Εξοικονομησε 20% σε ολα τα γυαλια ηλιου

Εξοικονομησε 20% σε ολα τα γυαλια ηλιου

Επιστροφή εντός 365 ημερών - χωρίς ερωτήσεις !
Μεταφορικά 4 € - Επιλογή για Δωρεάν Μεταφορικά πάνω από 49 €-
Επικοινωνία
Αγαπημένα
Καλάθι

Τι να Φορέσω ως Καλεσμένος σε Γάμο: Ενδυματολογικές Προτάσεις για Άνδρες

Έχεις προσκληθεί σε γάμο και δεν είσαι σίγουρος τι να φορέσεις; Απαράβατος κανόνας είναι να μην τραβήξεις πάνω σου την προσοχή του κόσμου από τον γαμπρό (ή τη νύφη… θα σε μισούσε γι' αυτό). Εάν λοιπόν επιθυμείς να παίξεις το γαμήλιο dress code στα δάκτυλα, συνδύασε τις τάσεις της μόδας και γενικούς στυλιστικούς κανόνες με το δικό σου μοναδικό στυλ και γίνει ο πιο trendy και καλοντυμένος από τους παρευρισκόμενους στο γάμο (εκτός του γαμπρού φυσικά). Αρκεί λοιπόν να ακολουθήσεις τον οδηγό μας και όλα τα άλλα άφησέ τα πάνω μας.

Οι γάμοι πρέπει να είναι διασκεδαστικοί και ευχάριστοι. Ας ελπίσουμε οι μελλόνυμφοι να είναι όντως ευτυχισμένοι μεταξύ τους, η παγωμένη σαμπάνια να ρέει άφθονη, ο dj να ξέρει να παίζει μουσική, και, γιατί όχι, να υπάρχουν πολλές όμορφες παρουσίες στη γαμήλια τελετή και δεξίωση. Για να λάμψεις με το στυλ σου στο γάμο που έχεις προσκληθεί, πρέπει να προσέξεις ορισμένες στυλιστικές 'παγίδες'. Μην αγχώνεσαι, είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε με τις στυλιστικές συμβουλές και προτάσεις μας.

Είναι σίγουρο πως δεν θες να ντυθείς ακριβώς όπως κάθε άλλος άνδρας καλεσμένος στο γάμο. Από την άλλη, θα πρέπει να αποφύγεις να τραβήξεις τα βλέμματα πάνω σου. Επιβάλλεται αυτά τα δυο άκρα να τα εξισορροπήσεις.

Οι περισσότεροι από εμάς, όταν λαμβάνουμε πρόσκληση γάμου, αγχωνόμαστε για το dress code και πανικοβαλλόμαστε για το τι να φορέσουμε, έτσι δεν είναι; Κυρίως δε όταν οι καιρικές συνθήκες ή οι ημερομηνίες είναι περίεργες.

Μάλιστα, εάν τα παραπάνω συνδυαστούν με το κέντρο της γαμήλιας δεξίωσης και τους ηθικούς / πολιτισμικούς / savoir vivre κανόνες, τότε τα "πρέπει" πολλές φορές συγκρούονται με τα "θέλω" σε μια συνεχή εσωτερική διαμάχη μεταξύ των "ναι" και των "όχι", με τα "ίσως", "μήπως", "γιατί όχι" και "αν" να δημιουργούν ένα ακόμα πιο θολό τοπίο. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που πολλοί άνδρες σπαζοκεφαλιάζουν και "τρομοκρατούνται" στην ιδέα των γάμων, είτε ως γαμπροί ή ως προσκαλεσμένοι.

  • Ο τύπος τoυ γάμου – Είναι θρησκευτικός ή πολιτικός; Μήπως απαιτείται ειδική επιλογή ενδυμασίας, όπως πχ. σμόκιν και ημίψηλο καπέλο, επίσημη στολή, κτλ; Είναι ο γάμος συντηρητικός και επίσημος ή πιο casual και κοσμικός;
  • Τοπικά έθιμα – Θα πρέπει οι προσκεκλημένοι να εμπλουτίσουν την ενδυματολογική επιλογή τους με κάποιο αξεσουάρ ή ενδυμασία που να ακολουθεί την τοπική παράδοση και τα έθιμα; Να σημειωθεί πως ακόμα και κοντινά μέρη της ίδιας χώρας ενδέχεται να έχουν μεγάλες διαφορές στη κουλτούρα και την εθιμοτυπία τους. Σε άλλα μέρη ενδέχεται το παραδοσιακό στοιχείο να είναι πιο δυνατό και αναγκαίο, ενώ σ' άλλες να κυριαρχεί το μοντέρνο, προοδευτικό στοιχείο.

Σ΄αυτό το σημείο ας ορίσουμε και ας προσδιορίσουμε ορισμένες dress-code ορολογίες. Όταν τελειώσεις με την ανάγνωση αυτού του άρθρου, το μόνο πράγμα που θα σε προβληματίζει είναι πώς θα καταφέρεις με τη συμπεριφορά σου να γίνεις ο καλύτερος καλεσμένος... άσε το στυλιστικό κομμάτι πάνω μας!

