Εξοικονομησε 20% σε ολα τα γυαλια ηλιου

Εξοικονομησε 20% σε ολα τα γυαλια ηλιου

Επιστροφή εντός 365 ημερών - χωρίς ερωτήσεις !
Μεταφορικά 4 € - Επιλογή για Δωρεάν Μεταφορικά πάνω από 49 €-
Επικοινωνία
Αγαπημένα
Καλάθι

Ανδρικά Κολιέ – Ο Απόλυτος Οδηγός Σου

Ανεξαρτήτως εάν ψάχνεις για μια απλή αλυσίδα λαιμού ή μια αλυσίδα με τόσο bling ώστε το λαμπίρισμα να είναι ορατό από το διάστημα, στο ηλεκτρονικό κατάστημά μας όχι μόνο θα βρεις όλα τα ανδρικά αξεσουάρ που χρειάζεται για να ξεκινήσεις το 'ταξίδι' σου στον μαγικό κόσμο του ανδρικού στυλ, αλλά και να δημιουργήσεις το δικό σου. Σε αυτό το άρθρο θα μάθεις πολλά χρήσιμα πράγματα, όπως πχ. πώς να επιλέγεις το σωστό μέγεθος αλυσίδας και πώς να φοράς κρεμαστές ταυτότητες (dog tags) χωρίς να συλληφθείς από τη στρατονομία ή το fashion police.

Από τα φυλαχτά σε σχήμα αετού των Νεάντερταλ έως την Cuban link αλυσιδα του Jay Z αξίας $200.000, τα ανδρικά κολιέ συντροφεύουν το στυλ των ανδρών από πάντα και για πάντα. Ό,τι είδος κολιέ για άνδρες και αν προτιμάς, σε συμβουλεύουμε να επιλέγεις πάντα εκείνα που θα σε βοηθήσουν να αφηγηθείς την ιστορία σου όπως ακριβώς το επιθυμείς και το φαντάζεσαι. Ένα αξεσουάρ σημαίνει πολλά περισσότερα από το απλά να δείχνει ωραίο, chic, cool ή trendy πάνω σου – συμβολίζει το ταξίδι σου, μια περιπέτεια, μια ξεχωριστή στιγμή στη ζωή σου ή μπορεί ακόμα να σου θυμίζει ένα μέρος, μια χρονική περίοδο, ένα άτομο ή άτομα. Τι ιστορίες επιθυμείς να αφηγηθείς;

1 Ανδρικά κολιέ – ο απόλυτος οδηγός σου1.1 Πώς φοράω τα ανδρικά κολιέ;1.2 Πώς επιλέγω το καλύτερο μέγεθος & μήκος αλυσίδας1.3 6 τύποι κολιέ για άνδρες1.4 Καθαρισμός & φύλαξη κολιέ1.5 Μας ρωτησατε – σας απανταμε

Πώς Φοράω τα Ανδρικά Κολιέ;

  1. Θα πρέπει να γνωρίζεις πολύ καλά τι ιστορία επιθυμείς να αφηγηθείς
    Αναρωτήσου πόσο εντυπωσιακό επιθυμείς να είναι το κολιέ σου. Θέλεις να 'μαγνητίζει' την προσοχή των βλεμμάτων ή απλά να κοσμεί διακριτικά τον λαιμό σου; Προτιμάς μια εντυπωσιακή και στιβαρή αλυσίδα σε χρυσαφί τόνο ή μια απλή
    ατσάλινη αλυσίδα με κρεμαστό σταυρουδάκι;
  2. Θα πρέπει να γνωρίζεις τι θα φορέσεις μαζί με το κολιέ σου
    Θα το φορέσεις πάνω από το T-shirt ή από κάτω; Γνωρίζοντας αυτό, θα μπορέσεις να αποφασίσεις ευκολότερα το μέγεθος και το μήκος. Μια αλυσίδα με κρεμαστό σφυρί του Θορ μπορεί να προσδώσει στυλ όταν φορεθεί πάνω από ένα μονόχρωμο T-shirt, ενώ μια λεπτή ατσάλινη αλυσιδούλα των 2 mm σε χρυσό τόνο που μόλις και αχνοφαίνεται στο λαιμό σου όταν φοριέται κάτω από πουκάμισο μπορεί να προσδώσει ένα διακριτικό λαμπίρισμα και να τραβήξει την προσοχή, χωρίς να κουράζει οπτικά.
    Από την άλλη, εάν επιθυμείς κάτι ακόμα πιο ελαφρύ για το καλοκαίρι, το κερωμένο βαμβακερό κορδόνι μπορεί να ταιριάξει φανταστικά τόσο στην πισίνα όσο και στις νυχτερινές εξορμήσεις σου για ποτάκι και socializing.
  3. Θα πρέπει να γνωρίζεις τι χρώμα χρειάζεσαι και πώς να ταιριάξεις τα μέταλλα
    Από κολιέ με πολύχρωμες χάντρες έως και ατσάλινα κολιέ σε ασημί και χρυσό τόνο, το κολιέ σου θα πρέπει
    να ταιριάζει με τα άλλα χρώματα που περιλαμβάνονται στο ενδυματολογικό σου σύνολο, αλλά και με τα άλλα μεταλλικά στοιχεία που θα φορέσεις. Εάν πρόκειται να φορέσεις βραχιόλια,
    δαχτυλίδια ή ρολόι – και γιατί όχι; – θα πρέπει να σιγουρευτείς ότι υπάρχει οπτική αρμονία και μια συνέχεια μεταξύ όλων αυτών που θα φορέσεις. Και μιας και τα κολιέ αγγίζουν την επιδερμίδα, θα πρέπει να σιγουρευτείς ότι αυτά που θα φοράς να είναι φτιαγμένα από μέταλλα που δεν περιέχουν νικέλιο (nickel-free) ώστε να αποφύγεις την πιθανότητα εμφάνισης δερματικών αλλεργιών και εξανθημάτων.
  4. Θα πρέπει να γνωρίζεις πόσα θέλεις
    Αυτό πάει πίσω στο #2. Είναι αρκετά περίπλοκο να καταφέρεις να συνδυάσεις επιτυχώς πολλά κολιέ κάτω από φανελάκι, χωρίς αυτά να φουσκώνουν αντιαισθητικά τον λαιμό και το στήθος σου. Εάν σου αρέσει το layering στα κολιέ και λατρεύεις να φοράς περισσότερα από ένα, τότε συνιστούμε να μην υπερβείς τα 2-3 κολιέ διαφορετικών υφών και μηκών. Το να φορέσεις 3 χοντρές αλυσίδες σε χρυσαφί τόνο δε θα δείχνει το ίδιο όμορφα με το να φορέσεις 2 αλυσίδες διαφορετικού πάχους και 1 κολιέ με χάντρες που έχουν χρυσαφί διακοσμητικά στοιχεία.

Πώς Επιλέγω το Καλύτερο Μέγεθος & Μήκος Αλυσίδας

Όσον αφορά τις ανδρικές αλυσίδες, φαίνεται πως το μέσο μήκος διαμορφώνεται στα 50 εκ. (20”). Αυτό το μήκος συνήθως πέφτει στο ύψος της κλείδας μεταξύ των δυο άνω κουμπιών ενός πουκαμίσου. Οι αλυσίδες λαιμού ή τα κολιέ αυτού του μήκους δείχνουν ωραία μέσα κι έξω από το πουκάμισο ή το T-shirt. Εάν σου αρέσει να φοράς κολιέ με κρεμαστό, τότε συνιστούμε να επιλέγεις κολιέ με μήκος 55-63 εκ (22-25”) έτσι ώστε το κρεμαστό να καταλήγει στο ύψος του κέντρου του στήθους σου.

  • 35-45 εκ (14-18”) – Αρκετά στενό και εφαρμοστό, θα φαίνεται πάνω από το πουκάμισο / T-shirt σου.
  • 50-55 εκ (20-22”) – Πέφτει στο ύψος της κλείδας και αποτελεί το συνηθέστερο μήκος στα ανδρικά κολιέ. Μπορεί να φορεθεί μέσα ή έξω από του πουκάμισο / T-shirt.
  • 55-61 εκ (22-24”) – Πέφτει στο κέντρο του στήθους και δείχνει εξαιρετικό με κρεμαστό μενταγιόν, κρεμαστό κόσμημα, ή κρεμαστή ταυτότητα (dog tag). Μπορεί να φορεθεί μέσα ή έξω από το πουκάμισο / T-shirt.
  • 61-76 εκ (24-30”) – Σχεδιασμένο για να φοριέται έξω από το πουκάμισο / T-shirt. Δείχνει εξαιρετικό με μεγάλου μεγέθους κρεμαστό κόσμημα ή με χοντρή αλυσίδα λαιμού. "Μαγνητίζει" την προσοχή των βλεμμάτων.

Εάν θέλεις να φορέσεις μια αλυσίδα λαιμού (και δε ψάχνεις ένα statement-making κολιέ), ένα πλάτος 2-6 mm αποτελεί μια καλή αρχή. Εάν προσθέσεις κρεμαστό, θα πρέπει να σιγουρευτείς ότι ταιριάζει με την αλυσίδα λαιμού και δεν "πνίγεται" από τον όγκο της. Αν από την άλλη είσαι λάτρης των μεγάλων, στιβαρών αλυσίδων λαιμού σε χρυσαφί τόνο που συγκαταλέγονται στην κατηγορία των ‘bling’ ανδρικών αξεσουάρ και κοσμημάτων, τότε συνιστούμε να επιλέγεις αλυσίδες 12 mm ή φαρδύτερες. Το μήκος με το πλάτος μιας αλυσίδας λαιμού αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και πρέπει να υπάρχει αναλογική ισορροπία – με άλλα λόγια, μακριά από αλυσίδες μήκους 35 εκ και πλάτους μόλις 12 mm.

