Για παραλαβή πριν από τα Χριστούγεννα – κάνε την παραγγελία σου έως τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, 16:00 CET

Για παραλαβή πριν από τα Χριστούγεννα – κάνε την παραγγελία σου έως τη Δευτέρα

18 Δεκεμβρίου, 16:00 CET

Επιστροφή εντός 365 ημερών - χωρίς ερωτήσεις !
Μεταφορικά 3 € - Επιλογή για Δωρεάν Μεταφορικά πάνω από 49 €-
Επικοινωνία

Δημοφιλείς στυλιστικές τάσεις της χρονιάς στα ανδρικά γυαλιά ηλίου

Οι πιο συναρπαστικές τάσεις βασίζονται στις πωλήσεις και την έρευνά μας

1 Δημοφιλείς στυλιστικές τάσεις της χρονιάς στα ανδρικά γυαλιά ηλίου1.1 Τα 10 top trends στα ανδρικά γυαλιά ηλίου για το 20221.2 Χρώμα1.3 Street style1.4 Χοντρό πλαίσιο1.5 Browline1.6 Γωνιώδη (angular)1.7 Στρογγυλά1.8 Αναδιπλούμενα γυαλιά ηλίου1.9 Ελαφρύς σκελετός1.10 Πόλωση (polarisation)1.11 Ξύλινοι bραχίονες1.12 Δεν είσαι σίγουρος τι σου ταιριάζει;1.13 Γινε μελος του tribe

Τα 10 Top Trends στα Ανδρικά Γυαλιά Ηλίου για το 2022

Έχουμε βγει από τα «κλουβιά» μας, και αυτό φαίνεται! Τα περισσότερα μέρη είναι ανοικτά και προσβάσιμα. Έχουμε και πάλι την ελευθερία των επιλογών μας μετά από την κλεισούρα των τελευταίων δύο ετών. Ελεύθεροι πλέον, απολαμβάνουμε και γιορτάζουμε τη ζωή με στυλ.

Το στυλ δεν είναι κάτι που μπορεί κάποιος να αλλάξει από καπρίτσιο. Πρόκειται για ένα πολιτιστικό φαινόμενο που αντανακλά το πνεύμα της εποχής μας. Λαχταράμε να είμαστε ελεύθεροι και να εκφραστούμε εδώ και πολύ καιρό.

Τώρα, μπορούμε.

Χρώμα

Υπήρχε μια περίοδος που όλοι οι άνδρες φορούσαν μαύρα γυαλιά ηλίου. Είναι μια ασφαλής στυλιστική επιλογή. Το μαύρο ταιριάζει με όλα. Εκτός από τα μαύρα γυαλιά ηλίου, τα γυαλιά ηλίου τύπου aviator (αεροπόρου) με σκούρους μπλε φακούς και μεταλλικό σκελετό αποτελούσαν και αυτά κλασική επιλογή.

Όμως, αυτό δεν ισχύει πλέον. Επιθυμούμε να εκφραζόμαστε. Να κάνουμε εντύπωση. Αναδυόμαστε από τα κουκούλια μας για να μας δουν. Περάσαμε ήδη αρκετό καιρό στη σκιά.

Οι πολύχρωμοι σκελετοί και φακοί είναι παντού φέτος και ο μόνος τρόπος για να αναβαθμίσεις την εμφάνισή σου είναι να γίνεις ακόμα πιο τολμηρός.

Street Style

Ορισμένα στυλ είναι κλασικά σε σημείο στασιμότητας. Έχουν βρει το σχήμα τους και είναι όλα καλά. Δεν απαιτείται καμία αλλαγή.

Τα νεότερα στυλ βρίσκονται ακόμη υπό εξέλιξη. Και εδώ έρχεται η δημιουργικότητα. Εδώ προκύπτουν νέα ενδιαφέροντα σχήματα, συνδυασμοί χρωμάτων και προσαρμογές.

