πολιτική επιστροφών 365 ημερών
Μεταφορικά 4 € - Επιλογή για Δωρεάν Μεταφορικά πάνω από 29 €-
211 1993165 - (δευ-παρ 9πμ-5μμ)

Ανδρικά Γαμήλια Δαχτυλίδια & Βέρες – Ο Απόλυτος Οδηγός Σου

Η ιστορία σου είναι διαφορετική από την ιστορία των άλλων ανδρών. Έτσι ακριβώς διαφορετική και ξεχωριστή θα πρέπει να είναι και η γαμήλια βέρα σου. Από την επιλογή του σωστού μεγέθους έως το φινίρισμα, θα σου δείξουμε πώς να επιλέξεις τη βέρα του γάμου σου και να ξεκινήσεις το νέο κεφάλαιο στη ζωή σου, με στυλ.

Εν τέλει, μετά πολλών κόπων, βασάνων, και αναποδιών, καταφέρνεις επιτέλους να βρεις τον άνθρωπο της ζωής σου, τον άνθρωπο με τον οποίο θα αποφασίσεις να μοιραστείς το υπόλοιπο της ζωής σου. Μάλιστα, όλα τα άστρα σε ευνοούν και ο άνθρωπος αυτός λέει το πολυπόθητο... Ναι! Το ένα μέρος της εξίσωσης "έγγαμος βίος" μόλις έχει ολοκληρωθεί. Όμως, έχει και συνέχεια.

Από αυτό το σημείο, θα πρέπει να σκεφτείς και να οργανώσεις πολλά πράγματα, όπως για παράδειγμα η γαμήλια δεξίωση που απαιτεί καλό πλάνο και προετοιμασία. Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της γαμήλιας δεξίωσης παίζουν φυσικά οι γαμήλιες βέρες.

“Όμως, με τόσες πολλές βέρες διαθέσιμες online, ποια να πρωτοκοιτάξω και από πού να αρχίσω;”. Αυτή είναι μια ερώτηση που κάνουν σε αυτήν την προγαμιαία φάση στον εαυτό τους οι περισσότεροι μελλοντικοί γαμπροί. Πρώτα απ' όλα, σταμάτα να μιλάς στην οθόνη… είναι περίεργο. Δεύτερον, δημιουργήσαμε έναν αναλυτικό οδηγό που θα σε βοηθήσει στην απόφασή σου να κάνεις τη σωστή επιλογή με την οποία θα πορευθείς (και θα φοράς) για το υπόλοιπο της ζωής σου... καλώς εχόντων των πραγμάτων.

Θα σε οδηγήσουμε βήμα προς βήμα σε όλη τη διαδικασία για την επιλογή και την απόκτηση της καλύτερης γαμήλιας βέρας για σένα... από το να βρεις το σωστό μέγεθος έως το πώς να διατηρείς τη βέρα του γάμου σου καθαρή και στα καλύτερά της. Εδώ, θα διαβάσεις όλα όσα δεν ήξερες ενώ πρέπει να γνωρίζεις σχετικά με τις γαμήλιες βέρες. Θα βάλουμε τα δυνατά μας ώστε να βρεις τη μία που θα σε βοηθήσει να αφηγηθείς την ιστορία σου με τον καλύτερο τρόπο.

Ποιο είναι το καλύτερο πλάτος για μια ανδρική γαμήλια βέρα;

Όταν έρχεται επιτέλους η ώρα επιλογής για το γαμήλιο ανδρικό δαχτυλίδι ή βέρα, η επιλογή του σωστού πλάτους είναι το πρώτο σημαντικό βήμα. Αν και τα δαχτυλίδια και τα βεράκια / βέρες βγαίνουν σε διάφορα πλάτη, εμείς θα εστιάσουμε στα δημοφιλέστερα στυλ: 4mm, 6mm και 8mm.

 • Λεπτό (Slim) μέγεθος για δαχτυλίδια και βέρες γάμου – 4mm
 • Μεσαίο (Medium) μέγεθος για δαχτυλίδια και βέρες γάμου – 6mm
 • Φαρδύ (Wide) μέγεθος για δαχτυλίδια και βέρες γάμου – 8mm

Εάν έχεις εμπειρία με τα δαχτυλίδια, τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι γνωρίζεις πολύ καλά το πλάτος που σου ταιριάζει και ψάχνεις. Ρίξε μια ματιά στη μεγάλη συλλογή μας και επίλεξε το πλάτος που πιστεύεις ότι θα σε βόλευε να φοράς καθημερινά – για πάντα. Θέλεις το πλάτος να είναι αρκετά άνετο για καθημερινή χρήση, χωρίς να σε παρεμποδίζει στη δουλειά ή τις καθημερινές σου δραστηριότητες.

Από την άλλη, εάν δεν έχεις προηγούμενη εμπειρία με τα δαχτυλίδια ή εάν αποφάσισες να το αγοράσεις για τον σύντροφό σου, τότε καλό είναι να γνωρίζεις ότι οι περισσότεροι άνδρες αγοράζουν ως επί το πλείστον δαχτυλίδια και βέρες γάμου με πλάτος τουλάχιστον 8mm. Βάσει του γενικού κανόνα, οι άνδρες με μακρύτερα ή μεγαλύτερα δάχτυλα νιώθουν πιο άνετα όταν φορούν ένα δαχτυλίδι ή βεράκι ή βέρα 8mm, ενώ οι άνδρες με κοντύτερα και λεπτότερα δάχτυλα προτιμούν να φορούν δαχτυλίδια ή βεράκια ή βέρες 6mm.