  • 1-6 mm – Σε αυτό το εύρος συγκαταλέγονται οι λεπτές διακριτικές αλυσίδες έως και τα standard ανδρικά κολιέ. Μπορούν εύκολα να φορεθούν κάτω από το πουκάμισο / T-shirt.
  • 6-10 mm – Σε αυτό το εύρος συγκαταλέγονται ανδρικά κολιέ με κρεμαστό κόσμημα ή μενταγιόν καθώς και αλυσίδες. Φοριούνται έξω από το πουκάμισο / T-shirt.
  • 10-X mm – Σ' αυτό το εύρος συγκαταλέγονται όλες οι ανδρικές αλυσίδες λαιμού και κολιέ που σκοπό έχουν να εντυπωσιάζουν και να "μαγνητίζουν" την προσοχή των βλεμμάτων. Τα κολιέ άνω των 10 mm (το πάχος των πρόσφατων iPhones) είναι εντυπωσιακά και τραβούν την προσοχή.

6 Τύποι Κολιέ για Άνδρες

Ξέχασε τα επίσημα κοσμήματα που κάποτε συνόδευαν τα κοστούμια ή το κολιέ μαργαριταριών της γιαγιάς σου. Πλέον, στις μέρες μας, τα κολιέ για άνδρες βγαίνουν σε μεγάλη γκάμα από διαφορετικά στυλ ώστε να βρεις εκείνο το στυλ που θα σε βοηθήσει να αφηγηθείς καλύτερα την ιστορία σου.

1. Κρεμαστές Ταυτότητες (Dog Tags)

Τα περίφημα dog tags έχουν ιστορία που μας πηγαίνει πίσω στον Αμερικανικό Εμφύλιο, καθώς και τον Α' και Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η αρχική τους χρήση ήταν μάλλον μακάβρια καθώς χρησιμοποιούνταν ως ταυτότητες αναγνώρισης νεκρών στρατιωτών (τα dog tags ήταν γνωστά και ως νεκροτάμπελα). Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ο στρατός των ΗΠΑ άρχισε να περιλαμβάνει στις κρεμαστές ταυτότητες και τη θρησκεία, αν και αυτή περιορίζονταν σε ένα μόνο γράμμα, πχ. P για τους Προτεστάντες (Protestants), C για τους Καθολικούς (Catholics) και Η για τους Εβραίους (Hebrew). Αργότερα, κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Κορέας (1950-53), προστέθηκε το γράμμα Χ για 'μη καταχωρημένο' και Υ για 'καμιά θρησκεία'.

Παραδοσιακά, οι φαντάροι φορούν δυο κρεμαστές ταυτότητες – η μία μένει με το σώμα και η άλλη συλλέγεται για ταυτοποίηση και καταγραφή, σε περίπτωση θανάτου ή σοβαρού τραυματισμού του κατόχου. Η μία κρεμαστή ταυτότητα είναι περασμένη στην κεντρική αλυσίδα και η άλλη περασμένη σε μια μικρότερη αλυσίδα για γρήγορη κι εύκολη αφαίρεση.

Dog Tags & Χάραξη Οι κρεμαστές ταυτότητες (dog tags) εξελίχθηκαν και μεταπήδησαν από τα πεδία των μαχών και τα σώματα ασφαλείας στη μόδα του σήμερα. Ανεξαρτήτως υπό ποιες περιστάσεις φοριούνται, τα dog tags συνεχίζουν να αποτελούν ένα trendy ανδρικό αξεσουάρ ταυτοποίησης και αναγνώρισης. Μάλιστα, μπορείς να κάνεις τις κρεμαστές ταυτότητες ακόμα πιο ξεχωριστές με εξατομικευμένη χάραξη. Το τι μπορείς να χαράξεις στην επιφάνεια μιας κρεμαστής ταυτότητας εξαρτάται καθαρά από σένα. Μπορεί να είναι κάποια σημαντική ημερομηνία έως μια σύντομη σοφή ή έξυπνη φράση, κτλ.

Εάν το dog tag σου έχει χάραξη με προσωπικό ή μεγάλης σημασίας μήνυμα, τότε ίσως είναι καλύτερα να το φοράς κάτω από το πουκάμισο / T-shirt σου… ιδίως εάν πρόκειται να παραστείς σε ένα σημαντικό επαγγελματικό ραντεβού ή σε κάποια επίσημη εκδήλωση. Σε διαφορετική περίσταση, μπορείς να φορέσεις το dog tag σου έξω από το πουκάμισο / T-shirt σου. Μάλιστα, μπορεί να 'σπάσει τον πάγο' και να αποτελέσει αφορμή για κουβεντούλα και φλερτ. Δεν γνωρίζεις πώς να εξατομικεύσεις με χάραξη την κρεμαστή ταυτότητά σου; Κάνε κλικ εδώ για ιδέες χάραξης και έμπνευση.

  • Ασημί Κολιέ ID Pendant με Δυνατότητα Χάραξης
    Lucleon
    29 €
    Ασημί Κολιέ ID Pendant με Δυνατότητα Χάραξης
    Χάραξέ το
  • Μαύρο Κολιέ Dog Tag
    Lucleon
    25 €
    Μαύρο Κολιέ Dog Tag
    Χάραξέ το
  • Μαύρο Ατσάλινο Κολιέ Stylish Cross & Dog Tag
    Lucleon
    25 €
    Μαύρο Ατσάλινο Κολιέ Stylish Cross & Dog Tag
    Χάραξέ το
  • Διπλό Ασημί Κολιέ Dog Tag
    Lucleon
    25 €
    Διπλό Ασημί Κολιέ Dog Tag
    Δημοφιλές δώρο
    Χάραξέ το
  • Ατσάλινο Κολιέ Dog Tag Barcode
    Lucleon
    25 €
    Ατσάλινο Κολιέ Dog Tag Barcode
    Χάραξέ το
  • Ανδρικό Κολιέ Lucleon Double Dog Tag
    Lucleon
    25 €
    Ανδρικό Κολιέ Lucleon Double Dog Tag
    Χάραξέ το
  • Ατσαλένιο Κολιέ Stylish Cross & Dog Tag
    Lucleon
    25 €
    Ατσαλένιο Κολιέ Stylish Cross & Dog Tag
    Χάραξέ το
  • Χρυσαφί Ατσάλινο Κολιέ Dog Tag Icarus Rayder
    Lucleon
    35 €
    Χρυσαφί Ατσάλινο Κολιέ Dog Tag Icarus Rayder
    Χάραξέ το
  • Χρυσαφί Ατσάλινο Κολιέ Dog Tag Icarus Gael
    Lucleon
    25 €
    Χρυσαφί Ατσάλινο Κολιέ Dog Tag Icarus Gael
    Χάραξέ το
  • Χρυσαφί Ανδρικό Ατσάλινο Κολιέ Grafitti
    Lucleon
    29 €
    Χρυσαφί Ανδρικό Ατσάλινο Κολιέ Grafitti
    Χάραξέ το
  • Χρυσαφί Ατσάλινο Κολιέ ID Tag με Ζιργκόν
    Lucleon
    39 €
    Χρυσαφί Ατσάλινο Κολιέ ID Tag με Ζιργκόν
    Χάραξέ το
  • Ασημί Κολιέ Dog Tag
    Lucleon
    25 €
    Ασημί Κολιέ Dog Tag
    Χάραξέ το
  • Χρυσαφί Κολιέ Dog Tag
    Lucleon
    25 €
    Χρυσαφί Κολιέ Dog Tag
    Χάραξέ το
  • Διπλό Μαύρο Κολιέ Dog Tag
    Lucleon
    25 €
    Διπλό Μαύρο Κολιέ Dog Tag
    Χάραξέ το
  • Ασημί Ατσάλινο Κολιέ Believe
    Lucleon
    25 €
    Ασημί Ατσάλινο Κολιέ Believe
    Χάραξέ το
  • Μαύρο Ατσάλινο Κολιέ Believe
    Lucleon
    25 €
    Μαύρο Ατσάλινο Κολιέ Believe
    Χάραξέ το
  • Μοντέρνο Μαύρο Κολιέ Dog Tag
    Lucleon
    35 €
    Μοντέρνο Μαύρο Κολιέ Dog Tag
    Χάραξέ το
  • Ασημί Ατσάλινο Κολιέ Grafiti Dog Tag
    Lucleon
    29 €
    Ασημί Ατσάλινο Κολιέ Grafiti Dog Tag
    Χάραξέ το
  • Μονό Κολιέ Dog Tag
    Lucleon
    19 €
    Μονό Κολιέ Dog Tag
    Χάραξέ το
  • Ασημί Ατσάλινο Κολιέ Statement Dog Tag
    Lucleon
    29 €
    Ασημί Ατσάλινο Κολιέ Statement Dog Tag
    Χάραξέ το
  • 2. Κολιέ Αλυσίδα Λαιμού

    Τα περισσότερα ανδρικά κολιέ σχετίζονται με τη συγκεκριμένη κατηγορία. Μια αλυσίδα λαιμού αποτελείται από σειρά κρίκων, δισκίων ή χαντρών που συνδέεονται μεταξύ τους. Παρόλο που η περιγραφή φαίνεται απλή, ωστόσο υπάρχουν πραγματικά αναρίθμητοι συνδυασμοί, παραλλαγές, και στυλ όσον αφορά τα κολιέ αλυσίδα λαιμού, ενώ εξίσου μεγάλος είναι και ο αριθμός των διαφορετικών κουμπωμάτων. Πρέπει πάντα να επιλέγεις κούμπωμα που μπορεί να υποστηρίξει αποτελεσματικά το βάρος της αλυσίδας και που να κουμπώνει / ξεκουμπώνει εύκολα και γρήγορα (ιδίως αν ντύνεσαι μόνος σου χωρίς βοήθεια).

