie ειδικά σχεδιασμένα για πιο ζεστό καιρό. Φανταστικό, έτσι δεν είναι; Σ' αυτό το άρθρο θα μπορέσεις να διαβάσεις και να μάθεις όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις, και ίσως δε γνώριζες έως τώρα, για τα ανδρικά σκουφάκια beanie, αλλά και πώς να βρεις τα κατάλληλα σκουφάκια για την αφήγηση της ιστορίας σου την επόμενη φορά που θα κάνεις online αγορές.

1 Πώς φοράμε σκουφάκι beanie: ο απόλυτος οδηγός για άνδρες1.1 Σκουφάκια beanie για άνδρες - 5 τύποι1.2 Ποιο είναι το καλύτερο υλικό για την κατασκευή σκούφου beanie;1.3 Πώς φοριούνται τα ανδρικά σκουφάκια beanie1.4 Πώς ψωνίζω ανδρικά σκουφιά beanie;1.5 Μας ρωτησατε - σας απανταμε

Σκουφάκια Beanie για Άνδρες - 5 Τύποι

Μπορεί όταν ήσουν μικρός να φορούσες ό,τι σκούφο σου έκαναν δώρο η μαμά, οι θείες, η γιαγιά, τα μεγαλύτερα αδέρφια σου για να κρατάς το κεφάλι σου ζεστό τον χειμώνα. Όμως, είσαι πλέον ενήλικας, έχεις πολλές επιλογές και... το καλύτερο; Εσύ αποφασίζεις τι θα φορέσεις, πως, με τι, και πότε. Από τα κλασικά σκουφάκια beanie, έως αυτά με pom-poms στην κορυφή, σίγουρα υπάρχει ένας τύπος τουλάχιστον απ' αυτά τα μοδάτα και ζεστά χειμερινά σκουφάκια για άντρες που θα σε βοηθήσει να αφηγηθείς την ιστορία σου. Πριν κάνεις online αγορές για το επόμενο beanie σκουφάκι σου, ρίξε μια ματιά στα 5 δημοφιλέστερα πλεκτά σκουφάκια beanie για άντρες.

1. Beanie Σκουφάκια με Ρεβέρ – Κλασικά και Παραδοσιακά Πλεκτά Beanie Σκουφάκια

Τα πλεκτά σκουφάκια με ρεβέρ (cuffed beanies) είναι τα πιο κλασικά και παραδοσιακά πλεκτά σκουφάκια που μπορείς να αγοράσεις (αρκεί να θυμηθείς τα θρυλικά σκουφάκια που φορούσαν οι κομάντος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ ή ο Rocky στην ομώνυμη blockbuster ταινία). Το κλασικό στυλ τους τα κάνει εξαιρετική επιλογή για τις ΣΚ αποδράσεις ή για τις μετακινήσεις σου από και προς τη δουλειά κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Το ρεβέρ του σκούφου προσφέρει εξτρά προστασία από το κρύο τόσο στην περιοχή του μετώπου όσο και στα αυτιά. Συνιστούμε να φοράς το beanie έτσι ώστε το ρεβέρ να καλύπτει τουλάχιστον το μισό ύψος των αυτιών σου. Όποτε δυναμώνει ο αέρας, μπορείς να κατεβάσεις το ρεβέρ ώστε να καλύψεις ακόμα μεγαλύτερο τμήμα του κεφαλιού. Εάν δεν έχεις καταλήξει ποιο χρώμα να επιλέξεις όταν κάνεις διαδικτυακές αγορές, τότε καλό είναι να γνωρίζεις πως οι μονόχρωμοι ανδρικοί σκούφοι αποτελούν μια ασφαλή στυλιστικά επιλογή καθώς μπορείς να τους κάνεις mix n' match με τα περισσότερα χειμερινά ενδυματολογικά σύνολα.

2. Fisherman Beanie Σκουφάκια – Κοντά Beanie Σκουφάκια

Εμπνευσμένα από τα ζεστά και ανθεκτικά μάλλινα σκουφιά που φορούν οι ψαράδες τον χειμώνα, τα σκουφάκια fisherman beanie συγκαταλέγονται στα δημοφιλέστερα στυλ και τις δημοφιλέστερες ανδρικές τάσεις των ημερών μας. Αυτό το σκουφάκι beanie κάθεται καλά στο κεφάλι. Όμως, λόγω της ρηχής κορώνας, δεν καλύπτει τα αυτιά (ίσως καλύπτει μόλις ένα μικρό μέρος από το πάνω μέρος των αυτιών).

