Λόγω του Καθολικού Πάσχα, οι παραγγελίες θα αποσταλούν την Τρίτη, 2 Απριλίου

Λόγω του Καθολικού Πάσχα, οι παραγγελίες θα αποσταλούν την Τρίτη, 2 Απριλίου

Επιστροφή εντός 365 ημερών - χωρίς ερωτήσεις !
Μεταφορικά 3 € - Επιλογή για Δωρεάν Μεταφορικά πάνω από 49 €-
Επικοινωνία

Πώς Φοράμε Ένα Παπιγιόν (Όμορφα & Σωστά)

Το να γίνεις αυθεντία στο δέσιμο παπιγιόν δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζεις. Στον αναλυτικό και ευανάγνωστο οδηγό μας θα μάθεις πώς δένεται σωστά ένα παπιγιόν σε 8 απλά βήματα. Μάλιστα, θα σε μάθουμε να το φοράς όπως ο Μυστικός Πράκτορας 007. Τι λες; Πάμε να απογειώσουμε τους πόντους της αρρενωπής σου γοητείας;

Πιστεύουμε πως κάθε αξεσουάρ μπορεί να σε βοηθήσει να διηγηθείς τη δική σου προσωπική ιστορία. Επίσης, γνωρίζουμε ότι ορισμένα αξεσουάρ είναι πιο χαρακτηριστικά και μοιραία τραβούν την προσοχή (όπως για παράδειγμα, ένα φινετσάτο παπιγιόν).

Φορώντας ένα παπιγιόν είναι σαν να φοράς μια δημοσίευση στο Facebook. Με απλά λόγια, δηλώνεις εμμέσως πλην σαφώς κάτι στους άλλους που θα σε κοιτάξουν και θα συνομιλήσουν μαζί σου. Και όπως στην περίπτωση της δημοσίευσης, έτσι και δω, οι άνθρωποι θα αρχίσουν να αντιδρούν, ο καθένας με το δικό του τρόπο, σχετικά με το παπιγιόν που επέλεξες να φορέσεις με thumbs up, χαμόγελα, ή ακόμα και καρδούλες… είναι πολλά αυτά που μπορείς να πετύχεις με τη σωστή επιλογή, το σωστό δέσιμο, και το σωστό ταίριασμα ενός φινετσάτου παπιγιόν.

Το παπιγιόν που θα επιλέξεις θα έχει κάτι να πει σχετικά με την προσωπικότητα και την ιστορία σου. Δε θα πρέπει να ξεχνάς ότι τα συγκεκριμένα αξεσουάρ απογείωσαν τη φήμη και τη γοητεία του Frank Sinatra, ενώ βοήθησαν ακόμα και τον James Bond να νικήσει τον κακό Mr Big. Πριν προβείς κι εσύ στις δικές σου "απογειώσεις" και "κατακτήσεις", θα πρέπει πρώτα να μάθεις πώς να δένεις και να ταιριάζεις σωστά το παπιγιόν σου.

1 Πώς φοράμε ένα παπιγιόν (όμορφα & σωστά)1.1 Η ανατομία ενός παπιγιόν1.2 8 βήματα για το δέσιμο ενός παπιγιόν1.3 Ολοκληρωμένο (δεμένο) παπιγιόν - αναλογίες1.4 Ποια η διαφορά μεταξύ δετού, προδεμένου, και κλιπαριστού (clip-on) παπιγιόν;1.5 Παπιγιόν - σχήματα1.6 Παπιγιόν - στυλιστικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις1.7 Μας ρωτήσατε - σας απαντάμε

Η Ανατομία Ενός Παπιγιόν

Τα παπιγιόν είναι από τα λίγα πράγματα όπου το μέγεθος δεν μετράει (όσον αφορά το μήκος, τουλάχιστον). Τα περισσότερα παπιγιόν έχουν σχεδιαστεί ώστε οι διαστάσεις τους να ταιριάζουν με τον λαιμό ενός μέσου, κανονικού άνδρα. Τα πιο συνηθισμένα μήκη παπιγιόν κυμαίνονται μεταξύ 38-50 εκ. (15-20 ίντσες).

Εκτός από το μήκος, τόσο το άνοιγμα όσο και ο λαιμός επηρεάζουν σημαντικά τον τελικό κόμπο και το τελικό σχήμα. Η κατανόηση των 4 κυρίως μερών ενός παπιγιόν θα σε βοηθήσει σημαντικά στις αγορές σου, καθώς με τις γνώσεις που θα αποκτήσεις διαβάζοντας τον οδηγό μας, θα ξέρεις ποια παπιγιόν ταιριάζουν καλύτερα πάνω σου ανάλογα με την περίσταση και θα τονίζουν ακόμα περισσότερο το look που επιθυμείς να λανσάρεις.

