Εξοικονομησε 20% σε ολα τα γυαλια ηλιου

Εξοικονομησε 20% σε ολα τα γυαλια ηλιου

Επιστροφή εντός 365 ημερών - χωρίς ερωτήσεις !
Μεταφορικά 4 € - Επιλογή για Δωρεάν Μεταφορικά πάνω από 49 €-
Επικοινωνία
Αγαπημένα
Καλάθι

Θεραπευτικά Βραχιόλια για Άνδρες – Τι Σημαίνουν οι Λίθοι

Υπάρχουν χιλιάδες θεραπευτικοί λίθοι που πιστεύεται ότι προσφέρουν ευρεία γκάμα ευεργετικών ιδιοτήτων στον κάτοχό τους, από αυξημένη συγκέντρωση και θάρρος έως αυξημένες διανοητικές ικανότητες και αγάπη. Το να γνωρίζεις ποιον από όλους αυτούς τους λίθους να επιλέξεις να φορέσεις στον καρπό σου απαιτεί υπομονή και γνώση. Ο οδηγός μας περιγράφει αναλυτικά και με απλή γλώσσα τι είναι αυτό που κάνει τα ανδρικά θεραπευτικά βραχιόλια με λίθους τόσο ξεχωριστά και ευελπιστούμε ότι θα σε βοηθήσει να κάνεις τη σωστή επιλογή.

Πολλοί ίσως να πιστεύουν ότι οι λίθοι προορίζονται μόνο για τους ειδικούς και όσους επαγγελματίες ή λάτρεις ασχολούνται με το συγκεκριμένο θέμα ή για όσους γνωρίζουν "ψαγμένες" ορολογίες, όπως πχ "downward dog" και "Paripurna Navasana". Όμως, πάνω απ' όλα, οι ιδιαίτερες ιδιότητες και η πανέμορφη όψη και λάμψη τους έβαλε τους λίθους στο επίκεντρο του στολισμού των ανθρώπων από την απαρχή της ανθρώπινης ιστορίας.

Για τους Βίκινγκς (φυσικά, είμαστε πολύ περήφανοι για τους προγόνους μας), η Καρνεόλη (Carnelian), ο Γαγάτης (Jet), ο Γρανάτης (Garnet), και το Κεχριμπάρι (Amber) αποτελούσαν αγαπημένες επιλογές για τα κοσμήματα και τα αξεσουάρ τους, τόσο λόγω της ομορφιάς τους όσο και λόγω των "υπερφυσικών" ιδιοτήτων που πίστευαν ότι οι λίθοι αυτοί πρόσδιδαν στον κάτοχό τους. Στις μέρες μας, οι άνθρωποι ακόμα πιστεύουν πως ορισμένοι λίθοι μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά σε πολλούς τομείς τη ζωή του κατόχου τους, από τις νοητικές δεξιότητες έως τη δύναμη, την υγεία, το θάρρος, κλπ.

Ανεξάρτητα εάν ψάχνεις για βραχιόλι με λίθους λόγω των "μαγικών" τους ιδιοτήτων ή λόγω του ότι οι λίθοι σαγηνεύουν και "μαγνητίζουν" την προσοχή των βλεμμάτων, στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρεις πολλά ανδρικά βραχιόλια με ημιπολύτιμους λίθους που είμαστε σίγουροι ότι θα σε συναρπάσουν και θα σε βοηθήσουν να αφηγηθείς την ιστορία σου.

Πριν ξεκινήσουμε, είναι σημαντικό να σημειώσουμε πως ότι γράφουμε σχετικά με τους λίθους και τις θεραπευτικές ιδιότητές τους έχουν ξεκάθαρα ενημερωτικό σκοπό. Οι όποιες πληροφορίες δεν έχουν τεκμηριωθεί επιστημονικά. Εάν αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα σωματικής ή ψυχολογικής φύσης, σε συμβουλεύουμε να απευθυνθείς σε ειδικό ιατρό / επιστήμονα / διαπιστευμένο επαγγελματία υγείας.

1 Θεραπευτικά βραχιόλια για άνδρες – τι σημαίνουν οι λίθοι1.1 Σε τι διαφέρουν οι πολύτιμοι & οι ημιπολύτιμοι λίθοι;1.2 Σε τι διαφέρουν οι κρύσταλλοι από τους λίθους;1.3 Γιατί φοράμε θεραπευτικά βραχιόλια;1.4 Πώς βρίσκω ποιο θεραπευτικό βραχιόλι είναι κατάλληλο για μένα;1.5 Πώς γίνεται ο καθαρισμός & η φόρτιση στα βραχιόλια με θεραπευτικές πέτρες1.6 3 πράγματα που πρέπει να προσέξεις όταν αγοράζεις βραχιόλια με θεραπευτικές πέτρες1.7 Θεραπευτικά βραχιόλια & η αφήγηση της ιστορίας σου

