Εξοικονομησε 20% σε ολα τα γυαλια ηλιου

Εξοικονομησε 20% σε ολα τα γυαλια ηλιου

Επιστροφή εντός 365 ημερών - χωρίς ερωτήσεις !
Μεταφορικά 3 € - Επιλογή για Δωρεάν Μεταφορικά πάνω από 49 €-
Επικοινωνία
Αγαπημένα
Καλάθι

Ρουτίνα Περιποίησης για Γένια στο Σπίτι: 5 Γρήγορα Βήματα

Εάν αφήνεις γένια επειδή νομίζεις ότι δεν απαιτούν φροντίδα και περιποίηση... σκέψου το ξανά. Αν και τα γένια απαιτούν προσπάθεια, μερικά απλά βήματα με τη σωστή σειρά θα κάνουν τους άλλους να ζηλεύουν τη σένια αρρενωπή γοητεία σου, σε χρόνο dt.

Το μεγαλύτερο μέρος του πρωινού σου τρέχει στον αυτόματο πιλότο - βουρτσίζεις, φτύνεις και ξεπλένεις. Όλα λειτουργούν άψογα και ξέρεις ακριβώς πόσος χρόνος χρειάζεται για να ετοιμαστείς κάθε πρωί.

Και μια μέρα αρχίζεις να αφήνεις γένια και όλη η "καλοκουρδισμένη" πρωινή ρουτίνα σου πάει περίπατο. Πώς μπορείς να αξιοποιήσεις στο έπακρο τα γένια σου χωρίς να ξοδεύεις επιπλέον χρόνο που ίσως σε στρεσάρει; Είναι πρώτα το λάδι για τα γένια και μετά το βάλσαμο; Και πότε είναι η ώρα του χτενίσματος;

Δημιουργήσαμε 5 βήματα μιας ρουτίνας φροντίδας για τα γένια σου. Μια ρουτίνα την οποία θα μπορείς να εκτελείς στο σπίτι, εύκολα και γρήγορα. Και τα αποτελέσματα… αυτά θα μιλήσουν από μόνα τους.

1 Ρουτίνα περιποίησης για γένια στο σπίτι: 5 γρήγορα βήματα1.1 1. βούρτσισε τα γένια σου1.2 2. τριμάρισε τα γένια σου1.3 3. πλύνε τα γένια σου1.4 4. χρησιμοποίησε λαδάκι & βάλσαμο για γένια1.5 5. βούρτσισε & διαμόρφωσε τα γένια σου1.6 Μας ρωτήσατε – σας απαντάμε

1. Βούρτσισε τα γένια σου

Το πρώτο βήμα είναι ένα καλό βούρτσισμα στο μούσι (σε στεγνές τρίχες), πριν μπεις για ντους.

Χρησιμοποίησε μία βούρτσα με τρίχες αγριόχοιρου, η οποία θα σου προσφέρει απολέπιση και θα φέρει στην επιφάνεια τυχόν νιφάδες ξηρού δέρματος που ενδέχεται να κρύβονται κάτω από τις τρίχες. Βούρτσισε αργά, τόσο στη φορά όσο και αντίθετα στη φορά των τριχών, για βέλτιστα αποτελέσματα. Αν είσαι επιρρεπής στην ξηροδερμία και την πιτυρίδα γενειάδας, θα δεις τις νιφάδες να ανεβαίνουν στην επιφάνεια των τριχών. Αλλά μην ανησυχείς.... αυτό διευκολύνει το ξέπλυμά τους στο ντους.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας μια βούρτσα με μαλακές άκρες στις τρίχες (κατά προτίμηση από καουτσούκ) που δεν θα ερεθίζει την επιδερμίδα σου, τρίψε απαλά την επιδερμίδα κάτω από το μούσι σου με κυκλικές κινήσεις. Αυτό θα διεγείρει τη ροή του αίματος και τα τριχοθυλάκια. Άσε που η αίσθηση είναι φοβερή.