  1. Άνοιγμα (Spread) – Το άνοιγμα επηρεάζει το πλάτος του τελικού κόμπου. Για φαρδύτερο κόμπο, θα πρέπει να επιλέξεις παπιγιόν με φαρδύτερο άνοιγμα.
  2. Φύλλο (Leaf) – Το φύλλο είναι συνήθως στο ½ του μεγέθους του ανοίγματος.
  3. Λαιμός (Neck) – Συνήθως, έχει το ½ του μεγέθους του φύλλου. Το πλάτος του καθορίζει το τελικό σχήμα και μέγεθος του κόμπου.
  4. Λουράκι (Strap) – Στα standard παπιγιόν, το πλάτος από το λουράκι είναι στα ¾ του μεγέθους του λαιμού. Τα παπιγιόν με λουράκι μεγάλου πλάτους θα έχουν φαρδύτερους κόμπους.

8 Βήματα για το Δέσιμο Ενός Παπιγιόν

Βήμα 1

Προσάρμοσε το μήκος του παπιγιόν, τόσο ώστε οι άκρες του να καταλήγουν κάτω από το στήθος σου. Η μια πλευρά θα πρέπει να ταιριάξει στον λαιμό (groove) της άλλης πλευράς.

Βήμα 2

Πέρασε χιαστί τη μακρύτερη άκρη πάνω από την κοντή άκρη – η χιαστί θα πρέπει να γίνει στο ύψος που βρίσκεται το λουράκι. λίγο πιο πάνω από το φύλλο.

Τράβηξε απαλά τη μακρύτερη άκρη προς τα πάνω και πέρασέ την κάτω από τη θηλιά λαιμού, σφίξε. Ακούμπησε τη μακρύτερη άκρη πάνω από τον ώμο σου.

Βήμα 3

Δίπλωσε οριζόντια την κοντή άκρη, μπροστά από το κέντρο. Ο λαιμός του παπιγιόν θα πρέπει να είναι στη μέση.

Αυτό το βήμα είναι ευκολότερο εάν κάθεσαι μπροστά σε καθρέφτη... ή εάν σε βοηθήσει ένας φίλος που δεν έχει τίποτα καλύτερο να κάνει από το δένει παπιγιόν...

Βήμα 4

Δίπλωσε τη μακρύτερη άκρη (αυτή που είχε "αράξει" πάνω από τον ώμο σου) κάθετα κάτω προς το δίπλωμα που μόλις έκανες με την κοντή άκρη. Σημαντικό: Θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις μόνο το λουράκι του παπιγιόν, όχι το φύλλο, και να το διατηρήσεις κεντραρισμένο.

Βήμα 5

Πάρε τη μακρύτερη άκρη, δίπλωσέ την και πίεσε τις δυο πλευρές έως ότου ενωθούν. Το σχήμα που θα δημιουργηθεί θα είναι παρόμοιο μ' αυτό που έκανες νωρίτερα.

Βήμα 6

Πέρασε το δάκτυλό σου μέσα από τη θηλιά στο πάνω μέρος του παπιγιόν ώστε να δημιουργήσεις λίγο έξτρα χώρο.

Πέρασε τη διπλωμένη μακρύτερη άκρη μέσα από τη θηλιά και πίσω από το οριζόντιο κομμάτι (η διπλωμένη άκρη θα πρέπει να περάσει πρώτη). Κάντο αργά και προσεκτικά ώστε να μη τσαλακωθεί ή ζαρώσει το ύφασμα.

Βήμα 7

Πέρασε το ύφασμα μέχρι τη μέση χωρίς να το τραβήξεις πολύ – πρέπει να είναι ισομερές και στις δυο πλευρές. Έτσι, θα σχηματιστεί το πίσω μισό του φιόγκου.

Κάθε πλευρά θα πρέπει να έχει διπλωμένο μέρος και μύτη (ίσια ή ρόμβο (διαμάντι), αναλόγως του παπιγιόν).

Βήμα 8

Μόλις μείνεις ευχαριστημένος από το κεντράρισμα και την αρμονία, σφίξε κάθε διπλωμένη άκρη. Με αυτό το τρόπο θα σφίξει και θα ολοκληρωθεί ο κόμπος.

Πιθανώς, να διαπιστώσεις ότι η μια πλευρά δε ταιριάζει τέλεια με την άλλη. Αυτή, όμως, είναι η γοητεία του να φοράς παπιγιόν που έχεις δέσει μόνος σου. Το freestyle παπιγιόν "απογείωνει" τους πόντους γοητείας ενός άνδρα.