Σε τι Διαφέρουν οι Πολύτιμοι & οι Ημιπολύτιμοι Λίθοι;

Όταν κάνεις τα online ψώνια αγορές σου ψάχνοντας θεραπευτικά βραχιόλια ή βραχιόλια με πέτρινες χάντρες, είναι σίγουρο ότι θα αντικρύσεις όρους όπως 'πολύτιμες πέτρες' / 'πολύτιμοι λίθοι' (‘precious stones’), 'ημιπολύτιμοι λίθοι' / 'ημιπολύτιμες πέτρες' (‘semiprecious stones'), ακόμα και τον γενικό όρο 'πέτρες' / 'λίθοι' / 'πετράδια' (‘gemstones’). Γνωρίζοντας τι σημαίνουν αυτές οι 3 κατηγορίες – και τι έχουν (εάν έχουν) κοινό – θα σε βοηθήσει να επιλέξεις το σωστό κομμάτι για τη συλλογή σου.

Τι Είναι οι Πολύτιμοι Λίθοι;

Ο διαχωρισμός των λίθων σε πολύτιμους και ημιπολύτιμους δε σημαίνει απαραίτητα ότι όσοι λίθοι ανήκουν στην πρώτη ομάδα είναι σημαντικότεροι απ' αυτούς που ανήκουν στη δεύτερη ομάδα. Βεβαίως, οι πολύτιμοι λίθοι έχουν σαφώς μεγαλύτερη χρηματική αξία συγκρητικά με τους ημιπολύτιμους λίθους. Όσον αφορά τη σημαντικότητα, αυτή είναι καθαρά υποκειμενική και εξαρτάται από την αντίληψη του κάθε κατόχου.

Πολύτιμοι είναι βασικά 4 τύποι λίθων: Ρουμπίνια, Ζαφείρια, Σμαράγδια, και Διαμάντια. Η αξία τους είναι πολύ υψηλή, και οι πολύτιμοι λίθοι είναι κατά πολύ ακριβότεροι από τους ημιπολύτιμους λίθους.

Τι Είναι οι Ημιπολύτιμοι Λίθοι;

Οποιαδήποτε πέτρα δεν είναι 'πολύτιμη' κατηγοριοποιείται ως 'ημιπολύτιμη'. Οι ημιπολύτιμοι λίθοι είναι πιο εύκολα διαθέσιμοι και χρησιμοποιούνται ευρέως στην κατασκευή κοσμημάτων και αξεσουάρ.

Στις ημιπολύτιμες πέτρες συγκαταλέγονται: Αμέθυστος (Amethyst), Αβεντουρίνη (Aventurine), Χαλκηδόνια (Chalcedony), Χρυσόκολλα (Chrysocolla), Κιτρίνης (Citrine), Γρανάτης (Garnet), Αιματίτης (Hematite), Ζαντ (Jade), Ίασπις (Jasper), Λάπις Λάζουλι (Lapis Lazuli), Μαλαχίτης (Malachite), Οψιανός (Obsidian), Όνυχας (Onyx), Ροδονίτης (Rhodonite), Μάτι της Τίγρης (Tiger's Eye), Τοπάζιο (Topaz), Τιρκουάζ (Turquoise), κλπ.

Ti Είναι τα Πετράδια (Gemstones);

Τώρα που ορίσαμε ποιοι είναι οι πολύτιμοι λίθοι και ποιοι οι ημιπολύτιμοι λίθοι... κάποιος θα μπορούσε να ρωτήσει τι είναι τα πετράδια (gemstones);

Ως πετράδι (gemstone) μπορεί να ονομαστεί οποιοσδήποτε πολύτιμος ή ημιπολύτιμος λίθος που έχει κοπεί και χρησιμοποιηθεί ως κόσμημα. Τα πετράδια μπορούν να προέρχονται από ορυκτά, πέτρες ή ακόμα και κεχριμπάρι.

Ουσιαστικά, οποιοδήποτε ορυκτό που έχει επιλεχθεί για την ομορφιά του και κοσμεί ένα κολιέ, δαχτυλίδι ή βραχιόλι, μπορεί να χαρακτηριστεί ως πετράδι. Ορισμένα πετράδια είναι οργανικής προέλευσης, όπως πχ τα μαργαριτάρια ή το κεχριμπάρι. Σε εμάς τους Δανούς, μας αρέσουν πολύ τα κοσμήματα και αξεσουάρ που κοσμούνται με κεχριμπάρι. Μάλιστα, οι ακτές μας κρύβουν πλούσια κοιτάσματα κεχριμπαριού που σχηματίστηκαν κυρίως κατά τη Λίθινη Εποχή από τη ρητίνη δέντρων.