Αυτό το κοντό σκουφάκι beanie συγκαταλέγεται στα αγαπημένα και δημοφιλέστερα ανδρικά αξεσουάρ για τους hipsters, αλλά και γενικότερα για όσους άνδρες ακολουθούν τις τάσεις της μόδας, ενώ, παράλληλα, αγαπούν τη casual άνεση. Αν και δε μπορούμε να σου εγγυηθούμε ότι θα σε κρατήσει σούπερ ζεστό τα κρύα μερόνυχτα του χειμώνα (λόγω του συγκρητικά μικρότερου μεγέθους του)... ωστόσο θα μοιάζεις ωραίος, μοδάτος, με αρρενωπό στυλ.

3. Slouchy Beanie Σκουφάκια – Baggy Beanie Σκουφάκια

Αυτά τα σκουφάκι beanie έχουν μεγαλύτερο μήκος που καλύπτει τα αυτιά περίπου έως τη μέση (πάνε ακόμα πιο κάτω εάν τα τραβήξεις ελαφρά) ενώ έχει περισσότερο ύφασμα στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Συνήθως, τα slouch beanies δεν έχουν ρεβέρ.

Τα slouchy beanie σκουφάκια έχουν σχεδιαστεί για να ταιριάζουν σε πιο χαλαρό casual look, όπως πχ. με denim jacket, παρά σε πιο επίσημα look, όπως πχ. με ένα καλό μακρύ παλτό ή μια καμπαρντίνα.

4. Σκούφοι Ορειβασίας με Φούντα – Pom Pom Beanie Σκουφάκια

Αδιαμφισβήτητα, οι πλεκτοί σκούφοι ορειβασίας με φούντα, γνωστοί και ως bobble hats, συγκαταλέγονται στα δημοφιλέστερα και χαρακτηριστικότερα χειμερινά σκουφάκια. Σε όλους αρέσει η φούντα που έχουν στο πάνω μέρος του κεφαλιού, γνωστή και ως pom pom. Βασικά, κατά τη διάρκεια του χειμώνα βλέπεις παντού τα χειμερινά σκουφάκια με φούντα, από τους παιδικούς σταθμούς έως τα χιονοδρομικά κέντρα.

Η φούντα, άλλως pom pom, έχει μακρινές ιστορικές ρίζες που ξεπηδούν από τη στρατιωτική ιστορική παράδοση. Πρωτοεμφανίστηκε στο πολεμικό ναυτικό για την προστασία των ναυτών. Σύμφωνα με μια δημοφιλή θεωρία, η φούντα στο πάνω μέρος του σκούφου προστάτευε τα κεφάλια των ναυτών όταν γινόταν η στραβή και χτυπούσαν τα κεφάλια τους στις άνω δοκούς του πλοίου. Ιδίως κατά τη διάρκεια φουρτούνας ή ναυμαχιών, μπορείς να φανταστείς πόσο πολύτιμη μπορεί να ήταν η προστασία που παρείχαν οι φούντες, δεδομένου ότι το πολεμικό πλοίο σείονταν ολόκληρο είτε από τα μανιασμένα κύματα ή τις οβίδες που έσκαγαν σε διάφορα σημεία του από τα κανόνια των αντίπαλων πλοίων. Μύθος ή αλήθεια, ακόμα δεν έχει αποδειχθεί. Ωστόσο, αποτελεί φανταστική εγκυκλοπαιδική γνώση για να εντυπωσιάσεις τους φίλους ή την παρέα σου. Όλοι αγαπάνε τους "ψαγμένους" ομιλητές.

Οι χειμερινοί πλεκτοί σκούφοι ορειβασίας με φούντα έχουν συνήθως ρεβέρ και είναι εξαιρετικά ζεστοί. Το καλό είναι ότι μπορείς να φοράς πλεκτά σκουφάκια με φούντα τόσο με πιο χαλαρά casual ενδυματολογικά σύνολα όσο και με πιο επίσημα καλά ντυσίματα. Ωστόσο, όσον αφορά τα πλεκτά σκουφάκια με φούντα για άντρες, συμβουλεύουμε να επιλέγονται μονόχρωμα σκουφάκια, κυρίως τα σκουρόχρωμα, ώστε να μπορείς να τα ταιριάξεις με όλα τα ντυσίματα και με όλα τα χρώματα.

5. High Top Beanie Σκουφάκια

Έχεις παρατηρήσει την πρόσφατη τάση (trend) όσον αφορά τα σκουφάκια beanie για άντρες; Είναι τα σκουφάκια beanie που φορούν οι άνδρες πολύ ψηλά στο κεφάλι τους, κινδυνεύοντας σε πολλές περιπτώσεις μια δυνατή ριπή αέρα να τους πάρει τον όμορφο πλεκτό σκούφο τους. Αν και τα συγκεκριμένα ανδρικά σκουφάκια beanie δε προσφέρουν υψηλά επίπεδα ζέστης στο κεφάλι, ωστόσο όλοι συμφωνούν ότι τα high top beanie σκουφάκια έχουν ωραίο, χαλαρό στυλ (άσε που είναι ιδιαιτέρως βολικά, καθώς μπορείς να τα φορέσεις κρύβοντας τα μαλλιά σου εάν αυτά είναι αχτένιστα ή έχεις καιρό να πας στον μπαρμπέρη ή ξέχασες να τα λούσεις καμιά βδομάδα).

