Γυαλιά Ηλίου | Αγόρασε 2 και εξοικονόμησε 20%

Γυαλιά Ηλίου | Αγόρασε 2 και εξοικονόμησε 20%

Επιστροφή εντός 365 ημερών - χωρίς ερωτήσεις !
Μεταφορικά 4 € - Επιλογή για Δωρεάν Μεταφορικά πάνω από 49 €-
Επικοινωνία
Αγαπημένα
Καλάθι

Πινέλο Ξυρίσματος 101: Ο Απόλυτος Οδηγός για Πινέλα Ξυρίσματος

Φυσικές τρίχες από ασβό, αγριογούρουνο, άλογο ή συνθετικές τρίχες. Με τόσες πολλές επιλογές διαθέσιμες σήμερα στην αγορά, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να μην απολαμβάνεις βαθύ, απολαυστικό, και χωρίς ερεθισμούς υγρό ξύρισμα. Ο αναλυτικός οδηγός μας επεξηγεί σε εύκολη γλώσσα και με πολλές χρήσιμες λεπτομέρειες όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τα πινέλα ξυρίσματος ώστε να απολαμβάνεις τα μέγιστα οφέλη από τη χρήση τους.

Αναρωτήθηκες ποτέ σε τι χρησιμεύει το πινέλο ξυρίσματος όταν έχεις δυο όμορφες παλάμες με τις οποίες μπορείς να απλώσεις τον αφρό ξυρίσματος στο πρόσωπό σου; Αν το σκέφτηκες, δεν είσαι ο μόνος. Καλό, λοιπόν, είναι να γνωρίζεις οτι το σωστό πινέλο ξυρίσματος συνδυαστικά με άλλα χρήσιμα και ποιοτικά αξεσουάρ ξυρίσματος θα σε βοηθήσουν να απολαύσεις πλούσιο αφρό, βαθύ και χωρίς ερεθισμούς υγρό ξύρισμα, τόσο απολαυστικό που πιστεύουμε οτι θα σου αλλάξει την καθημερινότητά σου.

Τι καλύτερο από το να συνδυάζεις απόλαυση με αψεγάδιαστο, αρρενωπό look και στυλ.

1 Πινέλο ξυρίσματος 101: ο απόλυτος οδηγός για πινέλα ξυρίσματος1.1 Τι είναι το πινέλο ξυρίσματος;1.2 Must-know ανατομία πινέλου ξυρίσματος1.3 Γιατί είναι σημαντικό ένα καλής ποιότητας πινέλο ξυρίσματος;1.4 Διαφορετικοί τύπου πινέλων ξυρίσματος (πινέλων μπαρμπέρη)1.5 Ποιες τρίχες ασβού είναι οι καλύτερες για πινέλο ξυρίσματος;1.6 Πινέλο ξυρίσματος - λαβή1.7 Πώς θα ξέρω οτι επέλεξα το σωστό πινέλο ξυρίσματος1.8 Πώς χρησιμοποιώ το πινέλο ξυρίσματος;1.9 Πώς φροντίζω σωστά το πινέλο ξυρίσματος;1.10 Μας ρωτήσατε - σας απαντάμε

Τι Είναι το Πινέλο Ξυρίσματος;

Το πινέλο ξυρίσματος (ή πινέλο μπαρμπέρη) είναι ένα μικρό πινέλο χειρός που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία αφρού και την εφαρμογή του αφρού ξυρίσματος ή σαπουνιού στο πρόσωπο πριν το ξύρισμα. Το design του πινέλου ξυρίσματος αποτελείται από τη λαβή, συνήθως από μέταλλο, ξύλο, κέρας, ή από συνθετικά υλικά, και τρίχες στο πάνω μέρος, οι οποίες είτε είναι φυσικές ή από συνθετικά υλικά.

Τα πινέλα ξυρίσματος βγαίνουν σε ευρεία γκάμα designs, μεγεθών, και υλικών. Το πινέλο ξυρίσματος αποτελεί must-have προσθήκη στο kit ξυρίσματος κάθε καλαίσθητου άνδρα που είναι fan του υγρού ξυρίσματος.

Must-Know Ανατομία Πινέλου Ξυρίσματος

Είναι πολύ πιθανό, κάποια στιγμή στη ζωή σου, να συναντήσεις ορολογίες σχετικά με πινέλα ξυρίσματος και αξεσουάρ ξυρίσματος που δε θα έχεις ακούσει άλλη φορά στη ζωή σου. Το να ξέρεις τι σημαίνουν είναι πολύ σημαντικό στην καλύτερη κατανόησή σου για το τι είναι το πινέλο ξυρίσματος και πώς να επιλέξεις το καλύτερο.