Σε τι Διαφέρουν οι Κρύσταλλοι από τους Λίθους;

Εκτός κι αν είσαι γεωλόγος, το πιθανότερο είναι να σε ενδιαφέρουν περισσότερο τα ποιοτικά χαρακτηριστκά ενός λίθου – οι ‘μαγικές’ ιδιότητες που υποτίθεται ότι έχει – παρά η επιστημονική του ταξινόμηση. Όμως, για όσους ενδιαφέρονται, η κύρια διαφορά μεταξύ κρυστάλλων και λίθων έγκειται στο γεγονός ότι ένας κρύσταλλος αναγνωρίζεται ως ένας μεμονωμένος κρύσταλλος (ένα στοιχείο). Οι Κρύσταλλοι έχουν έδρες στην επιφάνεια και συνήθως έχουν υψηλή καθαρότητα.

Οι Λίθοι γενικά αποτελούνται από αλληλένδετους μικροσκοπικούς κρυστάλλους. Για παράδειγμα, ο γρανίτης αποτελείται από μυριάδες κρυστάλλους – συμπ. του χαλαζία – που συνδέονται μεταξύ τους.

Να σημειωθεί πως η λέξη 'πέτρα' / 'λίθος' χρησιμοποιείται επίσης και στην περιγραφή θεραπευτικών κρυστάλλων. Έχεις μπερδευτεί; Δε χρειάζεται. Το σημαντικότερο πράγμα που πρέπει να γνωρίζεις όταν ψάχνεις να αγοράσεις κρυστάλλους, λίθους ή ορυκτά πετρώματα (άλλη μια λέξη για την περιγραφή λίθων), είναι βασικά εάν σου αρέσει ένας λίθος ή όχι. Πιστεύεις ότι μπορεί να σε βοηθήσει στην αφήγηση της ιστορίας σου; Εάν η απάντησή σου είναι ναι... τότε βασικά δεν έχει μεγάλη σημασία εάν είναι πολύτιμος λίθος, πετράδι, κρύσταλλος, ή απλά μια όμορφη πέτρα που σου έκανε εντύπωση και τη μάζεψες όταν έκανες ορειβασία στα βουνά.

Γιατί Φοράμε Θεραπευτικά Βραχιόλια;

Ανεξάρτητα εάν πιστεύεις στις θεραπευτικές δυνάμεις των λίθων ή όχι, είναι σχεδόν αδύνατον να αρνηθείς το φανταστικό στυλ που μπορούν να προσδώσουν στο look σου τα βραχιόλια που είναι διακοσμημένα με λίθους. Ένα τέτοιο βραχιόλι μπορεί να κάνει τον καρπό σου το σημείο αναφοράς του στυλ σου.

Στην Trendhim, πιστεύουμε ότι τα αξεσουάρ έχουν τη στυλιστική δυναμική να σε βοηθήσουν στην αφήγηση της ιστορίας σου – να σε βοηθήσουν να ορίσεις μια στιγμή και να εξωτερικεύσεις εκφραστικά τον εσωτερικό σου κόσμο. Βεβαίως, εκτός από το στυλ, υπάρχουν μυριάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που πιστεύουν σθεναρά στις θεραπευτικές ιδιότητες των κρυστάλλων και των λίθων και ότι μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή του κατόχου τους σε πολλούς τομείς, από την εσωτερική ισορροπία έως και τη θεραπεία.

Για πολλούς, το να φορούν στον καρπό τους ένα θεραπευτικό βραχιόλι με ημιπολύτιμους λίθους αποτελεί έναν τρόπο προστασίας, κάθαρσης και αποβολής αρνητικής ενέργειας που ενδέχεται να εγκλωβίσουν μέσα τους. Ας πάρουμε τους ημιπολύτιμους λίθους Αιματίτη (Hematite) για παράδειγμα. Πιστεύεται ότι αυτός ο ημιπολύτιμος λίθος έχει πολλές ισχυρές προστατευτικές και θεραπευτικές ιδιότητες, όπως ισχυρή γειωτική έλξη που βοηθάει τον κάτοχο να αυξήσει τα επίπεδα συγκέντρωσης και εστίασης στον στόχο. Πολλοί πιστεύουν ότι φορώντας στον καρπό σου ένα βραχιόλι με αυτές τις ημιπολύτιμες πέτρες θα σε φέρνει σε συνεχή επαφή με αυτά τα θεραπευτικά πετράδια, τα οποία με τις θεραπευτικές και προστατευτικές δυνάμεις τους (αληθινές ή μη) θα σε βοηθούν να παραμένεις καλύτερα προσηλωμένος στον στόχο.

Πολλά από τα θεραπευτικά βραχιόλια συνδέονται με τα Τσάκρα (Chakras). Τα Τσάκρα είναι 7 κύκλοι ενέργειας που ευθυγραμμίζονται κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης σου. Όπως με τα περισσότερα πράγματα στη ζωή, ακόμα και τα Τσάκρα μπορούν να χάσουν την ισορροπία τους. Φορώντας θεραπευτικές πέτρες και θεραπευτικούς κρυστάλλους λέγεται ότι μπορεί να οδηγήσει σε εξισορρόπηση της ενέργειας του κατόχου, απελευθερώνοντας την απρόσκοπτη ροή ενέργειας σε όλα τα μέρη του σώματος. Σε ένα chakra βραχιόλι, συνήθως θα δεις 7 πέτρινες χάντρες διαφορετικών χρωμάτων, με την κάθε χάντρα να συνδέεται με διαφορετικό τσάκρα (chakra).