Επιλέγοντας το Σωστό Μέταλλο για Ανδρικές Βέρες Γάμου

Αφού καταλήξαμε στο πιο πλάτος είναι το καταλληλότερο, ήρθε η ώρα για το διασκεδαστικό κομμάτι… η επιλογή του μετάλλου. Προφανώς, η επιλογή του μετάλλου θα επηρεάσει και το πώς θα μοιάζει η γαμήλια βέρα, αλλά, κυρίως, η επιλογή του μετάλλου επηρεάζει σημαντικότατα τόσο την τιμή αγοράς της γαμήλιας ανδρικής βέρας όσο και τον τρόπο φροντίδας της.

Πριν προχωρήσουμε παρακάτω, ένα καλό ερώτημα είναι το εξής: Ψάχνεις να αγοράσεις ένα δαχτυλίδι / βέρα που να ταιριάζει με το δαχτυλίδι / βέρα της συντρόφου σου; Εάν ναι, τότε η απάντηση είναι προφανής. Θα πρέπει και οι δυο να επιλέξετε βέρες από το ίδιο μέταλλο. Αν από την άλλη το απόλυτο ταίριασμα δεν είναι κάτι που επιθυμείς ή που σε ενδιαφέρει, ακόμα και τότε μπορείς να επιλέξεις μια βέρα που να ταιριάζει σε άλλα πράγματα με τη βέρα της συντρόφου σου, όπως πχ. να έχουν τον ίδιο τόνο, το ίδιο φινίρισμα, την ίδια χάραξη, παρόμοιο χαρακτήρα, κτλ.

Μιας και η βέρα γάμου που θα επιλέξεις θα τη φοράς συνέχεια για πολλά πολλά χρόνια στο δάχτυλό σου, οφείλεις και πρέπει να επιλέξεις μια βέρα που να σου κάθεται άνετα, να μη σου δημιουργεί κάποια αλλεργική αντίδραση, αλλά ούτε θα χάσει τη φόρμα / το σχήμα της εάν τη χτυπήσεις δυνατά κατά λάθος σε κάποια σκληρή επιφάνεια.

Χρυσές Ανδρικές Βέρες Γάμου

Οι ολόχρυσες βέρες γάμου από καθαρό χρυσό είναι μαλακές, χάνουν εύκολα τη φόρμα / το σχήμα τους, και φυσικά είναι ακριβές. Τα περισσότερα χρυσά δαχτυλίδια και οι περισσότερες χρυσές βέρες υψηλής ποιότητας είναι 18 καρατίων – σημαίνει ότι τα 18/24 ή τα τρία τέταρτα του κράματος είναι χρυσός. Αν από την άλλη σε ενδιαφέρει να φαίνεται μόνο χρυσό, χωρίς απαραίτητα να είναι, επειδή το budget σου είναι περιορισμένο και δεν επαρκεί για την αγορά ολόχρυσων βερών, τότε μια καλή επιλογή είναι οι επίχρυσες βέρες ή τα επίχρυσα δαχτυλίδια γάμου.

 • Θετικά: Κλασική και παραδοσιακή επιλογή για γάμους, δε θαμπώνει εύκολα
 • Αρνητικά: Υψηλή τιμή αγοράς, οι ολόχρυσες βέρες γάμου μπορεί να χάσουν εύκολα το σχήμα / τη φόρμα τους

Πλατινένιες Ανδρικές Βέρες Γάμου

Η πλατίνα είναι ένα σπάνιο, πυκνό, πολύτιμο μέταλλο με τιμή αγοράς υψηλότερη απ' αυτήν του χρυσού. Παρά τη σπανιότητά της, η πλατίνα αποτελεί δημοφιλή και εξαιρετική επιλογή για ανδρικές γαμήλιες βέρες, μιας και το συγκεκριμένο πολύτιμο μέταλλο είναι εξαιρετικά ανθεκτικό σε τόσο υψηλό βαθμό που δεν πρόκειται να φτάσει ποτέ ο χρυσός.

 • Θετικά: Η πλατίνα είναι ανθεκτική και υποαλλεργική, αποτελεί κατάλληλη επιλογή για ευαίσθητες επιδερμίδες
 • Αρνητικά: Πολύ υψηλή τιμή αγοράς, μπορεί η βέρα από πλατίνα να είναι αρκετά βαριά λόγω της μεγάλης πυκνότητας του συγκεκριμένου πολύτιμου μετάλλου

Ανδρικές Γαμήλιες Βέρες από Τιτάνιο

Το τιτάνιο είναι ένα πολύ ισχυρό μέταλλο που είναι απροσδόκητα ελαφρύ. Μια τυπική γαμήλια βέρα γάμου από τιτάνιο ζυγίζει περίπου το ⅕ από μια αντίστοιχη γαμήλια βέρα από πλατίνα. Εάν δεν έχεις μεγάλη εμπειρία με τα δαχτυλίδια ή φοβάσαι μήπως και θα είναι πολύ βαρύ το δαχτυλίδι που θα επιλέξεις, τότε μια γαμήλια βέρα από τιτάνιο αποτελεί εξαιρετική επιλογή.

 • Θετικά: Το τιτάνιο είναι ένα μέταλλο πολύ ελαφρύ, ισχυρό, και ανθεκτικό στο λύγισμα
 • Αρνητικά: Αρκετά ακριβό, πολύ δύσκολα μπορεί να αλλάξει το μέγεθος

Ασημένιες (Sterling) Ανδρικές Βέρες Γάμου

Συνήθως, το ασήμι που χρησιμοποιείται στην κατασκευή ανδρικών γαμήλιων βερών είναι ασήμι 925 ή ασήμι sterling. Αυτό σημαίνει ότι το 92.5% του μεταλλικού κράματος είναι καθαρό ασήμι με το υπόλοιπο να είναι χαλκός. Σε αντίθεση με το καθαρό ασήμι, το οποίο είναι πολύ μαλακό, η προσθήκη του χαλκού κάνει το ασήμι sterling πολύ πιο σκληρό και ανθεκτικό. Το ασήμι αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για ανδρικές γαμήλιες βέρες.