1 Τι να φορέσω ως καλεσμένος σε γάμο: ενδυματολογικές προτάσεις για άνδρες1.1 Γαμήλιο dress code με λευκή γραβάτα1.2 Γαμήλιο dress code με μαύρη γραβάτα1.3 Γαμήλιο dress code cocktail1.4 Γαμήλιο dress code casual1.5 Χωρίς dress code1.6 Τι να φορέσω σε ανοιξιάτικο γάμο;1.7 Τι να φορέσω σε καλοκαιρινό γάμο;1.8 Τι να φορέσω σε φθινοπωρινό γάμο;1.9 Τι να φορέσω σε χειμωνιάτικο γάμο;1.10 Προσοχή στην ώρα του γάμου1.11 8 tips σχετικά με το κοστούμι1.12 Το look1.13 Πώς μπορώ να κάνω τη τέλεια γαμήλια πρόποση;1.14 Μας ρωτησατε - σας απανταμε

Γαμήλιο Dress Code με Λευκή Γραβάτα

Εάν προσκληθείς σε γάμο με white tie dress code, δηλαδή κοστούμι με λευκή γραβάτα/παπιγιόν, σημαίνει πως είτε είσαι αστέρας του κινηματογράφου, είτε γνωρίζεις άτομα που είναι. Το συγκεκριμένο dress code είναι το πλέον επίσημο απ' αυτά που θα αναφέρουμε. Απαιτεί σμόκιν κοστούμι με ουρά, γιλέκο, και όλες τις σχετικές old-world charm ενδυματολογικές προσθήκες.

Γαμήλιο Dress Code με Μαύρη Γραβάτα

H επιλογή black tie είναι ένα πολύ επίσημο γαμήλιο dress code. Απαιτείται μαύρη γραβάτα ή παπιγιόν. Εδώ υπάρχουν ορισμένες απαιτήσεις όπως πχ. στην περίπτωση μαύρου σμόκιν κοστουμιού, ωστόσο υπάρχει στυλιστικός χώρος για την προσωπική σου έκφραση, δηλαδή δεν είναι τόσο αυστηρά συντηρητικό και απόλυτα συγκεκριμένο. Έτσι, έχεις την ελευθερία να επιλέξεις ένα φινετσάτο ποσέτ μαντήλι ή διακριτικά ζωηρά μανικετόκουμπα.

Γαμήλιο Dress Code Cocktail

Το cocktail dress code σημαίνει ότι οι άνδρες θα πρέπει να φορέσουν ένα φινετσάτο σακάκι/ παντελόνι ή κοστούμι (όχι σμόκιν) και να δείχνουν κομψοί. Προσοχή να μη το παρακάνεις και κοιτάνε όλοι εσένα αντί για τον γαμπρό... η ζήλια είναι περίεργο πράγμα...!

Γαμήλιο Dress Code Casual

Η επιλογή του smart casual dress code για όσους προσκληθούν στο γάμο, αποτελεί μια έξυπνη και σαφώς οικονομική επιλογή εκ μέρους του γαμπρού και της νύφης, καθώς μ' αυτό το τρόποι οι καλεσμένοι μπορούν να επιλέξουν μόνοι τους τι θα φορέσουν και δε θα χρειαστεί ο γαμπρός να 'σκάσει' ένα σωρό λεφτά για να ντύσει με πανάκριβα σμόκιν κοστούμια τους συνοδούς του. Σ' αυτή την περίπτωση, αρκεί να επιλέξεις ένα ωραίο κοστούμι με πουκάμισο και με/χωρίς γραβάτα ή ακόμα και τζιν με πουκάμισο και σακάκι blazer.

Χωρίς Dress Code

Σ' αυτή την περίπτωση, ο γαμπρός και η νύφη έχουν εμπιστοσύνη στο γούστο των καλεσμένων τους και τους αφήνουν πλήρη στυλιστική ελευθερία να ντυθούν όπως θέλουν, χωρίς δηλαδή κάποιο συγκεκριμένο look. Λάβε υπόψιν πού θα γίνει ο γάμος, πχ. υπαίθρια σε κάποιο κτήμα ή σε κάποια μεγαλοπρεπή εκκλησία, τι ώρα και ποια εποχή. Ως γενικά αποδεκτό κανόνα, συνιστούμε την επιλογή γραβάτας, σακακιού blazer, πουκαμίσου, και σκούρου τζιν παντελονιού. Το τέλειο smart casual look.

