Επιστροφή εντός 365 ημερών - χωρίς ερωτήσεις !
Μεταφορικά 3 € - Επιλογή για Δωρεάν Μεταφορικά πάνω από 49 €-
Επικοινωνία

Τι Μπορώ να Φορέσω σε Ένα Μουσικό Φεστιβάλ - Οδηγός Στυλ για Καλοκαιρινά Φεστιβάλ

Από γυαλιά ηλίου έως βραχιόλια και από καπέλα τύπου bucket έως ζώνες και τσάντες, δημιουργήσαμε έναν εύχρηστο οδηγό με top tips για να απογειώσεις το festival look σου.

Το να αποφασίσεις σε ποιο φεστιβάλ ή συναυλία να πας είναι το εύκολο μέρος. Το τι να φορέσεις, από την άλλη, είναι πολύ δυσκολότερο.

Εκ πρώτης όψεως, σε πολλούς μπορεί να φανεί τρελό να ανησυχεί κάποιος για το look ή το festival στυλ του, κυρίως εάν πρόκειται να παρακολουθήσει μια τεράστια υπαίθρια συναυλία ή ολόκληρο φεστιβάλ,περιτριγυρισμένος από σκόνη, λάσπες, και ζωηρά πλήθη, όπου η μπύρα ρέει άφθονη εντός και εκτός στόματος. Όμως, για φαντάσου. Σε τεράστια φεστιβάλ με πλήθη από 500.000 έως 3,1 εκατομμύρια άτομα, το να δείχνεις cool n' trendy θα σε βοηθήσει να κάνεις τρελές γνωριμίες, καθώς το στυλ μετράει πάντα.

Κάνε τις σωστές επιλογές στυλ. Έτσι, εκτός από φανταστικές selfies (#Trendhim), μπορεί να σε περάσουν για κάποια διασημότητα, όπως πχ κάποιον διάσημο manager που συνεργάζεται και προωθεί μεγάλα festival acts, όπως πχ. το Coachella.. Το να ντυθείς άνετα και με στυλ, θα εκτοξεύσει την αυτοπεποίθησή σου και θα σε βοηθήσει να κοινωνικοποιηθείς.

1 Τι μπορώ να φορέσω σε ένα μουσικό φεστιβάλ - οδηγός στυλ για καλοκαιρινά φεστιβάλ1.1 Τι μπορώ να φορέσω σε ένα μουσικό φεστιβάλ;1.2 Wet festival - tips επιβίωσης1.3 Αφηγήσου την ιστορία σου μέσα από τα αξεσουάρ σου1.4 Προστάτεψε τα μάτια σου με πολωτικά (polarised) γυαλιά ηλίου1.5 Festival style έμπνευση1.6 Επισκόπηση πακεταρίσματος φεστιβάλ – για άνδρες1.7 Μας ρωτησατε - σας απανταμε

Τι Μπορώ να Φορέσω σε Ένα Μουσικό Φεστιβάλ;

Ανεξαρτήτως εάν πρόκειται να κοιμηθείς σε σκηνή στο Glastonbury ή απλά θα 'κτυπιέσαι' ασταμάτητα στα δυνατά beats του Tomorrowland, το πρώτο πράγμα που δε θα πρέπει να ξεχνάς ποτέ είναι ότι τα φεστιβάλ και οι συναυλίες είναι διασκέδαση και τρέλα.

Τα ρούχα και το στυλ που θα επιλέξεις να αναδείξεις θα πρέπει να σχετίζονται με τα υψηλά επίπεδα ενέργειας και την ατελείωτη διασκέδαση που χαρακτηρίζουν τέτοιες περιστάσεις.

Βασικά Tips για το Πώς να Ντυθείς σε Ένα Καλοκαιρινό Μουσικό Φεστιβάλ

  • Ελαφρά ρούχα που δε χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή και που είναι κατάλληλα για ζεστό καιρό
  • Τα ρούχα θα πρέπει να είναι άνετα και να μη δυσκολεύουν τις κινήσεις (κυρίως εάν σκοπεύεις να χορεύεις συνέχεια!)
  • Θα πρέπει να στεγνώνουν γρήγορα, τόσο από βροχή όσο και από τον ιδρώτα
  • Τα σκούρα χρώματα είναι προτιμότερα καθώς κρύβουν δυσάρεστες ατέλειες, όπως βρωμιές και ιδρώτα
  • Σε περίπτωση αμφιβολίας, επίλεξε τα κλασικά: μαύρο, σκούρο γκρι, σκούρο μπλε και όχι λευκό ή έντονα μοτίβα

Εάν το φεστιβάλ που σκοπεύεις να πας είναι σαν αυτά που αγαπάμε να πηγαίνουμε εμείς, τότε είναι πολύ πιθανό να μη πλυθείς για αρκετές μέρες.