    ΤΥΠΟΙ ΚΟΛΙΕ ΑΛΥΣΙΔΑ ΛΑΙΜΟΥ ΓΙΑ ΑΝΔΡΕΣ

    1. Αλυσίδα τύπου Cable – Η αλυσίδα τύπου cable αποτελεί τον δημοφιλέστερο τύπο κολιέ αλυσίδας λαιμού για άνδρες. Αποτελείται από οβάλ συνδέσμους. Από μόνες τους, οι αλυσίδες τύπου cable δεν αποτελούν statement-making ανδρικά κολιέ, ωστόσο μπορούν να συνδυαστούν εξαιρετικά με κρεμαστό σταυρουδάκι, νόμισμα, ή μενταγιόν.
    2. Αλυσίδα τύπου Curb – Η αλυσίδα τύπου curb αποτελείται από συνδέσμους που εφαρμόζονται όταν οριζοντιώνονται. Αυτού του τύπου οι αλυσίδες λαιμού, λόγω της στιβαρότητας και του όγκου τους, επιλέγονται συχνά σε street και urban στυλ. Οι Cuban αλυσίδες ή οι Cuban αλυσίδες με συνδέσμους αποτελούν δημοφιλείς παραλλαγές της αλυσίδας λαιμού τύπου curb.
    3. Αλυσίδα τύπου Marine / Αλυσίδα τύπου Anchor – Για τους λάτρεις της θάλασσας, τα ανδρικά κολιέ με αλυσίδα λαιμού τύπου marine έχουν design βασισμένο στις αλυσίδες άγκυρας των πλοίων. Κάθε οβάλ σύνδεσμος έχει μια οριζόντια μπάρα κατά μήκος του κέντρου, η συνδεσμολογία είναι παρόμοια με των αλυσίδων τύπου cable, ενώ αυτός ο τύπος των αλυσίδων μπορεί να οριζοντιοποιηθεί όπως οι αλυσίδες τύπου curb.
    4. Αλυσίδα τύπου Figaro – Με τις ρίζες αυτού του τύπου αλυσίδας λαιμού να προέρχονται από την Ιταλία, η αλυσίδα λαιμού τύπου Figaro πήρε το όνομά της από τον ομώνυμο χαρακτήρα του έργου "Ο Κουρέας της Σεβίλλης", μιας από τις πλέον διάσημες και διαχρονικές ιταλικές όπερες. Η ιδιαιτερότητα αυτού του κολιέ έγκειται στο ιδιαίτερο μοτίβο που σχηματίζουν οι επίπεδοι οβάλ σύνδεσμοι. Συνήθως, το μοτίβο αποτελείται από 1 μεγάλο σύνδεσμο που ακολουθείται από 2-3 μικρότερους συνδέσμους. Το ανδρικό κολιέ με αλυσίδα λαιμού τύπου Figaro αποτελεί παραλλαγή της αλυσίδας λαιμού τύπου curb.
    5. Αλυσίδα τύπου Rope – Η αλυσίδα λαιμού τύπου rope αποτελείται από στριφτούς συνδέσμους και το μοτίβο της συνδεσμολογίας θυμίζει σχοινί. Τα ανδρικά κολιέ με αλυσίδα λαιμού τύπου rope φημίζονται για την εξαιρετική αντοχή των συνδέσμων και συχνά συνδυάζονται με κάποιο κρεμαστό μενταγιόν.
    6. Αλυσίδα τύπου Wheat – Η αλυσίδα λαιμού τύπου wheat αποτελείται από οβάλ συνδέσμους, ενώ η συνδεσμολογία θυμίζει στάχυ. Οι αλυσίδες λαιμού τύπου wheat συνδυάζονται συχνά με κρεμαστό μενταγιόν.
    7. Αλυσίδα τύπου Ball – Η αλυσίδα λαιμού τύπου ball (αλλιώς γνωστή και ως αλυσίδα με χάντρες) συνδυάζεται συχνά με κρεμαστές ταυτότητες (dog tags). Αποτελείται από σφαιρικούς συνδέσμους που συνδέονται μεταξύ τους με ή χωρίς μικρά διαστήματα.
    8. Αλυσίδα τύπου Herringbone – Η αλυσίδα λαιμού τύπου herringbone είναι ουσιαστικά ένα επίπεδο κολιέ με χαρακτηριστική συνδεσμολογία σε σχήμα V που θυμίζει ψαροκόκκαλο. Πολλές φορές τη μπερδεύουν με αλυσίδα λαιμού τύπου Omega, η οποία έχει παρόμοιο design αλλά αποτελείται από επίπεδα κομμάτια σε καμπυλωτό design. Οι αλυσίδες λαιμού τύπου Herringbone δεν είναι τόσο ελαστικές όσο οι αλυσίδες λαιμού τύπου Omega κι έχουν την τάση να δημιουργούν κόμπους. Και οι δυο τύποι αλυσίδας έχουν την τάση να μπερδεύονται και να τραβάνε τα μαλλιά – ένας καλός λόγος για να κουρεύεσαι τακτικά.
    9. Αλυσίδα τύπου Box – Η αλυσίδα λαιμού τύπου Box πήρε το όνομά της από τους τετράγωνους συνδέσμους που θυμίζουν μικρά κουτάκια. Τα ανδρικά κολιέ με αλυσίδα λαιμού τύπου box μπορεί να τα βρει κανείς σε πολλές διαφορετικές διαστάσεις και αποτελούν εξαιρετική επιλογή για κρεμαστά μενταγιόν.
    10. Αλυσίδα τύπου Snake – Η αλυσίδα λαιμού τύπου Snake αποτελεί παραλλαγή των αλυσίδων τύπου Herringbone και Omega. Η αλυσίδα λαιμού τύπου Snake αποτελείται από σφιχτούς συνδέσμους με μοτίβο που θυμίζει δέρμα φιδιού. Το οπτικό αποτέλεσμα είναι ένα λείο, στρογγυλοποιημένο ζικ ζακ μοτίβο. Λόγω της καλαισθησίας τους, αυτές οι αλυσίδες λαιμού αποτελούν εξαιρετική επιλογή για κρεμαστά μενταγιόν.

    ΤΥΠΟΙ ΚΟΥΜΠΩΜΑΤΟΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ

    1. Κούμπωμα τύπου Spring Ring – Τα κουμπώματα τύπου spring ring λειτουργούν με μηχανισμό ελατηρίου. Για να το ανοίξεις, θα πρέπει να τραβήξεις ελαφρά τον μικρό πείρο που έχει ελατήριο ώστε να ανοίξει και να μπορέσεις να περάσεις μέσα τον κρίκο (βρίσκεται στην άλλη άκρη της αλυσίδας). Μόλις αφήσεις τον πείρο, το άνοιγμα θα κλείσει.
    2. Κούμπωμα τύπου Lobster Claw – Τα κουμπώματα τύπου lobster claw κλείνουν με ελατήριο. Μπορείς να τα ανοιγοκλείσεις εύκολα με ένα χέρι. Για να ανοίξει, πάτησε προς τα κάτω τον μικρό πείρο με τον αντίχειρά σου. Για να κλείσει, άφησε τον πείρο. Ο συγκεκριμένος τύπος κουμπώματος πήρε το όνομά του λόγω της ομοιότητάς του με τη δαγκάνα του αστακού.
    3. Κούμπωμα τύπου Barrel – Τα κουμπώματα τύπου barrel αποτελούνται από 2 μεταλλικά μέρη, τα οποία βιδώνουν το ένα μέσα στο άλλο. Το σχήμα του κουμπώματος θυμίζει βαρελάκι, γι' αυτό και ονομάστηκε έτσι.
    4. Κουμπώματα τύπου Fish Hook – Τα κουμπώματα τύπου fish hook μοιάζουν πολύ με αγκίστρι, γι' αυτό και ονομάστηκαν έτσι.
    5. Μαγνητικό Κούμπωμα – Τα μαγνητικά κουμπώματα αποτελούνται από 2 μαγνητάκια που προσκολλώνται το ένα στο άλλο. Εξαιρετικά ευκολόχρηστο κούμπωμα, ωστόσο όχι τόσο ασφαλές όσο ένα κούμπωμα τύπου lobster claw ή spring-ring.