Τι Να Φορέσω σε Ανοιξιάτικο Γάμο;

Εάν η άνοιξη είναι όπως στη Δανία, αυτό σημαίνει ότι οι καιρικές συνθήκες μπορεί να ποικίλουν από παγωνιά και υγρασία έως ζέστη και λιακάδα. Εάν πρόκειται να είναι μια ζεστή ανοιξιάτικη μέρα, τότε συνιστούμε να επιλέξεις αξεσουάρ με χρώματα, όπως πχ. ένα παπιγιόν ή ποσέτ μαντήλι σε έντονο σκούρο χρώμα και να φορέσεις κοστούμι σε πιο ανοικτόχρωμη απόχρωση. Εάν η μέρα πρόκειται να είναι κρύα και βροχερή, συνιστούμε να επιλέξεις ένα πιο σκουρόχρωμο κοστούμι, πχ. σε γκρι ή μπλε μαρέν απόχρωση (όχι μαύρο) και 'φέρε' την άνοιξη με χρωματιστά αξεσουάρ.

Τι να Φορέσω σε Καλοκαιρινό Γάμο;

Οι καλοκαιρινοί γάμοι φημίζονται για τον καθαρό, καταγάλανο ουρανό, τις υψηλές θερμοκρασίες, και τις φανταστικές φωτογραφίες λόγω των τέλειων καιρικών συνθηκών. Από την άλλη, εάν οι θερμοκρασίες πρόκειται να είναι πολύ υψηλές, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αρχίσεις να ιδρώνεις ανελέητα, κυρίως δε εάν δεν έχεις ντυθεί σωστά για τις καλοκαιρινές συνθήκες. Συνιστούμε να επιλέξεις ένα ανοικτόχρωμο κοστούμι και να προσδώσεις λίγο έξτρα χρώμα και fun διάθεση με κάποιο αξεσουάρ, όπως πχ. παπιγιόν, γραβάτα ή ποσέτ μαντήλι. Εάν προβλέπεται οι θερμοκρασίες να εκτοξευτούν, τότε σίγουρα αξίζει να προσθέσεις στο ενδυματολογικό σου σύνολο ένα ζευγάρι περιβραχιόνια για μια πιο δροσερή εμπειρία στα χέρια.

Τι να Φορέσω σε Φθινοπωρινό Γάμο;

Οι φθινοπωρινοί γάμοι απαιτούν πολύ χρόνο στον σχεδιασμό και την οργάνωσή τους επειδή, όπως ισχύει και για τους ανοιξιάτικους γάμους, οι θερμοκρασίες ποικίλουν και οι καιρικές συνθήκες είναι ασταθείς και απρόβλεπτες. Συνιστούμε πιο τραχιές υφές και γήινες αποχρώσεις ώστε να εναρμονιστεί καλύτερα το look σου με την εποχή – σκέψου ουδέτερα χρώματα σε διακριτικές ή γήινες αποχρώσεις καφέ, σκούρου πράσινου, κόκκινου, και κίτρινου.

Τι να Φορέσω σε Χειμωνιάτικο Γάμο;

Είναι πολύ σπάνιο να πετύχεις super casual χειμωνιάτικο γάμο. Ίσως αυτό να συμβαίνει επειδή ο κρύος καιρός του χειμώνα αναγκάζει τους πάντες να επιλέξουν κλειστούς χώρους για τη γαμήλια τελετή και δεξίωση... ή ίσως επειδή είναι ευκολότερο να ντυθείς φινετσάτα και στην τρίχα όταν είσαι προφυλαγμένος από τις καιρικές συνθήκες και τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Συνιστούμε να επιλέξεις σκουρόχρωμο κοστούμι εάν πρόκειται να παραστείς σε γάμο που θα γίνει χειμώνα. Κράτησε το στυλ των αξεσουάρ σου βάσει της θεματολογίας και του βαθμού επισημότητας του γάμου

Προσοχή στην Ώρα του Γάμου

Η αγαπημένη μας διοργανώτρια γάμων, Emily Burton, συμβουλεύει, “Επίλεξε μαύρο σμόκιν κοστούμι για γάμο που πρόκειται να γίνει αργά το απόγευμα ή βράδυ. Επίλεξε πιο ανοικτά χρώματα για γάμο που πρόκειται να γίνει μεσημέρι ή νωρίς το απόγευμα. Πάντα θα πρέπει να υπολογίζεις και να επιλέγεις βάσει της εποχής και του dress code. Εάν δεν υπάρχει συγκεκριμένο dress code, τότε δυο από τις ασφαλέστερες στυλιστικά επιλογές είναι ένα κοστούμι σε γκρι ανθρακί ή μπλε μαρέν (navy blue) απόχρωση. Αυτές οι δυο αποχρώσεις μπορούν να επιλεχθούν εξίσου τόσο για μεσημεριανό όσο και βραδινό γάμο. Όσον αφορά τα αξεσουάρ, θα πρέπει να συμβαδίζουν με το βαθμό επισημότητας του γάμου, τον χώρο, το στυλ του γαμπρού και της νύφης, και φυσικά την εποχή.”

8 Tips Σχετικά με το Κοστούμι

Μόλις απάντησες θετικά στην πρόσκληση του γάμου που έλαβες, βρήκες τη συνοδό σου, και γνωρίζεις επακριβώς ποιο κοστούμι θα φορέσεις. Και τώρα έρχεται το δύσκολο κομμάτι. Θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι το κοστούμι κάθεται άψογα πάνω σου ώστε να μη μοιάζεις λες και το δανείστηκες από κάποιον τελευταία στιγμή για να το φορέσεις στο γάμο... ακόμα κι αν ισχύει.

