Επιστροφή εντός 365 ημερών - χωρίς ερωτήσεις !
Μεταφορικά 3 € - Επιλογή για Δωρεάν Μεταφορικά πάνω από 39 €-
Επικοινωνία

Εξατομικευμένα Αξεσουάρ για το Γαμπριάτικο Κοστούμι Σου

Ψάχνεις να προσθέσεις μια στυλάτη πινελιά που θα απογειώσει το look σου αυτήν την τόσο σημαντική μέρα; Από εξατομικευμένα μανικετόκουμπα έως ιδέες δώρων για τους κουμπάρους και τους μπράτιμους, ρωτήσαμε τη διάσημη διοργανώτρια γάμων Emily Burton για τις στυλιστικές συμβουλές της σχετικά με το πώς μπορεί να ξεχωρίσει με το look του ο γαμπρός και πώς να γίνει ο γάμος μια αξέχαστη εμπειρία.

Οι περισσότεροι ενδεχομένως να πιστεύουν ότι το ενδυματολογικό σύνολο του γαμπρού αφορά μόνο την επιλογή - σμόκιν ή κοστούμι; Βεβαίως, υπάρχουν πολλά περισσότερα που μπορεί να προσθέσει ο γαμπρός στο look του, ώστε να αναδείξει το γούστο και την προσωπικότητά του. Μάλιστα, εάν προσθέσουμε στην εξίσωση φινετσάτες εξατομικευμένες στυλιστικές λεπτομέρειες, τότε το look του γαμπρού μπορεί να γίνει ξεχωριστό και όμορφο, όπως ξεχωριστή και όμορφη είναι η μέρα του γάμου για το νιόπαντρο ζευγάρι.

Είτε πρόκειται για μια παστέλ γραβάτα με τα αρχικά του γαμπρού ή ένα ζευγάρι ατσάλινα μανικετόκουμπα με χαραγμένη την ημερομηνία γάμου, είναι σίγουρα οι μικρές λεπτομέρειες που μπορούν να προσδώσουν ξεχωριστό χαρακτήρα στο look και την αφήγηση της ιστορίας σου, η οποία κορυφώνεται με το "Δέχομαι".

Ρωτήσαμε τη σχεδιάστρια οργάνωσης γάμων Emily Burton να μας δώσει τις στυλιστικές συμβουλές της για το πώς να μετατρέψουμε ένα γάμο από συνηθισμένο σε ξεχωριστό και εξατομικευμένο, ξεκινώντας από μικρές προσθήκες, όπως πχ. τα γαμήλια ανδρικά αξεσουάρ που θα φορέσει ο γαμπρός.

1 Εξατομικευμένα αξεσουάρ για το γαμπριάτικο κοστούμι σου1.1 Χάραξη, εσώγλυφη χάραξη & θερμοτυπία1.2 Εξατομικευμένα γαμήλια δώρα1.3 4 πράγματα που πρέπει να γνωρίζει ο κάθε γαμπρός σχετικά με τα εξατομικευμένα αξεσουάρ

Χάραξη, Εσώγλυφη Χάραξη & Θερμοτυπία

Όσον αφορά τα γαμήλια αξεσουάρ κοστουμιού, 3 είναι οι καλύτεροι τύποι εξατομίκευσης: χάραξη με λέιζερ (laser engraving), εσώγλυφη χάραξη (debossing), και θερμοτυπία (heat pressing).

Τι είναι η Χάραξη με Λέιζερ;

Κατά τη χάραξη με λέιζερ, μια δέσμη λέιζερ εξατμίζει τη στοχευμένη επιφάνεια του μετάλλου δημιουργώντας το επιθυμητό σχέδιο στο αντικείμενο που επιθυμούμε να κάνουμε εξατομικευμένη χάραξη. Πρόκειται για μια εξαιρετικά γρήγορη μέθοδο χάραξης που δημιουργεί καθαρά και ευανάγνωστα κείμενα με εξαιρετική ακρίβεια.

Η χάραξη με λέιζερ είναι επίσης ασφαλέστερη για το μέταλλο συγκρητικά με άλλους τύπους χάραξης, καθώς κανένα χαρακτικό εργαλείο δεν αγγίζει την επιφάνεια του αξεσουάρ ή του κοσμήματος προς χάραξη.

Τι μπορώ να χαράξω στα αξεσουάρ του κοστουμιού μου;

“Δεν υπάρχουν όρια όσον αφορά τα εξατομικευμένα κείμενα που μπορείς να χαράξεις στα αξεσουάρ του κοστουμιού σου. Η χάραξη της ημερομηνίας του γάμου σε κλιπ γραβάτας ή των αρχικών του νιόπαντρου ζευγαριού στο ρολόι που θα φορεθεί στον γάμο είναι οι μικρές στυλιστικές προσθήκες και λεπτομέρειες που μπορούν να κάνουν τεράστια διαφορά στο γενικότερο look.