Από την άλλη, εάν φρικάρεις με τις ατέλειες και αναζητάς παντού και πάντα την τελειότητα, αγνόησε τα Βήματα 1-8 και ψώνισε από τη τεράστια γκάμα μας με απολύτως συμμετρικά προδεμένα παπιγιόν.

Ολοκληρωμένο (Δεμένο) Παπιγιόν - Αναλογίες

Παρόλο που είναι αποδεκτό το παπιγιόν που μόλις έδεσες να είναι ελαφρώς ασύμμετρο, το να συμμορφωθείς με ορισμένους κανόνες αποδεκτών αναλογιών θα διασφαλίσει οτι θα αποφύγεις το δυσάρεστο 'φιάσκο' να μοιάζεις εν τέλει με κλόουν που το 'σκασε από το τσίρκο. Οι 3 κύριες αναλογίες στο δέσιμο του παπιγιόν, είναι οι εξής:

  • Το πλάτος του φιόγκου θα πρέπει να είναι 2:1 συγκριτικά με το ύψος του φιόγκου
  • Το ύψος του φιόγκου θα πρέπει να είναι 3:1 συγκριτικά με το ύψος του κόμπου
  • Το ύψος του κόμπου θα πρέπει να είναι 1:1 συγκριτικά με το πλάτος του κόμπου

Ποια η διαφορά μεταξύ δετού, προδεμένου, και κλιπαριστού (clip-on) παπιγιόν;

Τα Δετά Παπιγιόν (Freestyle)

Το δετό παπιγιόν είναι το παπιγιόν που είναι λυτό και το οποίο το δένεις μόνος σου, χειροκίνητα. Αν και το να μάθεις να δένεις σωστά ένα παπιγιόν δεν είναι ιδιαιτέρως δύσκολο, ωστόσο, απαιτεί σίγουρα να αφιερώσεις αρκετό χρόνο στην εξάσκηση, έχοντας οπλιστεί με μπόλικη υπομονή και επιμονή.

Να σημειωθεί πως στα δετά παπιγιόν, η τέλεια συμμετρία απλά δεν υφίσταται. Άλλωστε, η ομορφιά και ο χαρακτήρας ενός δετού παπιγιόν, ή άλλως ενός λυτού παπιγιόν που έδεσες με τα χεράκια σου, πηγάζει από τις διακριτικά άνισες γραμμές και το διακριτικά ασύμμετρο σχήμα – δεν είναι τυχαίο που τα δετά παπιγιόν ονομάζονται και freestyle. Φυσικά, θα πρέπει να προσέξεις να μη το πας στο τελείως άλλο άκρο.

Όταν λέμε για διακριτική και ελάχιστη ασυμμετρία, το εννοούμε κυριολεκτικά. Εάν ξεφύγεις από τη διακριτικότητα, θα χαλάσεις κάθετα όλο το look σου. Το τελευταίο πράγμα που θες είναι να είσαι δακτυλοδεικτούμενος για το άσχημα φτιαγμένο παπιγιόν και σε καμία περίπτωση δε θες να νομίζουν οι άλλοι ότι το έδεσες γρήγορα και απρόσεκτα στο σκοτάδι ή ότι δεν έχεις ιδέα πώς να δένεις ένα παπιγιόν. Οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν "μέτρον άριστον"... ακολούθησε λοιπόν αυτή τη φιλοσοφία και δε θα χάσεις!