 • Θετικά: Το ασήμι αποτελεί μια καλή κλασική επιλογή για βέρα γάμου, καθώς ως μέταλλο είναι ισχυρότερο και πολύ φθηνότερο από τον χρυσό
 • Αρνητικά: Έχει τη τάση να μαυρίζει, ενώ μπορεί να λυγίσει και να αποκτήσει γρατσουνιές στην επιφάνειά του με το πέρασμα του χρόνου

Ανδρικές Γαμήλιες Βέρες από Βολφράμιο

Μετά τα διαμάντια, το βολφράμιο είναι το ισχυρότερο υλικό στη Γη. Εκτός κι αν γνωρίζεις πού μπορείς να αγοράσεις το μυθικό Βιμπράνιο (Vibranium), το βολφράμιο δίκαια κατέχει τον τίτλο του άσπαστου. Η τέλεια επιλογή για ανδρικές βέρες γάμου που επιθυμείς να κρατήσουν για μια ζωή, στην κυριολεξία.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι το Βολφράμιο (Tungsten) είναι εξαιρετικά ανθεκτικό στις γρατσουνιές και οικονομικά προσιτό. Οι γαμήλιες βέρες από βολφράμιο δε θα χάσουν ποτέ τη φόρμα τους. Έτσι σε ένα σοβαρό ατύχημα στα χέρια, δε θα αλλοιωθεί το σχήμα της βέρας βολφραμίου και δε θα τραυματίσει το δάχτυλο με την αλλοίωση της φόρμας.

 • Θετικά: Το βολφράμιο είναι υποαλλεργικό, εξαιρετικά ισχυρό, ανθεκτικό, δε γρατσουνιέται η επιφάνειά του
 • Αρνητικά: Εξαιρετικά δύσκολο στην αλλαγή μεγέθους, με πολύ δυνατό κτύπημα θα σπάσει (δε θα λυγίσει)

Παρόλο που χρυσός, πλατίνα και ασήμι αποτελούν τα κλασικά μέταλλα για γαμήλιες βέρες, ωστόσο αποτελούν ακριβές επιλογές.

Άλλωστε, για εμάς τους άνδρες, μια ανδρική βέρα γάμου εκπροσωπεί πάνω απ' όλα τη δέσμευση, την υπόσχεση που κάνεις στη σύντροφό σου. Για να ταιριάξεις αυτήν την τόσο ισχυρή δέσμευση θα πρέπει η βέρα να χαρακτηρίζεται από υψηλή ανθεκτικότητα και ποιότητα κατασκευής, αλλά, παράλληλα, να είναι και οικονομικά προσιτή.

Ατσάλινες Ανδρικές Βέρες Γάμου

Όταν ακούς ανοξείδωτο ατσάλι, σίγουρα το πρώτο πράγμα που θα σου έρχεται στο μυαλό είναι τα μαγειρικά σκεύη και τα μαχαιροπίρουνα – όχι τα κοσμήματα. Όμως, με την υψηλή ανθεκτικότητα και ποιότητα, καθώς και με το φανταστικό φινίρισμα που μπορεί να επιτευχθεί στην επιφάνειά του, το ανοξείδωτο ατσάλι αποτελεί μια εξαιρετική εναλλακτική της παραδοσιακής γαμήλιας βέρας από χρυσό ή πλατίνα.

Εφόσον με την εξαιρετική αντοχή του μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή επιβλητικών ουρανοξυστών, όπως πχ το Empire State Building, είναι σίγουρο ότι μπορεί να αντέξει μια ζωή στο δάχτυλό σου, υπενθυμίζοντάς σου καθημερινά τους γαμήλιους όρκους σου.

Οι δυο δημοφιλέστεροι τύποι ανοξείδωτου ατσαλιού στις γαμήλιες ανδρικές βέρες:

 • 304 Ανοξείδωτο Ατσάλι – Τα δαχτυλίδια και οι βέρες που είναι φτιαγμένες από 304 ανοξείδωτο ατσάλι έχουν υψηλή αντοχή σε συνθήκες υψηλής οξείδωσης και διάβρωσης. Με άλλα λόγια, δε σκουριάζουν. Ακόμα, ο συγκεκριμένος τύπος ανοξείδωτου ατσαλιού είναι υποαλλεργικός.
 • 316L Ανοξείδωτο Ατσάλι – Για όσους αναζητούν ακόμα υψηλότερης ποιότητας ανοξείδωτο ατσάλι, το 316L ανοξείδωτο ατσάλι είναι η τέλεια επιλογή. Συχνά το ονομάζουν και ανοξείδωτο χειρουργικό ατσάλι, καθώς χρησιμοποιείται ευρέως στην κατασκευή χειρουργικών εργαλείων. Είναι υποαλλεργικό. Παρόλο που η χλωρίνη και το αλατόνερο σε βάθος χρόνου ενδέχεται να προκαλέσουν ζημιά σε άλλους τύπους ανοξείδωτου ατσαλιού, το 316L ανοξείδωτο χειρουργικό ατσάλι έχει σαφώς μεγαλύτερες αντοχές στην εντατική και χρόνια έκθεση σε συνθήκες διάβρωσης. Καλά νέα εάν ανήκεις σε εκεινούς που ξεχνούν ή δε θέλουν να βγάζουν τη βέρα τους όταν βουτάνε στη θάλασσα.

