Λόγω του Καθολικού Πάσχα, οι παραγγελίες θα αποσταλούν την Τρίτη, 2 Απριλίου

Λόγω του Καθολικού Πάσχα, οι παραγγελίες θα αποσταλούν την Τρίτη, 2 Απριλίου

Επιστροφή εντός 365 ημερών - χωρίς ερωτήσεις !
Μεταφορικά 3 € - Επιλογή για Δωρεάν Μεταφορικά πάνω από 39 €-
Επικοινωνία

Πώς να μεγαλώσεις το σωστό μούσι για σένα

Συγκεντρώσαμε όλες τις συμβουλές, τα κόλπα και τα προϊόντα που θα χρειαστείς για να αποκτήσεις ένα απαλό, πυκνό και υγιές μούσι. Είτε είναι το πρώτο σου μούσι ή πλέον μπορείς να χαρακτηρίσεις τον εαυτό σου ως έναν καθαρόαιμο Βίκινγκ, το να βεβαιωθείς ότι κολακεύει το σχήμα του προσώπου σου είναι πάντα καλό για την εικόνα σου.

Δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό. Τα μούσια και οι γενειάδες είναι στη μόδα!

Οι άνδρες είχαν ανέκαθεν γένια. Από ιστορικής άποψης, η τάση είναι να είσαι ξυρισμένος. Το φρεσκοξυρισμένο ανδρικό πρόσωπο είναι δημοφιλές στη Δύση από τη Βικτωριανή εποχή. Όμως, τα τελευταία 10 χρόνια παρατηρείται σημαντική αύξηση στον αριθμό ανδρών με μούσι ή γενειάδα.

Κάθε άνδρας, κάποια στιγμή στη ζωή του, πρέπει να δοκιμάσει να αφήσει μούσι ή γενειάδα. Μπορεί να φαίνεται άσχημο ή να μη σου πηγαίνει, όμως υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να το μάθεις στα σίγουρα – να αφήσεις μούσι.

Και οι λόγοι για να αφήσεις μούσι ξεπερνούν την απλή περιέργεια.

Οι τρίχες στο πρόσωπο των ανδρών αναπτύχθηκαν με την πάροδο των ετών ώστε να έχουν έμφυτη εξελικτική και κοινωνική αξία, όπως:

  • Οι τρίχες στο ανδρικό πρόσωπο υποδηλώνουν υγεία και καλή φυσική κατάσταση
  • Δείχνουν ότι είσαι σε σεξουαλικά ώριμη ηλικία και ικανός (δεν θέλεις να σκέφτονται το αντίθετο)
  • Σηματοδοτούν στους «ανταγωνιστές» ότι είσαι ακμαίος, δηλαδή επιθετικός και έτοιμος για μάχη (σκληροτράχηλος με την κυριολεκτική έννοια του όρου).

Έτσι, ενώ η αρρενωπότητα έχει γίνει «μόδα» και θέμα προς συζήτηση, από βιολογικής άποψης, δεν υπάρχει ίχνος αμφιβολίας – τα γένια αποτελούν σημάδι αρρενωπότητας και την αναδεικνύουν αμέσως.

Το περιοδικό Evolution and Human Behaviour ανακάλυψε ότι μεταξύ των ανδρών με πλήρη γενειάδα ή μούσι, μουστάκι, μουσάκι, ή με κόντρα ξύρισμα, οι γυναίκες χαρακτήρισαν τους άνδρες με μούσι ή γενειάδα ως τους πιο ελκυστικούς.

Όμως, όχι απλά του πιο ελκυστικούς.

Οι γυναίκες αξιολόγησαν τους άνδρες με πυκνή γενειάδα ή μούσι ως πιο αρρενωπούς, ώριμους, εμφανίσιμους, κυρίαρχους, με αυτοπεποίθηση, θαρραλέους, φιλελεύθερους, ανένταχτους και εργατικούς. Καθόλου άσχημη λίστα χαρακτηριστικών για να ταυτιστεί κανείς.