2. Τριμάρισε τα γένια σου

Το δεύτερο βήμα, αν και δεν χρειάζεται να το κάνεις καθημερινά, είναι να τριμάρεις τα γένια σου.

Όχι, δεν εννοούμε το τριμάρισμα σε όλη τη γενειάδα ή το μούσι σου, αλλά τόσο όσο χρειάζεται για να διατηρούνται τα γένια σου καθαρά και περιποιημένα. Συγκεκριμένα, εννοούμε το τριμάρισμα της γραμμής του μουστακιού, καθώς και το ξύρισμα του λαιμού και του άνω μέρους των ζυγωματικών.

Εάν έρθει η ώρα να τριμάρεις συνολικά το μούσι ή τη γενειάδα σου - ή εάν νιώθεις νευρικότητα να το πράξεις μόνος - επισκέψου τον μπαρμπέρη της γειτονιάς σου κι αφέσου στα έμπειρα χέρια του. Οι μπαρμπέρηδες, αλλά και οι μπαρμπέρισες, είναι εκπαιδευμένοι δεξιοτέχνες επαγγελματίες που μπορούν να κάνουν θαύματα με τα γένια, το μούσι, ή τη γενειάδα σου.

Μπορείς να σου είναι ευκολότερο πριν το ντους, καθώς τα υγρά μαλλιά τείνουν να είναι μακρύτερα από τα στεγνά μαλλιά. Μπορεί να το παρακάνεις με το τριμάρισμα σε υγρά μαλλιά.

Ανεξάρτητα εάν χρησιμοποιείς μηχανή τριμαρίσματος ή ψαλιδάκι, φρόντισε τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσεις να είναι καθαρά και κοφτερά. Το να κόβεις τα γένια σου με στομωμένες λεπίδες είναι τόσο αντιπαραγωγικό όσο ακούγεται - αντί για ένα ωραίο κούρεμα, μπορείς να καταλήξεις με ταλαιπωρημένες, σπασμένες τρίχες που ενδέχεται να αναπτύξουν και ψαλίδα.

Γραμμή Μουστάκι

Πρώτα, χρησιμοποίησε τσιμπιδάκι ή ψαλίδι για να ξεφορτωθείς τις ανεπιθύμητες τρίχες, ιδίως αυτές πυ βρίσκονται ακριβώς κάτω και γύρω από τη μύτη σου. Και... μη φοβάσαι να κόψεις τις τρίχες που βρίσκονται μέσα στη μύτη σου.

Στη συνέχεια, χτενίστε το μουστάκι σου ίσια προς τα κάτω και κόψε τις όποιες τρίχες τυχόν εξέχουν κάτω από τη γραμμή των χειλιών σου. Οι τρίχες που μακραίνουν πολύ αποτελούν "παγίδα" όταν τρως ή όταν απολαμβάνεις το ποτό σου.

Λαιμός & Άνω Ζυγωματικά

Ο στόχος εδώ δεν είναι να αλλάξεις τις γραμμές του λαιμού και του άνω μέρους των ζυγωματικών, αλλά να απαλλαγείς από τις ανεπιθύμητες τρίχες που βρίσκονται έξω από το περίγραμμα που έχει σχηματίσει η γενειάδα ή το μουσάκι σου.

Προετοίμασε το πρόσωπό σου, όπως θα έκανες για ένα κανονικό καθαρό ξύρισμα, όμως με λιγότερο προϊόν για να είναι ορατές από κάτω οι γραμμές του περιγράμματος.

Για βέλτιστα αποτελέσματα, χρησιμοποίησε ένα ξυραφάκι ασφαλείας με διπλή κόψη – τα ξυραφάκια με πολλαπλές λεπίδες έχουν την τάση να "μπουκώνουν" – για να εντοπίσεις το περίγραμμα της γενειάδας ή του μουσιού σου, με κοφτές κινήσεις ακριβείας. Δώσε ιδιαίτερη προσοχή για να μην κόψεις το περίγραμμα στο μούσι σου. Θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις ένα ηλεκτρικό ξυράφι, αλλά δε θα μπορέσεις να επιτύχεις ένα τόσο καθαρό ξύρισμα.

