Επιστροφή εντός 365 ημερών - χωρίς ερωτήσεις !
Μεταφορικά 3 € - Επιλογή για Δωρεάν Μεταφορικά πάνω από 39 €-
Επικοινωνία

Πώς Φοριέται Ένα Ρολόι Τσέπης με Στυλ

Η διαχωριστική στυλιστική γραμμή από το διαχρονικά καλαίσθητο κλασικό στυλ έως το πάνκ από την εποχή της glam rock, δεν είναι τόσο δύσκολη και περίπλοκη όσο μπορεί να τη φαντάζεσαι. Ο τρόπος με τον οποίο θα φοράς την αλυσίδα και το ρολόι τσέπης θα καθορίσει και το στυλ σου. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να μάθεις πώς φοριέται σωστά ένα ανδρικό ρολόι τσέπης. Διάβασε προσεκτικά αυτό το άρθρο που θα σε βοηθήσει να μάθεις πολλές σημαντικές και ενδιαφέρουσες στυλιστικές πληροφορίες και στυλιστικά tips. Μετά, θα είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις κι εσύ την προσωπική σου συλλογή με chic n' trendy ανδρικά αξεσουάρ και κοσμήματα, όπως πχ. τα μοδάτα ανδρικά ρολόγια τσέπης που θα σου προσδώσουν ένα πιο vintage retro hipster στυλ.

Φαντάσου πόσο σπουδαίοι άρχισαν να νιώθουν οι άνδρες της παλιάς εποχής όταν απόκτησαν για πρώτη φορά ανδρικό ρολόι τσέπης και δε χρειάζονταν πλέον να ακούνε τις καμπάνες των εκκλησιών ώστε να γνωρίζουν τι ώρα είναι όταν βρίσκονταν έξω ή σε σπίτια όπου δεν υπήρχαν επιτραπέζια ρολόγια.

Φαντάσου τη χαρά, τον ενθουσιασμό, αλλά και την περηφάνεια που θα ένιωθαν αυτοί οι πρώτοι άνδρες όταν έδειχναν στην παρέα και τον περίγυρό τους τα καλαίσθητα vintage ανδρικά ρολόγια τσέπης που κοσμούσαν με την όμορφη αλυσίδα τους το γιλέκο και το παντελόνι τους.

Βεβαίως ακόμα μεγαλύτερο ήταν το αίσθημα της περηφάνειας όταν επεδείκνυαν τη φινετσάτη vintage σχεδιαστική γραμμή, αλλά και την όμορφη κίνηση των δεικτών που έκαναν τα ανδρικά ρολόγια τσέπης ένα πραγματικό κόσμημα και, εκτός από το καθαρά λειτουργικό κομμάτι, δλδ. να δείχνουν σωστά την ώρα, άρχισαν να εξελίσσονται σε must-have chic n' trendy ανδρικά αξεσουάρ με διαχρονική φινέτσα που θα άντεχε ανέπαφη στον χρόνο έως και τις μέρες μας.

Το ανδρικό ρολόι τσέπης – το πρώτο φορητό τεχνολογικό αξεσουάρ για άνδρες που έδειχνε την ώρα – εφευρέθηκε το 1510 από τον Γερμανό Peter Henlein. Ωστόσο, το ανδρικό ρολόι τσέπης απόκτησε το κλασικό σχήμα και μέγεθος, όπως το γνωρίζουμε και το αγαπάμε στις μέρες μας, κατά τη διάρκεια του 17ου αιώνα. Και μόνο τυχαίο δεν ήταν αυτό, καθώς εκείνη την εποχή ο Βασιλιάς Κάρολος ο Β' έκανε μόδα τα γιλέκα. Για να προστατευτεί το ευαίσθητο ύφασμα, αλλά και οι ραφές της τσέπης των γιλέκων της εποχής εκείνης, τα ανδρικά ρολόγια τσέπης άρχισαν να αλλάζουν σχήμα και το κυρίαρχο design κατέληξε να είναι μικρά σε μέγεθος στρογγυλοποιημένα ανδρικά ρολόγια τσέπης, έτσι ώστε να χωράνε εύκολα στη τσέπη του γιλέκου, χωρίς μυτερές γωνίες ώστε να μη φθείρεται το ύφασμα και οι ραφές.

