Λόγω αργίας στη Δανία, η παραγγελία σου θα καθυστερήσει 1 ημέρα. Λυπούμαστε!

πολιτική επιστροφών 365 ημερών
Μεταφορικά 4 € - Επιλογή για Δωρεάν Μεταφορικά πάνω από 29 €-
211 1993165 - (δευ-παρ 9πμ-5μμ)
Μενού
Αναζήτηση
Σύνδεση
Αγαπημένα
Καλάθι

52 Τρόποι Διπλώματος Τετράγωνου Μαντηλιού Τσέπης

Αναλυτικές, βήμα-προς-βήμα οδηγίες για το πως μπορείς να διπλώσεις το ποσέτ μαντήλι σου με 52 διαφορετικούς τρόπους. Οι τελίτσες δείχνουν τον βαθμό δυσκολίας.

Δίπλωμα "Presidential"

Ατημέλητο Δίπλωμα

Δίπλωμα "Πυραμίδα"

Δίπλωμα "2 Κορυφές"

Δίπλωμα "3 Επίπεδα"

Δίπλωμα "Βεντάλια"

Δίπλωμα "Κουβέρτα"

Δίπλωμα "3 Γωνίες"

Δίπλωμα "Inception"

Δίπλωμα "Double Presidential"

Δίπλωμα "Stage"

Δίπλωμα "3 Γωνιακές Κορυφές"

Δίπλωμα "Κρουασάν"

Δίπλωμα "Πλαγιά"

Δίπλωμα "Double Winged Puff"

Δίπλωμα "Κύμα"

Δίπλωμα "Cagney"

Δίπλωμα "Κρίνος"

Δίπλωμα "Φάκελος"

Δίπλωμα "Ice Cream Mountain"

Δίπλωμα "Double Puff"

Δίπλωμα "Layer Cake"

Δίπλωμα "Μπουκέτο"

Δίπλωμα "Ανάποδο Τρίγωνο"

Δίπλωμα "3 Πέταλα"

Δίπλωμα "Αχιβάδα"

Δίπλωμα "Σπιράλ Σκάλα"

Δίπλωμα "Διαιρεμένο Διαμάντι"

Δίπλωμα "Μονάρχης"

Δίπλωμα με Κορυφή

Δίπλωμα "Κουνέλι"

Δίπλωμα "3 Κορυφές"

Δίπλωμα "4 Γωνιακές Κορυφές"

Ελικοειδές Δίπλωμα

Δίπλωμα "Παλιρροϊκό Κύμα"

Δίπλωμα "Σφήνα"

Δίπλωμα "Πακέτο"

Δίπλωμα "Τριαντάφυλλο"

Δίπλωμα "4 Σκάλες"

Αφηρημένο Δίπλωμα

Δίπλωμα "Χριστουγεννιάτικο Δέντρο"

Δίπλωμα "Φαντεζί Διαμάντι"

Δίπλωμα "Bird of Paradise"

Δίπλωμα "Διπλό Τριαντάφυλλο"

Τρίπτυχο Δίπλωμα

Δίπλωμα 3 Σημείων

Δίπλωμα "Inverted Puff"

Δίπλωμα "Παγώνι"

Δίπλωμα Campfire

Δίπλωμα "Κοχύλι"

Δίπλωμα "2 Πέταλα"

Πλουμιστό Δίπλωμα

Πώς μπορώ να διπλώσω ένα ποσέτ μαντήλι;

Θες να μάθεις πως μπορείς να διπλώσεις ένα τετράγωνο μαντήλι τσέπης (ποσέτ) ή ένα handkerchief;

Ακολούθησε τις παρακάτω οδηγίες διπλώματος για να επιτύχεις το ευκολότερο βασικό δίπλωμα για τετράγωνο μαντήλι τσέπης (ποσέτ) ή handkerchief.

  1. Άπλωσε το ποσέτ μαντήλι με την μπροστινή όψη να κοιτάει προς τα κάτω
  2. Δίπλωσε στη μέση από δεξιά προς αριστερά
  3. Δίπλωσε ξανά στη μέση από αριστερά προς δεξιά αφήνοντας ένα μικρό κενό στη δεξιά πλευρά
  4. Δίπλωσε στη μέση από πάνω προς τα κάτω
  5. Δίπλωσε το κάτω μέρος προς τα πάνω και πίσω από το μπροστινό μέρος. Προσάρμοσε το δίπλωμα του ποσέτ μαντηλιού αναλόγως της τσέπης του σακακιού.