Επομένως άφησε στο σπίτι ολοκαίνουρια ή ακριβά ρούχα και πακέταρε άνετα T-shirts (κυρίως αυτά με στρογγυλή λαιμόκοψη και χωρίς γιακά).

Αν και τα φεστιβάλ αποτελούν φανταστικές ευκαιρίες για να ξεπεράσεις τα όρια και να φορέσεις ρούχα και αξεσουάρ που υπό άλλες συνθήκες δε θα φορούσες ποτέ στην 09.00 - 17.00 καθημερινή ρουτίνα σου, ωστόσο δε θα πρέπει να ξεχνάς ότι το festival style για άνδρες πρέπει πάνω απ' όλα να είναι άνετο, με ελαφριά ανθεκτικά κομμάτια τα οποία να μπορούν να αντέξουν τις απαιτητικές συνθήκες των ασταμάτητων πάρτυ, χορών, διασκέδασης, και μάλιστα μέσα σε μεγάλα πλήθη… ακόμα και στη βροχή, καθώς το πάρτυ δε σταματά ποτέ!

Wet Festival - Tips Επιβίωσης

Όλοι οι fans των φεστιβάλ έχουν ζήσει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους μέρες με καταρρακτώδη βροχη, με τις σκηνές να στάζουν, τους υπαίθριους χώρους να έχουν μετατραπεί σε ένα τεράστιο παιχνιδότοπο λάσπης, και φυσικά το πάρτυ να μη σταματάει ούτε και σε αυτήν την περίπτωση. Βεβαίως, για όσους πηγαίνουν σε φεστιβάλ στη Δανία, είναι σχεδόν εγγυημένο ότι θα κληθούν να 'επιβιώσουν' για μια τουλάχιστον βροχερή μέρα.

Όμως, το πάρτυ δε σταματά ποτέ!

1. Φόρεσε Ένα Αδιάβροχο Καπέλο Bucket

Ένα από τα must-have ανδρικά αξεσουάρ για τα φεστιβάλ είναι ένα που μας έρχεται από τα '90ς, το περίφημο bucket καπέλο.

Το κυκλικό γείσο του καπέλου προστατεύει τον λαιμό και τον αυχένα από τον ήλιο. Μάλιστα, αν σκεφτούμε ότι η παρατεταμένη έκθεση σε UV ακτινοβολία μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών… και όχι μόνο, το να προστατεύεις το κεφάλι σου από τον ήλιο είναι σίγουρα κάτι που όλοι μας πρέπει να κάνουμε.

Ακόμα και για τις βροχερές μέρες, ένα αδιάβροχο καπέλο bucket αποτελεί εξαιρετική επιλογή. Τα bucket καπέλα της Fawler μπορείς ακόμα και να τα χωρέσεις άνετα στην τσέπη σου.

Πώς Φοριέται Ένα Bucket Καπέλο Συνιστούμε να επιλέξεις ένα αδιάβροχο bucket καπέλο με εσωτερική επένδυση από βαμβάκι και sweatband (απορροφητική ταινία για τον ιδρώτα). Έτσι, η περίσσεια υγρασία (ιδρώτας) δε θα εγκλωβίζεται πάνω στο κεφάλι σου.

2. Πάρε Μαζί σου Ένα Αδιάβροχο Τσαντάκι Ώμου

Ανεξαρτήτως αν το ξέρεις ως τσαντάκι ώμου, μπανάνα, belt bag, bum bag, waist bag ή fanny pack, ανήκει σίγουρα στα must-have trendy ανδρικά αξεσουάρ, καθώς προσφέρει στυλ και πρακτική άνεση στον δραστήριο άνδρα της πόλης. Το να πάρεις ένα τέτοιο τσαντάκι ώμου μαζί σου στο φεστιβάλ όπου σκοπεύεις να παρερευθείς, είναι σίγουρο ότι θα σου προσδώσει πολλά περισσότερα από απλά 90ς urban retro στυλ.