Εκείνη την εποχή το ανδρικό ρολόι τσέπης ονομάζονταν και fob watch. Η λέξη "fob" προέρχεται από τη γερμανική λέξη "fuppe" που σημαίνει μικρή τσέπη. Στις μέρες μας, η λέξη "fob" αναφέρεται σε τρια πράγματα που σχετίζονται με το ανδρικό ρολόι τσέπης. Συγκεκριμένα, τη μικρή τσεπούλα όπου μπαίνει το ρολόι τσέπης, την αλυσίδα ή την κορδέλα που συνδέεται με το ρολόι τσέπης, ή το ίδιο το ρολόι τσέπης όταν αυτό κρέμεται από την αλυσίδα.

Για τους περισσότερους connoisseurs ανδρικών ρολογιών τσέπης, η λέξη "watch fob" αναφέρεται στην αλυσίδα ή στην κορδέλα που συνδέεται με το ρολόι τσέπη και είναι συνήθως μικρότερη σε μέγεθος / μήκος από μια συνηθισμένη αλυσίδα ρολογιού.

Οι δραματικές εξελίξεις στις αρχές του 20ού αιώνα με την έναρξη του Α' Παγκόσμιου Πολέμου, έριξαν το ανδρικό ρολόι τσέπης στο στυλιστικό περιθώριο. Ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος έκανε δημοφιλές το ρολόι χειρός το οποίο και "εκτόπισε" τον κλασικό vintage ανδρικό ρολόι τσέπης. Σε γενικές γραμμές, αν και πάντα όλοι οι καλαίσθητοι άνδρες εκτιμούσαν τη φινέτσα και την premium ποιότητα που χαρακτήριζε τα ανδρικά ρολόγια τσέπης, ωστόσο για πολλές δεκαετίες αυτά παρέμεναν στο στυλιστικό περιθώριο, μακριά από μοντέρνα trends.

Ευτυχώς, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μεγάλη τάση στη στυλιστική επιστροφή στο παρελθόν. Με πρωτεργάτες τους hipsters, ολοένα και περισσότεροι άνδρες σ' όλο τον κόσμο στρέφονται προς τα retro vintage chic old school ανδρικά αξεσουάρ και κοσμήματα... ολοένα και περισσότεροι ανακαλύπτουν από την αρχή τη φανταστική vintage φινέτσα που κάνει τα ανδρικά ρολόγια τσέπης να ξεχωρίζουν!

1 Πώς φοριέται ένα ρολόι τσέπης με στυλ1.1 Τύποι αλυσίδας ρολογιού τσέπης για άνδρες1.2 Πώς φοριέται το ρολόι τσέπης με γιλέκο1.3 Πώς φοριέται το ρολόι τσέπης με σακάκι κοστουμιού ή blazer1.4 Πώς φοριέται το ρολόι τσέπης με τζιν (jeans)1.5 Πώς φοριέται το ρολόι τσέπης ως κολιέ

Τύποι Αλυσίδας Ρολογιού Τσέπης για Άνδρες

Ανεξαρτήτως εάν θέλεις να κάνεις αγορές online για να αποκτήσεις ένα κλασικό κουρδιστό μηχανικό ρολόι τσέπης ή ένα ρολόι τσέπης quartz κίνησης με μπαταρίες, καλό είναι να γνωρίζεις πως την πρώτη εντύπωση την κάνει η αλυσίδα του ρολογιού. Επίσης, η αλυσίδα είναι που προστατεύει το ρολόι από κλοπή ή από το να πέσει κάτω και να σπάσει σε χίλια κομμάτια το τζαμάκι και ο ευαίσθητος εσωτερικός μηχανισμός του.

1. Αλυσίδα Ρολογιού Τσέπης Albert T-Bar

Οι αλυσίδες Albert T-Bars, γνωστές και ως αλυσίδες Albert, είναι αλυσίδες για ανδρικά ρολόγια τσέπης. Πήραν το όνομά τους από τον Πρίγκιπα Αλβέρτο, ο οποίος έκανε δημοφιλή τον συγκεκριμένο τύπο αλυσίδας. Για να φορέσεις μια μονή αλυσίδα Albert T-bar, θα πρέπει να περάσεις το ορθογώνιο πλακίδιο (T-bar) μέσα από μια κουμπότρυπα του γιλέκου σου.

Δε ξέρεις σε ποια κουμπότρυπα του γιλέκου να περάσεις την αλυσίδα για το ανδρικό κρεμαστό ρολόι τσέπης; Επίλεξε την κουμπότρυπα που είναι ακριβώς πάνω από την τσέπη του γιλέκου ή κάπου στο κέντρο – κοντά στο ύψος της 3ης κουμπότρυπας του γιλέκου σου. Θα πρέπει να τοποθετήσεις το ανδρικό κρεμαστό ρολόι τσέπης στην τσέπη που είναι στην αντίθετη πλευρά από το καλό χέρι σου. Με άλλα λόγια, εάν είσαι δεξιόχειρας, τότε τοποθέτησε το ανδρικό κρεμαστό ρολόι τσέπης στην αριστερή τσέπη του γιλέκου. Με αυτόν τον τρόπο, το δυνατό χέρι σου θα είναι ελεύθερο όσο θα τσεκάρεις την ώρα με το αριστερό.