  1. Τρίχα (Bristle)
    Μπορεί να είναι φυσική ή συνθετική τρίχα. Οι φυσικές τρίχες είναι συνήθως από τα εξής ζώα: αγριογούρουνο, άλογο, ασβός. Οι συνθετικές τρίχες μπορούν να είναι από διάφορα συνθετικά υλικά. Ο κάθε τύπος τρίχας έχει τα θετικά και αρνητικά του.
  2. Μήκος Τρίχας (Loft)
    Το μήκος τρίχας (loft) μετριέται από την λαβή (τη βάση της τρίχας) έως και την κορώνα. Το μέσο μήκος τρίχας σε πινέλο ξυρίσματος είναι περίπου 5,5 εκ.
  3. Ύψος (Height)
    Το ύψος ενός πινέλου ξυρίσματος υπολογίζεται ως το συνολικό άρθροισμα μήκους της λαβής και της τρίχας.
  4. Βάση (Base)
    Η βάση ενός πινέλου ξυρίσματος είναι επίπεδη για να μπορεί να κάθεται κάθετα σε επιφάνεια και είναι συνήθως είτε στρογγυλοποιημένη ή τετραγωνισμένη. Έτσι, ένα πινέλο ξυρίσματος όχι μόνο μπορεί να κάθεται σε όρθια στάση, αλλά και να κρεμιέται εύκολα αναποδογυρισμένο σε stand (βάση) ξυρίσματος. Επιβάλλεται το πινέλο ξυρίσματος να κρεμιέται ανάποδα σε stand ώστε να στεγνώνει πλήρως από το νερό.
  5. Κόμπος (Knot)
    Ο κόμπος είναι το σημείο όπου όλες οι τρίχες ενώνονται και έχουν κολληθεί στη βάση τους στην λαβή. Όσο μεγαλύτερος ο κόμπος, τόσο πιο συμπαγής είναι η αίσθηση των τριχών στο πρόσωπο, ενώ οι τρίχες κρατούν και περισσότερο νερό.
  • Αφρός (Lather)
    Ο αφρός είναι καίριας σημασίας για την ποιότητα εμπειρίας υγρού ξυρίσματος. Ο αφρός μπορεί να παραχθεί είτε από κρέμα ξυρίσματος ή σαπούνι ξυρίσματος. Μόλις δουλευτεί ο αφρός, απλώνεται στο πρόσωπο με το πινέλο ξυρίσματος έως ότου καλυφθεί όλη η επιφάνεια του προσώπου και του λαιμού που είναι να ξυριστεί. Παρέχει ενυδάτωση, λίπανση για ελάχιστοποίηση τριβής, καλύτερη εμπειρία ξυρίσματος, και προστασία από ερεθισμούς.
  • Τριβή (Scrub ή Scrubbiness)
    Η τριβή μετριέται βάσει της τριβής που δημιουργείται μεταξύ των τριχών του πινέλου ξυρίσματος και του προσώπου. Ένα πινέλο ξυρίσματος με μεγάλο επίπεδο τριβής συνήθως έχει σφιχτό κόμπο και έχει τη δυνατότητα να απολεπίζει καλά την επιδερμίδα, καλύτερα απ' οτι ένα πινέλο ξυρίσματος με μαλακές τρίχες και λιγότερο σφιχτό κόμπο.
  • Συγκράτηση / Απορρόφηση Νερού (Water Retention)
    Η κατακράτηση νερού είναι σημαντική, καθώς δίνει τη δυνατότητα για δημιουργία πλούσιου και καλύτερης ποιότητας αφρού. Χωρίς επαρκή ποσότητα κατακράτησης νερού από τις τρίχες του πινέλου ξυρίσματος, δεν είναι δυνατή η δημιουργία σωστού αφρού για ξύρισμα.
  • Ραχοκοκαλιά (Backbone)
    Η ραχοκοκαλιά του πινέλου ξυρίσματος σχετίζεται με την ακαμψία / σκληρότητα του κόμπου του πινέλου. Όσο μεγαλώνει η πυκνότητα των τριχών τόσο αυξάνεται και η ραχοκοκαλιά του πινέλου. Όσο πιο σκληρές γίνονται οι τρίχες του πινέλου, τόσο καλύτερη γίνεται η απολέπιση που προσφέρει το πινέλο κατά το ξύρισμα.
  • Μπολ Ξυρίσματος (Scuttle)
    Το κλασικό μπολ ξυρίσματος (scuttle) είναι σχεδιασμένο ώστε να μπορεί να δημιουργηθεί εύκολα και να κρατηθεί εντός ο αφρός ξυρίσματος.
  • Συσκευή Θέρμανσης Κρέμας Ξυρίσματος (Shaving Cream Warmer)
    Όπως δηλώνει και το όνομα, η συσκευή θέρμανσης κρέμας ξυρίσματος χρησιμοποιείται για να διατηρεί στη σωστή θερμοκρασία τη κρέμα ξυρίσματος ή το σαπούνι ξυρίσματος. Να τονιστεί οτι η ζεστή κρέμα ξυρίσματος ή το ζεστό σαπούνι ξυρίσματος βοηθάνε στο άνοιγμα των πόρων της επιδερμίδας και έτσι επιτυγχάνεται ευκολότερο, βαθύτερο, απολαυστικότερο υγρό ξύρισμα.

Γιατί Είναι Σημαντικό Ένα Καλής Ποιότητας Πινέλο Ξυρίσματος;

Ένα καλής ποιότητας πινέλο ξυρίσματος μπορεί να συμβάλλει σημαντικά σε γρήγορη, απολαυστική, άνετη, χωρίς ερεθισμούς εμπειρία υγρού ξυρίσματος. Οι τρίχες του πινέλου θα διεισδύσουν σε βάθος στις τρίχες, θα βοηθήσουν ο αφρός ξυρίσματος να απλωθεί όμορφα, και με το απαλό μασάζ που θα κάνουν, όχι μόνο θα μαλακώσουν τις τρίχες του προσώπου, αλλά και θα βοηθήσουν στο να ανοίξουν οι πόροι της επιδερμίδας. Εάν οι τρίχες του πινέλου είναι στρογγυλεμένες σωστά, θα κάνουν και καλή απολέπιση στην επιδερμίδα – κάτι που τα δάχτυλα δε μπορούν να κάνουν.

Ένα premium ποιότητας πινέλο ξυρίσματος μπορεί να δημιουργήσει πλούσιο αφρό, καθώς όσο θα δουλεύει την κρέμα ή το σαπούνι ξυρίσματος θα εισάγει αέρα στη σύσταση κάνοντας την υφή απαλή και πλούσια σε όγκο. Να σημειωθεί πως ο αφρός προστατεύει και ενυδατώνει την επιδερμίδα εξασφαλίζοντας απολαυστική εμπειρία ξυρίσματος. Εάν γίνει σωστά, ο αφρός ξυρίσματος θα βοηθήσει το ξυράφι ξυρίσματος να γλιστράει χωρίς τριβές στην επιδερμίδα του προσώπου, μειώνοντας σημαντικά την πιθανότητα εμφάνισης ενοχλήσεων ή ερεθισμών κατά το ξύρισμα.

Εν κατακλείδι, χωρίς το κατάλληλο πινέλο ξυρίσματος δε μπορεί να εξασφαλιστεί η δημιουργία πλούσιου αφρού, κάτι που συνεπάγεται κακή εμπειρία ξυρίσματος.

Διαφορετικοί Τύπου Πινέλων Ξυρίσματος (Πινέλων Μπαρμπέρη)

Υπάρχουν πολλοί τύποι πινέλων ξυρίσματος που κυκλοφορούν αυτήν τη στιγμή στην αγορά. Αυτό μπορεί να σου δημιουργήσει πονοκέφαλο για το ποιο απ' όλα να επιλέξεις ώστε να μπορείς να απολαμβάνεις φανταστική εμπειρία υγρού ξυρίσματος. Γι' αυτόν τον λόγο, δημιουργήσαμε μια λίστα με κοινούς τύπους πινέλων ξυρίσματος όπου αναφερόμαστε στα θετικά και αρνητικά του κάθε τύπου. Έτσι, θα σε βοηθήσουμε να αποκτήσεις μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα και άποψη ώστε να προβείς στην αγορά εκείνου του πινέλου ξυρίσματος που θα ανταποκρίνεται τέλεια στις ιδιαίτερες ανάγκες και προσδοκίες σου.

Πινέλο Ξυρίσματος Με Τρίχες Αγριογούρουνου

Τα πινέλα ξυρίσματος με τρίχες αγριογούρουνου έχουν μεγάλη αντοχή και είναι πιο δυνατές. Καταφέρνουν και ανεβάζουν με ευκολία τις τρίχες του προσώπου από την επιφάνεια της επιδερμίδας. Έτσι, ο πλούσιος αφρός ξυρίσματος καταφέρνει και εισέρχεται κάτω από κάθε τρίχα επιτυγχάνοντας ένα απολαυστικό υγρό ξύρισμα.

Η επιλογή πινέλου με τρίχες αγριογούρουνου αποτελεί μια καλή πρώτη αγορά για όσους δεν έχουν ξαναπαραγγείλει ή ξαναχρησιμοποιήσει πινέλο ξυρίσματος.