Το τσαντάκι ώμου έχει σχεδιαστεί για να φοριέται χιαστή στους ώμους ή γύρω από τη μέση στο ύψος της ζώνης. Μπορεί να έχει πρακτικό μικρό μέγεθος, ωστόσο χωράει με άνεση όλα όσα θα χρειαστείς να έχεις πάνω σου όσο θα διασκεδάζεις στο φεστιβάλ - το smartphone, το πορτοφόλι, τα κλειδιά σου, και κάνα δυο άλλα must-have πραγματάκια που χρειάζεται να έχεις.

Το καλύτερο; Μιας και τα δυο χέρια σου θα είναι ελεύθερα, θα μπορείς να κρατάς δυο μπίρες αντί για μία. Win-win επιλογή.

Τέλος, αν σκοπεύεις να πας σε φεστιβάλ όπου ο καιρός είναι βροχερός, προτείνουμε να πάρεις μαζί σου τσαντάκι ώμου - μέσης από ύφασμα που να είναι ανθεκτικό στο νερό (water-resistant).

3. Πακέταρε σε Ένα Αδιάβροχο Σακίδιο Πλάτης (Backpack)

Όσον αφορά τις ταξιδιωτικές τσάντες για άνδρες, σαφώς η καλύτερη επιλογή για φεστιβάλ είναι ένα backpack.

Προτείνουμε να επιλέξεις ένα σακίδιο πλάτης (backpack) αρκετά μεγάλο ώστε να χωράει με άνεση το νεσεσέρ σου (πίστεψέ μας θα χαρείς ιδιαιτέρως που χώρεσες και θυμήθηκες να πάρεις μαζί σου αποσμητικό) και άλλα βασικά πραγματάκια. Παράλληλα, είναι αρκετά ελαφρύ και άνετο ώστε να το μεταφέρεις χωρίς κανένα πρόβλημα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σου.

Ένα πρόκειται να κάνεις μεγάλο ταξίδι, σε συμβουλεύουμε να ρίξεις μια ματιά στη σειρά με αναδιπλούμενα σακίδια πλάτης της Lazy Bear.

Είναι ελαφρά backpacks που μπορούν να διπλωθούν εύκολα και να χωρέσουν με άνεση στις ταξιδιωτικές αποσκευές. Να σημειωθεί πως είναι αδιάβροχα και γι' αυτόν τον λόγο αποτελούν εξαιρετική επιλογή ακόμα και για τις βροχερές μέρες... ή ακόμα και όταν οι μπίρες εκτοξεύονται στον αέρα προς κάθε κατεύθυνση.

Τι να Πακετάρεις Για Φεστιβάλ – Τα Βασικά

  • Νερό σε Μπουκάλι – Όσες μπίρες και να πιείς, ο καυτός ήλιος και το ασταμάτητο πάρτι αργά ή γρήγορα θα σε αφυδατώσουν. Σε αυτές τις περιπτώσεις, τίποτα δε συγκρίνεται με το νερό.
  • Άνετα Παπούτσια – Επειδή προβλέπονται πολλές ώρες ορθοστασίας, περπατήματος, και χοροπηδητού, άφησε εκτός αποσκευών τα βαριά παπούτσια, αλλά και τα σανδάλια.
  • Ένα Τσαντάκι Καθημερινής Χρήσης – Θα χρειαστείς ένα τσαντάκι που να χωράει το
    πορτοφόλι, το smartphone και το μπουκαλάκι με το νερό. Προτείνουμε ένα βολικό τσαντάκι ώμου.
  • Νεσεσέρ – Εκτός από τα βασικά είδη προσωπικής υγιεινής και περιποίησης, συνιστούμε να πάρεις μαζί σου και αντηλιακό! Η μαμά σου θα είναι πολύ περήφανη για σένα.
  • Ρούχα που να μπορείς να Ξαναφορέσεις – Σε κανέναν δεν αρέσει να χάνει τα καλά happenings μόνο και μόνο επειδή έπρεπε να τρέξει στα πλυντήρια για να πλύνει τα ρούχα του...!

Αφηγήσου την Ιστορία σου Μέσα Από τα Αξεσουάρ Σου

Το φετινό καλοκαιρινό φεστιβάλ μπορεί να αποτελέσει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να πειραματιστείς με ανδρικά αξεσουάρ. Μιας και θα πακετάρεις λίγα πράγματα για να είσαι ελαφρύς και cool, θα είναι οι μικρές διαφορές και οι μικρές προσθήκες που θα μπορέσουν να κάνουν τεράστια στυλιστική διαφορά.