Πραγματικά δε θα μπορείς να κάνεις κάτι, εάν κόψεις το μούσι σου. Θα πρέπει να αφήσεις τις τρίχες να αναπτυχθούν ξανά, φυσικά. Η γραμμή του λαιμού σου δεν είναι ιδιαίτερα ορατή ούτως ή άλλως και οι τρίχες τείνουν να είναι λιγότερο πυκνές/μακριές στα ζυγωματικά και επανέρχονται αρκετά γρήγορα.

Πού πρέπει να είναι η γραμμή του λαιμού;

Όχι πολύ ψηλά!

Υπάρχει μια ατυχής τάση όπου οι άντρες ξυρίζουν το μεγαλύτερο μέρος από τα γένια στην περιοχή του λαιμού τους. Έτσι, τα γένια κατσαρώνουν κάτω από το σαγόνι τους και σταματούν. Αυτό θα σε κάνει να φαίνεσαι λες και έχεις διπλό πιγούνι.

Υπάρχουν 2 μέθοδοι για να βρεις το κατάλληλο σημείο όπου θα καταλήγει το περίγραμμα από τα γένια στο λαιμό - τοποθέτησε δύο δάχτυλα πάνω από το μήλο του Αδάμ. Σε αυτό το σημείο πρέπει να σταματήσει η γραμμή και, στη συνέχεια, διαμόρφωσε το περίγραμμα συμμετρικά στον λαιμό σου.

Εναλλακτικά, πίεσε το πηγούνι σου προς το λαιμό σου για να αποκτήσεις ένα διπλό πηγούνι - τα γένια σου θα πρέπει να ακολουθούν την κύρια πτυχή (δίπλωμα).

Πού πρέπει να είναι οι γραμμές των ζυγωματικών μου;

Αυτό ποικίλλει ανάλογα με το στυλ σου. Για εμφάνιση με ολοκληρωμένη γενειάδα (full beard look), θα θέλεις να φτάνει από το μέσο του αυτιού σου μέχρι το στόμα σου. Είτε σε ευθεία γραμμή ή με ελαφριά καμπύλη.

3. Πλύνε τα γένια σου

Είμαστε σίγουροι ότι δε χρειάζεται να σου μιλήσουμε για τις αρετές της προσωπικής υγιεινής. Αυτό που μπορεί να μην έχεις συνειδητοποιήσει είναι ότι τα γένια σου είναι επιρρεπή στο να λερώνονται πολύ περισσότερο από άλλα μέρη του σώματός σου και απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή.

Σε αντίθεση με τα μαλλιά, είναι πολύ πιθανό τα γένια σου να αγγίζονται πολύ συχνότερα κατά τη διάρκεια της ημέρας - τόσο από σένα, καθώς αναλογίζεσαι τα μεγάλα μυστήρια της ζωής, όσο και από τη σύντροφό σου - πράγμα που σημαίνει ότι όλα τα μικρόβια με τα οποία έχουν έρθει σε επαφή τα χέρια, όπως από χερούλια πόρτας, τιμόνι αυτοκινήτου και πληκτρολόγιο υπολογιστή, έρχονται σε άμεση και συχνή επαφή με τις τρίχες του προσώπου σου.

Και μη ξεχνάς ότι είναι πιθανό να "παγιδευτούν" στα γένια σου υπολείμματα από φαγητό και ποτό, όσο κι αν προσέχεις. Οι Τρίτες με Taco είναι οι χειρότερες.

