Γυαλιά Ηλίου | Αγόρασε 2 και εξοικονόμησε 20%

Γυαλιά Ηλίου | Αγόρασε 2 και εξοικονόμησε 20%

Επιστροφή εντός 365 ημερών - χωρίς ερωτήσεις !
Μεταφορικά 4 € - Επιλογή για Δωρεάν Μεταφορικά πάνω από 49 €-
Επικοινωνία
Αγαπημένα
Καλάθι

Υγρό Ξύρισμα – Ο Απόλυτος Οδηγός

Σε κανέναν άνδρα δεν αρέσει το κάψιμο από την λεπίδα ξυρίσματος. Μάθε τα μυστικά πίσω από το απολαυστικό, βαθύ υγρό ξύρισμα, χωρίς ερεθισμούς. Σ' αυτόν τον αναλυτικό οδηγό θα μάθεις όλα όσα χρειάζεσαι για μέγιστη απόλαυση κάθε φορά που θα ξυρίζεσαι!

Το ξύρισμα αποτελεί ένα διαχρονικό τελετουργικό το οποίο ο κάθε άνδρας οφείλει να μάθει μόλις φτάσει στην ηλικία της εφηβείας. Εκτός από τη φωνή που αρχίζει να γίνεται βραχνότερη, εμφανίζονται τρίχες στο στήθος και το πρόσωπο, ενώ, ξαφνικά, η όμορφη συμμαθήτρια αποκτάει διαφορετικό νόημα και μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη γενικότερη συμπεριφορά του ερωτόπληκτου εφήβου. Είναι μια φάση που τα looks αρχίζουν και αποκτούν πρωταρχική σημασία.

Και...είναι παγίδα!

Είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε σχεδόν κάθε μέρα, ωστόσο υπάρχει μεγάλη διαφορά απόψεων για το ποιο είναι το σωστό εργαλείο, μέθοδος, ή ακόμα και κατεύθυνση ξυρίσματος – κατά μήκος της φοράς των τριχών ή κόντρα ξύρισμα;

Σ' αυτό το σημείο, ήρθε η ώρα να συζητήσουμε για το πώς γίνεται το σωστό ξύρισμα.

Τα καλά νέα – υπάρχει σωστός τρόπος ξυρίσματος. Τα κακά νέα – εάν ακόμα η φωνή σου δε έχει γίνει βραχνή ή δεν έχεις βγάλει τρίχες στο πρόσωπο, τότε... δε μπορούμε να κάνουμε κάτι γι' αυτό.

Έχεις 1 πρόσωπο, το οποίο και θα σε συντροφεύει για το υπόλοιπο της ζωής σου. Το να το φροντίζεις και να το ξυρίζεις σωστά είναι ο καλύτερος τρόπος να παραμένει υγιές, όμορφο και καλοδιατηρημένο. Έχοντας αυτά κατά νου, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε τον απόλυτο οδηγό ξυρίσματος. Σ' αυτό το άρθρο θα μοιραστούμε μαζί σου διάφορα χρήσιμα κόλπα και συμβουλές από εξειδικευμένους κι έμπειρους επαγγελματίες του είδους.

1 Υγρό ξύρισμα – ο απόλυτος οδηγός1.1 Υγρό ξύρισμα vs. στεγνό ξύρισμα1.2 Ξυριστικά εργαλεία – ένας οδηγός για τα απαραίτητα1.3 Η σημασία του αφρού1.4 Τι είναι η φορά των τριχών & γιατί είναι τόσο σημαντική;1.5 Πώς πρέπει να ξυρίζομαι με ξυραφάκι ασφαλείας;1.6 Μας ρωτησατε – σας απανταμε

Υγρό Ξύρισμα Vs. Στεγνό Ξύρισμα

Κάθε πρωί καλούμαστε να πάρουμε δυο σημαντικές αποφάσεις – θα μου φτάσει μια κούπα καφέ και να κάνω υγρό ή στεγνό ξύρισμα;

Τι είναι το Υγρό Ξύρισμα;

Το υγρό ξύρισμα είναι η διαδικασία ξυρίσματος με τη χρήση νερού και κάποιου είδους σαπουνιού, κρέμας ή τζελ για τη δημιουργία αφρού.

Τα Θετικά του Υγρού Ξυρίσματος

  • Βαθύτερο ξύρισμα
  • Απολέπιση – Η διαδικασία της απόξεσης με μεταλλική λεπίδα κατά μήκος της επιδερμίδας του προσώπου μπορεί να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος
  • Οικονομικότερη επιλογή σε μακροχρόνια βάση

Τι είναι το Στεγνό Ξύρισμα;

Το ξηρό ξύρισμα είναι η διαδικασία ξυρίσματος χωρίς τη χρήση νερού (προφανώς) με ηλεκτρική μηχανή ξυρίσματος για την αφαίρεση των τριχών του προσώπου.

Τα Θετικά του Ξηρού Ξυρίσματος

  • Καλύτερη επιλογή για ευαίσθητες επιδερμίδες καθώς δεν αφαιρεί κάποιο στρώμα δέρματος
  • Μικρότερο ρίσκο να γυρίσουν οι τρίχες, ωστόσο μεγαλύτερες πιθανότητες ερυθρότητας και ερεθισμού του δέρματος

Παρόλο που το στεγνό ξύρισμα είναι γρηγορότερο και ευκολότερο απ' ότι το υγρό ξύρισμα, ωστόσο δεν αποτελεί αγαπημένη μας επιλογή.

Μπορεί κάποιοι να μας αποκαλέσουν παλαιομοδίτες και οπισθοδρομικούς, ωστόσο υπάρχει μια κρυμμένη διαχρονική γοητεία στην ιεροτελεστία του υγρού ξυρίσματος που αξίζει να της αφιερώσει κάποιος λίγα λεπτά από τη ζωή του κάθε πρωί... όπως ισχύει και για την πρώτη πρωινή κούπα με αρωματικό καφέ.

Ξυριστικά Εργαλεία – Ένας Οδηγός για τα Απαραίτητα

Μπορεί να μάθεις πώς να πετυχαίνεις το βαθύτερο, καθαρότερο ξύρισμα στον κόσμο, ωστόσο και πάλι μπορεί να δυσκολεύεσαι να τα καταφέρεις και να καταλήγεις με ερεθισμούς, κοψίματα, και κακή συνολική εμπειρία ξυρίσματος. Το ξύρισμα είναι μια πολυσύνθετη εμπειρία που βασίζεται στην εναρμόνιση του συνδυασμού μεταξύ ικανότητας, γνώσης, και σωστών εργαλείων ξυρίσματος.

Φαλτσέτες με Ίσια Λεπίδα

Όταν ακούς για φαλτσέτα με ίσια λεπίδα, σου έρχεται στο νου ο αψεγάδιαστος πράκτορας James Bond στη ταινία ‘Skyfall’ ή ο τρελλάρας Sweeney Todd να περιφέρεται με ανοικτή φαλτσέτα, διψασμένος για αίμα, στους σκοτεινούς δρόμους του Λονδίνου;

Το old-school στυλ και η διαχρονική γοητεία της φαλτσέτας με ίσια λεπίδα προσφέρουν vintage απόλαυση, ενώ το ίδιο το ξυριστικό εργαλείο προσφέρει το βαθύτερο δυνατό ξύρισμα. Ναι, απαιτείται μια περίοδος προσαρμογής και εξάσκησης, όμως, μετά από λίγο καιρό, η απαλή και λεία επιδερμίδα του προσώπου σου είμαστε σίγουροι οτι θα εκτοξεύσει τους πόντους της αρρενωπής σου γοητείας, αλλά και την ίδια την αυτοπεποίθησή σου κάθε φορά που θα κοιτάζεσαι στον καθρέφτη μετά το ξύρισμα.

Φαλτσέτα με Ίσια Λεπίδα - Πλεονεκτήματα

  • Φιλική προς το Περιβάλλον – 'Ενα μοντέλο που δε χρησιμοποιεί ανταλλακτικές λεπίδες, δε δημιουργεί και σκουπίδια. Όμως, ακόμα και τα μοντέλα που χρησιμοποιούν ανταλλακτικές λεπίδες είναι πολύ πιο φιλικά προς το περιβάλλον συγκρητικά με τα περίπου 2 δισεκατομμύρια ξυραφάκια που πετιούνται στα σκουπίδια κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ. Χωρίς να συμπεριλάβουμε και τα σκουπίδια που δημιουργούνται από τις συσκευασίες των ανταλλακτικών λεπίδων. Δε θα πρέπει να ξεχνάμε οτι λιγότερα σκουπίδια σημαίνει ομορφότερος, καθαρότερος, καλύτερος πλανήτης. Άσε που απολαμβάνεις καλύτερη εμπειρία ξυρίσματος. Πρόκειται για μια win-win κατάσταση.
  • Βαθύ Ξύρισμα – Οι φαλτσέτες με ίσια λεπίδα προσφέρουν το βαθύτερο ξύρισμα που μπορείς να λάβεις από ξυριστικό εργαλείο εμπορικής χρήσης. Μόνο τυχαίο δεν είναι οτι η πλειοψηφία των εξειδικευμένων επαγγελματιών μπαρμπέρηδων, αλλά και ο διάσημος Πράκτορας 007, χρησιμοποιούν φαλτσέτα για το ξύρισμα.
  • Οικονομικά Προσιτή Επιλογή – Εκτός από τη φιλικότητα προς το περιβάλλον, η φαλτσέτα σε βοηθάει να κάνεις και οικονομία. Μπορεί η αγορά φαλτσέτας να αποτελεί μια αρκετά δαπανηρή πρώτη επένδυση για την απόκτησή της, όμως, μακροχρόνια, το κόστος αυτό εκμηδενίζεται με τη μεγάλη οικονομία που θα κάνεις, καθώς δε θα χρειάζεται να ξαναγοράσεις ανταλλακτικές λεπίδες ή άλλα ξυραφάκια μιας χρήσης, αλλά ούτε θα ξοδεύεις σε ρεύμα ή μπαταρίες, στην περίπτωση που θα χρησιμοποιούσες ηλεκτρική ξυριστική μηχανή.
  • Θετική Συνολική Εμπειρία – Με τη φαλτσέτα επιτυγχάνεις απολαυστικό, βαθύ ξύρισμα και λεία επιδερμίδα. Μπορεί η όλη διαδικασία να απαιτεί αρκετή προσοχή και αυτοσυγκέντρωση, ωστόσο το αποτέλεσμα ανταμείβει, και μάλιστα με το παραπάνω. Το ξύρισμα με φαλτσέτα μπορεί να μετατρέψει ένα μουντό πρωινό σε μια απολαυστική ρουτίνα.