Μια Διπλή Albert αλυσίδα φοριέται με τον ίδιο τρόπο που φοριέται μια Μονή Albert αλυσίδα, όμως έχει μια έξτρα αλυσίδα με μενταγιόν ή κρεμαστό κόσμημα (γνωστό και ως fob). Αυτή η δεύτερη αλυσίδα πηγαίνει στην τσέπη της αντίθετης πλευράς από την τσέπη όπου έχεις τοποθετήσει το ανδρικό κρεμαστό ρολόι τσέπης.

2. Αλυσίδα Ρολογιού Τσέπης με Αγκράφα (Belt Slide – Belt Loop Slides)

Ας είμαστε ειλικρινείς. Δεν προτιμάς το retro vintage στυλ ντυσίματος τύπου Peaky Blinders σε καθημερινή βάση. Για ένα πιο casual, καθημερινό look, χρησιμοποίησε μια αγκράφα για ζώνη (βλέπε belt slide) για να φοράς το αγαπημένο σου ανδρικό κρεμαστό ρολόι τσέπης. Οι αλυσίδες με αγκράφα (βλέπε belt slide chains ή belt bars) έχουν ένα είδος αγκράφας στην άκρη που ολισθαίνει και κουμπώνει πάνω στη ζώνη (από το πίσω μέρος της) ή στο πάνω μέρος από τα υφασμάτινα παντελόνια ή ακόμα και τζιν παντελόνια.

Η αλυσίδα θα πρέπει να κρέμεται από την έξω πλευρά των παντελονιών. Το ανδρικό κρεμαστό ρολόι τσέπης θα πρέπει να τοποθετείται στην τσέπη που βρίσκεται στην αντίθετη πλευρά του δυνατού χεριού σου.

Εάν φοράς τζιν παντελόνια, χρησιμοποίησε τη μικρή τσεπούλα... ναι αυτή στο μπροστινό μέρος των τζιν που σχεδόν κανείς δε γνωρίζει για ποιον λόγο υπάρχει. Για να κάνεις εντύπωση με τις εγκυκλοπαιδικές σου γνώσεις, την επόμενη φορά που θα βρεθείς με την παρέα σου, αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σου την ιστορία και τη χρησιμότητα αυτής της μικρής τσέπης. Την πρωτοσχεδίασε ο Mr Levi για τα ανδρικά κρεμαστά ρολόγια τσέπης.

Με το belt loop slide, θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι το μέγεθος / μήκος της αλυσίδας είναι σωστό και σε βοηθάει να βλέπεις με άνεση την ώρα στο αγαπημένο σου ανδρικό κρεμαστό ρολόι τσέπης. Εάν το μέγεθος του μήκους είναι κοντό θα πρέπει να μάθεις διάφορες περίεργες στάσεις γιόγκα για να μπορέσεις να δεις την ώρα. Καθόλου ωραία εικόνα όταν είσαι σε φάση που θέλεις να κάνεις καλή εντύπωση.

3. Αλυσίδα Ρολογιού Τσέπης με Κρικάκι (Bolt Ring)

Οι αλυσίδες για ρολόι τσέπης τύπου bolt ring είναι παρόμοιες με τις αλυσίδες για πορτοφόλι καθώς κουμπώνουν απευθείας πάνω στο θηλύκιο ζώνης χάρις στο κούμπωμα κρικάκι με τον μηχανισμό ελατηρίου. Μπορείς επίσης να κουμπώσεις το κρικάκι σε κουμπότρυπα στο γιλέκο για look παρόμοιο με αυτό της αλυσίδας T-bar.

Θες να συνδυάσεις ρολόι τσέπης με σακάκι κοστουμιού ή blazer; Πέρασε το κρικάκι στη κουμπότρυπα στο πέτο και τοποθέτησε το ρολόι στην τσέπη πέτου. Σε αυτήν την περίπτωση δε χρειάζεται να φορέσεις γιλέκο για το ρολόι τσέπης.