Τα στυλ αυτά είναι μόνο για όσους τολμούν να τα φορέσουν – για όσους τολμούν να είναι διαφορετικοί. Για όσους λατρεύουν να διαμορφώνουν τάσεις και να είναι πρωτοπόροι του στυλ.Αυτά δεν είναι σε καμιά περίπτωση τα γυαλιά ηλίου που φορούσε ο παππούς σου. Είναι δικά σου.

Χοντρό Πλαίσιο

Δημοφιλή τη δεκαετία του '70, τα χοντρά γυαλιά ηλίου τύπου horn-rimmed, επέστρεψαν. Δεν είναι απλά γυαλιά ηλίου. Αποτελούν στυλιστικά statement κομμάτια. Τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής και αυτά τα όμορφα κομμάτια, με το περίτεχνο πλαίσιο, ελκύουν την προσοχή των βλεμμάτων.

Τολμηρά και εντυπωσιακά, αποτελούν μια αλάνθαστη στυλιστική επιλογή.

Browline

Ένα βασικό στοιχείο του στυλ της δεκαετίας του '50 φιγουράρει στη λίστα. Ίσως είναι η σύνδεσή του με τους διεθνείς μυστηριώδεις άνδρες ή ο αδιαμφισβήτητος αέρας ευφυΐας που συνοδεύει όσους τα φοράνε... δεν ξέρουμε.

Τα γυαλιά ηλίου τύπου Browline πρωτοεμφανίστηκαν στην αγορά τη δεκαετία του '50 οπότε και σημειώθηκε μεγάλη έλλειψη μετάλλων. Ο κόσμος μόλις είχε αρχίσει να αντιλαμβάνεται τις τεράστιες προοπτικές ενός νέου θαυματουργού υλικού, του πλαστικού.

Περιττό να αναφέρουμε ότι τα σύγχρονα γυαλιά ηλίου τύπου Browline είναι ανανεωμένα, αναβαθμισμένα και γενικότερα πολύ βελτιωμένα συγκριτικά με τους προκατόχους τους.

Γωνιώδη (Angular)

Το άρθρο αυτό άρχισε υποστηρίζοντας ότι τα καθιερωμένα στυλ δεν καινοτομούν. Αυτό δεν είναι απολύτως αληθές. Το κάνουν... όμως σταδιακά.

Τα κλασικά στυλ γίνονται πιο μοντέρνα. Τετράγωνα aviator, εξαγωνικοί φακοί, γωνίες παντού (εκτός από εκεί που αγγίζουν το πρόσωπό σου, φυσικά).

Στρογγυλά

Τα στρογγυλά γυαλιά ηλίου δεν υφίστανται μια ανεπαίσθητη μεταμόρφωση όπως τα κλασικά στυλ που προαναφέρθηκαν, ωστόσο απολαμβάνουν μια αξιοσημείωτη αύξηση της δημοφιλίας τους.

Κάποτε θεωρούνταν λίγο εκκεντρικά, ωστόσο πλέον όλο και περισσότεροι άνδρες ανακαλύπτουν ότι ταιριάζουν εκπληκτικά στο σχήμα του προσώπου τους. Ίσως επειδή η πανδημία άφησε τους περισσότερους από εμάς με λίγο πιο φουσκωμένα μάγουλα...;

Αναδιπλούμενα Γυαλιά Ηλίου

Τα περισσότερα παραδοσιακά γυαλιά ηλίου σπάνε ή παραμορφώνονται αρκετά εύκολα.

*Εκτός από τα δικά μας, φυσικά. Τα δικά μας είναι ανθεκτικά.

Τα πτυσσόμενα γυαλιά ηλίου είναι κατασκευασμένα με ειδικό τρόπο ώστε να χωράνε στην τσέπη και να αντέχουν αρκετή εξωτερική πίεση, χωρίς να υποστούν ζημιά. Διαθέτουν μεντεσεδάκια πάνω από τη μύτη και περίπου στη μέση των βραχιόνων τους. Τα μικρότερα σημεία τα καθιστούν λιγότερο πιθανό να σπάσουν ή να παραμορφωθούν και καταλαμβάνουν τόσο χώρο όσο ένας φακός με τον σκελετό του.