  • Essentials | 2 mm Ασημί Κολιέ Αλυσίδα Λαιμού Rope Chain
    Lucleon
    33 €
    Essentials | 2 mm Ασημί Κολιέ Αλυσίδα Λαιμού Rope Chain
    Χάραξέ το
  • Essentials | 8 mm Χρυσαφί Κολιέ Αλυσίδα Λαιμού Rope Chain
    Lucleon
    51 €
    Essentials | 8 mm Χρυσαφί Κολιέ Αλυσίδα Λαιμού Rope Chain
    Χάραξέ το
  • Essentials | 6 mm Χρυσαφί Κολιέ Αλυσίδα Λαιμού Rope Chain
    Lucleon
    44 €
    Essentials | 6 mm Χρυσαφί Κολιέ Αλυσίδα Λαιμού Rope Chain
    Χάραξέ το
  • Essentials | 3 mm Χρυσαφί Κολιέ Αλυσίδα Λαιμού Ψαροκόκκαλο
    Lucleon
    36 €
    Essentials | 3 mm Χρυσαφί Κολιέ Αλυσίδα Λαιμού Ψαροκόκκαλο
    Χάραξέ το
  • Essentials | 3 mm Gunmetal Μαύρο Τετράγωνο Κολιέ Αλυσίδα Λαιμού Box Chain
    Lucleon
    40 €
    Essentials | 3 mm Gunmetal Μαύρο Τετράγωνο Κολιέ Αλυσίδα Λαιμού Box Chain
    Χάραξέ το
  • Essentials | 3 mm Χρυσαφί Τετράγωνο Κολιέ Αλυσίδα Λαιμού Box Chain
    Lucleon
    40 €
    Essentials | 3 mm Χρυσαφί Τετράγωνο Κολιέ Αλυσίδα Λαιμού Box Chain
    Χάραξέ το
  • Essentials | 3 mm Ασημί Τετράγωνο Κολιέ Αλυσίδα Λαιμού Box Chain
    Lucleon
    40 €
    Essentials | 3 mm Ασημί Τετράγωνο Κολιέ Αλυσίδα Λαιμού Box Chain
    Χάραξέ το
  • Essentials | 2 mm Gunmetal Μαύρο Τετράγωνο Κολιέ Αλυσίδα Λαιμού Box Chain
    Lucleon
    36 €
    Essentials | 2 mm Gunmetal Μαύρο Τετράγωνο Κολιέ Αλυσίδα Λαιμού Box Chain
    Χάραξέ το
  • Essentials | 2 mm Χρυσαφί Τετράγωνο Κολιέ Αλυσίδα Λαιμού Box Chain
    Lucleon
    36 €
    Essentials | 2 mm Χρυσαφί Τετράγωνο Κολιέ Αλυσίδα Λαιμού Box Chain
    Χάραξέ το
  • Essentials | 2 mm Ασημί Τετράγωνο Κολιέ Αλυσίδα Λαιμού Box Chain
    Lucleon
    36 €
    Essentials | 2 mm Ασημί Τετράγωνο Κολιέ Αλυσίδα Λαιμού Box Chain
    Χάραξέ το
  • Essentials | 1 mm Gunmetal Μαύρο Τετράγωνο Κολιέ Αλυσίδα Λαιμού Box Chain
    Lucleon
    33 €
    Essentials | 1 mm Gunmetal Μαύρο Τετράγωνο Κολιέ Αλυσίδα Λαιμού Box Chain
    Χάραξέ το
  • Essentials | 1 mm Χρυσαφί Τετράγωνο Κολιέ Αλυσίδα Λαιμού Box Chain
    Lucleon
    33 €
    Essentials | 1 mm Χρυσαφί Τετράγωνο Κολιέ Αλυσίδα Λαιμού Box Chain
    Χάραξέ το
  • Essentials | 1 mm Ασημί Τετράγωνο Κολιέ Αλυσίδα Λαιμού Box Chain
    Lucleon
    33 €
    Essentials | 1 mm Ασημί Τετράγωνο Κολιέ Αλυσίδα Λαιμού Box Chain
    Χάραξέ το
  • Essentials | 5 mm Gunmetal Μαύρο Κολιέ Αλυσίδα Λαιμού Curved Box Chain
    Lucleon
    44 €
    Essentials | 5 mm Gunmetal Μαύρο Κολιέ Αλυσίδα Λαιμού Curved Box Chain
    Χάραξέ το
  • Essentials | 5 mm Χρυσαφί Κολιέ Αλυσίδα Λαιμού Curved Box Chain
    Lucleon
    44 €
    Essentials | 5 mm Χρυσαφί Κολιέ Αλυσίδα Λαιμού Curved Box Chain
    Χάραξέ το
  • Essentials | 5 mm Ασημί Κολιέ Αλυσίδα Λαιμού Curved Box Chain
    Lucleon
    44 €
    Essentials | 5 mm Ασημί Κολιέ Αλυσίδα Λαιμού Curved Box Chain
    Χάραξέ το
  • Essentials | 3 mm Gunmetal Μαύρο Κολιέ Αλυσίδα Λαιμού Curved Box Chain
    Lucleon
    40 €
    Essentials | 3 mm Gunmetal Μαύρο Κολιέ Αλυσίδα Λαιμού Curved Box Chain
    Χάραξέ το
  • Essentials | 3 mm Χρυσαφί Κολιέ Αλυσίδα Λαιμού Curved Box Chain
    Lucleon
    40 €
    Essentials | 3 mm Χρυσαφί Κολιέ Αλυσίδα Λαιμού Curved Box Chain
    Χάραξέ το
  • Essentials | 3 mm Ασημί Κολιέ Αλυσίδα Λαιμού Curved Box Chain
    Lucleon
    40 €
    Essentials | 3 mm Ασημί Κολιέ Αλυσίδα Λαιμού Curved Box Chain
    Χάραξέ το
  • Essentials | 2 mm Gunmetal Μαύρο Κολιέ Αλυσίδα Λαιμού Curved Box Chain
    Lucleon
    36 €
    Essentials | 2 mm Gunmetal Μαύρο Κολιέ Αλυσίδα Λαιμού Curved Box Chain
    Χάραξέ το
  • 3. Κολιέ με Κρεμαστό Μενταγιόν

    Αυτός ο τύπος περιλαμβάνει ουσιαστικά οποιοδήποτε κολιέ έχει αλυσίδα με οτιδήποτε κρεμαστό. Ακόμα και ένα κολιέ με αλυσιδούλα και κρεμαστή ταυτότητα θεωρείται κολιέ με μενταγιόν.

    Η στυλίστρια και MUA, Cianne Denize, συμβουλεύει να επιλέγουμε πάντα μενταγιόν που να μας αντιπροσωπεύουν. “Θα το κρεμάσεις στο λαιμό σου, οπότε βεβαιώσου ότι δε θα αγοράσεις το πρώτο κολιέ που θα βρεθεί μπροστά σου. Σκοπεύεις να το φορέσεις κάτω από το πουκάμισο και σακάκι σου; Ή μήπως πάνω από το t-shirt; Ο τρόπος που σκοπεύεις να το φορέσεις θα καθορίσει πόσο ογκώδες ή λεπτό μπορεί να είναι το κρεμαστό μενταγιόν. Ένα μενταγιόν μπορεί άνετα να αποτελέσει το σημείο της στυλιστικής αναφοράς σου, ακόμα και να ξεκινήσει ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Εάν κάνεις είσοδο με ένα ωραίο μενταγιόν σε σχήμα Σφυρί Θορ να κρέμεται σε αλυσιδούλα στον λαιμό σου... θα με κάνει να θέλω να ξεκινήσω συζήτηση μαζί σου.”

    Διαφορετικά μενταγιόν έχουν διαφορετικό νόημα και αφηγούνται διαφορετικές ιστορίες.

    • Κολιέ με κρεμαστό μενταγιόν φτερό - συμβολίζει την ελευθερία.
    • Κολιέ με κρεμαστό μενταγιόν άγκυρα - συμβολίζει τη σταθερότητα, την ασφάλεια, την ελπίδα.
    • Κολιέ με κρεμαστό μενταγιόν Hamsa - συμβολίζει το Χέρι του Θεού στη Μέση Ανατολή.
    • Κολιέ με κρεμαστό μενταγιόν Ankh - συμβόλιζε την ανάσα της ζωής για τους αρχαίους Αιγύπτιους.
    • Κολιέ με κρεμαστό Σταυρό - συνδέεται με τη Χριστιανική πίστη και πνευματικότητα.
    • Κολιέ με κρεμαστό μενταγιόν νόμισμα - πιστεύεται ότι φέρνουν τύχη και ευημερία στον κάτοχο.
    • Κολιέ με κρεμαστό μενταγιόν νύχι - οι ιθαγενείς Αμερικανοί πίστευαν ότι μπορεί να προσδώσει προστασία και δύναμη στον κάτοχο.
    • Κολιέ με κρεμαστό μενταγιόν Βούδα - συμβολίζει την εσωτερική γαλήνη, την καλοτυχία, τη μακροζωία.
    • Τα folklore κοσμήματα από την πλούσια ιστορική παράδοση των Βίκινγκ, όπως πχ. το Κολιέ με Κρεμαστό Σφυρί Θορ, παραμένουν στη μόδα. Πιστεύεται ότι ένα τέτοιο κολιέ μπορεί να προστατέψει τον κάτοχο από πολλά δεινά και να του δώσει πείσμα και δύναμη για να εκπληρώνει τους στόχους του. Ας μη ξεχνάμε ότι το περίφημο σφυρί Mjölnir μπορούσε να ισοπεδώσει ολόκληρα βουνά με μια σφυριά. Δεν είμαστε σίγουροι ότι το κολιέ με το συγκεκριμένο κρεμαστό μενταγιόν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο... ωστόσο σίγουρα μπορεί να αποτελέσει ένα φανταστικό σημείο αναφοράς για συναρπαστικές συζητήσεις.