Πώς Φοριέται το Ρολόι Τσέπης με Γιλέκο

Το γιλέκο (ή γελέκι) μπορείς να το φοράς εξίσου σε casual όσο και επίσημες περιστάσεις όπου απαιτείται καλό chic ντύσιμο και γραβάτα ή παπιγιόν. Σε κάθε περίπτωση αυτό το αμάνικο ένδυμα είναι τέλειο εάν σκοπεύεις να προσθέσεις και ρολόι τσέπης στο ενδυματολογικό σου σύνολο.

Για να συνδυάσεις ρολόι τσέπης με γιλέκο (στα Αγγλικά vest ή waistcoat), απλά τοποθέτησε το ρολόι τσέπης σε μια από τις τσέπες του γιλέκου και πέρασε την αλυσίδα στην ακριβώς πιο πάνω κουμπότρυπα.

Η κουμπότρυπα που θα επιλέξεις εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από το μήκος της αλυσίδας του ρολογιού που επιθυμείς να προεξέχει. Η τσέπη που επιλέγεις θα πρέπει να είναι στην αντίθετη πλευρά από το δυνατό χέρι σου. Για παράδειγμα, εάν είσαι δεξιόχειρας θα πρέπει να τοποθετήσεις το ρολόι τσέπης στην αριστερή τσέπη του γιλέκου και αν είσαι αριστερόχειρας θα πρέπει να τοποθετήσεις το ρολόι τσέπης στη δεξιά τσέπη του γιλέκου. Με αυτόν τον τρόπο, όταν κοιτάς την ώρα, θα έχεις ελεύθερο το δυνατό χέρι σου να κάνει πιο σημαντικές εργασίες, όπως το να υπογράφει ένα σημαντικό έγγραφο, να κάνει χειραψίες, να δείχνει, κτλ.

Όχι μόνο είναι φινετσάτα, μοδάτα, trendy, smart-looking και retro vintage ανδρικά αξεσουάρ, αλλά επίσης τα ρολόγια τσέπης με εξατομικευμένη χάραξη αποτελούν εξαιρετική επιλογή ως δώρο για τους μπράτιμους, τον κουμπάρο, κι άλλα σημαντικά πρόσωπα ώστε να δείχνουν στην πένα στη γαμήλια δεξίωση. Δε γνωρίζεις ή ψάχνεις έμπνευση για το πώς να εξατομικεύσεις το δικό σου ρολόι τσέπης ή τα ρολόγια τσέπης που αγόρασες ως δώρο; Ρίξε μια ματιά στις προτάσεις μας για εξατομικευμένη χάραξη.

Η Καλύτερη Αλυσίδα Ρολογιού Τσέπης για Γιλέκα: Η αλυσίδα T-Bar και η αλυσίδα με κρικάκι (bolt ring)

Πώς Φοριέται το Ρολόι Τσέπης με Σακάκι Κοστουμιού ή Blazer

Εάν επιθυμείς να συνδυάσεις στο look σου ρολόι τσέπης με σακάκι κοστουμιού ή blazer, τότε θα πρέπει να περάσεις τη μια άκρη της αλυσίδας στη κουμπότρυπα του πέτου του σακακιού και να τοποθετήσεις το ρολόι στην επιστήθια τσέπη του σακακιού. Είναι ένας έξυπνος τρόπος για να προσδώσεις ενδιαφέρον και retro vintage αίσθηση στο κοστούμι σου, χωρίς να χρειαστεί να προσθέσεις κι άλλα chic n' trendy ανδρικά αξεσουάρ, όπως πχ. η καρφίτσα πέτου και το τετράγωνο μαντήλι τσέπης pochette. Το ρολόι τσέπης συγκαταλέγεται στα must-have chic n' trendy retro vintage ανδρικά αξεσουάρ για όλων των ειδών τις επίσημες εκδηλώσεις, όπως πχ. γάμοι, βαφτίσεις, black tie dinner parties, κτλ.

Ένας άλλος έξυπνος στυλιστικά τρόπος για να φορέσεις το κρεμαστό ρολόι τσέπης με σακάκι blazer είναι να περάσεις μια αλυσίδα T-bar μέσα από εμπρόσθια κουμπότρυπα και να τοποθετήσεις το ρολόι τσέπης σε μια από τις εμπρόσθιες τσέπες. Όπως και προηγουμένως, συνιστούμε να τοποθετήσεις το ρολόι τσέπης στην τσέπη που βρίσκεται στην αντίθετη πλευρά από το δυνατό χέρι σου.