Παρά την τεράστια αντοχή του, το ανοξείδωτο ατσάλι δεν είναι βαρύ μέταλλο, άρα και οι ατσάλινες βέρες γάμου που φτιάχνονται από ανοξείδωτο ατσάλι δεν είναι βαριές. Μπορείς να φοράς άνετα σε καθημερινή βάση ατσάλινα δαχτυλίδια και φυσικά την ατσάλινη γαμήλια βέρα σου, χωρίς να νιώθεις βάρος που να κουράζει το δάχτυλο του χεριού σου.

Αν και η κάθε χώρα έχει τις δικές της γαμήλιες παραδόσεις, υπάρχει ένα στοιχείο που συνδέει τις περισσότερες από αυτές τις γαμήλιες παραδόσεις – η τιμή. Ας μη γελιόμαστε, ο γάμος είναι ακριβός. Επομένως, από όπου μπορείς να εξοικονομήσεις χρήματα, είναι αν μη τι άλλο φανταστικά νέα. Οι ατσάλινες βέρες γάμου, όχι μόνο είναι εξαιρετικά ανθεκτικές, ελαφριές και μπορούν να αποκτήσουν φανταστικό φινίρισμα, αλλά είναι και οικονομικά πολύ προσιτές.

Με ένα λαμπερό φινίρισμα στο φυσικό ασημί τόνο του ατσαλιού, θα έχεις το look μιας ασημένιας ή πλατινένιας βέρας, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσεις μια περιουσία. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τις ατσάλινες ή επίχρυσες βέρες γάμου σε χρυσαφί τόνο – θα έχεις όλη τη δύναμη του ατσαλιού και όλο το λαμπερό look του χρυσού, χωρίς να χρειαστεί να αδειάσεις τον τραπεζικό λογαριασμό σου για να αγοράσεις την πολυπόθητη βέρα ή τις πολυπόθητες βέρες γάμου.

Όμως με όλη αυτήν την κουβέντα για δύναμη και αντοχή σε αντίξοες συνθήκες, δε θα πρέπει να ξεχνάς ότι οι γαμήλιες βέρες από ανοξείδωτο ατσάλι ανήκουν πρωτίστως στην κατηγορία των κοσμημάτων. Επομένως, πρέπει να προσέχεις και να φροντίζεις αναλόγως την ατσάλινη βέρα σου, δηλαδή ως πολύτιμο κόσμημα. Δε θα πρέπει να ξεχνάς ότι ο Κρυπτονίτης για τις ανοξείδωτες ατσάλινες βέρες γάμου είναι η χλωρίνη. Το ανοξείδωτο ατσάλι είναι ευαίσθητο στη χλωρίνη και πρέπει να βγάζεις τα ατσάλινα δαχτυλίδια σου πριν το κολύμπι σε χλωριωμένο νερό αλλιώς τα ανοξείδωτα ατσάλινα δαχτυλίδια σου θα χάσουν σύντομα τη λάμψη τους.

Και μιας και αναφέραμε τη λάμψη, όσον αφορά τις βέρες γάμου, ανεξαρτήτως μετάλλου, υπάρχουν διάφορα φινιρίσματα που μπορείς να επιλέξεις.

 1. Γυαλισμένο Φινίρισμα – Το γυαλισμένο φινίρισμα αποτελεί την κλασική επιλογή για τις ανδρικές βέρες γάμου και χαρακτηρίζει τα δαχτυλίδια με λείο, αντανακλαστικό φινίρισμα. Η αντανάκλαση θα πρέπει να είναι τόσο καθαρή που να μπορείς να δεις τον εαυτό σου στην επιφάνεια της βέρας. Το μεγάλο μειονέκτημα του γυαλισμένου φινιρίσματος είναι ότι μπορεί να γρατσουνιστεί πολύ εύκολα.
 2. Ματ ή Σατινέ Φινίρισμα – Τα δαχτυλίδια και οι βέρες με ματ ή σατινέ φινίρισμα έχουν επίσης λεία στην αφή επιφάνεια, όμως δεν έχουν τόσο μεγάλη αντανακλαστική δύναμη όπως τα δαχτυλίδια ή οι βέρες με γυαλισμένο φινίρισμα. Σκέψου το ματ / σατινέ φινίρισμα ως έναν καθρέφτη που έχει θολώσει – η επιφάνεια περισσότερο διαχέει το φως παρά το αντανακλά. Το συγκεκριμένο φινίρισμα κρύβει καλύτερα τις μικρές γρατσουνιές.
 3. Βουρτσισμένο Φινίρισμα – Εάν έχεις ενεργό τρόπο ζωής και είσαι σε φάση επιλογής βέρας γάμου, τότε το βουρτσισμένο φινίρισμα είναι η καλύτερη επιλογή, καθώς μπορεί και κρύβει καλά τυχόν γρατσουνιές συγκρητικά με τα άλλα φινιρίσματα. Αυτό το στυλ φινιρίσματος δημιουργείται με τη χρήση μιας συρμάτινης βούρτσας. Έχει την ίδια γλυκιά λάμψη με το ματ / σατινέ φινίρισμα.
 4. Συνδυασμός Ανάμεικτου Φινιρίσματος – Οι ανδρικές βέρες γάμου με ανάμεικτο φινίρισμα, συνήθως συνδυάζουν δυο διαφορετικά στυλ φινιρίσματος. Ο δημοφιλέστερος συνδυασμός είναι γυαλισμένο με σατινέ φινίρισμα. Ο συνδυασμός 2 ή περισσοτέρων φινιρισμάτων εμπλουτίζει με έξτρα υφές τη γαμήλια βέρα και σίγουρα την κάνει να ξεχωρίζει από τα συνηθισμένα.
 5. Σφυρήλατο Φινίρισμα – Αυτό το στυλ φινιρίσματος ξεχωρίζει με τα σφυρήλατα σημάδια που κοσμούν σαν υπέροχο και πολυσύνθετο μωσαϊκό την επιφάνεια της βέρας. Οι σφυρήλατες βέρες διατηρούν τη λάμψη του γυαλισμένου φινιρίσματος, όμως σε πιο διακριτικά επίπεδα και με σαφώς πιο πλούσια υφή και πιο πλούσιο διακοσμητικό μοτίβο επιφανείας.
 6. Λεπτομερές Φινίρισμα – Βασικά δεν πρόκειται ακριβώς για φινίρισμα – περισσότερο αφορά τις μικρές διακριτικές διακοσμητικές λεπτομέρειες. Η προσθήκη μικρών πετρών, κρυστάλλων, ξύλου, ή ακόμα και μια διακριτική χάραξη, μπορούν να εξατομικεύσουν ακόμα περισσότερο τη γαμήλια βέρα που επέλεξες στην αφήγηση της ιστορίας σου.