Από την εξίσωση δε θα πρέπει να λείπουν οι κουμπάροι και οι μπράτιμοι! Εξατομικευμένα μανικετόκουμπα με χαραγμένα τα προσωπικά αρχικά στα μανικετόκουμπα του καθενός ή τιράντες με εξατομικευμένη χάραξη στα μεταλλικά μέρη τους, μπορούν να γίνουν ανάρπαστα γαμήλια δώρα για τους καλύτερους φίλους σου που θα παραστούν δίπλα σου στη σημαντικότερη μέρα της ζωής σου!.”

Δεν είσαι σίγουρος τι να γράψεις; Ρίξε μια ματιά στις συμβουλές και προτάσεις μας σχετικά με εξατομικευμένες χαράξεις, εδώ.

Τι Είναι η Εσώγλυφη Χάραξη (Debossing);

Η εσώγλυφη χάραξη (debossing) είναι μια τεχνική η οποία χρησιμοποιείται κυρίως πάνω σε δερμάτινες ζώνες και δερμάτινα πορτοφόλια ώστε να τα κάνει να ξεχωρίζουν.

Η όλη διεργασία γίνεται ως εξής: Το επιθυμητό σχέδιο πιέζεται πάνω στην επιφάνεια του δέρματος έως ότου κάνει εσώγλυφη χάραξη. Να σημειωθεί πως η εσώγλυφη χάραξη (debossing) δεν προκαλεί φθορά στο πίσω μέρος του δέρματος και θεωρείται ασφαλέστερη από την ανάγλυφη αποτύπωση προς τα έξω (embossing) όσον αφορά τα premium ποιότητας δέρματα.

Ποια η διαφορά μεταξύ των embossing και debossing τεχνικών;
Και οι δυο τεχνικές αποτελούν εξαιρετική επιλογή για τη δημιουργία εξατομικευμένων δερμάτινων προϊόντων. Και στις δυο τεχνικές χρησιμοποιείται ένα μεταλικό αντικείμενο με ανάγλυφη βάση, η οποία θερμαίνεται και πρεσάρεται πάνω στην επιφάνεια του δέρματος.

Η κύρια διαφορά είναι ότι με την ανάγλυφη αποτύπωση προς τα έξω (embossing), το σχέδιο πρεσάρεται από κάτω προς τα πάνω (από την πίσω πλευρά) δημιουργώντας 3D ανάγλυφο σχέδιο, ενώ με την εσώγλυφη χάραξη (debossing) το σχέδιο πρεσάρεται από έξω προς τα μέσα (από τη μπροστινή πλευρά).

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και η ανάγλυφη αποτύπωση προς τα έξω (embossing) μπορεί να δημιουργήσει σχέδια με μεγαλύτερη λεπτομέρεια απ' ότι η εσώγλυφη χάραξη (debossing), ωστόσο επηρεάζει τόσο τη μπροστινή όσο και την πίσω πλευρά του προϊόντος.

Πώς μπορείς να επωφεληθείς από την τεχνική debossing στον γάμο σου;

“Η εσώγλυφη χάραξη (debossing) μπορεί να αξιοποιηθεί σε πολλά περισσότερα πράγματα, εκτός των προσκλήσεων και άλλων συνηθισμένων διακοσμήσεων.

Αποτελεί μια εύκολη εναλλακτική επιλογή για να κάνεις όλα τα γαμήλια δώρα ξεχωριστά και εξατομικευμένα. Το να κάνεις δώρο στον κάθε μπράτιμο ή στον κουμπάρο ξεχωριστά το δικό του εξατομικευμένο δερμάτινο πορτοφόλι ή δερμάτινη ζώνη με τα αρχικά του, σίγουρα θα εξιτάρει τον κάθε αποδέκτη. Θα είναι το τέλειο δώρο για να τους ευχαριστήσεις που στάθηκαν δίπλα σου ακόμα και σε αυτήν τη στιγμή της ζωής σου.

Από την άλλη, αν είσαι γυναίκα και πρόκειται να παντρευτείς τον εκλεκτό της καρδιά σου... γιατί να μη του κάνεις ένα δώρο που θα του θυμίζει για πολλά χρόνια τον γάμο σας, όπως πχ. ένα δερμάτινο πορτοφόλι με εξατομικευμένη εσώγλυφη χάραξη των αρχικών του ή με το μονόγραμμά σου;”

Εξατομικευμένα Γαμήλια Δώρα

Ανεξαρτήτως αν ψάχνεις να ψωνίσεις δώρα για τον γαμπρό ή τον κουμπάρο και τους μπράτιμους, τίποτα δε μπορεί να συγκριθεί σε συναισθηματική αξία με την προσωπική πινελιά.

“Επίλεξε και δημιούργησε κάτι που ο αποδέκτης θα αγαπήσει από την πρώτη στιγμή και θα θέλει να το φοράει για μια ολόκληρη ζωή. Μπορεί να είναι ένα μικρό ζευγάρι μανικετόκουμπα ή μια γραβάτα με το αρχικό του κοινού επιθέτου του νιόπαντρου ζευγαριού.

Το να βρεις ένα μοναδικό και ξεχωριστό δώρο για τους μπράτιμους, δε χρειάζεται να είναι κάτι δύσκολο.