Και για όσους ανησυχούν για το μούσι ή τη γενειάδα στη δουλειά, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ένα περιποιημένο και καλοφροντισμένο μούσι δείχνει εξίσου καθαρό και επαγγελματικό με το κόντρα φρεσκοξυρισμένο πρόσωπο ενός συναδέλφου.

Το μόνο που λείπει τώρα είναι να αφήσεις μούσι.

1 Πώς να μεγαλώσεις το σωστό μούσι για σένα1.1 Τι είδους μούσι να αφήσω;1.2 Επιλέγοντας το σωστό μούσι για το σχήμα του προσώπου σου1.3 Πώς να αφήσεις μούσι για πρώτη φορά1.4 Δώσε στο μούσι σου το κατάλληλο ξεκίνημα1.5 Μας ρωτήσατε – σας απαντάμε

Τι είδους μούσι να αφήσω;

Παρόλο που το μούσι σου είναι μοναδικό για σένα, καλό είναι να έχεις μια ιδέα στο μυαλό σου για να επιτύχεις τον στόχο σου. Το να αφήσεις μούσι είναι άσκηση υπομονής. Ένα αδέξιο ψαλίδισμα μπορεί να σε γυρίσει πίσω βδομάδες ή ακόμα και μήνες, οπότε μην το κάνεις απλά για να το κάνεις.

Είτε επιθυμείς να αποκτήσεις ένα διακριτικό μουσάκι ή μια γενειάδα τύπου Γκάνταλφ, πρέπει να το εναρμονίσεις με το σχήμα του προσώπου σου ώστε να το αναδείξεις. Όχι κάτι που απλώς ακολουθεί το περίγραμμα του προσώπου σου σε ένα επιλεγμένο μήκος.

Πέρα από το σχήμα του προσώπου, υπάρχουν μερικά άλλα σημεία που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την επιλογή ενός στυλ.

  • Μήκος – Τι μήκος επιθυμείς να έχει η γενειάδα σου. Αυτό μπορεί να εξαρτηθεί από το προσωπικό στυλ και το κοινωνικό/επαγγελματικό πλαίσιο.
  • Κενά σημεία – Ο κάθε ένας από εμάς έχει τη δική του μοναδική πυκνότητα τριχών προσώπου. Σε ποια σημεία και σε τι έκταση είναι τα κενά σημεία, είναι οι παράγοντες που θα καθορίσουν ποιο στυλ σου ταιριάζει καλύτερα.
  • Πυκνότητα – Αυτό είναι ζήτημα γενετικής προδιάθεσης και μερικοί άντρες απλά δεν είναι σε θέση να αναπτύξουν πυκνά και φουντωτά γένια όσο σκληρά και αν προσπαθούν.

Επιλέγοντας το σωστό μούσι για το σχήμα του προσώπου σου

Το να έχεις μούσι που έχει παντού το ίδιο μήκος αποτελεί πραγματική σπατάλη κόπου και χρόνου. Αυτό που θέλεις είναι το μούσι και το πρόσωπό σου να εναρμονίζονται μεταξύ τους για να επιτύχεις ομαλή και συμμετρική εμφάνιση.

Ακολουθούν μερικές απλές, έξυπνες συμβουλές για να το πετύχεις ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου.

Οβάλ πρόσωπο

An oval face is a middle ground between other face shapes and generally the most appealing.

If this applies to you, you’re lucky and most beard shapes will suit you well.

Τετράγωνο πρόσωπο

Θέλεις το μούσι σου να είναι πιο γεμάτο στο πηγούνι και πιο κοντό στα πλάγια. Ένα μακρύτερο, πιο στενό μούσι θα επιμηκύνει το πρόσωπό σου χωρίς να το φαρδύνει.

Καθώς μεγαλώνει, δώσε του ένα στρογγυλεμένο, οβάλ σχήμα ώστε να δημιουργηθεί μια ωραία αντίθεση με την πιο γωνιώδη δομή των οστών σου.