Τι κάνει τα Δαχτυλίδια & τις Βέρες από Δαμασκηνό Ατσάλι να Ξεχωρίζουν;

Τα Δαμασκηνά ατσάλινα δαχτυλίδια και οι Δαμασκηνές ατσάλινες βέρες φτιάχνονται από το δίπλωμα δυο τύπων ανοξείδωτου ατσαλιού. Κάθε Δαμασκηνό ατσάλινο δαχτυλίδι έχει ένα μοναδικό μοτίβο που θυμίζει το μοτίβο κορμού δέντρου ή τρεχούμενο νερό.

Τα περισσότερα Δαμασκηνά ατσάλινα δαχτυλίδια είναι χειροποίητα. Αυτό είναι ένα ποιοτικό χαρακτηριστικό κατασκευής που ανεβάζει σημαντικά την τιμή αγοράς, αλλά παράλληλα κάνει το ατσάλινο δαχτυλίδι ή την ατσάλινη βέρα να ξεχωρίζει από τα συνηθισμένα. Αν μη τι άλλο, η τέλεια επιλογή εάν ψάχνεις βέρες γάμου που να είναι ξεχωριστές.

Η τεχνική που χρησιμοποιείται για την κατασκευή Δαμασκηνών ατσάλινων δαχτυλιδιών και βερών γάμου είναι η ίδια με την τεχνική που χρησιμοποιούνταν τα παλιά χρόνια στην κατασκευή των περίφημων Δαμασκηνών σπαθιών τόσο στη Δαμασκό της Συρίας (εξού και το όνομα) όσο και στην αρχαία Ιαπωνία.

Ακόμα και οι Βίκινγκς χρησιμοποιούσαν Δαμασκηνό ατσάλι στην κατασκευή σπαθιών. (Εμείς οι Δανοί, όπως μπορείς να καταλάβεις, δε χάνουμε ευκαιρία να αναφερόμαστε στους Βίκινγκς).

Αν και το ατσάλινο δαχτυλίδι σου δεν θα έχει την ίδια χρήση με την ιαπωνική κατάνα (το περίφημο ξίφος των Σαμουράι), ωστόσο, λόγω του ότι είναι κατασκευασμένο από Δαμασκηνό ατσάλι, θα μπορεί να αντέξει τις δυσμενείς συνθήκες χωρίς να διαβρωθεί ή να σκουριάσει και εγγυημένα θα μπορείς να το φοράς μια ολόκληρη ζωή. Ωστόσο, όπως με όλα τα ανοξείδωτα ατσάλια, ακόμα και το Δαμασκηνό ατσάλι έχει την Αχίλλειο πτέρνα του – τη χλωρίνη και το αλμυρό νερό. Γι' αυτόν τον λόγο, καλό θα ήταν να το βγάζεις πριν κάνεις βουτιές σε πισίνα ή στη θάλασσα. Έτσι, το ατσάλινο δαχτυλίδι ή η ατσάλινη βέρα σου από Δαμασκηνό ατσάλι θα συνεχίσει να συμμετέχει στην αφήγηση της ιστορίας σου για μια ολόκληρη ζωή.

Δαμασκηνά Ατσάλινα Δαχτυλίδια Πλεονεκτήματα & Μειονεκτήματα

Πλεονεκτήματα

 • Εξαιρετική αντοχή και δύναμη με ρίζες από την ένδοξη εποχή των Βίκινγκς
 • Εύκολη φροντίδα και καθάρισμα
 • Μοναδικό design

Μειονεκτήματα

 • Εξαιρετικά δύσκολη η αλλαγή μεγέθους
 • Θα πρέπει να αποφεύγεται η παρατεταμένη επαφή με χλωρίνη και αλμυρό νερό
 • Αρκετά ακριβότερα από άλλους τύπους ανοξείδωτου ατσαλιού

Πώς Μπορώ Να Βρω Βέρα Γάμου στο Σωστό Μέγεθος;

Ανεξάρτητα εάν ψάχνεις για κάτι απλό, όπως μια ατσάλινη βέρα γάμου με γυαλισμένο φινίρισμα ή κάτι πιο εξεζητημένο, ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που οφείλεις να λάβεις υπόψιν στην αγορά γαμήλιας βέρας είναι σίγουρα η εφαρμογή, το πώς κάθεται δηλαδή η βέρα στο δάχτυλο.