  • Μαύρο Basic Δετό Παπιγιόν
    Trendhim
    15 €
    Μαύρο Basic Δετό Παπιγιόν
  • Navy Twin Κόκκινο Ριγέ Μεταξωτό Δετό Παπιγιόν
    Trendhim
    19 €
    Navy Twin Κόκκινο Ριγέ Μεταξωτό Δετό Παπιγιόν
  • Πράσινο & Gold & Navy Μπλε Ριγέ Μεταξωτό Δετό Παπιγιόν
    Trendhim
    19 €
    Πράσινο & Gold & Navy Μπλε Ριγέ Μεταξωτό Δετό Παπιγιόν
  • Κόκκινο Twin Navy Μπλε Ριγέ Μεταξωτό Δετό Παπιγιόν
    Trendhim
    19 €
    Κόκκινο Twin Navy Μπλε Ριγέ Μεταξωτό Δετό Παπιγιόν
  • Βασικό Σκούρο Μωβ Δετό Παπιγιόν
    Trendhim
    15 €
    Βασικό Σκούρο Μωβ Δετό Παπιγιόν
  • Μπλε Δετό Παπιγιόν με Άγκυρες
    Bohemian Revolt
    25 €18 €
    Μπλε Δετό Παπιγιόν με Άγκυρες
    Outlet -30%
  • Μαύρο Δετό Παπιγιόν XL
    Trendhim
    15 €
    Μαύρο Δετό Παπιγιόν XL
  • Rust Δετό Γκρο Παπιγιόν
    Trendhim
    19 €
    Rust Δετό Γκρο Παπιγιόν
  • Μαύρο Δετό Γκρο Παπιγιόν
    Trendhim
    19 €
    Μαύρο Δετό Γκρο Παπιγιόν
  • Navy & Πορτοκαλί Δετό Παπιγιόν με Λαχούρια
    Tailor Toki
    15 €
    Navy & Πορτοκαλί Δετό Παπιγιόν με Λαχούρια
  • Πορτοκαλί Μεταξωτό Παπιγιόν με Λαχούρια
    Tailor Toki
    29 €
    Πορτοκαλί Μεταξωτό Παπιγιόν με Λαχούρια
  • Μπλε Μαρέν Δετό Γκρο Παπιγιόν
    Trendhim
    19 €
    Μπλε Μαρέν Δετό Γκρο Παπιγιόν
  • Κόκκινο Basic Δετό Παπιγιόν
    Trendhim
    15 €
    Κόκκινο Basic Δετό Παπιγιόν
  • Γαλάζιο (Baby Blue) Δετό Γκρο Παπιγιόν
    Trendhim
    19 €
    Γαλάζιο (Baby Blue) Δετό Γκρο Παπιγιόν
  • Navy Μπλε Πουά (Polka Dot) Μεταξωτό Δετό Παπιγιόν
    Trendhim
    19 €
    Navy Μπλε Πουά (Polka Dot) Μεταξωτό Δετό Παπιγιόν
  • Βασικό Μαύρο Γυαλιστερό Δετό Παπιγιόν
    Trendhim
    15 €
    Βασικό Μαύρο Γυαλιστερό Δετό Παπιγιόν
  • Βασικό Δετό Navy Blue Παπιγιόν
    Trendhim
    15 €
    Βασικό Δετό Navy Blue Παπιγιόν
  • Navy & Μπλε Δετό Παπιγιόν με Λαχούρια
    Tailor Toki
    15 €
    Navy & Μπλε Δετό Παπιγιόν με Λαχούρια
  • Βασικό Μπλε Δετό Παπιγιόν
    Trendhim
    15 €
    Βασικό Μπλε Δετό Παπιγιόν
  • Βαμβακερό Navy Blue Δετό Παπιγιόν με Κουκκίδες
    Tailor Toki
    19 €
    Βαμβακερό Navy Blue Δετό Παπιγιόν με Κουκκίδες
  • Προδεμένα Παπιγιόν

    Τα προδεμένα παπιγιόν είναι αυτά που όπως λέει και το όνομά τους, έχουν ήδη δεθεί και είναι έτοιμα να τα φορέσεις.

    Ναι, όντως μπορεί να τους λείπει αρκετή έως πολύ από τη ρουστίκ γοητεία των δετών παπιγιόν, να τους λείπει η γοητεία της διακριτικής ασυμμετρίας που χαρακτηρίζει τα παπιγιόν που έχουν δεθεί με κόπο και μεράκι απ' αυτούς που τα φοράνε, ωστόσο, αποτελούν σίγουρα μια εξαιρετικά πρακτική και βολική εναλλακτική που θα σου εξοικονομήσει κόπο και χρόνο.

    Να σημειωθεί πως όλα τα προδεμένα παπιγιόν, που θα βρεις στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, έχουν πλήρως ρυθμιζόμενο λουράκι (strap) λαιμού για επιπλέον άνεση. Έτσι, το χρόνο που θα εξοικονομήσεις θα μπορέσεις να τον εκμεταλλευτείς σε άλλα ουσιώδη και ευχάριστα πράγματα, όπως το να δεις πιο χαλαρά τα επεισόδια του Game of Thrones ή να αράξεις με τα φιλαράκια σου στη βεράντα απολαμβάνοντας τη θέα μαζί με το απογευματινό καφεδάκι.

    Παπιγιόν με Κλιπ (Clip-On)

    Τα κλιπαριστά ή παπιγιόν με κλιπ ή παπιγιόν clip-on είναι ουσιαστικά παπιγιόν με μεταλλικό κλιπ που κουμπώνει πάνω στον γιακά. Είναι εξαιρετικά εύκολο και γρήγορο να φορέσεις ένα τέτοιο παπιγιόν και, δυστυχώς, φαίνεται ξεκάθαρα ότι ήταν εύκολο. Το μεγάλο πρόβλημα με τα συγκεκριμένα είναι ότι φοριούνται πιο ψηλά απ' ότι θα έπρεπε. Έτσι, όχι μόνο είναι δύσκολο να κοιτάξεις κάτω φορώντας ένα τέτοιο παπιγιόν, αλλά δίνει την εντύπωση ότι σε "πνίγει" – κανένα από τα δυο δεν είναι καλό.