Στρογγυλό πρόσωπο

Similar to square faces, you’ll want to grow a beard that’s longer on the chin than on the sides.

Round faces tend to be as long as they are wide. A more angular beard (not too sharp) will complement nicely.

Ορθογώνιο πρόσωπο

Εάν, λοιπόν, το πρόσωπό σου είναι μεγαλύτερο σε μάκρος απ' ότι σε πλάτος, θα συνιστούσαμε να αλλάξεις λίγο τις αναλογίες αφήνοντας ένα μούσι που να είναι πιο γεμάτο στα πλάγια απ' ό,τι στο πηγούνι.

Αυτό θα προσθέσει πλάτος στο στενότερο πρόσωπό σου.

Τριγωνικό πρόσωπο

Ένα τριγωνικό πρόσωπο καθιστά δύσκολο να δημιουργηθεί ένα όμορφο μούσι, καθώς το σαγόνι είναι ήδη φαρδύτερο από το μέτωπο.

Η πιο εύκολη επιλογή είναι να διατηρήσεις ένα κοντό μούσι.

Μια άλλη επιλογή είναι να αφήσεις μούσι που να είναι μακρύτερο στα πλάγια από ό,τι στο πηγούνι και πιο κοντό προς τα μέσα, για ένα πιο οβάλ αποτέλεσμα.

Πρόσωπο σε σχήμα διαμάντι

Παρόμοια με τα τριγωνικά πρόσωπα, ίσως είναι δύσκολο να εξισορροπηθεί ένα πρόσωπο σε σχήμα διαμάντι με μούσι ή γενειάδα.

Θα θέλεις ένα μούσι που να είναι μακρύτερο στο πηγούνι από ό,τι στα πλάγια. Σε πολύ γωνιώδη ζυγωματικά οι τρίχες θα πρέπει να είναι ελαφρώς κοντύτερες στο πηγούνι από ό,τι αλλού, ώστε να πετύχεις ένα ωραίο στρογγυλεμένο τελείωμα.

Πώς να αφήσεις μούσι για πρώτη φορά

Έχεις επιλέξει έναν τελικό στόχο με βάση το σχήμα του προσώπου σου και άλλους παράγοντες.

Αλλά, πώς μπορεί πραγματικά να ξεκινήσεις;

Δεν αποτελεί πυρηνική φυσική. Για να αρχίσεις να αφήνεις μούσι, σταμάτα να ξυρίζεσαι.

Πώς μπορώ να βοηθάω τα γένια μου να μεγαλώνουν γρηγορότερα; Το πόσο γρήγορα και γεμάτα μεγαλώνουν τα γένια ποικίλλει από άνδρα σε άνδρα. Θα πρέπει πρώτα να αφήσεις μια σωστή φόρμα γενειάδας, πριν αρχίσεις να κάνεις οτιδήποτε γι' αυτό.

Αφήνοντας το μούσι ή τη γενειάδα σου να μεγαλώσει, δείχνει πώς αναπτύσσεται φυσικά και μπορεί να αποκαλύψει τυχόν ιδιαιτερότητες που μπορεί να έχει το μούσι ή η γενειάδα σου. Αυτό θα σου επιτρέψει να μάθεις πώς να διαμορφώνεις με τον καλύτερο τρόπο, όταν φτάσεις σ' αυτό το στάδιο.

Ανάλογα με το πόσο πυκνό είναι το μούσι σου, μπορεί να είναι δύσκολο να ξεπεράσεις αυτή την περίοδο – τα λεπτά, φουντωτά γένια φαίνονται άσχημα στην αρχή.

Είναι πιο εύκολο να ξεπεράσεις αυτό το στάδιο κατά τη διάρκεια των διακοπών σου ή τον Νοέμβριο που δεν ξυρίζεσαι ούτως ή άλλως πολύ, καθώς μπορείς να αφήσεις μούσι χωρίς να νιώθεις πολύ αμήχανα.