Θετικά

  • Οι σκληρές τρίχες μαλακώνουν με τον καιρό
  • Αποτελεί οικονομικότερη επιλογή απ' οτι ένα πινέλο με τρίχες ασβού
  • Σηκώνει αποτελεσματικά τις τρίχες από την επιδερμίδα

Αρνητικά

  • Οι τρίχες είναι αρκετά σκληρές στα πρώτα ξυρίσματα, κάτι που μπορεί να μην αρέσει σ' αρκετούς
  • Οι τρίχες κρατούν λιγότερο νερό συγκρητικά με τις τρίχες ασβού
  • Το πινέλο χάνει γρηγορότερα τις τρίχες του λόγω της ιδιαίτερης φύσης των τριχών αγριογούρουνου

Πινέλο Ξυρίσματος με Τρίχες Αλόγου

Τα πινέλα ξυρίσματος με τρίχες αλόγου άρχισαν τα τελευταία χρόνια να ξανάρχονται στη μόδα. Παρόλο που δε συγκρατούν τόσο νερό όσο διάφορα πινέλα ξυρίσματος με συνθετικές τρίχες ή με τρίχες ασβού, ωστόσο αποτελούν πολύ καλή επιλογή εάν επιθυμείς να συνδυάσεις καλή σχέση ποιότητας και τιμής.

Θετικά

  • Οι τρίχες αλόγου είναι μαλακότερες από τις τρίχες αγριόχοιρου

Αρνητικά

  • Οι τρίχες αλόγου συγκρατούν λιγότερο νερό συγκρητικά με συνθετικές τρίχες / τρίχες ασβού
  • Ενδέχεται να μυρίζουν περίεργα στις πρώτες χρήσεις (το σαμπουάν για κατοικίδια μπορεί να αφαιρέσει τυχόν δυσάρεστες μυρωδιές)
  • Οι τρίχες αλόγου απαιτούν περισσότερη φροντίδα απ' οτι οι τρίχες ασβού. Πρακτικά, αυτό σημαίνει οτι ένα πινέλο ξυρίσματος με τρίχες αλόγου θα πρέπει να καθαρίζεται και να αποθηκεύεται σωστά για αποφυγή πρώιμης πτώσης των τριχών.

Πινέλο Ξυρίσματος με Συνθετικές Τρίχες

Τα πινέλα ξυρίσματος μεσαίας προς χαμηλής ποιότητας χαρακτηρίζονται συχνά ως πινέλα με πολύ μαλακές ή πολύ σκληρές τρίχες. Τα καλά νέα είναι οτι η ποιότητα των συνθετικών τριχών βελτιώνεται συνεχώς, χάρις στην εξέλιξη της τεχνολογίας. Ειμαστε σίγουροι οτι είναι μόνο ζήτημα χρόνου έως ότου δούμε πινέλα με συνθετικές τρίχες να ανταγωνίζονται ευθέως σε ποιότητα τα premium πινέλα ξυρίσματος με τρίχες ασβού.

Θετικά

  • Ιδανική επιλογή για όσους είναι vegan ή αλλεργικοί στις τρίχες ζώων
  • Υπάρχει τεράστια γκάμα από διαφορετικά πινέλα με συνθετικές τρίχες, από φθηνές έως premium ποιότητας επιλογές σχεδόν ίδιας υψηλής ποιότητας μ' αυτή των premium πινέλων ξυρίσματος με τρίχες ασβού
  • Τα πινέλα ξυρίσματος με συνθετικές τρίχες έχουν πολύ μεγάλη αντοχή στην πολυχρησία και την πάροδο του χρόνου

Αρνητικά

  • Μπορεί να έχουν σκληρή αίσθηση στην επιδερμίδα ακόμα και μετά από αρκετές χρήσεις
  • Τα φτηνότερα πινέλα ξυρίσματος συγκρατούν λίγο νερό, κάτι που έχει αρνητική επίπτωση στη δημιουργία πλούσιου αφρού
  • Ακόμα και τα καλύτερα και ακριβότερα πινέλα ξυρίσματος με συνθετικές τρίχες είναι χαμηλότερης ποιότητας από τα πινέλα ξυρίσματος με τρίχες silvertip ασβού.

Πινέλο Ξυρίσματος με Τρίχες Ασβού (Badger)

Τα πινέλα ξυρίσματος με τρίχες ασβού (Badger) αποτελούν την ποιοτική αφρόκρεμα των πινέλων ξυρίσματος που μπορείς να βρεις στην αγορά. Οι τρίχες είναι εξίσου μαλακές και πολύ ανθεκτικές. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που τα πινέλα με τρίχες ασβού αποτελούν αγαπημένη και μόνη επιλογή για τους ποιοτικούς κουρείς / μπαρμπέρηδες σ' όλο τον κόσμο. Συνδυάζουν εξαιρετικά premium απόδοση και φινετσάτη ομορφιά.

Εάν προσεχθούν και συντηρηθούν σωστά, τα πινέλα ξυρίσματος με τρίχες ασβού μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αρκετά χρόνια.

Θετικά

  • Τα πινέλα είναι διαθέσιμα σε τύπους pure, best, (fine) super ή silvertip, με τον τελευταίο τύπο να αποτελεί την ποιοτική αφρόκρεμα
  • Οι τρίχες ασβού απορροφούν / συγκρατούν περισσότερο νερό από οποιοδήποτε άλλο πινέλο ξυρίσματος με τρίχες ζώου ή συνθετικές τρίχες
  • Οι τρίχες ασβού είναι πολύ απαλές με την επιδερμίδα
  • Οι τρίχες ασβού από τη φύση τους είναι πολύ πυκνές. Τα πινέλα ξυρίσματος με τρίχες ασβού αποτελούν την καλύτερη επιλογή για δημιουργία φανταστικού, πλούσιου αφρού.

Αρνητικά

  • Είναι αρκετά δύσκολο να βρεις πινέλο ξυρίσματος με αυθεντικές τρίχες ασβού, καθώς η αγορά έχει 'πλημμυρίσει' από χιλιάδες φτηνές και αμφιβόλου ποιότητας απομιμήσεις
  • Ένα πινέλο ξυρίσματος με γνήσιες τρίχες ασβού (Badger) είναι ακριβό, οπότε δεν αποτελεί την καλύτερη επιλογή για αρχάριους λάτρεις του υγρού ξυρίσματος.