    Αν και τα παπιγιόν με κλιπ αποτελούν εξαιρετική επιλογή για τα παιδιά όταν είναι να ντυθούν καλά, πχ. για την εκκλησία, ή για τον παππού που θέλει να εμφανιστεί φινετσάτος στο γάμο της αγαπημένης του εγγόνας, για τους υπόλοιπους συνιστούμε να επιλέξουν είτε δετό παπιγιόν ή προδεμένο παπιγιόν.

    Παπιγιόν - Σχήματα

    1. Το Παπιγιόν Butterfly

    Το butterfly (πεταλούδα) είναι το πιο κλασσικό σχήμα παπιγιόν και το δημοφιλέστερο. Όταν είναι λυτό, θυμίζει τα φτερά μιας πεταλούδας ή γαϊδουράγκαθο (αγγλιστί thistle flower γι' αυτό και είναι γνωστό ως σχήμα thistle). Αυτό μπορεί να είναι φαρδύ ή στενό.

    2. Το Παπιγιόν Diamond-Point Butterfly

    Αυτή η παραλλαγή του παπιγιόν butterfly έχει μυτερές άκρες. Είναι γνωστό επίσης και ως παπιγιόν με μυτερές άκρες (pointed tip) ή παπιγιόν διαμάντι με μυτερές άκρες (diamond tip).

    3. Το Παπιγιόν Batwing

    Το παπιγιόν batwing έχει ευθείες άκρες, όπως το butterfly, όμως είναι αρκετά πιο λεπτό. Ονομάστηκε έτσι λόγω της ομοιότητας του σχήματος με ρόπαλο του κρίκετ (αγγλιστί cricket bat) – και όχι με το αγαπημένο ζωάκι του Κόμη Δράκουλα, δηλαδή τη νυχτερίδα (επίσης bat). Τα Batwings είναι γνωστά και ως παπιγιόν 'straight’ ή ‘straight-end’.

    4. Το Παπιγιόν Contoured Batwing

    Η καμπύλη του περιγράμματος του batwing είναι πιο διακριτική συγκριτικά με τη σαφώς μεγαλύτερη καμπύλη που σχηματίζεται στο butterfly.

    5. Το Μυτερό Batwing Παπιγιόν

    Το τελείωμα σε ένα batwing ενδέχεται να είναι μυτερό, όπως πχ. το Diamond-Point Butterfly.

    Παπιγιόν - Στυλιστικοί Κανόνες Που Πρέπει να Ακολουθήσεις

    Το να δείξεις ότι έχεις φινέτσα και ότι γνωρίζεις τα chic fashion trends για άνδρες είναι εύκολο, αρκεί να γίνει σωστή επιλογή, σωστό δέσιμο, και σωστό ταίριασμα ενός φινετσάτου παπιγιόν. Ωστόσο θέλει προσοχή, επειδή πολλές φορές η κόκκινη γραμμή είναι πολύ λεπτή και ελοχεύει ο στυλιστικός κίνδυνος από ωραίος και μοιραίος άνδρας τύπου James Bond να καταλήξεις να μοιάζεις περισσότερο με ένα πεντάχρονο σε σώμα ενήλικα. Οπότε, μεγάλη προσοχή στο δέσιμο και στο στυλάρισμα του παπιγιόν.

    Αν ακολουθήσεις με ευλάβεια τους παρακάτω γενικούς στυλιστικούς κανόνες, τότε μεγιστοποιείς τις πιθανότητές σου να μοιάσεις με πράκτορα 007... με ή χωρίς Martini.