Τα high top beanie σκουφάκια έχουν αρκετό χώρο προς τα πάνω και φοριούνται όσο πιο ψηλά στο κεφάλι γίνεται, ένα τικ πριν πέσουν. Θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι το έξτρα ύφασμα κοιτάει προς τα πάνω (ένα ισχυρότερο νήμα θα βοηθήσει σε αυτό). Διαφορετικά, το beanie σου ενδέχεται να αρχίσει να γέρνει προς μια πλευρά και εν τέλει εσύ να καταλήξεις να μοιάζεις με Στρουμφάκι.

Ποιο Είναι το Καλύτερο Υλικό για την Κατασκευή Σκούφου Beanie;

Από τους toboggan σκούφους έως τους skull σκούφους και τους χειμωνιάτικους σκούφους που φοράνε οι hipsters (αλλά και οι ψαράδες) υπάρχει μεγάλη ποικιλία και πολλά διαφορετικά ανδρικά σκουφάκια beanie για να διαλέξεις.

Ωστόσο, το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξεις όταν κάνεις τα ψώνια, πόσο μάλλον όταν κάνεις online αγορές, είναι το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο ο ανδρικός σκούφος που χαζεύεις. Εάν ψάχνεις να αγοράσεις ένα ελαφρύ σκουφάκι beanie για άνοιξη, καλοκαίρι ή φθινόπωρο, τότε η καλύτερη επιλογή είναι κάποιο βαμβακερό σκουφάκι beanie. Το βαμβακερό σκουφάκι θα αφήνει το κεφάλι να αναπνέει και δε θα εγκλωβίζει τη ζέστη στο κεφάλι σου.

Όταν οι θερμοκρασίες αρχίζουν να πέφτουν σημαντικά, συνιστούμε να επιλέγεις να φοράς μάλλινα σκουφάκια beanie από μαλλί Merino. Ο συγκεκριμένος τύπος μαλλιού φημίζεται για τις αδιάβροχες ιδιότητές του, αλλά και για το πόσο ζεστό μπορεί να κρατήσει το κεφάλι σου, προσφέροντας προστασία από τον αέρα, την υγρασία, και το κρύο. Μιλάμε για την απόλυτη χουζούρα, και μάλιστα χωρίς φαγούρα, όπως έχουν την τάση να προκαλούν άλλων ειδών μάλλινα χειμωνιάτικα σκουφιά. Επίσης, όταν το κρύο γίνει βαρύ και ο καιρός αγριέψει, συνιστούμε να φοράς ανδρικά σκουφάκια beanie που να καλύπτουν πλήρως τα αυτιά σου. Παρόλο που τα ανδρικά σκουφάκια τύπου fisherman beanie γνωρίζουν μεγάλη δημοφιλία στους άνδρες influencers του Instagram, δε θα πρέπει να ξεχνάς ότι είναι σχετικά κοντά και κατά τη διάρκεια του χειμώνα τα αυτιά σου θα σε παρακαλάνε για προστασία και κάλυψη από το κρύο και τον αέρα.

Τι Πλεονεκτήματα Προσφέρουν τα Μάλλινα Σκουφάκια Beanie

  • Είναι αδιάβροχα σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό, δλδ δε μουσκεύουν γρήγορα
  • Δεν εγκλωβίζουν υγρασία και ιδρώτα στο εσωτερικό τους
  • Προσφέρουν εξαιρετική μόνωση από το κρύο (κρατάνε το κεφάλι σούπερ ζεστό)
  • Είναι πολύ ανθεκτικά και πρακτικά
  • Αφήνουν το κεφάλι να αναπνέει
  • Το μαλλί Merino είναι εξαιρετικά μαλακό στην υφή και δεν προκαλεί φαγούρα

Τι Πλεονεκτήματα Προσφέρουν τα Ακρυλικά & Συνθετικά Σκουφάκια Beanie

  • Φτιάχνονται από συνθετικό νήμα
  • Δε δημιουργούνται εύκολα κόμποι, δε τρίβονται εύκολα, δε ζαρώνουν
  • Συγκρητικά με άλλα υφάσματα, τα συνθετικά ζαρώνουν και τσαλακώνονται εξαιρετικά δύσκολα
  • Είναι ελαφριά και στεγνώνουν γρήγορα