  • Πινέλο Ξυρίσματος από Ανοξείδωτο Ατσάλι Silver Tip Badger
    Fort Tempus
    65 €
    Πινέλο Ξυρίσματος από Ανοξείδωτο Ατσάλι Silver Tip Badger
    Χάραξέ το
  • Μαύρο Πινέλο Ξυρίσματος με Γνήσια Τρίχα Ασβού
    Collin Rowe
    45 €
    Μαύρο Πινέλο Ξυρίσματος με Γνήσια Τρίχα Ασβού
  • Faux Horn Finest Badger Πινέλο Ξυρίσματος
    Frank Shaving
    69 €
    Faux Horn Finest Badger Πινέλο Ξυρίσματος
    Χάραξέ το
  • Chrome Pure Badger Hair Πινέλο Ξυρίσματος
    Frank Shaving
    39 €
    Chrome Pure Badger Hair Πινέλο Ξυρίσματος
    Χάραξέ το
  • Matte Black Modern Pure Badger Πινέλο Ξυρίσματος
    Frank Shaving
    45 €
    Matte Black Modern Pure Badger Πινέλο Ξυρίσματος
    Χάραξέ το
  • Rosewood-Look Πινέλο Ξυρίσματος από Τρίχα Ασβού
    Frank Shaving
    45 €
    Rosewood-Look Πινέλο Ξυρίσματος από Τρίχα Ασβού
    Δημοφιλές δώρο
    Χάραξέ το
  • Ebony Wood Silvertip Πινέλο Ξυρίσματος
    Frank Shaving
    65 €
    Ebony Wood Silvertip Πινέλο Ξυρίσματος
  • Γυαλιστερό Μαύρο Μοντέρνο Silvertip Πινέλο Ξυρίσματος
    Frank Shaving
    65 €
    Γυαλιστερό Μαύρο Μοντέρνο Silvertip Πινέλο Ξυρίσματος
    Χάραξέ το
  • Horn Modern Silvertip Πινέλο Ξυρίσματος
    Frank Shaving
    65 €
    Horn Modern Silvertip Πινέλο Ξυρίσματος
    Χάραξέ το
  • Ατσαλένιο Πινέλο Ξυρίσματος Silvertip Badger
    Fort Tempus
    65 €
    Ατσαλένιο Πινέλο Ξυρίσματος Silvertip Badger
    Χάραξέ το
  • Ατσαλένιο Οβάλ Πινέλο Ξυρίσματος Silvertip Badger
    Fort Tempus
    65 €
    Ατσαλένιο Οβάλ Πινέλο Ξυρίσματος Silvertip Badger
    Χάραξέ το
  • Oval Black Badger Ατσαλένιο Πινέλο Ξυρίσματος
    Fort Tempus
    39 €
    Oval Black Badger Ατσαλένιο Πινέλο Ξυρίσματος
    Χάραξέ το
  • Πινέλο Ξυρίσματος White Wood Best Badger
    Collin Rowe
    39 €
    Πινέλο Ξυρίσματος White Wood Best Badger
  • Οβάλ Πινέλο Ξυρίσματος Red Oak Silver Tip Badger
    Titan
    59 €
    Οβάλ Πινέλο Ξυρίσματος Red Oak Silver Tip Badger
  • Πινέλο Ξυρίσματος Red Oak Silver Tip Badger
    Titan
    59 €
    Πινέλο Ξυρίσματος Red Oak Silver Tip Badger
  • Πινέλο Ξυρίσματος με Αυθεντικές Τρίχες Ασβού Skull
    Collin Rowe
    39 €
    Πινέλο Ξυρίσματος με Αυθεντικές Τρίχες Ασβού Skull
  • Rosewood-Look Silvertip Πινέλο Ξυρίσματος με Φυσικές Τρίχες Ασβού
    Frank Shaving
    65 €
    Rosewood-Look Silvertip Πινέλο Ξυρίσματος με Φυσικές Τρίχες Ασβού
  • Ποιες Τρίχες Ασβού Είναι Οι Καλύτερες Για Πινέλο Ξυρίσματος;

    Τρίχες Ασβού Τύπου Pure Badger

    Τα πινέλα ξυρίσματος με τρίχες ασβού τύπου Pure Badger είναι τα πιο κοινά και τα λιγότερα ακριβά της συγκεκριμένης κατηγορίας. Οι τρίχες γι' αυτά τα πινέλα προέρχονται περίπου από το τρίχωμα που καλύπτει το 60% του σώματος του ασβού, όπως λαιμός, ώμοι, οπίσθια, κοιλιά, κτλ.

    Ένα από τα πλεονεκτήματα χρήσης πινέλου ξυρίσματος με τρίχες ασβού τύπου Pure Badger είναι η δυνατότητα αυτών των τριχών να κάνουν scrub και απολέπιση στην επιδερμίδα, χάρις στη σκληρότητα της τρίχας.

    • Τα χρώματα ποικίλουν από σκούρο έως μαύρο
    • Οι τρίχες προέρχονται από τον λαιμό, τους ώμους, την κοιλιά, και τα οπίσθια του ασβού
    • Συνήθως, χαρακτηρίζεται ως πινέλο ξυρίσματος ασβού για αρχάριους λάτρεις του υγρού ξυρίσματος

    Τρίχες Ασβού Τύπου Best Badger

    Οι τρίχες ασβού τύπου Best Badger είναι ποιοτικά ένα επίπεδο πιο πάνω από τις τρίχες ασβού τύπου Pure Badger. Οι τρίχες γι' αυτόν τον τύπο πινέλου ξυρίσματος προέρχονται αποκλειστικά από την κοιλιά του ασβού, και συγκεκριμένα από τα σημεία όπου το τρίχωμα είναι μακρύτερο, πιο απαλό, και φινετσάτο. Πρακτικά, αυτό σημαίνει οτι τα πινέλα ξυρίσματος με τρίχες ασβού τύπου Best Badger έχουν την ιδιότητα να συγκρατούν αποτελεσματικότερα περισσότερο νερό, κάτι που σημαίνει οτι μπορεί να δημιουργηθεί ευκολότερα πλούσιος αφρός ξυρίσματος.

    • Τα χρώματα ποικίλουν από ανοικτό καφέ έως γκρι
    • Οι τρίχες προέρχονται από την κοιλιά και άλλα πλατιά σημεία του σώματος του ασβού
    • Εξαιρετική επιλογή όσον αφορά τη σχέση κόστους ποιότητας (value-for-money)

    Τρίχες Ασβού Τύπου (Fine) Super Badger

    Οι τρίχες ασβού τύπου Super Badger προέρχονται από το τρίχωμα της ράχης του ασβού. Οι τρίχες είναι σαφώς απαλότερες από τις τρίχες τύπου Best Badger, ωστόσο όχι τόσο αφράτες (ή ακριβές) όσο οι τρίχες ασβού τύπου Silvertip. Οι τρίχες ασβού τύπου Super Badger συχνά θεωρούνται λανθασμένα ως τρίχες ασβού τύπου Silvertip Badger, μιας και οι μεταξύ τους διαφορές είναι σχετικά μικρές.

    Το μόνο σοβαρό μειονέκτημα με τις τρίχες τύπου Super Badger είναι οτι χρειάζονται πολύ προσοχή και σωστή συντήρηση ώστε να διατηρήσουν την απαλότητα και τη συνοχή τους. Αυτό είναι κάτι που αρκετοί μπορεί να βρουν αποτρεπτικό.