Το να βρεις βέρα με την τέλεια εφαρμογή είναι το ίδιο δύσκολο με το να βρεις την τέλεια σύντροφο. Θέλει υπομονή και καλό ψάξιμο.

Μόνο και μόνο επειδή το δαχτυλίδι χωράει στο δάχτυλό σου, αυτό δε σημαίνει ότι είναι στο σωστό μέγεθος. Εάν η βέρα γάμου είναι πολύ μεγάλη, μπορεί ανά πάσα στιγμή να γλυστρίσει από το δάχτυλο σε ανύποπτη στιγμή, πχ. όταν πλένεις τα χέρια σου με σαπούνι. Από την άλλη, εάν είναι πολύ μικρή, μπορεί να σε κόψει ή να μπλοκάρει τη ροή του αίματος στο δάχτυλο.

Για να βρεις το σωστό μέγεθος για τη γαμήλια βέρα σου, ξεκίνα κατεβάζοντας τον Οδηγό Μεγέθους Δαχτυλιδιού ή μπορείς να παραγγείλεις τη μεζούρα μέτρησης δαχτυλιδιού. Μόλις βρεις ποιο μέγεθος δαχτυλιδιού σου ταιριάζει, τσέκαρε το διάγραμμα για να βρεις τι μέγεθος βέρα θα πρέπει να ψάξεις στις online αγορές ψώνια σου.

Για μεγαλύτερη ακρίβεια, κάνε τη μέτρηση στο δάχτυλό σου σε θερμοκρασία δωματίου, δηλαδή να μη κάνει πολύ ζέστη ή πολύ κρύο. Σιγουρέψου ότι το χέρι σου έχει φυσιολογική θερμοκρασία. Η ζέστη έχει την τάση να πρήζει τα άκρα, ενώ το κρύο έχει την τάση να κάνει πιο λεπτά τα άκρα από το συνηθισμένο.

Επίσης, καλό θα ήταν να κάνεις τη μέτρηση του μεγέθους στο τέλος της ημέρας, καθώς εκείνη τη χρονική περίοδο είναι πιθανότερο το δάχτυλο να είναι στη μεγαλύτερή του διάσταση συγκρητικά με άλλες ώρες της ημέρας. Το πρωί, όταν ξυπνάμε, τα δάχτυλά μας είναι πάντα πιο λεπτά. Κάνε μια δοκιμή αύριο και θα καταλάβεις ακριβώς τι εννοούμε!

Εάν σκοπεύεις να αγοράσεις βέρα γάμου ως έκπληξη ή ως δώρο και δε γνωρίζεις επακριβώς το σωστό μέγεθος δαχτυλιδιού, συνιστούμε να ξεκινήσεις από το μέσο μέγεθος.

Το πιο κοινό μέγεθος στα ανδρικά δαχτυλίδια είναι T1/2 (UK size) ή 62.33 (EU size) ή (US size). Να θυμάσαι ότι όσο μεγαλύτερο το πλάτος της βέρας τόσο πιο σφιχτή εφαρμογή έχει. Οι περισσότεροι άνδρες, όταν πρόκειται να αγοράσουν πλατιά γαμήλια βέρα, συνήθως επιλέγουν μισό νούμερο μεγαλύτερη.

Ανδρική Βέρα Γάμου - Στυλ

Μισό μισό… νόμιζες ότι τελειώσαμε; Το να επιλέξεις μια όμορφη γαμήλια βέρα, δεν αρκεί. Η βέρα γάμου θα πρέπει επίσης να είναι άνετη και να φοριέται εύκολα. Παρακάτω, θα αναλύσουμε τα 4 δημοφιλέστερα στυλ για ανδρικές βέρες γάμου.

 1. Classic Court ή Comfort Fit Βέρες – Αυτό το στυλ ανδρικής γαμήλιας βέρας είναι στρογγυλοποιημένο. Το συγκεκριμένο στυλ είναι γνωστό ως ‘Comfort Fit’ καθώς φοριέται άνετα κι εύκολα στο δάχτυλο, μπαίνει και βγαίνει με σχετική ευκολία. Και μιας η γαμήλια βέρα είναι ένα κόσμημα που σπανίως θα βγάζεις, μάλιστα μερικοί δε βγαζούν ποτέ τη βέρα τους, είναι πολύ σημαντικό η βέρα γάμου που θα επιλέξεις να αγοράσεις να είναι άνετη. Είναι το δημοφιλέστερο σχήμα και στυλ δαχτυλιδιού. Επίσης γνωστό ως ‘Full Court ‘και ‘Traditional Court’.
 2. D-Shape ή Dome Βέρες – Αυτό το στυλ δαχτυλιδιού είναι σχεδόν το ίδιο δημοφιλές με τις Full Court βέρες. Σε αντίθεση με μια Classic Court βέρα, η εξωτερική πλευρά μιας D-Shaped βέρας είναι στρογγυλή, ενώ η εσωτερική πλευρά είναι επίπεδη. Αυτή η ιδιαιτερότητα προσδίδει στη βέρα θολωτό σχήμα στην κορυφή. Οι D-shaped βέρες αποτελούν φανταστική επιλογή για όσους άνδρες επιθυμούν καλύτερη εφαρμογή χωρίς να "θυσιάζουν" το παραδοσιακό σχήμα μιας Comfort Fit βέρας. Οι Dome-shaped βέρες, όπως και οι Classic Court, είναι λιγότερο πιθανό να πιαστούν σε κάποιο ύφασμα ή μηχάνημα.
 3. Επίπεδες (Flat) Βέρες – Οι επίπεδες βέρες είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομά τους... επίπεδες. Είναι επίπεδες τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Οι επίπεδες βέρες είναι ιδιαιτέρως άνετες, ωστόσο είναι πολύ πιθανότερο να πιαστούν σε κάποιο ρούχο ή μηχάνημα.
 4. Flat Court Βέρες – Μπορείς να φανταστείς τις Flat Court Βέρες ως ανάποδες D-shaped βέρες – είναι επίπεδες εξωτερικά και στρογγυλοποιημένες εσωτερικά.