  • Θα πρέπει το δώρο σου να το δίνεις με ειλικρινή αγάπη και εκτίμηση.
  • Μη βιαστείς να αγοράσεις το πρώτο πράγμα που θα δεις.
  • Αφιέρωσε λίγο παραπάνω χρόνο και σκέψου τι πραγματικά αρέσει και συναρπάζει τον κάθε αποδέκτη.

Είχα πολλές περιπτώσεις νεόνυμφων ζευγαριών που έδωσαν ως γαμήλιο δώρο στους μπράτιμους και στον κουμπάρο από ένα ‘Πακέτο ΣΚ Περιποίησης’. Το κάθε πακέτο εμπεριείχε ένα ολοκληρωμένο σετ ξυρίσματος με φαλτσέτα που είχε εξατομικευμένη χάραξη, τράπουλα πολυτελείας, και ένα φινετσάτο, εξατομικευμένο ανοιχτήρι μπουκαλιών με χαραγμένο μονόγραμμα.

Επίσης, δε χρειάζεται να είναι το ίδιο δώρο για κάθε αποδέκτη που θα παραστεί στον γάμο σου.

Για παράδειγμα, εάν ένας από τους μπράτιμους είναι φανατικός συλλέκτης ποσέτ μαντηλιών, τότε σίγουρα θα ξετρελλαθεί εάν λάβει ως γαμήλιο δώρο ένα φινετσάτο ποσέτ μαντήλι με τα αρχικά του. Εάν ο κουμπάρος γνωρίζεις ότι χρειάζεται απεγνωσμένα ένα καλό πορτοφόλι, τότε σίγουρα θα χαρεί εάν λάβει ως γαμήλιο δώρο ένα κομψό, premium ποιότητας δίπτυχο δερμάτινο πορτοφόλι με εσώγλυφη χάραξη του ονόματός του.

Αν πάλι μια γυναίκα ψάχνει τι δώρο να αγοράσει στον μελλοντικό της σύζυγο για την ημέρα του γάμου τους, τότε σίγουρα μπορεί να επιλέξει ένα - δυο φινετσάτα ανδρικά αξεσουάρ και να τα εξατομικεύσει με χάραξη, όπως πχ. ένα καλλιγραφικό μονόγραμμα ή μια σύντομη φράση με ιδιαίτερη σημασία και συμβολισμό. Αυτό που θα χαραχθεί ή θα αποτυπωθεί, μπορεί να σχετίζεται με το μέρος ή την ημερομηνία της πρώτης γνωριμίας τους, το μέρος όπου πρωτοφιλήθηκαν, ή ακόμα και με την ημερομηνία της πρότασης γάμου. Όλα αυτά είναι υπέροχες αναμνήσεις και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα χωρέσουν άνετα στον περιορισμένο χώρο της χάραξης του εξατομικευμένου γαμήλιου δώρου.”

4 Πράγματα Που Πρέπει να Γνωρίζει ο Κάθε Γαμπρός Σχετικά με τα Εξατομικευμένα Αξεσουάρ

  • Less is More – “Επίλεξε 1 ή 2 αξεσουάρ για εξατομίκευση. Ο γάμος δεν είναι πάρτυ παιδικού σταθμού... δε χρειάζεται τα πάντα να έχουν αποτυπωμένο το όνομα ή τα αρχικά σου πάνω.”
  • Ξεκάθαρη Αφήγηση – “Ό,τι μήνυμα αποφασίσεις να αφηγηθείς, θα πρέπει να είσαι σίγουρος ότι η μέλουσσα νύφη θα το καταλάβει. Για παράδειγμα, μια αστεία φράση που είναι δημοφιλής στους κολλητούς σου είναι πολύ πιθανό να μην αποτελεί κατάλληλη επιλογή, εάν στην τελική καταλήξεις να είσαι ο μόνος που θα γελάσει.”
  • Τα Γαμήλια Χρώματα Πρέπει να Ταιριάζουν – “Θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι το κάθε αξεσουάρ ταιριάζει χρωματικά με τη γενική θεματολογία και τα χρώματα που επιλέχθηκαν για τον γάμο.”Διπλοτσέκαρε πριν προβείς σε παραγγελίες, μιας και τα εξατομικευμένα προϊόντα δεν επιστρέφονται. Για περισσότερες ενδιαφέρουσες πληροφορίες και πρακτικές συμβουλές σχετικά με το ταίριασμα (matching),
    διάβασε τις συμβουλές της Emily εδώ.
  • Η Νύφη Είναι το Αστέρι του Γάμου – “Ναι, είναι η μεγάλη σου μέρα… όμως, κυρίως, είναι η δική της μεγάλη μέρα. Ό,τι αξεσουάρ ή προσωπική πινελιά αποφασίσεις να προσθέσεις, θα πρέπει πρώτα να βεβαιωθείς ότι η νύφη θα παραμείνει το μεγάλο αστέρι του γάμου. Μετά, καλό θα ήταν να συνεχίσεις να το τηρείς... η κρεβατομουρμούρα είναι μια εμπειρία που είναι προτιμότερο να μη βιώσεις.”