Έχουν Αποτέλεσμα οι Θεραπευτικοί Λίθοι;

Αυτή ήταν η πρώτη ερώτηση που προσπαθήσαμε να απαντήσουμε όταν αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με το συγκεκριμένο θέμα… και να μαστε ειλικρινείς, δεν υπάρχει καμία επιστημονική έρευνα που να αποδεικνύει κάτι τέτοιο.

Όμως, όπως με όλα τα πράγματα, τις συνθήκες, τις καταστάσεις που ξεφεύγουν από το στενό πλαίσιο του "ασπρόμαυρου", θεωρούμε πως οι δυνάμεις που έχουν οι θεραπευτικές πέτρες πηγάζουν πρωτίστως από το κατά πόσον πιστεύεις εν τέλει σε αυτές τις θεραπευτικές ιδιότητες και δυνάμεις. Αν μη τι άλλο, ο τρόπος που λειτουργεί η σκέψη μας είναι μια αχανής, συναρπαστική άβυσσος που οφείλεις να ανακαλύψεις. Είναι ωραίο να γνωρίζεις τον εαυτό σου και να αφουγκράζεσαι τις αμέτρητες δυνατότητες του μυαλού και της σκέψης σου.

Δεν αποτελεί ατόπημα να πιστεύουμε ότι οι λίθοι και οι κρύσταλλοι έχουν ενέργεια, και εν τέλει ότι μπορούν να μας βοηθήσουν να βρούμε την ισορροπία στη ζωή μας. Πάρε το ρολόι χειρός σου για παράδειγμα. Εάν φοράς ρολόι χειρός με μπαταρία, το οποίο έχει μηχανισμό κίνησης με χαλαζία, τότε είναι καλό να γνωρίζεις ότι ο quartz μηχανισμός κίνησης του ρολογιού κινείται με ενέργεια η οποία διοχετεύεται μέσω του κρύσταλλου του Χαλαζία.

Η μπαταρία στέλνει ηλεκτρισμό στον χαλαζία μέσω ενός ηλεκτρονικού κυκλώματος δημιουργώντας δόνηση με ακριβή συχνότητα 32.768 φορές/δευτερόλεπτο. Το κύκλωμα μετράει τις δονήσεις και δημιουργεί ηλεκτρικούς παλμούς, συγκεκριμένα έναν ανά δευτερόλεπτο. Οι παλμοί κινούν τον μικρό μηχανισμό κίνησης που περιστρέφει τους δείκτες του ρολογιού προσφέροντας αξιόπιστη χρονομέτρηση ακριβείας (έως ότου εξαντληθεί η μπαταρία).

Για αυτό και δεν είναι απίθανο να φανταστεί κανείς ότι το να φοράμε πέτρες και κρυστάλλους στα βραχιόλια και σε άλλα κοσμήματα και αξεσουάρ μας μπορεί όντως να έχει την ίδια επιρροή πάνω μας. Η ενέργεια που εκλύουμε καθημερινά μπορεί όντως να αλληλεπιδρά με τις πέτρες και τους κρυστάλλους με τρόπο τέτοιο που να τα κάνει να απελευθερώνουν την ενέργειά τους προς εμάς, για όσο διάστημα τα φοράμε. Με αυτόν τον τρόπο, ανοίγει ένας αλληλεπιδραστικός "διάλογος" με σένα και το θεραπευτικό βραχιόλι σου. Ένας "διάλογος" που ενδέχεται σε βάθος χρόνου να αλλάξει ριζικά την ιστορία που επιθυμείς να αφηγηθείς.

Πώς Βρίσκω Ποιο Θεραπευτικό Βραχιόλι Είναι Κατάλληλο για Μένα;

Το να επιλέξεις την καλύτερη θεραπευτική πέτρα με βάση τις ιδιαίτερες ενεργειακές ή θεραπευτικές της ιδιότητες που θεωρείται πως έχει, μπορεί να γίνει αρκετά περίπλοκο και χρονοβόρο ζήτημα. Πριν προβείς σε online αγορές ψώνια θέλοντας να αποκτήσεις κατάλληλα θεραπευτικά βραχιόλια που να σου ταιριάζουν, καλό θα ήταν να αφιερώσεις λίγο χρόνο στην έρευνα και να εξερευνήσεις σε βάθος τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχουν οι θεραπευτικές πέτρες και οι θεραπευτικοί κρύσταλλοι, τόσο μεμονωμένα όσο και συνδυαστικά.