  1. Βεβαιώσου ότι το κοστούμι ταιριάζει στο σωματότυπό σου και κάθεται άψογα πάνω σου. Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή όταν αγοράζεις έτοιμα κοστούμια από μαγαζιά ρούχων. Κάθε σώμα είναι διαφορετικό και έχει ιδιαιτερότητες. Η καλύτερη λύση, αν και πιο ακριβή, είναι να αγοράσεις ένα κοστούμι ραμμένο πάνω σου.
  2. Έχεις ένα καθαρό, λευκό πουκάμισο για κοστούμι; Εάν ναι, φόρεσέ το. Εάν όχι, πρέπει να αγοράσεις τουλάχιστον ένα. Αποτελεί must-have προσθήκη για κάθε καλαίσθητο άνδρα.
  3. Ταίριαξε τη
    ζώνη με τα παπούτσια. Γενικότερα, όλα τα δερμάτινα αξεσουάρ που θα φορέσεις θα πρέπει να ταιριάζουν μεταξύ τους. Όσον αφορά τα μέταλλα, το
    ρολόι (μπρασελέ, εάν έχει, και κάσα) θα πρέπει να ταιριάζει με την αγκράφα της ζώνης. Και σ' αυτή την περίπτωση, όλα τα μέταλλα που θα φορέσεις θα πρέπει να ταιριάζουν μεταξύ τους.
  4. Όταν στέκεσαι, θα πρέπει να κουμπώνεις πάντα το πάνω κουμπί του σακακιού. Ξεκούμπωσε όταν κάθεσαι. Το κάτω κουμπί δε χρειάζεται να το κουμπώσεις.
  5. Το μανίκι του σακακιού δεν πρέπει να καλύπτει ολοκληρωτικά το μανίκι του πουκαμίσου. Ένα μικρό μέρος της άκρης της μανσέτας του πουκαμίσου θα πρέπει να είναι πάντα ορατό όταν φοράς το σακάκι σου (περίπου 1,3 εκ.).
  6. Άλλες συμβουλές σχετικά με το μέγεθος: Το στρίφωμα του παντελονιού θα πρέπει να ακουμπάει το πάνω μέρος του παπουτσιού. Επίσης, το πάνω ή μεσαίο κουμπί του σακακιού δεν θα πρέπει να κάθεται κάτω από αφαλό σου.
  7. Οι φουσκωμένες τσέπες αποτελούν στυλιστικό εχθρό σου. Βρες κάποιον άλλο τρόπο για να μεταφέρεις τα κλειδιά, το
    πορτοφόλι, το κινητό και άλλα μικροαντικείμενα. Τα
    κλιπ για χρήματα αποτελούν εξαιρετική επιλογή για να μεταφέρεις με φινετσάτη τάξη τα χαρτονομίσματα. Οι
    θήκες για κάρτες είναι slim και χωρούν με άνεση και χωρίς να φαίνονται στη τσέπη του σακακιού. Πάρε μαζί σου μόνο τα κλειδιά που χρειάζεσαι... δηλαδή αυτοκινήτου/μηχανής και σπιτιού. Άσε εκτός άσχετα κλειδιά, όπως τα κλειδιά του ερμαρίου στο γυμναστήριο, τα κλειδιά της αποθήκης, τα κλειδιά της αλυσίδας ποδηλάτου, κτλ.
  8. Σε κάποια φάση, ενδέχεται να ζεσταθείς κατά τη διάρκεια της γαμήλιας τελετής ή δεξίωσης. Εάν χρειασθεί να βγάλεις το σακάκι σου, καλό είναι να περιμένεις έως ότου τουλάχιστον οι γονείς των νεόνυμφων – κυρίως ο Πατέρας της Νύφης – βγάλουν τα δικά τους. Αυτό αποτελεί ένδειξη σεβασμού και καλών τρόπων και ισχύει στα περισσότερα μέρη του κόσμου.

Το Look

Σίγουρα επιθυμείς να κάνεις την καλύτερη εντύπωση ως ένας από τους καλύτερους φίλους του γαμπρού ή της νύφης, ή ακόμα και να ξεχωρίσεις ως καλεσμένος με τη φινέτσα σου, έτσι δεν είναι; Αν και δε μπορούμε να έρθουμε μαζί σου στο γάμο, μπορούμε να σου δώσουμε ορισμένες πολύ χρήσιμες συμβουλές ώστε να μην πέσεις σε στυλιστικές παγίδες.