Χρησιμοποίησε ένα ήπιο, σαμπουάν φυσικής προέλευσης και δημιούργησε πλούσιο αφρό. Φρόντισε να καλύψεις τα γένια σου στο σύνολό τους. Μείωσε τη θερμοκρασία του νερού για αυτό το βήμα και φρόντισε το νερό να είναι χλιαρό ή δροσερό - το ζεστό νερό θα ξηράνει την επιδερμίδα σου και θα προκαλέσει πιτυρίδα.

Φρόντισε να στεγνώσεις τα γένια σου απαλά και ταμποναριστά, απόφυγε να τα σκουπίσεις έντονα για να αποφύγεις τη φθορά τους.

Εάν πρόκειται να στεγνώσεις με πιστολάκι τα γένια σου, μην χρησιμοποιείς θερμό αέρα, καθώς ο θερμός αέρας θα στεγνώσει κάθε τούφα μέχρι τη ρίζα κάνοντας τις τρίχες σου εύθραυστες και πιθανότατα θα σπάσουν. Χρησιμοποίησε τη ρύθμιση με τον πιο δροσερό αέρα. Ιδανικά, στέγνωσε τα γένια σου ταμποναριστά με μια πετσέτα.

4. Χρησιμοποίησε Λαδάκι & Βάλσαμο για Γένια

Αφού κάνεις ντους χρησιμοποίησε το αγαπημένο σου λαδάκι για γένια ή balm για γένια και κάνε καλό μασάζ τα γένια σου.

Σε αντίθεση με την παχύρρευστη ενυδατική κρέμα, το λάδι για γένια είναι αρκετά ελαφρύ και μπορεί να διεισδύσει στις τρίχες και να φτάσει έως την επιδερμίδα, αφήνοντάς την ενυδατωμένη και προστατευμένη.

Αυτά τα προϊόντα "κλειδώνουν" την υγρασία στα γένια, διατηρώντας παράλληλα την επιδερμίδα ενυδατωμένη.

Πώς εφαρμόζεται το Λάδι για Γένια

Θα χρειαστείς λιγότερο λαδάκι απ' όσο φαντάζεσαι.

Για γένια οποιουδήποτε μήκους, εκτός από μια πραγματικά μακριά γενειάδα, θα χρειαστείς 8-10 σταγόνες. Για μπουκαλάκια με αντλία, είναι περίπου ένα πάτημα. Για άλλα μπουκαλάκια με λαδάκι, είναι περίπου 3 ακροδάχτυλα.

  1. Κάλυψε με λαδάκι το ακροδάχτυλο του δείκτη, του μεσαίου, και του παράμεσου δαχτύλου στο ένα χέρι (μόνο την άκρη, όχι όλη την τρίτη φάλαγγα του δαχτύλου).
  2. Μόλις ρίξεις το λαδάκι στα ακροδάχτυλά σου, άπλωσέ το στα δύο σου χέρια και κάνε απαλό μασάζ στα γένια σου. Προσπάθησε με το απαλό μασάζ τα δάχτυλα να φτάσουν μέχρι την επιδερμίδα, χωρίς όμως να τη ξύσεις.

Πώς χρησιμοποιείται το Βάλσαμο για Γένια

Το βάλσαμο (balm) μπορεί να διαμορφώσει ευκολότερα τα γένια και να διευκολύνει το σχήμα που επιθυμείς να επιτύχεις.

  1. Αρχικά, ζέστανε τα χέρια σου τρίβοντάς τα μεταξύ τους.
  2. Χρησιμοποίησε περίπου μισό νύχι βάλσαμο (balm) και άπλωσέ το στα χέρια σου.
  3. Εφάρμοσέ το περνώντας τα δάχτυλά σου μέσα από τις τρίχες στα γένια σου.

5. Βούρτσισε & Διαμόρφωσε τα Γένια σου

Αφού εφαρμόσεις το λαδάκι ή το balm, κατόπιν με μια βούρτσα για γένια, κατά προτίμηση μία που έχει τρίχες αγριόχοιρου, άπλωσε το προϊόν ομοιόμορφα σε όλη τη γενειάδα ή το μούσι σου.

