Για παραλαβή πριν από τα Χριστούγεννα – κάνε την παραγγελία σου έως τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, 16:00 CET

Για παραλαβή πριν από τα Χριστούγεννα – κάνε την παραγγελία σου έως τη Δευτέρα

18 Δεκεμβρίου, 16:00 CET

Επιστροφή εντός 365 ημερών - χωρίς ερωτήσεις !
Μεταφορικά 3 € - Επιλογή για Δωρεάν Μεταφορικά πάνω από 49 €-
Επικοινωνία

Όσο Ζούμε Μαθαίνουμε

Και όσο προσαρμοζόμαστε ευημερούμε

Η μακράν πιο δημοφιλής σειρά ρολογιών μας, Dante, ανανεώνεται. Προσαρμόζουμε τακτικά τις σχεδιάσεις μας με βάση τα σχόλια των πελατών, τις εξελισσόμενες αισθητικές και σχεδιαστικές αρχές, αλλά και με βάση τις προόδους στις τεχνολογίες κατασκευής.

Επανασχεδιάσαμε τους δείκτες για να ξεχωρίζουν καλύτερα συγκρητικά με τον εκτεθειμένο περίπλοκο μηχανισμό κίνησης. Επίσης, εξισορροπήσαμε τη διάταξη του καντράν, ώστε να υπάρχει καλύτερη ορατότητα και να είναι πιο ευανάγνωστο το ρολόι. Κάναμε την κορώνα πιο γωνιώδη, γεγονός που της προσδίδει μια έντονη αισθητική που ταιριάζει με το συνολικό στυλ και διευκολύνει τη χρήση της, ενώ παράλληλα προσδώσαμε στη στεφάνη βαθύτερους και πιο έντονους αριθμούς. Προσθέσαμε το “Danish Design” με μικροσκοπικά γράμματα στις 6 η ώρα. Αποφασίσαμε να λανσάρουμε πολλούς νέους χρωματικούς συνδυασμούς. Τέλος, το ρολόι θα διατίθεται επίσης με μακρύτερα λουράκια για πιο εξατομικευμένη εφαρμογή.

Καθώς προετοιμαζόμαστε για την άφιξη των νέων ρολογιών, σκεφτήκαμε ότι θα ήταν μια καλή ιδέα να εξερευνήσουμε πώς (και κυρίως γιατί) σχεδιάσαμε το πρωτότυπο.

1 Όσο ζούμε μαθαίνουμε2 Μια πινελιά ιστορίας3 Δοξα τa dante4 Η τελειότητα είναι διαδικασία5 Μην τα χάσεις

Μια Πινελιά Ιστορίας

Γιατί φοράμε ρολόι στον καρπό

Στα κατ’ εξοχήν ανδρικά αξεσουάρ, ένα ρολόι καρπού θα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Στις μέρες μας, τα ανδρικά ρολόγια έχουν γίνει το επίκεντρο του στυλ. Ωστόσο, τα ρολόγια τα φοράμε μόλις κάτι περισσότερο από έναν αιώνα.

Η Ελισάβετ Α’ της Αγγλίας λέγεται ότι είχε ένα βραχιόλι με λειτουργικό ρολόι ήδη από τον 16ο αιώνα, αλλά μέχρι να αρχίσουμε να τα χρησιμοποιούμε για τον συντονισμό των επιθέσεων κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου, τα ρολόγια χειρός φοριούνταν μόνο από το ωραίο φύλο. Οι άνδρες είχαν ρολόγια τσέπης.

Το πρώτο ρολόι χειρός Quartz (χαλαζία) κυκλοφόρησε στην αγορά το 1969, καθιστώντας τους μηχανισμούς κίνησης σε αυτά τα ρολόγια πιο αξιόπιστους, πιο ακριβείς και πολύ φθηνότερους συγκριτικά με τα μηχανικά ρολόγια. Οι μηχανισμοί κίνησης στα μηχανικά ρολόγια, συγκριτικά, ήταν μεγαλύτεροι, είχαν μεγαλύτερο βάρος, κόστιζαν περισσότερο, ενώ και οι μετρήσεις τους ήταν λιγότερο ακριβείς. Οπότε, μήπως αυτό σήμαινε “game over” για τα μηχανικά ρολόγια; Όχι ακριβώς.