Τι Πλεονεκτήματα Προσφέρουν τα Βαμβακερά Σκουφάκια Beanie

  • Είναι εξαιρετικά αεροδιαπερατά, αφήνουν το κεφάλι να αναπνέει
  • Απορροφούν την έξτρα υγρασία και ιδρώτα, διατηρούν πιο δροσερό το κεφάλι
  • Δεν εγκλωβίζουν μυρωδιές όπως κάνουν τα υφάσματα με βάση το πετρέλαιο (Συνθετικά υφάσματα, όπως πχ. ακρυλικό, πολυεστέρας, νάιλον, και spandex)
  • Δε χρειάζονται τόσο συχνά πλύσιμο
  • Είναι ανθεκτικά
  • Είναι λιγότερο πιθανό (συγκρητικά με τα μάλλινα σκουφιά beanies) να σακουλιάσουν ή να ξεχειλώσουν
  • Είναι απαλά και δεν προκαλούν φαγούρα

Δημοφιλή Σκουφάκια Beanie - Χαρακτηριστικά & Κατασκευή

Τα ανδρικά σκουφάκια beanie συνοδεύονται από έναν πραγματικό πλούτο ορολογιών – όπως πχ. χοντρή πλέξη (chunky knit) και αυλακωτά ρεβέρ (ribbed cuffs). Την επόμενη φορά που θα προβείς σε online αγορές για να ψωνίσεις σκουφάκι beanie για τον εαυτό σου ή ως δώρο, καλό είναι να γνωρίζεις τα βασικά χαρακτηριστικά και τον τρόπο που κατασκευάζονται αυτά τα ανδρικά σκουφιά ώστε να κατανοείς και να γνωρίζεις καλύτερα τι σκουφάκι επιθυμείς ακριβώς να αγοράσεις, αλλά και τι είδους είναι τα διαθέσιμα προς πώληση ανδρικά σκουφιά που χαζεύεις όσο επιδίδεσαι στις διαδικτυακές αγορές / στα διαδικτυακά ψώνια σου.

  • Ρεβέρ & Γείσο (Cuff & Brim) – Πολλές φορές αυτές οι δυο λέξεις χρησιμοποιούνται ως συνώνυμα. Το ρεβέρ ή γείσο σε ένα σκουφάκι beanie αποτελεί το χαμηλότερο μέρος του, το οποίο συχνά σηκώνεται προς τα πάνω ή διπλώνεται προς τα πάνω. Το ρεβέρ είναι εμφανές σε σκουφάκι fisherman beanie, ενώ δεν υπάρχει σε σκουφάκια slouchy beanies. Σε πολλά ανδρικά σκουφάκια beanie, το ρεβέρ μπορεί να ξετυλιχθεί ή να προσαρμοστεί, αναλόγως του κρατήματος και του look που επιζητάς. Εάν κάνεις τα online ψώνια σου σε αγγλόφωνο ηλεκτρονικό κατάστημα, καλό είναι να γνωρίζεις ότι το ρεβέρ / γείσο, πολλές φορές αναφέρεται είτε ως brim ή ως visor (όπως το γείσο στα
    baseball caps). Ναι, ορισμένα ανδρικά σκουφιά beanie έχουν κι απ' αυτό. Μάλιστα, ήταν εξαιρετικά δημοφιλή στις αρχές του 2000 και θα παραμείνουν για πάντα στην ιστορία μέσα από τις αποθηκευμένες σελίδες στο Myspace.
  • Διπλής Όψεως (Reversible) – Τα σκουφάκια beanie διπλής όψεως έχουν χρώμα ή μοτίβο και στις δυο πλευρές και είναι ουσιαστικά δυο σκουφάκια σε ένα.
  • Αυλακωτά (Ribbed) – Τα αυλακωτά σκουφάκια beanie έχουν ορατές κάθετες αυλακώσεις από τη φάση του πλεξίματος.
  • Χοντρής Πλέξης (Chunky Knit) – Θυμήσου τα σκουφιά που έπλεκε η γιαγιά. Ως επί το πλείστον αυτοί οι πλεκτοί σκούφοι είναι που χαρακτηρίζονται ως σκούφοι με χοντρή πλέξη, λόγω του χοντρού νήματος, των ευδιάκριτων μοτίβων πλέξης, και του μεγάλου όγκου τους.
  • Διπλής Πλέξης (Double Knit) – Τα ανδρικά σκουφιά διπλής πλέξης φτιάχνονται από τον συνδυασμό 2 διαφορετικών νημάτων. Συνήθως, έχουν το διπλάσιο πάχος από τα ανδρικά σκουφιά που είναι φτιαγμένα από "συνηθισμένο" νήμα και προσφέρουν πολύ καλύτερη μόνωση, άρα προσφέρουν καλύτερη προστασία του κεφαλιού κρατώντας το ζεστό ακόμα και όταν κάνει πολύ κρύο.
  • Πλεκτό Μοτίβο Καλώδιο (Cable Knit) – Τα ανδρικά πλεκτά σκουφιά beanie με πλεκτό μοτίβο καλώδιο πλέκονται με ειδική τεχνική όπου οι κάθετες πλεκτές ρίγες πλέκονται μεταξύ τους δημιουργώντας ένα μοτίβο που θυμίζει καλώδιο. Αυτού του είδος το πλεκτό μοτίβο δημιουργεί συνήθως ανδρικά πλεκτά σκουφιά beanie που είναι εξαιρετικά ζεστά.
  • Προστατευτικά Αυτιών (Ear Flaps) – Τα ανδρικά σκουφιά beanie που έχουν προστατευτικά αυτιών (ή προστατευτικά πτερύγια) αποτελούν δημοφιλή τάση. Στα δημοφιλέστερα στυλ αυτού του είδους ανήκουν τα σκουφιά Sherpa και τα ρωσικά σκουφιά Ushanka. Και τα δυο στυλ έχουν προστατευτικά αυτιών τα οποία μάλιστα δένουν κάτω από το πηγούνι ώστε να κρατάνε ζεστά τα αυτιά ή στο πάνω μέρος του σκούφου ώστε να μπορούν τα αυτιά να αναπνέουν όταν δεν κάνει τόσο κρύο και δε φυσάει πολύ.
  • Φόδρα / Επένδυση (Lining) – Τα ανδρικά πλεκτά σκουφάκια beanie με φόδρα / επένδυση προσφέρουν ένα εξτρά επίπεδο απαλότητας και χουζούρικης ζεστασιάς στην εσωτερική πλευρά του σκούφου. Η πιο συνηθισμένη εσωτερική επένδυση είναι από φλις (fleece), το οποίο είναι συνθετικό νήμα. Να σημειωθεί πως το φλις είναι εξαιρετικά ζεστό και αποτελεί εξαιρετική επιλογή για την προστασία του κεφαλιού από το κρύο. Το φλις δεν προκαλεί φαγούρα σε αντίθεση με ένα πλεκτό μάλλινο σκουφάκι beanie.