Κάνε απαλές και μακριές κινήσεις, αντίθετα στη φορά των τριχών και από άκρη σε άκρη, για να βεβαιωθείς ότι το προϊόν έχει πάει σε όλες τις τρίχες της γενειάδας ή του μουσιού σου.

Έχεις σχεδόν τελειώσει! Το τελευταίο βήμα είναι να διαμορφώσεις το μούσι ή τη γενειάδα σου όπως σου αρέσει.

Σε αυτό το σημείο, χρησιμοποίησε μια μικρή μπαλίτσα κερί για μουστάκι για να διατηρηθεί το μουστάκι σου στη θέση του.

Παρόλο που πρέπει να βουρτσίζεις ή να χτενίζεις το μούσι ή τη γενειάδα σου για να μην μοιάζει με ένα ακατάστατο χάος, ωστόσο πολλοί το παρακάνουν, ειδικά όσοι απέκτησαν πρόσφατα γένια.

Ακόμη και οι μακρύτερες γενειάδες δεν χρειάζεται να βουρτσίζονται πάνω από 3-4 φορές την ημέρα. Θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι τα δοντάκια της χτένας έχουν αρκετό διάστημα μεταξύ τους ώστε να αποφύγεις τη δυσάρεστη, κι αρκετά επίπονη, εμπειρία του να μπλέκονται οι κόμποι στα διαστήματα, κάτι που μπορεί να επιταχύνει το σπάσιμο ή τη ψαλίδα των τριχών.

Και... είσαι έτοιμος. Φαίνεσαι σένιος και έτοιμος να κατακτήσεις τον κόσμο. Η όλη διαδικασία μπορεί να φαίνεται αρχικά αποθαρρυντική, αλλά δε θα σου προσθέτει περισσότερα από 2 λεπτά στην πρωινή σου ρουτίνα.

Είμαστε σίγουροι ότι θα εκπλαγείς από το αποτέλεσμα. Δε θα πιστεύεις σε πόσο καλύτερη κατάσταση θα δείχνουν τα γένια, το μούσι, ή η γενειάδα σου, απλά ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα.

Τελειώνοντας, εδώ είναι μερικές τελευταίες συμβουλές που πιστεύουμε ότι θα σε βοηθήσουν στο ταξίδι σου προς μια μεγαλοπρεπή ανδρική γενειάδα ή ένα γοητευτικό αρρενωπό μούσι.

  • Άστα ήσυχα. Όσο περισσότερο αγγίζεις, τραβάς και ανακατεύεις τα γένια σου, τόσο πιο ανθυγιεινά θα είναι και θα φαίνονται.
  • Πρόσεχε να μην το παρακάνεις με το βούρτσισμα.
  • Το λάδι για γένια είναι ο καλύτερος φίλος για τα γένια σου.
  • Και όχι, το ξύρισμα δεν επιταχύνει την ανάπτυξη των τριχών. Ο μόνος αποδεδειγμένος τρόπος για να αποκτήσεις πιο πυκνή και υγιή ανάπτυξη στις τρίχες σου είναι πρώτα απ' όλα να προσέχεις την υγεία σου, ιδίως όσον αφορά τον ύπνο, τη διατροφή και τις ορμόνες σου. Χρησιμοποίησε μια μαλακή βούρτσα για να διεγείρεις τους θύλακες.

Μας ρωτήσατε – Σας απαντάμε

Πώς μπορώ να απαλλαγώ από πιτυρίδα που εμφανίζεται στα γένια;

Όντας ο απόλυτος εφιάλτης για τους απανταχού γενειοφόρους αδελφούς, η πιτυρίδα στα γένια μπορεί να μεταμορφώσει ακαριαία έναν σένια καλλωπισμένο άνδρα σε "αρτσούμπαλο άνθρωπο των σπηλαίων".