    • Οι τρίχες προέρχονται κυρίως από τη ράχη του ασβού
    • Τα χρώματα ποικίλουν από λευκό έως ανοικτό γκρι κέντρο και λευκές άκρες
    • Αυτά τα πινέλα ξυρίσματος αποτελούν μια ακριβή επιλογή, είναι σπάνια, κι έχουν μικρές διαφορές με τα πινέλα ξυρίσματος με τρίχες ασβού τύπου Silvertip Badger

    Τρίχες Ασβού Τύπου Silvertip Badger

    Οι τρίχες ασβού τύπου Silvertip Badger προέρχονται από την περιοχή του λαιμού του ασβού και τα πινέλα ξυρίσματος αυτού του τύπου αποτελούν την πιο πολυτελή και ακριβή επιλογή του είδους σε όλο τον κόσμο – τα πινέλα ξυρίσματος με τρίχες ασβού silvertip. Η φήμη τους ως η 'αφρόκρεμα' των πινέλων ξυρίσματος είναι κυρίως λόγω του γεγονός οτι τα silvertip πινέλα ξυρίσματος συμβάλλουν στη βέλτιστη εμπειρία υγρού ξυρίσματος, συγκρατούν περισσότερο νερό, κάνουν εξαιρετικό μασάζ σε επιδερμίδα και τρίχες προσώπου, ενώ δημιουργούν και φανταστικό, πλούσιο αφρό. Μπορεί το κόστος απόκτησης να είναι ακριβό, ωστόσο, εκτός των προαναφερθέντων πλεονεκτημάτων, θα πρέπει να τονιστεί και το γεγονός οτι τα silvertip πινέλα ξυρίσματος είναι εξαιρετικά ανθεκτικά στην πολυχρησία και την πάροδο του χρόνου, αρκεί βεβαίως να απολαμβάνουν την απαραίτητης φροντίδας και προσοχής.

    Το υγρό ξύρισμα με silvertip πινέλο ασβού είναι μια εξαιρετική εμπειρία. Το μασάζ των τριχών είναι απλά τέλειο. Οι silvertip τρίχες θα εξασφαλίσουν απαλό, ωστόσο αρκετά διεισδυτικό μασάζ, και ορθή εφαρμογή του αφρού στο πρόσωπο. Δεν είναι τυχαίο που όσοι δοκίμασαν έστω μια φορά την ακαταμάχητη εμπειρία υγρού ξυρίσματος που προσφέρει ένα πινέλο ξυρίσματος με τρίχες ασβού silvertip, δεν ήθελαν να συμβιβαστούν με τίποτα λιγότερο.

    • Χαρακτηρίζεται ως η 'αφρόκρεμα' των ποιοτικών πινέλων ξυρίσματος
    • Οι τρίχες προέρχονται από το τρίχωμα του λαιμού και του αυχένα του ασβού
    • Τα χρώματα των τριχών, ως επί το πλείστον, έχουν κρεμ-λευκή βάση, το μεγαλύτερο ενδιάμεσο μήκος είναι μαύρο, και οι κορυφές έχουν γκρι-ασημί απόχρωση, εξού και το όνομα silvertip

    Πινέλο Ξυρίσματος - Λαβή

    Η λαβή του πινέλου ξυρίσματος θα πρέπει να είναι στοιβαρή και να τη νιώθεις καλά στο χέρι σου. Θα πρέπει να παρέχει καλό έλεγχο τόσο κατά τη διάρκεια δημιουργίας του αφρού όσο και κατά το άπλωμα του αφρού στο πρόσωπο. Όπως είναι λογικό, υπάρχουν πολλές διαφορετικές λαβές. Ποιος δε θα 'θελε μια lux λαβή από σκαλιστό ξύλο ή από κόκκαλο βίσωνα; Ή, για τους πιο μοντέρνους τύπους, σε ποιον δε θα άρεσε μια καλογυαλισμένη λαβή από χρώμιο, ορείχαλκο, νικέλιο, αλουμίνιο ή συνθετικά υλικά;

    Το σχήμα και το βάρος της λαβής παίζουν σημαντικό ρόλο στην επιλογή του τέλειου πινέλου ξυρίσματος. Πολύ βάρος και ενδέχεται να το αισθάνεσαι βαρύ και κουραστικό. Πολύ λίγο βάρος και ενδέχεται να το αισθάνεσαι ασταθές και άβολο. Εν τέλει, αυτό που θα πρέπει να ψάξεις είναι ένας συνδυασμός μέγιστου ελέγχου ώστε να μπορείς να κάνεις βέλτιστο μασάζ και άπλωμα αφρού σε όλα τα μέρη του προσώπου και λαιμού που χρειάζονται ξύρισμα.

    Ο καλύτερος τρόπος για να διαπιστώσεις εάν ένα πινέλο ξυρίσματος σου κάνει είναι να το πιάσεις στα χέρια σου. Τέλος, πρέπει να δώσεις πολύ μεγάλη προσοχή στην ποιότητα των τριχών του πινέλου.

    Πώς Θα Ξέρω Οτι Επέλεξα Το Σωστό Πινέλο Ξυρίσματος

    Πώς μπορείς να ξέρεις ποιο είναι το αίσθημα που σου αφήνει ένα καλό πινέλο ξυρίσματος εάν δεν έχεις ξαναχρησιμοποιήσει πινέλο ξυρίσματος έως τώρα; Όταν, λοιπόν, πρόκειται να χρησιμοποιήσεις πινέλο ξυρίσματος για πρώτη φορά είναι σημαντικό να προσθέσεις τα εξής στην εξίσωση αξιολόγησης.

    Έχει Κατάλληλη Ραχοκοκαλιά (Backbone); Η ραχοκοκαλιά (backbone ή flex) σχετίζεται με τη σκληρότητα του κόμπου του πινέλου ξυρίσματος. Το μέγεθος της ραχοκοκαλιάς που έχει ένα πινέλο ξυρίσματος είναι ανάλογο της σκληρότητας, αλλά και της αποτελεσματικότητάς του κατά τη δημιουργία αφρού. Οι scrub ιδιότητες σχετίζονται με σφιχτό κόμπο, ενώ οι πιο απαλές τρίχες με λιγότερο σφιχτό κόμπο.

    Χάνει Τρίχες με Κάθε Χρήση; Όταν μένουν λίγες τρίχες στην επιδερμίδα σου ή στον νιπτήρα κάποιες φορές τον μήνα, είναι κάτι το σύνηθες όσον αφορά τα χαμηλότερης ποιότητας πινέλα ξυρίσματος με τρίχες αγριόχοιρου ή με συνθετικές τρίχες. Το χάσιμο των τριχών θα συνεχίσει να συμβαίνει με την πάροδο του χρόνου. Ωστόσο, όσον αφορά τα καλύτερης ποιότητας πινέλα ξυρίσματος με τρίχες αλόγου, ασβού, ή με premium ποιότητας συνθετικές τρίχες, δε θα πρέπει να υπάρχει χάσιμο τριχών. Αυτά τα πινέλα έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να χρησιμοποιούνται για πολλά χρόνια, διατηρώντας σε βέλτιστη κατάσταση το σχήμα και την πυκνότητα των τριχών.