Γραβάτα/Παπιγιόν

  • Ένας γάμος δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για έξαλλα prints ή έντονα μοτίβα και χρώματα. Μια
    μαύρη γραβάτα με μαύρο κοστούμι αποτελεί έναν ασφαλή και κλασσικό ενδυματολογικό συνδυασμό για γάμο.
  • Άλλη μια ασφαλή στυλιστική επιλογή είναι μια γκρι ή ασημί γραβάτα.
  • Σε casual γάμους, μπορείς να επιλέξεις να φορέσεις ακόμα και μια μάλλινη γραβάτα. Άλλα κατάλληλα υφάσματα γραβάτας είναι το μετάξι, ο πολυεστέρας, και οι μικροΐνες.
  • Θες να προσθέσεις χρώμα; Τσέκαρε το προσκλητήριο γάμου ή ρώτα τον γαμπρό ποια θα είναι τα χρώματα του γάμου. Ορισμένοι γάμοι ενδέχεται να κυμαίνονται σε συγκεκριμένη χρωματική παλέτα και η επιλογή αυτών των χρωμάτων από τους καλεσμένους θα κάνει τους μελλόνυμφους και τον φωτογράφο πολύ ευτυχισμένους.
  • Να θυμάσαι οτι
    οι γραβάτες ζαρώνουν εύκολα. Πρέπει να κρεμάσεις ή να ρολάρεις με ιδιαίτερη προσοχή τη γραβάτα που πρόκειται να φορέσεις στο γάμο. Επίσης, προσοχή πώς θα τη βάλεις στη βαλίτσα, εάν πρόκειται να ταξιδέψεις.
  • Όσο πιο casual ένας γάμος, τόσο πιο δημιουργικό παπιγιόν μπορείς να επιλέξεις να φορέσεις.
  • Οι άκρες του παπιγιόν θα πρέπει να είναι ίσες με τις άκρες των ματιών και του προσώπου σου.
  • Εάν επιλέξεις ένα
    λυτό παπιγιόν που θα το δέσεις μόνος σου, σε συμβουλεύουμε να εξασκηθείς στο δέσιμο αρκετές μέρες πριν τη μεγάλη μέρα! Το ίδιο ισχύει και όταν αποφασίσεις να δέσεις τη γραβάτα σου με κάποιον εντυπωσιακό, περίτεχνο κόμπο που δε γνωρίζεις πώς δένεται.
  • Τα παπιγιόν χρησιμοποιούνται από τους άνδρες ως chic ανδρικό αξεσουάρ για πάνω από 430 χρόνια. Τέλεια πληροφορία για να 'σπάσεις τον πάγο' και να ξεκινήσεις τη κουβέντα.

Κλιπ Γραβάτας

Το κλιπ γραβάτας αποτελεί αγαπημένο ανδρικό αξεσουάρ σε πολλούς στυλιστικούς μύθους ή λάθος στυλιστικές στυλιστικές που έχουν τη τάση να περνούν οι παππούδες στα εγγόνια τους. Υπάρχουν συγκεκριμένοι στυλιστικοί κανόνες σχετικά με το πώς φοριέται σωστά ένα κλιπ γραβάτας.

  • Επίλεξε ένα κλιπ γραβάτας ή ένα συνδετήρα γραβάτας με μήκος περίπου στο 70-80% του πλάτους της γραβάτας που θα επιλέξεις να φορέσεις.
  • Το κλιπ γραβάτας θα πρέπει να τοποθετηθεί μεταξύ του 3ου και 4ου κουμπιού του πουκαμίσου σου ή στο ίδιο ύψος με τη τσέπη στήθους του σακακιού.
  • Το κλιπ γραβάτας θα πρέπει να ταιριάζει με όλες τις άλλες μεταλλικές λεπτομέρειες/ αξεσουάρ που θα επιλέξεις να φορέσεις, όπως πχ. η αγκράφα της ζώνης, το μπρασελέ / κάσα του ρολογιού, και τα
    μανικετόκουμπα.
  • Όσο προχωράει το βράδυ με κρασί και φαγητό μπορείς να είσαι σίγουρος ότι η γραβάτα σου θα μένει πάντα στη θέση της, αποφεύγοντας ατυχήματα όπως πχ. "βουτιά" στο ποτήρι με το κρασί ή στο πιάτο με τη σάλτσα ή τη γαμήλια τούρτα. Φανταστικά νέα για όσους επιθυμούν να είναι πάντα αψεγάδιαστοι!

Αλυσίδα Γραβάτας

Νιώθεις οτι ο συνδετήρας γραβάτας ή το κλιπ γραβάτας σε περιορίζει; Μια αλυσίδα γραβάτας έχει ακριβώς τον ίδιο λειτουργικό σκοπό με τα άλλα δυο ανδρικά αξεσουάρ, ωστόσο δε προκαλεί φθορές ή ζάρες στο ύφασμα της γραβάτας. Ένα σοβαρό πλεονέκτημα, κυρίως όταν πρόκειται για κάποια πανάκριβη μεταξωτή γραβάτα. Το να μάθεις πώς να φοράς σωστά μια αλυσίδα γραβάτας είναι το ίδιο εύκολο όσο και ένα κλιπ γραβάτας.