Τα καλά νέα είναι ότι, σε αντίθεση με την κανονική πιτυρίδα του τριχωτού της κεφαλής, η οποία μπορεί να είναι συνεχώς ορατή στις πλευρές του κεφαλιού, η πιτυρίδα στα γένια τείνει να εμφανίζεται μόνο όταν πειράζονται οι τρίχες, οπότε και "απελευθερώνεται" μια αμυδρή σκόνη από νεκρό δέρμα και άλλα δυσάρεστα ψήγματα, που μπορεί να κατακάτσει στο στήθος, στο πουκάμισο, ακόμα και στον χώρο εργασίας.

Έτσι, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις όταν η πιτυρίδα αρχίσει να εμφανίζεται στα γένια είναι απλό, προφανές, αλλά παραπλανητικά δύσκολο.

Σταμάτα. Να παίζεις. Με. Τα. Γένια σου.

Το δεύτερο πράγμα είναι να συνειδητοποιήσεις ότι η πιτυρίδα στα γένια είναι συνήθως ξηρό δέρμα κάτω από τις τρίχες του προσώπου σου. Ενώ τα γένια προστατεύουν τα ευαίσθητα μάγουλα από τον ήλιο, τον άνεμο και τη βροχή, ωστόσο αποτελούν εμπόδιο στη βασική περιποίηση της επιδερμίδας του προσώπου.

Αν ακολουθείς τη συνιστώμενη ρουτίνα περιποίησης προσώπου όπως παραπάνω, τότε η πιτυρίδα στα γένια δε θα πρέπει να αποτελέσει ιδιαίτερο πρόβλημα για σένα. Αλλά αν όντως εμφανιστεί, ορίστε τα σημεία ζωτικής σημασίας για να επαναφέρεις το μούσι ή τη γενειάδα σου σε υπέροχη κατάσταση, χωρίς ενοχλητικές νιφάδες πιτυρίδας.

Εάν η πιτυρίδα στα γένια σου επιμένει (σκέψου μήνες και όχι ημέρες), τότε το πρόβλημα μπορεί να είναι πιο σοβαρό και θα πρέπει να συμβουλευτείς έναν δερματολόγο για να βεβαιωθείς ότι δεν έχεις κάποια δερματική πάθηση.

Μια τελευταία συμβουλή - τα ζεστά ντους προκαλούν ξηροδερμία και ξεφλούδισμα της επιδερμίδας. Αν η πιτυρίδα στα γένια αποτελεί ένα επαναλαμβανόμενο πρόβλημα, ίσως θα ήταν προτιμότερο να μειώσεις τη θερμοκρασία κατά μερικούς βαθμούς και να χρησιμοποιείς χλιαρό νερό όταν πλένεις μαλλιά και γένια.

Γιατί έχω ψαλίδα, πώς μπορώ να απαλλαγώ, αλλά και τι πρέπει να κάνω ως πρόληψη κατά της ψαλίδας;

Η ψαλίδα στο μούσι ή τη γενειάδα αποτελεί ένα πρόβλημα - το πρόβλημα θα μεγαλώνει όσο μεγαλώνουν οι τρίχες στο μούσι ή τη γενειάδα. Η ψαλίδα θα κάνει τα γένια σου να φαίνονται φριζαρισμένα και ατημέλητα... μια κατάσταση που μάλλον δεν είναι το look που επιδιώκεις. Πέρα από την ακατάστατη εμφάνιση, θα καταλάβεις ότι έχεις ψαλίδα όταν το μούσι ή η γενειάδα σου ξαφνικά αρχίσει να έχει τραχιά υφή που θα γρατσουνάει.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ψαλίδας, αλλά όλοι οφείλονται σε αδύναμα ή ξηρά μαλλιά. Η διάγνωση και η διόρθωση της υποκείμενης αιτίας απαιτεί χρόνο, οπότε δε θα πρέπει να απογοητευτείς αν η κατάσταση δεν αποκατασταθεί από τη μια μέρα στην άλλη.