Αρχίζει η φαγούρα – Τι κάνουμε όταν έχουμε φαγούρα από τα γένια

Η φαγούρα στα γένια αποτελεί σύνηθες πρόβλημα για όσους αρχίζουν να μεγαλώνουν γενειάδα. Για τους περισσότερους άνδρες, η φαγούρα σταματά μετά από μερικές εβδομάδες... ωστόσο μπορεί να διαρκέσει περισσότερο για όσους άνδρες έχουν ευαίσθητη επιδερμίδα.

Πολλοί άντρες δεν ξεπερνούν ποτέ αυτό το στάδιο, όσες φορές κι αν προσπαθήσουν να αφήσουν μούσι ή γενειάδα. Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους οι άνδρες ξυρίζονται μετά από μερικές εβδομάδες είναι ότι δεν αντέχουν τη φαγούρα καθώς το τραχύ τρίχωμά τους, το οποίο έχει ξυριστεί σε αμβλείες, σκληρές άκρες, αρχίζει να μεγαλώνει.

Μόλις περάσει αυτό το στάδιο, οι τρίχες μαλακώνουν αισθητά και η φαγούρα υποχωρεί.

Εάν όχι, ή αν επανέλθει αργότερα, αυτό πιθανότατα δεν σχετίζεται με τη γενειάδα σου, αλλά με ξηροδερμία ή κάποια άλλη δερματική πάθηση. Μια σωστή ρουτίνα περιποίησης των τριχών του προσώπου μπορεί να βοηθήσει την επιδερμίδα να παραμένει απαλή και ενυδατωμένη.

Πότε πρέπει να τριμάρεις το μούσι σου

Αν και καλό θα ήταν να αφήσεις την απόφαση για το γενικό σχήμα στον μπαρμπέρη σου, ο οποίος διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία, υπάρχουν ορισμένα πραγματάκια που μπορείς να κάνεις στο σπίτι σου.

Το ένα είναι το τριμάρισμα της γραμμής στο μουστάκι σου, ώστε να παραμένει πάνω από το στόμα σου.

Το άλλο είναι το ξύρισμα του λαιμού και των άνω τμημάτων στα μάγουλά σου, για καθαρή διάκριση μεταξύ γενειάδας και μη.

Κάνε κλικ εδώ για να μάθεις περισσότερα σχετικά με το πώς μπορείς να τριμάρεις τις τρίχες στο μουστάκι και στα μάγουλά σου.

Μούσια και φυσική κατάσταση

Μία από τις πιο παραμελημένες πτυχές όσον αφορά το μεγάλωμα γενειάδας είναι η γενική κατάσταση της υγείας. Αν και το συγκεκριμένο δεν αποτελεί άρθρο για τη φυσική κατάσταση, υπάρχουν 4 βασικά σημεία που πρέπει να προσέξεις για να επιτύχεις βέλτιστη ανάπτυξη της γενειάδας – ύπνος, ενυδάτωση, διατροφή και τεστοστερόνη.

Ύπνος Η έλλειψη ύπνου όχι μόνο σε κάνει να αισθάνεσαι απαίσια, αλλά αυξάνει και τα επίπεδα κορτιζόλης (ορμόνη του στρες), ορμόνη η οποία είναι επιβλαβής για τα μαλλιά και τα γένια σου.

Ο ακριβής χρόνος που πρέπει να αφιερώνεις στον ύπνο ποικίλλει, αλλά γενικά είναι 7-9 ώρες, ανάλογα με την ηλικία, τη φυσική κατάσταση και το πόσο αγαπάς το μούσι ή τη γενειάδα σου!

Ενυδάτωση Το πρώτο βήμα για να αποκτήσεις ένα υγιές, απαλό και καλά ενυδατωμένο μούσι είναι να βεβαιωθείς ότι είσαι σωστά ενυδατωμένος!

Υπάρχουν διάφοροι κανόνες σχετικά με το πόσο νερό πρέπει να πίνουμε, αλλά είναι όλοι αρκετά αυθαίρετοι και εξαρτώνται από αμέτρητους παράγοντες. Το βασικό που πρέπει να γνωρίζεις είναι να έχεις διαυγή ούρα και να μη χρειάζεται να τρέχεις στην τουαλέτα κάθε 5 λεπτά.