    Είναι Ηθικά Παραγόμενο; Ένα άλλο σημαντικό σημείο που θα πρέπει να αναλογιστείς είναι εάν το πινέλο ξυρίσματος έχει παραχθεί ηθικα. Αν και αυτό το ερώτημα μπορεί να μην προβλημάτιζε τους παππούδες ή τους πατεράδες μας στην εποχή τους, ωστόσο, στις μέρες μας, δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία τα σύγχρονα πινέλα ξυρίσματος / πινέλα μπαρμπέρη (barber brushes) να μην παράγονται με θεμιτά μέσα και πρακτικές.

    Πώς Το Αισθάνεσαι στο Χέρι Σου; Έχει την απαιτούμενη στιβαρότητα και το βάρος, χαρακτηριστικά των καλής ποιότητας πινέλων ξυρίσματος; Ή μήπως τη λαβή και τις τρίχες ως φτηνιάρικα στοιχεία με κακή αίσθηση και ελλειπή άνεση; Ορισμένες φορές, ο μόνος τρόπος για να καταλάβεις εάν επίλεξες το σωστό πινέλο ξυρίσματος είναι απλά να το πιάσεις στα χέρια σου και να το δοκιμάσεις.

    Κατάφερες Με Το Πινέλο Να Επιτύχεις Ένα Καθαρό, Βαθύ, Απολαυστικό Ξύρισμα; Τέλος, θα πρέπει να αναλογιστείς ποια ήταν η εμπειρία ξυρίσματος με τη χρήση του πινέλου ξυρίσματος που επέλεξες. Διαπίστωσες μεγάλη διαφορά στη δημιουργία και το άπλωμα αφρού με το πινέλο ξυρίσματος; Ήταν καλύτερα απ' ότι με το χέρι; Να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια εφαρμογής του αφρού με το χέρι, συνήθως ο αφρός κολλάει τις τρίχες προς την επιδερμίδα, κάνοντας το ξύρισμα πιο δύσκολο, ενώ όταν απλώνεις τον αφρό στο πρόσωπο χρησιμοποιώντας πινέλο ξυρίσματος, το πινέλο ανασηκώνει τις τρίχες προσφέροντας ευκολότερο και πιο βαθύ ξύρισμα. Παράλληλα, επιτυγχάνεται και καλή απολέπιση. Ένα καλό πινέλο ξυρίσματος θα πρέπει να συγκρατεί την απαραίτητη υγρασία και να απλώνει με ευκολία τον αφρό σε όλο το πρόσωπο.

    Πώς Χρησιμοποιώ το Πινέλο Ξυρίσματος;

    Ώρα να βγάλεις το Karate Kid από μέσα σου, με τη μόνη διαφορά οτι αντί να λες ‘wax on, wax off’, θα λες ‘lather on, lather off’. Πριν ξεκινήσεις να δουλεύεις τα ξυριστικά σου εργαλεία, σε συμβουλεύουμε να τοποθετήσεις μια ζεστή πετσέτα στο πρόσωπό σου ώστε να ανοίξουν οι πόροι της επιδερμίδας. Εναλλακτικά, μπορείς να ξυριστείς απευθείας μετά το ντους, καθώς το ζεστό νερό και οι ατμοί που θα δημιουργηθούν στη ντουσιέρα θα χαλαρώσουν φυσικά την επιδερμίδα του προσώπου σου.

    Πιάσε το πινέλο ξυρίσματος και μπολάκι ξυρίσματος (ή κούπα ή scuttle) και τσέκαρε τον αναλυτικό, βήμα-προς-βήμα οδηγό μας για το πώς να χρησιμοποιήσεις το πινέλο ξυρίσματος ώστε να βιώσεις φανταστική εμπειρία υγρού ξυρίσματος.

    Θα χρειαστείς ένα ρηχό scuttle ή μπολ ξυρίσματος καθώς και κρέμα ή σαπουνάκι ξυρίσματος. Θα τα χρειαστείς αυτά για να δημιουργήσεις με το πινέλο ξυρίσματος τον απαραίτητο αφρό.

    1. Πιάσε το πινέλο από τη λαβή και ρίξε ζεστό νερό στις τρίχες του πινέλου ξυρίσματος. Μετά, τίναξέ το απαλά ώστε να φύγει το πλεονάζον νερό. Μπορείς επίσης να το αφήσεις να μουλιάσει σε ζεστό νερό στο μπολ. Χρησιμοποίησε ζεστό νερό - όχι καυτό.
    2. Βύθισε λίγο τις τρίχες του πινέλου στο μπολ με την κρέμα ή το σαπούνι ξυρίσματος και άρχισε να το δουλεύεις ώστε να δημιουργηθεί πλούσιος αφρός.
    3. Βεβαιώσου οτι ο αφρός έχει αποκτήσει την επιθυμητή υφή και πυκνότητα. Η δημιουργία του σωστού αφρού είναι καίριας σημασίας για να πετύχεις απολαυστικό, βαθύ υγρό ξύρισμα.
    4. Αφού οι τρίχες του πινέλου πάρουν την απαραίτητη ποσότητα αφρού με απαλές, κυκλικές κινήσεις άπλωσε τον αφρό στο πρόσωπό σου ώστε να καλύψει τις τρίχες που επιθυμείς να ξυρίσεις.
    5. Αφού τελειώσεις με το ξύρισμα, ξέπλυνε τις τρίχες του πινέλου ξυρίσματος με ζεστό νερό ώστε να αφαιρεθούν τυχόν υπολείμματα σαπουνιού ή κρέμας ξυρίσματος.
    6. Στείψε και τίναξε απαλά το νερό από τις τρίχες πριν τοποθετήσεις το πινέλο ξυρίσματος στο stand του (πάντα με τις τρίχες προς τα κάτω).

    Πώς Φροντίζω Σωστά το Πινέλο Ξυρίσματος;

    1. Αφού τελειώσεις με το ξύρισμα, ξέπλυνε με ζεστό νερό τις τρίχες του πινέλου ξυρίσματος (ποτέ καυτό) ώστε να αφαιρεθεί τελείως ο αφρός από τις τρίχες.
    2. Τοποθέτησε το πινέλο σε βάση (stand) ξυρίσματος με τις τρίχες να κοιτούν προς τα κάτω. Με αυτόν τον τρόπο θα φύγει η υγρασία από τις τρίχες και θα στεγνώσουν.
    3. Βεβαιώσου οτι το stand βρίσκεται σε ξηρό μέρος χωρίς υγρασία, σε ανοιχτό χώρο, ποτέ κλειστό (πχ. ποτέ σε ντουλαπάκι).
    4. Ξέπλυνε καλά το scuttle ή μπολ ξυρίσματος και βεβαιώσου οτι έχου ξεπλυθεί τελείως τα υπολείμματα του αφρού.
    5. Ποτέ μη τραβήξεις τις τρίχες και ποτέ μην προσπαθήσεις να στεγνώσεις τις τρίχες με πιστολάκι μαλλιών ή κοντά σε θερμάστρα ή τζάκι.
    6. Άφησε κρεμασμένο το πινέλο ξυρίσματος στο stand ώστε να στεγνώσει με τον άερα.