Τι Πρέπει να Προσέξω Όταν Αγοράζω Φαλτσέτα με Ίσια Λεπίδα

  • ‘Shave-Ready Λεπίδα’ – Θα πρέπει να τσεκάρεις πάντα οτι η λεπίδα είναι ‘shave ready’. Αυτό σημαίνει οτι η λεπίδα πρέπει να είναι ακονισμένη κι έτοιμη για ξύρισμα.
  • Ισορροπία & Βάρος – Επίλεξε μια φαλτσέτα που τη νιώθεις καλά στο χέρι σου. Η ιδανική ισορροπία προκύπτει όταν το βάρος της λαβής είναι ίσιο με το βάρος της λεπίδας. Θέλει προσοχή σε πολύ βαριές ή ελαφριές φαλτσέτες. Άλλωστε, μη ξεχνάς οτι η ευκολία στον έλεγχο είναι αυτό που ψάχνεις.
  • Πλάτος Λεπίδας – Το πλάτος της λεπίδας μετριέται σε ⅛ μιας ίντσας. Το πιο συνηθισμένο πλάτος λεπίδας είναι ⅝” με τις φαρδύτερες λεπίδες να φτάνουν έως και ⅞”. Οι φαρδύτερες λεπίδες είναι πιο βαριές και μανουβράρονται πιο δύσκολα, κυρίως σε απαιτητικές περιοχές ξυρίσματος, όπως πχ. γύρω από τη μύτη και τα χείλη. Ένα καλό πλάτος λεπίδας για αρχάριους είναι ⅝”.
  • Τύπος Ατσαλιού – Οι περισσότερες φαλτσέτες έχουν λεπίδα είτε από ανοξείδωτο ατσάλι ή ανθρακούχο ατσάλι.
  • Οι λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι (stainless steel) αποτελούν αγαπημένη μας επιλογή, καθώς είναι πιο ανθεκτικές στη διάβρωση και τη σκουριά, ενώ παραμένουν κοφτερές για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
  • Οι λεπίδες από ανθρακούχο ατσάλι (carbon steel) δεν περιέχουν χρώμιο, νικέλιο, και μολυβδένιο, ενώ σκουριάζουν εύκολα. Είναι φθηνότερες από της ανοξείδωτες ατσάλινες λεπίδες και απαιτούν λιγότερο χρόνο για να ακονιστούν. Επίσης, μπορείς να δημιουργήσεις πιο κοφτερή και καλύτερη άκρη στην λεπίδα από ανθρακούχο ατσάλι.
  • Άκρες Λεπίδων – Οι άκρες λεπίδων έχουν διάφορα ονόματα, αναλόγως του τύπου, όπως πχ. Barbers Notch, Spanish Point, French Point, και Spike Point. Θα μιλήσουμε για τις στρογγυλεμένες και τετραγωνισμένες μύτες, καθώς αυτές είναι και οι πιο συνηθισμένες.
  • Η στρογγυλεμένη άκρη (round tip) είναι η αγαπημένη μας και αποτελεί ασφαλή επιλογή για αρχάριους. Η άκρη της λεπίδας καταλήγει σε κυρτή καμπύλη, χωρίς να δημιουργείται κοφτερή μύτη. Αυτός ο τύπος μύτης είναι πιο ασφαλής και συγχωρεί τυχόν μικρά λάθη ή αστάθειες ή αλλαγή στην κίνηση ή γωνία του ξυρίσματος απ' οτι μια τετραγωνισμένη μύτη (square point).
  • Η τετραγωνισμένη άκρη (square tip) καταλήγει ευθέως στη μύτη και αποτελεί εξαιρετική επιλογή για
    μορφοποίηση γενειάδας και φαβορίτας. Η χρήση ενός απ' αυτά τα δυο 'κακά παιδιά' απαιτεί σημαντικό επίπεδο ακρίβειας και αυτοσυγκέντρωσης – θα πρέπει να χρησιμοποιούνται πάντα κατόπιν επαρκούς πρακτικής εξάσκησης και πάντα με ιδιαίτερη προσοχή.
  • Ανταλλακτικές Λεπίδες – Πολλές φαλτσέτες παίρνουν
    ανταλλακτική λεπίδα, η οποία δε χρειάζεται ακόνισμα. Όταν η λεπίδα παύει να είναι κοφτερή, απλά την αντικαθιστάς με καινούρια.

    Οι περισσότεροι επιλέγουν δίκοπες λεπίδες ασφαλείας. Οι ανταλλακτικές λεπίδες είναι φθηνότερες και αποτελεσματικές στην επίτευξη άνετου, απολαυστικού υγρού ξυρίσματος, σε βάθος.

  • Κομψή Μαύρη Ίσια Φαλτσέτα για Αφαιρούμενες Λεπίδες
    River Grooming
    19 €
    Κομψή Μαύρη Ίσια Φαλτσέτα για Αφαιρούμενες Λεπίδες
    Χάραξέ το
  • Μοντέρνα Μαύρη Ίσια Φαλτσέτα από Ανοξείδωτο Ατσάλι για Αφαιρούμενες Λεπίδες
    River Grooming
    19 €
    Μοντέρνα Μαύρη Ίσια Φαλτσέτα από Ανοξείδωτο Ατσάλι για Αφαιρούμενες Λεπίδες
    Χάραξέ το
  • Καφέ Ίσια Φαλτσέτα από Ανοξείδωτο Ατσάλι με Αφαιρούμενη Λεπίδα
    River Grooming
    29 €
    Καφέ Ίσια Φαλτσέτα από Ανοξείδωτο Ατσάλι με Αφαιρούμενη Λεπίδα
    Δημοφιλές δώρο
    Χάραξέ το
  • Μοντέρνα Φαλτσέτα από Ανοξείδωτο Ατσάλι για Αφαιρούμενες Λεπίδες
    River Grooming
    29 €
    Μοντέρνα Φαλτσέτα από Ανοξείδωτο Ατσάλι για Αφαιρούμενες Λεπίδες
    Χάραξέ το
  • Ίσια Φαλτσέτα 6/8" Bismark Timor Deluxe
    Giesen & Forsthoff
    169 €
    Ίσια Φαλτσέτα 6/8" Bismark Timor Deluxe
    Χάραξέ το
  • Ίσια Φαλτσέτα 5/8" Deluxe με Λαβή από Ξύλο Καρυδιάς
    Giesen & Forsthoff
    129 €
    Ίσια Φαλτσέτα 5/8" Deluxe με Λαβή από Ξύλο Καρυδιάς
    Χάραξέ το
  • Ίσια Φαλτσέτα Black Carbon Timor 5/8"
    Giesen & Forsthoff
    95 €
    Ίσια Φαλτσέτα Black Carbon Timor 5/8"
    Χάραξέ το
  • Καφέ Δερμάτινη Θήκη για Ξυράφι
    Frank Shaving
    25 €
    Καφέ Δερμάτινη Θήκη για Ξυράφι
  • Μαύρη Δερμάτινη Θήκη
    Parker
    15 €
    Μαύρη Δερμάτινη Θήκη
  • Μαύρη Δερμάτινη Θήκη για Ξυράφι
    Giesen & Forsthoff
    25 €
    Μαύρη Δερμάτινη Θήκη για Ξυράφι
  • Ίσια Φαλτσέτα για Αφαιρούμενη Λεπίδα Gold-Toned
    Titan
    29 €
    Ίσια Φαλτσέτα για Αφαιρούμενη Λεπίδα Gold-Toned
    Χάραξέ το
  • Ίσια Φαλτσέτα για Αφαιρούμενη Λεπίδα Hieroglyphic
    Titan
    29 €
    Ίσια Φαλτσέτα για Αφαιρούμενη Λεπίδα Hieroglyphic
    Χάραξέ το
  • Ίσια Φαλτσέτα από Ανοξείδωτο Ατσάλι για Αφαιρούμενες Λεπίδες Hip Blue
    River Grooming
    29 €
    Ίσια Φαλτσέτα από Ανοξείδωτο Ατσάλι για Αφαιρούμενες Λεπίδες Hip Blue
    Χάραξέ το
  • Seville Barber's Ίσια Φαλτσέτα από Ανοξείδωτο Ατσάλι για Αφαιρούμενες Λεπίδες
    River Grooming
    29 €
    Seville Barber's Ίσια Φαλτσέτα από Ανοξείδωτο Ατσάλι για Αφαιρούμενες Λεπίδες
    Χάραξέ το
  • Μαύρη Ίσια Φαλτσέτα από Ανοξείδωτο Ατσάλι με Αφαιρούμενες Λεπίδες
    River Grooming
    19 €
    Μαύρη Ίσια Φαλτσέτα από Ανοξείδωτο Ατσάλι με Αφαιρούμενες Λεπίδες
    Χάραξέ το
  • Έξτρα Πραγματάκια για Φαλτσέτες με Ίσια Λεπίδα

    • Ζώνη Ακονίσματος (Strop) & Πέτρα Ακονίσματος (Hone)
      Η ζώνη ακονίσματος και η πέτρα ακονίσματος αποτελούν must-have προσθήκες σε όσους αρέσει το υγρό ξύρισμα με φαλτσέτα.
    • Η ζώνη ή ιμάντας ακονίσματος είναι συνήθως από δέρμα και χρησιμοποιείται για τον σωστό σχηματισμό και ακόνισμα της άκρης της λεπίδας – η πίσω πλευρά της ζώνης ακονίσματος είναι από λινό ή καμβά.
    • Η πέτρα ακονίσματος χρησιμοποιείται σε διαδικασία ακονίσματος, γνωστή ως honing. Χάρις στην ακονόπετρα, αφαιρούνται μεταλλικά στοιχεία από την λεπίδα, κάνοντάς την πιο λεία και κοφτερή.

      Μια καλή λεπίδα χρειάζεται ακόνισμα με ακονόπετρα περίπου μία φορά τον χρόνο, ενώ το ακόνισμα με ζώνη ακονίσματος θα πρέπει να γίνεται πριν και μετά το ξύρισμα, ίσως και κατά τη διάρκεια του ξυρίσματος, εάν πρόκειται για πυκνή γενειάδα με χοντρές τρίχες.
    • Πάστα Ακονίσματος – Για βέλτιστο ακόνισμα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις conditioner δέρματος ή
      πάστα ακονίσματος. Δεν είναι υποχρεωτική η χρήση της πάστας και πολλοί επαγγελματίες μπαρμπέρηδες προτιμούν να ακονίζουν τις φαλτσέτες τους χωρίς την πάστα.

    Ξυραφάκια Ασφαλείας

    Τα ξυραφάκια ασφαλείας ονομάζονται έτσι επειδή προστατεύουν την επιδερμίδα από την λεπίδα και παίρνουν είτε μονόκοπη (SE) ή δίκοπη (DE) λεπίδα.

    Χωρίς να χρειάζονται ακόνισμα, καθώς τις λεπίδες αυτές τις αλλάζεις μόλις στομώσουν, μπορείς να εξοικονομήσεις πολύ χρόνο σε κάθε σου ξύρισμα.