    • Πλάτος Πρόσοψης – Εάν επιλέξεις να φορέσεις παπιγιόν που είναι πολύ μικρό αναλογικά με το σωματότυπό σου, τότε το πρόσωπό σου θα φαίνεται εξαιρετικά μεγάλο. Από την άλλη, εάν επιλέξεις πολύ μεγάλο παπιγιόν, τότε το πρόσωπό σου θα φαίνεται πολύ μικρό.
      Ανεξαρτήτως σχήματος, το παπιγιόν που θα επιλέξεις να φορέσεις θα πρέπει να έχει το ίδιο πλάτος με το πρόσωπό σου, όταν δεθεί ο κόμπος του.
    • Ενδυματολογικοί Κώδικες – Τα dress codes μπορούν να αποδειχθούν μεγάλος στυλιστικός πονοκέφαλος. Τι είναι το black tie dress code; Γιατί πρέπει να φοράμε λευκή γραβάτα όταν το dress code είναι white tie; Μπορεί ένα παπιγιόν να φορεθεί στην περίπτωση ενός cocktail dress code;
      Διάβασε περισσότερα για τα dress codes και μάθε πώς να τα αποκρυπτογραφείς (και πότε μπορείς να φοράς παπιγιόν)
      εδώ.
    • Δώσε Έμφαση στο Casual – Εάν δε δεσμεύεσαι στυλιστικά από κάποιο συγκεκριμένο dress code – δώσε έμφαση και προτίμησε ένα καλαίσθητο casual look. Ξεφορτώσου το σακάκι, ανέβασε τα μανίκια, τέλεια επιλογή εάν φοράς καρώ πουκάμισο, και φόρεσε ένα παπιγιόν butterfly.
    • Μείξη Μοτίβων – Μην πιστεύεις πως η μοναδική σου επιλογή είναι ένα μονόχρωμο παπιγιόν – επίλεξε παπιγιόν με μεσαίου μεγέθους μοτίβο με λαχούρια (paisley) για να ζωντανέψεις περαιτέρω ένα καρώ πουκάμισο, κτλ. Ήρθε ο καιρός να κάνεις στην άκρη τα μονόχρωμα. Κάνε το ενδυματολογικό σου σύνολο πιο ενδιαφέρον και ξεχώρισε!
    • Απέφυγε τα Υπερβολικά Ασορτί Χρώματα – Εκτός από το να
      προσέχεις το μέγεθος των μοτίβων και τις υφές, απόφυγε να φοράς άλλα αξεσουάρ με ίδιο ύφασμα και χρώμα. Εάν το dress code (ένας γάμος ίσως;) δεν είναι δεσμευτικό και δεν απαιτεί απόλυτο ταίριασμα μη συνδυάζεις πχ. παπιγιόν με
      ποσέτ μαντήλι.
      Αντίθετα, επίλεξε αξεσουάρ σε χρωματικούς τόνους παρόμοιους με το χρώμα του παπιγιόν, όπως πχ. κάλτσες ή καρφίτσα πέτου.
    • Old School αλλά με Προσοχή – Τα παπιγιόν χαρακτηρίζονται από πολλούς ως παλιομοδίτικα. Για να αποφύγεις να δείχνεις λες και πουλάς εφημερίδες στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του 1920, πρόσεχε να μην το παρακάνεις με την επιλογή vintage/retro ανδρικά αξεσουάρ... όπως πχ. τιράντες, γιλέκα, και τραγιάσκες. Το να επιλέξεις και να φορέσεις έως 2 vintage/retro αξεσουάρ θα σου προσδώσει γοητεία και old school φινέτσα – 3 ή περισσότερα και μπορείς να ξεκινήσεις να φωνάζεις με Νεο-Υορκέζικη προφορά 'Extra! Extra!’
    • *Σκέψου Έξω από το Κουτί – Η φράση "Think outside of the box" είναι απ' αυτές που αγαπάμε ιδιαιτέρως. Αν θες να πρωτοτυπήσεις και να ξεχωρίσεις από τα συνηθισμένα, προτείνουμε να φορέσεις ένα
      ξύλινο παπιγιόν που συνιστά ένα καταπληκτικό αξεσουάρ για να κάνεις εντύπωση, αλλά και για να ξεκινήσεις ενδιαφέρουσες κουβέντες.
    • Η Διακριτική Ασυμμετρία είναι Καλή – Μια ελαφρά ασυμμετρία κάνει καλό όχι μόνο στο στυλ, αλλά και στη ψυχή. Επομένως, μη φρικάρεις εάν το παπιγιόν που μόλις έδεσες παρουσιάζει μια ελαφρά ασυμμετρία. Η διακριτική ασυμμετρία αποτελεί τον στυλιστικό κανόνα και όχι την εξαίρεση. Η ελαφρά απόκλιση γοητεύει και μας βοηθάει να απολαμβάνουμε περισσότερο τη ζωή.
    • Μάθε Καλά τα Υφάσματά Σου – Επιθυμείς να δημιουργήσεις ένα καλαίσθητο casual look; Επίλεξε να φορέσεις ένα δετό βαμβακερό ή λινό παπιγιόν. Θα παρευρεθείς σε μια επίσημη εκδήλωση; Η πιο safe επιλογή υφάσματος είναι το μετάξι και το
      μαλλί.

    Μας Ρωτήσατε - Σας Απαντάμε

    Τι μέγεθος πρέπει να είναι το παπιγιόν μου; Τι μέγεθος παπιγιόν χρειάζομαι;

    Το συνηθισμένο δετό παπιγιόν βγαίνει σε ένα μέγεθος, είναι δηλαδή one size. Να σημειωθεί πως όλα μας τα προδεμένα παπιγιόν έχουν ρυθμιζόμενα λουράκια, ώστε να μπορούν να φορεθούν με άνεση σχεδόν απ' όλους τους ενήλικες.