Δεν θα κρεμάσεις ποτέ ξανά τα γυαλιά στο ντεκολτέ ούτε και θα καθίσεις κατά λάθος πάνω τους. Δίπλωσέ τα, βάλε τα στην μπροστινή τσέπη σου και συνέχισε αμέριμνα τη μέρα σου. Τόσο απλά. Απλά πρόσεχε με τα κλειδιά...

Ελαφρύς Σκελετός

Είναι ενοχλητικό. Ήσουν έξω όλη μέρα, γυρνάς σπίτι, βγάζεις τα γυαλιά ηλίου σου και έχεις επώδυνα κόκκινα σημάδια στη γέφυρα της μύτης σου.

Το βάρος μετράει.

Ισχυρά και ταυτόχρονα ελαφριά υλικά, όπως το αλουμίνιο και το τιτάνιο, δημιουργούν κομψά, άνετα γυαλιά ηλίου. Μπορείς να τα φοράς όλη μέρα, χωρίς καν να το καταλαβαίνεις. Αξίζουν.

Πόλωση (Polarisation)

Υπήρχε μια περίοδος που οι πολωτικοί (polarized) φακοί κόστιζαν μια ολόκληρη περιουσία. Χάρη στην πρόοδο των τεχνολογιών του κλάδου των υλικών και των τεχνικών επίστρωσης, μπορείς πλέον να απολαμβάνεις τα οφέλη που προσφέρουν τα γυαλιά ηλίου με πολωτικούς φακούς χωρίς να σου κοστίζει ο κούκος αηδόνι.

Η πόλωση (polarisation) μειώνει την αντανάκλαση που προκαλείται από γυαλιστερές επιφάνειες, όπως το νερό, το χιόνι και το γυαλισμένο μέταλλο. Αν ανήκεις σε αυτούς που λατρεύουν να περνούν τον χρόνο τους έξω, θα αισθανθείς σίγουρα τη διαφορά. Πολύ λιγότερη καταπόνηση των ματιών, πολύ λιγότερες περιπτώσεις ξηροφθαλμίας και πολύ μεγαλύτερη αίσθηση άνεσης.

*Σημείωση: ενδέχεται επίσης να μπλοκάρουν το φως από την οθόνη του smartphone σου...αλλά ούτως ή άλλως περνάμε υπερβολικό χρόνο μπροστά σε οθόνες. Είσαι έξω. Απόλαυσε τη θέα.

Ξύλινοι Bραχίονες

Γυαλιά ηλίου με ξύλινους βραχίονες, μοναδικά εξ ορισμού. Κάθε βραχίονας είναι από φυσικό ξύλο και διαθέτει ξεχωριστό μοτίβο ινών. Κανένας βραχίονας δεν είναι ίδιος με άλλον.

Το ξύλο παρέχει υψηλότερη επιφανειακή τάση από το πλαστικό ή το μέταλλο. Επομένως, τα συγκεκριμένα γυαλιά ηλίου θα παραμείνουν στη θέση τους καλύτερα από τα περισσότερα άλλα γυαλιά ηλίου.

Βιώσιμα, οικονομικά προσιτά, άνετα, μοναδικά... Τι να μην αγαπήσεις;

Δεν είσαι σίγουρος τι σου ταιριάζει;

Για να μάθεις τα πάντα για τα γυαλιά ηλίου, διάβασε τον απόλυτο οδηγό για γυαλιά ηλίου.

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ TRIBE

Δημοσιεύουμε τακτικά λίστες όπως αυτή, συμβουλές, κόλπα, οδηγούς, άρθρα πίσω από τα παρασκήνια και νέες συλλογές προϊόντων. Οι πρώτοι που μαθαίνουν για όλα αυτά είναι τα μέλη του Trendhim Tribe.

Κάνε την εγγραφή σου και απόκτησε μια «προνομιακή θέση» για οτιδήποτε καινούργιο.

Έχω κατανοήσει και αποδέχομαι την Πολιτική Απορρήτου της Trendhim. Δυνατότητα απεγγραφής οποιαδήποτε στιγμή.