    Πώς Μπορώ να Κάνω το Πινέλο Ξυρίσματος να Δείχνει Ολοκαίνουριο;

    Ανεξαρτήτως του πόσο μπορείς να προσέχεις, να καθαρίζεις, να στεγνώνεις, και να αποθηκεύεις το πινέλο σου, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να αρχίζει να μη δείχνει στα καλύτερά του ύστερα από λίγους μήνες καθημερινής χρήσης. Αντί, λοιπόν, να χρησιμοποιείς ένα όχι και τόσο καλό πινέλο ξυρίσματος ή να αγοράσεις καινούριο, υπάρχουν κάποιες απλές συμβουλές που μπορείς να ακολουθήσεις ώστε το πινέλο ξυρίσματος να αποκτήσει την παλιά του 'λάμψη'.

    Σαμπουάν Πρόσθεσε λίγο απαλό σαμπουάν (ή σαμπουάν για κατοικίδια) σε ένα πιάτο, μπολ, ή scuttle που χρησιμοποιείς συνήθως για τη δημιουργία αφρού. Αφού ξεπλύνεις καλά με ζεστό νερό τις τρίχες, φτιάξε αφρό με το σαμπουάν.

    Με τον αφρό που θα δημιουργηθεί με το σαμπουάν κάνε απαλό μασάζ στις τρίχες με τα χέρια σου, προσέχοντας πάντα ώστε να μη φθείρεις τις τρίχες. Μετά, ξέπλυνε με κρύο νερό ώστε να αφαιρεθούν πλήρως τυχόν υπολείμματα. Μπορείς να επαναλάβεις την όλη διαδικασία, σε περίπτωση που πιστεύεις οτι δεν έχουν καθαρίσει καλά οι τρίχες.

    Τίναξε απαλά και προσεκτικά το πινέλο. Μπορείς να χτενίσεις προσεκτικά τις τρίχες, εάν το επιθυμείς, ιδίως στην περίπτωση που διαπιστώσεις κάποιον κόμπο. Για βέλτιστα αποτελέσματα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και conditioner μαλλιών.

    Μας Ρωτήσατε - Σας Απαντάμε

    Γιατί πρέπει να χρησιμοποιώ πινέλο ξυρίσματος;

    Η χρήση πινέλου ξυρίσματος αποτελεί τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο για να σηκωθούν οι τρίχες από την επιδερμίδα και να απλωθεί σωστά ο αφρός ξυρίσματος σε όλα τα σημεία που επιθυμείς να ξυρίσεις.

    Όχι μόνο θα επιτύχεις πιο καλό, βαθύ ξύρισμα, αλλά, παράλληλα, θα απολαύσεις απολέπιση και καλύτερη ενυδάτωση / λίπανση επιδερμίδας. Τέλος, να σημειωθεί οτι με τη χρήση πινέλου ξυρίσματος θα χρειαστείς λιγότερο αφρό / σαπούνι ξυρίσματος απ' οτι αν χρησιμοποιούσες τα χέρια σου.

    Πώς θα καταλάβω οτι το πινέλο ξυρίσματος που αγόρασα είναι το κατάλληλο για μένα;

    Ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβεις οτι το πινέλο που αγόρασες είναι το κατάλληλο για σένα είναι να τσεκάρεις την απόδοσή του ένα μήνα μετά την πρώτη φορά που το χρησιμοποίησες. Έως τότε, οι τρίχες θα έχουν μαλακώσει, ωστόσο θα πρέπει να κρατούν το σχήμα τους όταν το πινέλο κάτσει κάθετα, με τις τρίχες προς τα πάνω, σε μια επίπεδη επιφάνεια.

    Επίσης, θα πρέπει να νιώθεις το πινέλο ξυρίσματος απαλό στην επιδερμίδα σου και να το χρησιμοποιείς άνετα ώστε να σου προσφέρει βέλτιστη εμπειρία υγρού ξυρίσματος.

    Σε γενικές γραμμές, πόσο καιρό μπορεί να κρατήσει ένα πινέλο ξυρίσματος;

    Τα φτηνότερα πινέλα ξυρίσματος, πχ. με τρίχες αλόγου, αγριόχοιρου, ή με συνθετικές τρίχες, συνήθως θα σου κρατήσουν από λίγους μήνες έως 1-2 χρόνια, εφόσον βεβαίως καθαρίζονται σωστά, στεγνώνουν σωστά, και αποθηκεύονται σωστά μετά από κάθε ξύρισμα. Τα premium ποιότητας πινέλα ξυρίσματος με τρίχες ασβού, δλδ. πινέλα ξυρίσματος badger, ή με premium ποιότητας συνθετικές τρίχες, και εφόσον φροντίζονται σωστά, μπορούν να κρατήσουν από 3 έως και 10 χρόνια, σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα περισσότερο..

    Η σωστή φροντίδα αποτελεί το X factor που θα διασφαλίσει πόσο θα σου κρατήσει το πινέλο ξυρίσματος. Ένα καλό tip είναι να μην ασκείς πολύ πίεση όταν δημιουργείς και απλώνεις τον αφρό ξυρίσματος, καθώς και να το πλένεις ανά διαστήματα με απαλό σαμπουάν.

    Το πινέλο ξυρίσματος που έχω χάνει τρίχες – είναι αυτό κάτι φυσικό;

    Εάν το πινέλο σου χάνει τρίχες με γρήγορο ρυθμό ή χρειάζεσαι πολύ αφρό ή πολλά περάσματα για να πάει ο αφρός κάτω από κάθε τρίχα, τότε σε συμβουλεύουμε να αποκτήσεις ένα καλύτερης ποιότητας και με διαφορετικές τρίχες.

    Μια ελαφρά απώλεια τριχών τις πρώτες εβδομάδες χρήσης είναι κάτι φυσικό, δεν πρέπει να σ' ανησυχεί. Ωστόσο, εάν χάνει πάρα πολλές τρίχες, τότε αυτό είναι σαφώς ένα σημαντικό πρόβλημα. Θα πρέπει να θυμάσαι οτι είναι πολύ σημαντικό να περιποιείσαι σωστά και τακτικά το πινέλο σου, ωστόσο προσεκτικά ώστε να μη δημιουργήσεις πρόβλημα απώλειας τριχών. Ποτέ μην ασκείς πολύ πίεση / δύναμη, πάντα να στεγνώνεις σωστά τις τρίχες. Έτσι, θα μεγιστοποιήσεις τη διάρκεια ζωής του πινέλου σου.

    Θα πρέπει να χρησιμοποιώ το πινέλο ξυρίσματος με αφρό ή σαπούνι ξυρίσματος;

    Η χρήση πινέλου ξυρίσματος με αφρό ή σαπούνι ξυρίσματος είναι θέμα καθαρά υποκειμενικό. Σε συμβουλεύουμε να πειραματιστείς και με τα δύο ώστε να διαπιστώσεις ποιο από τα δυο σου αρέσει περισσότερο, αλλά και ποιο από τα δύο ταιριάζει καλύτερα στην επιδερμίδα σου. Το σημαντικότερο πάντως είναι να τσεκάρεις ποιο από τα δύο κάνει τον πλουσιότερο, καλύτερο αφρό ξυρίσματος. Εάν μετά από κάποιες προσπάθειες δε καταφέρεις να δημιουργήσεις καλό, πλούσιο αφρό, δοκίμασε την άλλη εναλλακτική.