Τι Είδους Χάραξη Μπορεί να Γίνει σε μια Ανδρική Γαμήλια Βέρα;

Στην εποχή των γρήγορων tweets και των emojis, οι σκέψεις ξεθωριάζουν γρήγορα. Γι' αυτόν τον λόγο μια εγχάρακτη ανδρική βέρα γάμου αποτελεί ιδανική επιλογή, καθώς είναι μοναδική και μόνιμη. Φαντάσου την ως έναν ακόμα όμορφο τρόπο να δείξεις την αγάπη σου, να διαιωνίσεις στον χρόνο αυτήν την όμορφη στιγμή, κάνοντας τη βέρα του γάμου σου ξεχωριστή από κάθε άποψη.

Γνωρίζεις ποιος είσαι και την ιστορία που επιθυμείς να αφηγηθείς. Η γαμήλια βέρα σου θα πρέπει να το αντικατοπτρίζει αυτό. Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι για να την εξατομικεύσεις. Μπορείς να επιλέξεις χάραξη της ημερομηνίας του γάμου ή των αρχικών της μέλλουσας νύφης. Ακόμα, μπορείς να εξατομικεύσεις τη βέρα σου με τη χάραξη των GPS συντεταγμένων του μέρους όπου πρωτοσυναντηθήκατε ή να χαράξεις μια δυο λέξεις που συμπυκνώνουν την ιστορία σου.

Στην Trendhim, προσφέρουμε υπηρεσίες λέιζερ χάραξης στην εσωτερική πλευρά των περισσοτέρων από τις βέρες που είναι διαθέσιμες στον ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Έτσι, μπορούμε να κάνουμε την ημέρα του γάμου σου ακόμα πιο ξεχωριστή με όμορφες εγχάρακτες βέρες γάμου.

Δεν έχεις καταλήξει ακόμα στο τι θα γράφει η χάραξη; Τσέκαρε εδώ περισσότερες από 30 ιδέες χάραξης.

Μη Παραδοσιακές Ανδρικές Βέρες Γάμου

Η ιστορία σου είναι διαφορετική από την ιστορία άλλων ανδρών. Επομένως, και η βέρα του γάμου σου πρέπει να είναι διαφορετική από τις άλλες. Εάν λοιπόν δεν επιθυμείς να βαδίσεις την "πεπατημένη", τσέκαρε 2 από τις αγαπημένες μας προτάσεις για εναλλακτικές βέρες γάμου.

Σιλικονάτες Ανδρικές Βέρες Γάμου

Οι σιλικονάτες βέρες όχι μόνο είναι εξαιρετικά άνετες όταν τις φοράς, είναι επίσης σούπερ ελαφριές, ελαστικές, και μπορείς να τις φοράς με ασφάλεια ακόμα και όταν πας γυμναστήριο ή όταν κάνεις χειρονακτικές εργασίες. Και το καλύτερο; Δε χρειάζεται να βγάζεις τη σιλικονάτη βέρα σου όταν κάνεις ντους ή όταν βουτάς σε πισίνα ή στη θάλασσα. Η σιλικόνη είναι σούπερ ανθεκτική σε δύσκολες συνθήκες και, πάνω από όλα, αδιάβροχη. Σιλικόνη vS μέταλλα... σημειώσατε 1.

Επιπρόσθετα, οι βέρες από σιλικόνη είναι μη αγώγιμες, άρα και ασφαλείς για όσους δουλεύουν σε ηλεκτρολογικές εργασίες ή στον φωτισμό. Ο Θωρ θα ήταν πολύ ευχαριστημένος.

Κεραμικές Ανδρικές Βέρες Γάμου

Το να επιλέξεις να αγοράσεις μια κεραμική βέρα γάμου είναι μια εμπειρία από μόνη της. Οι κεραμικές βέρες είναι σχεδιασμένες ώστε να είναι πολύ ελαφριές, τόσο ελαφριές που ούτε καν θα καταλάβεις ότι φοράς την κεραμική βέρα σου. Τέλεια νέα για ένα δαχτυλίδι που θα πρέπει να το φοράς κάθε μέρα όλη μέρα για το υπόλοιπο της ζωής σου.

Μιας και το κεραμικό ως υλικό δεν είναι μεταλλικό, είναι υποαλλεργικό και μπορεί να φορεθεί άνετα από όσους έχουν δερματικές αλλεργίες σε μέταλλα. Οι κεραμικές βέρες και τα κεραμικά δαχτυλίδια είναι επίσης μη αγώγιμα. Επομένως, η κεραμική βέρα σου είναι απολύτως ασφαλής ακόμα και όταν κάνεις ηλεκτρολογικές / ηλεκτρονικές εργασίες.