    Ξυράφι Ασφαλείας - Πλεονεκτήματα

    • Οικονομικά Προσιτή Επιλογή – Το αρχικό κόστος αγοράς είναι σαφώς μεγαλύτερο συγκρητικά με την αγορά απλού ξυραφιού με ανταλλακτικές λεπίδες από το super market. Ωστόσο, αυτό είναι το μόνο υψηλό κόστος στη συγκεκριμένη περίπτωση, μιας και οι ανταλλακτικές λεπίδες για ξυράφι ασφαλείας είναι σαφώς πιο φτηνές από τις αντίστοιχες ανταλλακτικές λεπίδες που βρίσκονται μέσα σε πλαστικό κουτάκι και προορίζονται για απλό ξυραφάκι.
      Όταν η μια πλευρά από τη δίκοπη λεπίδα στομώσει, μπορείς να της αλλάξεις πλευρά και να χρησιμοποιήσεις την άλλη. Αυτό δε μπορείς να το κάνεις με απλό ξυραφάκι που παίρνει ανταλλακτικές λεπίδες.
    • Είναι Καλό για Ευαίσθητες Επιδερμίδες – Οι τηλεοπτικές διαφημίσεις μας έχουν κάνει να πιστεύουμε οτι όσες περισσότερες λεπίδες έχει ένα ξυραφάκι, τόσο πιο βαθύ και λείο ξύρισμα μπορείς να επιτύχεις. Όμως, αυτό δεν είναι πάντα η αλήθεια. Υπάρχει περίπτωση ο μεγαλύτερος αριθμός λεπίδων να οδηγήσει σε μεγαλύτερο πρόβλημα ερεθισμών και ερυθρότητας δέρματος, πόσο μάλλον όταν αυτές είναι στομωμένες ή τέλος πάντων όταν δεν είναι βέλτιστα ακονισμένες.
    • Τα ξυραφάκια ασφαλείας χρησιμοποιούν μια λεπίδα που απαιτεί λιγότερη πίεση απ' ότι μια ανταλλακτική κεφαλή με πολλές λεπίδες. Λιγότερη πίεση σημαίνει λιγότερο στρεσάρισμα της επιδερμίδας.
    • Είναι Αισθητικά Όμορφο – OΚ, αυτό μπορεί να είναι υποκειμενικό, ωστόσο πιστεύουμε οτι ένα ξυραφάκι ασφαλείας
      που κρέμεται σε ένα καλαίσθητο ανοξείδωτο stand είναι μια ποιοτική αναβάθμιση που κάθε ανδρικό μπάνιο θα υποδεχτεί με αγάπη.

    Τι Πρέπει να Προσέξω Όταν Αγοράζω Ξυράφι Ασφαλείας;

    • Μονόκοπη ή Δίκοπη Λεπίδα – Πλέον, τα περισσότερα ξυραφάκια ασφαλείας παίρνουν δίκοπες ή διπλής όψεως, γνωστές και ως DE (double edge) λεπίδες, μιας και οι μονόκοπες ή μονής όψεως, γνωστές και ως SE (single edge) λεπίδες, χαρακτηρίζονται ως πιο επιθετικές. Επίσης, χρησιμοποιώντας δίκοπες λεπίδες εξοικονομείς χρήματα, καθώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις την κάθε DE λεπίδα δυο φορές, μια φορά την κάθε πλευρά.
    • Λαβή – Θα πρέπει να νιώθεις άνετα τη λαβή στο χέρι σου, δλδ. να μην είναι βαριά και να είναι ισορροπημένη. Μια στοιβαρή λαβή μπορεί να σου δώσει καλύτερο έλεγχο στο ξύρισμα.
    • Κεφαλή – Η κεφαλή του ξυραφιού έχει μπάρα ασφαλείας (comb) και μπορεί να είναι ανοικτού (open comb) ή κλειστού τύπου (closed comb).
    • Οι κεφαλές ανοικτού τύπου είναι πιο επιθετικές, καθώς η επιδερμίδα είναι πιο κοντά στη λεπίδα. Οι κεφαλές κλειστού τύπου είναι συνήθως ευκολότερες στη χρήση και προσφέρουν μεγαλύτερη προστασία από ερεθισμούς και κοψίματα.
    • Οι κεφαλές των ξυραφιών ασφαλείας βγαίνουν σε 1, 2 ή 3 μέρη. Ο αριθμός των μερών δεν πολυσχετίζεται με την ποιότητα του ξυρίσματος. Οι μονοκόματες κεφαλές είναι γνωστές και ως butterfly ξυραφάκια ασφαλείας ανοικτού τύπου τα οποία παίρνουν ευκολότερα την ανταλλακτική λεπίδα.
    • Ίσια ή Λοξή Λεπίδα – Σε ένα ξυραφάκι με ίσια δίκοπη λεπίδα, η λεπίδα κρατιέται υπό δεξιές γωνίες προς τη λαβή. Το ξυραφάκι με λοξή λεπίδα κρατάει τη λεπίδα με twist που προσφέρει πιο άνετη εμπειρία ξυρίσματος καθώς οι λεπίδες γλυστρούν καλύτερα. Μπορεί οι λοξές λεπίδες να είναι πιο επιθετικές, ωστόσο αποτελούν καλύτερη επιλογή για ευαίσθητες επιδερμίδες καθώς δεν απαιτούν πολλά περάσματα από το ίδιο σημείο.

  • Χρυσαφί Ξυραφάκι Ασφαλείας
    Fort Tempus
    25 €
    Χρυσαφί Ξυραφάκι Ασφαλείας
    Χάραξέ το
  • Μαύρο Ξυραφάκι Ασφάλειας Z
    Fort Tempus
    25 €
    Μαύρο Ξυραφάκι Ασφάλειας Z
    Χάραξέ το
  • Μαύρο Ξυράφι Πολυτελείας 4shave
    Razolution
    55 €
    Μαύρο Ξυράφι Πολυτελείας 4shave
    Χάραξέ το
  • Ανοξείδωτο Ξυράφι Πολυτελείας 4shave
    Razolution
    55 €
    Ανοξείδωτο Ξυράφι Πολυτελείας 4shave
    Χάραξέ το
  • Ξυραφάκι Mahogany Double Blade Luxury
    Razolution
    75 €
    Ξυραφάκι Mahogany Double Blade Luxury
    Χάραξέ το
  • Ξυράφι Χρυσού Χρώματος από Ανοξείδωτο Ατσάλι DE
    Parker
    39 €
    Ξυράφι Χρυσού Χρώματος από Ανοξείδωτο Ατσάλι DE
    Χάραξέ το
  • Σύγχρονο Μαύρο Ξυραφάκι Ασφαλείας
    Frank Shaving
    29 €
    Σύγχρονο Μαύρο Ξυραφάκι Ασφαλείας
    Χάραξέ το
  • Ασημί Ξυραφάκι Ασφαλείας Blank Long
    Fort Tempus
    29 €
    Ασημί Ξυραφάκι Ασφαλείας Blank Long
    Δημοφιλές δώρο
    Χάραξέ το
  • Retro Ξυράφάκι Ασφαλείας DE
    Parker
    39 €
    Retro Ξυράφάκι Ασφαλείας DE
    Χάραξέ το
  • Ξυραφάκι Ασφαλείας Mystery DE
    Parker
    39 €
    Ξυραφάκι Ασφαλείας Mystery DE
    Χάραξέ το
  • Μαύρο Ξυραφάκι Ασφαλείας Old School DE
    Parker
    29 €
    Μαύρο Ξυραφάκι Ασφαλείας Old School DE
    Χάραξέ το
  • Ξυραφάκι Ασφαλείας Oldschool DE
    Parker
    29 €
    Ξυραφάκι Ασφαλείας Oldschool DE
    Χάραξέ το
  • Χρυσαφί DE Ξυραφάκι Ασφαλείας
    Fort Tempus
    25 €
    Χρυσαφί DE Ξυραφάκι Ασφαλείας
    Χάραξέ το
  • Ασημί Ξυράφι Ασφαλείας Z
    Fort Tempus
    25 €
    Ασημί Ξυράφι Ασφαλείας Z
    Χάραξέ το
  • Ξυραφάκι Black and Gold-Toned Titan
    Titan
    29 €
    Ξυραφάκι Black and Gold-Toned Titan
    Χάραξέ το
  • Ξυραφάκι Ασφαλείας Blue & Silver Titan
    Titan
    29 €
    Ξυραφάκι Ασφαλείας Blue & Silver Titan
    Χάραξέ το
  • Μαύρο & Ασημί Ξυράφι Ασφαλείας
    Titan
    29 €
    Μαύρο & Ασημί Ξυράφι Ασφαλείας
    Χάραξέ το
  • Ξυραφάκι Ασφαλείας Ebony Wood
    Frank Shaving
    39 €
    Ξυραφάκι Ασφαλείας Ebony Wood
    Χάραξέ το
  • Μαύρο Ξυραφάκι Ασφάλειας
    Frank Shaving
    35 €
    Μαύρο Ξυραφάκι Ασφάλειας
    Χάραξέ το
  • Ξυραφάκι Ασφαλείας Rosewood
    Fort Tempus
    39 €
    Ξυραφάκι Ασφαλείας Rosewood
    Χάραξέ το
  • Ξυραφάκια με Ανταλλακτική Κεφαλή Λεπίδων (Cartridge)

    Εάν ξεφυλλίσεις οποιοδήποτε ανδρικό περιοδικό, είναι σχεδόν σίγουρο οτι θα βρεις τουλάχιστον μία διαφήμιση για ξυραφάκια με ανταλλακτική κεφαλή λεπίδων. Οι περισσότερες διαφημίσεις εστιάζουν στο πόσο καλό στην εμπειρία ξυρίσματος κάνουν οι περισσότερες λεπίδες σε ένα ξυράφι με ανταλλακτική κεφαλή, η οποία σε κάποιο σημείο της έχει και λιπαντική ταινία. Ωστόσο, αυτός ο τύπος ξυραφιού σχεδιάστηκε για να κάνει πιο βολικό το ξύρισμα, όχι για να κάνει τη συνολικότερη εμπειρία ξυρίσματος καλύτερη.

    Το κύριο πλεονέκτημα όσον αφορά τα ξυραφάκια με ανταλλακτική κεφαλή λεπίδων είναι οτι προσφέρουν γρήγορο και σχετικά ασφαλές ξύρισμα - είναι πολύ δύσκολο να κοπείς με ένα τέτοιο ξυραφάκι, συγκρητικά τουλάχιστον με μια φαλτσέτα. Χάρις στη δύναμη της τηλεόρασης, αυτός ο τύπος ξυραφιού έχει γίνει ο δημοφιλέστερος, χωρίς ωστόσο να είναι ο καλύτερος.

    Η λίστα με τους λόγους που δεν αξίζει να επενδύσεις σε αγορά ξυραφιού με ανταλλακτική κεφαλή λεπίδων, είναι μακρόσυρτη. Παρόλο που το κυρίως σώμα, δλδ. αυτό που περιλαμβάνει τη λαβή, είναι φτηνό, ωστόσο οι ανταλλακτικές κεφαλές λεπίδων δεν είναι. Θα πρέπει να αλλάζεις μια κεφαλή κατά μέσον όρο κάθε 5-6ο ξύρισμα... εξαρτάται πάντα από την ποσότητα της νεκρής επιδερμίδας, τριχών, και κρέμας / αφρού ξυρίσματος που εγκλωβίζεται ανάμεσα στις λεπίδες.

    Επίσης, κάτι πολύ σημαντικό. Οι περισσότερες λεπίδες δε διασφαλίζουν καλύτερο ξύρισμα. Ακόμα και μία λεπίδα είναι αρκετή, αρκεί να είναι καλής ποιότητας. Επίσης, η μια λεπίδα είναι φιλικότερη για την επιδερμίδα.

    Εάν δεν είσαι σε φάση να "θυσιάσεις" την ευκολία, τουλάχιστον βεβαιώσου οτι θα αγοράσεις ένα ποιοτικό ξυραφάκι με καλής ποιότητας κεφαλή με ανταλλακτικές λεπίδες.

    Ξυραφάκι Ασφαλείας vs. Ξυραφάκι με Ανταλλακτική Κεφαλή Λεπίδων

    Το πόρισμα για το ποιο ξυραφάκι από τα δυο είναι καλύτερο είναι το εξής – εξαρτάται καθαρά από τα γούστα και τις προτιμήσεις του καθενός. Επομένως, είναι ένα ζήτημα τελείως υποκειμενικό. Το ξέρουμε οτι δεν είναι μια ξεκάθαρη απάντηση που ίσως να περίμενες από εμάς, αλλά πιστεύουμε οτι είναι ένα ζήτημα καθαρά υποκειμενικό.