Κανόνες Διπλώματος Τετράγωνου Μαντηλιού Τσέπης

Βασικά, δεν υπάρχουν πολλοί κανόνες σχετικά με το πως πρέπει να φοριέται ένα ποσέτ μαντήλι. Τα διπλώματα που προτείνουμε είναι σαφώς επιλεγμένες στυλιστικές προτάσεις και όχι απαράβατοι κανόνες. Σαφώς και συνιστούμε να πειραματιστείς κι εσύ δημιουργώντας τα δικά σου ξεχωριστά διπλώματα. Ωστόσο, σε συμβουλεύουμε να αποφύγεις να επιλέξεις το ίδιο ύφασμα στη γραβάτα/ παπιγιόν με αυτό που έχει το ποσέτ μαντήλι σου. Αντιθέτως, συνιστούμε να πειραματιστείς με χρώματα που ταιριάζουν καλά μεταξύ τους. Μπορείς να τσεκάρεις το άρθρο για τα ποσέτ μαντήλια όπου θα βρεις πολλές ενδιαφέρουσες και πολύ χρήσιμες πληροφορίες, όπως πχ. για τη θεωρία των χρωμάτων.

Εάν μόλις πρόσφατα έχεις μυηθεί στη στυλιστική μαγεία των ποσέτ μαντηλιών και επιθυμείς να μάθεις ορισμένα κλασικά chic διπλώματα, προτείνουμε να μάθεις το Presidential ή το Κλασικό Δίπλωμα. Εάν είσαι σε πιο casual φάση, τότε σου προτείνουμε να επιλέξεις το Puff (Ατημέλητο) Δίπλωμα. Από την άλλη, αν σου αρέσουν τα εντυπωσιακά και περίπλοκα διπλώματα στα τετράγωνα μαντήλια τσέπης και ψάχνεις για νέες στυλιστικές προτάσεις, συνιστούμε να πειραματιστείς με το Δίπλωμα Τριαντάφυλλο (Rose) ή το Δίπλωμα με τις 4 Γωνίες (Angled Peaks) τα οποία είμαστε σίγουροι ότι θα "απογειώσουν" τους πόντους της αρρενωπής γοητείας σου.

Πότε Ξεκίνησε το Δίπλωμα Τετράγωνων Μαντηλιών Τσέπης

Πριν να ανακαλυφθούν τα χαρτομάντηλα, οι άνδρες βασίζονταν σε μικρά κομμάτια ύφασμα για να σκουπίζουν το πρόσωπό τους, να φυσούν τη μύτη τους, να αφαιρούν σάλτσες από το πηγούνι τους μετά το φαγητό, κλπ. Το handkerchief μαντήλι για πολλούς αιώνες αποτελούσε must-have αξεσουάρ προσωπικής υγιεινής και καλλωπισμού και είτε αποτελούσε προέκταση του μανικιού του πουκάμισου της εποχής ή τοποθετούνταν στην εσωτερική τσέπη του σακακιού ή της καπαρντίνας. Μάλιστα, η χρήση του ήταν τόσο διαδεδομένη που το χρησιμοποιούσαν οι καλαίσθητοι άνδρες σχεδόν σε όλο τον κόσμο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το τετράγωνο μαντήλι τσέπης (ποσέτ) είναι ουσιαστικά ένα chic handkerchief μαντήλι, ωστόσο η χρήση του είναι καθαρά διακοσμητική. Συνήθως, το ύφασμα του ποσέτ είναι λεπτότερο, πολύχρωμο, κι έχει πολλές καλλιτεχνικές 'πινελιές'. Το trend του διπλώματος ποσέτ στην εξωτερική τσέπη του σακακιού πρωτο-εμφανίστηκε τη δεκαετία του 1920 και βγήκε εκτός μόδας τέλη του 1960. Το trend του διπλώματος 'ξαναζωντάνεψε' τη δεκαετία του 1990 όταν ηθοποιοί σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές και blockbuster ταινίες άρχισαν να φορούν chic ποσέτ μαντήλια με εντυπωσιακά διπλώματα.

Το ποσέτ μαντήλι είναι ένα trend που γνωρίζει πολύ μεγάλη πέραση στις μέρες μας και αποτελεί must-have αξεσουάρ για κάθε μοντέρνο άνδρα!