Πώς Φοριέται Η Αλυσίδα Γραβάτας;

  1. Πέρασε το πάνω κούμπωμα στο επιλεγμένο κουμπί και τράβηξέ το απαλά προς τα κάτω ώστε να εφαρμόσει καλά στο κουμπί.
  2. Μόλις τοποθετηθεί, άρχισε να περνάς τη γραβάτα σου μέσα από το άνοιγμα της αλυσίδας.
  3. Ρύθμισε τη γραβάτα ώστε η αλυσίδα και η γραβάτα ευθυγραμμιστούν και κεντραριστούν.

Μανικετόκουμπα

Τα μανικετόκουμπα είναι chic ανδρικά αξεσουάρ για επίσημες περιστάσεις. Εάν αποφασίσεις να φορέσεις ένα ζευγάρι μανικετόκουμπα, βεβαιώσου πως έχεις πουκάμισο με Γαλλική μανσέτα.

  • Ο κύριος κανόνας σχετικά με τα ανδρικά μανικετόκουμπα θέλει τα μέταλλα που επιλέξεις να ταιριάζουν μεταξύ τους. Φυσικά, αυτός ο κανόνας δεν ισχύει ένα επιλέξεις να φορέσεις ένα ζευγάρι ξύλινα ή
    υφασμάτινα μανικετόκουμπα.
  • Είμαστε της στυλιστικής άποψης οτι τα μανικετόκουμπα θα πρέπει να συνδυάζονται με κλιπ γραβάτας.
  • Εάν έχεις μεγάλο καρπό, συνιστούμε να δώσεις ιδιαίτερη έμφαση στον
    μηχανισμό κουμπώματος που έχουν τα μανικετόκουμπα που επιθυμείς να αγοράσεις. Να σημειωθεί πως κάποιοι μηχανισμοί περνούν ευκολότερα από τις κουμπότρυπες και το ύφασμα απ' ότι άλλοι.

Ποσέτ Μαντήλι (Τετράγωνο Μαντήλι Τσέπης)

Το ποσέτ μαντήλι (τετράγωνο μαντήλι τσέπης) είναι ένα αξεσουάρ που μπορεί να απογειώσει την εμφάνιση ενός άνδρας και να περάσει το στυλ του σ' άλλο επίπεδο. Κάτι πολύ σημαντικό: Μην επιλέξεις ποσέτ μαντήλι που να είναι ακριβώς ίδιο με τη γραβάτα ή το παπιγιόν σου. Το ποσέτ μαντήλι και η γραβάτα, το παπιγιόν θα πρέπει να αλληλοσυμπληρώνονται και όχι να ταυτίζονται.

  • Το ποσέτ μαντήλι δεν πρέπει να φουσκώνει τη τσέπη. Βρες το σωστό μέγεθος για τη τσέπη του σακακιού σου και μάθε ποιος είναι
    ο καλύτερος τρόπος διπλώματος ποσέτ.
  • Το ποσέτ μαντήλι μπορεί να συμπληρώσει οπτικά το πουκάμισο αντί της γραβάτας. Επίλεξε με προσοχή το χρώμα, το μοτίβο, και την υφή.
  • Καλύτερα να επιλέξεις ποσέτ μαντήλι διαφορετικού υφάσματος από το σακάκι. Θα δείχνει πιο όμορφο.
  • Το ποσέτ μαντήλι είναι ένα ανδρικό αξεσουάρ με ιστορία χιλιάδων χρόνων που φτάνει έως την αρχαία Ελλάδα και τα αρωματικά τους τετράγωνα μαντήλια. Τέλεια πληροφορία για 'σπάσιμο πάγου' και έναρξη κουβεντούλας, δε βρίσκεις;
  • Δεν υπάρχει λάθος ή σωστό όσον αφορά το δίπλωμα ενός ποσέτ μαντηλιού. Υπάρχουν στυλ δεσίματος σοφιστικέ, εντυπωσιακά, επίσημα, αλλά και πολύ εύκολα. Ρίξε μια ματιά πιο κάτω στα αγαπημένα μας στυλ διπλώματος για ποσέτ μαντήλι:

Ζαρτιέρες για Πουκάμισα

Όλα δείχνουν τέλεια έως την πρόποση. Σε μια τέτοια περίπτωση ενδέχεται να βγει το πουκάμισο από το παντελόνι και οι ατελείωτες ώρες που πέρασες μπροστά από τον καθρέφτη για να φτιάξεις το τέλειο, αψεγάδιαστο look, πάνε στράφι σε μια στιγμή. Κράτησε το πουκάμισο μέσα από το παντελόνι με τις κατάλληλες ζαρτιέρες για πουκάμισο. Ξέρουμε οτι μπορεί να σου φαίνονται λίγο περίεργες, ωστόσο αξίζει τον κόπο να τις αποκτήσεις και να τις φορέσεις. Θα σε βοηθήσουν να έχεις τέλειο πουκάμισο καθόλη τη διάρκεια που το φοράς.