    Εάν η περιποίηση του προσώπου σου αποτελεί προτεραιότητα κι έχεις αρκετό χρόνο να αφιερώνεις στην καθημερινή ρουτίνα του ξυρίσματος, τότε το ξυραφάκι ασφαλείας αποτελεί μια καλή επιλογή για σένα.

    Εάν από την άλλη θες να ξυρίζεσαι γρήγορα κι εύκολα, ενώ δε σε νοιάζει να πληρώνεις αρκετά περισσότερα σε βάθος χρόνου, τότε το ξυραφάκι με ανταλλακτική κεφαλή λεπίδων αποτελεί καλή επιλογή για σένα. Απλά, είναι σημαντικό η επιλογή να είναι καθαρά δική σου βάσει των αναγκών και προτιμήσεών σου και να μην έχεις πέσει 'θύμα' των θελκτικών διαφημίσεων που βλέπεις στα ΜΜΕ.

    Τα ξυραφάκια ασφαλείας έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να προσφέρουν βαθύ ξύρισμα μόλις με ένα πέρασμα, ενώ, συνήθως, τα ξυραφάκια με ανταλλακτική κεφαλή λεπίδων απαιτούν αρκετά περάσματα για να επιτευχθεί βαθύ και λείο ξύρισμα. Δυστυχώς, όσα περισσότερα περάσματα απαιτούνται τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες για εμφάνιση ερεθισμών, ερυθρότητας, και καψίματος.

    Πινέλο Ξυρίσματος

    Το πινέλο ξυρίσματος ή πινέλο barber είναι ένα μικρό πινελάκι με λαβή που χρησιμοποιείται για την εφαρμογή στο πρόσωπο αφρού / σαπουνιού / κρέμας ξυρίσματος και τον σχηματισμό πλούσιου αφρού ώστε να προετοιμαστούν για ξύρισμα τόσο η επιδερμίδα όσο και οι τρίχες του προσώπου. Η λαβή είναι συνήθως από μέταλλο, ξύλο, ή κάποιο συνθετικό υλικό, ενώ οι τρίχες μπορεί να είναι φυσικές ή συνθετικές.

    Ένας τέλειος, πλούσιος αφρός είναι πολύ σημαντικός για ένα απολαυστικό, βαθύ υγρό ξύρισμα χωρίς ερεθισμούς.

    Κάνε κλικ εδώ και μάθε περισσότερα σχετικά με τα πινέλα ξυρίσματος και γιατί τα πινέλα με φυσική τρίχα ασβού είναι η καλύτερη επιλογή πινέλου που μπορείς να κάνεις.

    Κρέμες Ξυρίσματος & Σαπούνια Ξυρίσματος

    Η σωστή επιλογή πινέλου ξυρίσματος και ξυραφιού παίζει σημαντικό ρόλο, ωστόσο δεν ολοκληρώνει την εξίσωση για την τέλεια εμπειρία υγρού ξυρίσματος. Χρειάζεσαι επίσης τη σωστή λίπανση ώστε να διασφαλιστεί πως οι λεπίδες θα γλιστρούν χωρίς τριβές πάνω από την επιδερμίδα σου, αποφεύγοντας έτσι ερεθισμούς και κοψίματα κατά τη διάρκεια του ξυρίσματος. Μια ποιοτική κρέμα ξυρίσματος ή ένα ποιοτικό σαπούνι ξυρίσματος θα διασφαλίσει τη σωστή ενυδάτωση της επιδερμίδας, θα μαλακώσει τις τρίχες και θα 'απογειώσει' συνολικά την εμπειρία υγρού ξυρίσματος, κατά τη διάρκεια και μετά το ξύρισμα.

    Οι κρέμες ξυρίσματος είναι πιο ευκολόχρηστες και θέλουν λιγότερο χρόνο για τη δημιουργία ενός ζεστού, πλούσιου αφρού. Από την άλλη, τα σαπούνια ξυρίσματος είναι σκληρές μπάρες – όπως τα κοινά σαπούνια – που χρειάζονται περισσότερο ζεστό νερό και αρκετή δουλειά με το πινέλο για να δημιουργηθεί πλούσιο αφρός για το ξύρισμα.

    Οι σημαντικότεροι παράγοντες που θα πρέπει να αναλογιστεί κανείς όταν πρόκειται να αγοράσει κρέμα ξυρίσματος ή σαπούνι ξυρίσματος είναι πόσο όγκο και πόσο λείος μπορεί να γίνει ο αφρός που θα δημιουργηθεί απ' αυτά. Όσο ποιοτικότερος ο αφρός, τόσο πιο εύκολα, χωρίς τριβές και ερεθισμούς θα γλιστράει η λεπίδα πάνω στο πρόσωπο.

    Ακόμα και το άρωμα παίζει σημαντικό ρόλο. Αναζωογόνησε τις αισθήσεις σου με αρώματα σε υπέροχες νότες, όπως σανταλόξυλο ή μενθόλη – άλλωστε το να μυρίζεις όμορφα μετά το ξύρισμα θα απογειώσει αδιαμφισβήτητα τους πόντους της αρρενωπής σου γοητείας.

  • Σαπούνι Ξυρίσματος με Ευκάλυπτο και Μενθόλη 150ml
    Proraso
    9 €
    Σαπούνι Ξυρίσματος με Ευκάλυπτο και Μενθόλη 150ml
  • Σαπούνι Ξυρίσματος με Πράσινο Τσάι Sensitive 150ml
    Proraso
    9 €
    Σαπούνι Ξυρίσματος με Πράσινο Τσάι Sensitive 150ml
  • Σαπούνι Ξυρίσματος με Σανταλόξυλο & Βούτυρο Καριτέ 150ml
    Proraso
    9 €
    Σαπούνι Ξυρίσματος με Σανταλόξυλο & Βούτυρο Καριτέ 150ml
  • Σετ Σαπουνάκια Ξυρίσματος
    Συνδυαστική αξία - 27 €
    Proraso
    19 €
    Σετ Σαπουνάκια Ξυρίσματος
    Προσφορά πακέτου
  • Σαπούνι Ξυρίσματος σε Ξύλινο Μπολ Sensitive
    LEA
    19 €
    Σαπούνι Ξυρίσματος σε Ξύλινο Μπολ Sensitive
  • Alum Block 100g
    Giesen & Forsthoff
    15 €
    Alum Block 100g
  • Σαπούνι Ξυρίσματος Πολυτελείας σε Ξύλινο Μπολ
    Kent Brushes
    29 €
    Σαπούνι Ξυρίσματος Πολυτελείας σε Ξύλινο Μπολ
  • Ανταλλακτικό Σαπούνι Ξυρίσματος Πολυτελείας
    Kent Brushes
    15 €
    Ανταλλακτικό Σαπούνι Ξυρίσματος Πολυτελείας
  • Σαπούνι Ξυρίσματος Sensitive
    LEA
    9 €
    Σαπούνι Ξυρίσματος Sensitive
  • Στυπτικό Μολύβι
    Benjamin Barber
    9 €
    Στυπτικό Μολύβι
  • Osma Alum Stick
    Razolution
    9 €
    Osma Alum Stick
  • Επουλωτικό Τζελ για το Κόψιμο 10ml
    Proraso
    5 €
    Επουλωτικό Τζελ για το Κόψιμο 10ml
  • Κρέμα Ξυρίσματος με Σανταλόξυλο & Βούτυρο Καριτέ 150ml
    Proraso
    9 €
    Κρέμα Ξυρίσματος με Σανταλόξυλο & Βούτυρο Καριτέ 150ml
  • Pre Shave Κρέμα με Ευκάλυπτο & Μενθόλη 100ml
    Proraso
    9 €
    Pre Shave Κρέμα με Ευκάλυπτο & Μενθόλη 100ml
  • Κρέμα Ξυρίσματος με Αλόη και Βιταμίνη E 150ml
    Proraso
    9 €
    Κρέμα Ξυρίσματος με Αλόη και Βιταμίνη E 150ml
  • Κρέμα Ξυρίσματος με Ευκάλυπτο και Μενθόλη 150ml
    Proraso
    9 €
    Κρέμα Ξυρίσματος με Ευκάλυπτο και Μενθόλη 150ml
  • Søn of Barberians - Λοσιόν After Shave
    Trendhim
    17 €
    Søn of Barberians - Λοσιόν After Shave
  • Pre-Shave Κρέμα Σανταλόξυλο και Βούτυρο Καριτέ 100ml
    Proraso
    9 €
    Pre-Shave Κρέμα Σανταλόξυλο και Βούτυρο Καριτέ 100ml
  • Κρέμα Sensitive με Πράσινο Τσάι για Πριν Το Ξύρισμα 100ml
    Proraso
    9 €
    Κρέμα Sensitive με Πράσινο Τσάι για Πριν Το Ξύρισμα 100ml
  • Μπολ Ξυρίσματος, Κούπες & Scuttles

    Ο κύριος σκοπός ενός scuttle ξυρίσματος, κούπας ή μπολ είναι να γεμίσει με ζεστό νερό. Εδώ, θα βάλεις κρέμα / σαπούνι ξυρίσματος και με κυκλικές κινήσεις με το πινέλο ξυρίσματος θα δημιουργηθεί ο αφρός ξυρίσματος. Η ποιότητα και ο όγκος του αφρού εξαρτάται περισσότερο από την ποιότητα του πινέλου και της κρέμας ξυρίσματος παρά από το μπολ ή scuttle ξυρίσματος.

    Μάλιστα, αρκετά από τα σαπούνια ξυρίσματος πωλούνται μέσα στο δικό τους μπολάκι. Το μπολάκι έχει το ίδιο μέγεθος με το σαπούνι, κάτι που δε βοηθάει ιδιαιτέρως στη διαδικασία δημιουργίας αφρού κι ενδέχεται να καταλήξεις να έχεις παντού σαπουνάδες. Γι' αυτό τον λόγο, συνιστούμε να επενδύσεις λίγα λεφτά παραπάνω και να αποκτήσεις ένα βαθύτερο μπολ ξυρίσματος, το οποίο να έχει σχεδιαστεί ειδικά για την άνετη και πρακτική δημιουργία αφρού ξυρίσματος.