  • Κλασσικό Ατσάλινο Κολιέ Σταυρός
    Trendhim
    25 €
    Κλασσικό Ατσάλινο Κολιέ Σταυρός
    Δημοφιλές δώρο
    Χάραξέ το
  • Μαύρο Κολιέ Ροζάριο
    Fort Tempus
    9 €
    Μαύρο Κολιέ Ροζάριο
  • Atlas | Ασημί Ατσάλινο Κολιέ με Κρεμαστό Μενταγιόν Πυξίδα και Αζουρομαλαχίτης
    Arkai
    55 €
    Atlas | Ασημί Ατσάλινο Κολιέ με Κρεμαστό Μενταγιόν Πυξίδα και Αζουρομαλαχίτης
    Χάραξέ το
  • Κλασσικό Μαύρο Κολιέ Σταυρός
    Trendhim
    25 €
    Κλασσικό Μαύρο Κολιέ Σταυρός
    Χάραξέ το
  • Ασημί Κολιέ ID Pendant με Δυνατότητα Χάραξης
    Lucleon
    29 €
    Ασημί Κολιέ ID Pendant με Δυνατότητα Χάραξης
    Χάραξέ το
  • Obelius | Vintage Ασημί Ατσάλινο Κολιέ Medusa
    Lucleon
    39 €
    Obelius | Vintage Ασημί Ατσάλινο Κολιέ Medusa
    Χάραξέ το
  • Gunmetal Ατσάλινο Κολιέ Curvy Cross
    Lucleon
    25 €
    Gunmetal Ατσάλινο Κολιέ Curvy Cross
    Χάραξέ το
  • Ατσάλινο Κολιέ με Σταυρό Ankh
    Fort Tempus
    25 €
    Ατσάλινο Κολιέ με Σταυρό Ankh
    Χάραξέ το
  • Ατσάλινο Ανδρικό Κολιέ με Κεκλιμένο Σταυρό
    Lucleon
    25 €
    Ατσάλινο Ανδρικό Κολιέ με Κεκλιμένο Σταυρό
    Χάραξέ το
  • Μαύρο Κολιέ Dog Tag
    Lucleon
    25 €
    Μαύρο Κολιέ Dog Tag
    Χάραξέ το
  • Κρεμαστό Black & White Cross
    Lucleon
    29 €
    Κρεμαστό Black & White Cross
    Χάραξέ το
  • Κολιέ με Συνδεδεμένα Δαχτυλίδια
    Fort Tempus
    29 €
    Κολιέ με Συνδεδεμένα Δαχτυλίδια
  • Ατσάλινο Κολιέ Orisun Asher Onyx
    Arkai
    55 €
    Ατσάλινο Κολιέ Orisun Asher Onyx
    Χάραξέ το
  • Ατσάλινο Κολιέ Tadd Anchor & Compass
    Lucleon
    39 €
    Ατσάλινο Κολιέ Tadd Anchor & Compass
    Χάραξέ το
  • Μαύρο Ατσάλινο Tadd Anchor & Knot
    Lucleon
    39 €
    Μαύρο Ατσάλινο Tadd Anchor & Knot
    Χάραξέ το
  • Μαύρο Ατσάλινο Κολιέ Stylish Cross & Dog Tag
    Lucleon
    25 €
    Μαύρο Ατσάλινο Κολιέ Stylish Cross & Dog Tag
    Χάραξέ το
  • Μαύρο Κολιέ με Σταυρό Ankh
    Fort Tempus
    25 €
    Μαύρο Κολιέ με Σταυρό Ankh
    Χάραξέ το
  • Δερμάτινο Κολιέ με Μαύρο Σταυρό The Son
    Lucleon
    25 €
    Δερμάτινο Κολιέ με Μαύρο Σταυρό The Son
    Χάραξέ το
  • Μαύρο Δερμάτινο Κολιέ Rune Thor's Axe
    Fort Tempus
    29 €
    Μαύρο Δερμάτινο Κολιέ Rune Thor's Axe
    Χάραξέ το
  • Atlas | Ασημί Ατσάλινο Κολιέ με Κρεμαστό Μενταγιόν Βόρειος Αστέρας
    Arkai
    49 €
    Atlas | Ασημί Ατσάλινο Κολιέ με Κρεμαστό Μενταγιόν Βόρειος Αστέρας
    Χάραξέ το
  • 4. Θρησκευτικά Κολιέ

    Τα θρησκευτικά κολιέ για άνδρες είναι κολιέ με κρεμαστό μενταγιόν που δείχνει την πίστη και τα θρησκευτικά πιστεύω τους. Όμως, μιας και αυτού του τύπου τα ανδρικά κολιέ είναι ξεχωριστά και ιδιαίτερα, τα ξεχωρίσαμε από τα υπόλοιπα. Στην Εβραϊκή πίστη, οι άνδρες φορούν συχνά κολιέ με κρεμαστό μενταγιόν Κακό Μάτι, Hamsa, ή Αστέρι του Δαβίδ. Στην Ισλαμική πίστη, οι άνδρες φορούν συχνά κολιέ με κρεμαστό μενταγιόν Κοράνι ή με το όνομα του Αλλάχ. Στη Χριστιανική πίστη, οι άνδρες φορούν συχνά κολιέ με κρεμαστό σταυρουδάκι,, μενταγιόν με προσωπογραφίες Αγίων ή στίχους από τις Αγίες Γραφές. Αν και τα ροζάρια χρησιμοποιούνται παραδοσιακά για τη μέτρηση των προσευχών, φοριούνται επίσης και ως κολιέ, εξίσου από πιστούς και μη.

    ΤΥΠΟΙ ΚΟΛΙΕ ΜΕ ΚΡΕΜΑΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ

    1. Λατινικός Σταυρός – Αυτό είναι το συνηθέστερο και πιο αναγνωρίσιμο κρεμαστό μενταγιόν με σταυρό. Είναι εμπνευσμένος από τον σταυρό της Σταύρωσης.
    2. Ελληνορθόδοξος Σταυρός – Άλλο ένα πολύ δημοφιλές κρεμαστό μενταγιόν με σταυρό. Όλες οι πλευρές του σταυρού είναι ίσες.
    3. Σταυρός με τον Εσταυρωμένο – Διαφέρει από τον Λατινικό Σταυρό, επειδή δείχνει τον ίδιο τον Εσταυρωμένο Ιησού Χριστό με τα χέρια καρφωμένα στον Σταυρό Του.
    4. Σταυρός Σταυροφόρων – Επίσης γνωστός και ως ο Σταυρός της Ιερουσαλήμ, αποτελείται από έναν μεγάλο κεντρικό Σταυρό ο οποίος περιβάλλεται σε κάθε πλευρά του από μικρότερους σταυρούς
    5. Βυζαντινός Σταυρός – Επίσης γνωστός και ως Ρωσικός Ορθόδοξος Σταυρός. Οι ρίζες του προέρχονται από την περίοδο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Ξεχωρίζει με τις 3 οριζόντιες δοκούς.
    6. Κέλτικος Σταυρός – Συμβολίζει την αιώνια ζωή. Ο Ιρλανδικός Σταυρός μοιάζει με τον Λατινικό Σταυρό, με τη διαφορά ότι η επιφάνειά του είναι συνήθως σκαλιστή κι έχει έναν κύκλο στο κέντρο του.
    7. Σταυρός του Απόστολου Θωμά – Επίσης γνωστός και ως Περσικός Σταυρός. Σχετίζεται με μια από τις αρχαιότερες Χριστιανικές κοινότητες του κόσμου – τους Χριστιανούς του Αγίου Θωμά της Ινδίας.
    8. Γοτθικός Σταυρός – Ο Γοτθικός Σταυρός σχετίζεται με τη Goth κουλτούρα.
    9. Σταυρός Ankh – Αρχικά χρησιμοποιούνταν ως σύμβολο στην αρχαία Αίγυπτο. Υιοθετήθηκε αργότερα από τους Χριστιανούς της Αιγύπτου και της Βορείου Αφρικής (Κόπτες).
    10. Πλευρικός Σταυρός – Είναι ουσιαστικά Λατινικός Σταυρός σε οριζόντια θέση. Συμβολίζει ότι το έργο του Ιησού Χρηστού στη Γη ολοκληρώθηκε με τον θάνατο και την Ανάστασή Του.

  • Κλασσικό Ατσάλινο Κολιέ Σταυρός
    Trendhim
    25 €
    Κλασσικό Ατσάλινο Κολιέ Σταυρός
    Δημοφιλές δώρο
    Χάραξέ το
  • Μαύρο Κολιέ Ροζάριο
    Fort Tempus
    9 €
    Μαύρο Κολιέ Ροζάριο
  • Κλασσικό Μαύρο Κολιέ Σταυρός
    Trendhim
    25 €
    Κλασσικό Μαύρο Κολιέ Σταυρός
    Χάραξέ το
  • Gunmetal Ατσάλινο Κολιέ Curvy Cross
    Lucleon
    25 €
    Gunmetal Ατσάλινο Κολιέ Curvy Cross
    Χάραξέ το
  • Ατσάλινο Κολιέ με Σταυρό Ankh
    Fort Tempus
    25 €
    Ατσάλινο Κολιέ με Σταυρό Ankh
    Χάραξέ το
  • Ατσάλινο Ανδρικό Κολιέ με Κεκλιμένο Σταυρό
    Lucleon
    25 €
    Ατσάλινο Ανδρικό Κολιέ με Κεκλιμένο Σταυρό
    Χάραξέ το
  • Κρεμαστό Black & White Cross
    Lucleon
    29 €
    Κρεμαστό Black & White Cross
    Χάραξέ το
  • Μαύρο Ατσάλινο Κολιέ Stylish Cross & Dog Tag
    Lucleon
    25 €
    Μαύρο Ατσάλινο Κολιέ Stylish Cross & Dog Tag
    Χάραξέ το
  • Μαύρο Κολιέ με Σταυρό Ankh
    Fort Tempus
    25 €
    Μαύρο Κολιέ με Σταυρό Ankh
    Χάραξέ το
  • Δερμάτινο Κολιέ με Μαύρο Σταυρό The Son
    Lucleon
    25 €
    Δερμάτινο Κολιέ με Μαύρο Σταυρό The Son
    Χάραξέ το
  • Ατσαλένιο Κολιέ Stylish Cross & Dog Tag
    Lucleon
    25 €
    Ατσαλένιο Κολιέ Stylish Cross & Dog Tag
    Χάραξέ το
  • Ασημί Κολιέ Κρεμαστός Σταυρός με Μαύρο Ζιργκόν Vasilios
    Lucleon
    39 €
    Ασημί Κολιέ Κρεμαστός Σταυρός με Μαύρο Ζιργκόν Vasilios
  • Μαύρο Κολιέ Γυαλισμένος Κρεμαστός Σταυρός
    Lucleon
    25 €
    Μαύρο Κολιέ Γυαλισμένος Κρεμαστός Σταυρός
    Χάραξέ το
  • Μαύρο Ατσάλινο Κολιέ Κρεμαστός Σταυρός Unique
    Lucleon
    29 €
    Μαύρο Ατσάλινο Κολιέ Κρεμαστός Σταυρός Unique
    Χάραξέ το
  • Ασημί Ατσάλινο Κολιέ με Σταυρό & Δαχτυλίδι
    Lucleon
    25 €
    Ασημί Ατσάλινο Κολιέ με Σταυρό & Δαχτυλίδι
    Χάραξέ το
  • Ατσάλινο Κολιέ με Smooth Μαύρο Σταυρό
    Lucleon
    25 €
    Ατσάλινο Κολιέ με Smooth Μαύρο Σταυρό
    Χάραξέ το
  • Κολιέ με Σταυρό Crusader
    Fort Tempus
    25 €
    Κολιέ με Σταυρό Crusader
  • Μαύρο & Ασημί Κολιέ με Λεπτό Σταυρουδάκι
    Fort Tempus
    25 €
    Μαύρο & Ασημί Κολιέ με Λεπτό Σταυρουδάκι
  • Ατσάλινο Κολιέ με Σταυρό Three-Layer
    Fort Tempus
    25 €
    Ατσάλινο Κολιέ με Σταυρό Three-Layer
    Χάραξέ το
  • Μαύρο Κολιέ με Σταυρό Riveted
    Fort Tempus
    25 €
    Μαύρο Κολιέ με Σταυρό Riveted
    Χάραξέ το
  • 5. ΚΟΛΙΕ ΜΕ ΧΑΝΤΡΕΣ