Σκουλαρίκια για Άνδρες

Από μαύρα σκουλαρίκια καρφί (stud) έως ανδρικά σκουλαρίκια hoop, υπάρχει πλήθος από σκουλαρίκια που μπορούν να κοσμήσουν τα αυτιά σου. Μη ξεχνάς άλλωστε ότι οι λοβοί των αυτιών βρίσκονται στο ύψος των ματιών και είναι από τα πρώτα σημεία που βλέπουν οι άλλοι πάνω σου. Επομένως, εάν φοράς σκουλαρίκια, μη ξεχάσεις να τους δώσεις τη δέουσα προσοχή όταν ετοιμάζεις το festival look σου.

Και εάν κάποια σκουλαρίκια δε τολμάς ή δεν έχεις την ευκαιρία να τα φορέσεις στην καθημερινότητά σου ή γενικά δε σου αρέσουν οι στυλιστικοί πειραματισμοί, μπορείς να επιλέψεις μαγνητικά σκουλαρίκια. Έτσι, μπορείς να τα φορέσεις ακόμα και αν δεν έχεις τρύπα στους λοβούς. Μάλιστα, τα μαγνητάκια που έχουν αυτά τα σκουλαρίκια είναι τόσο ασφαλή και αξιόπιστα, που τα σκουλαρίκια θα παραμένουν στα αυτιά σου όσο και να χτυπιέσαι στους ρυθμούς της μουσικής, ακόμα και αν στάζεις από ιδρώτα. Τέλειο;

Από την άλλη, εάν είσαι σε φάση να κάνεις το πρώτο σου piercing, σε συμβουλεύουμε να το κάνεις σε πιστοποιημένο επαγγελματία και όχι από το νέο φιλαράκι σου που γνώρισες στο φεστιβάλ και μένει στη διπλανή σκηνή.

Κάνε κλικ εδώ για να διαβάσεις περισσότερα σχετικά με το piercing και πώς να αποφύγεις τη μόλυνση από το τρύπημα.

Ανδρικά Κολιέ & Βραχιόλια

Εκτός κι αν έχεις αποφασίσει να παρερευθείς στο Burning Man, δε χρειάζεται να είσαι ο Johnny Depp ώστε βραχιόλια και κολιέ να μοιάζουν ωραία πάνω σου.

Επίλεξε ανδρικά βραχιόλια που δε θα σε εμποδίζουν να χτυπάς παλαμάκια ή να σηκώνεις τα χέρια σου στον αέρα. Ένα φεστιβάλ αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να φορέσεις ιδιαίτερα, εντυπωσιακά, εκκεντρικά βραχιόλια, τα οποία δε θα τολμούσες καν να φορέσεις στην καθημερινότητα ή στη δουλειά σου. Σε ένα φεστιβάλ μάλιστα μπορείς να πειραματιστείς και να φορέσεις πολλά βραχιόλια μαζί.

Μιας και ούτως ή άλλως θα καταλήξεις να φορέσεις ένα χρωματιστό, πιθανώς φωσφοριζέ βραχιολάκι του φεστιβάλ, μη διστάσεις και τόλμησε να φορέσεις πολύχρωμα βραχιόλια.

Ανεξαρτήτως εάν πρόκειται για στρατιωτικού τύπου κρεμαστές ταυτότητες (dog tags) ή κρεμαστά σταυρουδάκια λαιμού για άνδρες, η νούμερο 1 ερώτηση που ακούμε είναι "Πώς μπορούμε να τα φορέσουμε;"

Πώς Γίνεται Σωστά το Layering Κολιέ

  1. Αποφάσισε πόσα κολιέ επιθυμείς να φορέσεις.
  2. Φόρεσέ τα σε διαφορετικά μήκη.
  3. Θα πρέπει πάντα να ταιριάζεις τα κολιέ μεταξύ τους.
  4. Πειραματίσου με τις υφές.
  5. Κάνε mix n' match και με άλλα ανδρικά αξεσουάρ και κοσμήματα.

Πρώτα απ' όλα, αποφάσισε πόσα κολιέ επιθυμείς να φορέσεις και επίλεξε κολιέ με διαφορετικά μήκη. Καλό είναι να γνωρίζεις ότι φορώντας περισσότερα από 4 διαφορετικά κολιέ μπορεί να "πνίξει" τον λαιμό σου και να υπερφορτώσει οπτικά, αλλά και λειτουργικά, το look σου.