Κατόπιν, θα πρέπει να ανακαλύψεις και να καταλήξεις στους λόγους για τους οποίους επιθυμείς να αποκτήσεις ένα θεραπευτικό βραχιόλι, αλλά και σε τι ακριβώς αποσκοπείς φορώντας το. Όσον αφορά τα αξεσουάρ, καλό είναι να θυμάσαι ότι δεν υπάρχει κάποια ιεραρχία όσον αφορά τους λίθους και τους κρυστάλλους. Επίλεξε το βραχιόλι που σου "μιλάει" καλύτερα και πιστεύεις ότι θα ταιριάξει καλύτερα στην αφήγηση της ιστορίας σου. Φυσικά, εάν είναι πολύ όμορφο αποτελεί πρόσθετο μπόνους.

Παρακάτω, μπορείς να ρίξεις μια ματιά στους δημοφιλέστερους λίθους για ανδρικά θεραπευτικά βραχιόλια. Βρες αυτό που θα σε εκφράζει καλύτερα.

Οι παρακάτω πληροφορίες είναι καθαρά για ενημερωτικό σκοπό και δεν είναι επιστημονικά τεκμηριωμένες. Εάν αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα σωματικής ή ψυχολογικής φύσης, σε συμβουλεύουμε να απευθυνθείς σε ειδικό ιατρό / επιστήμονα / διαπιστευμένο επαγγελματία υγείας.

Λίθοι & Ιδιότητες

  • Αιματίτης (Hematite) - Συγκέντρωση – Λέγεται ότι αυτές οι πέτρες χρησιμοποιούνται για καλύτερη γείωση με τη γη και για την ενδυνάμωση του θάρρους. Πιστεύεται επίσης ότι ο Αιματίτης ενδυναμώνει τη συγκέντρωση και την προσύλωση στον στόχο.
  • Αχάτης (Agate) - Αυτοπεποίθηση – Ο Αχάτης χρησιμοποιείται ως μια πέτρα προστασίας. Ενδυναμώνει τη σοφία, το θάρρος, και τη συγκέντρωση του κατόχου του.
  • Αμέθυστος (Amethyst) – Γείωση – Ο Αμέθυστος ανήκει στους ημιπολύτιμους λίθους που χρησιμοποιούνται για καλύτερη γείωση. Λέγεται ότι προσφέρει στον κάτοχό του βελτιωμένα επίπεδα δημιουργικότητας και αυξημένο πάθος. Πιστεύεται ότι μπορεί να ενδυναμώσει την ενόραση και βοηθάει στην εφαρμογή των σκέψεων στην πράξη.
  • Μάτι της Τίγρης (Tiger Eye) – Γενναιότητα – Ακόμα και το όνομα αυτής της πέτρας ακούγεται τρομερό. Οι πέτρες Μάτι της Τίγρης λέγεται ότι βοηθούν στο κτίσιμο της αυτοπεποίθησης, ενώ πολλοί πιστεύουν ότι φέρνουν καλοτυχία και θάρρος στον κάτοχό τους. Πολλοί πιστεύουν ότι είναι η τέλεια πέτρα για την επιτυχή αντιμετώπιση σοβαρών δυσκολιών.
  • Λάβα (Lava) – Δύναμη – Όπως και το καυτό υγρό μάγμα από το οποίο προήλθε, οι πέτρες από λάβα αποτελούν σύμβολο δύναμης και αποφασιστικότητας. Πολλοί προσθέτουν και λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο στις πέτρινες χάντρες από λάβα. Η πορώδης επιφάνεια των χαντρών από λάβα απορροφάει εξαιρετικά το αιθέριο έλαιο. Το άρωμα εγκλωβίζεται στον πυρήνα της κάθε χάντρας και εκλύεται διακριτικά καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο τα επιπρόσθετα οφέλη της αρωματοθεραπείας.
  • Ίασπις (Jasper) — Σταθερότητα — Οι πέτρες Ίασπι πιστεύεται ότι προσφέρουν ηρεμία και έχουν την τάση να απορροφούν τα αρνητικά vibes. Αυτές οι ημιπολύτιμες πέτρες πιστεύεται επίσης ότι προωθούν την ειλικρίνεια και ενδυναμώνουν τις ικανότητες οργάνωσης… η τέλεια αφορμή για να φορέσεις ένα βραχιόλι με αυτές τις ημιπολύτιμες πέτρες.
  • Όνυχας (Onyx) — Δύναμη — Ο Όνυχας συγκαταλέγεται στις δημοφιλέστερες και πιο γνωστές ημιπολύτιμες πέτρες. Λέγεται πως όσοι φορούν Όνυχα έχουν μεγαλύτερες δυνάμεις και αντοχές. Μάλιστα, πιστεύεται ότι η συγκεκριμένη όμορφη ημιπολύτιμη πέτρα ενδυναμώνει παράλληλα την αυτοπεποίθηση, το κουράγιο, τον αυτοέλεγχο, και τη σοφία.
  • Ουνακίτης (Unakite) — Αγάπη του Εαυτού — Πιστεύεται ότι ο Ουνακίτης ενδυναμώνει και βγάζει στην επιφάνεια την αποδοχή του Εγώ, ενώ μπορεί να απαλύνει και τους εσωτερικούς πόνους της ψυχής. Αυτή η ημιπολύτιμη πέτρα λέγεται ότι μπορεί να αφαίρεσει και την αρνητική ενέργεια.
  • Λάπις Λάζουλι (Lapis Lazuli) — Αντιστρές — Οι ημιπολύτιμες πέτρες Λάπις Λάζουλι φοριούνται από πολλούς επειδή λέγεται ότι έχουν την τάση να απελευθερώνουν από το στρες, ενώ παράλληλα ενδυναμώνουν και προωθούν την ενσυναίσθηση, την αλήθεια, και την εμπιστοσύνη.