  • Κομψή Μαύρη Ίσια Φαλτσέτα για Αφαιρούμενες Λεπίδες
    River Grooming
    19 €
    Κομψή Μαύρη Ίσια Φαλτσέτα για Αφαιρούμενες Λεπίδες
    Χάραξέ το
  • Μοντέρνα Μαύρη Ίσια Φαλτσέτα από Ανοξείδωτο Ατσάλι για Αφαιρούμενες Λεπίδες
    River Grooming
    19 €
    Μοντέρνα Μαύρη Ίσια Φαλτσέτα από Ανοξείδωτο Ατσάλι για Αφαιρούμενες Λεπίδες
    Χάραξέ το
  • Καφέ Ίσια Φαλτσέτα από Ανοξείδωτο Ατσάλι με Αφαιρούμενη Λεπίδα
    River Grooming
    29 €
    Καφέ Ίσια Φαλτσέτα από Ανοξείδωτο Ατσάλι με Αφαιρούμενη Λεπίδα
    Δημοφιλές δώρο
    Χάραξέ το
  • Μοντέρνα Φαλτσέτα από Ανοξείδωτο Ατσάλι για Αφαιρούμενες Λεπίδες
    River Grooming
    29 €
    Μοντέρνα Φαλτσέτα από Ανοξείδωτο Ατσάλι για Αφαιρούμενες Λεπίδες
    Χάραξέ το
  • Ίσια Φαλτσέτα 6/8" Bismark Timor Deluxe
    Giesen & Forsthoff
    169 €
    Ίσια Φαλτσέτα 6/8" Bismark Timor Deluxe
    Χάραξέ το
  • Ίσια Φαλτσέτα 5/8" Deluxe με Λαβή από Ξύλο Καρυδιάς
    Giesen & Forsthoff
    129 €
    Ίσια Φαλτσέτα 5/8" Deluxe με Λαβή από Ξύλο Καρυδιάς
    Χάραξέ το
  • Ίσια Φαλτσέτα Black Carbon Timor 5/8"
    Giesen & Forsthoff
    95 €
    Ίσια Φαλτσέτα Black Carbon Timor 5/8"
    Χάραξέ το
  • Καφέ Δερμάτινη Θήκη για Ξυράφι
    Frank Shaving
    25 €
    Καφέ Δερμάτινη Θήκη για Ξυράφι
  • Μαύρη Δερμάτινη Θήκη
    Parker
    15 €
    Μαύρη Δερμάτινη Θήκη
  • Μαύρη Δερμάτινη Θήκη για Ξυράφι
    Giesen & Forsthoff
    25 €
    Μαύρη Δερμάτινη Θήκη για Ξυράφι
  • Ίσια Φαλτσέτα για Αφαιρούμενη Λεπίδα Gold-Toned
    Titan
    29 €
    Ίσια Φαλτσέτα για Αφαιρούμενη Λεπίδα Gold-Toned
    Χάραξέ το
  • Ίσια Φαλτσέτα για Αφαιρούμενη Λεπίδα Hieroglyphic
    Titan
    29 €
    Ίσια Φαλτσέτα για Αφαιρούμενη Λεπίδα Hieroglyphic
    Χάραξέ το
  • Ίσια Φαλτσέτα από Ανοξείδωτο Ατσάλι για Αφαιρούμενες Λεπίδες Hip Blue
    River Grooming
    29 €
    Ίσια Φαλτσέτα από Ανοξείδωτο Ατσάλι για Αφαιρούμενες Λεπίδες Hip Blue
    Χάραξέ το
  • Seville Barber's Ίσια Φαλτσέτα από Ανοξείδωτο Ατσάλι για Αφαιρούμενες Λεπίδες
    River Grooming
    29 €
    Seville Barber's Ίσια Φαλτσέτα από Ανοξείδωτο Ατσάλι για Αφαιρούμενες Λεπίδες
    Χάραξέ το
  • Μαύρη Ίσια Φαλτσέτα από Ανοξείδωτο Ατσάλι με Αφαιρούμενες Λεπίδες
    River Grooming
    19 €
    Μαύρη Ίσια Φαλτσέτα από Ανοξείδωτο Ατσάλι με Αφαιρούμενες Λεπίδες
    Χάραξέ το
  • Λάδι για Πριν το Ξύρισμα (Pre-Shave Oil)

    Η χρήση προϊόντος για προετοιμασία γενειάδας και επιδερμίδας πριν την εφαρμογή κρέμας ξυρίσματος είναι κάτι τελείως υποκειμενικό. Στην περίπτωση που έχεις χοντρή και πυκνή τρίχα, είναι πιθανώς να βρεις οφέλιμη μια περιποίηση πριν το ξύρισμα. Υπάρχουν πολλά καταπληκτικά προϊόντα περιποίησης για πριν το ξύρισμα διαθέσιμα στην αγορά, ωστόσο συνιστούμε τη χρήση οργανικού ελαίου από καρύδα.

    Το λαδάκι από καρύδα μπορεί να μαλακώσει φανταστικά τόσο τις τρίχες όσο και την επιδερμίδα και αποτελεί πολύ καλή επιλογή για την προετοιμασία τους πριν το ξύρισμα. Επίσης, είναι πολύ πιο προσιτό οικονομικά συγκρητικά με πανάκριβα ειδικά προϊόντα περιποίησης που πουλάνε τα φαρμακεία και τα καταστήματα καλλυντικών.

    Πώς χρησιμοποιείται: Άπλωσε μια μικρή ποσότητα στην παλάμη σου και με απαλό μασάζ δώστου χρόνο να λειώσει τελείως πριν το απλώσεις και κάνεις μασάζ στην περιοχή του προσώπου που θα ξυρίσεις.

    Aftershave

    Παρόλο που ένα aftershave έχει πάντα φανταστικό άρωμα, ωστόσο το να μυρίζεις όμορφα μετά το ξύρισμα δεν είναι ο μοναδικός σκοπός ύπαρξής του. Αποτελεί επίσης πολύ καλή επιλογή όταν έχεις ακμή ή δέρμα ευαίσθητο στο οποίο δημιουργούνται ερεθισμοί κατά τη διάρκεια ή μετά το ξύρισμα.

    Να σημειωθεί πως ο βασικός σκοπός ενός aftershave είναι να καθαρίσει τους πόρους από τα βακτήρια που μπορεί να αφήσει η λεπίδα του ξυραφιού ή η κρέμα ξυρίσματος. Πολλά aftershaves έχουν τη δυνατότητα να σφίγγουν την επιδερμία και να κλείνουν τους πόρους ώστε να μην είναι εκτεθειμένοι σε επικείμενες μολύνσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε ερεθισμούς ή ακόμα και αποστήματα. Η τακτική χρήση του aftershave θα σε βοηθήσει όχι μόνο να αποκτήσεις μια σφριγηλή επιδερμίδα χωρίς ερεθισμούς μετά το ξύρισμα, αλλά και μια επιδερμίδα που να φαίνεται και να είναι baby face.

    Συστατικά που κάνουν τη διαφορά:

    • Αμαμήλις (Witch hazel)
    • Αλόη (Aloe vera)
    • Αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου (Tea tree essential oil)

    Συστατικά που πρέπει να αποφεύγεις:

    • Αλκοόλ – Το αλκοόλ ξηραίνει την επιδερμίδα και δημιουργεί ερεθισμούς

    Άπλωσε το aftershave στην παλάμη σου και με απαλό μασάζ εφάρμοσέ το στην επιδερμίδα σου, αφού πρώτα την ξεπλύνεις καλά με κρύο νερό ώστε να φύγουν όλα τα κατάλοιπα από την κρέμα ξυρίσματος.

  • Κομψή Μαύρη Ίσια Φαλτσέτα για Αφαιρούμενες Λεπίδες
    River Grooming
    19 €
    Κομψή Μαύρη Ίσια Φαλτσέτα για Αφαιρούμενες Λεπίδες
    Χάραξέ το
  • Μοντέρνα Μαύρη Ίσια Φαλτσέτα από Ανοξείδωτο Ατσάλι για Αφαιρούμενες Λεπίδες
    River Grooming
    19 €
    Μοντέρνα Μαύρη Ίσια Φαλτσέτα από Ανοξείδωτο Ατσάλι για Αφαιρούμενες Λεπίδες
    Χάραξέ το
  • Καφέ Ίσια Φαλτσέτα από Ανοξείδωτο Ατσάλι με Αφαιρούμενη Λεπίδα
    River Grooming
    29 €
    Καφέ Ίσια Φαλτσέτα από Ανοξείδωτο Ατσάλι με Αφαιρούμενη Λεπίδα
    Δημοφιλές δώρο
    Χάραξέ το
  • Μοντέρνα Φαλτσέτα από Ανοξείδωτο Ατσάλι για Αφαιρούμενες Λεπίδες
    River Grooming
    29 €
    Μοντέρνα Φαλτσέτα από Ανοξείδωτο Ατσάλι για Αφαιρούμενες Λεπίδες
    Χάραξέ το
  • Ίσια Φαλτσέτα 6/8" Bismark Timor Deluxe
    Giesen & Forsthoff
    169 €
    Ίσια Φαλτσέτα 6/8" Bismark Timor Deluxe
    Χάραξέ το
  • Ίσια Φαλτσέτα 5/8" Deluxe με Λαβή από Ξύλο Καρυδιάς
    Giesen & Forsthoff
    129 €
    Ίσια Φαλτσέτα 5/8" Deluxe με Λαβή από Ξύλο Καρυδιάς
    Χάραξέ το
  • Ίσια Φαλτσέτα Black Carbon Timor 5/8"
    Giesen & Forsthoff
    95 €
    Ίσια Φαλτσέτα Black Carbon Timor 5/8"
    Χάραξέ το
  • Καφέ Δερμάτινη Θήκη για Ξυράφι
    Frank Shaving
    25 €
    Καφέ Δερμάτινη Θήκη για Ξυράφι
  • Μαύρη Δερμάτινη Θήκη
    Parker
    15 €
    Μαύρη Δερμάτινη Θήκη
  • Μαύρη Δερμάτινη Θήκη για Ξυράφι
    Giesen & Forsthoff
    25 €
    Μαύρη Δερμάτινη Θήκη για Ξυράφι
  • Ίσια Φαλτσέτα για Αφαιρούμενη Λεπίδα Gold-Toned
    Titan
    29 €
    Ίσια Φαλτσέτα για Αφαιρούμενη Λεπίδα Gold-Toned
    Χάραξέ το
  • Ίσια Φαλτσέτα για Αφαιρούμενη Λεπίδα Hieroglyphic
    Titan
    29 €
    Ίσια Φαλτσέτα για Αφαιρούμενη Λεπίδα Hieroglyphic
    Χάραξέ το
  • Ίσια Φαλτσέτα από Ανοξείδωτο Ατσάλι για Αφαιρούμενες Λεπίδες Hip Blue
    River Grooming
    29 €
    Ίσια Φαλτσέτα από Ανοξείδωτο Ατσάλι για Αφαιρούμενες Λεπίδες Hip Blue
    Χάραξέ το
  • Seville Barber's Ίσια Φαλτσέτα από Ανοξείδωτο Ατσάλι για Αφαιρούμενες Λεπίδες
    River Grooming
    29 €
    Seville Barber's Ίσια Φαλτσέτα από Ανοξείδωτο Ατσάλι για Αφαιρούμενες Λεπίδες
    Χάραξέ το
  • Μαύρη Ίσια Φαλτσέτα από Ανοξείδωτο Ατσάλι με Αφαιρούμενες Λεπίδες
    River Grooming
    19 €
    Μαύρη Ίσια Φαλτσέτα από Ανοξείδωτο Ατσάλι με Αφαιρούμενες Λεπίδες
    Χάραξέ το
  • Νεσεσέρ

    Αν και ένα νεσεσέρ δεν επηρεάζει άμεσα ένα τέλειο, βαθύ ξύρισμα, ωστόσο αξίζει να συμπεριληφθεί στην εξίσωση. Το νεσεσέρ σου πρέπει να είναι αρκετά ευρύχωρο ώστε να χωράει με άνεση όλα όσα χρειάζεσαι για τον καλωπισμό, την προσωπική σου υγιεινή, και το ξύρισμα. Επίσης, θα πρέπει να είναι και αδιάβροχο, καθώς ως επί το πλείστον το περιβάλλον του μπάνιου έχει υψηλά επίπεδα υγρασίας.

    Η Σημασία του Αφρού

    Για το βέλτιστο υγρό ξύρισμα, είναι απαραίτητο να δημιουργήσεις πλούσιο αφρό. Ο πλούσιος αφρός προφυλάσσει την επιδερμίδα από το πέρασμα της λεπίδας καθώς τη βοηθάει να γλιστράει. Η σωστή δημιουργία κι εφαρμογή αφρού στο πρόσωπο μπορεί να μειώσει σημαντικά τις πιθανότητες ερεθισμού, ερυθρότητας, και καψίματος κατά τη διάρκεια και μετά το ξύρισμα.