Διατροφή Εκτός από όλα όσα έχεις ξανακούσει, καλό είναι να γνωρίζεις ότι η ζάχαρη και το πρόχειρο φαγητό αποδυναμώνουν τα μαλλιά σου. Όχι μόνο αυξάνει τις πιθανότητες το μούσι ή η γενειάδα σου να αποκτήσει ψαλίδα, αλλά στερεί από τις τρίχες του προσώπου σου τη φυσική λάμψη και απαλότητά τους.

Πέρα από μια καλή διατροφή, υπάρχουν συγκεκριμένες βιταμίνες και μέταλλα τα οποία είναι το κλειδί για ένα γερό, πυκνό μούσι.

Αν και κανένα από αυτά δεν έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει την ανάπτυξη, την ταχύτητα ανάπτυξης ή το πάχος των τριχών, οι ελλείψεις μπορούν σίγουρα να κάνουν την προσπάθειά σου για ένα μεγαλοπρεπές μούσι, τουλάχιστον δύσκολη... αν όχι ακατόρθωτη.

Χρησιμοποίησε συμπληρώματα μόνο εάν δε λαμβάνεις επαρκείς βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά από αλλού. Ιδανικά, μπορείς να λαμβάνεις ό,τι χρειάζεται ο οργανισμός σου από μια καλά ισορροπημένη διατροφή (η οποία πρέπει να περιλαμβάνει πρωτεΐνη, τέλεια νέα για τους λάτρεις του γυμναστηρίου!). Μόλις καλύψεις τη συνιστώμενη ημερήσια δοσολογία, οτιδήποτε την υπερβαίνει αποβάλλεται από το σώμα ή, εάν παραμείνει, μπορεί να γίνει επιβλαβές.

Βιοτίνη (Βιταμίνη Β7) Συμβάλλει στην καλή υγεία της επιδερμίδας και στην παραγωγή κερατίνης.

Τροφές που την περιέχουν: πατάτες, φουντούκια, καρύδια, πλιγούρι βρώμης, κριθάρι

Βιταμίνη D και Σίδηρος Χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D και σιδήρου οδηγούν σε απώλεια μαλλιών. Όπως και με τη βιοτίνη, τα συνιστώμενα επίπεδα δεν θα κάνουν τις τρίχες σου να μεγαλώσουν γρηγορότερα ή να γίνουν πιο πυκνές, ωστόσο τυχόν έλλειψη μπορεί να αποτελέσει σημαντικό αρνητικό παράγοντα για όποιον επιθυμεί να διατηρεί υγιή τα μαλλιά και το μούσι του.

Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D: λιπαρά ψάρια (τόνος/σκουμπρί), τυρί, κρόκοι αυγών, ορισμένα τρόφιμα εμπλουτισμένα με βιταμίνη D (ορισμένα γαλακτοκομικά προϊόντα, χυμός πορτοκαλιού, δημητριακά) Τροφές πλούσιες σε σίδηρο: αποξηραμένα μανιτάρια, πίτουρο, φαγόπυρο, συκώτι, κάσιους, βρώμη, φακές, φιστίκια

Βιταμίνη Α Χαμηλά επίπεδα βιταμίνης Α μπορούν να οδηγήσουν σε απώλεια μαλλιών.

Είναι επίσης απαραίτητη για την παραγωγή σμήγματος. Συγκεκριμένα, για την παραγωγή φυσικού ελαίου που σχηματίζεται στα μαλλιά και τα προστατεύει από το σπάσιμο και την ξηρότητα.

Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Α: καρότα, μαρούλι, γλυκοπατάτες, μουρουνέλαιο, συκώτι γαλοπούλας, κολοκύθα

Τεστοστερόνη Υπάρχει σαφής συσχέτιση μεταξύ της υψηλής τεστοστερόνης και των πυκνών μαλλιών. Στην εφηβεία, τα αυξανόμενα επίπεδα τεστοστερόνης είναι αυτά που αναπτύσσουν τριχοφυΐα στο πρόσωπο.