  • Σετ Βραχιόλια Black on Black
    Lucleon
    19 €
    Σετ Βραχιόλια Black on Black
    Δημοφιλές δώρο
  • Δερμάτινο Βραχιόλι με Χάντρες Red Tiger's Eye Icon
    Lucleon
    39 €
    Δερμάτινο Βραχιόλι με Χάντρες Red Tiger's Eye Icon
    Χάραξέ το
  • Βραχιόλι Tiger's Eye & Coconut Miro
    Lucleon
    19 €
    Βραχιόλι Tiger's Eye & Coconut Miro
  • Μαύρο Δερμάτινο Βραχιόλι με Χάντρες Lava Icon
    Lucleon
    39 €
    Μαύρο Δερμάτινο Βραχιόλι με Χάντρες Lava Icon
    Χάραξέ το
  • Δερμάτινο Βραχιόλι Naxos Snowflake Obsidian
    Lucleon
    29 €
    Δερμάτινο Βραχιόλι Naxos Snowflake Obsidian
    Χάραξέ το
  • Βραχιόλι Μαύρος Όνυχος
    Lucleon
    19 €
    Βραχιόλι Μαύρος Όνυχος
  • Σετ Βραχιόλια Wain
    Waykins
    15 €
    Σετ Βραχιόλια Wain
  • Δερμάτινο Βραχιόλι Naxos Lapis Lazuli
    Lucleon
    35 €
    Δερμάτινο Βραχιόλι Naxos Lapis Lazuli
    Χάραξέ το
  • Βραχιόλι Blue Agate & Lava
    Lucleon
    19 €
    Βραχιόλι Blue Agate & Lava
    Δημοφιλές δώρο
  • Δερμάτινο Βραχιόλι Naxos Picasso Stone
    Lucleon
    29 €
    Δερμάτινο Βραχιόλι Naxos Picasso Stone
    Χάραξέ το
  • Δερμάτινο Βραχιόλι Naxos Black Agate
    Lucleon
    29 €
    Δερμάτινο Βραχιόλι Naxos Black Agate
    Χάραξέ το
  • Δερμάτινο Βραχιόλι Naxos Red Tiger's Eye
    Lucleon
    29 €
    Δερμάτινο Βραχιόλι Naxos Red Tiger's Eye
    Δημοφιλές δώρο
    Χάραξέ το
  • Δερμάτινο Βραχιόλι Naxos Frosted Black Agate
    Lucleon
    29 €
    Δερμάτινο Βραχιόλι Naxos Frosted Black Agate
    Χάραξέ το
  • Δερμάτινο Βραχιόλι Naxos Green Tiger's Eye
    Lucleon
    29 €
    Δερμάτινο Βραχιόλι Naxos Green Tiger's Eye
    Χάραξέ το
  • Βραχιόλι με Πέτρινες Χάντρες Chakra
    Lucleon
    19 €
    Βραχιόλι με Πέτρινες Χάντρες Chakra
  • Βραχιόλι White Lava
    Neshraw
    15 €
    Βραχιόλι White Lava
  • Βραχιόλι Stone & Lava Miro
    Lucleon
    19 €
    Βραχιόλι Stone & Lava Miro
  • Βραχιόλι Red Tiger's Eye
    Lucleon
    19 €
    Βραχιόλι Red Tiger's Eye
  • Δερμάτινο Βραχιόλι Naxos Turquoise Imperial Jasper
    Lucleon
    29 €
    Δερμάτινο Βραχιόλι Naxos Turquoise Imperial Jasper
    Χάραξέ το
  • Βραχιόλι με Χάντρες από Πράσινο Αχάτη
    Lucleon
    19 €
    Βραχιόλι με Χάντρες από Πράσινο Αχάτη
  • Πώς Γίνεται ο Καθαρισμός & η Φόρτιση στα Βραχιόλια με Θεραπευτικές Πέτρες

    Ανεξαρτήτως του πόσο μαγικό ή ισχυρό μπορεί να πιστεύεις ότι είναι το βραχιόλι σου, το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποια στιγμή θα βρωμίσει και θα χρειάζεται καθάρισμα. Για να καθαρίσεις ένα βραχιόλι με χάντρες, θα πρέπει να το τρίψεις ελαφρά με ένα απαλό υγρό πανάκι, το οποίο βούτηξες νωρίτερα σε ζεστό νερό με λίγη απαλή σαπουνάδα.