    Μπορείς να δημιουργήσεις πλούσιο αφρό σε μπολ, κούπα, ή scuttle. Επίσης, μπορείς να τον δημιουργήσεις στην παλάμη σου και να τον απλώσεις απευθείας στο πρόσωπό σου.

    Εμείς, προτείνουμε να χρησιμοποιήσεις ειδικό μπολ ξυρίσματος και να ακολουθήσεις κάποια από τις παρακάτω μεθόδους για ένα απολαυστικό υγρό ξύρισμα:

    Σαπούνι Ξυρίσματος: Πώς Δημιουργώ Αφρό σε 7 Βήματα

    1. Γέμισε το μπολ ή την κούπα ξυρίσματος με ζεστό νερό.
    2. Μούλιασε το πινέλο ξυρίσματος στο νερό για περίπου 1-2 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν οι τρίχες.
    3. Στίψε απαλά τις τρίχες του πινέλου (και ταρακούνησε το μερικές φορές) ώστε να αφαιρεθεί το περισσότερο νερό (όχι όλο).
    4. Άδειασε το νερο από το μπολ ή την κούπα ξυρίσματος.
    5. Ρίξε μερικές σταγόνες νερό πάνω από το σαπούνι για να μαλακώσει. Πάρε το πινέλο και ξεκίνα να το τρίβεις πάνω στην επιφάνεια του σαπουνιού έως ότου αρχίσει να δημιουργείται αφρός.
    6. Πρόσθεσε λίγο νερό, εάν χρειασθεί.
    7. Βάλε το πινέλο με τον αφρό στο μπολ και συνέχισε τις κυκλικές κινήσεις έως ότου αρχίσει να φουσκώνει ο αφρός - περίπου 30 δευτερόλεπτα.

    Κρέμα Ξυρίσματος: Πώς Δημιουργώ Αφρό σε 7 Βήματα

    1. Γέμισε το μπολ με ζεστό νερό.
    2. Μούλιασε το πινέλο για 1-2 λεπτά στο νερό ώσπου να μαλακώσουν οι τρίχες.
    3. Βγάλε το πινέλο ξυρίσματος και στίψε απαλά τις τρίχες. Μην τις στεγνώσεις τελείως.
    4. Άδειασε το νερό και πρόσθεσε στο μπολ κρέμα ξυρίσματος περίπου στο μέγεθος ενός αμυγδάλου.
    5. Με γρήγορες κυκλικές κινήσεις δούλεψε την κρέμα έως ότου γίνει αφρός με πλούσιο όγκο.
    6. Πρόσθεσε μερικές σταγόνες νερό, εάν ο αφρός είναι πολύ στεγνός.
    7. Ο αφρός είναι έτοιμος όταν είναι λείος με πλούσιο όγκο, έχουν δημιουργηθεί κορυφές και δεν υπάρχουν φυσαλίδες.

    Πώς Μπορώ να Δημιουργήσω Αφρό Χωρίς Πινέλο Ξυρίσματος

    1. Ρίξε νερό στο πρόσωπό σου.
    2. Βάλε κρέμα ξυρίσματος στην παλάμη σου.
    3. Με την παλάμη σου τρίψε απαλά την κρέμα πάνω στο υγρό πρόσωπο και λαιμό σου.
    4. Απόλαυσε τη μοναδική αίσθηση του πλούσιου αφρού... και... βάλε στο πρόγραμμα την αγορά ενός ποιοτικού πινέλου ξυρίσματος.

    Τα Στάδια του Αφρού Ξυρίσματος

    Ιδανικός Αφρός

    • Χωρίς φυσαλίδες
    • Μαζεύεται εύκολα με το πινέλο ξυρίσματος
    • Οι κορυφές διατηρούν το σχήμα τους
    • Απλώνεται εύκολα στο πρόσωπο
    • Παραμένει στη θέση του χωρίς να στεγνώνει ή να αποκολλάται

    Ο ιδανικός αφρός αποτελεί όνειρο κάθε άνδρα που απολαμβάνει το υγρό ξύρισμα και έχει κρεμώδη, πλούσια σύσταση που μοιάζει με αυτή του γιαουρτιού – η λεπίδα γλιστράει άνετα στην επιδερμίδα.

    Για τη δημιουργία αφρού με τέλεια υφή, ξεκίνησε με συμπαγή αφρό και άρχισε να προσθέτεις σιγά σταγόνες νερού όσο δουλεύεις τον αφρό με το πινέλο ξυρίσματος, έως ότου δημιουργηθεί η τέλεια υφή που επιθυμείς.

    Ξηρός / Συμπαγής Αφρός

    • Δεν απλώνεται εύκολα στο πρόσωπο
    • Η εμπειρία ξυρίσματος δεν είναι άνετη
    • Η λεπίδα δεν καθαρίζει εύκολα, καθώς ο αφρός είναι πολύ συμπαγής και κολλώδης
    • Στεγνώνει γρήγορα και αποκολλάται από το πρόσωπο

    Ο ξηρός (στεγνός) αφρός έχει χαρακτηριστική συμπαγή και κολλώδη υφή. Δημιουργείται όταν το πινέλο δεν έχει αρκετό νερό κατά τη διαδικασία δημιουργίας αφρού.

    Υγρός (Αραιός) Αφρός

    • Δε δημιουργούνται κορυφές στην επιφάνεια
    • Υπάρχουν μεγάλες φυσαλίδες
    • Μεγαλύτερη πιθανότητα για κοψίματα και τραβήγματα κατά το ξύρισμα
    • Αυξημένη πιθανότητα ερεθισμού και καψίματος, καθώς η επιδερμίδα δεν προστατεύεται επαρκώς από τα περάσματα της λεπίδας

    Αυτός ο τύπος αφρού είναι συχνός στους αρχάριους και μπορεί να διορθωθεί είτε με πρόσθεση κι άλλης κρέμας ξυρίσματος ή με περισσότερη δουλειά με το πινέλο ξυρίσματος.

    Συμβουλές που Πρέπει να Θυμάσαι για Τέλειο Αφρό Ξυρίσματος

    Οι φυσαλίδες στον αφρό δείχνουν οτι υπάρχει πολύ νερό στη σύστασή του – πρόσθεσε περισσότερη κρέμα ξυρίσματος για να εξισορροπήσεις τον αφρό. Συνέχισε να τον 'δουλεύεις' έως ότου αποκτήσει την ιδανική πυκνότητα. Συνήθως, χρειάζεται να δουλέψεις τον αφρό με το πινέλο ξυρίσματος για περίπου 1-2 λεπτά… επομένως μην απογοητευτείς και μην τα παρατήσεις εάν δε δημιουργήσεις τον αφρό που επιθυμείς πριν να περάσει αυτό το χρονικό διάστημα.

    Από την άλλη, εάν ο αφρός είναι πολύ συμπαγής και παχύς, πρόσθεσε λίγες σταγόνες νερό και συνέχισε να τον δουλεύεις με το πινέλο ξυρίσματος έως ότου αποκτήσει τη σύσταση και πυκνότητα που επιθυμείς. Εάν σχηματίζονται κορυφές στην επιφάνεια, όταν ανασηκώνεις το πινέλο ξυρίσματος, αυτό αποτελεί ένδειξη οτι ο αφρός είναι έτοιμος.

    Τι είναι η Φορά των Τριχών & Γιατί Είναι Τόσο Σημαντική;

    Η φορά των τριχών είναι η κατεύθυνση προς την οποία μεγαλώνουν οι τρίχες της γενειάδας.

    Πέρασε προσεκτικά την παλάμη σου κατά μήκος της επιδερμίδας του προσώπου ώστε να διαπιστώσεις τι φορά έχουν οι τρίχες του προσώπου σου. Εάν τις νιώθεις σκληρές και να προβάλουν αντίσταση, αυτό σημαίνει οτι βρίσκεσαι αντίθετα / κόντρα στη φορά των τριχών.

    Τυπική φορά τριχών

    Αυτό που μπορεί να μοιάζει ωραίο ως σλόγκαν σε ένα t-shirt ή ένα αντισυμβατικό πόστερ – ‘Πήγαινε Ενάντια στη Φορά των Πραγμάτων!’ – το πιθανότερο είναι να μην αποτελεί την καλύτερη συμβουλή για το ξύρισμα.

    Ξυρίζεσαι προς τα πάνω ή προς τα κάτω; Οι περισσότεροι άνδρες ξυρίζονται κόντρα επειδή υποστηρίζουν οτι επιτυγχάνουν βαθύτερο ξύρισμα και πιο λεία επιδερμίδα… είμαστε 100% σύμφωνοι με αυτό το σκέλος. Ωστόσο, παρά τη θελκτικότητα μιας σούπερ απαλής και λείας επιδερμίδας μετά το ξύρισμα, θα πρέπει να προστεθεί στην εξίσωση και το γεγονός οτι αυξάνεται σημαντικά το ρίσκο για την εμφάνιση ερεθισμών, ερυθρότητας, κοψίματος, και σπυριών που δημιουργούνται όταν γυρίζει η τρίχα.

    Το κόντρα ξύρισμα κόβει τον θύλακα της τρίχας από κάτω και φέρνει τη λεπίδα σε πολύ κοντινή επαφή με την επιδερμίδα. Μόλις κοπεί η τρίχαc, το κάτω μέρος μαζεύεται και ενδέχεται να αρχίσει να μεγαλώνει προς τα μέσα και να δημιουργήσει πόνο, πρήξιμο και ενδεχομένως σπυράκι σε εκείνο το σημείο.

    Το ξύρισμα με τη φορά των τριχών φέρνει τη λεπίδα πρώτα σε επαφή με την τρίχα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα λιγότερος χρόνος με περάσματα της λεπίδας στην επιδερμίδα του προσώπου και λαιμού σου. Αν μη τι άλλο, αυτό είναι καλό.

    Το ίδιο επίπεδο λείου και απαλού δέρματος που επιτυγχάνεται με το κόντρα ξύρισμα, μπορείς να πετύχεις και με το ξύρισμα με τη φορά των τριχών, ωστόσο απαιτούνται περισσότερα περάσματα με τη λεπίδα.

    Να σημειωθεί πάντως πως δεν είναι επικίνδυνο να ξυρίζεσαι κόντρα, ωστόσο απαιτείται μια σωστή ρουτίνα πριν, κατά τη διάρκεια, και μετά το ξύρισμα. Εάν ακολουθείς σωστά τα βήματα είναι πολύ πιθανό να αποφύγεις τους ερεθισμούς και όλα τ' άλλα αρνητικά που βιώνουν πολλοί άνδρες οι οποίοι προτιμούν να ξυρίζονται κόντρα, με τον λάθος όμως τρόπο. Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείς ένα καλό πινέλο ξυρίσματος ώστε να βοηθήσεις στην απολέπιση των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας, ενώ, παράλληλα, θα μαλακώνεις τις τρίχες και θα προετοιμάζεις την επιδερμίδα για ξύρισμα. Είναι πολύ σημαντικό με το πινέλο και με τον αφρό να ανασηκώνεις τις τρίχες του προσώπου ώστε να επιτυγχάνεται καλύτερο ξύρισμα... και καλύτερα να ξυρίζεσαι με ξυραφάκι ασφαλείας παρά με ξυραφάκι που έχει ανταλλακτική κεφαλή λεπίδων.