Πρώτον, οι μηχανισμοί Quartz (χαλαζία) δεν είναι ιδιαίτερα ελκυστικοί όταν τους κοιτάς. Οι περισσότεροι από εμάς αποκτούμε πολλά ρολόγια με την πάροδο του χρόνου και λίγο έως πολύ έχουμε συνηθίσει τις περιπτώσεις όπου ανοίγουμε το κουτί του ρολογιού και το βρίσκουμε “νεκρό”. Στην εποχή της βιωσιμότητας, η ιδέα του να αποφεύγουμε τις μπαταρίες όπου μπορούμε γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής. Ενώ κάποιοι κοιτάζουν στο μέλλον για ιδέες βελτίωσης, η απάντηση, σε αυτή την περίπτωση, βρίσκεται στην επιστροφή στο κλασικό.

Το 1760, ο ωρολογοποιός André Charles Caron θέλησε να δείξει στους πελάτες του την πολυπλοκότητα του ρολογιού του, οπότε αφαίρεσε το καντράν ενός από τα ρολόγια τσέπης του, αποκαλύπτοντας έτσι τον “μαγευτικό χορό” στην καρδιά του εσωτερικού μηχανισμού. Οι πελάτες του έμειναν κατάπληκτοι. Συνειδητοποίησε επίσης ότι αφαιρώντας αυτό και άλλα μεταλλικά μέρη που προορίζονταν για να κρύψουν το εσωτερικό μηχανισμό του ρολογιού, μπορούσε να κάνει τα ρολόγια του ελαφρύτερα και λεπτότερα από οποιονδήποτε ανταγωνιστή του. Κάπως έτσι γεννήθηκε το ρολόι τύπου skeleton.

ΔΟΞΑ ΤA Dante

Μακροχρόνια ας βασιλεύσουν

Η συλλογή με τα ανδρικά ρολόγια Dante είναι εμπνευσμένη από την επιθυμία μας να απομακρυνθούμε από τη χρήση της μπαταρίας, ενώ παράλληλα συνδυάζει την αίσθηση της κλασικής δεξιοτεχνίας με τη σύγχρονη αισθητική. Βρήκαμε την τέλεια ισορροπία σχεδιάζοντας ρολόγια που χρησιμοποιούν την κίνηση του κατόχου τους ως πηγή ενέργειας, αναδεικνύουν την “καρδιά” του περίπλοκου εσωτερικού μηχανισμού, διατηρώντας ταυτόχρονα το καντράν ευανάγνωστο.

Κάθε αξεσουάρ που δημιουργούμε ξεκινά με μια ενημέρωση - ένα εσωτερικό έγγραφο που περιγράφει γιατί θέλουμε να κατασκευάσουμε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο. Τα ποιοτικά ρολόγια skeleton είναι συχνά απαγορευτικά ακριβά, ενώ τα πιο προσιτά είναι αναξιόπιστα ή κατασκευασμένα από κακής ποιότητας υλικά. Θέλαμε να το αλλάξουμε αυτό σχεδιάζοντας ένα ρολόι που να μεγιστοποιεί τη σχέση ποιότητας/τιμής. Για να το πετύχουμε αυτό έπρεπε να εξετάσουμε τα πάντα, από τα υλικά κατασκευής μέχρι τους μηχανισμούς κίνησης και τις επεξεργασίες επιφάνειας, με αμερόληπτη ματιά, εξετάζοντας πού μπορούμε να πετύχουμε το μεγαλύτερο “μπαμ”.

Η σχεδίαση ενός ρολογιού skeleton ξεκινά από το μηχανισμό του. Εξετάζοντας πολλούς κατασκευαστές μηχανισμών, βρήκαμε το τέλειο μείγμα προσιτής τιμής και ακρίβειας στο Seagull ST1646, έναν μηχανισμό που φημίζεται για την αξιοπιστία του. Οι σχεδιαστές μας σχεδίασαν ιδέες ώστε να αναδειχθούν τα πιο ενεργά μέρη του μηχανισμού - τον τροχό ισορροπίας, το κύριο ελατήριο, τη διαφυγή και τα γρανάζια - καλύπτοντας παράλληλα τα λιγότερο ελκυστικά κομμάτια, όπως το στέλεχος περιέλιξης. Αυτό μας προσέφερε επίσης έναν ωραίο μικρό χώρο στον οποίο θα μπορούσαμε να εμφανίσουμε το λογότυπο της Seizmont.