Επίλεξε να ξεκινήσεις με 2-3 κολιέ. Εάν επιλέξεις να φορέσεις κρεμαστό σταυρουδάκι λαιμού από ανοξείδωτο ατσάλι, προτείνουμε το μήκος του να μη φτάνει ως τον αφαλό, αλλά να είναι σχετικά μικρό.

Είναι πολύ σημαντικό να ταιριάξεις το χρώμα και το μέταλλο των κολιέ που θα φορέσεις, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τις υφές. Μπορείς να συνδυάσεις ένα κολιέ με μαύρες χάντρες με μια μαύρη ατσάλινη αλυσίδα, για παράδειγμα.

Επίλεξε κολιέ με διαφορετικό πάχος και στυλ. Το να φορέσεις 3 χοντρές ατσάλινες αλυσίδες λαιμού σε χρυσό τόνο δε θα μοιάζει τόσο ωραίο όσο το να φορέσεις 2 ατσάλινες αλυσίδες λαιμού με διαφορετικό πάχος / χρυσό τόνο και ένα κολιέ με χάντρες και χρυσαφί λεπτομέρειες.

Καλό είναι να θυμάσαι ότι εάν φοράς βραχιόλια, δαχτυλίδια ή ρολόι – και γιατί να μη θέλεις; – σιγουρέψου ότι τα μέταλλα ταιριάζουν.

Ανδρικά Ρολόγια

Αν υπάρχει κάτι πολυτιμότερο από το να βρίσκεσαι πρώτη θέση σε μια συναυλία... είναι η μπαταρία του smartphone σου. Πώς αλλιώς θα μπορείς να αποθηκεύεις τις οπτικές εμπειρίες σου για να τις κοιτάς με περηφάνια στο μέλλον ή για να τις μοιράζεσαι με τους φίλους σου στα social media;

Με ένα ωραίο ρολόι χειρός, δε θα χρειάζεται να ανάβεις συχνά το smartphone σου για να τσεκάρεις την ώρα. Έτσι, θα εξοικονομήσεις μπαταρία.

Επίλεξε ένα ανδρικό ρολόι με ωραίο στυλ, πρακτικές λειτουργίες, και κατά προτίμηση ανθεκτικό και αδιάβροχο.

Προστάτεψε τα Μάτια Σου με Πολωτικά (Polarised) Γυαλιά Ηλίου

Κανένα καλοκαιρινό festival look δε μπορεί να θεωρηθεί ολοκληρωμένο χωρίς γυαλιά ηλίου ! Όχι μόνο μοιάζουν cool n' trendy, αλλά, το κυριότερο, προστατεύουν τα πολύτιμα μάτια από επιβλαβείς UVA / UVB ακτίνες. Μάλιστα, εάν οι φακοί είναι πολωτικοί (polarised), μπορούν και εξασθενούν σημαντικά τις ενοχλητικές αντανακλάσεις και προσφέρουν σαφώς βελτιωμένη οπτική εμπειρία, ακόμα και αν οι αντανακλάσεις προέρχονται από ντίσκο-μπάλες ή δυνατά συναυλιακά φωτορυθμικά.

Τα γυαλιά ηλίου με χρωματιστούς mirror φακούς αποτελούν πάντα αγαπημένη και trendy επιλογή για festival style, ενώ μπορούν να κρύψουν και τα κουρασμένα από τα ξενύχτια μάτια.

Ρίξε μια ματιά στα πολωτικά (polarised) γυαλιά ηλίου aviator με mirror φακούς για ένα κλασικό look ή browline γυαλιά ηλίου που ταιριάζουν εξαιρετικά στα περισσότερα σχήματα προσώπου.

Είναι τα πολωτικά γυαλιά ηλίου καλύτερα από τα συνηθισμένα γυαλιά ηλίου;

Στην επιλογή των γυαλιών ηλίου, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να προσέχεις είναι να προσφέρουν UV προστασία, δλδ. προστασία από υπεριώδη ακτινοβολία. Εάν σκοπεύεις να περνάς πολλές ώρες στην ύπαιθρο, το να επιλέξεις γυαλιά ηλίου με πολωτικούς (polarised) φακούς σίγουρα θα βελτιώσει σημαντικά την οπτική εμπειρία σου. Να σημειωθεί πως τα πολωτικά γυαλιά ηλίου εξασθενούν σημαντικά τις δυνατές αντανακλάσεις και εξομαλύνουν την οπτική εμπειρία. Έτσι, με πολωτικά γυαλιά ηλίου θα βλέπεις πεντακάθαρα και άνετα, ακόμα και τις πιο ηλιόλουστες μέρες.