Πώς Φοριούνται τα Ανδρικά Σκουφάκια Beanie

Θέλεις να μάθεις πώς φοριέται ένα ανδρικό πλεκτό σκουφάκι beanie; Φόρεσέ το. Αν και αυτό αποτελεί την απλή έκδοση, οφείλουμε να σου μάθουμε και να σου προτείνουμε πολλά περισσότερα από το προφανές. Ρίξαμε μια ματιά στα γραφεία μας και δημιουργήσαμε τρεις κατηγορίες: άνδρες με μακριά μαλλιά, άνδρες με κοντά μαλλιά και άνδρες με μεσαίου μεγέθους μαλλιά / μπούκλες.

Πώς πρέπει να φοράνε τα σκουφάκια beanie οι άνδρες με μακριά μαλλιά;

Όσοι άνδρες έχουν μακριά μαλλιά, ο καλύτερος τρόπος για να φορέσουν ένα ανδρικό σκούφο beanie είναι να αγοράσουν ένα σκούφο beanie χωρίς ρεβέρ και να το φορέσουν ψηλά στο μέτωπό τους. Μάλιστα, εάν ανήκεις κι εσύ στους μακρυμάλληδες, σε συμβουλεύουμε να μην προσπαθήσεις να "συμπιέσεις" όλα τα μαλλιά σου μέσα στον σκούφο. Αντίθετα, και αυτή είναι η "μαγεία" που κάνει τα σκουφάκια beanie να ξεχωρίζουν, άσε τα μαλλιά σου ελεύθερα και φόρεσε από πάνω το σκουφάκι beanie. Οι άκρες των μαλλιών σου θα δημιουργήσουν ένα πολύ ωραίο περίγραμμα του προσώπου σου, ενώ παράλληλα θα "μονώσουν" τον λαιμό και τον σβέρκο σου, προσφέροντας έξτρα προστασία από το κρύο, την υγρασία, και τον άερα.

Εάν επιθυμείς να κάνεις ακόμα πιο ολοκληρωμένες τις online αγορές σου, συνιστούμε να αγοράσεις high top beanies καθώς και slouchy beanies. Έτσι, όταν έρθει ο χειμώνας, θα έχεις πολλές στυλιστικές επιλογές όσον αφορά τα ανδρικά χειμωνιάτικα πλεκτά σκουφάκια για άντρες.