Πώς Μπορώ να Κάνω τη Τέλεια Γαμήλια Πρόποση;

Οι γαμήλιες προπόσεις και λόγοι αποτελούν μια από τις πλέον αξιομνημόνευτες στιγμές ενός γάμου και τη τέλεια ευκαιρία για τους επίτημους προσκεκλημένους να δείξουν την αγάπη και το σεβασμό τους προς τους μελλόνυμφους.

Εάν δεν έχεις συνηθίσεις ή ντρέπεσαι να μιλήσεις μπροστά σε πολύ κόσμο, αυτή η στιγμή μπορεί να αποτελέσει μια πολύ αγχωτική κατάσταση για σένα. Για να μετριάσεις όσο το δυνατόν περισσότερο το άγχος σου, συμπεριλάβαμε πιο κάτω 6 χρήσιμες συμβουλές ώστε να κάνεις μια φανταστική γαμήλια πρόποση ή λόγο.

  1. Εξασκήσου. Είναι πολύ σημαντικό να γράψεις αυτά που θα πεις και να κάνεις αρκετές φορές εξάσκηση, λέγοντάς τα μπροστά σε καθρέφτη. Και όταν λέμε να εξασκηθείς δεν εννοούμε μια δυο φορές, αλλά όσες φορές χρειαστείς ώστε να τα μάθεις απ' έξω και ο λόγος σου να αποκτήσει φυσιολογική ροή. Και...ναι... πάρε τις σημειώσεις μαζί σου, ώστε να μην αγχωθείς οτι θα ξεχάσεις αυτά που θέλεις να πεις.
  2. Ξεκίνα δυνατά. Ξεκίνησε τον λόγο ή την πρόποση με αυτοπεποίθηση. Κάνε αστεία. Μέσα από τα λεγόμενά σου βγάλε την αληθινή σου προσωπικότητα και τα αληθινά σου συναισθήματα που νιώθεις για τους μελλόνυμφους. Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό να μη χρειαστείς καν να κοιτάξεις τις σημειώσεις σου. Οι αληθινές αφηγήσεις πάντα εξιτάρουν το ακροατήριο.
  3. Μη μακρυγορήσεις. Το τελευταίο πράγμα που επιθυμείς να συμβεί είναι οι καλεσμένοι και το μελλόνυμφο ζευγάρι να αρχίζουν να ανυπομονούν να έρθει η στιγμή που θα καθήσεις. Μίλα για λιγότερα από 3 λεπτά. Έτσι, θα έχεις την προσοχή και το ενδιαφέρον όλων.
  4. Κράτησε τον λόγο σου στα όρια της ευπρέπειας. Ανεξαρτήτως εάν σου ζήτησε το νιόπαντρο ζευγάρι να βγάλεις λόγο ή απλά πήρες τον λόγο από μόνο σου, είναι πολύ σημαντικό να μη βγάλεις στη φόρα πολύ προσωπικά δεδομένα ή προσωπικές στιγμές που μπορεί να είναι πικάντικες, προσβλητικές, ή γελοίες. Ενδέχεται κάποιοι από το ακροατήριο να μη καταλάβουν το spicy χιούμορ σου ή, ακόμα χειρότερο, μπορεί κάποιοι να προσβληθούν. Άλλωστε, το πιθανότερο είναι να υπάρχουν παιδιά και ηλικιωμένα άτομα, οπότε μακριά από αναφορές που είναι ακατάλληλες για ανηλίκους. Κράτησε τον λόγο σου στα όρια της ευπρέπειας και του αποδεκτού, χρησιμοποίησε με φειδώ το χιούμορ και τα αστεία.
  5. Πρόσεξε ιδιαιτέρως το look σου. Αν και δε θα κάνει τον λόγο σου καλύτερο, αλλά θα δώσει ένα θετικό κίνητρο στους άλλους να σε κοιτάνε με ενδιαφέρον.
  6. **Τέλειωσε τον λόγο σου εύθυμα και θετικά.**Ανεξαρτήτως πόσο συγκινημένος μπορεί να νιώθεις, τελείωσε τον λόγο/πρόποσή σου με μια θετική σκέψη/ευχή για το ζευγάρι. Έχεις ξεμείνει από ιδέες; Κλισέ φράσεις όπως "ας ευχηθούμε και ας πιούμε στην υγεία και ευτυχία του Χ και της Χ" ή "Στην υγειά σας!" αποτελούν πάντα ασφαλή επιλογή.

ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΑΤΕ - ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ

Μπορώ να φορέσω λευκά σε γάμο;

Εξαρτάται από το πότε θα γίνει ο γάμος και τι θα φοράνε οι άλλοι. Εάν όλοι οι υπόλοιποι φορέσουν σκουρόχρωμο κοστούμι, σε καμιά περίπτωση δεν θες να είσαι σαν τη μύγα μέσα στο γάλα, όντας ο μοναδικός που θα φορέσει λευκό κοστούμι. Μια τέτοια κίνηση θα τραβήξει αυτόματα την προσοχή των παρευρισκομένων από το ζευγάρι σε σένα, οπότε αποτελεί σοβαρή no-go επιλογή.