    Πώς πρέπει να ξυρίζομαι με ξυραφάκι ασφαλείας;

    Μην αφήσεις το 'περίπλοκο' look που έχει ένα ξυραφάκι ασφαλείας να σε εκφοβίσει. Το να αναπτύξεις τις δεξιότητές σου στο ξυραφάκι ασφαλείας θα σου δώσει πολλούς bro πόντους και θα σου χαρίσει φανταστική εμπειρία υγρού ξυρίσματος.

    • Ντους. Ένα ζεστό ντουσάκι θα ανοίξει τους πόρους και θα μαλακώσει τις τρίχες της γενειάδας. Εάν δε μπορείς ή δε προλαβαίνεις να κάνεις ντους, ξέπλυνε με ζεστό νερό το πρόσωπό σου ώστε να προετοιμάσεις κατάλληλα την επιδερμίδα ή βάλε μια ζεστή πετσέτα στο πρόσωπό και τον λαιμό σου για λίγα λεπτά. Θα πρέπει να αποφύγεις το πολύ ζεστό νερό επειδή θα αφαιρέσει τα έλαια της επιδερμίδας και θα τη ξηράνει.
    • Μούλιασε τις τρίχες του πινέλου ξυρίσματος. Όσο κάνεις ντους και προετοιμάζεις το πρόσωπό σου για ξύρισμα, μούλιασε τις τρίχες από το
      πινέλο ξυρίσματος σε ζεστό νερό. Όχι όμως καυτό. Ενδέχεται το καυτό νερό να λιώσει την κόλλα που συγκρατεί τις τρίχες του πινέλου.
    • Χρησιμοποίησε (pre-shave) λάδι για πριν το ξύρισμα. Λίγες σταγόνες από λαδάκι για πριν το ξύρισμα θα προσφέρει την απαραίτητη λίπανση και θα προστατέψει την επιδερμίδα από τα περάσματα της λεπίδας. Το λαδάκι από καρύδα αποτελεί μια οικονομικά προσιτή και πολύ αποτελεσματική επιλογή, ενώ δε θα στομώσει τη λεπίδα.
    • Κάνε μασάζ με το λαδάκι στις τρίχες σου και ξέπλυνε το πρόσωπό σου. Καλό θα ήταν να μείνει λίγο λαδάκι πάνω στις τρίχες.
    • Δημιούργησε αφρό και εφάρμοσέ τον. Ο τέλειος αφρός έχει τη σύσταση ενός γιαουρτιού, χωρίς φυσαλίδες. Μόλις δημιουργήσεις τον τέλειο αφρό, εφάρμοσέ τον στο πρόσωπο και στον λαιμό σου κάνοντας κυκλικές κινήσεις με το πινέλο ξυρίσματος. Κάλυψε όλη την περιοχή που επιθυμείς να ξυρίσεις και μη ξεχάσεις οτι είναι σημαντικό να ανεβάσεις προς τα πάνω τις τρίχες για καλύτερο ξύρισμα.
    • The Dashthis είναι το αγαπημένο μας ανδρικό κουρείο, κοινώς μπαρμπέρικο, στη Δανία. Οι ιδιοκτήτες του συμβουλεύουν “Αφιερώστε έξτρα χρόνο στον λαιμό. Μιας και στον λαιμό παρουσιάζονται τα περισσότερα περιστατικά με τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα, καλό θα ήταν να αφιερώσετε 2-3 λεπτά για τη σωστή απολέπιση και προετοιμασία της συγκεκριμένης περιοχής. Αυτά τα έξτρα λεπτά μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στο να πετύχετε ένα βαθύ ξύρισμα, χωρίς ερεθισμούς.”
    • Ξυρίσου προσεκτικά! Πριν από κάθε πέρασμα με την λεπίδα, χρησιμοποίησε το ελεύθερο χέρι σου για να τραβήξεις απαλά προς την άλλη κατεύθυνση το δέρμα του σημείου ώστε να τεντωθεί. Μ' αυτόν τον τρόπο, θα εξομαλύνεις τις όποιες ρυτίδες ή γραμμές και θα εκθέσεις ακόμα περισσότερες τρίχες τις οποίες και θα μπορέσεις να ξυρίσεις καλύτερη, χάρις στην εξομαλυμένη επιφάνεια. Ωστόσο, θέλει προσοχή! Μην παρατραβήξεις το δέρμα, γιατί ενδέχεται να πονέσεις.
      Το δυνατό τράβηγμα της επιδερμίδας κατά το ξύρισμα ενδέχεται να στρέψει τις τρίχες προς τα μέσα.
    • Κάνε μικρά περάσματα με τη λεπίδα (περίπου 50 mm κάθε φορά) με όσο το δυνατόν μικρότερη πίεση. Αυτό που θες είναι η λεπίδα να κόψει τις τρίχες με το βάρος του ξυραφιού ασφαλείας. Πλεονάζουσα πίεση μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς, κακή ποιότητα ξυρίσματος, ακόμα και κοψίματα ή αίσθημα καψίματος. Συνιστούμε να ξυρίζεις το πρόσωπο υπό γωνία 30 μοιρών. Να σημειωθεί πως ένα ξυραφάκι με ανταλλακτική κεφαλή λεπίδων, χάρις σε έναν ειδικό μηχανισμό που έχει, μπορεί να προσαρμοστεί καλύτερα στις γωνίες, τις καμπύλες, και το σχήμα του προσώπου σου… κάτι που ένα ξυράφι ασφαλείας δε μπορεί να κάνει.
    • Στο πρώτο πέρασμα, καλό είναι να ξυρίζεσαι πάντα με τη φορά των τριχών. Εάν νιώθεις τη λεπίδα να στομώνει ή να τραβάει, άλλαξέ την. Θα πρέπει να χρησιμοποιείς πάντα κοφτερή λεπίδα. Κατά μέσον όρο, με μια ποιοτική λεπίδα μπορείς να απολαύσεις άνετο, βαθύ ξύρισμα 4-6 φορές.
    • Πάρε τον χρόνο σου και σε κάθε περίπτωση απόφυγε να ξυρίσεις την επιδερμίδα σου χωρίς αφρό. Όλα τα σημεία που πρόκειται να ξυριστούν θα πρέπει να έχουν αφρό. Εάν σου πέρνει ώρα και ο αφρός αρχίζει να ξηραίνεται, βάλε κι άλλο αφρό.
    • Ξέπλυνε και επανέλαβε. Ξέπλυνε τη λεπίδα με ζεστό νερό κάθε 5-6 σύντομα περάσματα. Ξέπλυνε το πρόσωπό σου μόλις ολοκληρώσεις το πρώτο συνολικό πέρασμα / ξύρισμα. Το νιώθεις καθαρό και λείο; Εάν ναι… τέλεια! Εάν όχι, επανέλαβε τα βήματα (συμπ. του απλώματος αφρού) και κάνε άλλο ένα γύρο ξυρίσματος.
    • Μπορεί να θέλεις να ξυριστείς κόντρα στο δεύτερο πέρασμα… αν κι αυτό εξαρτάται καθαρά από το επίπεδο άνεσης που νιώθεις όταν ξυρίζεσαι κόντρα.
    • Ολοκλήρωσε το ξύρισμα. Μόλις μείνεις ικανοποιημένος με το ξύρισμα, ξέπλυνε το πρόσωπό σου με κρύο νερό και σκουπίσου ταμποναριστά με στεγνή πετσέτα (μη τρίψεις ή σκουπίσεις δυνατά με την πετσέτα το πρόσωπό σου). Επειδή το ξύρισμα αφαιρεί έλαια από την επιδερμίδα, συνιστούμε να χρησιμοποιήσεις ένα ενυδατικό aftershave ή
      λοσιόν ενυδάτωσης για να προστατέψεις το πολύτιμο πρόσωπό σου.
    • Μη ξεχνάς να
      καθαρίσεις το πινέλο ξυρίσματος, να ξεπλύνεις καλά τη λεπίδα, και να αποθηκεύσεις προσεκτικά τα εργαλεία ξυρίσματος. Είναι πολύ σημαντικό να στεγνώσουν σωστά και καλά ώστε να είναι έτοιμα για το επόμενο ξύρισμα.
      Εάν χρειαστεί να αποθηκεύσεις τη φαλτσέτα για μακρά χρονική περίοδο, καλό θα ήταν να περιποιηθείς τη λεπίδα με ειδικό λαδάκι. Το λαδάκι θα προστατέψει τη λεπίδα από την υγρασία του περιβάλλοντος και από τη διάβρωση. Εάν η λεπίδα σκουριάσει, μη τη ξαναχρησιμοποιήσεις! Πέταξέ την και χρησιμοποίησε καινούρια.

    Και Κάτι Τελευταίο… Ο Καλύτερος Τρόπος να Κρατάς το Ξυραφάκι Ασφαλείας

    Το να κρατάς το ξυράφι κοντά στην κεφαλή (το άνω μέρος όπου είναι η λεπίδα) μπορεί να προσθέσει πολύ πίεση στη λεπίδα και να οδηγήσει σε κοψίματα ή αίσθημα καψίματος. Κρατώντας το ξυράφι υπό τη σωστή γωνία, επιτρέπει στο ίδιο το βάρος του ξυραφιού να κάνει τη δουλειά επιτρέποντας στη λεπίδα να γλιστράει απαλά στο πρόσωπό σου.

    Ο γενικός κανόνας λέει οτι θα πρέπει να κρατάς ξυράφι ασφαλείας κοντής λαβής με 3 δάχτυλα και ξυράφι ασφαλείας μακράς λαβής με 4 δάχτυλα. Τα ξυράφια ασφαλείας κοντής λαβής θα πρέπει να τα κρατάς σε χαμηλότερο σημείο της λαβής.

    Ο απώτερος στόχος είναι να ασκείς όσο το δυνατόν μικρότερη πίεση κατά τη διάρκεια του ξυρίσματος. Αυτό έρχεται σε μεγάλη αντίθεση με την πίεση και τριβή που ενδέχεται να ασκήσουν οι πολλές λεπίδες που εμπεριέχονται σε ανταλλακτική κεφαλή. Μπορεί τα ξυραφάκια με ανταλλακτική κεφαλή πολλών λεπίδων να είναι πολυδιαφημισμένα, ωστόσο ασκούν μεγάλη πίεση και τριβή στην επιδερμίδα κατά το ξύρισμα. Τέλος, θα πρέπει να θυμάσαι κάτι πολύ σημαντικό... άσε τη λεπίδα να κάνει το ξύρισμα της τρίχας, μη ξυρίζεσαι με την αρρενωπή σου δύναμη....!

    ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΑΤΕ – ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ

    Πώς μπορώ να σταματήσω τις τρίχες να γυρίζουν προς τα μέσα και τι μπορώ να κάνω για να μη ξανασυμβεί;

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ερευνών που δημοσιεύτηκαν στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό International Journal of Cosmetic Science, υπάρχουν κάποια βήματα που μπορεί να ακολουθήσει ένας άνδρας ώστε να καταπολεμήσει το πρόβλημα με τις τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα.