Πώς Μπορώ να Καθαρίσω τη Γαμήλια Βέρα μου στο Σπίτι;

Ανεξαρτήτως του τύπου βέρας που θα αποφασίσεις να αγοράσεις – γαμήλια βέρα από βολφράμιο και τιτάνιο έως χρυσό ή ανοξείδωτο ατσάλι – είναι πολύ σημαντικό να τη διατηρείς καθαρή. Η παρακάτω μέθοδος είναι ασφαλής για τους περισσότερους τύπους γαμήλιων βερών. Είναι μια μέθοδος καθαρισμού που δεν προκαλεί φθορά σε πετράδια, ημιπολύτιμους λίθους (εάν η βέρα σου κοσμείται από διαμάντια ή ημιπολύτιμες πέτρες), αλλά ούτε γρατσουνάει την επιφάνεια του οποιουδήποτε μετάλλου.

 1. Ρίξε ζεστό νερό σε ένα μικρό μπολάκι και πρόσθεσε λίγες σταγόνες από ένα απαλό υγρό πιάτων.
 2. Βύθισε ένα απαλό πανάκι, που δεν αφήνει χνούδι (κατά προτίμηση πανάκι καθαρισμού από μικροϊνες), μέσα στη ζεστή σαπουνάδα και άρχισε να τρίβεις απαλά το πανάκι στη βέρα έως ότου η βέρα καθαρίσει πλήρως. Εάν το επιθυμείς, αντί για πανάκι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια οδοντόβουρτσα με μαλακές τρίχες.
 3. Ξέπλυνε τη γαμήλια βέρα με ζεστό καθαρό νερό και με τα δάχτυλά σου αφαίρεσε τυχόν υπολείμματα από σαπουνάδα.
 4. Στέγνωσε καλά τη βέρα με ένα καθαρό στεγνό πανάκι (κατά προτίμηση πανάκι μικροϊνών που δεν αφήνει χνούδι) και άσε το δαχτυλίδι να στεγνώσει καλά με τον αέρα πριν το φορέσεις.

Σε καμιά περίπτωση ΜΗ χρησιμοποιήσεις χλωρίνη ή ασετόν για να καθαρίσεις τη βέρα σου (ή οποιοδήποτε άλλο μεταλλικό δαχτυλίδι!). Αυτά τα σκληρά χημικά μπορεί να διαβρώσουν την επιφάνεια του μετάλλου... ακόμα και αν το δαχτυλίδι είναι από ανθεκτικό ανοξείδωτο ατσάλι. Επίσης, ΜΗ χρησιμοποιείς λειαντικά, όπως πχ. μαγειρική σόδα ή οδοντόπαστα, καθώς υπάρχει περίπτωση να γρατσουνιστεί η επιφάνεια του δαχτυλιδιού.

ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΑΤΕ – ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ

Πού μπορώ να κάνω online αγορά για ανδρική βέρα γάμου;

Στην Trendhim, φυσικά. Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα μπορείς να βρεις ευρεία γκάμα από ανδρικά γαμήλια δαχτυλίδια και ανδρικές βέρες γάμου από μεγάλη ποικιλία υλικών, όπως πχ. ανοξείδωτο ατσάλι, κεραμικό, σιλικόνη, και τιτάνιο.

Σε τι διαφέρει ένα γαμήλιο δαχτυλίδι από μια βέρα γάμου;

Οι ανδρικές βέρες γάμου ονομάζονται και ανδρικά γαμήλια δαχτυλίδια. Φοριούνται στο παράμεσο δάχτυλο συνήθως του αριστερού χεριού. Μια βέρα στο αριστερό χέρι ενός άνδρα δείχνει σε όλους ότι ο κάτοχός της είναι παντρεμένος και μη διαθέσιμος.

Οι βέρες γάμου έχουν συνήθως καθαρή επιφάνεια και πιο λίγο ή καθόλου "φορτωμένο" design συγκρητικά με τα γαμήλια δαχτυλίδια. Φυσικά, μια υποκατηγορία της βέρας, είναι και τα λεγόμενα ανδρικά βεράκια. Αυτά μπορεί να τα φοράει ένας άνδρας για το στυλ τους, χωρίς απαραίτητα να αποτελούν ένδειξη ότι είναι δεσμευμένος.

Σε ποιο δάχτυλο φοριέται η ανδρική βέρα γάμου;

Οι περισσότεροι Βρετανοί φορούν τη γαμήλια βέρα τους στο παράμεσο δάχτυλο του αριστερού χεριού τους. Στην Ελλάδα, η βέρα γάμου φοριέται στον παράμεσο του δεξιού χεριού.

Τι μπορεί να κάνει μια ανδρική βέρα γάμου πραγματικά ξεχωριστή και διαφορετική;

Οποιοδήποτε στοιχείο που "σπάει" την παράδοση μπορεί να κάνει μια ανδρική βέρα γάμου πραγματικά ξεχωριστή και διαφορετική. Εάν ψάχνεις για εναλλακτικές επιλογές, πέραν της "πεπατημένης", συνιστούμε να τσεκάρεις τις ανδρικές βέρες από σιλικόνη, λάστιχο, ή τις κεραμικές γαμήλιες βέρες. Άλλη μια καλή εναλλακτική επιλογή αποτελούν και οι ανοξείδωτες ατσάλινες βέρες γάμου για άνδρες με μια φινετσάτη εξατομικευμένη χάραξη.

Το ίδιο ισχύει και για το χρώμα. Για μια πραγματικά μοναδική και ξεχωριστή ανδρική γαμήλια βέρα, επίλεξε τελείως "επαναστατικά" χρώματα, όπως το μπλε, το κόκκινο, ή ακόμα και το μαύρο. Ένα τέτοιο χρώμα στη βέρα σου σίγουρα θα σε βοηθήσει στην αφήγηση της ιστορίας σου και θα αναδείξει την αγάπη σου για το αντισυμβατικό, το εναλλακτικό, το νέο.