    Η διαφορά του να φοράς ένα βραχιόλι με θεραπευτικές πέτρες Vs ένα 'συνηθισμένο' βραχιόλι με πέτρινες χάντρες, είναι απλά η πρόθεση. Εάν το φοράς μόνο για το look του, το να το διατηρείς καθαρό και να ακολουθείς τις συμβουλές εδώ θα είναι υπεραρκετό ώστε να χαρείς το βραχιόλι σου για πολλά πολλά χρόνια. Όμως, εάν επίλεξες το βραχιόλι σου επειδή πιστεύεις στις ιδιότητες που έχουν οι θεραπευτικοί λίθοι που το κοσμούν... τότε θα πρέπει να μάθεις πώς φορτίζονται τα βραχιόλια με θεραπευτικές πέτρες.

    Εάν δεν πολυπιστεύεις τις ιδιότητες που λέγεται ότι έχουν οι θεραπευτικές πέτρες και τα βραχιόλια με θεραπευτικούς λίθους, τότε οι παρακάτω συμβουλές το πιθανότερο είναι να μη σε οφελήσουν κάπου. Από την άλλη, δεν θα ήταν κακό να τις διαβάσεις. Η γνώση είναι δύναμη.

    Παρόλο που δεν υπάρχουν συγκεκριμένες επιστημονικά τεκμηριωμένες έρευνες σχετικά με τις θεραπευτικές ιδιότητες που ενδέχεται να έχουν τα διάφορα πετράδια, ημιπολύτιμες και πολύτιμες πέτρες, αυτό δεν κατάφερε να σταματήσει μυριάδες ανθρώπους απ' όλο τον κόσμο και σε όλο το εύρος της ανθρώπινης ιστορίας να πιστεύουν σε αυτές τις θεραπευτικές ιδιότητες των λίθων.

    Η φόρτιση στις θεραπευτικές πέτρες που κοσμούν το βραχιόλι σου αποτελεί έναν πολύ όμορφο τρόπο να πεις στον εαυτό σου ότι βοηθάς στην αποκατάσταση των όποιων μαγικών ιδιοτήτων μπορεί να έχουν αυτές οι πέτρες. Υπάρχουν 2 απλοί τρόποι για την ενεργειακή φόρτιση των λίθων: φεγγάρι ή φασκόμηλο.

    Ο ευκολότερος τρόπος φόρτισης για τις θεραπευτικές πέτρες είναι να τις εκθέσεις κάτω από το φως της Πανσελήνου. Θα πρέπει να εκθέσεις το βραχιόλι σου κάτω από το φως της Πανσελήνου για περίπου 6-12 ώρες. Ενδέχεται να χρειαστεί να το κάνεις για περισσότερες από 1 νύχτες... όπως για παράδειγμα τους καλοκαιρινούς μήνες στη Δανία, όπου οι καλοκαιρινές νύχτες είναι πάρα πολύ σύντομες.

    Το κάπνισμα με φασκόμηλο είναι ακόμα μια μέθοδος φόρτισης για τις θεραπευτικές πέτρες. Άναψε ένα ματσάκι με αποξηραμένο φασκόμηλο και φύσηξε τον καπνό πάνω στις πέτρες έως ότου αυτές μουτζουρωθούν ελαφρά από τον καπνό. Κράτησε το βραχιόλι μέσα στον καπνό από το φασκόμηλο και γύρισέ το έτσι ώστε ο καπνός να απλωθεί σε όλες τις πέτρινες χάντρες και σε όλα τα σημεία τους.

    Το πλεονέκτημα και των δυο αυτών μεθόδων είναι ότι δε θα δημιουργήσουν φθορά στο βραχιόλι, αλλά ούτε και θα αποχρωματίσουν τις πέτρινες χάντρες.

    3 Πράγματα Που Πρέπει να Προσέξεις Όταν Αγοράζεις Βραχιόλια με Θεραπευτικές Πέτρες

    1. Κόστος – Εκτός κι αν σκοπεύεις να στολίσεις τον καρπό σου με πραγματικά και σπάνια διαμάντια, καλό είναι να γνωρίζεις ότι οι περισσότερες από αυτές τις πέτρες δεν είναι σπάνιες (πάρα τις υποτιθέμενες ιδιότητες που έχουν), επομένως τις περισσότερες φορές το κόστος δε θα αποτελέσει σημαντικό εμπόδιο στις online αγορές ψώνια σου εάν σκοπεύεις να αποκτήσεις το βραχιόλι ή τα βραχιόλια με θεραπευτικές πέτρες που έχεις βάλει στο μάτι.