Η τελειότητα είναι διαδικασία

Χρειάζεται αρκετός καιρός και πολλές προσπάθειες για να τα καταφέρεις

Από επανάληψη σε επανάληψη, πλησιάζαμε σε κάτι με το οποίο ήμασταν ευχαριστημένοι. Το καλύτερο σχέδιο το στείλαμε στη συνέχεια σε πολλούς κατασκευαστές για δείγματα. Όχι μόνο κάναμε αυστηρές δοκιμές αντοχής σε αυτά τα δείγματα, αλλά τα χρησιμοποιήσαμε για να επιλέξουμε τον πιο ανθεκτικό και ελκυστικό χρωματισμό επιφάνειας. Η PVD επιμετάλλωση σε ανοξείδωτο χειρουργικό ατσάλι αποδείχθηκε ο ισχυρότερος και πιο καλαίσθητος συνδυασμός. Μάλιστα, όταν εφαρμόστηκε σε βιομηχανική κλίμακα, διαπιστώσαμε ότι κατασκευάσαμε μια εξαιρετικά προσιτή και ανθεκτική κάσα ρολογιού.

Η απόφαση σχετικά με το αν πρέπει να εκτεθεί ο ρότορας (το βάρος στο πίσω μέρος που διατηρεί το ρολόι κουρδισμένο με την κίνηση του χεριού) αποτέλεσε επίσης μια ενδιαφέρουσα συζήτηση. Από τη μία, σπάνια φαίνεται όταν το ρολόι είναι φορεμένο στο χέρι, οπότε αξίζει όλος ο κόπος της ανάδειξης; Μια γυάλινη βάση κάσας είναι σαφώς ακριβότερη από μια ατσάλινη βάση κάσας, ενώ παράλληλα μια συμπαγής ατσάλινη πλάκα είναι σαφώς πιο αποτελεσματική στην αδιαβροχοποίηση του εσωτερικού. Από την άλλη, για όσους ενδιαφέρονται για τον τρόπο λειτουργίας των αυτόματων μηχανικών ρολογιών (κάτι που ισχύει για τους περισσότερους από εμάς που προτιμάμε τα ρολόγια skeleton), ο ρότορας, το ελατήριο και τα γρανάζια στο πίσω μέρος είναι εξίσου συναρπαστικά με το μπροστινό μέρος. Όμως, εάν υπάρχει πρόθεση ανάδειξής τους, θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι αυτό θα γίνει σωστά και αποτελεσματικά. Και έτσι κάναμε.

Η τελική απόφαση που έπρεπε να ληφθεί ήταν εάν θα έπρεπε να τοποθετηθεί ορυκτό γυαλί ή κρύσταλλο σαπφείρου. Τα αρχικά μας σχέδια προέβλεπαν ορυκτό γυαλί, αλλά μόλις είδαμε πόσο ανθεκτικό μπορούσαμε να κάνουμε το υπόλοιπο ρολόι με χειρουργικό ανοξείδωτο ατσάλι και PVD επιμετάλλωση υψηλής ποιότητας, το μόνο λογικό ήταν να διασφαλίσουμε ότι το κρύσταλλο θα συμβαδίζει ποιοτικά, ώστε ολόκληρο το ρολόι να είναι ανθεκτικό στις γρατζουνιές και το θάμπωμα. Το κρύσταλλο σαπφείρου είναι πολύ ισχυρότερο από το ορυκτό γυαλί, και παρόλο που αύξησε λίγο την τιμή, καταλήξαμε με ένα ρολόι για το οποίο είμαστε πραγματικά περήφανοι και το οποίο είναι διαθέσιμο σε όλους.

Μην τα χάσεις

Θα υπάρξουν μερικά εντυπωσιακά κομμάτια περιορισμένης έκδοσης (limited edition)

Αν επιθυμείς να σ’ ενημερώσουμε για την κυκλοφορία της νέας σχεδίασης, αλλά και για να έχεις περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσεις τις περιορισμένες εκδόσεις πριν εξαντληθούν, συνιστούμε να κάνεις εγγραφή. Θα σ’ ενημερώσουμε μέσω email όταν η νέα συλλογή γίνει διαθέσιμη. Επίσης, θα εξασφαλίσεις έγκαιρη πρόσβαση σε όλες τις νέες μας συλλογές, ώστε να μπορέσεις να αποκτήσεις κομμάτια τους, πριν αυτά εξαντληθούν. Τέλος, θα απολαμβάνεις και φανταστικές προσφορές που προορίζονται αποκλειστικά για τα μέλη του Trendhim Tribe!

Έχω κατανοήσει και αποδέχομαι την Πολιτική Απορρήτου της Trendhim. Δυνατότητα απεγγραφής οποιαδήποτε στιγμή.