Ευτυχώς υπάρχουν αρκετές φυσικές μέθοδοι που μπορούμε να ακολουθήσουμε για να αυξήσουμε τα επίπεδα τεστοστερόνης.

  • Ποιοτικός ύπνος 7-9 ώρες κάθε βράδυ. Αναφέραμε πιο πάνω ότι η έλλειψη ύπνου αυξάνει την παραγωγή κορτιζόλης. Οι έρευνες δηλώνουν ξεκάθαρα ότι
    περισσότερος ύπνος ισούται με υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης.
  • Μακριά από εξαντλητικές δίαιτες. Ίσως επιθυμείς να χάσεις μερικά περιττά κιλά, ωστόσο καλό είναι να γνωρίζεις ότι οι δίαιτες χαμηλών θερμίδων επιβραδύνουν το αναπαραγωγικό σύστημα και μειώνουν την παραγωγή τεστοστερόνης.
  • Προπόνηση με αντιστάσεις. Η άρση βαρών, ειδικά οι μεγάλες σύνθετες κινήσεις όπως τα καθίσματα και οι άρσεις θανάτου, έχει αποδειχθεί ότι αυξάνουν τα επίπεδα τεστοστερόνης. Επιπρόσθετα, αυξάνουν τη μυϊκή μάζα και καίνε το λίπος, κάτι που επίσης αυξάνει τα επίπεδα.

Δώσε στο μούσι σου το κατάλληλο ξεκίνημα

  • Μαλακή / Σκληρή Χτένα Tortoise
    Kent Brushes
    9 €
    Μαλακή / Σκληρή Χτένα Tortoise
  • Λάδι για τα Γένια 30ml
    Proraso
    15 €
    Λάδι για τα Γένια 30ml
  • Κερί για Γένια Black Oak
    Benjamin Barber
    15 €
    Κερί για Γένια Black Oak
  • Αργανέλαιο για Γένια με Φυσικό Άρωμα
    Benjamin Barber
    35 €
    Αργανέλαιο για Γένια με Φυσικό Άρωμα
  • Σαμπουάν για Γένια Black Oak
    Benjamin Barber
    25 €
    Σαμπουάν για Γένια Black Oak
  • Σετ Περιποίησης Γενειάδας για Αρχάριους Big Sur
    Golden Beards
    75 €
    Σετ Περιποίησης Γενειάδας για Αρχάριους Big Sur
  • Βιολογικό Βάλσαμο Γενειάδας Hygge 30ml
    Golden Beards
    15 €
    Βιολογικό Βάλσαμο Γενειάδας Hygge 30ml
  • Βούρτσα Γενειάδας Bamboo & Boar
    Guardenza
    19 €
    Βούρτσα Γενειάδας Bamboo & Boar
  • Βάλσαμο Γενειάδας Toscana Organic
    Golden Beards
    15 €
    Βάλσαμο Γενειάδας Toscana Organic
  • Χτένα με Λαβή Grip
    Collin Rowe
    25 €
    Χτένα με Λαβή Grip
  • Χτένα για Μουστάκι Tortoise Shell
    Kent Brushes
    15 €
    Χτένα για Μουστάκι Tortoise Shell
  • Bούρτσα για Κοντά Μαλλιά και Γένια
    Kent Brushes
    19 €
    Bούρτσα για Κοντά Μαλλιά και Γένια
  • Βούρτσα Οξιάς Military
    Kent Brushes
    25 €
    Βούρτσα Οξιάς Military
  • Βούρτσα για Γένια από Φυσικές Τρίχες
    Benjamin Barber
    15 €
    Βούρτσα για Γένια από Φυσικές Τρίχες
  • Λάδι για Γένια Black Oak Argan
    Benjamin Barber
    35 €
    Λάδι για Γένια Black Oak Argan
  • Κερί για Μουστάκι Black Oak
    Benjamin Barber
    15 €
    Κερί για Μουστάκι Black Oak
  • Ζεστή Θεραπεία Προσώπου με Έλαια 4x17ml
    Proraso
    15 €
    Ζεστή Θεραπεία Προσώπου με Έλαια 4x17ml
  • Ψαλίδι Κομμωτικής Titan
    Titan
    109 €
    Ψαλίδι Κομμωτικής Titan
  • Barberians - Κουτί Δώρου Για Περιποίηση Προσώπου | Καθαριστικό Προσώπου, Ενυδατική Κρέμα, Μάσκα Καθαρισμού, & Καθημερινό Scrub Απολέπισης
    Trendhim
    67 €
    Barberians - Κουτί Δώρου Για Περιποίηση Προσώπου | Καθαριστικό Προσώπου, Ενυδατική Κρέμα, Μάσκα Καθαρισμού, & Καθημερινό Scrub Απολέπισης
    New
  • Barberians - Κουτί Δώρου Για Περιποίηση Γενειάδας | Σαμπουάν, Λάδι, & Βάλσαμο Γενειάδας
    Barberians Copenhagen
    74 €
    Barberians - Κουτί Δώρου Για Περιποίηση Γενειάδας | Σαμπουάν, Λάδι, & Βάλσαμο Γενειάδας
    New
  • Μας ρωτήσατε – Σας απαντάμε