    Ως γενικός κανόνας, τα standard, freestyle παπιγιόν έχουν σχεδιαστεί για να μπορούν να φορεθούν με άνεση σε λαιμούς μεγέθους 36-50 εκ. (14.5-20 ίντσες).

    Πώς σφίγγω ένα παπιγιόν;

    Για να σφίξεις ένα προδεμένο παπιγιόν, θα πρέπει πρώτα να φορέσεις το παπιγιόν και να το ασφαλίσεις με το γαντζάκι. Προσάρμοσε την αγκράφα ώστε να βρεις τη τέλεια εφαρμογή.

    Για να σφίξεις ένα δετό παπιγιόν, τράβηξε τα διπλωμένα μέρη και στις δυο πλευρές και προσάρμοσε ανάλογα τον κόμπο. Αναλόγως του υφάσματος, ενδέχεται να χρειαστεί να προσαρμόσεις αρκετές φορές το παπιγιόν σου σε μια βραδιά.

    Μπορώ να φορέσω παπιγιόν με οποιοδήποτε πουκάμισο; Σε ποιες περιπτώσεις μπορώ να φορέσω παπιγιόν;

    Μπορείς να φορέσεις παπιγιόν με οποιοδήποτε πουκάμισο έχει γιακά. Ως γενικός στυλιστικός κανόνας, εάν μπορεί να φορεθεί γραβάτα, τότε, παρομοίως, μπορεί να φορεθεί και παπιγιόν. Ορισμένες επίσημες περιστάσεις ενδέχεται να έχουν συγκεκριμένο ενδυματολογικό κώδικα. Σε συμβουλεύουμε να διπλοτσεκάρεις την πρόσκληση γάμου ή την πρόσκληση στην εκδήλωση, πριν επιλέξεις τι θα φορέσεις.

    Άλλος ένα σημαντικός στυλιστικός κανόνας… εάν επιθυμείς να φορέσεις παπιγιόν, τότε φόρεσε παπιγιόν! Η ιστορία είναι δική σου – κάνε τους δικούς σου κανόνες που θα σε βοηθήσουν να είσαι ο εαυτός σου!

    Φοριέται το παπιγιόν πάνω από το γιακά;

    Συνήθως, τα παπιγιόν φοριούνται κάτω από το γιακά του πουκαμίσου. Ο 007 το φορούσε χωρίς πρόβλημα από το 1962. Δε θα θέλαμε να φέρουμε αντίρρηση στον James Bond, τον πιο καλοντυμένο μυστικό πράκτορα.

    Το να φορέσεις παπιγιόν κάτω από το γιακά είναι ιδιαιτέρως σημαντικό όσον αφορά τα προδεμένα παπιγιόν, καθώς ο γιακάς κρύβει την αγκράφα με την οποία μπορείς να προσαρμόσεις το λουράκι στο επιθυμητό μήκος.

    Μπορώ να φορέσω παπιγιόν σε συνέντευξη για δουλειά;

    Αυτή είναι μια ερώτηση-παγίδα. Η απάντηση εξαρτάται από πολλά και διάφορα πράγματα, όπως… πρώτες εντυπώσεις, τη φύση της δουλειάς, την κουλτούρα της εταιρείας, τι άλλο θα φοράς, τι είδους παπιγιόν είναι... και η λίστα δεν έχει τελειωμό.

    Μια καλή ιδέα είναι να δεις τι φορούν οι άλλοι υπάλληλοι της εταιρείας και ακολούθησε το στυλιστικό σου ένστικτο και την παρατηρητικότητά σου. Τα παπιγιόν πολλές φορές χαρακτηρίζονται ως ανδρικά αξεσουάρ που αποτελούν "fashion statement" και υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις, ένα παπιγιόν μπορεί να σε βοηθήσει σημαντικά να αποσπάσεις πολύ θετικές πρώτες εντυπώσεις – έχε τα παραπάνω κατά νου και... καλή επιτυχία στη συνέντευξη!

    Πού μπορώ να αγοράσω ξύλινο παπιγιόν;

    Στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Trendhim μπορεί να βρεις μια ευρεία γκάμα από φινετσάτα ξύλινα παπιγιόν. Σε συμβουλεύουμε να αποφύγεις τυχόν εστίες φωτιάς και φόρεσε ένα με περηφάνεια!

    Δες εδώ την ευρεία γκάμα μας με ξύλινα παπιγιόν.