    2. Εφαρμογή & Κούμπωμα – Ανεξαρτήτως του πόσο ισχυρές λέγεται ότι είναι οι πέτρες ή του πόσο ελπίζεις ότι μπορεί να σε επηρεάσουν θετικά, εάν το βραχιόλι με θεραπευτικές πέτρες, που σκοπεύεις να αγοράσεις στα online ψώνια σου, δε σου κάθεται καλά στον καρπό, τότε δεν αξίζει να το αποκτήσεις. Στις online αγορές για ανδρικά βραχιόλια με θεραπευτικές πέτρες ή με πέτρινες χάντρες, θα πρέπει πρώτα να διαβάζεις πολύ προσεκτικά τις κριτικές πελατών που αγόρασαν ήδη το αξεσουάρ που σκοπεύεις να παραγγείλεις ή καλό θα ήταν να επικοινωνήσεις με την Εξυπηρέτηση Πελατών του ηλεκτρονικού καταστήματος, όπου σκοπεύεις να κάνεις την online παραγγελία, ώστε να ενημερωθείς για το πώς μπορείς να βρεις βραχιόλι με τη σωστή εφαρμογή για τον καρπό σου, αλλά και για το εάν το κούμπωμα του βραχιολιού είναι αξιόπιστο και ασφαλές ή όχι.

    3. Αυθεντικότητα – Η αυθεντικότητα είναι ένας από τους σημαντικότερους ποιοτικούς παράγοντες που πρέπει να λάβεις υπόψιν σου όταν πρόκειται να κάνεις online αγορές ψώνια για ανδρικό βραχιόλι με πέτρινες χάντρες που λέγεται ότι μπορεί να είναι θεραπευτικές. Η αυθεντικότητα των φυσικών λίθων παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο όσον αφορά την ποιότητα. Τα ανδρικά βραχιόλια με χάντρες από αυθεντικές φυσικές πέτρες είναι σαφώς πολύ καλύτερα ποιοτικά από τα ανδρικά βραχιόλια με συνθετικές βιομηχανικές πέτρες. Πολλές από τις πέτρες που είναι διαθέσιμες στην αγορά ή που μπορεί να βρεις online είναι επεξεργασμένες και έχουν θερμανθεί ή χρωματιστεί για να έχουν πιο έντονα χρώματα. Επειδή πρόκειται για μια πολύ συνηθισμένη πρακτική, καλό είναι να έχεις το νου σου.

    Θεραπευτικά Βραχιόλια & Η Αφήγηση της Ιστορίας Σου

    Καθόλη τη διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας, από την αρχαία Ελλάδα έως το Μεσαίωνα, τους ιθαγενείς Αμερικανούς, κλπ., οι πολύτιμοι και ημιπολύτιμοι λίθοι χρησιμοποιούνται ως αντικείμενα με ισχυρές θεραπευτικές και άλλες ιδιότητες. Παρόλο που δεν υπάρχουν συγκεκριμένες επιστημονικές έρευνες με απτά επιστημονικά συμπεράσματα που να αποδεικνύουν κάτι τέτοιο, δηλαδή ότι όντως οι λίθοι και οι κρύσταλλοι έχουν αποδεδεδειγμένες θεραπευτικές ιδιότητες, ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν και έρευνες που καταδεικνύουν την εικονική επίδραση (placebo effect) που παρουσιάζεται με αυτόν τον τύπο κοσμημάτων και αξεσουάρ.

    Τα πορίσματα αυτών των ερευνών σχετικά με το placebo effect και την επιρροή που έχει η αντίληψη των ανθρώπων σχετικά με τις θεραπευτικές ιδιότητες των κρυστάλλων και λίθων αν μη τι άλλο δείχνουν ότι η πίστη σε κάτι μπορεί όντως να μας επηρεάζει, άλλους σε μικρότερο και άλλους σε μεγαλύτερο βαθμό.

    Ίσως αυτό να συμβαίνει όντως όταν φοράς ένα βραχιόλι με θεραπευτικούς λίθους. Ίσως πίσω απ' όλα αυτά να επιθυμείς να αναδειχθεί η ιστορία που αφηγείσαι στον εαυτό σου.

    Το βραχιόλι που επιλέγεις και οι πέτρινες χάντρες που περιλαμβάνει, γίνονται μέρος του ταξιδιού σου. Εάν το φοράς για μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση ή συγκέντρωση, αυτό εξαρτάται καθάρα από την επεξηγηματική αφήγηση με την οποία συσχέτισες το συγκεκριμένο ανδρικό αξεσουάρ. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι το κάνεις για σένα... ανεξαρτήτως εάν εν τέλει η επιλογή σου έχει μαγικές ιδιότητες ή όχι...!