Η Καλύτερη Αλυσίδα Ρολογιού Τσέπης για Σακάκια Κοστουμιού και Σακάκια Blazer: Η αλυσίδα T-Bar και η αλυσίδα με κρίκο (bolt ring)

Πώς Φοριέται το Ρολόι Τσέπης με Τζιν (Jeans)

Τα στυλιστικά νέα είναι ενθαρρυντικά για τους άνδρες που τους αρέσει να φοράνε ρολόι τσέπης, αλλά που δεν επιθυμούν να ντύνονται πολύ επίσημα και καλά, όπως πχ. να φοράνε σακάκι κοστουμιού και γιλέκο. Για να φορέσεις ένα ρολόι τσέπης με παντελόνια τζιν (jeans) ή υφασμάτινα παντελόνια, αρκεί να τοποθετήσεις το ρολόι τσέπης στη μπροστινή τσέπη του παντελονιού και να περάσεις την αλυσίδα είτε στη ζώνη ή στο παντελόνι ή σε θηλύκιο ζώνης, αναλόγως του τύπου αλυσίδας που έχει το ρολόι τσέπης αλλά και αναλόγως του look που επιθυμείς να επιτύχεις.

Η αλυσίδα του ρολογιού τσέπης μπορεί να κρέμεται έξω από τη ζώνη ή να κάνει λούπα κάτω από τη ζώνη. Συνιστούμε να επιλέξεις την τσέπη στην αντίθετη πλευρά απ' αυτού του δυνατού χεριού σου ώστε να διευκολύνεις τη ρουτίνα ελέγχου της ώρας.

Επίσης, αν φοράς πουκάμισο, μπορείς να περάσεις την αλυσίδα του ρολογιού τσέπης μέσα από κάποια από τις χαμηλότερες (κοντά στο ύψος της ζώνης) κουμπότρυπες του πουκάμισου. Εάν το ρολόι τσέπης είναι μικρό σε μέγεθος, μπορείς να το τοποθετήσεις στη μικρή τσεπούλα που βρίσκεται εντός μιας από τις εμπρόσθιες τσέπες του παντελονιού σου. Άλλωστε, στα παντελόνια τζιν (jeans) αυτός ήταν ο λόγος που αρχικά σχεδιάστηκαν αυτές οι μικρές σε μέγεθος τσεπούλες, για να τοποθετούνται τα ανδρικά ρολόγια τσέπης.

Η Καλύτερη Αλυσίδα Ρολογιού Τσέπης για Υφασμάτινα Παντελόνια και Παντελόνια Τζιν (Jeans): Η αλυσίδα με αγκράφα (belt slide ή belt loop slides) και η αλυσίδα με κρίκο (bolt ring)

Πώς Φοριέται το Ρολόι Τσέπης ως Κολιέ

Τα ανδρικά ρολόγια τσέπης γνωρίζουμε όλοι ότι τοποθετούνται σε ένα συγκεκριμένο σημείο, όπως άλλωστε δηλώνει και το όνομά τους – την τσέπη. Αυτό βεβαίως δε σημαίνει ότι δε μπορείς να 'σπάσεις' τον παραδοσιακό τρόπο που φοριούνται τα κρεμαστά ρολόγια τσέπης για άνδρες και, γιατί όχι, να φορέσεις ένα ρολόι τσέπης στον λαιμό σου ως κρεμαστό κόσμημα κολιέ.

Για να φορέσεις ένα ρολόι τσέπης ως κρεμαστό κολιέ, θα πρέπει να αφαιρέσεις την αλυσίδα του ρολογιού και να την αντικαταστήσεις με μια μεταλλική αλυσίδα κολιέ ή με ένα δερμάτινο κορδόνι λουράκι.

Θα πρέπει να υπολογίσεις το πλάτος της αλυσίδας – θα πρέπει η αλυσίδα να είναι αρκετά ανθεκτική ώστε να μπορεί να κρέμεται απ' αυτή με ασφάλεια το ρολόι, αλλά και στο ίδιο χρώμα με το ρολόι. Για τα περισσότερα ανδρικά ρολόγια τσέπης, εάν πρόκειται να κάνεις online αγορές για να ψωνίσεις αλυσίδα πάνω στην οποία θα κρεμάσεις το ρολόι, συνιστούμε να προτιμήσεις μια κολιέ αλυσίδα λαιμού περίπου 4-8mm. Το ανοξείδωτο ατσάλι αποτελεί εξαιρετική επιλογή για τις online αγορές σου, κυρίως επειδή είναι ανθεκτικό, δε θα ξεβάψει στον λαιμό σου, είναι υποαλλεργικό, και δείχνει καταπληκτικά σε ασημί ή χρυσαφί τόνο.