    Το πρώτο κολιέ με χάντρες έχει ηλικία άνω των 110.000 ετών και βρέθηκε σε ανασκαφές που έγιναν στο περίφημο Σπήλαιο Skhul του Ισραήλ. Αν και το πρώτο κολιέ με χάντρες ήταν φτιαγμένο με κοχύλια, πλέον, στις μέρες μας, μπορείς να βρεις κολιέ με ό,τι χάντρα μπορείς να φανταστείς... από ξύλο, πέτρα, μέταλλο, πλαστικό, κλπ. Βεβαίως, και τα κολιέ με κοχύλια παραμένουν trendy και μπορείς να βρεις φανταστικά κομμάτια σχεδόν σε κάθε μέρος της Γης.

    Υπάρχει κάτι το 'μαγικό' σε ένα κολιέ με χάντρες, κάτι που το συνδέει υποσυνείδητα με χαλάρωση και ελευθερία. Ίσως να φταίει το χαλαρό, yoga-loving νησιωτικό vibe που ένα κολιέ με ξύλινες χάντρες προσφέρει στον κάτοχό του. Ίσως να φταίει το ότι τα περισσότερα κολιέ με χάντρες είναι μακρύτερα από τον μέσο όρο – δίνοντας ένα μποέμ feel στο ενδυματολογικό σύνολο. Ανεξαρτήτως του λόγου, ένα κολιέ με χάντρες έχει την τάση να 'μαγνητίζει' την προσοχή των βλεμμάτων. Επομένως, ετοιμάσου να αρχίσεις να αφηγείσαι τις ιστορίες σου.

  • Κολιέ Wendel Wave
    Waykins
    19 €
    Κολιέ Wendel Wave
    Δημοφιλές δώρο
    Χάραξέ το
  • Μαύρο Κολιέ με Ξύλινες Χάντρες
    Collin Rowe
    9 €
    Μαύρο Κολιέ με Ξύλινες Χάντρες
  • Rico | Skull Κολιέ με Χάντρες από Μαύρη Λάβα και Κίτρινο Tiger's Eye
    Arkai
    75 €
    Rico | Skull Κολιέ με Χάντρες από Μαύρη Λάβα και Κίτρινο Tiger's Eye
  • Κολιέ Watson Bright Wave
    Waykins
    19 €
    Κολιέ Watson Bright Wave
    Χάραξέ το
  • Ασημί & Περλέ Κολιέ Αλυσίδα Charlie Amager
    Lucleon
    49 €
    Ασημί & Περλέ Κολιέ Αλυσίδα Charlie Amager
    Χάραξέ το
  • Σετ Κολιέ Rico Lava Rock & Tiger's Eye
    Arkai
    95 €
    Σετ Κολιέ Rico Lava Rock & Tiger's Eye
  • Gunmetal & Περλέ Κολιέ Αλυσίδα Charlie Amager
    Lucleon
    49 €
    Gunmetal & Περλέ Κολιέ Αλυσίδα Charlie Amager
    Χάραξέ το
  • Μαύρο Κολιέ με Ξύλινες Χάντρες
    Collin Rowe
    15 €
    Μαύρο Κολιέ με Ξύλινες Χάντρες
  • Ανοιχτόχρωμο Κολιέ με Ξύλινες Χάντρες
    Collin Rowe
    15 €
    Ανοιχτόχρωμο Κολιέ με Ξύλινες Χάντρες
  • Καφέ Κολιέ με Ξύλινες Χάντρες
    Collin Rowe
    9 €
    Καφέ Κολιέ με Ξύλινες Χάντρες
  • Κολιέ Wendel Wood Wave
    Waykins
    19 €
    Κολιέ Wendel Wood Wave
    Χάραξέ το
  • Κολιέ με Κρεμ Ξύλινες Χάντρες
    Collin Rowe
    9 €
    Κολιέ με Κρεμ Ξύλινες Χάντρες
  • Κολιέ Clarity
    Lucleon
    19 €
    Κολιέ Clarity
  • Ocata | Χρυσαφί Περλέ Κολιέ Αλυσίδα Curb
    Lucleon
    67 €
    Ocata | Χρυσαφί Περλέ Κολιέ Αλυσίδα Curb
  • Ocata | Χρυσαφί & Μαύρο Περλέ Κολιέ Αλυσίδα Curb
    Lucleon
    67 €
    Ocata | Χρυσαφί & Μαύρο Περλέ Κολιέ Αλυσίδα Curb
  • Ocata | Ασημί Περλέ Κολιέ Αλυσίδα Curb
    Lucleon
    67 €
    Ocata | Ασημί Περλέ Κολιέ Αλυσίδα Curb
  • Ocata | Ασημί & Μαύρο Περλέ Βραχιόλι Αλυσίδα Curb
    Lucleon
    67 €
    Ocata | Ασημί & Μαύρο Περλέ Βραχιόλι Αλυσίδα Curb
  • Rico | Skull Κολιέ με Χάντρες από Μαύρη Λάβα και Πράσινο Tiger's Eye
    Arkai
    75 €
    Rico | Skull Κολιέ με Χάντρες από Μαύρη Λάβα και Πράσινο Tiger's Eye
  • Rico | Skull Κολιέ με Χάντρες από Μαύρη Λάβα και Οψιδιανό Χιονονιφάδα
    Arkai
    75 €
    Rico | Skull Κολιέ με Χάντρες από Μαύρη Λάβα και Οψιδιανό Χιονονιφάδα
  • WhitWave Βραχιόλια και Κολιέ Summer Bundle
    Συνδυαστική αξία - 37 €
    Waykins
    39 €
    WhitWave Βραχιόλια και Κολιέ Summer Bundle
    Προσφορά πακέτου
  • 6. Δερμάτινα Κολιέ

    Το στυλιστικό μυστικό όταν πρόκειται να φορέσεις δερμάτινο κολιέ είναι να ταιριάζει με τα άλλα δερμάτινα αξεσουάρ που θα φορέσεις. Αν και δεν αποτελεί απαράβατο στυλιστικό κανόνα, όταν ταιριάζεις το δερμάτινο κολιέ σου με το δερμάτινο λουράκι του ρολογιού ή τη δερμάτινη ζώνη, διατηρεί το ενδυματολογικό σύνολο σε οπτική αρμονία.

    Πολλά κολιέ με δερμάτινο λουράκι έχουν σχεδιαστεί να έχουν κρεμαστό μενταγιόν ή κρεμαστή κλειδοθήκη. Εάν δε σου αρέσει να φοράς λουράκι ζωικής προέλευσης, μπορείς να επιλέξεις κολιέ με κορδόνι από σπάγκο, βαμβάκι, ή faux / vegan δέρμα. Ό,τι κι αν επιλέξεις, αυτός ο τύπος ανδρικού κολιέ θα προσδώσει χαλαρό feel στο ενδυματολογικό σύνολο και look σου. Προσοχή όταν είναι να πας σε συνέντευξη για δουλειά, γάμο ή κάποια άλλη επίσημη περίσταση. Σε αυτήν την περίπτωση θα ήταν καλύτερα να επιλέξεις ένα ατσάλινο κολιέ ή ατσάλινη αλυσίδα λαιμού.

    Σε αντίθεση με τα κολιέ από ανοξείδωτο ατσάλι, θα πρέπει να αποφεύγεις να κάνεις ντους φορώντας δερμάτινο κολιέ. Το δέρμα έχει τη τάση να χάνει τα φυσικά προστατευτικά του έλαια όταν μουσκεύεται, ενώ έχει την τάση και να 'μαζεύει'. Άλλος ένας σημαντικός λόγος που δεν πρέπει να φοράς το δερμάτινο κολιέ ή το δερμάτινο βραχιόλι σου όταν κάνεις ντους ή μπάνιο είναι ο αποχρωματισμός. Ανεξαρτήτως της τεχνικής βυρσοδεψίας, η παρατεταμένη έκθεση του δέρματος στο νερό μπορεί να θαμπώσει ή να θρυμματίσει το χρώμα του.