Ποια beanie σκουφάκια ταιριάζουν καλύτερα σε άνδρες με μπούκλες ή κατσαρό μαλλί;

Εάν έχεις μπούκλες ή κατσαρό μαλλί ή εάν τα μαλλιά σου είναι μεσαίου μήκους, θα σε συμβουλεύαμε να αποφύγεις λεπτά, στενά ανδρικά σκουφάκια beanie, όπως πχ. τα σκουφάκια skull caps, καθώς θα καταλήξεις με ένα σκουφί που θα είναι τίγκα σε ογκώδες μαλλί, έτοιμο να "σκάσει". Αντίθετα, θα σε συμβουλεύαμε να προτιμήσεις άλλα στυλ, όπως πχ. τα slouch ή high-top beanie σκουφάκια. Είναι πιο μεγάλα και πιο επιμήκη. Έτσι, δε θα "συμπιέζουν" επικίνδυνα τον μεγάλο όγκο των μαλλιών σου. Το οπτικό και πρακτικό αποτέλεσμα θα είναι σαφώς πιο συμαζεμμένο και εξισορροπημένο.

Ακόμα και τις μέρες που το μαλλί σου θα είναι εξαιρετικά ατίθασο, γνωστές ως bad hair days, μη προσπαθήσεις να κρύψεις όλο το μαλλί σου κάτω από τον σκούφο. Άσε το μαλλί σου ελεύθερο. Έτσι, θα δημιουργηθεί ένα όμορφο περίγραμμα μεταξύ του προσώπου και του σκούφου σου.

Πώς πρέπει να φοράνε τα σκουφάκια beanie οι άνδρες με κοντό μαλλί;

Για τους άνδρες με κοντό ή ξυρισμένο ή καθόλου μαλλί, θα συμβουλεύαμε να επιλέγουν ανδρικά σκουφάκια beanie με στενή γραμμή και όχι ανδρικά σκουφάκια baggy ή υπερμεγέθη. Οτιδήποτε πολύ μεγάλο, χαλαρό ή ογκώδες θα δείχνει περιέργα στο κεφάλι σου... βασικά θα φαίνεται λες και ο σκούφος beanie "τρώει" το κεφάλι σου... καθόλου καλό look.

Τα ανδρικά σκουφάκια fisherman beanies, bobble, και με κλασικό ρεβέρ ταιριάζουν εξαιρετικά σε άνδρες με κοντό ή ξυρισμένο μαλλί. Φοριούνται άνετα χωρίς να "πνίγουν" το κεφάλι. Επομένως, αγαπητοί άνδρες με κοντά μαλλιά ή ακόμα και με φαλάκρα - την επόμενη φορά που θα κάνετε τις διαδικτυακές αγορές σας ή την επόμενη φορά που θα επισκεφτείτε ένα κατάστημα με ανδρικά αξεσουάρ και καπέλα, να θυμάστε... επιλέγετε πάντα ανδρικά σκουφιά beanie με στενή γραμμή και slim design.

Πώς Ψωνίζω Ανδρικά Σκουφιά Beanie;

Εκτός από το να προσφέρεις προστασία στα αυτιά και το κεφάλι σου από το κρύο, την υγρασία, και τον παγωμένο βοριά, είναι σημαντικό να επιλέξεις ένα σκούφο beanie που θα ολοκληρώνει το look σου και θα ταιριάζει στο στυλ σου.

Το πρώτο πρώτο πράγμα που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι πρέπει να κάνεις αρχικά τον εξής διαχωρισμό: ψάχνεις ένα σκούφο beanie για να κρατάει ζεστό το κεφάλι και να προστατεύει τα αυτιά σου ή ένα σκούφο beanie που θα μπορείς να τον φοράς άνοιξη, καλοκαίρι, και φθινόπωρο; Αφού απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα, όλα τ' άλλα είναι εύκολα. Αρκεί να ξέρεις καλά τι σου αρέσει, τι σου ταιριάζει, και τι ψάχνεις.

Επειδή ο κατάλογος μπορεί να είναι τεράστιος, αποφασίσαμε να συμπιέσουμε τις παραμέτρους στις πλέον βασικές και σημαντικές. Όπως με όλα τα ανδρικά αξεσουάρ, υποστηρίζουμε 100% την απόφασή σου να αγνοήσεις τι λένε οι άλλοι κι εν τέλει να ακολουθήσεις το ένστικτο και την καρδιά σου. Όμως... εάν ψάχνεις απεγνωσμένα για λίγες κατευθυντήριες στυλιστικές συμβουλές... τα παρακάτω στυλιστικά tips πιστεύουμε ότι θα σε βοηθήσουν.

  • Για look Επίσημο & Γραφείου – Το κλασικό σκουφί beanie με ρεβέρ
  • Για look Casual & ΣΚ – Κλασικό σκουφί beanie με ή χωρίς ρεβέρ ή σκουφί fisherman beanie
  • Για look Streetwear & Sporty – Σκουφί slouchy beanie, fisherman beanie ή σκουφάκι bobble

Τέλος, πέρα από το κεφάλι και τα αυτιά, καλό είναι να προστατεύεις και τον λαιμό σου από το κρύο, την υγρασία, τον κρύο αέρα. Για ένα πιο ολοκληρωμένο χειμερινό look, καλό είναι να προσθέσεις στις online αγορές σου και ένα χειμωνιάτικο κασκόλ αλλά και γυαλιά ηλίου. Και τον χειμώνα, θα πρέπει να συνδυάζεις στυλ με πρακτική λειτουργικότητα και προστασία.

ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΑΤΕ - ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ

Υπάρχει περίπτωση να χάσεις μαλλιά εάν φοράς συχνά σκουφί beanie;

Αν και δεν είμαστε επιστήμονες, μπορούμε να πούμε με σχετική βεβαιότητα πως εάν φοράς σκουφί beanie (ή οποιοδήποτε άλλο σκούφο ή καπέλο) το πιθανότερο είναι να μη σε οδηγήσει γρηγορότερα στη φαλάκρα απ' ό,τι είναι ήδη προγραμματισμένο και δρομολογημένο από τη φύση, εάν έχεις τάση προς τη φαλάκρα δηλαδή. Ενδέχεται να σημειωθεί τριχόπτωση από αλωπεκία έλξης (βλ. traction alopecia) εάν φοράς πολύ σφιχτά τα καπέλα ή τα caps σου. Εάν έχεις την τάση να φοράς καπέλα που σφίγγουν πολύ το κεφάλι σου, τότε θα σε συμβουλεύαμε να το σταματήσεις άμεσα, καθώς έτσι δημιουργείς σημαντική φθορά στους θύλακες των τριχών. Κάτι τέτοιο είναι αδύνατον να συμβεί φορώντας ανδρικά σκουφάκια beanie, καθώς αυτοί οι ανδρικοί σκούφοι φημίζονται για το σχετικά χαλαρό τρόπο με τον οποίο φοριούνται. Για να δημιουργηθεί πρόβλημα στους θύλακες των τριχών λόγω καπέλου, θα πρέπει να φοράς σφιχτά καπέλα τακτικά, για πολλές ώρες, και είναι κάτι που ενδέχεται να συμβεί με την πάροδο πολλών χρόνων.

Τέλος, θα πρέπει να τονιστεί ότι το κάπνισμα, η κακή διατροφή, και η γενετική κληρονομική προδιάθεση λόγω DNA, είναι οι τρεις κύριοι παράγοντες που ευθύνονται για τη φαλάκρα στους άντρες. Συνοψίζοντας... μπορείς να φοράς άφορα τους αγαπημένους σου σκούφους beanie.

Μπορώ να φοράω σκούφους beanies με γυαλιά;

Εάν πρόκειται για επιλογή μεταξύ του να βλέπεις και να μη βλέπεις... τότε η απάντησή μας είναι 100% ναι! Εννοείται πως μπορείς να φοράς σκουφάκι beanie με γυαλιά. Τώρα, εάν πρόκειται για γυαλιά με διάφανους φακούς ή γυαλιά ηλίου, τότε και πάλι η απάντηση είναι η ίδια... Ναι! Μπορείς να φοράς σκούφο beanie με γυαλιά.

Για έξτρα στυλ, προτείνουμε να επιλέγεις σκουρόχρωμα ανδρικά σκουφιά beanie. Πολύ trendy χρώματα είναι το μαύρο, το μπλε μαρέν, και το γκρι. Αυτά τα χρώματα δε θα τραβήξουν την προσοχή, αφήνοντας τα γυαλιά να δώσουν έμφαση και να φωτίσουν το όμορφο πρόσωπό σου.

Τι είναι ο σκούφος Monmouth;

Ο σκούφος Monmouth είναι ο "παππούς" για τα σημερινά σκουφάκια beanie για άντρες. Αυτά τα ανδρικά σκουφιά σχεδιάστηκαν και προορίζονταν αρχικά για τους Άγγλους ναύτες και στρατιώτες του 14ου αιώνα, συγκεκριμένα αυτούς που έδρευαν στην πόλη Μονμάουθ (βλ. Monmouth), εξ ού και το όνομα. Στην προσπάθειά της να προστατέψει τα τοπικά προϊόντα και να τονώσει την τοπική οικονομία, η βασίλισσα Ελισσάβετ Α' διέταξε ότι ήταν υποχρεωτικό να φοράνε τον σκούφο όλοι όσοι ήταν άνω των 6 ετών. Αδιαμφισβήτητα, είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να ξεκινήσεις μια τάση.