Για τυχόν απορίες, ρώτησε το γαμπρό ή τη νύφη ή άλλα άτομα που έχουν προσκληθεί στο γάμο. Εάν όλοι πρόκειται να φορέσουν ανοιχτόχρωμα κοστούμια – πχ. καλοκαιρινός γάμος – τότε λογικά δε θα έχεις πρόβλημα να φορέσεις λευκό κοστούμι. Μια πολύ ασφαλής και φινετσάτη στυλιστική επιλογή είναι ένα ανθρακί γκρι κοστούμι και ανδρικά αξεσουάρ σε παρόμοιους τόνους. Σκέψου το.

Τι χρώμα κοστούμι είναι το ιδανικότερο για γάμο;

Εάν το dress code δεν θα είναι black ή white tie (δηλαδή μαύρη ή λευκή γραβάτα), ένα σκούρο γκρι ή μπλε μαρέν (navy blue) κοστούμι αποτελεί εξαιρετική επιλογή χρωματικά. Αυτά τα χρώματα ταιριάζουν σε πιο επίσημες εκδηλώσεις, ενώ μπορούν να συνδυαστούν με πιο casual αξεσουάρ για ένα πιο χαλαρό vibe στο look.

Τι μπορώ να φορέσω ως καλεσμένος σε γαμό, εάν δεν έχω κοστούμι;

Εάν η πρόσκληση κάνει λόγο για συγκεκριμένο dress code, θα χρειαστεί να δανειστείς ή να νοικιάσεις ένα κοστούμι ή σμόκιν (tuxedo). Εάν δεν υπάρχει συγκεκριμένο dress code, τότε μπορείς να φορέσεις ό,τι έχεις στη ντουλάπα σου, αρκεί να είναι όσο το δυνατόν πιο όμορφο / κομψό γίνεται και να σέβεται τη τόσο σημαντική στιγμή στις ζωές των δυο ανθρώπων που σε προσκάλεσαν να παρευρεθείς στο γάμο τους.

Άλλωστε, το ζευγάρι σε προσκάλεσε στο γάμο τους λόγω της σχέσης του μαζί σου... όχι λόγω των ρούχων σου. Σε κάθε περίπτωση, οφείλεις να επιλέξεις τα καλύτερα ρούχα σου, κατά προτίμηση υφασμάτινο παντελόνι και πουκάμισο, (ή σκουρόχρωμα denim τζιν), τα οποία πρέπει να είναι φρεσκοπλυμένα και σιδερωμένα στη πένα. Εάν έχεις τη δυνατότητα, συνιστούμε να φορέσεις γραβάτα και να βεβαιωθείς οτι τα παπούτσια σου είναι πεντακάθαρα. Δώσε τον καλύτερο εαυτό σου, ωστόσο μην αγχωθείς υπερβολικά. Θα παρευρεθείς στο γάμο για να γιορτάσεις τη νέα ζωή του ζευγαριού και να τιμήσεις με την παρουσία σου τη μεταξύ σας σχέση... όχι για να κάνεις fashion show. Καλή διασκέδαση!

Μπορώ να φορέσω κοντομάνικο πουκάμισο σε γάμο;

Θα το ξαναπούμε. Προσκλήθηκες στο γάμο λόγω της σχέσης σου με το ζευγάρι. Επομένως η παρουσία σου είναι σαφώς σημαντικότερη από το τι θα επιλέξεις να φορέσεις. Βεβαίως, εάν έχεις ένα καλό μακρυμάνικο πουκάμισο, φόρεσέ το. Μπορείς να δείξεις τους αγκώνες σου σε πιο casual μέρες.

Μπορώ να φορέσω μαύρο πουκάμισο σε γάμο;

Εάν έχεις ένα ολόμαυρο πουκάμισο, το πιθανότερο είναι να έχεις και ένα ολόλευκο. Σ' αυτή την περίπτωση, επίλεξε το λευκό πουκάμισο. Το να φοράς μαύρο πουκάμισο με μαύρο κοστούμι, θα μοιάζεις περισσότερο σαν πορτιέρης σε club παρά σαν καλεσμένος σε γάμο. Οπότε, καλό είναι να αποφύγεις το μαύρο πουκάμισο.

Είναι αγένεια να φορέσω τζιν σε γάμο;

Εάν δεν έχεις κοστούμι ή αν ο γάμος είναι casual, φυσικά και μπορείς να φορέσεις φρεσκοπλυμένα σκουρόχρωμα τζιν παντελόνια.

Τι δεν πρέπει να φορέσω σε γάμο;

Η λίστα ποικίλει αναλόγως της χώρας, του χώρου, και των διάφορων ιδιαιτεροτήτων του ζευγαριού και των οικογενειών τους. Ως γενική συμβουλή, συνιστούμε να προσέξεις ιδιαίτερα τι θα φορέσεις ώστε οι ενδυματολογικές σου επιλογές να μην αποτελέσουν πράξη αγένειας ή ασέβειας και να μην τραβήξουν την προσοχή του κόσμου από το νιόπαντρο ζευγάρι.