Οι κύριοι λόγοι για την εμφάνιση ψαλίδας στα γένια είναι οι εξής:

  • Υπερβολικό χτένισμα
  • Στέγνωμα με πιστολάκι (κυρίως με θερμό αέρα)
  • Τριμάρισμα με στομωμένα εργαλεία

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να τριμάρεις το μούσι ή τη γενειάδα σου και να αφαιρέσεις τη ψαλίδα. Αυτό θα μειώσει δραστικά την πιθανότητα να εξαπλωθεί περαιτέρω η ψαλίδα στο στέλεχος των τριχών, κάτι που αν συμβεί, αυτή η μικρή ενόχληση θα μετατραπεί σε μια σχεδόν ανεπανόρθωτη ζημιά για τις τρίχες.

Το δεύτερο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να επιστρέψεις στα βασικά όσον αφορά τη φροντίδα της γενειάδας και να εξασφαλίσεις τη σωστή θρέψη κατά τη διάρκεια της ρουτίνας περιποίησης χρησιμοποιώντας λάδι και/ή βάλσαμο για γένια.

Πώς μπορώ να μαλακώσω τις τρίχες στα γένια, το μούσι, τη γενειάδα μου;

Μια σωστή ρουτίνα περιποίησης και φροντίδας θα διασφαλίσει ότι οι τρίχες στα γένια, το μούσι, τη γενειάδα σου, θα είναι απαλές και αέρινες.

Ποια βούρτσα για γένια πρέπει να χρησιμοποιήσω εάν έχω τραχιές, σκληρές τρίχες;

Όταν χτενίζεις ή βουρτσίζεις τα γένια σου, θα πρέπει να ξεμπερδεύεις τις τρίχες και να λύνεις τους κόμπους, όσο πιο απαλά γίνεται.

Αποφύγετε πάση θυσία το δυνατό τράβηγμα - μπορεί να βλάψει τα γένια σου για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αν έχεις τραχιές, σκληρές τρίχες, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να εφαρμόσεις μια σωστή ρουτίνα περιποίησης για να τις μαλακώσεις. Οι τραχιές τρίχες είναι ανθυγιεινές τρίχες.

Και αυτές οι τρίχες χρειάζονται χτένισμα, ωστόσο θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις μια χτένα με φαρδιά δοντάκια και θα πρέπει το λύσιμο των κόμπων να γίνεται με απαλές, προσεκτικές κινήσεις.

Πρέπει να χρησιμοποιώ βούρτσα ή χτένα για τα γένια και το μουστάκι μου;

Χρησιμοποίησε ένα ή και τα δύο.

Οι βούρτσες με τρίχες αγριόχοιρου θα εξασφαλίσουν την ομοιόμορφη κατανομή των ελαίου και του βάλσαμου.

Οι χτένες θα βοηθήσουν στη δημιουργία κατεύθυνσης των τριχών, αλλά και στην απομάκρυνση των κόμπων. Φρόντισε τα δοντάκια να φτάνουν μέχρι την επιδερμίδα των μάγουλών σου.

Για μουστάκι, χρησιμοποίησε μια μίνι χτένα για μουστάκια. Ενδέχεται μια κανονική βούρτσα να είναι πολύ μεγάλη.

Ποια προϊόντα μπορούν να κάνουν τα γένια μου πιο απαλά και ευκολότερα στο στυλ;

Το λαδάκι για γένια είναι ο καλύτερος "φίλος" για τα γένια, τη γενειάδα ή το μούσι σου. Η τακτική εφαρμογή "κλειδώνει" την υγρασία και μπορεί να "τιθασεύσει" τα γένια, ενώ παράλληλα να κάνει τις τρίχες απαλές και λείες.