    • Είναι πολύ σημαντικό να πλένεις το πρόσωπό σου πριν το ξύρισμα, ώστε να μαλακώσουν οι τρίχες, να ανοίξουν οι πόροι, και πιθανώς να βγουν προς τα έξω οι τρίχες που είχαν τη τάση να γυρίσουν προς τα μέσα.
    • Χρησιμοποίησε γενναιόδωρη ποσότητα κρέμας ξυρίσματος ώστε να μειώσεις την ασκούμενη πίεση και τριβή της λεπίδας πάνω στην επιδερμίδα κατά τη διάρκεια του ξυρίσματος. Στην επιδερμίδα σου δεν της αρέσει να στρεσάρεται, αντιθέτως θα σε ευγνομωνεί εάν η λεπίδα γλιστράει απαλά πάνω της.
    • Θα πρέπει να ξυρίζεσαι τακτικά και τα περάσματα της λεπίδας θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο απαλά και σύντομα. Έχει παρατηρηθεί πως το καθημερινό ξύρισμα έχει θετική επιρροή όσον αφορά το πρόβλημα με τις τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα.
    • Θα πρέπει να χρησιμοποιείς πάντα ενυδατικό after-shave προϊόν.

    Εάν ήδη αντιμετωπίζεις πρόβλημα με τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα, μπορεί να σε βοηθήσουν οι τακτικές πλύσεις με προϊόντα απολέπισης.

    Άλλη μια χρήσιμη συμβουλή είναι να τοποθετήσεις μια ζεστή πετσέτα για 5-7 λεπτά στο πρόσωπό σου ώστε να ανοίξουν οι πόροι της επιδερμίδας και να βοηθηθούν οι εσωτερικές τρίχες να βγουν προς τα έξω.

    Πώς μπορώ να αποφύγω το κάψιμο από την λεπίδα (razor burn); Τι μπορώ να κάνω ώστε να μην εμφανιστεί ξανά;

    Μπορείς να αποφύγεις τον ερεθισμό από την λεπίδα του ξυραφιού, γνωστή και ως κάψιμο λεπίδας (razor burn), προετοιμάζοντας σωστά την επιδερμίδα πριν από το ξύρισμα. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείς πάντα καθαρές, κοφτερές λεπίδες και πλούσιο, ενυδατικό αφρό όταν είναι να ξυριστείς.

    Εάν η επιδερμίδα του προσώπου σου ερεθιστεί, σχηματιστούν σπυράκια, και αρχίσεις να νιώθεις κάψιμο / ερεθισμό, σε συμβουλεύουμε να κάνεις απαλό μασάζ στο πρόσωπο με λάδι καρύδας, το οποίο έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη και αντισηπτική δράση. Χρησιμοποιείται ευρέως σε περιπτώσεις ερεθισμένης από το ξύρισμα επιδερμίδας ή ακόμα και σε καψίματα.

    Είναι καλό να ξυρίζομαι κάθε μέρα;

    Το καθημερινό ξύρισμα δε χρειάζεται να είναι επιβλαβές ή επίπονο για την επιδερμίδα. Εάν ξυρίζεσαι σωστά και ενυδατώνεις τακτικά την επιδερμίδα σου, η καθημερινή ρουτίνα του ξυρίσματός σου μπορεί να γίνει τόσο απολαυστική που θα την προσμένεις με λαχτάρα κάθε μέρα.

    Να θυμάσαι πάντα οτι είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείς λάδι για πριν το ξύρισμα, καλής ποιότητας πινέλο ξυρίσματος, κοφτερή λεπίδα, και after shave ενυδατικό προϊόν.

    Πόσο συχνά πρέπει να ξυρίζεται ένας άνδρας;

    Έχουν περάσει προ πολλού οι μέρες όταν αρκούσε ένα ξύρισμα κάθε δεύτερη εβδομάδα. Πλέον, είσαι ένας άνδρας με καλαισθησία και στυλ, οπότε θα πρέπει να ξυρίζεσαι όσο τακτικά χρειάζεται. Απαιτείται από τη δουλειά σου να έχεις ένα προσεγμένο και φρεσκοξυρισμένο look; Μήπως οι τρίχες σου μεγαλώνουν εξαιρετικά γρήγορα;

    Εάν δεν επιθυμείς να ξυρίζεσαι καθημερινά, βρες την ισορροπία που σου ταιριάζει, προσέχοντας βεβαίως πάντα μη σου ξεφύγει η κατάσταση. Η καλή εικόνα μας προς τους άλλους κτίζεται αργά και δύσκολα, ωστόσο μπορεί να καταστραφεί γρήγορα και με εξαιρετική ευκολία. Επομένως, θέλει προσοχή στις ισορροπίες.

    Υπάρχει πιθανότητα το ξύρισμα να αυξήσει την τριχοφυία του προσώπου; Μπορώ να κάνω τη γενειάδα μου να μεγαλώνει γρηγορότερα;? Can I make my beard grow quicker or faster?

    Οι περισσότεροι από εμάς το ακούσαμε αυτό σε κάποια φάση της ζωής μας. Το πιθανότερο να ακούσαμε κάποιο μεγαλύτερο παιδί στο σχολείο να διαδίδει οτι το τακτικό ξύρισμα μπορεί να σε βοηθήσει να βγάλεις γένια, γρηγορότερα.... και οι περισσότεροι από εμάς τρέξαμε σπίτι ζητώντας από τον πατέρα μας να μας δείξει πώς να ξυριζόμαστε.

    Η αλήθεια είναι πως – το ξύρισμα δε θα κάνει τις τρίχες σου να μεγαλώνουν γρηγορότερα, ούτε θα τις κάνει πιο χοντρές. Μπορεί οι τρίχες να γίνουν σκληρότερες ή πιο σκούρες, αλλά δε θα γίνουν πιο χοντρές και ούτε θα δημιουργήσεις γρηγορότερα από το κανονικό μια ολοκληρωμένη γενειάδα εάν ξυρίζεσαι τακτικότερα.

    Είναι καλυτερα να ξυριζόμαστε στον νιπτήρα ή στη ντουσιέρα;

    Συνιστούμε το ξύρισμα στον νιπτήρα, μετά από ένα ζεστό ντους. Γιατί; Ο καθρέφτης. Συν του οτι είναι ευκολότερο να έχεις τα εργαλεία ξυρίσματος στον πάγκο του μπάνιου αντί να βρίσκεις πατέντες να τα χωρέσεις στη ντουσιέρα.

    Ξύρισμα στον Νιπτήρα

    • + Μπορείς να ξεπλένεις εύκολα τα εργαλεία ξυρίσματος μεταξύ χρήσεων
    • Αρκετά χρονοβόρο όταν γίνεται καθημερινά
    • Χωρίς την κατάλληλη προετοιμασία είναι πιθανή η πρόκληση ερεθισμών

    Ξύρισμα στη Ντουσιέρα

    • + Ο ατμός ανοίγει τους πόρους της επιδερμίδας
    • Ο αφρός ξεπλένεται γρήγορα λόγω του νερού και μπορεί να απαιτηθεί περισσότερο προϊόν
    • Δύσκολος χειρισμός του ξυραφιού λόγω νερού και μειωμένου αφρού, πιθανότητα 'ατυχήματος'
    • Πού θα τα χωρέσεις όλα;!;

    Πώς αλλάζω από στεγνό σε υγρό ξύρισμα;

    Καλώς ήρθες! Η αλλαγή από στεγνό σε υγρό ξύρισμα είναι αρκετά μεγάλη και όχι ιδιαιτέρως εύκολη.

    Η επιδερμίδα σου θα χρειαστεί περίπου ένα μήνα για να προσαρμοστεί πλήρως στη νέα μέθοδο ξυρίσματος που επίλεξες. Εάν αποφασίσεις να κάνεις την αλλαγή, δώσε στην επιδερμίδα σου λίγο χρόνο να συνηθίσει. Η προσαρμογή μπορεί να είναι λίγο δύσκολη, αλλά στο τέλος θα τα καταφέρεις και θα καταλάβεις τι έχανες τόσο καιρό που δεν επίλεγες υγρό ξύρισμα.

    Πώς μπορώ να σταματήσω την αιμοραγία από κόψιμο κατά το ξύρισμα;

    Μόλις κόπηκες όσο ξυριζόσουν. Συγχαρητήρια, είσαι άνθρωπος! Με την προϋπόθεση οτι πρόκειται για ένα επιφανειακό κόψιμο και όχι για 'μακέλεμα', είμαστε σίγουροι οτι θα βρεις τις παρακάτω τεχνικές πολύ χρήσιμες.

    Χαρτί υγείας. Σίγουρα το έχουμε δει όλοι μας – μικρά κομματάκια χαρτιού υγείας στο πρόσωπο κάποιου ταλαίπωρου που μπορεί να έδινε πραγματική μάχη καθώς ξυριζόταν εν κινήσει, πχ. παρέα με τους τριγμούς ενός τρένου ή με τις αναταράξεις σε μια πτήση. Ίσως το προηγούμενο βράδυ να είχε κρεβατομουρμούρα και να μην έβλεπε μπροστά του το πρωί που ξυριζόταν. Ωστόσο, όλοι μας μπορούμε να πάρουμε το μάθημά μας από τέτοιες περιπτώσεις.

    Κάλυψε το κόψιμο με μικρό κομματάκι από χαρτί υγείας ώστε να στεγνώσει το σημείο του κοψίματος και να σταματήσει την αιμοραγία. Μόλις ολοκληρώσεις το ξύρισμα, ξέπλυνε το πρόσωπό σου, βάλε ενυδατικό aftershave, πάρε ένα μικρό κομμάτι χαρτιού υγείας, πίεσε απαλά το σημείο του κοψίματος, έως ότου το χαρτάκι σταθεροποιηθεί και κολλήσει πάνω στο κόψιμο.

    Μόλις στεγνώσει πλήρως (εντός περίπου 5 λεπτών), μπορείς να το αφαιρέσεις, να πάρεις άλλο ένα μικρό κομμάτι χαρτιού υγείας, να του ρίξεις λίγο νερό και με απαλές κινήσεις να καθαρίσεις την περιοχή του κοψίματος από τυχόν κατάλοιπα αίματος. Το μάθημα που μπορούμε να πάρουμε από τους τύπους με το κόψιμο ή κοψίματα που αναφέραμε πιο πάνω, είναι το εξής – μην περιμένεις τελευταία στιγμή, ιδιίως όταν έχεις αργήσει στη δουλειά, για να ξυριστείς! Όσο για την κρεβατομουρμούρα, μη ξυρίζεσαι όταν είσαι με τις τσίμπλες στα μάτια ή με νεύρα κρόσια... το ξύρισμα είναι μια ιεροτελεστία που απαιτεί ψυχική ηρεμία, αυτοσυγκέντρωση, και προσοχή!

    Παγάκια. Βάλε ένα παγάκι πάνω στο κόψιμο ώστε να συρρικνωθούν τα αγγεία εκεί, να ελαττωθεί η αιμοραγία, και να κλείσει πιο γρήγορα η πληγή του κοψίματος.

    Βάλσαμο χειλιών (Lip balm). Αφού πρώτα βεβαιωθείς οτι είναι πεντακάθαρο, και φυσικά οτι δεν έχει χρησιμοποιηθεί από άλλο άτομο, εφάρμοσε μια μικρή ποσότητα πάνω στο κόψιμο και θα σταματήσει αμέσως την αιμοραγία.

    Alum Stick. Το aluminium sulphate stick είναι εύκολο στη χρήση, βοηθάει στο γρηγορότερο κλείσιμο της πληγής, καθαρίζει τους πόρους, έχει αντιβακτηριακές και αντισηπτικές ιδιότητες, βοηθώντας το κόψιμο να παραμείνει καθαρό και χωρίς να μολυνθεί.