  • Tenvis | 5 mm Δερμάτινο Κολιέ Κορδόνι με Μαύρα Ατσάλινα Στοιχεία και Όνυχα
    Lucleon
    25 €
    Tenvis | 5 mm Δερμάτινο Κολιέ Κορδόνι με Μαύρα Ατσάλινα Στοιχεία και Όνυχα
    Χάραξέ το
  • Tenvis | 5 mm Δερμάτινο Κολιέ Κορδόνι με Χρυσαφί Ατσάλινα Στοιχεία και Όνυχα
    Lucleon
    25 €
    Tenvis | 5 mm Δερμάτινο Κολιέ Κορδόνι με Χρυσαφί Ατσάλινα Στοιχεία και Όνυχα
    Χάραξέ το
  • Tenvis | 5 mm Δερμάτινο Κολιέ Κορδόνι με Ασημί Ατσάλινα Στοιχεία και Όνυχα
    Lucleon
    25 €
    Tenvis | 5 mm Δερμάτινο Κολιέ Κορδόνι με Ασημί Ατσάλινα Στοιχεία και Όνυχα
    Χάραξέ το
  • Tenvis | 3 mm Δερμάτινο Κολιέ Κορδόνι με Μαύρα Ατσάλινα Στοιχεία και Όνυχα
    Lucleon
    25 €
    Tenvis | 3 mm Δερμάτινο Κολιέ Κορδόνι με Μαύρα Ατσάλινα Στοιχεία και Όνυχα
    Χάραξέ το
  • Tenvis | 3 mm Δερμάτινο Κολιέ Κορδόνι με Χρυσαφί Ατσάλινα Στοιχεία και Όνυχα
    Lucleon
    25 €
    Tenvis | 3 mm Δερμάτινο Κολιέ Κορδόνι με Χρυσαφί Ατσάλινα Στοιχεία και Όνυχα
    Χάραξέ το
  • Tenvis | 3 mm Δερμάτινο Κολιέ Κορδόνι με Ασημί Ατσάλινα Στοιχεία και Όνυχα
    Lucleon
    25 €
    Tenvis | 3 mm Δερμάτινο Κολιέ Κορδόνι με Ασημί Ατσάλινα Στοιχεία και Όνυχα
    Χάραξέ το
  • Tenvis | 5 mm Καφέ Δερμάτινο Κολιέ Κορδόνι
    Lucleon
    19 €
    Tenvis | 5 mm Καφέ Δερμάτινο Κολιέ Κορδόνι
    Χάραξέ το
  • Tenvis | 5 mm Sand Δερμάτινο Κολιέ Κορδόνι
    Lucleon
    19 €
    Tenvis | 5 mm Sand Δερμάτινο Κολιέ Κορδόνι
    Χάραξέ το
  • Tenvis | 5 mm Κόκκινο Δερμάτινο Κολιέ Κορδόνι
    Lucleon
    19 €
    Tenvis | 5 mm Κόκκινο Δερμάτινο Κολιέ Κορδόνι
    Χάραξέ το
  • Tenvis | 5 mm Μπλε Δερμάτινο Κολιέ Κορδόνι
    Lucleon
    19 €
    Tenvis | 5 mm Μπλε Δερμάτινο Κολιέ Κορδόνι
    Χάραξέ το
  • Tenvis | 5 mm Μαύρο Δερμάτινο Κολιέ Κορδόνι
    Lucleon
    19 €
    Tenvis | 5 mm Μαύρο Δερμάτινο Κολιέ Κορδόνι
    Χάραξέ το
  • Tenvis | 3 mm Καφέ Δερμάτινο Κολιέ Κορδόνι
    Lucleon
    19 €
    Tenvis | 3 mm Καφέ Δερμάτινο Κολιέ Κορδόνι
    Χάραξέ το
  • Tenvis | 3 mm Sand Δερμάτινο Κολιέ Κορδόνι
    Lucleon
    19 €
    Tenvis | 3 mm Sand Δερμάτινο Κολιέ Κορδόνι
    Χάραξέ το
  • Tenvis | 3 mm Κόκκινο Δερμάτινο Κολιέ Κορδόνι
    Lucleon
    19 €
    Tenvis | 3 mm Κόκκινο Δερμάτινο Κολιέ Κορδόνι
    Χάραξέ το
  • Tenvis | 3 mm Μπλε Δερμάτινο Κολιέ Κορδόνι
    Lucleon
    19 €
    Tenvis | 3 mm Μπλε Δερμάτινο Κολιέ Κορδόνι
    Χάραξέ το
  • Tenvis | 3 mm Μαύρο Δερμάτινο Κολιέ Κορδόνι
    Lucleon
    19 €
    Tenvis | 3 mm Μαύρο Δερμάτινο Κολιέ Κορδόνι
    Χάραξέ το
  • Δερμάτινο Κολιέ με Χρυσαφί Σταυρό The Son
    Lucleon
    25 €
    Δερμάτινο Κολιέ με Χρυσαφί Σταυρό The Son
    Χάραξέ το
  • Δερμάτινο Κολιέ Gold Tone Anchor
    Lucleon
    25 €
    Δερμάτινο Κολιέ Gold Tone Anchor
  • Δερμάτινο Κολιέ Gold Tone Cutout
    Lucleon
    25 €
    Δερμάτινο Κολιέ Gold Tone Cutout
  • Δερμάτινο Κολιέ Gold Tone Buddha
    Lucleon
    25 €
    Δερμάτινο Κολιέ Gold Tone Buddha
  • Καθαρισμός & Φύλαξη Κολιέ

    Εάν η αλυσίδα του κολιέ σου μαζέψει πολύ βρωμιά και σκόνη, αυτό μπορεί να ξεθωριάσει τη λάμψη και να χαλάσει την υφή της. Επίσης, τα κρεμαστά μενταγιόν δείχνουν πολύ καλύτερα όταν δεν έχουν δακτυλιές, σημάδια από ιδρώτα και λάδια, πάνω τους. Βάσει του υλικού, ακολούθησε τις παρακάτω οδηγίες για γενικό καθαρισμό κολιέ.

    Καθαρισμός Κολιέ & Κοσμημάτων από Ανοξείδωτο Ατσάλι

    1. Πρόσθεσε λίγες σταγόνες από απαλό υγρό καθαρισμού πιάτων σε ένα μπολ με ζεστό νερό.
    2. Βούτηξε ένα απαλό πανάκι μέσα στο νερό, στίψε το και καθάρισε σχολαστικά το κολιέ.
    3. Βεβαιώσου ότι δε θα μείνουν σαπουνάδες πάνω στο κολιέ.
    4. Καθάρισε με στεγνή πετσέτα και άστο να στεγνώσει με τον αέρα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα πανάκι γυαλίσματος για επιπλέον λάμψη και γυαλάδα.

    Τα παραπάνω βήματα μπορούν επίσης να εφαρμοστούν όταν καθαρίζεις ατσάλινα δαχτυλίδια, βραχιόλια και μενταγιόν. Κάποιοι στο γραφείο συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι μια οδοντόβουρτσα με οδοντόπαστα μπορεί να κάνει τέλεια δουλειά όσον αφορά τον καθαρισμό ανοξείδωτων κολιέ. Όμως, προσοχή στην οδοντόπαστα που θα χρησιμοποιήσεις, ενώ θα πρέπει να σιγουρευτείς ότι δε θα μείνουν ούτε στο ελάχιστο κατάλοιπα της οδοντόπαστας πάνω στο κολιέ.

    Καθαρισμός Δερμάτινων Κολιέ & Βραχιολών

    Σε καμιά περίπτωση δε θα πρέπει να βουτήξεις ένα δερμάτινο κολιέ μέσα στο νερό. Μπορεί να "μαζέψει" και να αποχρωματιστεί. Αντιθέτως, χρησιμοποίησε ένα ελαφρώς βρεγμένο πανάκι με λίγη σαπουνάδα (μια σταγόνα από υγρό πιάτων αρκεί) και καθάρισε απαλά το κολιέ. Πέρασε ξανά το κολιέ με ένα ελαφρώς βρεγμένο πανάκι (χωρίς σαπουνάδα). Κατόπιν, άφησε το δερμάτινο κολιέ να στεγνώσει με τον αέρα και βεβαιώσου ότι έχει στεγνώσει καλά πριν το ξαναφορέσεις.

    Καθαρισμός Κολιέ με Χάντρες

    Διατήρησε το κολιέ με χάντρες σε άριστη κατάσταση καθαρίζοντάς το τακτικά και απαλά με ένα βουρτσάκι (μια παλιά οδοντόβουρτσα θα κάνει τη δουλειά) που θα το βουτάς σε ένα μπολ με ζεστό νερό. Πρόσθεσε μια σταγόνα απαλού υγρού πιάτων και με τη βούρτσα καθάρισε απαλά τις χάντρες. Κατόπιν, χρησιμοποίησε ένα ελαφρώς βρεγμένο πανάκι (χωρίς σαπουνάδες) και σκούπισε τις χάντρες. Άφησε το κολιέ να στεγνώσει με τον αέρα.

    ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΑΤΕ – ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ

    Τι είναι η αλυσίδα τύπου Cuban Link;

    Η αλυσίδα τύπου Cuban αποτελεί μια παραλλαγή της αλυσίδας λαιμού τύπου cable. Πήρε το όνομά της από τις διάφορες περιοχές του Μαϊάμι όπου κατοικούν ως επί το πλείστον Κουβανοί μετανάστες. Αυτές οι αλυσίδες λαιμού ήταν εξαιρετικά δημοφιλείς στους Κουβανούς του Μαϊάμι τις δεκαετίες '70 και '80. Πλέον, η δημοφιλία τους έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο.

    Φοράνε οι άνδρες περιλαίμια (chokers);

    Ναι, οι άνδρες φορούν περιλαίμια… ονομάζονται γραβάτες. Εάν ψάχνεις κάτι εναλλακτικό, φόρεσε παπιγιόν. Όμως, άφησε τα περιλαίμια τύπου choker στις κυρίες του 19ου αιώνα.