Tα polarised γυαλιά ηλίου απορροφούν τις αντανακλάσεις, ακόμα και σε οριζόντιες επιφάνειες. Τέτοιες δυνατές αντανακλάσεις εκτός από εκνευριστικές και κουραστικές, είναι και πολύ επικίνδυνες, κυρίως για όσους οδηγούν ή εργάζονται στην ύπαιθρο.

Να σημειωθεί πως τα polarised γυαλιά ηλίου μπλοκάρουν ακόμα και τις δυνατές αντανακλάσεις από επιφάνειες νερού ή τα δυνατά λέιζερ σε συναυλίες.

Festival Style Έμπνευση

Επισκόπηση Πακεταρίσματος Φεστιβάλ – Για Άνδρες

  • Επιλογή ρούχων που είναι ελαφρά, ανθεκτικά, δε λερώνονται εύκολα και στεγνώνουν γρήγορα
  • Αδιάβροχο Bucket Καπέλο
  • Αδιάβροχο τσαντάκι ώμου (μπανάνα) και σακίδιο πλάτης (backpack)
  • Cool n' trendy ανδρικά αξεσουάρ: Κολιέ, σκουλαρίκια, βραχιόλια
  • Πολωτικά (Polarised) Γυαλιά Ηλίου
  • Το εισιτήριό σου για το Φεστιβάλ
  • Απαραίτητος εξοπλισμός camping
  • Smartphone + φορτιστής

ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΑΤΕ - ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ

Δεν είμαι μεγάλος fan των bucket καπέλων. Τι άλλο καπέλο μπορώ να φορέσω σε φεστιβάλ αυτό το καλοκαίρι;

Ο κύριος σκοπός ενός καπέλου το καλοκαίρι είναι να προστατεύει το πρόσωπο, το κεφάλι και τον λαιμό σου από τον ήλιο. Εάν εκτός αυτών μπορεί να απογειώσει και το στυλ σου... τότε σίγουρα αποτελεί μια εξαιρετική στυλιστική και πρακτική επιλογή για το καλοκαίρι.

Ρίξε μια ματιά στις τραγιάσκες μας για ένα πιο φινετσάτο look. Για το καλοκαίρι, προτείνουμε βαμβακερή τραγιάσκα, καθώς είναι ελαφριά και αφήνει το κεφάλι να 'αναπνέει'.

Τα ψάθινα καπέλα Panama αποτελούν μια από τις καλύτερες και φινετσάτες επιλογές για το καλοκαίρι. Είναι φτιαγμένα από Εκουαδοριανή ψάθα, είναι ελαφρά, αφήνουν το κεφάλι να αναπνέει, ενώ το φαρδύ γείσο προστατεύει πρόσωπο, κεφάλι, λαιμό από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

Τα καπέλα Fedora μπορούν να προσδώσουν ένα μποέμ στυλ στο look σου. Επίλεξε ένα με βαμβακερή φόδρα που θα αφήνει το κεφάλι σου να αναπνέει διατηρώντας το δροσερό και χωρίς ιδρώτα.

Πώς καθαρίζω τα πολωτικά (polarised) γυαλιά ηλίου;

  1. Πλύσιμο με ζεστό νερό. Πολύ σημαντικό, κυρίως εάν σου αρέσει να περνάς πολλές ώρες στην παραλία δίπλα στο κύμα, καθώς άμμος και αλάτι αποτελούν νο1 κίνδυνο να γρατσουνιστούν οι φακοί.
  2. Καθαρισμός με πανάκι μικροϊνών. Όλα τα γυαλιά ηλίου Waykins συνοδεύονται από πουγκάκι μικροϊνών, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξίσου για προστασία / μεταφορά / φύλαξη, αλλά και σκούπισμα των φακών.