    Μπορώ να φορέσω μια κανονική γραβάτα μαζί με σμόκιν κοστούμι αντί για παπιγιόν;

    Εάν αποφασίσεις να φορέσεις σμόκιν κοστούμι (tuxedo), τότε θα πρέπει πρώτα να τσεκάρεις εάν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος ενδυματολογικός κώδικας εκεί που επιθυμείς να πας. Εάν το θέμα είναι black tie, θα πρέπει να φορέσεις παπιγιόν. Εάν φοράς πλισέ πουκάμισο με σμόκιν, θα πρέπει να φορέσεις παπιγιόν ώστε να μη κρύψεις τα ιδιαίτερα κουμπιά του πουκαμίσου. Εάν δεν υπάρχει συγκεκριμένος ενδυματολογικός κώδικας και δεν φοράς πλισέ πουκάμισο, τότε μπορείς να φορέσεις γραβάτα.

    Πότε μπορώ να φορέσω λευκό παπιγιόν αντί του κλασσικού μαύρου παπιγιόν;

    Επίσημες εκδηλώσεις με ενδυματολογικό κώδικα white tie απαιτούν (όπως μπορείς να καταλάβεις) λευκό παπιγιόν. Ως επί το πλείστον, απαιτείται να φορέσεις μαύρο παπιγιόν όταν ο ενδυματολογικός κώδικας είναι black tie.

    Επίσης, πολλές φορές, ο γαμπρός επιλέγει να φορέσει λευκό παπιγιόν στο γάμο ώστε να ξεχωρίζει από τους άλλους καλεσμένους και συνοδούς του.

    Γιατί οι γραβάτες έγιναν το standard στυλ ντυσίματος και όχι τα παπιγιόν;

    Να είμαστε ειλικρινείς, δε γνωρίζουμε γιατί οι γραβάτες επιλέγονται συχνότερα από τους άντρες συγκριτικά με τα παπιγιόν. Βεβαίως, τα παπιγιόν είναι ξεχωριστά εκ φύσεως και, ως επί το πλείστον, όσοι επιλέγουν να φορέσουν παπιγιόν τραβούν την προσοχή. Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να φοράς παπιγιόν συχνά, αλλά όχι σε καθημερινή βάση... εκτός κι αν θέλεις να σε αποκαλούν "ο τύπος με τα παπιγιόν"¨.

    Μπορώ να φορέσω παπιγιόν με γιλέκο; Μπορώ να φορέσω παπιγιόν με τιράντες;

    Τα παπιγιόν με τα γιλέκα ταιριάζουν όπως το παγωτό κρέμα με κερασάκια. Λαχταριστός συνδυασμός!

    Τώρα, σχετικά με τις τιράντες… θα πρέπει να θυμάσαι οτι το παπιγιόν αποτελεί ένα δυνατό vintage/retro "fashion statement" ανδρικό αξεσουάρ. Οπότε, θα σε συμβουλεύαμε, εάν αποφασίσεις να συνδυάσεις παπιγιόν με τιράντες ή τραγιάσκα, τότε καλό θα ήταν να αποφύγεις να προσθέσεις κάποιο άλλο old school ανδρικό αξεσουάρ στο ενδυματολογικό σου σύνολο. Διαφορετικά, κινδυνεύεις να "υπερφορτώσεις" την old-school εικόνα σου.

    Ποια είναι η ιστορία πίσω από το παπιγιόν;

    Όλα ξεκίνησαν από Κροάτες μισθοφόρους στρατιωτικούς του 17ου αιώνα. Η Γαλλική ελίτ λάτρεψε τους λαιμοδέτες που φορούσαν οι Κροάτες μισθοφόροι, αντέγραψε το στυλ τους, και κάπως έτσι γεννήθηκε το 'γραβατόνι'. Αν στην ιστορία αυτή προσθέσεις αρκετούς αιώνες με πειραματισμούς στυλ, πολλές αλλαγές στα trends, και την εξέλιξη της κοινωνίας... τότε θα φτάσεις στο σήμερα όπου το δετό παπιγιόν θεωρείται ένα από τα πιο κομψά αξεσουάρ για τον σύγχρονο, καλαίσθητο άνδρα.

    Πώς ξεχωρίζει το παπιγιόν του σερβιτόρου από τα άλλα παπιγιόν;

    Τα παπιγιόν που φορούν οι σερβιτόροι είναι διαφορετικό από τ' άλλα παπιγιόν πολύ απλά επειδή το φοράνε οι σερβιτόροι. Με άλλα λόγια, το παπιγιόν σου δεν είναι παπιγιόν σερβιτόρου επειδή δεν εξυπηρετείς τραπέζια θαμώνων με το δίσκο στο χέρι. Αυτή είναι η μόνη διαφορά.

    Μπορώ να φορέσω παπιγιόν clip-on;

    Τα παπιγιόν clip-on ή παπιγιόν με κλιπ μπορείς να τα φορέσεις εάν είσαι 5 άντε 6 ετών. Εάν είσαι ενήλικας, σε συμβουλεύουμε να τα αποφύγεις...