    Είναι παράνομο να φοράς κρεμαστές ταυτότητες (dog tags);

    Όχι, δεν είναι παράνομο να φοράς κρεμαστές ταυτότητες στρατιωτικού τύπου (dog tags) ως πολίτης. Στις ΗΠΑ, είναι παράνομο να φοράς οποιουδήποτε στρατιωτικό μετάλλιο ή στρατιωτικό διακοσμητικό στοιχείο ώστε να μη ξεγελάς άλλους πολίτες και λαμβάνεις το πρεστίζ και τις επιβραβεύσεις που δε σου αρμόζουν. Επομένως... εάν δε το κάνεις αυτό, τότε δεν έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα.

    Τι τύπος αλυσίδας λαιμού δεν τραβάει τα μαλλιά;

    Μιας και οι περισσότεροι άνδρες έχουν πιο χοντρή τρίχα, δεν αποτελεί πρόβλημα η αλυσίδα λαιμού. Επομένως δε χρειάζεται να ψάχνεις για ειδική αλυσίδα λαιμού. Ωστόσο, εάν αυτό είναι κάτι που σε προβληματίζει σοβαρά, τότε σε συμβουλεύουμε να αποφύγεις να φοράς αλυσίδες λαιμού τύπου Herringbone και Omega. Προτίμησε αλυσίδες λαιμού τύπου ball, box, curb, marina, και Figaro.

    Ποιο είναι καλό μέγεθος κολιέ για έναν άνδρα;

    Για τους περισσότερους άνδρες ένα καλό μέγεθος κολιέ με αλυσίδα είναι 50 εκ. (20”) μήκος και 2-6 mm πλάτος. Εάν πρόκειται να φορέσεις και κρεμαστό μενταγιόν, συνιστούμε να επιλέξεις ένα κολιέ με 55-60 εκ. (22-24”) μήκος και 4-6 mm πλάτος.

    Πόσο χοντρή πρέπει να είναι μια ανδρική αλυσίδα;

    Το πάχος μιας αλυσίδας εξαρτάται από τον στυλιστικό σκοπό που εξυπηρετεί. Θέλεις μια αλυσίδα για να κρεμάσεις ένα μενταγιόν; Τότε, επίλεξε μια στην οποία να μπορεί να περαστεί το μενταγιόν - μπορείς να περάσεις ένα super λεπτό σταυρουδάκι σε αλυσίδα 12 mm.

    Από την άλλη, εάν ψάχνεις για μια χοντρή, ογκώδης αλυσίδα λαιμού που θα κάνει τον Run-DMC 'να τρέχει και να μη φτάνει'… τότε σαφώς και μπορείς να αγοράσεις μια αλυσίδα τόσο χοντρή που να θυμίζει χοντρό σχοινί πλεξούδα.

    Είναι τα κολιέ unisex;

    Εξαρτάται από το κολιέ. Τα περισσότερα κολιέ που έχουν σχεδιαστεί για άνδρες έχουν συγκεκριμένο πάχος και βάρος, χαρακτηριστικά που τα ξεχωρίζουν από τα σαφώς λεπτότερα και ντελικάτα κολιέ που έχουν σχεδιαστεί για γυναίκες.

    Φαίνονται cool τα κολιέ στους άνδρες;

    Εσύ γιατί λες να γράψαμε ολόκληρο υπερ-αναλυτικό άρθρο σχετικά με τα ανδρικά κολιέ; Ναι! Τα κολιέ δείχνουν cool στους άνδρες. Εάν δε ξέρεις τι τύπος κολιέ σου ταιριάζει, επικοινώνησε μαζί μας. Θα τη βρούμε την άκρη, μην αγχώνεσαι!

    Μπορούν οι άνδρες να φορούν δυο κολιέ;

    Ναι, οι άνδρες μπορούν να φορούν περισσότερα από 1 κολιέ. Το μυστικό στο layering είναι να φοράς συνδυαστικά κολιέ διαφορετικού μήκους και να μη φορέσεις περισσότερα από 2 ή 3.

    Θα έπρεπε οι άνδρες να φορούν κολιέ σε χρυσαφί ή ασημί τόνο;

    Το μεταλλικό κολιέ που επιλέξεις να φορέσεις θα πρέπει να ταιριάζει με τα άλλα μεταλλικά αξεσουάρ που θα φορέσεις συνδυαστικά. Χρυσό ρολόι = χρυσό κολιέ. Η εξαίρεση στον κανόνα είναι μόνο εάν το κολιέ έχει ιδιαίτερη προσωπική ή συναισθηματική αξία. Σε αυτήν την περίπτωση... οι κανόνες δεν έχουν καμία σημασία!

    Μπορούν οι άνδρες να φορούν χρυσές αλυσίδες λαιμού;

    Είμαστε θερμοί υποστηρικτές του ‘Αφηγήσου την Ιστορία Σου’. Επομένως, εάν το επιθυμείς, φυσικά και μπορείς να φορέσεις χρυσή αλυσίδα λαιμού. Εάν ανησυχείς μήπως είναι κάπως υπερβολική ή αγχώνεσαι μήπως πλακώσει κόσμος και αρχίσει να σε ρωτάει εάν είσαι κάποιος διάσημος ράπερ, τότε μπορείς να αγοράσεις μια πιο διακριτική και σαφώς λεπτότερη αλυσίδα λαιμού. Σημείωση: Μη ξεχάσεις ότι εάν φορέσεις χρυσή αλυσίδα λαιμού, τότε και όλα τα άλλα μεταλλικά αξεσουάρ που θα φορέσεις συνδυαστικά θα πρέπει να είναι σε χρυσό τόνο.

    Ποιο στυλ αλυσίδας είναι το πιο δυνατό;

    Ο δυνατότερος τύπος αλυσίδας λαιμού είναι η αλυσίδα τύπου wheat (στάχυ). Αποτελείται από οβάλ συνδέσμους με τον κάθε οβάλ σύνδεσμο να αποτελείται από 4 αλληλένδετα μέρη.

    Είναι υποαλλεργικό το ανοξείδωτο ατσάλι;

    Ναι. Τα κοσμήματά μας, στη συντριπτική πλειονότητά τους, είναι κατασκευασμένα από υψηλής ποιότητας ανοξείδωτο χειρουργικό ατσάλι (ανοξείδωτο ατσάλι 316L), γνωστό για την σχεδόν ανύπαρκτη περιεκτικότητά του σε νικέλιο. Η ελάχιστη ποσότητα νικελίου και άλλων μεταλλικών αλλεργιογόνων που περιέχει είναι μοριακά συνδεδεμένη στο ατσάλι και δεν εισχωρεί στην επιδερμίδα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το ανοξείδωτο χειρουργικό ατσάλι χαρακτηρίζεται ως υποαλλεργικό - φορώντας ένα κόσμημα από ανοξείδωτο χειρουργικό ατσάλι δε θα προκαλέσει αλλεργική αντίδραση στην επιδερμίδα σου.

    Πάντως θα πρέπει να τονιστεί ότι στην περίπτωση που έχεις σοβαρή αλλεργία σε μέταλλα οποιουδήποτε είδους, ο κίνδυνος αντίδρασης, ακόμα και ελάχιστος, είναι πάντα υπαρκτός. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι επαγγελματίες υγείας συμβουλεύουν να μην χρησιμοποιούνται γενικά μεταλλικά κοσμήματα απ' όσους έχουν ιστορικό σοβαρών αλλεργικών αντιδράσεων στα μέταλλα.

    Πώς ονομάζονται τα μακριά κολιέ για άνδρες;

    Ένα μακρύ κολιέ για άνδρες ονομάζεται μακρύ κολιέ για άνδρες. Ορισμένα ροζάρια και malas (ένας τύπος κολιέ με χάντρες που χρησιμοποιείται στη γιόγκα και σε συνεδρίες διαλογισμού) έχουν μεγάλο μήκος. Το πλεονέκτημα με άλλα κολιέ μεγάλου μήκους είναι ότι μπορούν να περαστούν αρκετές φορές γύρω από τον λαιμό ή τον καρπό δημιουργώντας ένα πολύ ωραίο look.

    Μπορώ να κολυμπήσω φορώντας ένα κολιέ από ανοξείδωτο ατσάλι;

    Δεν είναι και πολύ καλή ιδέα να φοράς κολιέ από ανοξείδωτο ατσάλι ή άλλα κοσμήματα όταν κολυμπάς στη θάλασσα. Όχι μόνο μπορεί να χάσεις το αγαπημένο σου κολιέ στα βάθη της θάλασσας, αλλά, παράλληλα, το θαλασσινό νερό ενδέχεται να διαβρώσει / μαυρίσει την επιφάνεια. Αν και τις περισσότερες φορές το μαύρισμα από θαλασσινό νερό μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα από τις μεγάλες επιφάνειες του κολιέ, ωστόσο ενδέχεται να παρουσιαστεί πρόβλημα σε μικρότερα μέρη του κολιέ, όπως πχ. τα σημεία όπου εφάπτονται οι σύνδεσμοι, το κούμπωμα, κτλ.

    Φυσικά, το ίδιο ισχύει και για το μπάνιο σε πισίνα – το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να βγάζεις το κολιέ και τα κοσμήματά σου πριν αρχίσεις τα μακροβούτια. Άλλο, το να πέσεις για μια σύντομη βουτιά και άλλο να πέφτεις στο νερό πολλές φορές και να περνάς ώρα στο νερό λες και κάνεις προετοιμασία για τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο άθλημα της κολύμβησης. Το χλώριο μπορεί να προκαλέσει σοβαρές φθορές στο ανοξείδωτο ατσάλι με την πάροδο του χρόνου.

    Τέλος, είναι ΟΚ να κάνεις ντους φορώντας το αγαπημένο σου κολιέ από ανοξείδωτο ατσάλι. Ωστόσο, καλό θα ήταν να αποφεύγεις να φοράς ατσάλινα κοσμήματα όταν περνάς ώρες ατελείωτες μισοβυθισμένος στη μπανιέρα σου απολαμβάνοντας ζεστό μπάνιο με άλατα και αρωματικά έλαια.