    Πρέπει να ξυρίσω το μούσι μου το καλοκαίρι;

    Πολλοί άνδρες μεγαλώνουν το μούσι τους τον χειμώνα και το ξυρίζουν το καλοκαίρι, καθώς φοβούνται ότι το μούσι θα αυξήσει υπερβολικά τη θερμοκρασία στο πρόσωπό τους.

    Καλό είναι να βλέπεις το μούσι σου ως ασπίδα όχι ως παράγοντα θερμότητας.

    Ενώ προστατεύει το πρόσωπό σου τον χειμώνα από το κρύο και τον άνεμο, το καλοκαίρι προστατεύει επίσης από τον ήλιο... αφήνοντάς την επιδερμίδα του προσώπου πιο δροσερή, όχι πιο ζεστή. Είναι σαν τα μάγουλά σου να βρίσκονται μόνιμα υπό σκιά.

    Είναι κακό ή καλό να χρησιμοποιώ λάδι για τα γένια εάν θέλω να αφήσω μούσι;

    Το λάδι για γένια είναι ο καλύτερος φίλος για τα γένια σου. Είναι must για να αναπτύξεις απαλά, υγιή γένια.

    Βοηθάει το ελαιόλαδο εάν θέλω να αφήσω μούσι;

    Το ελαιόλαδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φυσικό έλαιο γενειάδας ενώ μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη για την επιδερμίδα και τα μαλλιά... συμπεριλαμβανομένης της πρόληψης της πιτυρίδας.

    Το πρόβλημα είναι ότι το ελαιόλαδο έχει χαμηλό ρυθμό απορρόφησης, πράγμα που σημαίνει ότι θα μείνει στα γένια σου και μπορεί να σου αφήσει μια αίσθηση λιπαρότητας, εάν χρησιμοποιήσεις υπερβολική ποσότητα.

    Το πλεονέκτημα με τα περισσότερα έλαια γενειάδας είναι ότι απορροφώνται γρήγορα και αφήνουν ένα προσεγμένο φρέσκο look.

    Γιατί με φαγουρίζει το μούσι μου;

    Μόλις αρχίσουν να μεγαλώνουν τα γένια, μπορεί να προκαλέσουν φαγούρα, καθώς οι σκληρές και τραχιές τρίχες διαπερνούν για πρώτη φορά την επιδερμίδα.

    Αυτό συνήθως υποχωρεί έπειτα από μερικές εβδομάδες, ωστόσο μπορεί να αποτελέσει πρόκληση για τους άνδρες που μόλις αρχίζουν τη διαδικασία αυτή.