Μπορώ να τεντώσω ένα σκούφο beanie ώστε να κάθεται καλύτερα στο κεφάλι μου;

Φοβάσαι ότι τα μάτια σου θα πεταχτούν έξω όπως στη φανταστική ταινία Η Μάσκα όπου πρωταγωνιστεί ο υπέροχος κωμικός Τζιμ Κάρεϊ (Jim Carrey); Εάν νιώθεις τον σκούφο σου να σε σφίγγει πολύ, τότε ίσως φτάσεις στο σημείο να σκεφτείς να τον τεντώσεις ώστε να ξεχειλώσει ελαφρώς. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, οι σκούφοι beanie ξεχειλώνουν ελαφρά με την πάροδο των χρόνων απλά φορώντας τους. Εάν βιάζεσαι και δε μπορείς να περιμένεις, μπορείς να πλύνεις τον σκούφο beanie στο χέρι και μετά να το τεντώσεις ελαφρά όσο στεγνώνει, όσο δηλαδή ο σκούφος είναι μουσκεμένος.

Βεβαίως, η καλύτερη συμβουλή μας είναι η εξής: Την επόμενη φορά που θα κάνεις online αγορές, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να διπλοτσεκάρεις το μέγεθος του σκούφου beanie που επιθυμείς να αγοράσεις πριν πατήσεις το κουμπί ‘Αγορά’.

Μπορώ να συρρικνώσω ένα σκούφο beanie ώστε να κάθεται καλύτερα στο κεφάλι μου;

Εάν ο σκούφος beanie που αγόρασες σου είναι πολύ μεγάλος, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να τον επιστρέψεις και να ζητήσεις να σου στείλουν σκούφο beanie στο σωστό μέγεθος. Η συρρίκνωση ενός σκούφου beanie είναι μια σχετικά ντελικάτη διαδικασία και υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να καταλήξεις με ένα τόσο μικρό σκούφο που να χωράει σε κεφάλι κούκλας. Αν τώρα συνεχίζεις να επιθυμείς να "μαζέψει" ο σκούφος σου, τότε προσπάθησε να κάνεις το εξής: Πλύσιμο στο χέρι με ζεστό νερό.

Τι είδους χειμωνιάτικα καπέλα είναι καλύτερα για τους άνδρες;

Τον χειμώνα, προτείνουμε η νο1 προτεραιότητα για τους άνδρες να είναι η προστασία του κεφαλιού τους από το κρύο. Πολύ καλές επιλογές είναι τα ανδρικά μάλλινα καπέλα fedora, τα μάλλινα σκουφάκια beanie, και οι μάλλινες τραγιάσκες. Το μαλλί είναι ένα φανταστικό ύφασμα, καθώς όχι μόνο μονώνει καλά το κεφάλι κρατώντας το ζεστό, αλλά, παράλληλα, αφήνει το κεφάλι να αναπνέει και δεν εγκλωβίζει ιδρώτα / υγρασία στο εσωτερικό. Τα πλεκτά σκουφάκια beanie αποτελούν εξαιρετική επιλογή όταν ο καιρός είναι πολύ κρύος και φυσάει δυνατά, καθώς όχι μόνο κρατάνε το κεφάλι ζεστό, αλλά και τα αυτιά... εκτός κι αν αγοράσεις σκουφάκι fisherman beanie.

Ποιο είναι το Εβραϊκό όνομα των σκούφων beanie που φορούν οι Εβραίοι;

Σε πολλές Εβραϊκές κοινότητες, τα περίφημα kippahs φοριούνται ως ένδειξη σεβασμού και λατρείας στον Θεό. Αυτά τα μικρά σκουφάκια δεν ανήκουν στην ίδια κατηγορία με τα σκουφάκια beanies και θα πρέπει να αναφέρονται με το σωστό όνομά τους.

Τι είναι τα σκουφάκια Skull Cap Beanies;

Εάν ψάχνεις για ανδρικά σκουφιά που να συνδυάζουν την άνεση ενός beanie με τη στενή γραμμή και το ελαστικό κράτημα ενός skull cap σκούφου, τότε είμαστε σίγουροι ότι θα λατρέψεις τα σκουφάκια skull cap beanies. Φοβερά έξυπνο όνομα, συμφωνείς;

Τα σκουφάκια skull cap beanies "αγκαλιάζουν" το κεφάλι και συνήθως δεν έχουν γείσο ή ρεβέρ. Ορισμένα είναι τόσο λεπτά και ελαστικά, που μπορείς να τα φορέσεις κάτω από κράνος μηχανής. Επομένως, μόνο τυχαίο δεν είναι που αυτά τα σκουφιά είναι τόσο δημοφιλή στους μηχανόβιους.

Γιατί ο συγκεκριμένος τύπος σκούφου ονομάζεται beanie;

"Φάγαμε" το διαδίκτυο για απαντήσεις, ωστόσο δε καταφέραμε να βρούμε κάτι συγκεκριμένο. Το αγαπημένο μας συμπέρασμα είναι ότι αυτό το φοβερό πλεκτό σκουφί πήρε το όνομά του από την αργκό αγγλική λέξη ‘bean’ που σημαίνει κεφάλι. Σίγουρα ακούγεται καλύτερο από το ‘headie’.