    Πώς μπορώ να επωφεληθώ στο μέγιστο από το πινέλο ξυρίσματος;

    Για να επωφεληθείς στο μέγιστο από το πινέλο ξυρίσματος που αγόρασες, σε συμβουλεύουμε να το καθαρίζεις, να το στεγνώνεις, και να το αποθηκεύεις σωστά μετά από κάθε ξύρισμα.

    Θα πρέπει να χρησιμοποιείς μόνο ζεστό (όχι καυτό) νερό για να το ξεπλένεις και πάντα να το κρεμάς στο stand με τις τρίχες να κοιτούν προς τα κάτω, αφήνοντάς τες να στεγνώσουν φυσικά με τον αέρα. Ποτέ μην αποθηκεύεις το πινέλο σου σε κλειστό χώρο με υψηλά επίπεδα υγρασίας, πχ. ντουλαπάκι μπάνιου ή νεσεσέρ.

    Ποιος είναι ο καλύτερος τύπος πινέλου ξυρίσματος για τον στυλάτο μοντέρνο άνδρα;

    Ο καλύτερος τύπος πινέλου ξυρίσματος για τον στυλάτο μοντέρνο άνδρα εξαρτάται βασικά από ένα πράγμα… πόσο στυλάτος είσαι εσύ! Εάν ψάχνεις για top πινέλο ξυρίσματος, ο καλύτερος τύπος είναι σαφώς πινέλο ξυρίσματος με τρίχες ασβού silvertip. Εάν ψάχνεις για πινέλο ξυρίσματος που είναι 'best value for money', τότε συνιστούμε να αγοράσεις πινέλο ξυρίσματος με τρίχες αλόγου.

    Ποια η διαφορά μεταξύ bulb και fan-shaped πινέλου ξυρίσματος;

    Θεωρητικά, η διαφορά μεταξύ bulb και fan-shaped πινέλου είναι στο μέγεθος της επιφάνειας που καλύπτουν.

    Τα bulb shaped πινέλα είναι συνήθως μικρότερα, ωστόσο προσφέρουν καλύτερη ακρίβεια κατά την εφαρμογή του αφρού, χάρις στη στρογγυλεμένη κορώνα που δημιουργούν οι τρίχες. Τα fan-shaped πινέλα έχουν σχεδιαστεί ώστε να απλώνονται οι τρίχες και να καλύπτουν μεγαλύτερη επιφάνεια.

    Υπάρχει ταξιδιωτικό πινέλο ξυρίσματος;

    Ναι! Τα ταξιδιωτικά πινέλα ξυρίσματος είναι αρκετά μικρότερα σε μέγθος από τα κανονικά. Μάλιστα, ορισμένα ταξιδιωτικά πινέλα ξυρίσματος έχουν αεριζόμενες θήκες και τρύπες στο πάνω ή κάτω μέρος για να στεγνώνουν πιο γρήγορα. Τέλος, υπάρχουν κάποια ταξιδιωτικά πινέλα ξυρίσματος που το σημείο με τις τρίχες αποσπάται και μπαίνει μέσα στη λαβή.

    Ποιο μέγεθος πινέλου ξυρίσματος πρέπει να επιλέξω;

    Για τους περισσότερους, οι διαστάσεις αποτελούν πάντα θέμα προσωπικού γούστου. Εάν προτιμάς οι τρίχες του πινέλου να καλύπτουν μεγαλύτερη επιφάνεια, τότε μπορείς να επιλέξεις ένα μεγαλύτερο πινέλο. Αν και βεβαίως, ένα μικρότερο πινέλο θα κάνει την ίδια δουλειά.

    Μπορώ να χρησιμοποιήσω πινέλο ξυρίσματος με έτοιμο αφρό ξυρίσματος;

    Ναι, μπορείς να συνδυάσεις πινέλο ξυρίσματος με εμπορικό έτοιμο αφρό ξυρίσματος. Ωστόσο, εάν θες να ξυρίζεσαι σαν pro, συνιστούμε να το αποφύγεις.

    Οι περισσότεροι εμπορικοί έτοιμοι αφροί ξυρίσματος ή τζελ, ως επί το πλείστον ενδέχεται να έχουν πολλά χημικά συστατικά και ορυκτά έλαια που μπορούν να αποδειχθούν βλαβερά για την επιδερμίδα. Οπότε, καλό θα ήταν να τα αποφεύγετε.

    Η παραδοσιακή κρέμα ξυρίσματος είναι η καλύτερη επιλογή για τη δημιουργία φανταστικού αφρού ξυρίσματος. Με τις ενυδατικές της ιδιότητες θα αφήσει μεταξένια απαλή την επιδερμίδα σου μετά το ξύρισμα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και σαπούνι ξυρίσματος, ωστόσο τα πολλά διαφορετικά είδη που μπορείς να βρεις στην αγορά, ενδέχεται να σε σπαζοκεφαλιάσουν για το ποιο απ' όλα να επιλέξεις. Από triple-milled έως σκληρά, ημίσκληρα σαπούνια, ακόμα και τύπου croaps (κρεμώδη σαπούνια), το ιδανικό σαπούνι ξυρίσματος για σένα εξαρτάται από τη τιμή που δέχεσαι να πληρώσεις, αλλά και από τις προσωπικές σου προτιμήσεις.

    Πώς μπορώ να ξεμυρίσω το πινέλο ξυρίσματος που αγόρασα;

    Ορισμένες φορές, ένα πινέλο ξυρίσματος μπορεί να έχει μια παράξενη μυρωδιά όταν είναι καινούριο. Για να το ξεμυρίσεις, θα πρέπει πρώτα να το πλύνεις καλά με υγρό για τα πιάτα.

    Μετά, άστο να μουλιάσει σε ζεστό νερό με σαπουνάδα για περίπου 10 με 15 λεπτά. Ωστόσο, πρόσεξε η λαβή να μη βυθιστεί στο νερό και να παραμείνει στεγνή. Έπειτα, δημιούργησε αφρό και άσε τον αφρό πάνω στις τρίχες του πινέλου όλη τη νύχτα. Την επόμενη μέρα, ξέπλυνέ το καλά με ζεστό νερό και άστο να στεγνώσει φυσικά.

    Η υγρασία από το νερό και τον αφρό θα μαλακώσει τις τρίχες και θα τις προετοιμάσει για μελλοντική χρήση. Μπορεί να χρειαστούν κανά δυο εβδομάδες ώστε το πινέλο να φτάσει σε πλήρως λειτουργική κατάσταση. Οι παραπάνω οδηγίες θα επιταχύνουν τη διαδικασία.