Ορισμένες φορές, η ζωή είναι πολύ σκληρή, ακόμα και για τα πιο ανθεκτικά γυαλιά ηλίου. Όποτε τα πολωτικά (polarised) γυαλιά ηλίου χρειάζονται φροντίδα και αγάπη, ακολούθησε προσεκτικά τα προαναφερθέντα εύκολα και γρήγορα βήματα καθαρισμού.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα όσον αφορά τα πολωτικά (polarised) γυαλιά ηλίου;

Έχει διαπιστωθεί ότι οι πολωτικοί (polarised) φακοί δυσχεραίνουν την οπτική εμπειρία σε LCD οθόνες – σαν αυτή που έχει το smartphone σου.

Εάν λόγω της φύσης της εργασίας σου δουλεύεις σε υπαίθριο χώρο και πρέπει να κοιτάς συχνά LCD οθόνες ή οθόνη smartphone, τότε καλύτερα να μην επιλέξεις να φορέσεις πολωτικά (polarised) γυαλιά ηλίου. Διαφορετικά, θα έχεις δυσκολία να βλέπεις καθαρά το περιεχόμενο της οθόνης. Εναλλακτικά, βγάλε τα γυαλιά ηλίου όποτε χρειαστεί να κοιτάξεις LCD οθόνη. Δε θέλει κόπο, τρόπο θέλει.

Είναι η αντίσταση στο νερό (water resistant) και αδιάβροχο (waterproof) το ίδιο πράγμα;

  • Αδιάβροχο (Waterproof) σημαίνει ότι το νερό δε θα καταφέρει να διαπεράσει το καπέλο, την τσάντα, το μπουφάν, κοκ.
  • Αντίσταση στο Νερό (Water-resistant) σημαίνει ότι το προϊόν δημιουργεί αντίσταση στη διαπερατότητα του νερού... όμως το νερό εν τέλει θα καταφέρει να διαπεράσει την επιφάνεια του προϊόντος, έστω και σε ελάχιστη ποσότητα.

Η διαφορά είναι ξεκάθαρη, έτσι δεν είναι;

Μπορούν οι άνδρες να φορούν περισσότερα από 1 κολιέ;

Εάν έχεις τη δύναμη και πολύ ψηλό λαιμό, μπορείς να φορέσεις όσα κολιέ θέλεις. Όμως, εάν θες τη γνώμη μας σχετικά με το πόσα κολιέ να φορέσεις όταν πρόκειται να πας σε πάρτυ ή φεστιβάλ... η απάντησή μας είναι 2-4.

Να θυμάσαι τους κανόνες για τα κολιέ που αναφέραμε πιο πάνω... να επιλέγεις κολιέ με διαφορετικά μεγέθη και υφές, ωστόσο με ταιριαστά χρώματα και μέταλλα.

Πώς μπορώ να κρατήσω τα πράγματά μου ασφαλή όταν πάω σε φεστιβάλ;

  1. Πάρε μαζί σου μόνο όσα χρειάζεσαι. Είσαι σίγουρος ότι πρέπει να πάρεις το ακριβό σου ρολόι; Καλύτερα, όχι. Πάρε μαζί σου μόνο όσα μετρητά θα χρειαστείς συν κάποια μικρή καβάτζα σε περίπτωση ανάγκης.
  2. Τσέκαρε εάν στο φεστιβάλ μπορείς να βρεις ερμάρια προς ενοικίαση. Εάν υπάρχουν διαθέσιμα, νοίκιασε ένα! Να έχεις πάνω σου μόνο όσα χρειάζεσαι κάθε μέρα. Τα υπόλοιπα κράτησέ τα ασφαλή στο ερμάριο.
  3. Κατέβασε κάποιο αξιόπιστο app εντοπισμού για το κινητό σου. Έτσι, στην περίπτωση που χαθεί ή στο κλέψουν, να μπορέσεις να το εντοπίσεις.
  4. Κλείδωσε την πρόσβαση στην οθόνη του smartphone. Επίσης ρύθμισε ώστε να εμφανίζεται μήνυμα κλειδωμένης οθόνης τύπου ‘Επικοινώνησε με xxxx εάν το Βρεις’. Μ' αυτόν τον τρόπο, όποιος το βρει θα μπορέσει να επικοινωνήσει μαζί σου ή με το γκρουπ σου ώστε να στο επιστρέψει.
  5. Χρησιμοποίησε τις εσωτερικές τσέπες που έχουν οι τσάντες σου για να φυλάξεις ευαίσθητα ή μεγάλης αξίας πράγματα. Εάν μια τσάντα έχει φερμουάρ, κράτησέ το κλεισμένο και ασφάλισέ το με λουκετάκι.