Καλό είναι να χρησιμοποιείς ένα απαλό σαμπουάν όταν πλένεις τα γένια σου, για βέλτιστα αποτελέσματα.

Ποια η διαφορά ανάμεσα σε λάδι, βάλσαμο, και κερί για γένια;

Η διαφορά μεταξύ αυτών των προϊόντων είναι είτε ως προς τη θρέψη είτε ως προς το κατευθυντήριο κράτημα.

Το λάδι για γένια περιέχει φυσικά έλαια-φορείς που θα προσφέρουν στην επιδερμίδα και τις τρίχες σου την προστασία και τη θρέψη που χρειάζονται.

Το βάλσαμο για γένια περιέχει επίσης αυτά τα έλαια, αλλά προσθέτει ένα στοιχείο κατευθυνόμενης συγκράτησης (όπως το τζελ μαλλιών), ώστε να μπορείς να διαμορφώσεις το μούσι ή τη γενειάδα σου στο σχήμα που επιθυμείς.

Τα κεριά χρησιμοποιούνται γενικά για το μουστάκι, είτε αυτό είναι μόνο του ή αποτελεί μέρος μουσιού ή γενειάδας. Λειτουργούν σαν κερί ή τζελ μαλλιών, δηλαδή διατηρούν το μουστάκι σε φόρμα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Το κερί συχνά προσφέρει ισχυρότερο κράτημα από τα βάλσαμα (balms).

Μπορώ να χρησιμοποιήσω λάδι για γένια εάν έχω ευαίσθητη επιδερμίδα;

Ναι. Διάβασε προσεκτικά τη λίστα συστατικών και επίλεξε ένα χωρίς συνθετικά συστατικά. Καλό θα ήταν να αποφύγεις τα αρώματα, καθώς αυτά ενδέχεται να προκαλέσουν ξηροδερμία.

Μπορούν άτομα χωρίς γένια, μούσι, γενειάδα, να χρησιμοποιήσουν λάδι για γένια;

Ναι.

Το λάδι για γένια μπορεί να προσφέρει αποτελεσματική ενυδάτωση στην επιδερμίδα και μπορεί να εφαρμοστεί τόσο σε φρεσκοξυρισμένη επιδερμίδα όσο και σε κοντά γένια.

Εφάρμοσε με τον ίδιο τρόπο όπως θα έκανες εάν είχες γένια, όμως με λιγότερη ποσότητα, ώστε να μη φαίνεται το πρόσωπό σου λαδωμένο.

Χρειάζεται να λούζω τα γένια μου και με conditioner; Πόσες φορές την εβδομάδα;

Μπορείς είτε να περιποιηθείς τα γένια σου ξεχωριστά ή να τα πλύνεις με conditioner.

Το conditioner όχι μόνο θα μαλακώσει, αλλά και θα προστατέψει τα γένια σου. Συνιστούμε να πλένεις τα γένια σου με conditioner 2 φορές την εβδομάδα.

Εάν χρησιμοποιήσω βάλσαμο ή κερί, πρέπει να χρησιμοποιήσω και λάδι; Ποια σειρά πρέπει να ακολουθήσω;

Τα βάλσαμα για τα γένια τείνουν να περιέχουν ήδη αιθέρια έλαια και έλαια φορέα, οπότε δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις επιπλέον λαδάκι. Εάν η επιδερμίδα σου είναι ξηρή, χρησιμοποίησε πρώτα λάδι και στη συνέχεια ένα βάλσαμο για τα γένια.

Η συμβουλή μας, όπως και αυτή από the Dashtis, είναι ότι επιβάλλεται να χρησιμοποιείς πάντα λαδάκι για γένια – είναι κάτι που δεν πρέπει να παραλείπεις.

Τα κεριά δεν περιέχουν έλαια και είναι καθαρά για κατευθυντικό κράτημα. Θα πρέπει να χρησιμοποιείς κερί, αφού πρώτα εφαρμόσεις λαδάκι, όπως είθισται.